Advertentie

Het unieke zuiveringszout ‘Baking Soda’…!


In eerste instantie zijn er maar weinig mensen die willen geloven dat iets wat zó goedkoop en simpel is als Baking Soda, oftewel natriumbicarbonaat, onder andere in staat kan zijn om de werkzaamheid van de meest kostbare farmaceutisch-chemische medicijnen niet alleen te evenaren, maar zelfs ver achter zich te laten..!!
 x
Een nieuw boek mag misschien jouw gids zijn, om je te overtuigen van de kracht die schuil gaat in dit natuurlijke wondermiddel. Een uitermate intrigerend boek, dat ongetwijfeld veel WantToKnow-lezers zal aanspreken en inspireren. Je zult er enorm veel van opsteken om tot een gezondere manier van leven te komen. Dit boek is het éérste medische boek over natriumbicarbonaat. De veelzijdigheid van natriumbicarbonaat is immens!

Het vroegere en meer frequente gebruik van sodium bicarbonate wordt in verband gebracht met hogere overlevingskansen en met betere lange-termijn uitkomsten op het neurologische vlak, tijdens noodgevallen. En dat is vanzelfsprekend, als je bedenkt dat bicarbonaat aanwezig is in bijna alle lichaamsvloeistoffen en -organen en daarbij een belangrijke rol speelt in het handhaven van de zuurtegraad..!

Een TEKORT aan bicarbonaat in het lichaam, is één van de meest ondergewaardeerde medische diagnoses op deze planeet, hoewel het wellicht één van de meest voorkomende is..!  Naarmate een persoon namelijk een hogere zuurtegraad heeft, of een relatief tekórt aan bicarbonaat-ionen, dan zal dit zijn tol eisen op de gehele menselijk fysiologie. ELKE biochemische reactie is namelijk gevoelig voor pH-waarde (zuurtegraad) van het lichaam, waarbij met name de enzymen in ons lichaam hier extra gevoelig voor blijken..!

En ons voedingspatroon speelt ook hier weer een essentiële rol, om de goede zuurtegraad in ons lichaam te behouden. Het meeste welvaartsvoedsel geeft aanleiding tot verzuring van het lichaam, of in andere woorden, tot ‘ongezonde waarden van de pH-graad in het lichaam’.

mark sircus baking soda

x

x

* * *

x

De helende werking van
x

BAKING SODA of Natrium Bi-Carbonaat

2015 © WantToKnow.nl/.be

x

baking_soda_nl_bakingsoda02De duidelijke boodschap van dit boek is dat er reden is om bij kanker en de meeste andere klinische situaties, aan zelfmedicatie met natriumbicarbonaat te gaan doen… Dat is nogal wat.. Maar naast het feit dat natrium-bicarbonaat goed werkt bij aandoeningen van de luchtwegen, is natriumbicarbonaat van onschatbare waarde bij de behandeling van, voedselvergiftiging, nierbekkenontsteking, hyperzure urine, urinezuurverstoringen, reuma en brandwonden. Af en toe een 3-daagse kuur met natriumbicarbonaat om de alkaline-graad van het bloed te verhogen, ondersteunt de verwijdering en verhoogt de weerstand van het lichaam tegen alle infectieziekten.

Dr. Sircus heeft vele jaren onderzoek gedaan naar de menselijke conditie en naar de oorzaken van ziekten. Hij heeft veel van de uiteenlopende medische stromingen samengevoegd in een nieuwe vorm van geneeskunde: Natuurlijke Allopathische Geneeskunde. Deze vorm van geneeskunde is een nieuw therapeutisch principe dat gebruik maakt van zowel allopathische als natuurgeneeskundige middelen, en dat voor een radicale verschuiving in het medische denken en beoefening van de medische geneeskunde heeft gezorgd.

Door de publicatie van de diverse boeken van dr. Sircus, die eigenlijk de mensen leert om deze medische benadering in praktijk te brengen, heeft nu iedereen toegang tot de informatie die hen in staat zal stellen om de leiding van hun eigen gezondheid ter hand te nemen.In het boek worden de volgende zaken diepgaand belicht:

 1. de spijsverteringsenzymen beschermt
 2. vaatverwijdende eigenschappen bezit
 3. de vloeibaarheid van het bloed verhoogt
 4. de levering van zuurstof door de bloedsomloop vergemakkelijkt
 5. sterk ontstekingsremmend werkt
 6. bij het ontgiften en neutraliseren van allerlei giftige stoffen helpt
 7. de pH van zuur naar meer basisch verschuift
 8. een schimmelwerend middel is, vooral in combinatie met jodium
 9. tegen vermoeidheid werkt
 10. een levensreddend middel op de Eerste Hulpafdeling is
 11. bij reanimaties gebruikt wordt
 12. een snelwerkend tegengif voor aspartaam is
 13. bij osteoporose helpt

Wat is in hemelsnaam ‘Baking Soda’…?
Baking Soda heeft behalve de scheikundige naam natriumbicarbonaat nog tal van andere namen, zoals maagzout, zuiveringszout, bakzout, baksoda, steenzout e.d. Maar het is dus niet hetzelfde als gewone soda of bakpoeder, wat best verwarrend kan werken. Als je bij natriumbicarbonaat de ‘bi’ weglaat, krijg je namelijk opeens een heel ander product. Natriumcarbonaat is namelijk de huishoudsoda die je in de supermarkt kunt kopen en waarmee je schoonmaakt (wat je overigens met Baking Soda ook kunt doen). Natriumcarbonaat (of bakpoeder) is bijtend en kun je beslist niet gebruiken bij het bakken of inwendig toepassen..!!

Hoewel bakpoeder wel dezelfde werking (rijsmiddel) als Baking Soda heeft, is het toch echt iets heel anders. Bakpoeder is slechts een mengsel van Baking Soda (1/4) en een citroenzuur (3/4). Weliswaar nog steeds een rijsmiddel, maar wel veel minder sterk dan Baking Soda. Bakpoeder is een stabiele stof als vervanging van gist en daarom beter regelbaar voor het laten rijzen van bakproducten. Baking Sodais echter wel langer houdbaar.Om aan alle verwarring een eind te maken, hieronder even -voor de duidelijkheid- nog even de belangrijkste termen op een rijtje:
x
Baking Soda = zuiveringszout =natriumbicarbonaat (NaHCO3)
Soda =natriumcarbonaat (Na2CO3)
Bakpoeder = mengsel van Baking Soda + citroenzuur
 x
Een beetje chemie
Een 'voetenbad' met zeezout en baking soda, stelt het lichaam in staat om essentiële zaken op te nemen via de (voet)huid..!
Een ‘voetenbad’ met zeezout en baking soda, stelt het lichaam in staat om essentiële zaken op te nemen via de (voet)huid..!

In dit boek zul je veelvuldig de formule NaHCO3 tegenkomen. Dit is de chemische formule voor de minerale stof Baking Soda. Het is een verbinding tussen één deel natrium en twee delen waterstofcarbonaat of bicarbonaat. Het scheikundig element ‘Na’ staat in het Nederlands voor natrium (zout), maar wordt in het Engels ‘sodium’ genoemd (Sodium bicarbonate) Natriumbicarbonaat is een basisch zout. Het ‘bi’ in de naam wil zeggen dat er twee maal zo veel carbonaat als natrium in de stof voorkomt. x

Als het in contact komt met een zuur, ontstaat er een chemische reactie waarbij koolzuurgas (CO2) en water aangemaakt worden. Het ontstane koolzuurgas zorgt dan voor de rijzing van het bakproduct.Ook als je Baking Soda gaat verhitten komt er koolzuurgas vrij.Met name in Engeland en Amerika wordt Baking Soda al bijna 200 jaar veelvuldig gebruikt en ook in Nederland is het product bezig aan een opmars. Vanwege de vele toepassingsmogelijkheden is BakingSoda eigenlijk onmisbaar. Tevens is het zeer milieuvriendelijk en goedkoop in de aanschaf, dus een ecologisch verantwoord alternatief voor veel duurdere en milieuvervuilende producten…!
 x
Men vermoedt dat farmaceutische bedrijven de kennis van zuiveringszout het liefst zo beperkt mogelijk willen houden: het is een veel te goedkoop product waaraan op farmaceutisch gebied niets valt te verdienen. Het product Baking Soda wordt daarom vaak als ‘kwakzalversmiddel’ en ‘volkswijsheid’ afgeschilderd. Van Baking Soda, natriumbicarbonaat, zuiveringszout of Sodium bicarbonate, of hoe je het ook wilt noemen, zijn wereldwijd vele ervaringen te vinden dat het een belangrijk medicijn van het veiligste soort is en onmisbaar is gebleken bij de behandeling van o.a. kanker, nierziekten en andere aandoeningen!Wel is het zo dat de meeste supermarkten dit product niet in hun schappen hebben staan en veelal zul je dus aangewezen zijn op natuurvoedingswinkels, groene winkels, drogist of apotheek. Bij die laatste twee wordt het vaak verkocht als zuiveringszout.
xx
Een gloednieuw boek over 'Baking Soda' of Natrium Carbonaat. (klik voor lead naar succesboeken!)
Een gloednieuw boek over ‘Baking Soda’ of Natrium Carbonaat. (klik voor lead naar Succesboeken!)

De magie van Baking Soda…
Wat als er een natuurlijke, gezondheidsbevorderende stof zou bestaan, die goedkoop is, vrij verkrijgbaar en waarschijnlijk al in je keukenkastje aanwezig is? En die stof is er dus en heet natriumbicarbonaat, hoewel je hem misschien als Baking Soda kent. Jarenlang werd natriumbicarbonaat dagelijks als onderdeel van een aantal behandelingenin het ziekenhuis gebruikt, en bleven de meeste mensen onwetend vande volledige genezende mogelijkheden ervan.

In dit boek, dat net van de drukker is gekomen, laat dr. Mark Sircus zien hoe deze algemeen voorkomen de verbinding samen met magnesium-, kalium- en calciumbicarbonaten bij de verlichting, of mogelijk zelfs bij de preventie van vele soorten aandoeningen kan worden gebruikt. Het boek begint met een basaal overzicht van het alledaagse product dat als Baking Soda bekend staat en gaat chronologisch de lange geschiedenis van het gebruik als een effectief huismiddel langs.
X
Vervolgens wordt de rol die natriumbicarbonaat bij het bereiken van een optimale zuurgraad speelt, belicht, waarvan de belangrijke rol bij het handhaven van een goede gezondheid wordt duidelijk gemaakt.Het boek gaat verder met de bespreking van hoe natriumbicarbonaat, en het effect ervan op de zuurgraad, mensen die aan een verscheidenheid aan aandoeningen, zoals nieraandoeningen, schimmelinfecties, verkoudheid en griep, tandvleesaandoeningen, hoge bloeddruk en zelfs kanker lijden, tot voordeel kan strekken. Ook wordt de rol bij de behandeling van vergiftiging door radio-activiteit, chemicaliën en zware metalen besproken.
x
En als laatste legt dr. Mark Sircus de verschillende manieren uit, waarop natriumbicarbonaat ingenomen kan worden, waarbij hij de makkelijkste en meest effectieve methoden voorstelt. Door het bieden van een moderne benadering van deze aloude remedie, illustreert dit boek de noodzaak om Baking Soda in een geheel nieuw licht te zien. Natriumbicarbonaat bevat krachtige eigenschappen die veilig, eenvoudig en effectief zijn, en die je kunnen helpen je systeem in evenwicht te brengen, je welzijn te herwinnen en toekomstige gezondheidsproblemen te vermijden..! Een aanrader dus..!

304 pagina’s  –  ISBN: 9789079872831
Uitvoering: Softcover – € 22,50

* * *

43 gedachten over “Het unieke zuiveringszout ‘Baking Soda’…!

 1. “Af en toe een 3-daagse kuur met natriumbicarbonaat om de alkaline-graad van het bloed te verhogen, ondersteunt de verwijdering en verhoogt de weerstand van het lichaam tegen alle infectieziekten.”

  Moet ik voor de instructies dit boek kopen?

  1. Om de zuurgraad van het bloed binnen deze nauwe grenzen te houden heeft het lichaam twee belangrijke middelen tot zijn beschikking. De snelle methode is het aanpassen van de ademhaling.
   Door sneller te ademhalen stijgt de pH van het bloed en door langzamer te ademen daalt de pH. De langzame methode gaat via de nieren. De nieren controleren de concentratie van het bicarbonaat door deze te reabsorberen of uit te scheiden. Bij meer reabsorptie van bicarbonaat stijgt de pH en bij meer uitscheiding daalt de pH.

   Het extra oraal toedienen van natriumbicarbonaat veranderd dit proces niet.
   natriumbicarbonaat wordt direct door het maagzuur geneutraliseerd en is dan niet meer basisch.

   Voordat men zich stort op pseudo wetenschappelijke literatuur zoals dit zou men ook gewoon zelf een beetje onderzoek kunnen doen en proberen te begrijpen om welke stoffen het hier gaat en hoe deze werken.
   Natriumbicarbonaat wordt in grote hoeveelheden zelf door het lichaam aangemaakt en heeft als grootste functie het neutraliseren van het maagzuur voordat het de maag verlaat.

 2. Dat zuiveringszout een helende werking heeft is genoegzaam bekend, maar ik vind echter nergens gegevens aangaande de hoeveelheid welke je dagelijks in moet nemen om een optimale werking van het middel te krijgen.
  met vr.groet Henk

 3. Op youtube staan diverse videos m.b.t baking soda, de toepassingen en doseringen. Je kunt aanhouden dat een 3 daagse kuur van 5 halve theelepels per dag opgelost in water een goede indicatie is. Tevens kun je ook baking soda toevoegen aan een voetbad, icm magnesium chloride flakes, voor een transdermale opname.

 4. ik kocht in de reformwinkel sodium bicarbonate. mono calcium phosphate met het opschrift baking powder van doves farm. is dat waar het hier over gaat??? dank voor het antwoord alvast.

  1. Gewoon even op het plaatje van de cover klikken, dan kom je bij de uitgever, waar je het rechtstreeks kunt bestellen..! Prachtig boek!

 5. Mijn vrouw en ik gebruiken dit product al jaren lang. De meest eenvoudige toepassing en gebruik is om ’s ochtends een citroen uit te persen, doe de helft hiervan in een glas plus een halve theelepel baking soda. Mix het, het begint behoorlijk te bruisen, en vul het glas met water en drink het goedje. Smaakt niet echt vies, het is een geweldig begin van de dag. Super simpel en een ‘garantie’ voor een lang en gezond leven. Ga vooral googelen om te ontdekken wat citroen sap doet met je lichaam. Gezondheid, in alle opzichten, is in eerste instantie onze eigen verantwoordelijkheid en van niemand anders. Jouw leven is jouw verantwoordelijkheid en absoluut niet van de farmaceutische industrie en/of het medische circus. Hoe spijtig zij het ook vinden jou te zien gaan en ze zullen er veel aan doen om je weer te bekeren tot hun ‘geloof’.

 6. Na de inleiding staat er als kop : De helende werking van BAKING SODA of Natrium Carbonaat
  2015 © WantToKnow.nl/.be

  Dat is toch fout ? Moet dit niet Natrium Bi Carbonaat zijn ?

 7. Ik had bijna dagelijks last van maagzuur, sinds een half jaar drink ik iedere ochtend een glas warm water met een halve theelepel bakingsoda en heb sindsdien nooit meer last gehad!

 8. hoe zit het met medicijnen die je hebt ?? daar lees ik niks over terug… ik heb het al vaker gehoord dat baking soda heel goed is…maar durf het niet te nemen ivm medicijnen…grtjs

  1. Kwestie van afwegen welke leugen je wil geloven, hoever je naar de kloten bent etc. Best holistisch dus. Zodra je bakingsoda gaat zien als medicijn dan ben je ws af flink ver afgedaald. een mens in balans zoekt geen medicijn

  2. Cozmic, hé hé wanneer ben je in balans, welke metamorfose moet je ondergaan, ’t is zeker dat er naast de lichamelijke metamorfose ook een geestelijke bestaat.
   Mijn vader vertelde me, dat een krekel tot sprinkhaan metamorfoseerd, door bepaalde aanrakingen, dan na verloop van tijd, in staat is om terug te metamorfoseren naar krekel zonder vleugels.
   Verder vertelde hij mij dat onze schouderbladen een metamorfose mogelijkheid in zich dragen, als bij de vlinders om zich tot vleugels te vormen.
   Bij de oude grieken had een vlinder de naam van geest, zij zagen deze metamorfose als de ultieme vervolmaking van een wezen, tot iets geestelijks.
   Dan kom ik altijd terug, waarom dit alles deze natuurlijke perfectie, dit Alfa/Omega denken, waar is dit aan onderhevig, wat is het doel, of is het een speeltje van de Goden.

  3. Je bent ws. nooit (100%) in balans; er is alleen het ‘streven naar’ dat punt.. En juist DIE beweging maakt dat je die afwegingen van Cozmic-aard maakt.. 😉 Als je al niet meer weet van voor of achter is, tja, wat heeft ‘naar balans’ streven en je ‘moeite getroosten’ nog voor zin dan..?

 9. Dankzij natriumbicarbonaat en kaliumbicarbonaat ben ik al ruim 4 jaar jichtvrij.
  Dat na 20 jaar zoeken bij artsen, reumatologen literatuur etc.
  Via Internet kwam de simpele oplossing.

 10. Wel ik drink iedere morgen sap van een volledige citroen met een halve koffielepel bicarbonaat vul mijn glas met water op kamertemperatuur. Ik ben sinds ik dit doe een ganse winter niet eens ziek geweest. In de lente had ik steeds last van hooikoorts allergie s ben hier totaal vanaf dus ik blijf verder gaan met dit vitamine bommetje heb er heel veel voordeel bij . Ben zelf een jaar niet meer bij de dokter geweest sinusitis is ook verleden tijd en snurken gevolg van sinussen is ook voorbij .alles heeft oorzaak en gevolg . Voor mij zeer positieve resultaten

 11. De Italiaanse oncoloog Dr.T.Simoncini gebruikte natriumbicarbonaat ter bestrijding van tumoren door injectie via de aderen.Zijn boek:Kanker is een schimmel^.Een revolutionaire behandeling van tumoren.Editioni Lampis ISBN 88-87241-08-2 vertaald naar het Nederlands door Alinea Lingua bv-Drs.Nieberg.Nederland.

 12. Is goed voor wanneer iemand zo zuur is dat hij/zij er last van heeft maar voor de rest zou ik ervan afblijven want de maag dient nu eenmaal zuur te zijn om het voedsel af te breken. Ik ken er genoeg die ermee aan de slag zijn gegaan terwijl ze geen problemen hadden en last kregen om eiwitten fatsoenlijk te verteren. Net hetzelfde met alkaline water. Genoeg problemen hiermee gehoord wanneer men er jarenlang van heeft gedronken en dat vertelt mij meer dan genoeg.

  1. Oke, dit is inwendig… 🙂
   Er zijn misschien mensen die dit doen, maar ik zou het alleen maar inwendig gebruiken bij een acute situatie b.v. als mensen last van hun maag hebben, als soort geneesmiddel. Maar als je chronisch last van je maag hebt, kan je beter naar een dokter gaan. Een kleine (1/2 tl) hoeveelheid per dag kan zeker geen kwaad.
   Je kan het natuurlijk voor een heleboel andere dingen gebruiken en daar ligt de eigenlijke kracht van baking soda.

  2. Euhm, heb je even… 😛

   Onze grootmoeders gebruikten het al als reinigingsmiddel in de keuken. Maar wist je dat bicarbonaat, beter bekend als zuiveringszout of soda, ook een heus wondermiddel is voor je schoonheid en gezondheid?
   Zeven wonderen voor je schoonheid
   1. Als zachte scrub
   Bicarbonaat is het ideale product om dode huidcellen te verwijderen en jou opnieuw een stralende teint te bezorgen. Maak een mengeling van een handvol hydraterende huidcrème en een koffielepel zuiveringszout. Breng dit mengsel in ronde, draaiende bewegingen aan op de huid. Daarna gewoon wegspoelen met lauw water.

   2. Voor een frisse adem
   Kan iedereen nog ruiken dat je vanmiddag knoflook of kaas gegeten hebt? Dan biedt bicarbonaat de oplossing! Een onfrisse adem wordt veroorzaakt door bacteriën die zijn achtergebleven op je tong. Maak mondwater door één koffielepel zuiveringszout op te lossen in een glas water. Spoel daarmee een paar keer je mond en je zal merken dat niemand nog achteruit deinst van je slechte adem…

   3. Voor een relaxerend bad
   Niets doet zo’n deugd voor je huid en om te ontspannen als een warm bad waarin je het badzout gewoon vervangt door bicarbonaat.

   – 2 soeplepels zuiveringszout
   – 2 soeplepels cacaopoeder
   – 4 soeplepels melkpoeder
   – 1 soeplepel kaneelpoeder

   Doe dit mengsel in een kom en roer eens goed. Doe hiervan twee soeplepels in het badwater. Bewaar de rest in een droge omgeving tot het volgende bad. Laat je niet wijsmaken dat zout slecht is voor je lichaam: psoriasis-patiënten reizen al jarenlang af naar de Dode Zee omdat het zoute zeewater helend is voor hun huidletsels.

   4. Voor glanzend haar
   Om weer een gezonde en glanzende haardos te krijgen, volstaat het om één koffielepel zuiveringszout aan je shampoo toe te voegen. Beperk deze behandeling wel tot maximaal één keer per week, anders bereik je het tegenovergestelde effect.

   5. Als deodorant
   Verschijnt er een vochtige kring onder je oksels, maar heb je geen deodorant binnen handbereik? Geen paniek: gewoon bicarbonaat uit de keuken brengt de oplossing. Masseer je oksels enkele seconden met een beetje zuiveringszout. Wacht vijf minuten om het goedje opnieuw af te spoelen en je zal merken dat je zweetgeur helemaal weg is!

   6. Voor wittere tanden
   Je droomt van een echte tandpasta-smile, maar je ziet op tegen de moderne bleektechnieken omdat deze ofwel te duur ofwel te agressief zijn? Doe een klein beetje zuiveringszout of soda op je tandenborstel, al dan niet gecombineerd met tandpasta, en poets daarmee stevig je tanden. Het smaakt niet zo lekker maar is bijzonder effectief. Je zal merken dat je tanden zichtbaar witter worden. Dit hulpmiddeltje is ideaal voor mensen die veel roken en/of koffie drinken.

   7. Voor zachte of vermoeide voeten
   Eelt op je hielen of voetzolen kan je te lijf gaan met een beetje zuiveringszout en water. Aarzel niet om de ruwe lichaamsdelen stevig in te wrijven met dit goedje. Je zal zien: het is zéér efficiënt en bovendien verdrijft het ook onaangename voetgeurtjes! Ook wanneer je vermoeide voeten of benen hebt, kan een voetbad met zuiveringszout wonderen doen. Daarna kan je je voeten of benen eventueel inwrijven met een zachte bodylotion.

   Zeven wonderen voor je gezondheid
   8. Verzacht huidirritaties en lichte brandwonden
   Je bent gestoken door een insect, je huid is roodverbrand door te lang in de zon te blijven of je hebt een jeukende eczema? Bevochtig dan een steriel verband en doe er wat zuiveringszout op. Leg dit op de wonde en laat het erop tot het kompres droog is. In het begin zal het even branderig aanvoelen, maar bicarbonaat heeft echt een antibacteriële werking en zal de pijn of huidirritatie verzachten.

   9. Tegen aften
   Aften zijn pijnlijke zweertjes van het mondslijmvlies, die de neiging hebben om vaak terug te komen. Aften komen zeer veel voor: ongeveer twintig procent van de bevolking heeft weleens last van aften. Bicarbonaat is een onschuldig én doeltreffend middel om aften te bestrijden. Doe een klein beetje zuiveringszout op je vingertop en dep daarmee de aft. Let wel: dit zal even pijn doen! Maar de wonde zal sneller genezen. Lijkt dit jou toch iets te drastisch? Dan kan je ook mondwater maken van een koffielepel zuiveringszout in een glas water. Spoel daarmee je mond verscheidene keren per dag.

   10. Bij keelpijn
   Wanneer je keelpijn hebt, is bicarbonaat opnieuw een doeltreffend hulpmiddel. Doe één eetlepel bicarbonaat, één eetlepel bruine suiker en één eetlepel keukenzout in een glas water. Gorgel hiermee driemaal per dag. Het goedje smaakt misschien wat vies maar je keelpijn zal verdwijnen als sneeuw voor de zon!

   11. Bij een moeilijke vertering
   Je hebt een opgeblazen gevoel in de maag, last van maagzuur of je darmen rammelen na een (te zware) maaltijd? Drink dan een glas water waaraan je een halve koffielepel zuiveringszout toegevoegd hebt. Als de klachten blijven aanhouden, kan je dit na een paar uur herhalen.

   12. Bij sinusitis en verkoudheden
   Dit is een grootmoeders tip tegen sinusitis en verkoudheden. Maak een zoutoplossing op basis van water en bicarbonaat. Doe dit mengsel in een klein flesje (een uitgespoeld flesje van een neusspray met druppelteller is perfect!), buig het hoofd achterover en laat langzaam enkele druppels van de zoutoplossing in beide neusgaten druppelen. Na enkele behandelingen zal je merken dat je opnieuw vrijer kan ademen en de sinusitisklachten verminderen. Dit trucje kan je ook toepassen bij snipverkouden kinderen die nog te jong zijn om zelf hun neus te snuiten.

   13. Spoelmiddel voor groenten
   Je bent dol op gezond voedsel en vermijdt ‘bespoten’ groenten. Maar zelfs bij biologische groenten kunnen soms vervelende beestjes (insecten) achterblijven. Voeg daarom een eetlepel bicarbonaat toe aan je spoelwater en je krijgt de meest zuivere groenten op je bord!

   14. Als ondersteuning van een detoxkuur!
   Onze grootmoeders gebruikten zuiveringszout al als ze hun lichaam wilden zuiveren. Doe een halve tot één koffielepel bicarbonaat in 250 ml water. Drink dit langzaam op. Zeker niet méér hiervan drinken, want anders loop je het risico diarree te krijgen, en dat is niet de bedoeling!

   Bakingsoda is ook wel bekend onder de naam:
   – natriumbicarbonaat
   – sodiumbicarbonate
   – Bica
   – bicarbonaat
   – zuiveringszout
   – baking soda
   – E500
   – NaHCO3
   De volgende 75 toepassingen gebruiken zuiveringszout om andere redenen dan het zacht en luchtig maken van een muffin.
   Gezondheidstoepassingen
   1. Gebruik het als een maagzuurremmend middel.
   2. Gebruik het als een deodorant door het onder de arm aan te brengen met een poederdons.
   3. Meng een halve theelepel met een waterstofperoxidepasta en gebruik het als tandpasta.
   4. Gebruik het als een gezichts- en lichaamsscrub.
   5. Voeg een kop toe aan het badwater voor een zachtere huid.
   6. Verlicht jeuk van insectenbeten en pijn van een zonnebrand.
   7. Verwijder sterke geuren van je handen door ze in zuiveringszout en water de schrobben.
   8. Doe twee eetlepels in het badwater van de baby om luieruitslag te helpen verlichten.
   9. Breng het aan op uitslag, insectenbeten en irritatie.
   10. Neem een zuiveringszoutbad om huidirritatie te verlichten.
   11. Last van brandend maagzuur? Neem een theelepel zuiveringszout gemengd met een half glas water.
   12. Verfris je mond door met een halve theelepel zuiveringszout gemengd met water te gorgelen.
   13. Verlicht de pijn van aften door het als een mondspoelmiddel te gebruiken.
   14. Gebruik het om bijensteken te verlichten.
   15. Gebruik om verbranding door wind te verlichten.
   16. Breng het aan op kwallenbeten om het gif te onttrekken.
   17. Open een verstopte neus door een theelepel zuiveringszout aan een verstuiver toe te voegen.
   Voor in huis
   18. Houd gesneden bloemen langer vers door een theelepel zuiveringszout toe te voegen aan het water in de vaas.
   19. Blus kleine brandjes op kleden, stoffering, kleding en hout.
   20. Zet een open bakje met zuiveringszout in de koelkast om geurtjes te absorberen.
   21. Strooi het in de asbak om vervelende luchten en smeulen te voorkomen.
   22. Strooi het in je sloffen, laarzen, schoenen en sokken om vieze geuren te verwijderen.
   23. Verander zuiveringszout in modeleerklei door het te combineren met 1 ¼ kop water en 1 kop maïzena.
   24. Veeg het shirt van je baby na het voeden schoon met een natte doek, bestrooid met zuiveringszout om geurtjes te verwijderen.
   25. Behandel de voorruit ermee om regen af te stoten.
   26. Verbeter de geur van theedoeken door ze in zuiveringszout en water te laten weken.
   27. Zuig het op met de stofzuiger om geurtjes te verwijderen.
   28. Verfris de lucht door zuiveringszout te mixen met je favoriete badzout. Doe de mix in een klein zakje.
   29. Herstel verharde kwasten door ze te koken in een oplossing van 2 liter water, ¼ kop azijn en 1 kop zuiveringszout.
   30. Zet het onder de gootsteen en in kelderramen om sprinkhanen en mieren af te weren.
   31. Strooi zuiveringszout rond het bloembed om te voorkomen dat konijnen de groenten eten.
   32. Maak de tomaten zoeter door zuiveringszout te strooien op de aarde om de tomatenplanten.
   33. Strooi het in de kattenbak om vervelende luchten te absorberen.
   34. Sprenkel het over de kam of borstel van je huisdier om zijn vacht en huid reukloos te maken.
   Bij het koken
   35. Gebruik het als en vervanging van ‘baking powder’ door het te mengen met wijnsteenzuur of azijn.
   36. Was er groente en fruit mee.
   37. Wanneer je een kip kookt, voeg dan een theelepel zuiveringszout aan het water toe. Veren zullen makkelijker loskomen en het vlees is schoner en mooi wit.
   38. Week gedroogde bonen in een zuiveringszoutoplossing om ze makkelijk verteerbaar te maken.
   39. Verwijder de karakteristieke smaak van wild door het in een zuiveringszout oplossing te weken.
   40. Maak een sportdrank door het te mengen met gekookt water en zout.
   41. Verwijder de visachtige geur van de visfilets door ze een uur lang in de koelkast te laten weken in een zuiveringszoutoplossing.
   42. Maak luchtigere omelets door een halve theelepel zuiveringszout per drie eieren toe te voegen.
   43. Verlaag het zuurgehalte van op tomaten gebaseerde recepten door ze met een snufje zuiveringszout te besprenkelen.
   Schoonmaak doeleinden
   44. Voeg een kop toe aan het toiletwater en laat het voor een uur staan, spoel dan door. Het maakt het toilet schoon en absorbeert geuren.
   45. Gebruik het om wasbakken, douches, plastic en porselein mee schoon te schrobben.
   46. Spuit het op muren, spiegels en werkbladen.
   47. Voeg een volle lepel toe aan het afwaswater om het schoon schrobben van de afwas makkelijker te maken.
   48. Verwijder vet van potten en pannen.
   49. Reinig kleden en gestoffeerde meubelen door er zuiveringszout over te strooien en het zacht in te borstelen. Laat het een uur of een nacht zitten en zuig het dan op.
   50. Versterk de werking van je wasmiddel door een handvol over de was te strooien.
   51. Combineer het met water om een pasta te maken die roestvast staal en chroom polijst.
   52. Verwijder krassen en krijt van vinylvloeren en muren.
   53. Maak je schoenen ermee schoon.
   54. Maak de vuilnisbakken ermee schoon.
   55. Gebruik het om luiers mee te wassen.
   56. Maak de koelkast ermee schoon.
   57. Week borstels en kammen in een zuiveringszout oplossing.
   58. Meng het met water om voedselbakjes en drinkflessen mee te wassen.
   59. Doe drie eetlepels in een liter warm water, gebruik het mengsel om marmeren meubels mee schoon te maken.
   60. Absorbeer het met een vochtige spons en maak er dan formica werkbladen mee schoon.
   61. Gebruik het om muffe geurtjes in koelboxen en thermoflessen te verwijderen.
   62. Laat je koffiezetapparaat een keer doorlopen met een zuiveringszoutoplossing, daarna doorspoelen met water.
   63. Combineer het met heet water om babyflessen mee schoon te maken.
   64. Strooi het over de barbecuegrill, spoel het daarna af.
   65. Strooi het op de vettige garagevloer, schrob de vloer en spoel het weg.
   66. Verwijder aangebrand eten van een pan door het 10 minuten te laten weken in een zuiveringszoutoplossing voor dat je het afwast.
   67. Maak de asbakken schoon met een zuiveringszoutoplossing.
   68. Houd de afvoeren schoon door er elke week vier eetlepels zuiveringszout in de doen. Spoel ze door met heet water.
   69. Maak douchgordijnen schoon door ze in zuiveringszout en water te weken.
   70. Doe het op een kleine borstel om canvas handtassen schoon te wrijven.
   71. Gebruik het om gesmolten plastic van een broodrooster te halen. Strooi de zuiveringszout op een vochtige doek, wrijf dan over de broodrooster.
   72. Gebruik het om piercings en kunstgebitten schoon te maken.
   73. Maak een dikke pasta van zuiveringszout en water en gebruik het om geëmailleerd gietijzer en roestvast staal te schrobben.
   74. Meng vier eetlepels zuiveringszout in een liter warm water en gebruik het om het binnenste deel van een oven mee schoon te maken.
   75. Gebruik het om gaskachels te ontstoppen.
   Het meest verbazende ding over zuiveringszout is dat het erg goedkoop is. Je kan al deze dingen voor een klein bedrag doen. Zuiveringszout is echt een wonder middel, of het nu gebruikt wordt om te bakken of niet.

  3. Monika

   Voor het wassen van fruit en groente, denk ik dat azijn meer ge’eigend is.
   Wij maken regelmatig onze slaapkamers, inclusief matrassen schoon ” acarian ”
   met zuiverings zout, sterke oplossing in planten spuit, en daarna klein uurtje stofzuigen !

  4. Ja Jenne, er zijn werkelijk veel mogelijkheden. Ik ga de kamers met een oplossing van water en baking soda in een sproeier fris houden, de koelkast ermee poetsen, de mieren ermee verdrijven, mijn tanden af en toe ermee poetsen, gorgelen, de aanslag van tuinmeubelen schoonmaken, polsters ermee verfrissen, mijn wasmachine, peeling voor mijn huid, voetbadje, onder de oksels verdelen, als het heel warm is, om de tijd (maanden) een 1/2 tl met water drinken, op een wondje doen…en de regen ermee verdrijven….
   …grapje 😀

  5. De mid Atlantische indianen gebruikten het ook om boze geesten en vervelende visite mee uit te drijven, daar komt de term ‘opzouten’ dan ook wel niet vandaan. Zo leer je nog eens, wat?

  6. Deze link leidt naar een commerciële site. Ben jij de eigenaar van deze toevallig?

 13. Er zijn zoveel zuiver natuurlijke stoffen om ons heen, je moet ze alleen weten te gebruiken, door de grote hitte hier, ga je transpireren, en als man vooral in je liesen, daar komen dan schimmels ik bedoel hier geen paarden mee, en andere kruimeldiefjes bij, begint te jeuken, etc, veel wassen is prima, lekkere speciale olietjes ook, maar de oplossing is na het wassen, met de aluinstift bewerken, paar dagen en alles is weer zo als het hoord.

 14. help ook heel goed tegen zuurbrand ik ben er van genezen jaren last gehad van zuurbrand .natriumbicarbonaat zit ook in de duurste zuurbrand remmers,
  een thee lepel in een glas water en je bent er van verlost voor weken .

 15. Hallo, Ik woon in Spanje en wil graag het boek ontvangen Baking soda.
  Maar ook graag info waar ik het kan kopen. Ik ben homeopaat en wil er graag verder mee werken hier met een groep.Ik zelf ben bekend met het boven genoemde, maar wil het graag uitdragen.En het boek dus promoten hier in Spanje.
  schrijf mij hoe ik het beide kan bestellen.
  Met vriendelijke groet Trudy Terranea voorheen Centrum de nieuwe aarde in Eindhoven.

  1. Hallo Elisabeth, Kijk naar deze zeer informatieve website;
   https://collodiaalzilver.wordpress.com/gezondheid-preventie/diy-health-baking-soda-het-alkaliseren-van-je-lichaam/
   want het komt neer op de verzuring van het lichaam.
   Wat dan ook raadzaam is om dit aminozuur, L-Glutamine, te bekijken wat een orthomoleculaire therapie is.
   http://www.naturafoundation.nl/monografie/L-Glutamine.html
   Als je uitgestudeerd bent is het natuurlijk altijd aan te raden in overleg te gaan met je dierenarts met jouw bevindingen hierover.
   Een knuffel voor de kat en jij sterkte met de vorderingen,
   groet Odette

  1. Ja, die had ik inmiddels ook gevonden. Ik gebruik al jaren bekogeld voor van alles en nog wat. Ïk zit nu in Aziĕ, en ben gisteren begonnen met die kuur omdat ik weer loop te kwakkelen. Ik wil er geen heel verhaal van maken, maar ik gebruik nu het merk Mc Garrett baking soda. Weet jij of iemand hier of deze aluminium bevat? Ik schrok omdat ik las dat Arm and Hammer, die ik normaliter altijd gebruik,aluminiumvrij is en dat stond er nogal expliciet bij. Zijn er dan merken bekogeld die wel aluminium bevatten? Wie weet dit?

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.