Advertentie

Algemeen Burgerlijk Pensioenfonds (ABP) klaagt JP Morgan aan!


X

Het ABP had eind 2011 een vermogen van € 246 miljard en daarmee is het het op één na grootste pensioenfonds ter wereld!! Wist jij dat? Het ABP is gevestigd in Heerlen en onze Nederlandse Bank houdt toezicht op het ABP. De vraag is of beide partijen sliepen de afgelopen jaren? Het ABP heeft kennelijk significante verliezen geleden, op beleggingen in Amerikaanse ‘financiële derivaten’, wat krijt-streeptaal is, en wat je in goed Nederlands kunt verwoorden als: ‘pakketjes lucht’..!

Sliepen de ’topmanagers’ van het Algemeen Burgerlijk Pensioenfonds onder een steen de laatste jaren, of waren ze zó optimistisch over de strapatzen van Goldman Sachs, die toen al ruim bekend waren, dat ze hoopten dat het allemaal niet zo’n storm zou lopen? We komen er waarschijnlijk nooit achter, maar dáár waar iedereen zijn doopceel moet lichten om een simpele hypotheek af te kunnen sluiten, gaat ons grootste pensioenfonds in zee, op basis van ‘ratings van kredietwaarderingsbureau’s’… Zelf zaken onderzoeken was er niet bij kennelijk. Zelf de geruchten en al vele feiten onderzoeken kennelijk ook niet.

De vraag blijft om hoeveel miljoenen Euro's het ABP het schip in is gegaan met Goldman Sachs. Of is het andersom: 'het schip van Goldman Sachs is ingegaan?'

Voorzichtig aan doen omdat het allemaal een beetje moerassig onder de voeten werd, dat deed het ABP ook niet. Om hoeveel geld zou het gaan, is nu de grote vraag. Zou de aanklacht openbaar worden gemaakt? Het ABP is het grootste pensioenfonds in Nederland en beheert de pensioenpot van o.a. alle ambtenaren, dus ook de gepensioneerde ambetaren ontvangen geld van hun opgebouwde pensioen; in totaal zijn dit 2,2 miljoen mensen.

Het ABP had in 2009 ruim 1,1 miljoen actieve deelnemers (premiebetalers) en 700 .000 mensen die ooit pensioen opbouwden bij het ABP en die dus nog pensioen tegoed hebben. En het beheert de pensioenpot van 550.000 gepensioneerden. Aan die laatste groep verstrekt het fonds ruim 5 miljard aan pensioenen per jaar.

Het ABP heeft nu de Amerikaanse ‘zakenbank’ -zoals dat zo mooi heet- Goldman Sachs aangeklaagd voor het verkopen van lege hypotheekpakketten.. Simpel gezegd komt het erop neer dat het ABP de schuldeisende partij is geworden van mensen, veel mensen dus, die hypotheken afsloten de afgelopen jaren in de VS. Natuuuuurlijk is dat geld gedekt, natuuuuurlijk staat daar een huis als onderpand tegenover.. Toch..? Nou nee, wij schreven hier op WantToKnow al 3 jaar geleden dat er op grote schaal werd gefraudeerd. Kijk HIER maar eens.

Lloyd Blankfein, voorzitter van de raad van bestuur van Goldman Sachs. Dé bank die telkens weer de spin in monstreuze financiële complotten blijkt te zijn.

Het blijkt echter dat het niet alleen bewust is gedaan, maar dat de boevenbende van de Bush-jr.-regering ook nog eens op grote schaal de frauderende partijen hun gang wilde laten gaan. Eliot Spitzer, de economische officier van justitie in New York, moest zijn inspanningen om deze frauduleuze zaken aan de kaak te stellen, met het einde van zijn carrière bekopen.. HIER alle details.

Tja, bewust gefraudeerd, bewust een oor aangenaaid.. Want dat is het toch als je lege aktes opmaakt, daar een stempel op laat zetten en deze aktes in een groot pakket verpakt, van zo’n 100.000 hypotheken en dit pakketje verkoopt aan de eerste de beste sukkel, die niet verder kijkt dan zijn of haar neus lang is.. En onder deze categorie gaan we binnenkort waarschijnlijk het ABP scharen..!? Lees verder en merk op wat je aan informatie mist, informatie die je dus kennelijk wordt onthouden.! En kijk hoe het ABP alles omdraait, door te vermelden dat het zeer waarschijnlijk ‘EEN STERKE ZAAK’ heeft tegen Goldman Sachs.. Als het niet zo treurig was, zou je toch pijn in je buik krijgen van het lachen..?

Mocht je helemaal met je neus in het riool willen duiken, omtrent de strapatzen van deze ‘zakenbank’, dan raden we je aan om eens te kijken naar dit artikel HIER, zodat je de rol van Goldman Sachs ziet, als financiële spin-in-het-web, in de smerige BP-olieramp.. Het ABP is dan maar een peuleschilletje, vergeleken met die diep-smerige praktijken..

x

* * *

x

Algemeen Burgerlijk Pensioenfonds  (ABP) klaagt JP Morgan aan!

januari 2012 © WantToKnow.nl/.be

x

Het is heel moeilijk om op het internet liefhebbende plaatjes te vinden over 'zakenbank' Goldman Sachs. De kredietratingbureau's geven Goldman Sachs een AAA-status.. Dat is het bordje met het groene mannetje op de foto..!

Pensioenfonds ABP heeft de Amerikaanse bank JP Morgan Chase in New York aangeklaagd vanwege verliezen op beleggingen in verpakte hypotheken. Volgens een woordvoerder van ABP is het fonds voor de crisis ‘verkeerd en misleidend’ voorgelicht over de beleggingen. De effecten waren ‘een stuk risicovoller’ dan destijds werd voorgesteld. Het bleek namelijk te gaan om verpakte rommelhypotheken. ABP wil de geleden schade nu verhalen en zegt ‘een sterke zaak’ te hebben. Om hoeveel miljoenen het gaat wil het pensioenfonds, dat voor Nederlandse ambtenaren circa €240 mrd aan pensioenvermogen beheerd, niet zeggen.

AAA-status..?
JP Morgan Chase zou destijds hebben beweerd hebben dat de beleggingen een AAA-status van Moody’s had gekregen. Bij een herwaardering na het uitbreken van de crisis bleek echter dat de beleggingen nooit die hoge status hadden moeten krijgen, zegt de woordvoerder. ‘De beleggingen zijn bij lange na niet meer verkoopbaar voor de aankoopprijs’, aldus het ABP. Dit komt doordat de rommelhypotheken niet meer of slechts deels werden afbetaald. De hypotheekklanten bleken een stuk minder kredietwaardig dan werd voorgesteld.

Het argument dat de beleggingen minder waard zijn geworden door de crisis gaat volgens een woordvoerder van ABP niet op. ‘De gedaagden zaten in alle schakels van de hypotheekverstrekking, dus ze wisten precies wat voor producten ze toen verkochten.’   ABP komt nu pas met een rechtszaak omdat het fonds ‘niet over een nacht ijs’ wilde gaan… Bovendien doet het Grant & Eisenhofer, het Amerikaanse advocatenbureau van ABP, de zaak op basis van no cure, no pay. ‘Het advocatenbureau neemt het financiële risico, dus ze willen ervan overtuigd zijn dat het een sterke zaak is’, zegt de zegsman. ‘Dat kost veel voorbereidingstijd.’

Onderzoeken
Ook hebben de verschillende onderzoeken die er in de Verenigde Staten zijn geweest naar de crisis bijgedragen aan het opbouwen van de zaak tegen JP Morgan Chase.  ABP trekt voorlopig nog alleen ten strijde tegen JP Morgan Chase. ‘Partijen die ook verliezen hebben geleden op deze producten kunnen zich aansluiten.’

x

* * *
x

 

3 gedachten over “Algemeen Burgerlijk Pensioenfonds (ABP) klaagt JP Morgan aan!

  1. Die gasten van het ABP hebben allemaal boter op hun hoofd, net als alle mensen die belegd hebben in Icesave. Het is toch een economisch ABC-tje dat behaald rendement op beleggingen de resultante is van reele rente + risicopremie! Dus, ook hier geldt weer de “hebzucht”van de mens! De reele rente vinden mensen niet genoeg en stappen in risicovolle beleggingen. Met als resultaat dat men een extra opbrengst genereert in goede jaren! Maar pleng dan geen krokodillentranen als uiteindelijk blijkt dat het actief waarin je belegd hebt, toch minder waard is dan wat je had verwacht! Wees dan ook sterk en neem je verlies! Al die managers die in risicovolle beleggingen hebben belegd, hebben eerst hun zakken gevuld met de bonussen die ze ontvingen door de goede beleggingsresultaten! En nu klagen zij (of hun opvolgers) steen en been, terwijl ze zelf er Rijk van zijn geworden over de ruggen van aller mensen, die voor hun pensioenuitkering van het ABP afhankelijk zijn

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.