Advertentie

Mega-homeopathisch experiment bewijst opnieuw effectiviteit!


Het lijkt erop of het ene bewijs ná het andere over ons heentuimelt, dat homeopathie wel degelijk zijn waarde heeft, en dat het volkomen onterecht in een verdomhoekje is geduwd, onder invloed van de mega-belangen van Big Pharma. Homeopathie is immers uiterst goedkoop te maken, uiterst effectief en kan binnen afzienbare tijd een einde maken aan het octopusachtige monopolie dat de farmaceutische industrie lijkt te hebben op de preventie van ziekten, door middel van het betwistbare vaccinatie-model.

Homeopathie is een effectief middel, laten we dat vanaf nu gewoon niet meer uit ons hoofd zetten; wat allerlei vage figuren ook menen te moeten inbrengen tegen deze efficiente wijze van genezen en voorkomen van ziekten. Het onderstaande artikel beschrijft een experiment dat in grootte niet snel meer zal worden overtroffen, of er moeten regeringen zijn -en waarom zou Nederland dat niet kunnen zijn..?- die de simpele moed hebben, om op basis van dit Cubaanse experiment een dergelijk experiment te doen met homeopathie. Het enige dat wij weer kunnen doen, is laten zien dat Homeopathie WEL WERKT en UITERST EFFECTIEF en ECONOMISCH is..!

Uit dit artikel blijkt opnieuw dat de economische boycot van Cuba, tégen de VS werkt, want door het tekort aan vaccin tegen de ziekte van Weil, MOESTEN de Cubanen creatief zijn, in het aanpakken van deze ziekte, die jaarlijks vele duizenden burgers treft. De Cubanen namen hun toevlucht tot homeopathie en werden beloond voor hun moed en gezonde verstand..!

De meeste wetenschappers kunnen het effect van Homeopathie gewoon niet geloven, terwijl vele, vele casus het aantonen, dát homeopathie effectief is. En dit ongeloof zegt vanzelfsprekend meer over de mentale houding, de instelling van de betreffende ‘wetenschappers’, dan over homeopathie natuurlijk..! Dát je niet kunt verklaren HOE het werkt, wil natuurlijk nog niet zeggen, dat je kunt ontkennen DAT het werkt..! Zo simpel is het feitelijk. Ook hier op de site hebben deze unfaire discussie plaatsgevonden, maar deze zullen definitief tot het verleden behoren.

x

* * *

x

 

Homeopathie wordt opnieuw in verband gebracht met een enorme reductie van Leptospirosis op Cuba

vertaling © Guido Jonkers / WantToKnow.nl/.be
(Origineel o.a. HIER)
x

Een rapport over het grootste onderzoek op het gebied van de werking van homeopathie, ooit opgezet, gebaseerd op de data van het onderzoek onder meer dan 11 miljoen mensen, namelijk de gehele bevolking van Cuba, is gepubliceerd in het Homeopathy Journal. Het onderzoek geeft fascinerend bewijs voor de werking van een uiterst verdunde oplossing, geprepareerd volgens de principes van de homeopathie, bij de preventie van de ziekte van Weil. De terugloop van de ziekte is ‘dramatisch’ te noemen.

Deze ziekte van Weil wordt ook wel Leptospirosis genoemd en is een infectieziekte, die door ratten wordt overbracht, middels de spirochetes-bacterie. Mensen komen in contact met deze bacterie door besmet water te gebruiken. De ziekte van Weil komt wereldwijd voor, maar wordt het meest waargenomen in tropische gebieden, ná heftige regenval.

Homeopathie: uiterst eenvoudig te produceren, uiterst economisch aan te maken, geen patenten om mee rekening te houden en nu ook BEWEZEN effectief!

Op Cuba wordt deze ziekte gemonitord door een efficiënt nationaal bestrijdingsprogramma. En ook hier blijkt dat Leptospirosis vooral voorkomt ná heftige tropische regens en de daaruitvoortkomende overstromingen. Aan het einde van 2007, als reactie op een zich ontwikkelende epidemie, en zonder dat er genoeg vaccin beschikbaar was om de 15.000 burgers die het meest risico liepen te vaccineren, besloot de overheid om de gehele bevolking van deze regio, bóven de leeftijd van 1 jaar, te behandelen met een homeopathisch medicijn. Dit werd geprepareerd als aftreksel van een inactief, organisme, door het Cubaanse Nationale Vaccininstituut.

Het homeopathisch medicijn werd vervolgens gegeven aan 2,3 miljoen mensen in de Cubaanse provincies, die normaal het ergst getroffen worden door de ziekte van Weil. Binnen een paar weken was het aantal gevallen van de ziekte gezakt van een voorspelde 38 gevallen naar 4 per 100.000 per week. Dat is een significante daling dan de voorspelling, gebaseerd op de historische cijfers voor deze weken van het jaar. De 8,8 miljoen andere burgers van de andere provincies hadden deze homeopathische kuur niet ontvangen en het aantal ziektegevallen van Leptospirosis was exact zoals voorspeld op basis van de genoemde historische cijfers.

Het effect van de homeopathische toediening bleek aan te houden. Er was een 84% daling van het aantal infectiegevallen waar te nemen in het volgende jaar, 2008..!! Het bleek dat het aantal gevallen ook geen enkele tred meer hield met de periode waarin de ergste regenval voorkwam..  Maar in de gebieden waar de burgers NIET waren behandeld met het homeopathische middel, bleek het aantal gevallen van de ziekte van Weil met maar liefst 22% te zijn gestegen..!

“Infectieziekten zijn nog steeds de vloek van de mensheid, in het bijzonder in de ontwikkelingslanden”, aldus Dr. Sara Eames, president van de faculteit voor Homeopathie. “Alles wat ertoe kan bijdragen dat infectieziekten kunnen worden teruggedrongen, en zeker wanneer dit middel snel kan worden geprepareerd en gedistribueerd, veilig een kosteneffectief, dient serieus te worden genomen en verder te worden bestudeerd”.

Dr. Peter Fisher is journalist/redacteur bij de ‘Journal of Homeopathy’en hij schrijft: “Dit is een uitermate grote studie, en wanneer de resultaten van deze studie worden bevestigd, zullen deze een enorme impact op de wereld hebben. We dienen meer te weten te komen over de effectiviteit van homeopathische middelen in de bestrijding van infectieziekten, complicaties, en de economische levensvatbaarheid van een homeopathische aanpak”.

Referentie:
1.Bracho G, Varela E, Fernández R, et al. Large-scale application of highly-diluted bacteria for Leptospirosis epidemic control. Homeopathy 2010; 99: 156-166.

19 gedachten over “Mega-homeopathisch experiment bewijst opnieuw effectiviteit!

 1. Homeopathie werkt gewoon en het is geweldig om het nu zo duidelijk bewezen te zien .
  Als we nu allen kunnen gaan samen werken dan word de wereld voor alle mensen een beter en leefbare aarde .
  Natuurlijk zal de farmaceutische industrie er alles aan doen om tegen te werken maar er komen andere tijden en ook regeringen kunnen niet eindeloos blijven vaccineren .
  Mensen moeten ook aan een natuurlijke weerstand werken en dat betekend dat je af en toe flink ziek bent, niet leuk ,maar je word er sterk van.
  Dat betekent niet dat alle vaccines af geschaft moeten worden maar minder en die antibiotica,
  kuren mogen ook veel minder, vele homeopathische middelen /maar ook natuurlijke
  genees middelen werken net zo goed,daarom is het zo belangrijk dat er samenwerking tussen alle mensen die genezen willen ,zo dat de zieke mens de beste behandeling krijgt.

 2. Homeopathie werkt gewoon en het is geweldig om het nu zo duidelijk bewezen te zien .
  Als we nu allen kunnen gaan samen werken dan word de wereld voor alle mensen een beter en leefbare aarde .
  Natuurlijk zal de farmaceutische industrie er alles aan doen om tegen te werken maar er komen andere tijden en ook regeringen kunnen niet eindeloos blijven vaccineren .
  Mensen moeten ook aan een natuurlijke weerstand werken en dat betekend dat je af en toe flink ziek bent, niet leuk ,maar je word er sterk van.
  Dat betekent niet dat alle vaccines af geschaft moeten worden maar minder en die antibiotica,
  kuren mogen ook veel minder, vele homeopathische middelen /maar ook natuurlijke
  genees middelen werken net zo goed,daarom is het zo belangrijk dat er samenwerking komt tussen alle mensen die genezen willen ,zo dat de zieke mens de beste behandeling krijgt.

 3. Ik heb al meer dan dertig jaar zeer goede ervaring met homeopatische (antroposofische) medicijnen. Jammer dat ook Weleda en Wala hun medicijnen duurder maken dan noodzakelijk is. Wat dat betreft doen ze gewoon mee met de reguliere farmaceutische industrie en jagen ze de patient onnodig op kosten.
  Ook zijn veel antroposofische middelen in Nederland niet geregistreerd (door nalatigheid van Weleda Nederland?) en die moet je dan via een omweg in Duitsland bestellen.

 4. Ik neem al meer dan 20 jaar mijn toevlucht tot homeopatische middelen, en ben genezen van hardnekkig contacteczeem. Een van de kinderen had in de kinderjaren antibiotica en ziekenhuisopname en is genezen na consultatie van een homeopatisch arts met de gepaste middelen. Na één dag zag ik verschil! Hij is nooit meer ziek geweest.
  Antibiotica beleid is er om te minderen. Maar in de praktijk is het een middel dat boven op de ladder staat en dan de meest zware, want gewone peniccilline werkt niet meer.
  Waar is de tijd dat we buiten speelden, met een pak watten op ons oor en kaak bij ‘ de bof’ en we werden verwend toen we mazelen of rode hond hadden. Nu mag men niet meer ziek zijn en er is een alleroverheersende agressie ( zwarte lijsten bvb in ziekenhuizen) ook vanwege verantwoordelijken als men weigert een niet-werkend vaccin te nemen zoals griepvaccin ( werkt niet)
  Als verpleegkundige hoor en zie ik genoeg.
  Het is hetzelfde met kanker: chemo komt oorspronkelijk van nazisme: het wordt elke dag toegepast ondanks de nevenwerkingen, de hel waar patienten door moeten. Geldgewin staat aan de basis en het negeren van andere toepassingen.
  Mister Keshe is een voorloper van genezen van kanker en heeft de Keshe Foundation opgericht. Zijn kennis is zeer hoogstaand: cellen herprogrammeren dmv plasma-technologie.
  Onze taak is: anderen voorlichten, werken aan het positieve ( universele wet: alles waar je aandacht aan geeft, groeit) en niet opgeven.
  Mieke Houthaeve promotor van welzijn. http://www.sarahbeweging.be

 5. Schande! Heb al van jongs af aan homeopatische middelen gebruikt. Heb nu ook homeopatische huisarts, waar ik praktisch nooit hoef te komen (gelukkig). Homeopathie werkt !!!! en Hoe.Het is een schande dat een demissionaire minister op het laatst zo’n vesluit er door probeert te drammen.Zeker flink gestimuleerd door de farmaceutische industrie!
  Dit mag niet gebeuren…daarom teken ik.

 6. Wat een belachelijke discussie, eeuwenoude kennis die is gestolen door de farmacie en kunstmatig is nagemaakt in een lopende band fabriek,de aspirine die wordt gewonnen uit de bast van de Berk kan dan ook de vuilnisbak in,van de psychiater/ psycholoog/ arts moeten we het commentaar `dat Homeopathie puur tussen de oren werkt`serieus nemen, of dat wetenschappelijk bewezen is `waar`te zijn wat deze verkondigt en al die voorgeschreven kunstmatige middelen zijn `wetenschappelijk verantwoord`?? heel gevaarlijke missers zijn er de afgelopen jaren al voorbij gekomen,kwalijke bijwerkingen van chemische middelen tot zelfmoorden toe,het elkaar bevechten om het geld, zo ordinair is het, laat mensen zelf kiezen welk behandeling ze willen volgen,en het niet vermelden op een bijsluiter zal niets uitmaken, daar zijn ook andere methoden voor om die informatie te verkrijgen.Alsof een land in crisis geen andere prioriteiten heeft dan deze.

  1. Hoho Lida , aspirine wordt niet gemaakt uit de bast van de Berk ( Betula ) maar uit de bast van de Wilg ( Salix ) vandaar de naam salicine die uit de bast van de Salix onttrokken werd . Later werd de synthetische stof Acetylsalicylzuur uitgevonden , hetgeen wij nu kennen als Aspirine .
   Feitjes feitjes 😆

  2. Ah! foute boom, (Berkbast kan je vuur meemaken) dank je cozmic, ik moet wel mijn feitjes goed hebben haha!


 7. Geachte redactie ‘ Want-to-know’
  Hieronder een voorzet voor een ‘kamerbrede’ motie nr de Politiek

  ‘ Gehoord hebbende de plannen vh kabinet onder invloed van de chemiche medicijnlobby

  Constaterende dat de Overheid en de Medische zorgsector gelieerd aan de chemische medicijn industrie onder invloed van laatstgenoemde lobby een waardevolle zorgsector
  on-evenredig benadeelt op grond van de door de medicijnlobby en hieraan ook verbonden onderzoeksdiscpline’s inzake Empirie-eisen aan meetbare? resultaten homeopathie.

  verzoekt de regering -ad-Interim en definitief-
  a.geheel af te zien van de banvloek etikettering indicatie homeopathie naar kwaal
  b.Kritisch te kijken naar de alomvertegenwoordigdelbbykracht van de chemisch/allopatisch gerichte medicijnindustrie, met daaraan geheel schatplichtig gemaakte wetenschap en -zorg, de huisartsen en ziekenhuisspecialisten.
  c. maatregelen te nemen, teneinde niet langer enkel en geheelafhankelijk te zijn van de belangen van
  c.a. de medicijnindustrie
  c.b. de daaraan gelieerde medische wetenschap
  c.c. Idem de zorgverleners, artsen ziekenhuizen
  c.d. Idem, de zorgverzekeraars

 8. Van jongs af aan – en nog steeds (ben 61)- gebruik ik homeopatische middelen. Heb er heel veel goede ervaringen mee!! Homeopatische middelen werken veel subtieler en precieser dan allopatische middelen.
  Er zijn helaas al vele middelen in de loop der jaren verdwenen.
  Waar gaat dit heen? Het is zo jammer en ik denk dat ze niet weten waarover ze echt beslissen.

 9. Ik wil dat Homeopatische middelen blijven.U kunt niet zo maar mensen die hier al jaren mee werken,niet aan de kant schuiven.Zelfs Nederlands artsen doen deze opleiding.Daarbij moeten ze eens die Farmacheutische fabrieken eens goed controleren.En die giftige Monsanto met zijn zaden.De gene die het moet goed keuren in Europa moeten zich de ogen niet sluiten door de mooie praatjes.Ze lopen met open ogen in die smoesjes.Ik zeg weg uit Europa wij willen beter worden.Lees anders het boek van de Hongaarse arts Dokter Lenkei dan weet je meer dan genoeg.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.