Advertentie

Januari ’11: Goldman Sachs koopt aandelen FB..


De roemruchte Amerikaanse zakenbank Goldman Sachs is aandeelhouder geworden van Facebook. De bank steekt bijna 500 miljoen dollar in de sociale netwerksite.

Dat schreef de Amerikaanse krant New York Times zondag op zijn website.

Het feestje lijkt begonnen voor facebook-oprichter Mark Zuckerberg. Doordat Goldman Sachs een aandelenpakket Facebook aanschaft, wordt de waarde van het aandelenpakket van Zuckerberg op zo’n US$ 50 miljard geschat..

De investering van US$ 450.000.000 door de zakenbank, waarin deze samenwerkt met een niet nader genoemde Russische investeerder, waardeert de sociale netwerksite op het lieve sommetje van 50 miljard dollar. Daarmee is de waarde van de website boven die van Yahoo! en eBay uitgekomen.

Facebook-oprichter Marc Zuckerberg wil met deze investering (aankoop van aandelen) nieuwe producten en diensten voor Facebook ontwikkelen, personeel inhuren. Ook sluit hij de mogelijkheid niet uit (zo heet dat dan diplomatiek) dat de sociale netwerksite zelf op het overnamepad gaat. Er doen speculaties de ronde dat Facebook zich voorbereidt op een beursgang en de investering van Goldman Sachs versterken de speculaties.

Twitter kopen

De Britse zakenkrant Financial Times schrijft maandag dat Facebook in 2008 al een poging deed om Twitter over te nemen. Mark Zuckerberg bood een bedrag van 500 miljoen dollar in eigen aandelen. Dit bod werd toen afgeslagen. Inmiddels is Twitter als bedrijf, door ook een eigen aandelenverkoop, in waarde geschat op zo’n 3,7 miljard US$…

Wij herinneren je graag aan ons artikel over Facebook, waaruit overduidelijk de invloed blijkt van uiterst dubieuze bedrijven en/of organisaties achter social media als Facebook. Hier vind je het artikel van april 2009, waaruit je kunt opmaken dat Facebook van jouw gegevens een ‘open boek’ maakt. En -zo blijkt inmiddels- daar ook nog eens vorstelijk voor betaald gaat worden.

17 gedachten over “Januari ’11: Goldman Sachs koopt aandelen FB..

 1. Er is echter iets veel sinisters aan de hand.
  Klokkenluider Lauren Moret (ex nucliar wetenschapper) legt het goed uit aan Jeff Rense, de link tussen Haarp, verarmd uranium, nasa, dna, microsoft, google, facebook, twitter.

  Waar het op het neer komt, is dat jij en/of je kinderen getransformeerd worden, naar mens 2.0 (letterlijk want ze willen IN je lichaam). BORG
  Een controleerbare bevolking (slaven) die ze geestelijk en lichamelijk kunnen besturen (letterlijk, dmv frequenties)
  Maar als ik op straat om me heen kijk, denk ik dat ze al zijn geslaagd.

  http://www.youtube.com/watch?v=n37kMaIfRvw

  1. en jawel , vanochtend op de voorpagina van het AD : Rust ouderen uit met een chip .
   Dus , mijn hond heeft er een , met kinderen zijn ze bezig , medicijngebruikers aan de chip en wat men noemt ‘ouderen ‘.
   Fijn om te weten dat we nog helemaal op koers zijn , ik was bijna eventjes bang dat er wat weerstand uit de maatschappij zou komen .

 2. Social Media my ass. Dit was een softwareprogramma ontwikkelt door de amerikaanse geheime dienst ( ik ben de naam even kwijt, maar een echte complotter weet dat nog wel) om alle gegevens van hun burgerij in op te slaan. Maar dat werd zelf de amerikanen te gortig dus werd het project afgelast. Verschoven is een betere benaming want dit stuk sortware werd Zuckerberg toegespeeld en nu vult iedereen daar vrijwillig al zijn gegevens in.

  Je moet toegeven dat ze gevoel voor humor hebben die geheime diensten.

  Groet,

  Dzyan

  1. Kijk eens op het artikel dat ik onderaan het hierboven geplaatste artikel link..!

  2. Wat ik een beetje bizar vind van feesboek ; ik krijg dan eeen emailtje met “die en die heeft je uitgenodigd om op feesboek te komen ” Daarnaast weten ze nog een keertje mensen op te noemen die in mijn adressenbestand zitten , die ook op feesboek zitten . Zelfs mensen die mij 1 x hebben gemaild , en wiens adres ik al lang geleden heb weggegooid !! schiet mij maar lek , ik ben geen computernerd , maar ik krijg wel 1+1 opgeteld dat er in mijn post geneusd word .
   Ik ga sowieso mijn hele hebben en houwen niet op zo’n trendy site zetten , maar nu eggies helegaar nie meer .

  3. Leuk dat feesbook, ik zit al wat jaartjes op Farcebook, er zitten daar zoveel dan dat je hier de meesten terug kunt vinden zonder masker.

  4. al die aandelen met astronomische bedragen. Geen drol waard. Geld is tegenwoordig bits and bytes. Dus waardeloos tot zoveel decimalen achter de komma. Een aandelenbeurs ook natuurlijk in bezit van de machthebbers is het verdeel en heersprincipe. Puur controle op bezittingen en kapitalen. Ook beurscrashes zijn kunstmatig gecreëerd en hebben niets van doen met met economische crisis maar met zakkenvullerij van de machthebbers. Het wie kent wie in dat wereldje is pure ‘vriendjespolitiek’. Zelf ‘helden’, ‘uitvinders’, beroemdheden op allerlei gebied zijn creaties, verzonnen door de machthebbers om het spelletje verdeel en heers te spelen. Niet voor niets ‘verkoop je ziel aan de duivel’. En die ‘duivel’ is de ‘machthebber’. Gewoon een mens van vlees en bloed. Zijn dat onze ‘grote’ voorbeelden? Weg ermee de ‘held’ of ‘hoofdpersoon’ bent u altijd zelf. En probeer die rol eens te spelen! Een lekkur gevoel hè! Volhouden en u wordt mijn ‘held’ , ‘uitvinder’, ‘beroemdheid’, of wie ook maar wil zijn. Maar altijd met een geweten(gevoel en verstand in evenwicht) anders lukt het niet. Vertrouw op uw zelf en u weet wie u dan Echt bent. De Schepper dat bent uzelf!
   Uw bewustzijn versnellen lees de boeken van Vladimir Megre: oa Anastasia en de hele zoemende ceder reeks. Echt doen en zeker de moeite waard(in iedere geval voor mij). En dat advies krijg u er gratis bij zoals elke Fijenoord fan kent: Geen woorden maar daden! Succes!

 3. Insight informatie. Ik zal wel weer bij de complottheorristen behoren. Als ik zeg dat Bill Gates, Steve Jobs , Mark Zuckerberg en vele beroemdheden niet de echte uitvinders waren van ‘hun troetelkindje’. En dat er altijd een zweem van ’toeval’ rond deze personen zitten van ‘eerlijkheid’. Anderen die claimen voor de uitvinding wordt monddood gemaakt of letterlijk in het graf gezwegen. Het echte verhaal zal wel eens geopenbaard kunnen worden. Als je iets te verbergen hebt zal je in angst moeten leven. Het geheim dat ooit geopenbaard gaat worden brengt stress. Maakt iemand ziek of confronteert die persoon met de dood. Er niet mee kunnen leven leidt tot zelfmoord. Dat is het echte tol van de roem. Waarom ik dat weet! Het kwam zomaar in mij op. Ik moest het kwijt. Vooral mij niet geloven. En als je niet meer meetelt, verklaar jezelf dood. En machthebbers kunnen nog een keer van jouw roem geldopstrijken. Dat noemen ze in de economie hefboomwerking met minimale inspanning een ‘grote’ rijkdom creeëren. En ja wie kan die verleiding niet weerstaan? Zo zouden nog vele ‘grote’ artiesten hun oude dag slijten ergens gezamenlijk op een stille zuidzee eiland lekker knus bij elkaar. Bingo! 😉

  1. God allemachtig Monika, het kan gewoon niet doorzichtiger, het is allemaal het zelfde type volksverlakkers, ik ga ze niet opnoemen, maar het is een hele lange rij !

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.