Advertentie

India: ‘Dolfijn is niet-menselijk PERSOON’..!


dolphins

 

 

x
India: ‘Dolfijn is niet-menselijk PERSOON’..!

2016 © WantToKnow.nl/be

x

Het Indiase ministerie van Leefmilieu blijkt in 2013 al het baanbrekende besluit te hebben genomen, om dolfijnen in gevangenschap te verbieden, waardoor dolfijnenshows in het hele land verboden zijn. In de overheidsverklaring wordt geadviseerd in de toekomst alle aanvragen voor een dolfinarium te verwerpen: ‘door personen, organisaties, overheidsinstellingen, private of publieke ondernemingen, die dolfijnen en/of walvisachtigen vangen voor commercieel entertainment, privaat, publiek of voor welke interactie doeleinden dan ook.’

Waarom heeft het ministerie deze beslissing genomen? Het ministerie legt uit:

Overwegende, dat walvisachtigen in het algemeen zeer intelligent en gevoelig zijn; en dat wetenschappers die het gedrag van dolfijnen hebben onderzocht opperen dat dolfijnen een ongewoon hoge intelligentie bezitten; moeten dolfijnen in vergelijking met andere dieren gezien worden als ‘niet-menselijke personen’. Als zodanig moeten dolfijnen hun eigen specifieke rechten krijgen en is het moreel onaanvaardbaar om hen ter entertainment gevangen te houden.

MAD dolfijnenOm de een of andere reden is deze verklaring uit mei 2013 niet wereldkundig geworden… Sinds de bijeenkomst van de American Association for the Advancement of Science in 2011, toen een groep van natuurbeschermers, filosofen en gedragkundigen van dieren wereldwijd steun probeerden te krijgen in de wetenschappelijke gemeenschap voor een Verklaring van de Rechten voor Walvisachtigen – en walvisachtigen (bruinvissen, walvissen en dolfijnen) te her categoriseren als niet-menselijke personen werd het momentum steeds sterker.

Deze verklaring luidt:

 1. Iedere individuele walvisachtige heeft het recht op leven.
 2. Geen walvisachtigen mogen in gevangenschap of horigheid worden gehouden; aan wrede behandeling worden onderworpen; of uit hun natuurlijke omgeving worden gehaald.
 3. Alle walvisachtigen hebben het recht op vrij verkeer en verblijf in hun natuurlijke omgeving.
 4. Geen walvisachtige is eigendom van een staat, corporatie, menselijke groep of individu.
 5. Walvisachtigen hebben het recht op bescherming van hun natuurlijke omgeving.
 6. De cultuur van walvisachtigen mag niet worden verstoord.
 7. De rechten, vrijheden en normen die worden uiteengezet in deze Verklaring moeten in de internationale en nationale wetgeving worden beschermd.

Je vraagt je ​​misschien af ​​wat het betekent dat een dier ‘rechten’ heeft? Hier volgt een korte beschrijving van hoe dat er feitelijk in de praktijk uit ziet.

‘In tegenstelling tot […] positieve rechten, zoals het recht op onderwijs of recht op gezondheidszorg, heeft een dier het recht om met rust te worden gelaten. Een dier hoeft niet te bellen met een overheidsinstantie om voedsel, onderdak en veterinaire zorg te eisen. Dieren vragen alleen om rust, niet te worden gedood of pijn aangedaan.’

dolfijn in gevangenschapDat lijkt meer dan redelijk toch?
Daar de intelligentie van dolfijnen al een tijd geleden is vastgesteld lijkt deze verklaring niet echt een revolutionaire zet. Deze wezens laten tekenen van zelfbewustzijn zien en hebben het vermogen om werktuigen te gebruiken en samen verschillende taken op te lossen. Recent is ontdekt dat ze in staat zijn om te communiceren door elkaar bij de afzonderlijke naam te noemen.

Met deze verklaring geven we het zelfbenoemde recht om meesters te worden over de andere levende wezens in de zee op. In een perfecte wereld zouden we de mogelijkheden die we hebben opgedaan als mensen niet gebruiken om andere wezens te onderwerpen, of het nu dieren of planten zijn.

Als we zouden samenwerken en samenleven, zouden we in staat zijn om de meeste problemen in de wereld op te lossen, zo niet allemaal. Wij geloven in ieder geval, dat deze verklaring uit India een stap in de goede richting is.

* * *

dolfijnen

 

 

16 gedachten over “India: ‘Dolfijn is niet-menselijk PERSOON’..!

  1. Ik heb in meditaties een link gelegd naar deze wezens, ze waren verwonderd dat een mens aandacht gaf op een gelijkwaardig nivo. Hele mooie belevenis! Ze hebben mij mooie beelden gestuurd, beelden die mij tot nadenken stemden. Wij hebben geen vermoeden van de wijsheid en energie die deze wezens uitstralen/ delen met ons. Ik vind het jagen op hen moord en een schande voor het collectief bewustzijn van onze soort.

 1. In een perfecte wereld zouden we de mogelijkheden die we hebben opgedaan als mensen niet gebruiken om andere wezens te onderwerpen, of het nu dieren,* of planten zijn.
  *=mensen

 2. Er zijn talloze pretparken in dit land en soortgelijke gelegenheden waar men zich kan vermaken. Wij worden geacht intelligente mensen te zijn. Maar we vernielen moeder aarde en zelfs zijn we blijkbaar ons er niet van bewust dat we zulke mensendieren behandelen. Dat zouden met onze eigen kinderen nog niet eens doen.
  Waar blijft de Partij van de dieren, zijn ee nog weldenkende mensen die hun invloed kunnen uitoefenen om een ommekeer tot stand te brengen. Mensen die hun huisdier menswaardig behandelen en tegelijkertijd dit
  leedvermaak in stand houden. Verenig alle weldenkende mensen met invloed om dit gebeuren te stoppen. Weg met het dolfinarium! Mijn stem hebben julie. Dat er velen mogen volgen.

 3. Dit is een groot geluk. Als alles in de praktijk idd wordt toegepast… Nu nog alle andere dieren tot PERSOON verheffen. Hopelijk zet het ook westerse landen aan. Omzetten van alle mensen en dieren als PERSOON. Wat ze in see al zijn natuurlijk. Wat is in een naam hé… India.

 4. Wat een goede zaak ! Uit dit soort acties, spreekt bewustzijn en innerlijke beschaving.
  Hier kunnen de kroon colonie’s van het verenigd koninkrijk en al de minder beschaafde heersers in andere landen nog veel van leren.

 5. Elk dier waar wij ons niet met kunnen vereenzelvigen is voor de mens ‘dat trouwens ook een diersoort is’ minderwaardig tot zelfs niet waardig wat een probleem steld in onze soort als mensdierzijnde en geen steeds groter gevaar voor andere soorten.
  De mens heeft zich ontwikkeld tot een roofdier,alleen dat roofdier heeft een gebrek aan besef daarvan.
  Toch zijn er mensen die al iets verder het besef hebben ontwikkeld en andere soorten dieren als een soort gelijke aanzien, maar het gaat veel te traag vooruit omdat wij ons laten leven door zij die er financieel sterker van worden en alles aanzien als consumptie zelfs tot de mens toe.
  Wij als mens zijn veel te hard gebrainwasht door dit alles zodanig dat het een moeilijke en nog lange weg zal zijn om er uit te komen.
  Maar alleen zij die hun verstand gebruiken en ook willen ,die zullen sneller tot het besef komen met al het positieve van dien.

 6. Neem eens de moeite om iets over het Jaïnisme te lezen, deze oude filosofie beschrijft en verklaard hoe wij ons verhouden tegen over de Fauna en Flora wereld, en dan begrijp je ook ogenblikkelijk hoe je je als mens op moet stellen, in dit universum van leven.
  We zijn heel ver afgedwaalt van het persoonlijke gebruik van de vruchten van de natuur aan ons gegeven, het is tot een commercie verworden!
  Daar bij komt dat we veel kunnen leren van de dieren en planten wereld, het plaatje van Plato zittende aan de kant bij de zee en met een stok het telephatische denken van de Dolfijnen in het zand tekenent, dit hebben wij jammer genoeg verleerd, maar de ongelovelijke uitstraling van deze Dolfijnen vaak genoeg onder gaan, als ze om ons zeilschip kwamen zwemmen,en hun capriolen lieten zien, wat een mooie belevenis, er werd lang en vaak over verhaald, ja ieder één zou dit moeten onder gaan, het is het directe contact met de cosmos, zeker weten, Jenne

 7. Mooi, dolfijnen als betere mensen, misschien empathisch genoeg voor de volgende klus in India…de vrouwen en het kastensysteem.. 😉

  Trouwens ik ben ooit in Knossos/Kreta geweest en zag de fresco’s van dolfijnen uit 1600 b.c. dus het weten over de bijzonderheid van dolfijnen is al duizenden jaren bekend. Weet iemand of de bijbel iets over dolfijnen verhaalt?

  1. In de bijbel de wonderbaarlijke visvangst, en natuurlijk Jonas in de Walvis,
   Dolfijnen, komen niet voor in meren en binnen zeeën, je komt de Dolfijnen, overal tegen, op muren en vloeren, prachtig ingelegde mozaïk vloeren.

   Ja in India is het Kaste systeem, een vloek op en in hun samenleving, en de vrouwen, ja er zijn overal psychopaten, maar vrouwen in India hebben toch wel een belangrijke rol, en ook status, in de Hindu en Budha geloven, genieten vrouwen veel respect, ook in het Jaïnisme nemen zij een mooie plaats in !

 8. Dit is een van mooiste en wijste zaken die ik ooit van een ministerie waar dan ook ben tegen gekomen, velen zullen dit, en zeker in deze tijd diep voelen in hun hart, hoe zeer dit waarheid is. De wijsheid komt wederom uit het Oosten, waar de meesters wonen.

 9. Een geweldige stap voorwaarts.
  Verdient voortzetting, ten aanzien van alle andere dieren in de werled, waar ze zich ook bevinden. Door ervaring weet ik dat alle dieren ook een bewustzijn hebben en onderling communiceren.Familiebanden kennen, bv olifanten.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.