Advertentie

Word jij de ‘SAAM’-advertentie-acquisiteur..?


Onlangs is opgericht, het advertentie-platform SAAM.
Dit staat voor: ‘Samenwerkingsverband Advertentiewerving Alternatieve Media’

Uit onvrede over de werkwijze van grote, collectieve advertentie-bureau’s (zoals Google Adds), besloot een aantal alternatieve media een samenwerkingsverband aan te gaan. Onder de naam ‘SAAM’ was het Samenwerkingsverband Alternatieve Media geboren. Het zijn vooral websites met een passie om alternatieve en/of bewustmakende informatie aan te bieden. Wij merken aan onze bezoekersaantallen, dat hieraan een grote behoefte is.

Het schrijven van kwalitatieve artikelen en bijhouden van een blog is echter al snel een fulltime bezigheid. Vaak hebben de mensen áchter deze websites, eigenlijk een dubbele werkweek om toch een boterham te verdienen. Daarbij zijn ze in een spagaat van betaald en onbetaald werk terecht gekomen. Adverteren via het werven van commerciële banners, is dan een optie.

Ontdekken we de wolf in zijn schaapskleren, of zien we onszelf als schaapjes terug…?! De zo normaal-lijkende bedrijven als Google, zijn die wolf in schaapskleren!

Wat dat laatste betreft, is het advertentieprogramma van Google (AdSense) geen optie meer. Langzaam maar zeker komt immers de wolf in schaapskleren tevoorschijn. Google is een bedrijf waar de werknemers je al voor waarschuwen, wanneer je van plan bent zaken met ze te doen..! Google is hard bezig, ook de vrije meningsuiting voortaan onmogelijk te maken.

En dat geldt ook voor YouTube, dat onder de Google-paraplu hangt. We ondervinden al jaren regelrechte censuur via deze ‘videodienst’. Ze ontzeggen reclame-inkomsten bij een bepaalde video, het gehele YouTube kanaal of zelfs het hele bewuste kanaal wordt geblokkeerd. En dat is inmiddels meer dagelijkse praktijk geworden, dan ‘een enkele keer’. Uit nood geboren, zochten we daar dus ook een oplossing voor.

Daarbij zijn er ook wel mogelijkheden voor advertentiewerving via grote mediabureaus. En veel ándere mediaplatforms werken hiermee door advertenties op hun website te plaatsen welke zorgen voor een aardige inkomstenbron. Maar… dát gaat bijna altijd gepaard met pagina’s vol met flitsende en bewegende banners, videoblasters, en pop-up banners. En dat is juist wat we NIET willen. Want de rust en leesbaarheid van artikelen is hier niet bepaald mee gediend. Maar ook inhoudelijk zijn deze adverteerders vaak bedrijven/organisaties, die geen of nauwelijks oog hebben voor duurzaamheid.

Duurzaamheid
‘SAAM’ wil alleen advertenties plaatsen van producten of diensten die passen bij het concept ‘duurzaam en bewustmakend’. Daarnaast willen we ook een gebruiksvriendelijke tekst gebruiken voor de instemming van cookies, noodzakelijk om te beantwoorden aan de wettelijke privacy-wetgeving en voor o.a. het bijhouden van het aantal clicks op advertenties. Een eerder, aanvankelijk veel belovend initiatief, om banners aan te bieden die passen bij dit duurzame en bewustmakende concept, is helaas in het ontwikkelingsproces gesneuveld.

Om het voortbestaan van de blogs te waarborgen en in staat te blijven om voldoende tijd te kunnen vrijmaken voor het schrijven van kwalitatieve inhoud, is een vorm van inkomen gewoon noodzakelijk. Daarom rollen we nu dit ver uitgewerkte plan uit, om de juiste adverteerders van duurzame en bewustmakende merken aan ons te binden …!

 

Adverteren en het mes snijdt aan twee kanten..
Een website beheren kost enorm veel tijd en energie, en verreweg de meeste website/beheerders doen hierbij hun werk uit passie, gedrevenheid. Echter, ook dán zijn er kosten en zal de schoorsteen moeten blijven roken. Alleen al de tijd om deze inspanning te doen en om die tijd ergens anders vrij te kunnen maken. De schoorsteen kan roken, dankzij donaties en-of adverteerders.

 

Wij zoeken een

ervaren advertentie-verkoper

voor de acquisitie van duurzame banners

We zijn dus op zoek naar die enthousiaste, ervaren advertentie-verkoper (M/V), die duurzame advertenties wil werven, passend bij de uitgangspunten van ons samenwerkingsverband. Ervaring op dit gebied, strekt tot aanbeveling. Het zou naar schatting voor een halve dag per week kunnen zijn, waarbij je werkt op provisiebasis. Met een aantal goed belezen blogs kunnen we een substantiële lezersgroep aanbieden, die vanuit hun visie en interesse goed aansluit bij de beoogde adverteerders. We spreken dan over een gezamenlijk bereik van vele honderdduizenden..!

Heb je interesse of wil je meer informatie?
Neem dan contact op met: Guido Jonkers en/of Ella Ster

Samen sta je sterk! Dit maakt het mogelijk voor een publisher om adverteerders voor een publiek te tonen van duurzame en bewuste consumenten. Deze groep adverteerders is nog in ontwikkeling waarbij we graag een positieve bijdrage leveren voor een betere wereld.

Dit zal zeker nog wat haken en ogen opleveren in de opstartfase maar het doel is duidelijk. Meer websites aansluiten bij het SAAM-initiatief en bedrijven uitdagen om goede duurzame producten aan te kunnen bieden.

De huidige deelnemers zijn nu:

WantToKnow  WantToKnow.nl
De Lange Mars Plus DLMplus.nl
Ella Ster   EllaSter.nl
Stralingsbewust   Stralingsbewust.info
Gedachtenvoer Gedachtenvoer.nl