Advertentie

Op weg naar zware armoede..?


 

De prijsstijgingen van grondstoffen
bereiken de eindgebruikers..!

Op weg naar zware armoede..?

x
2022 © Dr. Sid Lukkassen | deze versie WantToKnow.nl/be

x

Wie videospellen speelt, is bekend met hoe een typisch laatste level eruit ziet, een eindbaaslevel. Dit is waar je de ultieme beproeving ondergaat om het spel te kunnen uitspelen. Hier breng je alles wat je geleerd hebt in de praktijk en kun je eindelijk alle wapens en voorwerpen die je hebt verzameld opgebruiken in een laatste, finale confrontatie. Voorafgaand aan die laatste slag is er meestal een zogeheten ‘restock room’, een kamer vol ammunitie waar je alle wapens kunt volladen. Deze symbolische tocht van de held naar de slotconfrontatie, geldt eigenlijk één-op-één ook op een hoger en abstracter niveau voor de huidige economie.

Als je zo’n level binnenkomt, dan weet je dat de vijand je verwacht en een hindernis heeft gelegd. Intimiderende fabriekspanden doemen op in de verte, nevel hangt rond de grimmige schoorstenen. De onheilspellende sfeer die eigen is aan een apocalyptisch eindlevel, is precies de sfeer die nu over de economie hangt.

Grondstofprijzen schieten omhoog, en dingen die je vroeger zou weggooien onder het mom van ‘troep’, ben je nu eerder geneigd te bewaren. De grondstoffen zijn meer waardevast dan de nominale waarde van het fiatgeld. De snelle inflatie wijst ons op de vervangbaarheid en vluchtigheid van geld, wat doet nadenken over de waardevastheid van bezit.

In een videospel speelt die vraag ook, want een enorm kostbaar wapen of voorwerp durf je misschien niet te gebruiken – je weet immers niet wat er later nog komt – en voordat je het weet heb je het beste moment ervoor gemist. En precies zo durf je misschien niet te genieten van je geld, terwijl je er later waarschijnlijk veel minder voor kunt kopen dan vandaag.

En wat is dan de boodschap die de spellenmaker met de restock room – dus de bevoorradingskamer – afgeeft? Vaak liggen er meer kogels dan het spelpersonage kan dragen. Een archiefkast, een opklaptafel die voor veldoperaties is neergezet, toortsen die macabere kamerhoekjes verlichten, standbeelden die de monumentale grootsheid van de komende confrontatie doen voorvoelen, en dan de wapenrekken en kisten vol ammunitie. Allemaal voortekenen van een grote clash zoals precies ook in onze economie gaat plaatsvinden.

Geopolitieke invloeden op de welvaart
De waarde van de euro keldert, staatsschulden blijken onbetaalbaar, de dollar komt in zwaar weer. Overheden proberen nog meer geld bij te drukken en tegelijk de bevolking zwaarder te belasten. Maar we vergrijzen, er is te veel bureaucratie, het overvloedige geld vloeit weg naar cryptovaluta. De arbeidsproductiviteit is niet meegegroeid met het uitgavenpatroon van de overheid. Als belastingbetalers moeten we voor onze ouderen en kwetsbaren zorgen en houden we minder tijd over om te werken. Onder de druk van dit alles vluchten veel mensen in drugs.

De overheid poogt dit weer op te vangen door extra immigranten binnen te pompen, maar de sociale samenhang verdwijnt waardoor mensen nog meer ontmoedigd worden om te ondernemen. Het gaat van kwaad tot erger. Sommige landen krijgen watertekorten, andere naties komen onder Chinees beheer te staan en zullen niet meer aan ons mogen leveren. Apocalyptische armoede hangt boven ons hoofd.

Willem Middelkoop, financieel journalist en ondernemer

De confrontatie met die naderende armoedeval werpt ons terug op de vergelijking met de restock room. Als je al je hulpmiddelen mag gebruiken voor een laatste beproeving, dan weet je dat je die middelen nodig gaat hebben. De spellenmakers scheppen dit vanuit de gedachte dat de speler op het punt staat om ergens aan te beginnen en dan niet meer terug kan.

Willem Middelkoop wees vorig jaar bijvoorbeeld al op de prijsstijging van garens voor tapijten (HIER). De inflatie zien we eerst alleen in grondstoffen en in de prijzen van huizen, maar je denkt toch niet dat er inhoudelijk, qua materiaal, zoveel aan die huizen is verbeterd? Nu hebben de prijsstijgingen ook de kmo’s en de groothandelaars bereikt. Ik hoop dat je goed hebt geprepped – dus voorbereid bent – op wat ons staat te wachten.

Neem nu installatiebedrijven die een jaarvoorraad pvc kopen, montagebedrijven die voor twee jaar schroeven kopen. Het geld verliest snel zijn waarde en prijzen gaan door het dak. Bedrijven zijn aan het stocken en dit is inmiddels bij de eindgebruiker merkbaar.

Bevooraad uzelf!
Bedrijven leggen deze voorraden aan vanwege de prijsstijging. Een leverancier van schroeven belt een ondernemer op en zegt: ‘Die schroef die jij al jaren van mij afneemt is vanaf volgende week 15% duurder’ . Zoals gezegd zat deze prijsstijging, die verbonden is aan de geldontwaarding, eerst hoog in de top, bij huizen en grond. Nu echter bereikt de stijging via de grondstoffen en halffabricaten de producten met de consument als eindbestemming.

Gemeten sinds de start van de coronacrisis is het leven met vijftien tot vijfentwintig procent duurder geworden. Dit hang er uiteraard mee samen dat de EU onder het mom van ‘coronabonds’ officieel een schuldenunie is geworden (HIER), waarvoor Rutte persoonlijk heeft getekend. Uiteraard helpen de gekochte journalisten in de mainstream media hem nu door alle economische tegenslagen te verbinden aan de oorlog in Oekraïne.

Gooi dus niet zomaar oude meubels of kapotte computers weg. Alles kan onverwachts waardevol zijn. Neem nu iets als steigerhout. Stop wat geld in verbeteringen en uitbreidingen van je huis en probeer wat te sparen in Bitcoin en Ethereum. Doe dat nu, leg voorraden aan, en bedank dr. Sid later! Bedenk dat het onderwijs zwáár achteruit holt, dat mensen op de arbeidsmarkt incompetent en gedemotiveerd zijn (omdat sociale baantjes en hielen likken belangrijker zijn geworden dan vakkennis), en dat bevoorradingsketens onder druk staan. De kans dat je überhaupt waar kunt krijgen voor je geld, krimpt dus jaarlijks.

Het goede nieuws is echter dat de ontwaarding van het spaargeld, de middenklasse wegstuwt van de gevestigde partijen: de mainstream kartelpartijen die onze welvaart hebben vernietigd. De afbrokkelende middenklasse beweegt richting ons. Het worden economisch barre tijden, maar politiek zijn ze vol belofte!

3 gedachten over “Op weg naar zware armoede..?

 1. De ‘crisis’ is deels georkestreerd en deels het resultaat van wanbestuur. De huidige overheid is incompetent tot op het bot en het gevolg van keer op keer verkiezingsfraude m.i. Niettemin zitten we nu met de gebakken peren en een bestuursmodel die satanische elementen dient.
  Hamsteren en prepareren, ok maar voor hoelang en dus hoeveel?
  Is het een volle winter totdat de piepers weer gaan groeien of nog veel langer?
  Ik droomde van de week al dat er politietuig m’n moestuin aan het vergiftigen waren zodat alles wat groeide kapot ging en de grond voor jaren daarna onbruikbaar geworden was. (ik zie ze ertoe in staat)

 2. Het organiseren van armoede en hongersnoden zijn m.i. een onderdeel van The Great Reset, en is een strategie zo oud als de straat.
  Enkele bronnen over het verleden :
  https://www.winterwatch.net/2022/06/food-collapse-as-key-driver-for-new-underworld-order-revolution-2/
  met citaat :
  “At the same time in 1789, Masonic plotters purchased and hoarded grain, thus setting off hunger in critical parts of France, such as Paris ”(=einde citaat).
  Het belangrijkste vb is wel de oorlog tegen de Ieren door de Britten :
  https://www.winterwatch.net/2022/06/britains-genocidal-starvation-of-the-irish-or-so-called-potato-famine-and-brave-resistance-of-nationalist-john-mitchel/
  met citaat :
  “One of the greatest cover ups and frauds ever perpetrated is the true story of the Irish Starvation, or genocide. In hidden history, it’s more commonly referred to by the highly misleading “Irish Potato Famine.” With the Crime Syndicate seemingly orchestrating global hunger and starvation a review of the Irish hidden history is in order.
  Basic research shows that the British sent an army into Ireland after a potato blight and aggressively removed enormous quantities of food stuffs from Ireland for use in England. Additionally, the potato blight was present in Europe at the time, which allowed “merchants” and speculators to profit from higher food prices there… “ (=einde citaat).
  En een drama dat zich momenteel afspeelt in Sri Lanka :
  https://www.winterwatch.net/2022/07/the-collapse-of-sri-lanka-abject-lesson-in-kakistocracy/
  met citaten :
  “Sri Lanka has been under the control of a dynastic sub-zero kakistocracy that has engaged in a series of policy decisions and ruling “errors” that are straight out of the Davos playbook. To our eyes, this regime is a dead ringer for the Biden posse…
  Nearly a third of Sri Lanka’s agricultural land remains unused due to the ban, with rice production falling by 20%. Sri Lanka, which previously achieved self-sufficiency in rice, is now forced to import nearly half a billion dollars worth of the food staple. Meanwhile, rice prices for citizens have increased 50%….
  The tea industry, which is Sri Lanka’s major commodity for export, has also sustained a massive hit. Thus far, economic losses are estimated at $425 million, further worsening the country’s foreign exchange situation.” (=einde citaten).
  Het is een voorbeeld dat imo brandend actueel is, m.b.t.de toestand in de EUSSR waar de landbouwproductie, onder welk voorwendsel dan ook, wordt gesaboteerd. Want dat is het = regelrechte sabotage !!! Met als uiteindelijke doel , de bevolking uithongeren, zoals ook al het geval was met de Holodomor in Oekraïne.
  En steeds komen we terecht bij de 2 olifanten in de kamer, als drijvende kracht, achter al deze terreur. (=The Brotherhod en The Tribe).
  De problemen waar we momenteel geconfronteerd worden kan ik best omschrijven als een Leninistische verrottingsstrategie. Dit zal voor Sid nog wel een brug te ver geweest zijn. Het gaat hier dan ook niet om onkunde dan wel om wanbeheer, maar imo om een regelrechte sabotage, door verraders in dienst van de NWO.

 3. Opvallend is dat sinds deze huidige coalitie er is de zaken wel heel erg snel en drastisch verslechteren en de toezichthouders die kennelijk schoothondjes zijn geworden laten wel eens iets van zich horen maar dat haalt weinig tot niets uit.Mensen komen in armoede terecht zelfs als ze gewoon doen en werken,kou lijden komende winter is niet meer uit te sluiten door mogelijk gas tekorten en te hoge energieprijzen,de ECB verhoogt de rente wat ook hogere hypotheek lasten zou kunnen opleveren voor mensen met een hypotheek of lening,Mevrouw Ollongren (Bilderberg bezoekster) heeft het Nederlandse leger al bijna helemaal kaal geplunderd omdat ze Oekraïne zogenaamd moest helpen met als resultaat dat Nederland indien nodig zichzelf nu al niet of nauwelijks zal kunnen verdedigen,Kaag (ook Bilderberg bezoekster houd zich met financiën bezig en de stikstof problemen) Boeren moeten verdwijnen en de veestapel zal inkrimpen wat gewoon tot voedsel tekort kan gaan leiden,de luchtvaart en industrie laat zij overduidelijk met rust omdat het mogelijk haar vrienden zijn. https://nos.nl/artikel/2437631-stikstofberekeningen-vrijgegeven-doel-ook-te-bereiken-met-gerichte-uitkoop
  Van der Wal minister van landbouw weigert de soevereiniteit van Nederland te verdedigen bleek uit een debat tussen haar en mevrouw van der Plas van BBB.Van der Wal weigert gewoon naar Brussel te gaan om met bv Timmermans te onderhandelen die ook Nederlander is meen ik en de rechterhand van mevrouw von der Leyen dacht ik ook Samsom (oud PVDA) lijsttrekker zit daar.
  Wat hebben we dan ?
  1.Een bewust veroorzaakte inflatie die velen in armoede doen belanden.
  2.Sancties werken niet direct en al helemaal niet tegen Poetin maar tegen het Europees volk zelf.
  3.Leger is finaal geplunderd en mogelijk niet meer in staat om Nederland te verdedigen indien dat nodig moest zijn.
  4.Door mogelijke gas tekorten is de kans aanwezig dat velen een erg koude winter kunnen gaan beleven.
  5.Boeren weg en de veestapel inkrimpen zal honger opleveren
  6.Leningen en enorm makkelijk miljarden uitgeven zal leiden tot een onaflosbare schuld voor toekomstige generaties vooral wanneer de rente telkens verhoogd wordt waardoor wel rente betaald zal worden maar het leenbedrag niet afgelost wordt.
  Het lijkt erop dat we door de EU,en onze eigen regeringen genaaid zijn en nog steeds genaaid worden en de waakhonden staan erbij en kijken ernaar.
  Deze morgen las ik overigens ook dat zelfs digitale medische gegevens niet meer veilig zijn en gewoon door de overheden kan worden opgevraagd en ingezien.
  Niets is in het belang van de burgers van de EU landen en langzaam maar zeker lopen we onze ondergang tegemoet.Dat is mijn mening.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.