Advertentie

Bij het overlijden van Ivo Valkenburg..


Ivo Valkenburg interviewt Ad Broere -enkele jaren geleden- over diens boek ‘Geld in de bijrol’.

Vanochtend, 24 juli, bereikte ons het bericht, dat op 23 juli in Roemenië, Ivo Valkenburg op 55-jarige leeftijd is overleden. Wat een schok, wat een ongelooflijk bericht. Voor alles, omdat deze lieve man zó vol levenslust zat, dat je dacht dat hij bijna ‘voor altijd’ bij ons zou zijn. Met zijn prachtige adviezen en altijd doordachte bijdrage aan een ‘nieuwe, vooral hartelijke wereld. Ivo, wat is er nou ineens gebeurd?

Enkele weken geleden, op vakantie in Griekenland, kreeg hij het bericht dat hij kanker had. En die bleek een dúsdanig agressieve vorm aan de dag te leggen, dat behandeling niet eens meer mogelijk was in zijn thuisland Roemenië.. Wat een tragedie, wat een horror-scenario. Een dood die iedereen bespaard zou moeten blijven en zéker dit mooie mens Ivo. Wat een ongelooflijk gruwelijk verhaal..

De keren dat ik Ivo heb ‘beleefd’, droegen altijd een heel menswaardig karakter; Ivo verstond de kunst om een liefdevollen en begrijpende rust in zijn denken en spreken toe te passen. Die rust veroorzaakte altijd eenzelfde rust in het gesprek; of je nou in een groep zat, waarin hij sprak/aanwezig was, of dat je één-op-één met hem was. Die keren waren zeker té weinig, sowieso, maar nu zéker..

Ivo ik ga je heel erg missen. Je postuur, je aanwezigheid, gaven mij een prikkel om een voorbeeld aan je te nemen en gewoon positief dóór te gaan. Je wijsheid en intuïtieve doorvoelendheid werden omkaderd door je lengte van 2 meter+. Je manier van positief denken, ontstaken bij mij vuurtjes van hoop.. Je bracht informatie over een nieuwe wereld, vol enthousiasme en praktische voorbeelden.

Duurzaamheid en vreedzaam samenleven.
Het waren jouw thema’s waar je je volledig op focuste. Een betere wereld voor ieder mens, rechtvaardigheid en gelijkheid als mens op deze planeet. Liefde in praktische vorm, hier op Aarde. Dát was mogelijk voor jou, je liet niet ná dit te benadrukken, door de vele, vele vormen van educatieve presentaties, die je (mede) verzorgde, voor iedereen die ervoor open stond.

Jouw managementbureau was ook helemaal perfect voor de rol die je speelde hier op Aarde; je legde op het persoonlijke vlak het verhaal uit; je liet mensen hun eigen-waarde ont-dekken. Ivo Valkenburg was ‘life activator’, mediator en interimmanager. Na meer dan dertig jaar actief geweest te zijn geweest in de wereld van financiële dienstverlening, werd hij facilitator van vernieuwingsprocessen, omdat hij vooral besefte dat dáár de uitdaging ligt van de huidige tijd, voor de huidige bewust-levende mensheid.

Na zeven jaar met zijn gezin in de bergen van Transsylvanië te hebben gewoond, voelde hij in 2020 zich geroepen om voor zijn werk terug te keren naar Nederland. Mensen en bedrijven bij te staan, met het formuleren van hun antwoorden op de uitdagingen van deze tijd.

Zijn laatste boek ‘Niet gezwicht voor de wereld – Transitie in de voetsporen van Kahlil Gibran’ toont zijn dynamische, flexible geest. Ivo sprak met 45 mensen die hun werk en leven in dienst stellen van mens, natuur en samenleving. Een klein stroompje van menselijke creatiekracht dat wereldwijd steeds meer uitgroeit tot een stevige rivier van vernieuwing en radicale herziening van bestaande structuren..

Ivo, wat een gemis, rust in vrede lieve vriend. We hebben gelukkig de video-opnames van je nog om te zien; maar ze staan natuurlijk in géén enkele verhouding tot de kracht van jouw fysieke aanwezigheid.

Guido Jonkers/24 juli 2022

 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.