Regelmatig komen we zaken tegen, zoals informatie, filmpjes, foto's e.a., waarvan we geloven dat de essentie waardevol is, om te bekijken. Dan is het niet nodig, daar een heel artikel aan te wijden. En daarom hebben we deze rubriek in het leven geroepen. Een simpele klik op de rubriek 'Gewoon effetjes snel kijken' en je ziet wat het actuele aanbod is. Ook zijn de vorige publicaties binnen deze rubriek snel terug te kijken. Veel genoegen met de informatie rondom deze nieuwe rubriek..!

 

Advertentie

Van woorden naar.. ‘A Gathering of the Tribe’..!


x
x

Van woorden naar.. ‘A Gathering of the Tribe’..!

2022 © BLCKBX | deze versie WantToKnow.nl/be

x

Je krijgt hier een video geserveerd door BLCKBX, die waarschijnlijk wel even introductie behoeft. Want het is compleet anders-dan-anders; van wat je gewend bent van BLCKBX. Niet omdat je het anders niet zou kunnen begrijpen, maar omdat het nogal afwijkt van wat ze tot nog toe hebben gepresenteerd. Deze video is een spirituele vertelling, die je in alle eenvoud zou kunnen zien als een sprookje of een profetie. Het is geen waarheid maar heel treffend voor iedereen die de afgelopen twee jaar heeft gezocht naar diepere antwoorden. Niet zo zeer over bijvoorbeeld zaken rondom het virus, maar meer naar de bijzondere connectie die je waarschijnlijk ook -dieper dan eerder- hebt gevoeld met gelijkgestemden..

BLCKBX-programmamaker Flavio Pasquino in zijn inleiding bij deze video:

“Je hebt wellicht net als ik mensen verloren, maar er zijn ook talloze nieuwe mensen op mijn pad gekomen en dat is heel erg waardevol voor me geweest. Ik zoek nog steeds naar een woord of term voor de connectie met deze -in één woord- prachtige mensen, die ik heb mogen interviewen en beter heb leren kennen. Ik zoek woorden voor de onvoorwaardelijke liefde, de moed en het vertrouwen dat ik heb mogen ervaren. Iedere rationele definitie doet écht te kort aan dit geschenk en het lijkt op de banaliteit van het uitleggen van spiritualiteit..!

Hoe meer je het probeert te vangen in woorden hoe kleiner je het spectrum maakt. Je moet het niet willen uitleggen of concretiseren. Het is een gevoel, een dimensie waar geen beperkingen hoeven te zijn. En toen.. Toen zag ik deze video die in 8 minuten treffend weet te illustreren wat die magische spirituele connectie is. Mag ik je uitnodigen, ernaar te kijken? Neem de rust en tijd om het te laten bezinken maar probeer het niet te begrijpen met je hoofd, maar te wéten met je hart. Dit is geen wetenschap, het is een innerlijk weten zonder te weten, net als bij de 7 wezens in dit prachtige verhaal, die samen een stam vormen, een Tribe en bij elkaar geroepen worden om naar Aarde gestuurd te worden voor een belangrijke opdracht”

Hier zie je deze ‘A gathering of the tribe’:


Zoals gezegd is dit verhaal ‘A Gathering of the Tribe’ is afkomstig uit het boek ‘Een betere wereld’ van auteur/filosoof  Een inspirerend en tot nadenken stemmend boek, kun je gebruiken als een krachtig tegengif voor de frustraties en verlamming en de overweldiging die zo velen van ons voelen. Het boek vervangt die gevoelens door een aardende herinnering aan wat waar is.

Door onszelf te zijn en aldus te handelen, worden we effectievere actoren van verandering en hebben we een sterkere positieve invloed op de wereld. Door het hele boek heen vertelt Eisenstein verhalen uit het echte leven die laten zien hoe kleine, individuele daden van moed, vriendelijkheid en zelfvertrouwen ons culturele leidende verhaal van afgescheidenheid kunnen veranderen, wat, zo laat hij zien, de huidige planetaire crisis heeft veroorzaakt.

Hij brengt ons met het boek de diepe wijsheid in herinnering, die we allemaal van nature kennen. Ons eerst dáárvan bewust-zijn: totdat we ons zelf op orde hebben. Anders zal elke actie die we ondernemen, ook vanuit al onze goede bedoelingen, uiteindelijk verkeerd van hoofd en hart laten zijn. Bovenal nodigt Eisenstein ons uit om een radicaal ander begrip van oorzaak en gevolg te omarmen, en klinkt hij als een klaroengeschal om ons oude wereldbeeld van afgescheidenheid op te geven, zodat we eindelijk de mooiere wereld kunnen creëren waarvan ons hart weet dat die mogelijk is.

Met hoofdstukken over afscheiding, inter-zijn, wanhoop, hoop, pijn, plezier, bewustzijn, en nog veel meer, nodigt het boek ons uit om het oude Verhaal van Afscheiding te laten vallen, zodat we stevig kunnen staan in een Verhaal van Inter-zijn. Wil je het boek aanschaffen? Klik dan eenvoudig op de cover hiernaast, om het te bestellen. Bestel je via deze link, dan ontvangen wij, net als bij een boekhandel waar je een boek koop, een kleine commissie zonder extra kosten voor jou! Hartelijk dank!

 

 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.