Advertentie

Acupunctuur schiet reguliere te hulp..


x
Acupunctuur werkt, en helpt kankerpatienten..

Bron: ‘Acupuncture in Medicine’, 2011;
(doi: 10.1136/acupmed-2011-010034)  December 2011
x
x
Hoe een 5000 jaar oude geneeskunst, de geneeskunde ondersteunt..!

Volgens de medische ‘wetenschap’ bestaat acupuntuur niet, omdat je de energiebanen waarmee acupuntuur werkt, niet in het lichaam kunt zien. En wat je niet kunt zien bestaat niet, volgens de wetenschap. Daarom is de wetenschap waarschijnlijk steeds liefdelozer aan het worden; liefde kun je niet zien, dus die gebruiken we niet bij wetenschap..!

Maar acupuntuur werkt! Het helpt zelfs mensen die kanker hebben, bij hun chemotherapie-kuur, aldus een nieuwe studie die dit concludeerde. Sommige chemotherapeutische medicijnen veroorzaken ‘peripheral neuropathy’, zenuwschade aan de voeten en de kuiten. Hierdoor ontstaan bij de kankerpatient zenuwpijnen en pijnen bij het lopen. En er is geen tegen’gif’ tegen deze complicaties van het gebruik van chemotherapie, dus doktoren houden ruimte voor het gebruik van alternatieve, niet-erkende middelen; en daar komt acupunctuur om de hoek..!

Bij een proef met 192 patiënten met ‘peripheral neuropathy’, waarvan 11 van hen, de ziekte ontwikkelden toen ze chemotherapie hadden gekregen, bleek dat 5 van de 6 patiënten enorme baat hadden bij het inzetten van accupunctuur voor deze aandoening. Vergeleken met een controlegroep, die geen acupunctuur hadden gekregen.

Het bleek dat van de behandelde personen, de mobiliteit was verbeterd én de zenuwsignalering, aldus onderzoekers. Zij veronderstellen dat acupunture de bloedtoevoer naar de benen stimuleert.

 

6 gedachten over “Acupunctuur schiet reguliere te hulp..

 1. ik zit ook in de acupunctuur ( als cliënt).

  bij mij werkte het heel erg op me geestelijke niveau. ik ontdekte dat ik echte rust moest zoeken in plaats van de rust te zoeekn die dacht te vinden.

  in de eerste behandeling wordt een lichaamsscan gedaan door naalden bij je voeten. links wordt met rechts vergeleken met je ideale plaatje wat je lichaam heeft in je DNA. je voelt je bovenbenen trillen en het lijkt als of plekken in je lichaam aangewezen worden.

  dan stumileert de art met een andere naaltje in je voet de plek die van toepasing moet zijn voor je probleem. elke lichaam deel is met elkaar verbonden dus heeft het ook invloed op elkaar. de neus is verbonden met de darmen.

  als een probleem chronisch is heeft je lichaam bedacht om het probleem op te kunnen lossen door het probleem algemeen te accepteren (dan kost minder energie dan je tegen te verzetten)
  bij acupunctuur zorg je er voor dat je lichaam er weer op gewezen wordt om het probleem niet te accepteren en er is aan te doen.
  hoe langer je de chronische probleem heeft hoe langer het herstel duurt.

  acupunctuur gaat er van uit dat het lichaam zeer intelligent is en zelf met een oplossing komt.
  acupunctuur wordt iets aan de oorzaak gedaan in plaats van het symptoom te onderdrukken

  soms komen er natuurlijke medicijnen zoals kruiden aan te pas om je gelukkiger en beter te maken.

 2. Volgens de medische ‘wetenschap’ bestaat acupunctuur niet, omdat je de energiebanen waarmee acupunctuur werkt, niet in het lichaam kunt zien. En wat je niet kunt zien bestaat niet, volgens de wetenschap. Daarom is de wetenschap waarschijnlijk steeds liefdelozer aan het worden; liefde kun je niet zien, dus die gebruiken we niet bij wetenschap..!

  Als je van hier uit gaat werken, dan bestaat ook geen elektriciteit en geen elektromagnetische velden c.q. golven die volgens de wetenschap, want dat kan je niet zien. Dus chemokuren kunnen dan ook niet bestaan, want dit zijn radio golven, dat kunnen we ook niet zien. Met andere woorden wetenschap spreekt zich zelf steeds tegen. Dus wetenschap is eigenlijk onzinschap, Het gezegde is dus waar. Inspraak zonder inzicht, is uitspraak zonder uitzicht.

  1. Met niet zien, bedoelen ze (denk ik) niet meetbaar. Magnetische velden zijn wel meetbaar…

   Wat mij fascineert, is als je bijvoorbeeld een spijkermat gebruikt (heupen, kuiten) dat je elders in het lichaam “getriggerd” wordt. Ben dit gaan navragen bij iemand met veel meridiaan kennis en wat bleek….. allemaal punten uit de meridianen worden aangesproken. Als ik de mat onder mijn kuiten leg, voel ik het tintelen achter mijn oren. Sterker nog, mijn oorsuizen is er bijna helemaal door verdwenen.

   Ze zouden er eens echt voor open moeten staan, die westers artsen.

 3. In de jaren ’80 heb ik een aantal malen accupuntuur laten toepassen door een Chinese accupuncturist met betrekking tot zware hoofdpijn. Ik weet nog goed hoe ik een keer naar hem toeging en werkelijk doodmoe was, hetgeen ik hem vertelde. Hij zei niets en stak een aantal naalden op verschillende plekken. Na een niet al te lange tijd was die vermoeidheid helemaal verdwenen. De reguliere geneeskunde krijgt dat niet voor elkaar tenzij ze je pepmiddelen zouden voeren. Ik prefereer alternatieve geneeskunde boven de reguliere. Al die chemische troep die ze willen inspuiten of via (gif)pillen is niks anders dan een lapmiddel waar je eigenlijk alleen maar beroerder van word.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.