Advertentie

Acupunctuur werkt zoals chemische pijnstillers..!


acupunctuur punten

x

x

Acupunctuur werkt zoals chemische pijnstillers..!

2015 © WantToKnow.nl/.be

x

Acupunctuur kwakzalverij..? Het werkt precies als ‘reguliere pijnstillers’..!
En toch blijkt door veel anti-kwakkers acupunctuur nog steeds geen voldoende te mogen halen. Maar nieuw onderzoek toont wetenschappelijk aan, dat er feitelijk niet zoveel, of zelfs geen verschil is, op de manier waarop acupunctuur het lichaam prikkelt tot pijnstilling in vergelijking met de ‘normale chemische medicijnen’ die als pijnstillers te boek staan. Chronische stress en pijn wordt echter veel beter door acupunctuur bestreden, dan met chemische medicijnen. Maar dat niet alleen; volgens wetenschappers die acupunctuur bestuderen, blijkt het ook een wonderschoon middel te zijn tegen depressiviteit..!
 x
Er is al veel gezegd over de werking van acupunctuur in het kader van pijnstilling, maar onderzoekers van het ‘Georgetown University Medical Centre’ blijken nu het mechanisme van acupunctuur te hebben ontrafeld.. Door tests op laboratoriumratten, blijkt dat acupunctuur simpelweg dezelfde neurologische ‘paden’ stimuleert als de chemische medicijnen dit doen.
Hierdoor herkent het lichaam het proces en produceert het vergelijkbare biologische effecten.De onderzoekers pasten electro-acupunctuur toe op één specifiek en krachtig acupunctuurpunt, namelijk maagmeridiaan #36, waardoor er activiteit wordt opgewekt op de HPA-as in het lichaam, de hypothalamus pituitary adrenale (HPA) as.
x
Deze as of baan wordt geassocieerd met chronische pijn, ons immuunsysteem en stemmingen en emoties..! Door prikkeling van deze baan, reduceert dit de productie van een stresshormoon in het lichaam, die typisch zijn voor een chronische stress-reactie. Het onderzoek werd uitgevoerd op 3 verschillende groepen ratten. Ratten die daadwerkelijk échte acupunctuur kregen toegediend, ratten die ‘nep-acupunctuur’ kregen en ratten die totaal géén behandeling kregen. (Bron: Endocrinology, 2015; EN.2015-1018 en HIER)
 Georgetown medical acupunctuur

x

* * *

6 gedachten over “Acupunctuur werkt zoals chemische pijnstillers..!

 1. Is het tonen van een ayurvedische kaart als eerste beeld (gezien de termen in de eerste afbeelding) toeval? Het nadi (energie/prana) systeem vanuit ayurveda (sushumna, ida, pingala) is op z’n minst zo oud als de chinese acupuntuur en vooral in
  zuid azie (india, nepal, srilanka etc) een volkomen gangbare therapie.

 2. Ik heb zo’n 17-18 jaar lang last gehad van hooikoorts (voor bomen die in bloei staan, en bijna het gehele jaar is er wel een soort die in bloei staat!). Niezen (zo vaak achter elkaar dat het zweet je uitbreekt), prikkende en tranende ogen, een neus die constant loopt, een prikkel achterin de keel alsof er een stofje zit dat maar niet weg wil, dus hoesten en een humeur dat niet al te best is. De dokter kon er weinig aan doen (goh, dat is nieuws) alleen de bekende anti-allergietabletten voorschrijven en die heb ik dus 17 jaar lang geslikt. Die hielpen soms, maar vaak absoluut niet. De bijwerkingen waren bloedneuzen en gesprongen adertjes in de ogen (en wie weet wat nog meer), ik had zelfs het vage vermoeden dat die tabletten de zaak verergerden waardoor je er meer van ging slikken (maar dat vermoeden is ook al geen nieuws!)

  Zo’n vijf jaar geleden ben ik naar een acupuncturist gegaan en na mijn eerste behandeling had ik al geen last meer, ik heb iets van 8 behandelingen gehad (elke week 1) die mijn verzekering betaalde (hangt een beetje af van welk pakket je hebt) en ik ben sinds die tijd volledig vrij van hooikoorts.

  “Oh,” zeggen de reguliere specialisten (gehersenspoelde farmaciepoppen), “zal wel toeval zijn, soms is een allergie opeens uit zichzelf over.”

  Bij zo’n 80% van de mensen die zich laat behandelen door een acupuncturist verdwijnen (naast heel veel andere ziektes en pijn) de hooikoortsklachten, dus toeval lijkt me volledig uitgesloten. En als het wel toeval is, dan zou ik zeker acupunctuur overwegen, blijkbaar is het ’toeval’ dan wel heel erg aanwezig.

  Of zou het ’toevallig’ zo kunnen zijn dat de reguliere slagers aan mij geen pillen meer kunnen verkopen en ik niet meer op hun spreekuur verschijn en ze dus minder verdienen. Want ja, aan een gezond mens heeft een dokter (en de farmacie) niets.

  1. Paul Harmans, Met essentiele oliën kun je allergiën heel goed bestrijden.
   Mijn dochter en vrouw, gebruiken bij hooi koorts, allium cepa 7ch + sabadilla 7ch + euphrasia 5ch, van elk 5 granule, 4X per dag, weg hooikoorts !
   Raad je aan om je in de Essentiële oliën te verdiepen, een vergeten gebied van de gezondheids zorg, je huid is je grootste orgaan, en via deze is alles te genezen, vriendelijke hatjsie groet Jenne

 3. Jaren geleden heb ik een serie behandelingen gehad van een acupuncturist en sindsdien heb ik nooit meer last van allergie. En ik was echt voor veel dingen overgevoelig: bloemen, stuifmeel, cosmetica, wasmiddelen, kerstboom (pesticiden!), etc. Als bronbehandeling hebben we eerst aan mijn geboorte trauma gewerkt, en vanaf dat moment begon er van alles te veranderen. Door een trauma is het lichaam soms gewoon niet in staat om adequaat te reageren op wat-voor-behandeling-dan-ook, omdat de resonantie van het trauma zo groot is. Geinspireerd door dit succes ben ik zelf acupuncturiste geworden!

 4. Acupunctuur werkt degelijk! Bij migraine acupunctuur laten doen; na enkele beurten geen klachten meer.

  Wat heel bijzonder is: OOG acupunctuur naar de beoefenaar: JOHN BOEL
  Met schitterende resultaten op gebied van oog aandoeningen.( Bron: Dr Koen De Witte: http://www.koendewitte.nl )Je kan er misschien ook een artikel aan wijden.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.