Advertentie

TV duwt kinderen in sjabloon!


x

TV duwt kinderen in sjabloon!

december 2011 © Marieke Pril

x

We moeten ons als maatschappij ernstig zorgen gaan maken over onze jeugd.

Sommige kinderen kijken meer dan 30 uur tv per week. Het medium is zo sterk dat het kinderen letterlijk veranderd in een bepaald ‘sjabloon’, en maakt ze uiterst gevoelig voor kuddegedrag. Veel kinderen tegenwoordig zijn hoofdzakelijk een compositie van hoe zij DENKEN wie ze moeten zijn, en wat op tv bestempeld wordt als ‘cool’, hip en trendy. De meeste kinderen weten niet eens meer wie ze nou echt zijn. Ze hebben ook geen schijn van kans op deze manier. Maar hoe kun je iemand wakker maken als er niemand thuis is? Hoe zo’n kind te helpen?

Dit is het tijdperk van irrationalisme;  er wordt nog maar weinig pragmatisch en kritisch gedacht door de massa’s. Er zijn irrationele reacties omdat we een reactieve maatschappij zijn. Mensen reageren op stimuli (daar wordt van geprofiteerd). Ze reageren op beeld en geluid.

En niet zomaar willekeurige beelden of geluiden, maar gemanipuleerde, bedoeld om een respons uit te lokken; veelal een ‘koop’ respons. Maar dat is nog niet het ergste. Niet alleen is de boodschap gemanipuleerd om een respons uit te lokken, maar het wordt ons kijkers gevoerd terwijl we in een transachtige staat zijn die wordt opgewekt door het knipperende tv signaal.

Er is aangetoond dat binnen een tijdsbestek van twee minuten televisie kijken, de meeste mensen in een hypnotische alfa staat geraken die bijna grenst aan theta. Kijkers in deze ‘mode’, zijn niet langer in staat om kritisch te evalueren, onderscheid te maken, of een oordeel te vormen vanuit hun eigen morele database, met betrekking tot hetgeen ze bekijken. De informatie blijft gewoon ongestoord doorstromen in hun onderbewustzijn, jaar in en jaar uit.

Kinderen kijken naar de meest gewelddadige, negatieve zaken die je je maar kunt voorstellen, en het gaat rechtstreeks naar de psyche waar het permanent wordt opgeslagen. Tegen de tijd dat de meeste van deze kinderen 16 zijn, zijn ze getuige geweest van zo’n 8000 gewelddadige moorden, ongeveer 200.000 door geweld veroorzaakte verwondingen op tv, en elk van deze gebeurtenissen  is nu een deel geworden van het onderbewustzijn van het kind.

Voeg deze nieuwe era van onaansprakelijkheid daar aan toe en je hebt ernstige problemen. Nog maar weinig mensen voelen zich verantwoordelijk, het is altijd de schuld van een ander. Dus je hebt irrationaliteit, onaansprakelijkheid, en grote sociale onverantwoordelijkheid. Combineer dat alles met de massa sociale ‘mind control’  uitgevoerd door de monopolies achter de massa media en, (of het nu bewust of onbewust gebeurt), en je hebt bijna de complete controle over een maatschappij en haar bevolking.

Volledig gehypnotiseerd, volledig 'weggetoverd' uit de natuurlijke relateit..!

Miljoenen kinderen krijgen dagelijks ‘training en oefening’ in eventuele deelname in al dat onbewuste geweld via gewelddadige (spel)computer games. Kinderen kijken niet langer met passiviteit naar geweld, dood en negativiteit, ze nemen er deel aan op een virtuele manier; ze moorden, verminken en vernietigen in de virtuele wereld van het gamen. Dus waar ligt voor hen de grens tussen virtueel en reëel moorden? Die grens verdwijnt langzamerhand, wordt steeds vaker overschreden, zoals eens te meer blijkt uit drama’s waarbij kinderen en jong volwassen op scholen, winkelcentra etc. onschuldige mensen doden.

Veel mensen zien geweld als een oplossing voor een crisis en/of stress. Dus het is eigenlijk ook niet verbazend te noemen dat maatschappijen over de gehele wereld zo drastisch in verval geraken.  Kijk gewoon eens naar een gemiddeld kinderprogramma. Binnen een 30-seconden-reclamespotje zijn er al routinematig meer dan 50 verschillende scènes van lichtsnelheid, amfetamineachtige videostimulaties uitgezonden..!

Elke reclame heeft als doel binnen te dringen in het onderbewustzijn van het kind. Als je zo’n kind alleen in een kamer zet met een boek, willen ze zo snel mogelijk weer weg. De meesten weten namelijk niet meer hoe ze moeten lezen en voelen zich niet op hun gemak in hun eigen gezelschap; ze willen terug naar de ongelooflijke snelheid van de media…het is een drug.

Wat nodig is, is meer veiligheid op het internet en op tv. Zoveel mogelijk gewelddadige films, games en alles daaraan gerelateerd (inclusief youtube filmpjes) verboden maken voor kinderen onder de achttien jaar. Voer desnoods voor het internet een vingerafdruk identificatie in.. Het zal zeker niet gemakkelijk zijn maar er moet écht iets gebeuren, en het moet nu gebeuren, voor de gevolgen niet meer te overzien zijn..

Liefde en licht

Marieke Pril

* * *

16 gedachten over “TV duwt kinderen in sjabloon!

 1. Kinderen doen het vandaag de dag alles digitaal, wij moesten dat vroeger in een wereld vol berpekingen het ook nog eens analoog doen, met een portie verbaal tussen pure pesten en een pak slag op de koop toe als je anders mocht blijken te zijn. Het onderdrukt zijn als kind is echt niet iets van de laatste tijd, dat probleem is er vrijwel altijd wel geweest, hier in ons land of er buiten, het is nooit verbeterd laat staan opgelost. M.a.w. we zijn nog steeds bezig om kinderen in hokjes te stoppen en ze een etiketregeltje op te plakken, zelf zijn we de grote boosdoeners die het werkelijk verpesten voor anderen.

 2. “Onschuldige mensen vermoorden.” Maar hoe onschuldig zijn wij dan dat we kinderen bloot stellen aan zulke programmeringen. Waarom weigeren ouders niet hun kinderen nog aan zulke dingen bloot te stellen. Waarom halen grootouders de schouders op omdat ze vinden dat ze zich er niet mee mogen bemoeien. Waarom wordt er niet geluisterd als er wordt gewaarschuwd. En vooral, waarom wordt de jeugd altijd als lastig bestempeld en allerlei etiketjes opgeplakt terwijl ze alleen maar aandacht vragen.
  Als ik volwassen een kind als aandachttrekker hoor bestempelen, draait mijn hart om.
  Het is kind-eigen om aandacht te vragen. Geen enkele peuter zit liever alleen voor de tv dan bij zijn ouders op schoot naar een verhaaltje te luisteren. Alleen weten ze op den duur niet beter.
  Toch zijn er kinderen waarop dit drama niet van toepassing is. Die spelen liever buiten. En lachen vooral veel. Er zijn wel wijze (groot)ouders natuurlijk.

 3. Het is heel erg. Ben nu bijna 30 en nog niet verlost van vele onderbuik mind-control programma’s. G.I. Joe, daar was ik gek van. Nu wordt het één van de sterkste mind-control series ooit genoemd…
  Was er ook lid van, kreeg je van die enveloppen opgestuurd met TOP SECRET! erop.
  Ging ik dan onder mijn hoogslaper zitten lezen. Help!

  Telekids, g.t.s.t, ik keek het altijd, elke dag. Gtst tot mijn 16e compleet gezien!
  Natuurlijk ben je jezelf dan op een gegeven moment helemaal kwijt, vooral in de pubertijd. Je loopt van alles achterna om erbij te horen. De Wehkamp was mijn bijbel en kende ik van einde naar voren uit mijn hoofd.

  Nu kijk ik alleen de wereld draait door soms, voor de rest mag dat ding van mij uitblijven maar m’n kind het helemaal verbieden, dat doe ik ook weer niet.

  1. Martijn. Je hebt helemaal gelijk met je opmerking over sterren als Lady GaGa. Alles wat dit soort mensen zeggen en doen wordt als hemels beschouwd door kinderen, en al snel kopiëren ze hetzelfde gedrag. Veel kinderen hebben ook weinig respect voor elkaar als mens of ouderen. Kijk alleen maar naar gedrag als het filmen van mishandelingen en dit vervolgens als vermaak op youtube plaatsen. Bepaalde raptermen waarin vrouwen als bitches en ho’s worden aangeduid…ze schelden elkaar overal voor uit…wat mij betreft moeten er strengere en drastische maatregelen genomen worden om nog erger te voorkomen. Diensplicht bijvoorbeeld weer in het leven roepen. Dat zou voor veel jongeren heel goed zijn; discipline, respect, regelmaat, orde.
   Empathie, begrip, behulpzaamheid moeten weer terug de maatschappij in.

  2. @ marike
   Ik kan wel een eindje met je meelopen ,maar haak af bij jouw idee om dienstplicht weer in te voeren. Ik kan niet zien hoe het leren klaverjassen , zuipen , mensen vernederen en doden, praatjes k*t aanleren, haantjes gedrag en dikke ego opbouw , meehelpen aan het opvoeden van jongeren die met een groter besef van respect en verantwoordelijkheidsbesef in de maatschappij staan. Nee ik zie helemaal niets goeds in het leger en zijn indoctrinaties.

  3. Als kleine jongen zag ik maar één minpunt aan jongen zijn. Dat was dat je in dienst zou moeten. Ben ik ff blij dat ze dat op tijd voor me afgeschaft hebben. Het probleem zit hem erin dat je nu tweeverdieners of gescheiden ouders hebt, waarbij het kind zwaar de dupe is. Allemaal over het ego van die ouders. Sociale controle is weg, sociale scholing is weg. Op school leren ze je alleen nog maar robot te zijn voor de consumptie maatschappij. Als een hond beloond worden, niet met snoep of zo, nee, met cijfers op papier. Net zo nep als het geld wat wij gedrukt met elkaar ruilen.

   Gelukkig is de wapenindustrie ook op aandelen gebaseerd, elk jaar meer oorlog!

   It’s the universal soldier:
   http://www.youtube.com/watch?v=A50lVLtSQik

  4. Ja , laten we de dienstplicht weer instellen , dat zal die rappers leren ! (8)
   16 gasten op 1 kamer , dikke vette gettoblaster op de tafel , klaverjassen , zuipen en poolbiljarten . Zeker weten dat ze vrouwvriendelijker worden en dat ze een hoger moraal aangeleerd wordt .

  5. Waarom dienst in het leger….en niet dienst aan de zwakkeren.
   Helaas is de tv in veel gezinnen de oppas geworden. In de eerste 3 jaar misschien tot 6 ontstaat de moraal van een kind. Aandacht van een mens is inderdaad niet te vervangen met techniek. De kinderen vinden alles boeiend en wennen ook aan alles snel. Dus later is het ook niet makkelijk om les te geven aan een groep die gewend is altijd te worden vermaakt. Zitten, eten en kijken. Urenlang niet te bewegen is tegen de natuur in maar het gebeurt wel. Erbij komt nog wàt de kinderen kijken nl totaal veel onzin, terwijl vaak de zingeving mist in het leven van veel kinderen. Kleine kinderen horen niet voor de buis maar in de natuur.
   Ouders verzin iets en sticht een groep waar je om de beurt met kinderen de natuur in gaat.
   En draag je baby, als kan de hele dag en ook ’s nachts! Zoveel mogelijk lichaamscontact. Geef borstvoeding en laat het niet huilen. Is je kind al groter dan geef hem toch nog veel lichaamscontact. Neem er de tijd voor en heb vertrouwen. ‘Pleur’ er gewoon gezond eten in, geen inentingen en geef veel liefde. En breek niet zijn wil.
   Een baby vergeet niet en alles wat je voor je kind de eerste jaren doet zal het straks terug geven….

 4. Via de tv wordt de relativiteit volledig omgedraaid en die relativiteit wordt constant in stand gehouden.
  Ik denk dat de freq van het toonhoogte en lengte precies hoog genoeg is om alles onbewust en bewust te onthouden.
  De Tv doet het uitzenden van lege, niet ongevraagde informatie.
  Op het onderwijs wordt je dat ook aan onbewust geleert. Je moet een leestest lezen en opdrachten maken die gaan over wat er in het verhaal gebeur en hoe de structuren zijn.

  Maar onderbewust neem de informatie/ propaganda in je op en doordat je geen tijd hebt om de waarheid in de test te controleren omdat je het zo druk hebt met huiswerk kan je nooit critich worden en/of anders gaan denken.

  1. @Thomas, mijn vader is alternatief geneeskundige, was magnetiseur vanaf mijn vijfde. Ik kende alle in en outs van de alternatieve wereld al heel vroeg. Toch liet ik me verleiden door het monster. Kostte me jaren, zeer objectief waarnemen om het weer op te lossen maar goed.
   Daarom hou ik ook niet van Lady gaga. Ze noemt haar fans haar little monsters. Hoe ziek wil je het hebben? Ze denken vrij te zijn maar zitten vast aan kinky pornthinking en meer…

 5. Waar groeien kids mee op tegenwoordig?: Allerlei crime series,waarin je de perfecte misdaad eens even haarfijn wordt uitgelegd, die series zijn een handleiding voor criminaliteit, wat voor vermaak schuilt er in moord en doodslag?
  Ook kan iedereen tegenwoordig live een oorlog volgen op tv, is de gewoonste zaak van de wereld!!! Het is schandalig. Voor de digitale revolutie werden (het merendeel)van kinderen niet blootgesteld aan dictators die werden vermoord op tv, zagen ze geen opgeblazen verdronken mensen liggen ten gevolge van natuurgeweld etc…toen werd er leuk buitengespeeld, of keken ze naar dr.snuggles en de zevensprong.
  Wij zijn als mensenras aan het devolueren…beschaving en intelligentie hebben namelijk niets te maken met geweld. Pas wanneer het merendeel van de mensheid inziet dat we allen een aarde delen, en deze moeten beschermen, pas wanneer we inzien dat we allen kunnen samenwerken voor een betere toekomst zonder dat daar geweld aan te pas komt, wanneer we begrijpen dat we allen verbonden zijn. Wanneer vrije energie wordt toegelaten. Dan pas kan er worden gesproken over intelligentie en beschaving.

 6. Ik ben het wel redelijk eens met Marieke. Diensplicht zou zeker niet slecht zijn voor veel onverantwoordelijke jeugdigen vandaag de dag.
  En een aantal opmerkingen m.b.t. klaverjassen, zuipen en ghettoblasters: dat verwarren jullie waarschijnlijk met films die worden uitgezonden, want ik heb zelf jaren in dienst gezeten en ben er niet slechter van geworden, er werd niet gelanterfant en gezopen in de dienstweek. Er werd gedrild, er werd discipline en ritme, respect bijgebracht. Soldaten die stiekum drank binnensmokkelden of andere ongein uithaalden konden hun weekend verlof vergeten en wachtlopen.Wie zelf niet in dienst heeft gezeten kan er eigenlijk geen oordeel over vellen eerlijkheidshalve.
  Uiteraard zou er helemaal geen noodzaak tot legers hoeven te zijn op de wereld wanneer mensen massaal gebruik zouden maken van hun intelligentie, maar helaas leven we niet in een sprookjeswereld.

  1. Ik heb wel even gediend in de dienstplichttijd en mijn dingetje was het niet , ook al had ik een zgn mooie baan als tankchauffeur . Wie weet is het voor randgroepboys en girls iets , maar als je al jaren je eigen boontjes hebt gedopt is het gewoon pure tijdverkwisting , zeker als je toch niet van plan bent om de kastanjes uit het vuur te gaan halen voor de hoge heren .
   Gelukkig lieten ze deze eigenwijze flapdrol vrij snel gaan met een S4 stempel op zijn voorhoofd .

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.