Advertentie

40 Miljoen mensen gebruiken Prozac! Maar het werkt niet, zeggen wetenschappers


Prozac, de bestseller antidepressivum gebruikt door 40 miljoen mensen wereldwijd, werkt niet en dit geldt ook voor vergelijkbare medicijnen in dezelfde klasse. Dat blijkt uit groot onderzoek dat 26 februari 2008 werd vrijgegeven. De studie onderzocht alle beschikbare gegevens over de medicijnen, inclusief de resultaten van klinische onderzoeken uit het verleden, waarvan de fabrikant ervoor gekozen heeft deze niet te publiceren.

x

40 Miljoen mensen gebruiken Prozac!

Maar het werkt niet, zeggen wetenschappers
x

The Guardian februari 2008 Sarah Bosely – vertaling: Edwin Maurits
x
x

Een 'klein pilletje met grote gevolgen'..

Prozac werkt net zo ‘goed’ als placebo
De onderzoeken vergeleken het effect op patiënten die de medicijnen gebruikten, met patiënten die een placebo of suikerpil gebruikten. Wanneer alle gegevens waren verzameld, bleek dat de patiënten waren verbeterd – maar de patiënten op placebo verbeterde net zo veel als de patiënten die de medicijnen gebruikten.

De enige uitzondering zit hem in de meest ernstig depressieve patiënten, volgens de auteurs – Prof Irving Kirsch van de afdeling psychologie aan de Hull Universiteit en collega’s in de VS en Canada. Maar dat is waarschijnlijk omdat de placebo gestopt is zo goed te werken, zeggen ze, in plaats van dat het medicijn beter zou hebben gewerkt. “Gezien deze resultaten, lijkt er weinig reden om antidepressivum medicatie voor te schrijven, behalve aan de meest ernstig depressieve patiënten, tenzij alternatieve behandelingen hebben gefaald,” zegt Kirsch.

Impact op voorschrijven medicijnen
“Deze studie geeft aanleiding tot ernstige problemen die moeten worden aangepakt rond medicijnvergunningen en hoe onderzoeksgegevens voor medicijnen worden gemeld.” Het document, dat op 26 februari 2008 gepubliceerd is in het tijdschrift PLoS Medicine (Public Library of Science) , zal waarschijnlijk een belangrijke impact hebben op het voorschrijven van de medicijnen.

Het National Institute for Health and Clinical Excellence (Nice), beveelt nu al aan dat eerst therapie moet worden geprobeerd, voordat artsen antidepressiva voorschrijven. Kirsch, die één van de adviseurs was voor de richtlijnen, zegt dat de nieuwe analyse “zou suggereren dat het voorschrijven van antidepressiva medicatie zelfs nog meer kan worden beperkt”. Het onderzoek is baanbrekend, omdat Kirsch en zijn collega’s denken dat zij voor het eerst een volledige set van onderzoeksgegevens voor vier antidepressiva hebben verkregen. Zij verzochten de volledige gegevens op grond van de vrijheid van informatie-regels van de Food and Drug Administration (FDA), die vergunningen verleent voor geneesmiddelen in de VS en alle gegevens verzamelt voordat zij een besluit neemt.

Het patroon wat zij zagen uit het onderzoeksresultaten van fluoxetine (Prozac), Paroxetine (Seroxat), Venlafaxine (Effexor) en Nefazodone (Serzone) was consistent. Zij vermelden dat “door gebruik te maken van de complete gegevensverzameling (met inbegrip van de niet gepubliceerde gegevensverzameling) en een aanzienlijk grotere gegevensverzameling van dit type dan eerder was gemeld, vinden we dat het totale effect van de nieuwe generatie antidepressiva medicatie onder de aanbevolen criteria zit voor klinische betekenis.”

Neveneffect antidepressiva: zelfmoord
Twee vaker voorgeschreven antidepressiva waren weggelaten uit de studie, omdat de wetenschappers niet in staat waren om alle gegevens te verzamelen. Over de afgelopen jaren is er bezorgdheid geuit over de neveneffecten van deze klasse van antidepressiva. Het bewijs dat het jongeren aangewakkerd zou hebben om zelfmoord te plegen heeft geleid tot een waarschuwing aan artsen om het niet voor te schrijven voor de jongeren onder de 18 jaar – met uitzondering van Prozac, dat werd beschouwd ‘effectiever’ te zijn dan de rest. Echter bij volwassenen, werd gedacht dat de voordelen om depressie te verslaan, geheel op zouden wegen tegen de risico’s.

Het bewijs dat het jongeren aangewakkerd zou hebben om zelfmoord te plegen heeft geleid tot een waarschuwing aan artsen om het niet voor te schrijven voor de jongeren onder de 18 jaar – met uitzondering van Prozac.

Prozac gebruikt door 40 miljoen mensen
Sinds de lancering in de VS in 1988, hebben ongeveer 40 miljoen mensen Prozac gebruikt. De fabrikant Eli Lilly heeft hier zonder enige twijfel, tientallen miljarden dollars aan verdiend. Hoewel het patent in 2001 is komen te vervallen, levert Fluoxetine nog steeds geld op voor het bedrijf. Het is nu het actieve ingrediënt in Sarafem, een pil die verkocht wordt door Lilly voor het premenstrual syndroom. “Uitgebreide wetenschappelijke en medische ervaring heeft aangetoond dat Fluoxetine een effectief antidepressivum is,” zei het in een verklaring. “Sinds haar ontdekking in 1972, is fluoxetine uitgegroeid tot een van ’s werelds meest bestudeerde medicijnen. Lilly is trots op het verschil dat fluoxetine maakt voor miljoenen mensen die leven met depressie.”

GlaxoSmithKline: ‘Niet onnodig aan de alarmbel rinkelen’
Een woordvoerder van GlaxoSmithKline, die Seroxat produceert, zei dat de auteurs hadden nagelaten te erkennen dat de “zeer positieve” voordelen van de behandeling en hun conclusies “in strijd waren met wat werd gezien in de werkelijke klinische praktijk”. Hij voegde hieraan toe: “Deze analyse heeft enkel een kleine deelverzameling van de totale beschikbare gegevens onderzocht, terwijl de regelgevende instanties over de hele wereld uitgebreide beoordelingen en evaluaties van alle beschikbare gegevens hebben uitgevoerd, en dat deze ene studie niet gebruikt moet worden om onnodig alarm en zorgen bij patiënten moet veroorzaken.”

23 gedachten over “40 Miljoen mensen gebruiken Prozac! Maar het werkt niet, zeggen wetenschappers

 1. Nu beveelt men prozac aan bij kinderen.
  Prozac mag voortaan bij kinderen, omdat Strattera een vermomde Prozac is, 4x zo hoog gedoseerd.

  Trouw en Trimbos en The Lancet, lezen best eens het nummer van PharmaceutischWeekblad van deze week.
  Daarin is aangetoond hoe ADHD zichzelf doet ontstaan, zichzelf in stand houdt en zich als een epidemie kan verspreiden door te behandelen.
  Bemerk hoe onwetenschappelijk de promotor van Prozac en CBG hun vermeende gelijk daarin aan de man brengen.
  CBG probeerde na de deadline van het artikel nog alles in het werk te stellen om de publicatie tegen te houden.
  Heel grappig.
  Artikel in PW op:
  http://www.zitstil.org/PharmaceutischWeekblad02032009.jpg

  1. @Fernand, bedankt voor je link over methylfenidaat. Ik heb zelf meegemaaktn, dat een meisje van 8 Ritalin kreeg, en angstig werd voor de meest simpele dingen zoals douchen. Ook waren haar emoties afgevlakt en gedroeg ze zich als een zombie. Gelukkig stond haar moeder open voor mijn advies, om te stoppen, en kreeg ze een heel ander en niet meer angstig kind terug!
   Ook heb ik ervaren, dat een puberjongen zijn Concerta vergeten was, en op school een klasgenoot bedreigde met een stanleymes! Kortom, ook het reboundeffect van dit vergif is niet misselijk!
   Daarnaast zijn de studies naar de effecten van medicatie gefinancieerd door de farmaceutische industrie, en worden onderzoeksresultaten regelmatig “bijgesteld” ten gunste van het geneesmiddel!

  2. over een rebound effect gesproken Issy, koffie drinken, schoot mij net te binnen, dat ik al 10 dagen geen koffie gedronken heb,
   koffie drinken is voor mij vrij nieuw als aangewende gewoonte, 10 dagen terug wist ik dat ik bewust moest stoppen voorlopig, nu 10 dagen verder was ik het vergeten, dat ik gestopt was daar mee, nou net in een onnozele opwelling toch weer koffie gezet, ik schonk een bakkie in en het rook en smaakte ineens verschrikkelijk ammoniak smerig, ik heb het weg gegooid, ik besef nu pas dat ik al 10 dagen met afkick verschijnselen rond loop van dat zwarte gif… ik gooi er ook veel te veel scheppen in, een Sterk Bakkie pleur, gesmolten asfalt noem ik dat, Maar ik ben er nu van af, van dat zwarte spul, het maakt m´n hoofd rustiger en lichter, het duurt wel even als je stopt..

   en dat is dan nog maar koffie, je moet er niet aan denken als een dokter en een psycho hadden besloten om mij pillen te laten slikken, ik ben aardig handig geweest tot nu toe, om uit die klauwen te blijven, maar ook bevoorrecht enigszins uit de medische wind gehouden tot nu toe, al is het wel eens kantje boord geweest, sinds een paar jaar weet ik van de zwarte adhd pharma kant, ben zelfs op een moment, toen ik een tijdje mee mocht lopen met iemand in ‘de zorg’, getuige geweest van een bijna fatale mes toe steek aanslag van een jongere ‘patiënt cliënt’, concerta…. yep,

   ik wist toen al dat er een verband moest zijn, niks incidenteel.. Het voordeel was dat ik deze jongere zelf al beoordeeld had op ‘uitstraling’, ik kon zien aan z’n ‘kleuren’ in en om hem heen (die er dus niet meer waren) dat er iets faliekant mis was, een intense bleek zwart gat, onbeschermd voor ‘kwade invloeden’, op zich okay gast hoor, op zich, maar toch, er was iets enorm mis, dan ben je voorzichtiger en omzichtiger, maar ook invoelender, tenminste ik wel, als ik nog denk aan dat ‘oetlullen’ gedrag van die ‘domme’ meestal veel te jonge vaak arro part time procedure veel ’te hoog’ opgeleide havo hbo (papier) ‘zorgdozen’, toen dacht ik jah je moet vooral dit nu doen of zeggen en maar de verkeerde druk uitoefenen bij die gast, nou jah de ene zorg verlener is de andere niet…

   ik weet zeker Issie dat jij een goeie bent, 1 probleem, de goeien branden als eerste op, zo zonde..

 2. Weer iemand die de klok heeft horen luiden, maar de klepel niet weet te vinden.
  Uit onderzoek is namelijk gebleken dat antidepressiva niet werken bij lichte tot matige depressies, bij zware depressies werken ze wel degelijk. meer dan 70 % van deze groep heeft er baat bij.
  Ik ben daar één van. Zonder dit pilletje was ik er nu niet meer geweest.
  As simple as that !
  Als je niet weet waar je het over hebt, houd je mond dan dicht, of je computer in dit geval.
  Je speelt wel met mensenlevens, ik hoop dat je je daar nu van bewust bent !

  1. Ellen, je oordeelt, oordeelt en oordeelt. Toch? Je pilletje genomen en ineens was het daar..? DE WAARHEID?

  2. Nee Guido, de waarheid was niet daar, maar ik kon mijn bed weer uit, na een 3 jaar durende disfuntionele depressie.
   Ik werd weer een mens, ik werd weer mezelf, en ik mocht weer meedoen aan het leven.
   Ik geloof dat antidepressiva ook voor deze groep mensen bedoelt is, en dan werken ze ook.
   En wat bedoel je met oordelen ? Als iemand het recht heeft om te oordelen, dan ben ik dat wel. Heb vanaf mijn puberteit al last van zware depressies en de laatste duurde dus 3 jaar. Ja, dan durf ik wel te oordelen dat dat pilletje helpt, want ik ben nu al jaren gezond.
   Wou dat iemand dat eerder ontdekt had, want ik heb alle therapeuten die er bestaan zo’n beetje afgelopen, zonder enig effect.

  3. @ ellen
   Ik ben blij voor je , en ook hogelijk verbaasd. A.d. ( en dan met name seroxat) hebben mijn ex de moeder van dochter suïcide laten plegen. Haar karakter werd er volledig door veranderd, kortom het was niet meer de vrouw waarmee ik getrouwd was er lag een volslagen vreemde in mijn bed. De emphatie en creativiteit waar ik op gevallen was ,was volledig verdwenen. De zorg voor mijn dochter verwaarloosde ze , beter gezegd stopte ze , ( ben 1.5.jaar van mijn werk weggebleven om dat op te vangen)en ze deed dingen die ik hier maar niet neerzet. Volgens de hulpverlening was dat normaal en moest ik het niet zo zwaar zien. Een egocentrischer mens heb ik nooit gezien, als ik het de psychiater voorhield dat zij een complete karakterverandering had ondergaan, kwam dat door haar ziekte en niet door de medicatie.
   Uit de bijsluiter van seroxat. Dit “geneesmiddel”kan lijden tot suïcidale neigingen en zware depressies.(in eigen woorden weergegeven) Een hoofdpijnpoeier met als bijwerking zware migraine. Gelukkig voor jou begrijp ik dat het jou beter vergaat, doch ik twijfel ten zeerste aan de reden daarvoor. Ik kan niet geloven dat het aan het pilletje ligt, ik denk dat je door het pilletje te slikken bent gaan geloven in de mogelijkheid van herstel. Even goed heeft het jou dan geholpen gelukkig maar.
   Ik wens je het allerbeste leven dat je je kunt wensen, zonder pillen maar geheel vanuit jezelf.

  4. Marcel : Wat een gemene en stompzinnige opmerking over dat placebo-effect. Dat het voor jou vrouw niet gewerkt heeft, betekent niet dat het voor niemand werkt !
   Het is net alsof je tegen een kanker-patient in remissie zegt, dat hij beter is geworden doordat hij dat verwacht had. Net zo’n harde en medogenloze opmerking.

   Met jou ga ik verder niet meer in discussie.

  5. Oh, en nog één ding Marcel met je placebo-effect: ik geloofde helemaal niet dat pillen zou helpen.
   Ik geloofde niet dat ook nog maar iets me nog kon helpen.
   Ben de psychiater die begreep dat ik alleen maar ziek was en een medicijn daarvoor nodig had, dan ook eeuwig dankbaar !

  6. Ellen
   Ik noemde het met opzet niet het placebo effect.En het spijt me als ik je gekrenkt heb. Nogmaals ik ben blij voor jou dat het jou geholpen heeft op welke manier dan ook. Helaas bij mijn ex dus niet. Het enige dat ik wilde delen is dat het dus een heel gevaarlijk ( hoewel voor sommige mensen levensreddend, zoals in jouw geval)”medicijn”is. Waar dus niet lichzinnig mee mag worden omgegaan.
   Ook al ben ik fel tegen medicatie ,vind ik wel dat het ieders eigen keuze is .
   Nogmaals mijn excuus als ik je heb bezeerd. Ik kan alleen maar zeggen ,mijn realiteit was niet bedoeld om jou op welke manier ook te oordelen of pijn te doen , sorry.

  7. Oké, excuses geaccepteerd, maar denk voortaan eerst even na,voor je reageert.
   Ik ben niet de enige met een pathologische/disfunctionele depressie, namelijk.
   Ongeveer 4% van de mensen die depressief zijn, zijn gewoon ziek.
   Jouw vrouw veranderde door de medicatie, ik werd juist een ander mens door mijn depressie, en werd weer mijn ware zelf door dat vreselijke pilletje van jullie.
   Het heeft me uit de hel weggehaald en letterlijk mijn leven teruggegeven. Dat is ook de reden dat ik het niet uit kan staan, als mensen alle depressies weer eens op eén hoop gooien en de werkzaamheid van de anti-depressiva dus ook.
   Bij een lichte tot matige depressie zou men beter naar een andere oplossing kunnen zoeken, vind ik, maar voor mensen met een zware depressie is dit helaas het enige dat werkt.

  8. Oh My God Marcel, heftig verhaal sjonguh, er gaat nu een belletje rinkelen bij mij, mijn moeder ben ik waarschijnlijk op die manier (emotioneel) te vroeg kwijt geraakt, in mijn aarts conservatieve artsen familie zal het nog bij niemand opkomen dat de intense plotselinge karakter verandering met medicatie te maken kan hebben, en ik ben al zo overgevoelig voor kleine veranderingen in mijn omgeving…

   Als nou eens alle vrouwen eerlijk opbiechten of ze wel of niet aan de medicatie zitten of gezeten hebben, een aantal zijn berucht om hun zware bijwerkingen..

   Ook mijn ex waar ik 5 jaar mee heb mogen samenwonen, 1 van mijn eerste echte vriendinnen zeg maar, beetje verlate ontwikkeling heb ik, ook zij heeft antidepressiva geslikt, maar dat was voor 2009, in dat jaar ben ik pas overspoeld door alternatieve informatie, zeg maar de Wake Up Calls van Adam Curry en het 911 gebeuren, en als je dat hebt geslikt dan moet je verder, en dan is er geen onderwerp meer dat niet beladen is met leugens en verdraaiingen in dienst van het Grote Geld van de Piraten banken, de Big Pharma Maffia, ik vond het altijd al bizarre dat (jonge) mensen vage pilletjes van de straat slikken en bijgod niet weten wat voor stoffen er in zitten en wat het met je lichaam en hoofd kan doen…

   Marcel nu ben je ineens zo open en eerlijk, dat raakt mij dan heel erg, ben ik vast niet de enige, welkom als mens tussen de mensen (neem dat niet te persoonlijk zo’n opmerking, inderdaad zegt dat minstens zo veel over mijzelf dan over jou, maar je mag als vrijwillige spiegel daar soepel in proberen te zijn)

   Ellen zou best kunnen dat juist in jouw geval een bepaalde stof jou juist geholpen heeft, ieder mens is anders, ik ben nieuwsgierig Ellen, kun jij beschrijven wat een bepaalde stof voor jou deed? Was het pijn dempen of, of angst aanvallen onderdrukken of dat je beelden zag of stemmen die je bang maakten?

   Ik kan mij iets voorstellen bij bepaalde vormen van gekten, heb er zelf gelukkig alleen nog maar tegen aan gezeten, net niet over de grens heen god zij dank, veel mensen hebben daar geen idee van.

  9. Ellen
   het was zeker geen onoverdachte opwelling om te reageren. Vandaar dat ik ook geen placeboeffect benoem ( wat ik zei klink jou waarschijnlijk ,helaas, wel zo in de oren)
   Ik was erg voorzichtig in mijn bewoordingen , en de mensen hier zullen dat herkennen in mijn tekst. Gelukkig dat je mij serieus neemt in mijn excuus dank daarvoor.

  10. @ hyper
   Vreemd dat je nu pas begint door mij heen te zien, ik had je al vele malen eerder uitgenodigd. Ik poog voor ieder een open boek te zijn , en spreek meestal vanuit ervaring of onderzoek. Alleen de methode die ik hanteer zal niet ieder vertrouwd zijn . ( boeken zijn veiliger, dan het ware leven)
   Als ik een boek van mijn leven zou schrijven , zou niemand het kopen omdat niemand zou geloven dat je zoveel kan meemaken .Ik zie het als het afwerken van de laatste losse eindjes karma. En ik ben bijna klaar…..

  11. ik ben nog met achterstallig huiswerk bezig Marcel, jij bent iets verder dan ik met achterstallige rommel opruimen, daar ben ik van overtuigd, en ik hou van kermis opsmuk, eindeloze YT docu’s en zo, zal ook wel een fase zijn, ik kwam net even een enge CNN vrouw tegen, daar heb ik toch af en toe nog erg druk mee, bij vlagen en de laatste docu over Babylon gisternacht gezien…

   Of Ellen, ben jij er zo 1, zonder dat je het zelf weet, of is het zo dat ‘ze’ het Altijd weten van zichzelf, dat ze er zo 1 zijn (pas op zeer slechte bad vibez bij de eerste aanblik, geen nadere analyse van wel of geen katten ogen noodzakelijk, niet elke salamander is kwaadaardig maar deze is echt Zwart zeg;

   CNN REPORTER REPTILIAN EYES ILLUMINATI NEW WORLD ORDER
   http://www.youtube.com/watch?v=x0fXhqmt_Cg

   Ik weet niet hoe die Dr. David Duke bij de Wtk lezers overkomt, beetje dubbel gevoel bij die Dr. met de vreemde blauwe hypnotiserende ogen, ben er nog lang niet uit hoe allesz in elkaar steekt, het blijft interessant, maar verketteren van wie dan ook is nooit de oplossing, ik zal een vrouwtje met katten ogen laten zien waar ik dan nog wel een hoopvol gevoel van krijg, dat ze niet alleen maar ‘slecht’ kan zijn (toch!?). Die CNN reportster van hierboven die is volgens mij wel hopeloos verloren, maakt me instant misselijk, de doorsnee gewone burger heeft nog niet eens het onderscheidingsvermogen om zo iets duidelijk in oogopslag te kunnen zien, fouter kan niet..

   The Zionist Matrix of Power & Israel: The Promised Land Of Organized Crime – (Full Edition)
   http://www.youtube.com/watch?v=JJO3la_ZHw8

   Het volgende gevalletje, wie o wie van de Wtk lezers weet hoe het maar haar is gesteld?!

   MUST SEE!! Reptilian EYES caanannite hybrid witch
   http://www.youtube.com/watch?v=ALtiORQ0KlY

  12. Hyper Alert, je doet je naam geen eer aan, moet ik zeggen.
   Ik was niet gek, ik was zwaar depressief. En het heeft bij mij niks gedempt, het heeft juist iets aan mijn hersens toegevoegd waardoor ik weer ‘normaal’ werd.
   Ik kom hier niet weer trouwens. Ik heb geen behoefte om mezelf of mijn ziekte nog langer te verdedigen.
   Zeker niet aan mensen die depressiviteit als een ‘gekte’ zien.
   Met mijn psyche is niks mis, mijn hersens maken gewoon niet genoeg serotonine aan.
   Een lichamelijk probleem dus.

   Het ga jullie goed.

  13. Deze man meester auteur schrijver editor is zo glashelder, Eustace Mullins, geen wonder dat de oudjes vroegtijdig moeten worden uitgeschakeld en de mond gesnoerd, ouderdomskwalen en tabletten, veel oudjes weten te veel, door levenservaring en levenswerken…

   Madelief van Ana kan jij niet af en toe als positief tussenpersoon en doorgeefluik energie buffer en beschermheilige fungeren voor de wijze doortastende analyses van orakel Dawn?

   Quote van m’n eigen tegen beter weten in maar je weet nooit hoe een balletje rolt;

   ” Jah Madelief wanneer gaan we nou eens iets leuks doen? ”
   http://www.wanttoknow.nl/universum/spaceship-op-google-earth/comment-page-1/#comment-77613

   Vroegâh kon je elkaar nog eens bestoken met mega hard hitting YT docu’s en Analyses en raps en openbaringen, tegenwoordig lijkt iedereen wel vroegtijdig ingedut door die 2012 aliën invasie crap clap trap, de uitverkorenen wachten af en wachten af en wachten af, totdat de Verlosser van boven komt?!

   En neeh Eye ook ik ben niet bijzonder dapper of moedig, maar moet dat dan, net of dat een doorslaggevende oploskoffie factor is, en jah je kan erg liefff zijn, ook als je kritisch bent, dat straalt overal doorheen. Maar euhm met 3 mensen een filmpie bekijken op vrijdagavond, dat is toch niet een inloop tehuis voor hopeloze figuren? En al was dat het wel, het is toch niet een groep van 30 die de klinisch schone met groene natuur zeep behandelde deurmat opslijt?

   Who Rulesz your Rulersz; Eustace Mullins
   http://www.youtube.com/watch?v=oq0_n7ZBX_c

  14. Je hebt er Niets van begrepen Ellen, geeft niet, zo standaard, en dat dreigen van Nooit meer dit en Nooit meer dat, vertel mij wat, dat is mijn Moeder van vroeger ten voeten uit, en ook Dawn en ook Eye en ook Madelief en ook nou ik noem geen namen, het lijkt wel de Hollandse ikkuh wil niks verNeder Ziekte, wij zijn gewend geraakt om in niks en niemand een grammetje tijd en energie te steken, dat gaat ons verrot ruft verNederlandje de nek breken, dit is zoooo klassiek zwak Ellen, van jou zijn er nog honderd duizenden, tijd dat dit ProZak Patroon gezien wordt voor wat het isz, is nog veel erger dan de veronderstelde gelogen luiheid van Grieken….

   Ik loop niet voor jouw soort Ellen, nooit never niet, ik wens alle verzwakte mishandelde mannetjes en te jong ontheemde zonen veel Kracht, het is verschrikkelijk, mag ik even een kots bakje Ellen?! Dag Ellen, ik zal je niet missen…

 3. Ik heb ontdekt dat het afbouwschema in de bijsluiter van paroxetine (anti-depressivum) niet deugt.
  De fabrikanten raden aan om geleidelijk af te bouwen, maar geven dan aan om af te bouwen met 10mg per keer, wat voor de meeste mensen een vermindering van 50% ineens betekent en dat is veel te snel.
  Dit is echt een levensgevaarlijk advies, maar ze weigerenom er iets te veranderen.

  Heb al tientallen instanties en farmaceuten hiervan verwittigd, maar het schijnt niemand iets te schelen.
  Er zijn echt honderdduizenden gebruikers van dit middel en die lopen echt het gevaar om, of zichzelf, of hun omgeving,iets aan te doen als er te snel gestopt wordt met het slikken van dit middel. Ik ben zelf doodziek geweest en kreeg echt neigingen om iemand aan te vliegen. Iets waar ik normaal gesproken geen last van heb.

 4. Ja,afbouwen kan een hel zijn.
  Paroxetine(seroxat) afbouwen met 10mg eraf is veel.
  Ik vind ook, dat artsen vaak niet goed begeleiden bij opbouwen en afbouwen van medicatie.
  Ze zijn vaak onvoldoende op de hoogte van de werking van medicatie.
  Het is niet voor niks, dat er vaak ongelukken gebeuren met mensen, die proberen te minderen.
  Zorg dat er opvang in de buurt is.
  En bedenk, dat symptomen/klachten vaak in versterkte mate terugkeren.
  Afbouwen van fluoxetine/prozac is vaak minder lastig,hoewel dat ook heel persoonlijk is.
  fluoxetine heeft een lange halfwaardetijd, blijft dus langer in je bloed.

 5. De enige manier om mensen weer in balans te krijgen is een systeem dat gebaseerd is op de biologische natuurwetten. Aangezien wij steeds verder van deze wetten verwijderd gaan worden(macht/bedrijfsleven enz.), zullen steeds meer mensen zich niet meer kunnen herpakken. Een lichaam hoort op te laden en weer te ontladen. Overal wifi betekent dat je niet meer kunt ontladen tot de aardefrequentie. Je lichaam bedoel ik. Je geest kun je nog wel proberen te brengen in een bepaalde frequentie, maar zal ook op den duur niet meer werken, want lichaam en geest moeten in balans zijn. Daarom wordt iedereen toch ziek/lam/zwakker. Op dit moment worden alle dimensies misbruikt. Weer, social, medicijn manipulatie enz. De enige manier om weer gezond te worden is dat wij ons gaan aanpassen aan de biologische natuur.(gods creatie, die vanzelf in balans blijft en zoekt) Dan moet je dus het huidig groei/macht systeem die voor god(demon) spelen veranderen. Alle cyclussen(godscreatie) zijn met elkaar verbonden. Zit daar 1 cyclus bij, die niet meer werkt als cyclus, dan vernielt/verstoord het alle cyclussen. Rond is balans(vandaar bv. de ring bij trouwen, ringen van olympische spelen(grieks)) en driehoek(huidig systeem, waarbij het maar 1 kant op gaat en dat is naar boven)) is niet goed voor de mens en natuur. Natuurlijk kun je je geest nu op een bepaalde frequentie brengen, maar dat is voor jezelf en het nu. Voor de toekomst zal ook dit niet meer werken. Moeder Aarde heeft een zware burnout. Wil je dit helen, zul je terug moeten naar de basis. En dat zie ik nog niet zo snel gebeuren. Eerder een totale vernietiging. De tijd dringt. Over 10 a 15 jaar zijn de grondstoffen op. Daar wordt nu al flink oorlog over gevoerd. Ook wij krijgen daar mee te maken. Daar kan geen hoger bewust zijn tegenop, als de kogels, bommen en andere middelen om je oren vliegen of vallen. Dan ben je dood of zwaar geestelijk en lichamelijk beschadigd. Wat nu al overal op de wereld gebeurt. Je hoeft de bijbel niet uit te laten komen, als je weet waar de oorzaak ligt. Menselijke Macht! Laat de natuur(biologisch) weer de macht overnemen, die is veel eerlijker, want die zorgt voor natuurlijke balans.(cyclus) Die kijkt niet naar geld, status enz. Ik ga liever dood door natuur, dan door de selectie van elite(mens). Ook voor nabestaanden is dit beter te verwerken.

 6. Mijn moeder gebruikt die troep ook. Al jaren lang. Het is net alsof zij niet meer het leven echt voelt. Heel vervelend. Voor haar, maar ook voor naasten. Pijn in het leven, blijft toch terugkomen. Dus medicatie helpt op den duur ook niet meer. Pijn moet je gewoon accepteren en daarna kun je pas weer verder. De farma heeft mensen tot zombies gemaakt. Het probleem waar ik mee zit is: Ik probeer mijn moeder niet te belasten met mijn problemen, want die kan ze niet aan. Het verwijdert dus niet alleen die mens zelf, maar ook de naasten uit elkaar. Wat mij ook opvalt aan mijn moeder. Zij vlucht nog steeds. Zij moet elke dag iets kopen, als is het maar voor een euro. Zo zijn vele besmet met het hebvirus, wat even gelukkig maakt.Ze(68) werkt nog steeds voor haar geluksmomentje. Maar geluk voor langere duur werkt anders. Die frequentie-energie(natuurlijke) wordt steeds moelijker te behalen. Mede door huidig systeem. En dan kom je weer terug bij mijn eerder bericht. Geloven in natuurgoden is echt nog niet zo slecht. Natuur geeft ook automatisch liefde. Denk maar eens aan een hond. Bloemen met hun prachtige kleuren enz. Voel of zie je die kracht, dan laad en ontlaad je zelf al op. Sneeuw en veel sneeuw zorgt voor rustmoment. Het huidig systeem zorgt ervoor dat er geen rustmomenten meer zijn(bijna), die wil 24 uur per dag, 7 dagen lang doordraaien. Een pil is dus geen oplossing!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.