Advertentie

Kurkuma, genezend en booster immuunsysteem..!


Kurkuma-wortelsoep.. Een recept uit het Ayurvedisch kookboek. Maar vooral smaakvol..!

x

x

Kurkuma, genezend en booster immuunsysteem..!

2018 © WantToKnow.nl/be (bron HIER)

x

Curcumine is de essentiële stof, die al deze genezende eigenschappen in zich draagt. Een werkelijk wonder-ingrediënt uit de kurkuma-wortel, dat anti-kanker karakteristieken en ontstekingsremmende eigenschappen heeft.  – zou glaucoom, de oogziekte kunnen omkeren, heeft een nieuwe studie ontdekt. Curcumin de oogdruppels kunnen het probleem stabiliseren en zelfs het in zijn vroege stadia omdraaien, zeggen onderzoekers van het Londense College Imperial.

Curcumine is een ingrediënt uit kurkuma, een kruid/poeder dat het meest wordt gebruikt in curry’s en deze hun gele kleur geeft. Wij spreken vaak onterecht over ‘kerrie’, omdat we niet weten dat dit een mengsel is van kerrie-kruiden, waaronder deze curcumine.

De geneeskunde is ernstig beperkt in de behandeling van glaucoom, een oogprobleem dat netvliescellen vernietigt en daardoor zelf in volledige blindheid kan resulteren. Jaarlijks raken ongeveer 60 miljoen mensen over de hele wereld erdoor getroffen, waarvan uiteindelijk zo’n 10% het zicht verliest. Maar door het gebruik van curcumine-oogdruppels, tweemaal daags, werd het verlies van netvliescellen tegen geggaan. En dit resultaat was zichtbaar, al binnen drie weken na de start van de behandeling. De onderzoekers deden deze experimenten op laboratoriumratten.

Dr. Casper van Eijck. De farmaceutische industrie probeerde hem in diskrediet te brengen met zijn onderzoek naar de toepassingen van curcumine op alvleesklierkanker..! (Klik voor artikel hier op de site)

De supplementen van het komijn hadden gelijkaardige positieve gevolgen in vroegere studies op glaucoom, maar deze medisch-wetenschappelijke onderzoekers geloven dat de curcumine-oogdruppels betrouwbaarder zijn en deze beter ‘gericht’ zijn op het probleemgebied. Zij geloven ook dat de oogdruppels zouden kunnen worden gebruikt om andere diagnoses te behandelen.

Van Curcumine is ook al bewezen, dat het mentale ziekten, zoals Alzheimer en sommige kankers kan helpen voorkomen. En dat het ontstekingsremmende eigenschappen heeft, zou kunnen suggereren, dat het ook werkzaam in een behandeling voor hart-en vaatziekten en artritis zou kunnen zijn. Een van de voorvechters, tot groot ongenoegen van de cowboys van Big Pharma, de farmaceutische industrie, is professor dr. Casper van Eijck.

Dan antwoordt Doctor van Eijck:
“Zegt kurkuma je iets? Geelwortel!
Bij alvleesklierkanker werkt kurkuma effectiever
dan chemotherapie.

Hij gaf aan de Volkskrant in maart 2016 een interview, waaruit blijkt dat hij veel geloof heeft in de behandeling van kanker met curcumine uit de Kurkuma-wortel. Casper van Eijck is in Nederland de enige hoogleraar chirurgie met het aandachtsgebied pancreas of alvleesklierkanker. Een nogal opvallende uitspraak ook in dat interview: ‘Kurkuma of geelwortel is effectiever dan chemotherapie bij alvleesklierkanker’.. Kijk, een uitspraak waar de heren farmaceuten niet blij mee zullen zijn. De prijs van geelwortel ligt immers vele tienduizenden malen lager dan die van chemotherapie-gif.

Hoe de farmaceutische industrie haar miljarden probeert te verdedigen..!
Capser van Eijck stelt nterviewster Antoinnette Scheulderman een vraag: “Maar waarom geven wij niet die kurkuma maar wel chemo? Vanwege de industrie natuurlijk! Ik heb met een inmiddels overleden patiënt literatuurstudie gedaan naar al gedocumenteerde alternatieven. En er is gewoon medische literatuur over de aangetoonde werking van kurkuma. Die informatie stuur ik nu ook door aan mijn patiënten. Je moet het wel elke dag door je eten doen. En dan werkt het net zo goed om de groei van kankercellen af te remmen als chemotherapie. Daarnaast zijn spruitjes een goed groente voor patiënten met alvleesklierkanker.”

En professor doctor Van Eijck is nog niet klaar met zijn verhaal naar de farmaceutische industrie.“Het laboratorium van een ziekenhuis heeft per jaar 1 tot 2 miljoen inkomsten nodig vanuit de farmaceutische industrie. Dat betekent dat je dingen moet testen waar je als dokter niets aan hebt en je patiënten ook niet. We doen het toch, om de boel draaiende te houden en ook nog wat eigen ideeën te kunnen onderzoeken. Maar in mijn optiek is dat ongezond”

Terug naar de behandeling van glaucoom..
Het onderzoek naar de werking van curcumine op glaucoom, is nu waarschijnlijk ook niet meer te stoppen. De bijzonder veelbelovende resultaten uit deze proeven op laboratoriumratten enerzijds, én het feit dat vele miljoenen mensen aan deze heftige aandoening (gaan) lijden, zal deze medische onderzoeken een boost geven. Of zoals het hoofd van deze studie aan het ICL in Londen, professor Francesca Cordeiro (UCL Institute of Ophthalmology, Western Eye Hospital).
“Curcumine is een opwindende stof, die heeft bewezen veelbelovend te zijn, bij het behandelen van de degeneratie van neuro-cellen van talloze oog- en hersenaandoeningen. Van glaucoom tot Alzheimers disease. Het gebruik in iets simpels als oogdruppels, zal miljoenen mensen helpen deze aandoening op een natuurlijke manier te bestrijden..”

Een bijzonder verhaal over een kurkuma-drankje, dat je zelf eenvoudig kunt maken.. (klik op de afbeelding)

Een probleem met de curcumine-behandelingen, ongeacht hoe je het toegediend krijgt, is dat de cellen van het menselijke lichaam, zich moeilijk kunnen voeden met curcumine doordat het slecht in ons bloed wordt opgenomen. Maar ook daar is men mee bezig. Voor de huidige studie, zochten de onderzoekers ook naar een meer betrouwbare methode om de curcumine bij de cellen te laten afleveren.

Oraal innemen van curcumine in bijvoorbeeld gewoon water, resulteert is de genoemde slechte opname in de bloedstroom van het menselijke lichaam. Daardoor zouden mensen wel 24 curcumine-tabletten per dag dienen in te nemen, om toch werkzame doses binnen te krijgen. Maar dit geeft weer zijn weerslag op de darmwerking. De Ayurveda heeft overigens een fantastische wijze gevonden om de kurkuma wél in je bloed te laten oplossen.. Klik voor een verhaal hierover op de foto van de Golden Milk..

Het medisch-wetenschappelijke team ontwikkelde daartoe een ‘nano-carrier’, een stof die in staat is de curcumine wél in het bloed mee te laten nemen. Daartoe wordt een stabilisator gekoppeld aan de curcumine en tevens wordt een nano-bevochtiger (beiden medisch veilige stoffen) gebruikt.

Beide stoffen worden al in de medische oogbehandelingen gebruikt overigens. Hierdoor wordt de oplossingfactor van curcumine in water met zo’n 400.000 x vergroot. En daardoor kunnen veel hogere eenheden curcumine IN de oogcellen worden gebracht, dan andere producten dat kunnen, die op dit moment worden ontwikkeld.

 

Meer lezen over Kurkuma en/of Curcumine.
Klik HIER voor het zoekresultaat op onze zoekmasjien onder ‘kurkuma’..

* * *

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.