Advertentie

Hiervan ging Erdogan over z’n toeren…


erdogan freies internet

x

x

Hiervan ging Erdogan over z’n toeren…

2016 © WantToKnow.nl/be

x

erdoganDe megalomane democratische-gekozen-dictator Erdogan, president van Turkije, is feitelijk een heel klein jongetje, dat kennelijk nog nooit door iemand is tegengesproken.. Van jongsaf zijn zin heeft gekregen, zoals zoveel Turkse jongetjes hun zin mogen doordrijven, ten koste van.. En ja dan vráág je toch om satire, wanneer je de ‘hoge post’ van president van de republiek bereikt, met je drammerige gedrag..?

Het land Turkije eist nu, dat een Duits satirisch tv-programma waarin deze Recep Tayyip Erdogan op de hak wordt genomen, niet meer te zien is. Nou, dat zal een hele klus worden, want zoals elk politicus weet, moet je niet proberen iets te verbieden, omdat het dan duizendvoudig bij je terug komt.

Maar het is nu zelfs zo, dat presidentje Erdogan, zódanig boos is, dat zelfs Martin Erdmann, de Duitse ambassadeur in Turkije, afgelopen dinsdag op het matje werd geroepen bij het Turkse ministerie van Buitenlandse Zaken, om daar te horen te krijgen, dat Ankara (lees ‘ons presidentje’) het tv-programma veroordeelt.

Waar het allemaal over gaat?
Het gaat om een aflevering van het programma ‘Extra 3’ van de publieke omroep, dat op donderdag 17 maart werd uitgezonden. Daarin werd in een liedje met de titel ‘Erdowi, Erdowo,Erdogan’ de draak gestoken met ons Turks presidentje. In het liedje ging het onder andere over het paleis dat Erdogan in Ankara heeft laten bouwen. Maar vergeef ons onze cynische toon; bepaal zelf wat je van het satirische filmpje vindt..!

 

En gaat zowel het Duits als de Engelse ondertiteling te snel voor je, dan lees je hier de vertaling van de songtekst..

Erdowie, Erdowo, Erdoğan

Hij leeft op grote voet,
De baas van de
Bosporus.
(‘Een protserig optrekje, met 1000 kamers, zonder bouwvergunning in een natuurgebied neergezet’)
De persvrijheid kijkt ie met de nek aan;
daarom gebruikt hij zoveel sjaals.
Hij spreekt ook met een fluisterstem.

Een journalist, die iets zinnigs hierover schrijft,
wat Erdogan niet welgezind is.
zit morgen al in de bak.
En de redactie van zijn krant wordt opgeheven.
Hij denkt niet lang na, maar geeft de opdracht voor traangas,
en waterkanonnen in de nacht.

Hij komt ohzo charmant over,
maar heeft zichzelf niet in de hand:

Erdowie, Erdowo, Erdoğan.
De tijd is rijp
voor het groot-Ottomaanse Rijk,

Erdowie, Erdowo, Erdoğan.

Gelijke rechten voor vrouwen?
Die worden ook verkwanselt.
(“De politie heeft in Istanboel een demonstratie op Wereldvrouwendag gewelddadig beëindigd.”)

Is de verkiezingsuitslag slecht,
Die trekt hij dan wel weer recht..

(‘I like to move it, move it..’)
En aan de Koerden heeft Erdogan de Pest,
die bombardeert hij dan ook veel liever,
dan zijn geloofsbroeders van ISIS..
.

Geef hem je geld,
dan bouwt hij voor jou een vluchtelingentent:
Erdowie, Erdowo, Erdoğan.
Zijn land is rijp
Voor toetreding in de EU,
maar het heeft schijt aan democratie.
“Ik ben klaar met jullie!” zo schreeuwt Erdogan,
En hij rijdt de zonsondergang tegemoet!

 

erdogan palace

44 gedachten over “Hiervan ging Erdogan over z’n toeren…

 1. Vind het wel een leuk filmpje die voor sommige blijkbaar iets te gevoelig ligt omdat ze a; geen gevoel voor humor hebben of b; er zelf teveel gewicht aan geven,zonder dat het echt nodig is.

 2. Toch ook Rudy Carel heeft indertijd in de klins gelegen met een moslim land! De precieze oorzaak weet ik niet meer, maar volgens mij was dat ten tijde van de oliecrisis 70er jaren, ook toen werd het een behoorlijk hoog oplopende kwestie! Ja de tenen van die mensen zijn veel langer dan d’r armen! Het ontbreekt hen ten ene malen aan iedere vorm van zelfspot.

 3. Hij komt er nog wel achter met zijn zogenaamde islaam.
  Als de ANNUNAKI zich gaan aankondigen en maken hem een kopje kleiner met nog veel meer groepen in de wereld.

 4. Misschien is Erdogan wel een reincarnatie van sultan Orhan 1, 14e eeuw:
  “Vanaf 1363[2] tot 1638[3] werden jonge jongens als een vorm van belasting (devşirme of bloedbelasting) weggehaald uit de Balkanlanden. Zeer dikwijls werden dorpen en regio’s met veel repressie geplunderd. Jonge jongens of borelingen (γενίτσαρη) werden gerekruteerd en meisjes werden naar harems gevoerd. Niet zelden gaven de mensen op de Balkan vrijwillig hun zonen aan het janitsarenkorps, omdat ze zo een goede opleiding konden krijgen, verzekerd waren van een wedde en pensioen en mogelijk hoge functies konden bekleden. Afgezonderd van hun familie en cultuur werden ze vrijwillig of gedwongen tot de islam bekeerd en besneden. Ze kregen een lange, harde en strenge training. Velen overleefden deze training niet, maar niemand rouwde om hen, omdat ze eens ‘gerekruteerd’ totaal afgesneden waren van hun familie.
  De manschappen werden aanvankelijk uitsluitend gerekruteerd uit volwassen christelijke krijgsgevangenen of slaven. In 1438 werd bepaald dat iedere vier jaar een op de vijf jongens tussen de zes en negen jaar uit een christelijk gezin weggehaald moest worden.[4] [5] In 1638 werd deze vorm van rekrutering afgeschaft door Murat IV, daarna werd de rol overgenomen door Turkse kinderen wier ouders hen vrijwillig op de opleiding zetten.[3]”
  https://nl.wikipedia.org/wiki/Janitsaren

  Uit de link blijkt wel dat we geen ene steek opgeschoten zijn, het verhaal klinkt redelijk modern 😉
  Hoe dan ook zijn narcisten als een psychopathie-variant zeer snel op hun fragiele teentjes getrapt. Qua psychopathie lijkt me deze Erdogan wel één van het ergste soort…

  1. Narcisme, autisme en psychopathie zijn de ‘basiskwaliteiten’ van politici en hun bazen. Zonder die ‘kwaliteiten’ kunnen ze geen enkele hogere positie bereiken.

   Maar diezelfde eigenschappen komen in verschillende gradaties in alle lagen van de bevolking voor. Jan Storms heeft er een zeer boeiend boek over geschreven, met als titel ‘Destructieve relaties op de schop’. In het volgende interview op Argusoog Radio, gaat hij uitvoerig in op het thema dat de bovengenoemde eigenschappen de dragende kracht van ons ontmenselijkende maatschappelijk systeem zijn.
   Hier de link naar dit interview met Jan Storms: https://www.youtube.com/watch?v=1osru1qi83Y

  2. Arend, ik heb het boek, dus ken het boek.
   De link heb ik wegens tijdgebrek nog niet kunnen beluisteren.
   Maar persoonlijk ben ik er wel van overtuigd dat genoemde eigenschappen de dragende kracht van ons ontmenselijkende maatschappelijk systeem zijn.
   Velen hebben het steeds over de (13) bloedlijnen, ik zie het anders en meer in bovengestelde context.
   Naast het feit dat bloedlijnen in anno 3000 voor Christus naar nu anno 2016 betekent dat we van een wereldbevolking van 300 miljoen indertijd naar zo’n 7 miljard huidige tijd zijn gegroeid.
   Er is altijd wel iemand familie van elkaar, ook van deze inteeltclub, ondanks dat velen denken dat deze bloedlijnen uberhaupt zuiver zouden zijn, stel je voor pfffff.
   Macht creeert geld, en geld creeert macht. Familie en bezit impliceert het fenomeen dat van eenmaal verworven bezit wil niemand afstand doen, toen niet, nu niet.
   Naast het feit dat eenmaal verworven macht en bezit tot een status(symbool) neigt over de generaties heen. Groot ego, danwel gelijkend op een narcistisch gestoorde ontwikkeling.
   Er valt uiteraard veel over te zeggen, maar de essentie is macht, in dit geval door geld of goud of wat dan ook maar veronderstelde waarde heeft.
   Macht maakt corrupt, macht maak ook psychopaten, andersom maakt een machtsbelust ouderpaar een kind tot een geprogrammeerde slaaf van dit echtpaar.
   Dit nog even los van alle Sodom en Gomorra die 3000 jaar geleden ook al plaats vond.
   Scheidingen, inteelt, minnaressen (hoe jonger hoe beter…), alles wat nu speelt, speelde toen ook én omgekeerd 😉

 5. Het Christelijke geloof heeft wel het één en ander op zijn kerfstok staan, zowel het Rooms Chatolieke als de Oosters Orthodoxe kerk, maar het menselijke zwarte gat kwam pas echt opdreef met de Islaam, het was het mooiste gegeven de Koran zei het immers dus, je kon kiezen of Moslim of je kop er af, en meestal vergaten ze je te vragen, en werd de hele boel uitgemoord, en nog!
  Als je de moeite neemd om te lezen wat er zo al voorvalt in Saoudi Arabië, nou dan rijzen je haren ten berge, het speelt op onze wereld, maar het is haast niet mogelijk dit te geloven, en ze worden op handen gedragen door de Europese koningshuizen en Elite, volgens mij gaan we terug in de tijd, van beschaving of civilisatie is geen sprake meer, het zijn de rijke psychopaten die de dienst uit maken, mijn hoop is gericht op de toekomst, want je moet blijven hopen, anders wordt het echt zinloos, als je met liefde naar je kleinkinderen kijkt ! en denkt ?

 6. Wat ik ervan vind?
  Het originele liedje van Nena is leuker 🙂
  Verder vind ik het hypocriet want je kan ook opnames van ieder ander westers land, ook van Duitsland laten zien, waar ook met traangas etc tegen de brave burgers wordt opgetreden. Erg is de situatie in Saoedi-Arabië, waar vrouwen ingegraven tot hun midden, gestenigd worden, ook in bijzijn van kinderen.
  Ik kan geen Turks, dus ik heb geen idee wat die Erdogan allemaal zegt. Turkije is een groot land, en ze hebben niet de euro, daarom is het voor de mensen daar een goedkoop land om te leven. Openbaar vervoer is gedeeltelijk gratis en anders goedkoop. Ze hebben overal te eten door kleinschalige meestal door de familie aangelegde tuinen, schapen, geiten etc. omdat de mensen daar een andere mentaliteit hebben dan in Europa. Hier zou men over armoede praten en erover dat de mensen niet goed opgeleid zijn, maar als je de mensen daar vraagt, zijn de meesten blij.
  Het is traditioneel, en voor de mensen hier niet altijd te begrijpen maar ook modern, zeker in de steden.
  Het lijkt voor mij eerder weer een propaganda, en ergens snap ik Erdogan ook. Hij ziet zich als een ‘sterke’ leider van een ‘sterk’ volk en hij wil niet afgaan bij de miljoenen turken die Duitsland rijk is. Ngo’s en buitenlandse media zijn overal, ook in Turkije.
  Over het Ottomaanse Rijk wordt ook net als altijd in de media maar de helft verteld. De reden van de genocide in Armenië is door inmenging van het westen gebeurd, dat heb ik in een verdiepende docu gezien over het Ottomaanse rijk. Vergeet niet de invloed van de kwade manipulatoren in het geheel. Net als altijd ligt de waarheid in het midden.
  En in die zin vond ik het lied van Lange Frans meer hout snijden!

  1. @parabola,

   Fijn dat je ook een reactie achterlaat. Hoe hypocriet is het van Extra3 als ze klagen over Erdogan? Naar mijn mening niet zo, daar Extra3 normaal gezien de Duitsers zelf niet ontziet.
   Verder vind ik je beredenering over de kloof tussen rijk en arm (en de definitie daarvan) nogal krom. Een groot deel van de Turkse bevolking heeft honger. Als je dan als president een huis laat bouwen, voor jezelf, met 1000 kamers dan ben je in mijn ogen niet goed bezig.
   Erdogan is een klootzak en zijn gehele familie is rot tot op het bot. De manier waarop Bilal zijn geld verdient zegt genoeg lijkt mij.
   Jij probeert dit allemaal recht te lullen. Dat zegt genoeg over jou. Weerleg de punten in de satire eens. Ik daag je uit…

  2. VE,
   Is het voor je genoeg dat ik zelf Duits ben, en dus ook Turkse mensen ken in Duitsland, maar ook ondertussen in Nederland.
   Hier in mijn straat woont een alternatieve en bewuste Turkse man, praat vloeiend Nederlands, met een Nederlandse vrouw (zonder hoofddoek) en 2 kinderen. Zij zijn afgelopen zomer in Turkije geweest, hebben door het land gereisd, ook bij familie van hem gewoond.
   Zij waren helemaal enthousiast hoeveel beter het daar is, in vergelijk met Nederland, wat de kwaliteit van het leven betreft.
   Verder geef ik alleen aan, dat men niet moet denken dat wij hier in het westen altijd alles beter weten. De mensen hebben niet allemaal werk wat veel verdient, dat is het verschil met Nederland, waardoor wij hier geneigd zijn het meteen als armoede uit te leggen.
   De Duitse media…daar geef ik geen stuiver voor. Totale controle.
   Laat ze toch eens een liedje over Obama doen…dat zou je niet zien.

   Ik word er een beetje misselijk van, dat zelfs mensen die altijd zo doen alsof ze verlicht zijn en geïnformeerd, dezelfde fouten maken dan de massamens, nl geloven wat de media verkondigd. (en ook herinnerd mijn veel aan Orwells 1984, waar de mensen in een theater tegen een door de overheid gepresenteerde ‘foute man’, aan schreeuwen en daarmee hun indoctrineerde haat uiten. Vreselijk.

   Gezien dat Turkije geen sultan (dat is het woord voor koning daar) meer heeft, hebben ze dus toch nog grote gebouwen. Het is een compleet andere cultuur, rinkelt dan niet een belletje! Mag het?
   Kijk maar het kasteel van het koningshuis hier en de macht en de rijkdom, tov een iemand die in de bijstand zit.
   Honger in Turkije…dat is onzin, de moslims laten niemand verhongeren. Het is een zeer hechte gemeenschap, maar goed jij gelooft dat niet, omdat jij de westerse media alles geloofd.
   Ik ben kritisch naar alle media, dat is alles.

   Ik ken die hele Erdogan niet, maar ken wel de media en haar manier van verdraaien etc. dat hoef ik jou toch niet uit te leggen, of wel?
   Waarom denken wij hier in het westen altijd dat we het beter weten?

   Dus, ik ben alleen voorzichtig en probeer te begrijpen, als je begrijpt wat ik bedoel.
   Hypocrisie is een ziekte geworden, die veel slachtoffers maakt.
   En alles wat men Turkije (terecht?) verwijt, vind ook hier in het westen plaats.
   Trouwens ik ben mijn eigen leider… 😉

   1983 ben ik in Istanboel geweest, als jonge stagiaire voor een Duits-Turkse touroperator. Mijn eerste vlucht.
   En toen was voor ieder overheidsgebouw, of bank militaire bewaking met machinegeweer. Veel leger op straat…
   Dat is allemaal veranderd. Nu is Istanboel een moderne stad maar met alle false flags, wordt heel Europa binnenkort ook een door het leger bewaakte toestand. En dat ligt dan allemaal aan Erdogan?

 7. Elke vorm van satire is natuurlijk meer dan welkom, vooral tegen grootheidswaanzinnigen zoals Erdogan. In zijn studententijd liep hij al regelmatig met zijn lievelingsboek “Mein Kampf” van Adolf Hitler onder zij arm.

  Adolf Hitler was op zijn beurt weer een groot bewonderaar van de Islam en ook een beetje jaloers, want die hadden alles waar hij met zoveel weerstand voor moest vechten. Ze hadden de Jihad, de Sharia de Koran,enz en allemaal van boven afgezegend. Daar krijgt toch elke tiran natte dromen van.

 8. http://www.nu.nl/media/4245773/duitse-presentator-krijgt-politiebescherming-gedicht-erdogan.html
  Erdogan maakt zich WEL druk over een komiek en probeert Merkel over te halen deze komiek te vervolgen terwijl hij zelf volgens Amnesty International en getuigen mensen met bussen terug stuurt naar oorlogsgebied wat voor die mensen het einde kan betekenen.
  Daar mag niet over gesproken of geschreven worden en als journalisten uit Turkye dat wel doen worden ze gewoon gevangen gezet en de uitgeverij gesloten zoals uit meerdere eerdere gebeurtenissen wel is gebleken
  Tijdens het late NOS journaal van dinsdag 12 april ontkende een Turkse ambassadeur zelfs de aantijging door te zeggen dat die paar mensen die het bevestigen geen voldoende bewijs waren waarmee hij volledig voorbij gaat aan de bewering van Amnesty International.
  In de verwijzing zegt Erdogan dat 78 miljoen Turken zouden zijn beledigd wat natuurlijk nooit kan omdat niet elke Turk Erdogan heet terwijl de komiek het duidelijk alleen over Erdogan had.
  Onbegrijpelijk dat deze man door Europese leiders nog serieus genomen wordt inplaats van dat ze hem tot de orde roepen.
  Waar ook niet over gesproken of geschreven mag worden is zijn handel met IS wat hem veel geld opbrengt.

  1. Hoi Arnold,
   ik zou graag willen weten, of je kennis hebt over de inhoud van het ‘gedicht’ omtrent Erdogan?

   Verder, Turkije heeft al in 2014 1,5 miljoen Syrische vluchtelingen opgenomen. Toen was Turkije van Europa hulp toegezegd, wat er uiteindelijk niet kwam.
   De VN heeft uit ‘geldtekort’ het dagelijkse bedrag voor de vluchtelingen en hun gezinnen zo verlaagd, dat voor de Syrische vluchtelingen het overleven ondraagbaar werd. Daarom zijn ze daar weg gevlucht.
   http://www.theguardian.com/world/2014/dec/01/syrian-refugees-food-crisis-un-world-programme

   Volgens mij moeten we opletten dat we niet voor het karretje van de manipulatoren worden gespannen…

  2. Vrijdag 15-04-2016 deed de heer Spong (advocaat) naar mijn mening een paar duidelijke uitspraken.
   http://www.npo.nl/pauw/15-04-2016/VARA_101377273
   Ongeveer bij minuut 30.50 zegt Spong: Erdogan heeft nogal een onfrisse reputatie als het gaat om de pers brijdel.
   Vervolgens zegt hij In 8 maanden tijd heeft Erdogan 105 mensen aangeklaagd wegens beledigen van de president.
   In 1 jaar tijd heeft hij 477 verzoeken aan Twitter gericht om een onwelgevallig bericht te verwijderen.
   En als laatste zei Spong: In een half jaar tijd zijn 61 journalisten veroordeeld voor in totaal 32 jaar gevangenisstraf.
   En ongeveer bij minuut 39.00 zegt Spong: Het Duitse recht wordt afhankelijk gemaakt van Turkse achterlijkheid.
   Parabola ja ik ken het gedicht maar nog belangrijker vind ik dat de man die nu moet onderduiken op voorhand duidelijk ook heeft gezegd dat wat hij ging voordragen niet gezegd mag worden.
   Spong heeft tijdens de uitzending van Pauw ook gezegd dat dat wel belangrijk is bij een eventuele rechtszaak.
   Ik maak me niet zo druk over wat er in dat gedicht is gezegd maar wel om iets anders.
   Wat Erdogan doet kan afleiding zijn van hoe hij met de mensen omgaat.
   1. Er zijn berichten dat Erdogan vluchtelingen met bussen terug brengt naar oorlogsgebied met mogelijk dodelijke gevolgen voor deze mensen.
   2. De EU wil geen onderzoek naar aanleiding van berichten dat Erdogan op vluchtelingen laat schieten met scherp.
   Nederland is hier ook van op de hoogte wat blijkt uit de uitspraak van D 66 leider Pechtold wat je kunt zien en horen in deze verwijzing.
   http://www.npo.nl/nieuwsuur/13-04-2016/VPWON_1248436
   ongeveer tussen minuut 20.10 en 20.21.
   Als ik dit zo bij elkaar zie en hoor dan is de DEAL tussen de EU en de Turken belangrijker dan mensen levens en zelfs eigen onze regering doet niets terwijl ze wel op de hoogte zijn.
   Waarom hoor ik daar niemand over maar wel over een grappenmaker die iets gezegd heeft?

  3. Hoi Anrold2,
   sinds wanneer moet ik Pauw geloven?
   We leven in een propaganda-oorlog. De VS heeft en doet alles en nog meer waar kritiek op zou veroorloofd zijn. Het zijn altijd diegene die een andere koers willen varen die het op zo een manier moeten ontgelden. Ik hou me verder niet met Erdogan bezig, maar als een ‘journalist’ ook zei die erbij dat het niet mag, op tv waar ook kinderen naar kijken, zo iets voorleest, dan is die of omgekocht, of niet goed bij zijn hoofd.
   Het is al de tweede keer dat ik jou het originele ‘gedicht’ wil sturen maar dat lukt niet raar genoeg…heb de tekst mbt de naam en plaatsen nu veranderd, als ik opgepakt word, dan weet je waarom 😉

   ENGLISH TEXT:
   Abusive Criticism

  4. Jammer de tekst komt niet mee…kan je nagaan.
   Ik zeg alleen zoveel, het is aan vunzigheid niet te overtreffen.

  5. Parabola.
   Ik schrijf niet dat je Pauw moet geloven dat kun je het beste zelf bepalen.
   Wel is het zo dat de meeste mensen dit soort programma,s te zien krijgen omdat ze alleen maar TV kijken en velen geloven nog steeds wat daarop te zien en horen is dat dat de waarheid is.
   Het enige wat ik gedaan heb is deze uitzending van Pauw gebruiken om mijn verhaal te onderbouwen.
   De heer Spong is niet de eerste de beste en naar mijn mening verteld hij in deze uitzending ook geen onzin.
   Ik heb ook op TV gezien dat de man die nu heeft aangekondigd een TV stop te handhaven dat gedicht of hoe je het dan ook noemen wilt voor las.
   Maar ik ben wel van mening dat het een afleiding kan zijn van andere zaken (zoals ik in 13.2 heb beschreven).
   Nu is bijna iedereen gefocust op Erdogan en die komiek waardoor er geen aandacht is voor belangrijker zaken wat ten koste gaat van mensenlevens.

  6. Deze uitzending van Een vandaag is ook zeer interessant omdat het over complottheorieen gaat.
   Guidoj zal het ook waarschijnlijk wel interessant vinden en misschien op reageren of een artikel over schrijven.
   http://www.npo.nl/eenvandaag/16-04-2016/AT_2047518
   Parabola dit is een uitzending waar de MSN op een geraffineerde manier mensen in twijffel willen brengen.
   Als ze zouden zeggen van al die complottheorieën moet je niets geloven zou het teveel opvallen dus doen ze het op deze manier.
   Maar laten we er een stukje uithalen.
   Bij minuut 5.22 gaat het over de aanslagen bij Charly Hebdo en dan met name over de politieman die op de stoep door zijn hoofd geschoten wordt.
   In deze uitzending van een vandaag wordt gezegd dat complot denkers het vreemd vinden dat er geen bloed te zien was nadat de agent door het hoofd geschoten was.
   Dit was een uitgelezen kans om daar dan een verklaring voor te geven wat ze dus niet doen.
   Iedereen weet dat wanneer iemand door het hoofd geschoten wordt dat te zien is.
   De vraag blijft dus waarom geef je geen verklaring als je daarmee kunt aan tonen dat de complot denkers het mis hebben?

 9. Arnold, we worden niet alleen door de Turk Erdogan getilt, maar de hele Europese zooi piepelt ons voordurend, wij willen dat en zij doen dan precies het tegenovergestelde, dan lees je dat ouwe van dagen in hun viese ondergoed moeten bivakeren, terwijl er 41,6 millioen euro aan kinderbijslag wordt uitgekeerd in het buitenland, en nou ja het is net of je niet bestaat, of wij niet bestaan, langzaam maar zeker, ben ik, zijn wij er zat van, wij schrijven wij lezen, ik sta nu ook nog buiten in de kou, ja hoe vaak heb ik dit gevoel in mijn lange leven al gevoeld, die van onmacht, en dan zo’n kloot van een twijfelaar, wast het er een maar nee het zit vol met die onbenullen, die helemaal niet begrijpen wat wij aan het verliezen zijn.
  Van avond die grijze duif van het IMF, heeft het al om de wereld te stimuleren, zo ver zijn ze al in hun denken, terwijl ik er aan denk hoe het morgen op de markt zal gaan met al die regen, we zitten op een andere golf lengte, ik leef plaatselijk, en zie dat het plaatselijk niet goed gaat, maar goed er is echte armoede, ik weet dit, want ik ben daar mee bezig, en het is niet altijd financieel, wij doen ons best en redden het wel, het is bedroefend zoveel zelfmoorden, en om niets pure eenzaamheid, nu dit is natuurlijk weer iets anders maar het één heeft wel te maken met het ander, groet Jenne

  1. de krasse knarren moet het weer doen, aspirant knar in opleiding, de ouwer de gekker, het zal nodig zijn, in de jaren 60 ging het om de jongeren, 60 jaar later in de jaren 20 van de 21ste eeuw de laatste der overgebleven mohikanen en of die ze nog gekend hebben, vereisten; geheugen als een olifant, niet van wijken weten, omgekeerde provo van toen, je bent ouder en laat zien wat de wereld was nog maar relatief kort geleden en op de radio alweer continu berichten over chips voor sporters, chips voor zieken, chips voor controle, de mens als veestapel, de meesten weten nog steeds niet waar dit naar toe gaat leiden, de naïviteit van zich belangrijk achtende sport coaches die deze ontwikkelingen maar bar interessant vinden en denken dat het gaat om het oplossen van het zogenaamde doping probleem.

   las vanmiddag een artikeltje in een tijdschrift magazine voor kampeer wagen camper liefhebbers, iemand die met z’n oude maar nog goede mercedes 406 diesel camper bus de wereld rond gaat met z’n knappe avontuurlijke trouwe vrouw, in Pakistan werden ze onderweg ondervraagd door een stel lokale militairen die wel eens van Nederland gehoord hadden; “is het echt waar dat ouderen bij jullie in verzorgingshuizen voortijdig gedumpt worden en dat jullie dieren zoals honden namen geven en bij jullie in huis nemen?” hier moest bevestigend jah op geantwoord worden, tot ontsteltenis van deze lokale militairen, deze Nederlander zegt daarna door deze confrontatie een ander mens te zijn geworden, wij zijn een beetje geflipt geworden en lang niet zo normaal als we dachten.

   http://www.peachparts.com/shopforum/attachments/diesel-discussion/4712d1040666899-tach-install-l406d-diesel-camper-406jul3a.jpg

   toen ik dit midden jaren negentig voor het eerst hoorde dacht ik van nu komt alles toch nog goed, mensen weten nu dat dit soort werkelijke intense muziek bestaat en kan betekenen, nooit zien aankomen dat dit soort doorbraken op de main stream maar zeer tijdelijk mogen bestaan, tig manieren om voortijdig de nek om te draaien, intense mense motten voortijdig dood kennelijk, als wet van de maff staff, zorg dat je grijs en onbeduidend onder het maaiveld blijft, veuls te gevaarlijk anders, wees daarom blij zolang je nog een ‘mislukkeling’ in de marge mag zijn, heeft vele voordelen.

   Nirvana – The Man Who Sold The World (MTV Unplugged)
   https://www.youtube.com/watch?v=fregObNcHC8

  2. HyperAlert.
   Afgelopen week was er in Duitsland veel ophef over de mantel van Maxima waar velen een hakenkruis op dachten te zien.
   Zoals bekend is heeft de Nato ook een symbool en nou dacht ik niet alleen een hakenkruis te zien maar ook iets wat leek op het Nato symbool (onder haar linker schouder op de borst) en nog meer zoals het alziend oog maar dat zal dan wel verbeelding zijn.
   Steeds vaker lijkt het erop dat ze nu minder verbergen zoals ook vanavond bij een vandaag.
   Zelden of nooit werd er aandacht besteed aan zogenaamde complotsites en nu ineens wel.
   Wat kan daar de bedoeling van zijn?
   Nu lijkt het of ze bezorgd zijn en zo komt het bij velen ook over maar zou het ook kunnen zijn dat ze stilletjes aan mensen gewend willen laten worden aan bepaalde dingen vraag ik me dan af?
   Zoals jij ook beschrijft hier boven wordt er ook al steeds meer over de chip gesproken wat ook weer zo,n voorbeeld is.
   Hoe denk jij daarover?

  3. Ik schreef over die vele zelfmoorden, maar Monika Lewynski, die mooi wulpse vrouw die door de FBI gebruikt is om Bill Clinton te wippen, zij iets heel vreemds en misschien waars, veel jongeren gebruiken, of denken te gebruiken, hun zelfmoord, als een RESET, vreemd om over te denken, om dat Hyper over CHIPS schreef, maar goed de menselijke geest ?!

  4. Arnold ik zal het je eerlijk zeggen hoe het bij mij inwerkt, de 1 vandaag link in je posting gaf bij mij een soort van direct ‘weten’, betreffende een deel van de inhoud, waarschijnlijk heb ik voor wtk een aantal jaren overdoses nujij sjjit gehad, de reacties van zogenaamde gezond denkende hoger opgeleide ‘normaal’ denkende Nederlanders, hier ben ik hieper allergisch voor geworden, nog voor ze een antwoord klaar hebben weet ik vaak wat ze gaan zeggen en hoe ze insteken, te veel nujij reaguursel reacties gelezen in die jaren, op een gegeven moment weet je het te goed wat er gaat komen, ik heb nu net omdat je het specifiek vraagt toch maar die 1 vandaag link opgestart, de eerste 2 minuten en ik zit vol, kan het niet eens verdragen, weet genoeg, ik ken het tuig door en door, de zogenaamde mainstream mens, weet hoe ze ontwijken, weet hoe ze zichzelf tegen spreken, weet hoe ze omdraaien en weet te veel van hoe het werkt in zogenaamde ‘normale’ breinen, kots misselijk word ik er van, het is nu al vrij laat en misschien dat ik het nog kan opbrengen om de rest af te kijken, misschien morgen, full of sjit moves meestal, te pijnlijk dat het zeer aan de ogen oren en brein cellen doet, er zit voor mij persoonlijk nog meer verhaal aan vast, ik ben langere tijd zo ver gegaan dat meetbaar is vast te stellen dat mijn brein voor een groot gedeelte niet meer meetbaar en toegankelijk is voor zogenaamde standaard diagnostieke instrumenten, zegt op zich al iets, mijn brein past niet meer in die ouwe inerte lineaire space sjitt time loop van de massa, heb wel hoop als er in de eerste 2 minuten hardop wordt vastgesteld “dat veel jeugd interesse en geloof heeft in ‘complotterij’ ” dat geeft hoop, doet me goed, ik geloof wel in zogenaamde indigo en kristal generaties, die laatste zijn kristal ontvangers en zenders, heb een aantal jaren zo iemand van nabij mogen meemaken, die zijn niet gewoon paranormaal, maar zo erg dat een gewoon medium er niks bij is, bijvoorbeeld, en ze zijn ‘anders’ in elke vezel, vaak te zien al in de ogen, dat is de hoop voor een nieuwe andere wereld, die al gaande is, die nieuwelingen die de ab spuithausens maar al te graag voortijdig vol stoppen met giftige naalden.

   wie durft verder te kijken dan de eerste 2 minuten, kan het even niet verdragen, makes me wanna throw up nog voor ik het gezien heb, en jah je kan het zien als een groter en groter wordende paniek reactie van de rap leeglopende main stream;
   http://www.npo.nl/eenvandaag/16-04-2016/AT_2047518

  5. oh sjitt bijna vergeten, net belangrijk nieuws op de radio 1 gehoord, een flard van het anp nieuws op het hele uur, Saoedi Arabië is nu in paniek, er schijnt in Amerika iets op gang gekomen te zijn, veel feitelijke weg gemoffelde aanwijzingen over de ware toedracht van 911, S.A dreigt met een geld bom van oneindig veel miljarden…

   http://nos.nl/artikel/2099611-saudi-s-dreigen-vs-met-financiele-maatregelen-wegens-wet-9-11.html

   http://xandernieuws.punt.nl/content/2016/04/911-rapport-28-blanco-paginas-over-cruciale-rol-CIA-en-Saudi-Arabi

  6. Arnold2,
   dit is nou een mooi voorbeeld.
   Je schrijft, “Afgelopen week was er in Duitsland veel ophef over de mantel van Maxima waar velen een hakenkruis op dachten te zien.”

   Het lijkt zo, omdat het de media zo brengt. Vraag je eens af waarom?
   Dezelfde media die alles verdraait, behalve de scores van voetbalwedstrijden en over belangrijke dingen zwijgt.
   Voor mij zijn dat alles mind-control technieken.

  7. Jenne/Hyper.
   Jenne mijn opa zei altijd er lopen meer gekken rond dan er opgesloten zitten en kennelijk had hij toch gelijk.
   (dit naar aanleiding van jouw schrijven over twijfelaar).
   Wat betreft dat resetten,als je lang/veel met games en dergelijke speelt ga je ook in zulke termen denken lijkt het wel daarom vind ik het niet zo verwonderlijk.
   Heel veel jeugd leeft in een fantasie wereld en zien niet wat er in de echte wereld gebeurd.
   Sterker nog er worden nu zelfs wedstrijden gamen georganiseerd en dat wordt ook al als sport gezien.
   Hyper.
   Wat jij schrijft over dat voorspelbare heb ik ook vaak zoals ik van de week nog geschreven heb over Pechtold.
   Eerst zegt hij wat de mensen willen horen terwijl je dan al weet dat hij later toch de plannen van Rutte zal steunen.
   Verder wacht ik af of je later nog je mening geeft over een vandaag als je het kan opbrengen.

 10. Jaren geleden is er bij een Bilderberg conferentie besloten om Erdogan te laten afzetten. Mensen die dit hebben besloten hebben ook de meanstream media in handen. Erdogan wordt al jaren zwart gemaakt en ondertussen meerdere malen getracht hem af te zetten. Het is ze niet gelukt omdat hij erg geliefd is in Turkije. Vraag eerst je zelf af. Hoe kan het nou dat hij zo geliefd is daar en waarom wordt er een zeer sterke anti propaganda in het westen gevoerd tegen hem. Er wordt van alles beweerd over hem terwijl ze nooit zijn toespraken laten zien op tv?
  Want als je naar hem luistert zie je een hele andere persoon voor je. Iemand die belangerijke punten en problemen aanhaalt. Maar dat mag jij niet zien en weten…
  Je moet geloven wat wij (MSM) jou vertellen en zo werkt het.

  ps Best jammer dat het alternatieve media ook besmet wordt door deze personen!

  1. Twijfelaar.
   Weet je wat het is sommigen zoals jij krijgen soms hun verstand alleen hebben ze daar dan niets aan omdat ze dan weer gek van blijdschap worden.

  2. Eindelijk eens duidelijkheid, gekte is het nieuwe gemiddelde denken, dit aangegeven door mensen, die uit eigen ervaring weten wat gek zijn betekent, en wat gekte is.
   In het kort een Gek zegt tegen een andere Gek, jij bent Gek, zegt die ander Gek JIJ ook, je moet Gek zijn om dit te kunnen begrijpen, vraag het aan twijfelaar !

  3. Excuses Twijfelaar, verkeerd gelezen, en daar door onjuiste conclusie !
   Gezien het artikel en de Persoon Erdogan, is jouw réactie volkomen op zijn plaats en juist, groet Jenne

 11. Parabola, over die mantel van Maximus van Oranje, de ontwerper en uitvoerder van dit kledingstuk, nou wat een onbenul, om zo iets te lanseren op zo,n vrouw die so bi so altijd met argusogen wordt bekeken vanwege haar afkomst, en dan echt elegant is het niet zo’n veldgrauwe kleur, maar mooie vrouwen zijn ook nog mooi in lompen gehuld, en mooi is ze, en ook sterk, je kunt haar beter als vriendin hebben dan als vijand, en dan die domme mensen, met hun hakenkruis wat, het is, het eeuwige gaan van het leven, maar de media zijn net een stel geile apen, als ze een wortel zien beginnen ze te springen en joelen van gekte, groet Jenne

 12. Laat ik vooropstellen dat ik helemaaal geen fan van Erdogan ben.
  Maar in onze MSM mis ik toch enige moraal en fatsoen.
  Ja, ik heb de voordracht van die Duitse Höhnemann in zijn geheel gezien (ook zijn inleiding).
  Ja, ik heb ook de voordracht van de Nederlander Teeuwen gezien.
  En ik heb ook gelezen wat Ebru geschreven heeft.

  Het is mijn mening dat het helemaal niets met Humor of Satire te maken heeft: Het is gewoon ordinair platvloers, en er steekt absoluut niets humorvols in. Het is zuiver beledigend, zonder aanziens des persoons.
  Het kon allemaal aan een geheel andere persoon gericht zijn.
  Bijvoorbeeld aan mij.
  (Dat Erdogan extra lange tenen heeft en als staatshoofd niet wijzer is en niet het verstand heeft om het naast zich neer te leggen is een ander hoofdstuk.)
  Als je als Turkse journaliste stukken in een NL krant publiceert, waarvan je weet dat ze in Turkije niet welgevallig zijn, en je gaat dan naar Turkije, kun je er op wachten opgepakt te worden.
  Het was een zuivere provocatieve handeling.
  Wie zijn billen brandt moet op de blaren zitten.

  Ik heb ook kritiek op het een en ander, en als men dergelijke zogenaamde Satire aan mij zou richten, zou ik mij ook beledigd voelen, en bepaalde stappen ondernemen.

  De samenleving verloedert steeds meer, en normen en waarden worden stelselmatig vernietigd.
  Men mag mij dan een ouwe zak vinden, maar vroeger was iedereen toch *netter* gekleed, met een stropdas. Tegenwoordig komt men met blote borst op TV. Dat is in België toch even anders.
  Hier in de winkels, op straat, is wellevendheid gewoon verdwenen.
  Ikke, Ikke, Ikke, en de rest kan stikke.

  Onder Humor en Satire versta ik Wim Kan, Wim Sonneveld, Geert Hoste, etc.
  Sommige Nederlandse cabaretiers vinden het ook zonodig om vaker platvoerse uitdrukkingen te moeten gebruiken om *populair* over te komen. Seksuele uitdrukkingen moeten intelligente spitsvondigheden vervangen.

 13. De Duitser Böhmermann loopt het risico een straf van 5 jaar te krijgen als hij veroordeeld zou worden.
  Fnuikend is, dat in het verleden ook twee verzoeken tot vervolging waren ingediend, die echter werden afgewezen. Naar het schijnt was dat namens US President George W. Bush en Paus Benedict XVI.
  Merkel had het dus ook goed kunnen afwijzen.
  Aan de andere kant is de Duitse minister van Justitie, Heiko Maas, bezig om de betreffende wet af te schaffen.

 14. Menigeen vraagt zich af wat de redenen zijn van Angela Merkel met haar uitspraak *Wir schaffen das!*, die zij op eigen houtje deed, zonder voorafgaande ruggespraak met haar politieke parlementsleden.

  Op de link: http://sptnkne.ws/bhG4 staat een duidelijk verhaal wat de achterliggende redenen zijn van het *Merkel Plan*, en waarom Merkel zo Erdogan ondersteunt.

  Soros is hier al vaker genoemd, en blijkt er, met de Nato, en uiteraard de Amerikanen achter te zitten.
  Nu wordt ineens duidelijk waarom Europa in onbaalans gebracht wordt.

 15. Ik lees zojuist dat Erdogan wegens oorlogsmisdaden en misdaden tegen de menselijkheid wordt aangeklaagd.
  Meerdere advocaten hebben dit in Berlijn voorgelegd.
  Bron RTL nieuws.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.