Advertentie

De ‘bacteriofaag’: de ‘BigPharma’-houtworm..!!


x

x

De ‘bacteriofaag’: de ‘BigPharma’-houtworm..!!

2017 WantToKnow.nl/be

x

Een groot gevaar voor de wereld waarin wij leven: resistente bacteriën. Door massaal gebruik van antibiotica in onder andere de vleesindustrie, waar antibiotica massaal preventief aan dieren wordt toegediend, zijn steeds meer bacteriën juist opgewassen tegen die antibiotica. Maar er is al lang een oplossing: voorhanden.. Het is een bacteriofaag, kortweg faag. Een klein virus dat alleen een specifieke bacterie infecteert, daar waar anti-biotica het laat afweten. Hartstikke goedkoop en al zo oud als.. de anti-biotica.. Waarom is deze oplossing stilgezwegen..? Simpel.. Artsen hebben het nooit geleerd toe te passen en Big Pharma..? Die houd zijn mond dicht.. Niet te patenteren bacteriofagen zijn de dood in de pot voor.. gepatenteerde anti-biotica..!!

Antoinette Hertsenberg maakte er een uitzending over in het kader van het programma ‘Dokters van morgen’. Hier is ze bij Mathijs van Nieuwkerk bij DWDD, waarbij beiden bijna van hun stoel vallen van verbazing over de onbekendheid in Nederland van deze fantastische remedie.

Antibiotica-resistentie staat in de top drie van de meest zorgelijke ontwikkelingen in de wereld, ook al wordt er dan niet zo veel aandacht aan besteed. Wereldwijd sterven ca. 700.000 mensen per jaar aan infecties waar geen middel meer voor is..! De WHO, de World Health Organisation, roept al jaren op tot actie, maar wereldwijd gaat het gebruik van antibiotica voor oneigenlijk doelen (bijv. preventie) nog steeds volop verder. Vooral in landen waar gezondheidszorg nog feitelijk in de kinderschoenen staat.

Maar ook in Nederland hebben we daardoor steeds meer last van de beruchte en agressieve ziekenhuisbacterie MRSA (Methicilline Resistente Staphylococcus Aureus) Deze agressieve bacterie hebben we in Nederland gelukkig nog redelijk goed in de hand omdat ziekenhuizen in Nederland erg op de verspreiding en hygiëne letten. En deze MRSA slaat toe als de weg naar de binnenkant van het lichaam wordt vrijgemaakt, zoals op de operatietafel of als je een infuus krijgt of hebt toegediend gekregen.

In China of India, met samen zowat de helft van wereldbevolking, is het probleem nog veel groter. Daar lopen veel mensen rond met bacteriën waar al niets meer tegen bestand is. Dit komt doordat mensen antibiotica massaal zonder recept vrij kunnen verkrijgen -vaak gewoon bij de apotheek of drogist- en deze vervolgens volstrekt oncontroleerbaar gebruiken. Het gevolg is dat deze antibiotica daarna vaak niet meer werken! Ook doen boeren daar in vee- en pluimveehouderij goedkoop aan infectiebestrijding door lekker ruim de antibiotica aan het veevoer toe te voegen. In Nederland wordt antibioticagebruik in dierenvoer al jaren gelimiteerd en zijn artsen heel terughoudend met het voorschrijven van antibiotica om zo resistentie tegen te gaan, of zo lang mogelijk uit te stellen.

Professor dr. Jan Kluytmans, microbioloog hierover:‘Bacteriën houden zich niet aan grenzen. De resistente bacteriën kunnen zich blijven verspreiden, ondanks de Nederlandse discipline om voorzichtigheid te betrachten, doordat mensen ze meenemen uit het buitenland. Ziekenhuizen en instellingen zijn daarom waakzaam als het gaat om mensen die met infecties uit het buitenland komen. Zoals bijvoorbeeld uit een land als Griekenland, waar antibiotica-resistentie uitgebreid voorkomt. Deze patiënten worden in quarantaine geplaatst als ze een ziekenhuis binnenkomen of ze worden getest of er resistente bacteriën zijn.’

Maar… De Fagen zijn een groot deel van de oplossing..!!
Het Eliava instituut in Georgië is al sinds de jaren twintig van de vorige eeuw met de bacteriofagen-techniek bezig. Het instituut in Tblisi is in 1923 opgericht en het is daar op dit moment nog steeds heel normaal dat je voor een fagenbehandeling kiest. Georgiërs worden op deze manier al tientallen jaren lang, behandeld voor de meest uiteenlopende kwalen. En nu zijn daar sinds een paar jaar vanuit Amerika, Frankrijk, India, Zwitserland en zelfs uit Uruguay patiënten bijgekomen, die als laatste redmiddel voor een fagentherapie kiezen. Zij komen uit landen waar antibioticagebruik buitensporig is en resistentie daardoor ook.

Zo is er Pranav Johri, een Indiase man die in India niet meer behandeld kan worden voor zijn prostaatontsteking. Een speciale voor hem geprepareerde faag heeft hem voor de helft van zijn klachten afgeholpen. Nu is hij weer in Tblisi in het Eliava instituut voor een nieuwe kuur, die de andere helft van zijn klachten ongetwijfeld ook zal doen verdwijnen..

In Nederland zijn we nog niet zo ver met fagen, om de simpele reden dat de medicijnmonopolisten, de grote farmaceuten tot nu toe huiverig zijn om te investeren in de ontwikkeling van ‘fagen’, aldus Universitair hoofddocent Stan Brouns (TU Delft). Hij heeft een lab waar deze fagen worden gekweekt. Hij vindt dat fagen veel meer aandacht verdienen. Er gaat nog geen overheidsgeld naar de ontwikkeling van fagen als oplossing voor resistentie. “Onterecht’, zegt Brouns diplomatiek. “Fagen hebben veel voordelen”..!. .

Het programma ‘Dokters van Morgen’ nam Nederlandse patiënten
die in Nederland opgegeven waren, mee naar Georgië.
Kijk wat deze bacteriofagen voor uitkomsten bieden!

 

Dinsdag 24 oktober, 21.25 uur, NPO 1

* * *

10 gedachten over “De ‘bacteriofaag’: de ‘BigPharma’-houtworm..!!

 1. Geen wonder, hier is men te druk bezig het transgenderisme te introduceren en de energie transitie in te luiden…allemaal agenda-werk. Alles andere zoals volksgezondheid doet er blijkbaar alleen toe wanneer bedrijven veel geld verdienen, en de vriendjes van de ‘gekozen” politici met een big (pharma) smile tevreden hun handjes wrijven.

  1. mc, laat ze toch gaan wij het volk, hebben onze natuur geneeswijze, die echt heel goed werkt, op de juiste wijze gebruikt en toegepast, groet Jenne

 2. mc, als mens heb je zelf de verantwoording voor je lichamelijk gezondheid, er zijn ook natuur producten die goed helpen, maar ook het voorkomen is beter dan genezen princiepe verdient meer aandacht, als je ziet hoe men leeft, eet en drinkt, ja zelf een vuilnis bak houd dit niet vol GR.J.

 3. SCHOKKEND-VERBIJSTEREND, OF EIGENLIJK IS DIT… MISDADIG, OMDAT DEZE THERAPIE, DIE AL BIJNA 100 JAAR BESCHIKBAAR BLIJKT TE ZIJN, REGULIER (NOG) NIET WORDT INGEZET, WANT…..

  Als deze informatie alom bekend en (regulier) toegepast zou worden hadden zeer velen de amputatie van ledematen en met name DIABETICI (vaak voet/onderbeen), op heel eenvoudige (en goedkope) manier, kunnen voorkomen, waaronder mijn zwager (68) wiens voet inmiddels deels is geamputeerd!!

  EN HOE SCHOKKEND/TRIEST… er komen in Nederland WEKELIJKS 1200 tot 1500 nieuwe diabetespatienten bij en dan hebben we het nog niet over de andere aandoeningen! Uit een onderzoek ministerie Volksgezondheid (2014) is gebleken dat maar liefst 8,2 miljoen mensen een of meerdere chronische ziekten hebben en dat gaat maar door!! Zie voor meer schokkende info eventueel mijn weblog: http://voedingversusgezondheid.blogspot.nl/ Het is nu (nog net) 2017, hoeveel zouden dat er thans (helaas) zijn!? Vrees het ergste! In mijn ogen… SLACHTOFFERS van het huidige (verwerpelijke) voedings / gezondheidssysteem!

  Voeding/gezondheid (en meer) voor mens en ook dier, worden veel en vaak ondergeschikt gemaakt aan hebberigheid, danwel dollar/euro tekens in ogen van lieden/bedrijven die ze van deze planeet (met onmiddelijke ingang), zouden moeten weren en/of verbannen!! Om die (bekende) reden (NIET PATENTEERBAAR.., DUS GEEN GELD) hadden de lieden (schurken) van Big Pharma hiervoor dus geen belangstelling! MISDADIG!

  Antoinette Hertsenberg legt uit hoe deze behandeling (ondermeer) SUCCESVOL inzetbaar was/is
  bij DIABETES gerelateerde wonden aan voet/been. Ook is te zien (video) hoe de wonden van een diabetespatiënt, die een voet-amputatie zou moeten ondergaan, binnen 8 dagen nagenoeg waren genezen! OOK HET LEVEN van een persoon, die regulier was opgegeven, kon worden gered! VERBIJSTEREND!!

  Met dank aan Guido Jonkers en Antoinette Hertsenberg voor het onder de aandacht brengen van het fenomeen… BACTERIOFAAG. CHAPEAU. De tijd zal uitwijzen hoe dit verder (regulier) zal uitpakken.

  Aan de DIABETESPATIENTEN die zich (ondermeer) hebben verenigd op de facebookpagina “De Waarheid over Diabetes”: https://www.facebook.com/groups/dewaarheidoverdiabetes/?multi_permalinks=1963774543867403&notif_id=1508427790424088&notif_t=group_activity
  ZAL HET ZEKER NIET LIGGEN…. BACTERIOFAAG-THERAPIE, AL DAN NIET REGULIER, INVOEREN EN WEL MET ONMIDDELIJKE INGANG! Met dank aan de (helaas) ervaringsdeskundigen / beheerders… Alexander Olislagers (schrijver boek), Herman Hakvoort (wetenschapper) en zeker niet op de laatste plaats.. WIJNAND OVEREEM die meer dan alles onderneemt om deze therapie op de (reguliere) kaart te krijgen. Wijnand, (maar ook de anderen) voor mij ben je een held/helden.

  Ton Claessen (72), nog verschoond van chronische aandoeningen en wil/zal dat ook zo houden door in belangrijke mate gebruik te maken van zoveel mogelijk gezonde (biologische) voeding, want… ongezonde/verkeerde (junk) voeding is een, of mogelijk wel… DE BRON van veel lichamelijke ellende!! Zie eventueel verder op mijn: http://voedingversusgezondheid.blogspot.nl/

  1. Dat BIG PHARMA is onder te brengen in categorie… BOEVEN/SCHURKEN (mild uitgedrukt), moge blijken uit dit artikel: https://wnl.tv/2017/10/20/winst-22-miljard-op-kankermedicijn-rug-patienten-absurd/

   Over de ruggen van kankerpatienten wel astronomische winsten maken (22 miljard) OP… EEN kankermedicijn, maar… niet investeren in onderzoek/ontwikkeling BACTERIOFAGEN en/of opzetten FAGEN-databank !!

   Voor het opzetten van een FAGEN-databank is slechts 3 miljoen nodig, zo is gebleken. Deze SUCCESVOLLE THERAPIE wordt al bijna 100 jaar toegepast in Georgie. Als deze behandeling in Nederland (regulier) zou worden ingezet, zouden zeer velen en met name DIABETICI verschoond blijven van amputatie ledematen (diabetes voet/been wonden)!

   Ook mijn zwager (68 jarige ingenieur) is… SLACHTOFFER geworden van ongewenste/ schandalige (reguliere) praktijken en verloor… ONNODIG (amputatie) een deel van zijn voet! Loopt nu met een prothese! En dan hebben we het nog niet gehad over de.. VOLSLAGEN OVERBODIGE opdrijving van de zorgkosten!

   HOE VERROT / VERZIEKT / CORRUPT / MISDADIG KAN EEN (GEZONDHEIDS) SYSTEEM ZIJN?!!

  2. @ Ton Claesen,

   het is rond uit zinloos om onze problemen, bij het slechtste soort mens politiek bedrijvers / verkapte criminelen voor de deur te leggen, je krijgt altijd wat je verdient, als we niet zorgen meer grip op het lands bestuur te krijgen, zal dit alleen maar door gaan, en verder vind ik, dat de mensen ook wel zelf verantwoordelijk zijn voor wat ze eten/vreten en drinken, beetje meer moeite zou veel kunnen veranderen, Gr. Jenne

  3. TEKEN PETITIE NAAR ONDERZOEK MET BACTERIOFAGEN IN NEDERLAND!!
   Bacteriofagen zijn een serieus alternatief voor antibiotica. Zie eerdere info/uitzending in ‘Dokters van Morgen’ (24-10-2017). Zeer belangrijk, gezien de antibiotica-resistentie ‘alarmerende proporties’ heeft bereikt volgens de WHO.

   In Nederland (hoe schandalig ook) zijn we nog niet zo ver met bacteriofagen, terwijl ze al bijna 100 jaar… SUCCESVOL ingezet worden (Georgie) bij ondermeer… DIABETES gerelateerde wonden. GEHEEL ONNODIG menselijk leed (amputatie voet/been) kan worden voorkomen door inzet… ‘FAGEN’, evenals… VERSPILLING zorgkosten!!

   Ook mijn zwager (68-jarige ingenieur) werd… SLACHTOFFER van geheel onnodige/ongewenste (reguliere) praktijken, zoals inmiddels is gebleken en… verloor (amputatie) een deel van zijn voet!

   TEKEN DUS SVP PETITIE… in belang van velen/allen (gestart 30-10-2017): https://zorgnu.avrotros.nl/nieuws/detail/onderzoek-met-bacteriofagen-in-nederland-teken-de-petitie/ (al bijna 14.000 deden dit al).

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.