Advertentie

Kalfjes doen niet aan zelf-suggestie..!


veau_france_633_240_s_c1

x

Kalfjes doen niet aan zelf-suggestie..!

2013 © WantToKnow.nl/.be

x

Homeopathie in plaats van de bergen anti-biotica die in de veeteelt en kippenfokkerijen worden gebruikt? Hoe kun je dit uitzoeken..? Nou simpel, niet kletsen maar doen..! Zo dacht het multinationale bedrijf Van Drie. En dat is dus geen klein, zweverig bedrijfje maar een uiterst rationele en calculerende multinationale veeboer. Van Drie is ’s werelds grootste kalverenfokker; het bedrijf houdt in Europa maar liefst 1500 boeren aan het werk door hen kalveren op te laten groeien tot ze slachtrijp zijn. Van Drie is zonder twijfel de grootste boer van Europa; het bedrijf slacht jaarlijks 1,4 miljoen kalveren in zijn 5 slachterijen.

Toch probeerde dit bedrijf homeopathie uit als vervanger voor antibiotica. Kennelijk kwam het dit bedrijf ook veel te ver, om maar door te gaan met het uiterst omstreden anti-biotica-gebruik.  En het werkte. Het blad ‘Boerderij’ schrijft dat grootschalig onderzoek over 2012 laat zien dat de homeopathiebedrijven onder de 1500 bij Van Drie aangesloten contractboeren, maar liefst 10% minder antibiotica gebruiken dan de gemiddelde andere ‘Van Drie-boer’.

plofkip-voor-antibioticaToch zijn de productieresultaten gelijk en soms zelfs beter dan die van bedrijven die niet met homeopathische middelen werken. Voorafgaand aan de proef gebruikten de bedrijven die homeopathische middelen toepasten nota bene zo’n 4% méér antibiotica dan het gemiddelde bij Van Drie aangesloten bedrijf. Zo kun je tenminste rekenen aan de werking van homeopathie. Op zich bizar, want waarom wordt er bij mensen niet op deze manier naar het nut van homeopathie gekeken.

Kalfjes doen niet aan zelfsuggestie
En ja hoor.. De reguliere media konden het niet geloven en vochten zich naar voren, om de waarde van het onderzoek met eigen ‘weegschaal’ te meten. Margreet Vermeulen, de ombudsvrouw van de Volkskrant, probeerde uit te vinden, waarom ‘haar krant’ veel meer ruimte geeft aan de anti-kwakzalvers dan aan de alternatieve natuurgeneeswijzen. De chef-wetenschap van de krant legde het haar nog uit: “Het probleem is vooral dat alternatieve artsen bijna allemaal dingen doen waarvan vaststaat dat het niet werkt. Er liggen inmiddels stapels onderzoeken naar de effectiviteit van acupunctuur, homeopathie en wat al niet.”
‘En als de werking niet wetenschappelijk is aangetoond’,
schrijft Vermeulen er meteen achteraan, ‘verliest de wetenschapsredactie al snel haar belangstelling.’

Maar hier ligt dus een prachtige case voor deze wetenschapsredacties, maar ook voor de ‘Vereniging tegen de Kwakzalverij’, de anti-kwakkers. Zij mogen zich achter de oren gaan krabben.. Want hoe is het mogelijk dat homeopathie werkt, terwijl dat volgens hen niet kan? Kalfjes doen immers niet aan zelfsuggestie; een veelgehoorde oorzaak-voor-de-werking-van-homeopathie, die anti-kwakkers plegen te gebruiken. Maar het zal toch niet zo zijn, dat deze anti-kwakkers het onderzoek als ‘niet-valide’ gaan bestempelen..? Want wanneer komen we van de uiterst zwakke werkwijze af, om wetenschappelijke resultaten te ondermijnen, door het ‘onderzoek ter discussie te stellen’..?

En de jongens van Big Pharma..?
Er is nog geen officiële reactie gekomen van de farmaceutische industrie, die natuurlijk een bedreiging van hun anti-biotica-business als een mega-tsunami op zich af zien komen.. Maar te oordelen aan dit krantenbericht van een tijdje geleden, zal die reactie niet veel goeds beloven. En natuurlijk zal deze industrie zich met hand en tand gaan verzetten tegen afkalving van hun anti-biotica-cashcows..

antibiotica vee industrie big pharma

45 gedachten over “Kalfjes doen niet aan zelf-suggestie..!

 1. Toeval? Daar geloof ik niet in. Je kunt beter zeggen: het valt me toe!

  Gisteren ontving ik de volgende uitnodiging, die ik hierbij graag bekend maak:
  ———————————
  Goedendag,

  Dit betreft een uitnodiging voor een filmavond voor leden van het Jersey Stamboek en andere belangstellenden.

  Bij de meeste mensen uit de agrarische sector is het terugdringen van antibioticagebruik trending topic. Hoewel het antibioticagebruik in de melkveesector verhoudingsgewijs lager ligt dan in andere takken van de veehouderij, is het niet onbelangrijk dat ook melkveehouders hun steentje bijdragen. Dit roept een vraag op naar verschillende methoden om het gebruik zoveel mogelijk terug te dringen.

  De familie Van de Voort heeft in haar zoektocht naar terugdringen van antibiotica een opvallende manier van melkveehouderij ontwikkeld. Om een natuurlijke balans te vinden in hun bedrijf zijn een aantal verschillende, misschien zelfs bijzondere, methodes ontwikkeld. Een voorbeeld daarvan is het niet onthoornen van het vee.
  Documentairemaker Onno Gerritse heeft hiervan een indringend portret gemaakt, genaamd ‘Dansen met Gehoornde Dames’. Vanwege verschillende auteursrechtelijke aspecten is deze film nog niet op DVD verkrijgbaar. Dit neemt uiteraard het belang van deze documentaire niet weg.

  Voor ons was dit reden het initiatief te nemen geïnteresseerden de mogelijkheid aan te bieden deze film te bekijken. Voordeel van het bekijken van deze film in groepsverband is het feit dat zowel de maker Onno Gerritse als Jan Dirk van de Voort aanwezig zijn om een en ander toe te lichten/ te bespreken. Daarom zal er na afloop van de documentaire gelegenheid zijn tot het stellen van vragen.

  Namens de organisatie nodig ik jullie uit op Woensdag 13 november 2013 om 19.30u.
  Het geheel zal plaatsvinden in ‘De Schole’ aan de Vöckersweg 24; 7554RK te Hengelo (Oele).

  De kosten bedragen € 10,- p.p., waarbij koffie/thee en 1 consumptie zijn inbegrepen.
  Aanmelden is verplicht, zodat we weten hoeveel cake we moeten bakken. Dit kan via terbekke@cistron.nl of 074 2433673 a.u.b. vóór 9 november 2013.

  Met vriendelijke groet,

  Henny ter Bekke

  Vöckersweg 19
  7554 RK Hengelo

  074 2433673
  06 29532798

  P.S.: Van de documentaire bestaat een internetsite, te bezoeken via onderstaand adres.
  http://www.dansenmetgehoorndedames.nl
  ———————————

  Bekijk de link en neem contact op als u geïnteresseerd om deze avond bij te wonen.

  1. NOU niet onthoornen is een keus, die impliseerd dat de beesten ruim buiten moeten lopen, in loop stallen geeft dit problemen door verwonding en verminking.
   Dat is ook het probleem de boeren lopen op twee benen, en kiezen voor de gemakkelijkste en goedkoopste oplossing.
   Waar lopen nu nog koeien buiten?

  2. @ Imke, ja natuurlijk, hier ook, maar in Nederland is het wel anders geworden, vlees koeien lopen vaak buiten, maar melk koeien houden ze ook hier binnen, zeker de kalveren/pinken.

 2. Ik waardeer de poging om aan te tonen dat antibiotica gebruik fors kan worden verminderd met behulp van homeopatische middelen maar ik vrees dat dit onderzoek daar geen bijdrage aan levert. Het wachten is op instanties zoals de Universiteit van Wageningen die voldoende middelen hebben om gedegen onderzoek te doen. Voor mij persoonlijk hoeft het ook niet wetenschappelijk bewezen te worden want ik weet dat het werkt en homeopatisch werkende dierenartsen bewijzen dat ook dagelijks, maar het zou mooi zijn als meer boeren overtuigd kunnen worden.

  1. Brussels lof Imke,
   Gekweekt in het donker en met een bittere nasmaak…
   Na 2005 schijnt de bittere smaak eruit gekweekt te zijn opdat iedereen het wil pruimen.

  2. codex alimentarius is hier de boosdoener. wie hier niet aan mee doet, ligt eruit.

  3. Dus , rechtstreeks naar de boer. Beetje meer moeite doen, grootkapitaal uitschakelen.

  4. Ik drink geen melluk en eet geen kaas , laat die boer maar boeren met zijn witte sloper .

 3. Hoewel ik voorstander ben van homeopathie, voor mens en dier, probeer ik ook zoveel mogelijk te begrijpen en dan ook een vraag die net zo goed uit een (fanatiek) sceptische sceptische hoek had kunnen komen:
  “Hoe komt het dat er wetenschappelijk onderzoek is, dat aantoont dat placebo medicijnen WEL werken bij dieren?” Zie bijv: http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/19912522
  *Niemand heeft ooit kunnen bewijzen hoe placebo werkt, dat het auto suggestie zou zijn, is een aanname, toch?

  Ik hoop dat iemand deze vraag goed onderbouwd kan beantwoorden.
  Hartelijke groet.

  1. ”te begrijpen en dan ook een vraag” moest zijn:en IK STEL dan ook een vraag

 4. Ik spreek uit eigen ervaring, maar wij mijn vrouw en ik zelf, waren enorm teleurgesteld, wij hadden een hele grote boerderij waar de dieren dus niet echt op elkaar gehokt zaten, maar wat een ziektes, en maar dippen en injecteren en verdiene ho maar, dan komen ze met van die mooie romantische verhalen boeren is een leven in de natuur, ja dat wel maar als je begraven bent lig je ook in de natuur.
  Het is een keihard vak, op laten groeien en afslachten en op eten, en dan wat de mensen eten, het is meer water als vlees, de ouwe schapen werden gekocht voor één¨£, meer vel en been, plus alle injectisch en alle chemie over ze heen, maar dat was voor de Kébab, nooit gegeten, nee er is niets echts aan het is een struggel, altijd maar problemen, in de zomer werden sommige schapen levend opgegeten door de bleu fly strike, de maden aten de beesten levend op, ze hebben ontzettend te lijden onder insecten, en dan nog wat andere ziektes, maar daar injecteerde je voor en ook drensing vloeistof in hun mond gespoten, de koeien op hun rug gegoten tegen de worbel flij krijgen ze enorme bulten, van een soort kleine alian, nee niet echt romantisch, maar ja als je er in op groeid, misschien zie je het dan anders, maar voor mij/ons hoefde het niet meer.

  1. Simpel , je hebt eigenlijk niet te maken met natuur , maar met een gedomesticeerde variant die volledig uit zijn habitus is getrokken en met vijanden te maken heeft die het normaal gesproken niet zou tegenkomen . Koeien , geiten en schapen zijn doorgefokte beesten die zich in ons milieu niet kunnen handhaven .
   Geselecteerd op melkgift , wolproduktie etc zijn het eigenlijk gedrochten die zich geen 3 generaties in het wild kunnen stand houden .
   Mooie sgaapieee http://nl.wikipedia.org/wiki/Moeflon

  2. COZMIC, het heeft ook te maken met de filosofie van de veehouders, in de natuurlijke staat zijn alle gedominiseerde diersoorten, niet altijd minder van kwaliteit als hun wilde soort genoten, maar het is de keus extensieve veehouderij waar in het verlies van dieren genomen wordt als een vataliteit van de natuur, inplaats van de dieren vol te spuiten etc. met medicijnen/vergif, maar in ons soort landen spreekt de economie ook zijn woordtje mee, en het gelobby met hun middeltjes. En bij de natuurvolkeren spreekt de homopathy ook zijn woordje mee, dieren weten heel goed wat goed voor ze is, maar dan moet het wel voor handen zijn.
   Voor ons was het een enorme teleurstelling, wij wilden op nieuw beginnen, maar dan hadden wij naar de Russische steppen moeten verhuizen, en dat hadden wij er nu ook niet voor over!

 5. En waar was de placebo groep die niets kregen? Dit onderzoek bewijst absoluut niet dat homeopathie werkt. Op deze manier kan het evengoed bewijzen dat antibiotica niet werkt.
  Nee, ik ben geen fan van dieren vol te pompen met medicijnen omdat hun leefomstandigheden vaak te wensen over laten. Maar laten we alstublieft die arme kalfjes met rust laten en een gedegen onderzoek opzetten om de werking van homeopathie te bewijzen. Of nog beter laat iedereen in zijn eigen waarde en geloof. Ik geloof niet in de werking van homeopathie maar als het andere mensen wel helpt en ze niet financieel worden afgezet hiervoor wie ben ik dan om te oordelen.

  1. @ katleen
   En als er een groep mensen is die in hun keuze wel financieel worden afgezet? wie ben je dan om wel of niet te oordelen?
   Kijk eens naar de buitensporige winstmarges van big pharma, en de steeds geringere mogelijkheid om anders te kiezen dan wat zij te bieden heeft. Wie ben je dan, om wel of niet te oordelen ?

  2. Feit blijft gewoon dat deze doorgefokte dieren een toekomst hebben om of uitgemolken te worden , of geslacht te worden .
   Lekker zielig doen over kalfjes , ze zijn bestemd om te sterven voor vleesvretende lieden die zichzelf zien als het hoogtepunt van de evolutie .
   Knuffeldeknuffel willen we de slachtkalveren een zo goed mogelijk leven geven , rot toch een eind op , vuile hypocrieten .
   Als je weet dat jouw kind later in de pedo-industrie gaat , ga je het er dan ook knuffeldeknuffel op voorbereiden ? Ahh schatje , we houden van je , maar op je twaalfde moet je bepaalde dingen doen die je vast niet leuk vindt . Vergelijkbaar met een boer die zijn kalveren verkoopt aan de vleesindustrie . Spuit dat beest vol met de ergste chemicaliën zodat degene die het opeet de pijnlijkste dood op aarde sterft , dat is mijn motto .

  3. Voor mij makkelijk lullen omdat ik al 25 jaar vegetarier ben , dat was echter wel een keuze , een bewuste keuze .
   Ook die darmverziekende melkprodukten hoef ik niet meer , wellicht mag ik nog wel eens een lapje leer van een overleden koe gebruiken .

  4. @ coz
   Ben het helemaal met je eens , al had ik het zelf enigzinds anders verwoord kan ik me helemaal vinden in je kritiek . Al ben ik zelf vleeseter . Ik vind wel dat zij die niet zelf een dier kunnen slachten nadat het door jezelf gedood is eigenlijk geen vlees dienen te eten. En ik pleit om meer alternatieven te gaan onderzoeken zoals sprinkhanen en meelwormen voor verstokte vleeseters. Erg lekker en voedzaam en veel minder zelfbewust dan pak hem beet de eerste de beste koe.

  5. Eigenlijk stem ik voor een abortuskliniek voor ongewenst zwanger geraakte koeien . Dan zouden er geen zielige kalfjes meer zijn . Meneer stier wordt verleid om zijn pik in een kunstkoeienkunstkut te raggen waarna de melkboer die kwak netjes verdeelt in de koeienvagina’s waaruit een kalfje geboren wordt dat op jonge leeftijd zo vetgemest is dat het bij jullie op je bord komt als een malse kalfsteak . Hopelijk zitten er zoveel hormonen in dat je er impotent van wordt , dat je diverse vormen van kanker krijgt en een langzame pijnlijke dood sterft . go calf , go ..

  6. Als jij er nou maar aandacht aan blijft besteden, gaat het vanzelf over.. 🙄
   Gevangenen vers water geven, ipv vuil, doet niets af aan de rechtvaardiging van hun gevangenschap. Dus jij wilt beide zaken INEENS oplossen. Dus wáchten met homeopathie totdat de kalvermesterij is opgelost..?
   Of de anti-biotica überhaupt afschaffen, maar wél de mesterijen laten voortbestaan. Geen homeopathie dus..?
   Ben even helemaal van de leg van je logica.. Maakt niet uit, want er is volgens mijn niet één logica.

   Als je toch eieren wilt eten, als je tóch kip wilt eten, zorg dan tenminste voor een waardig bestaan van deze beesten. Wie zegt hoezeer die meneer van dit bedrijf ’s nachts wakker ligt van zijn ‘business’.. Ik weet het niet, dat is alles wat ik weet. Truste.

  7. Naast het welzijn van de dieren, wat energetisch voor de carnivoren onder ons het belangrijkste is, is de drijfveer van de boeren hierboven imo het produceren van gezond en veilig voedsel voor de carnivoren onder ons.
   Ik begrijp dat de boeren uiteraard ook zelf het liefst gebruik willen maken van gezond en veilig voedsel, wat geen mega dosis antibiotica en allerhande residuen bevat van medicijnen en chemicaliën. Ik denk echter dat zolang het de carnivoren er niet toe doet wat ze consumeren, het verspilde moeite is.
   Maar toch wel erg fijn dat de boeren ook meegroeien in hun bewustzijn, nu de rest nog.

  8. dat chronische Vega Vage Vaginistische extreem groene konijnen gedoe kan behoorlijk gevaarlijk zijn voor je hart…
   niet mijn kan kop of thee of koffie.

   40 Year Vegan Dies of a Heart Attack! Why? The Omega-3 and B12 Myth with Dr. Michael Greger
   http://www.youtube.com/watch?v=q7KeRwdIH04

  9. ieuwww, he bah, Cozmic (6.11), wat onsmakelijk:

   “Ze hebben een kort darmkanaal omdat ze snel ontbindend en rottend dierenvlees moeten verwerken…, ”

   😳
   😉

 6. “Kalfjes doen niet aan zelfsuggestie”
  Bestudeer eerst toch eens de wijze hoe mensen hun realiteit scheppen. Of anders bestudeer Sheldrake.

  De waarnemer beïnvloed de test al; dus indien het geen dubbelblind experiment is geweest, met verschillende testgroepen, dan is het enkele feit dat degene die het “medicijn” geeft en kennis heeft welk medicijn het is, al van invloed op de resultaten.

  Verder zie ik geen bron naar het onderzoek (en kom het niet 1,2 en 3 tegen op het internet) Guido ?

  1. Dat was ik ook tegen gekomen, maar daar staat toch geen verwijzing naar de vindplaats van het onderzoek?

  2. Intensieve veehouderij is uit den boze, het zelfde geld voor intensieve groente bouw, het zit vol problemen, die dood eenvoudig niet op te lossen zijn, ja of terug te grijpen op nou ja vergiften.

  3. En als het dan zelfs zo is dat Sheldrake zijn overtuiging: “dat de onderzoeker het onderzoek beïnvloedt”
   als zijnde wetenschappelijk feit naar buiten brengt, dit terwijl hij vergeet dat dat slechts ook ZIJN schepping (overtuiging) is, dan pas kan de mens beseffen hoe groots de schepping in elkaar steekt.

   Dat het zeer wel mogelijk is dat Sheldrake zijn eigen overtuiging creëerde.

   En dan, pas dan loopt de waarnemer het gevaar om zijn hersenen in de knoop te krijgen 🙂

 7. Het is allemaal terug te Voeren op geld verdienen, er is ruimte genoeg en ook mogelijkheid genoeg op de wereld om goed en vooral gezond voedsel te verbouwen en kweken.
  Toen de mensheid de rede hadden gekregen, en meer vlees en vis gingen eten nam hun hersens volume al snel toe, en werden zij dus intelligenter, maar hun horizon was nog beperkt, bij het temmen van het paard en het berijden daar van werd die horizon aanmerkelijk groter, en tegelijker tijd ontstond de terreur van de ruiter volkeren.

 8. Kalfjes doen niet aan zelfsuggestie, maar wij wel? Laatste nieuws: grieprpik overbodig!? Jazeker, griepremmers zijn allereerst ineffectief en potentieel levensgevaarlijk ()net als de griepvaccinatie met kwik..en alle overige vaccins overigens..). Gezondheid is de enige ware vorm van immuniteit, dus al zeker niet een ‘vaccinatie inhaler’ (anders valt er heel wat ‘in te halen’ door een hierdoor verslechterde gezondheid durf ik te voorspellen)…http://www.telegraaf.nl/binnenland/22005365/__Griepprik_wordt_overbodig__.html

  Dit staat vandaag in de Telegraaf, een zorg-wekkende ontwikkeling volgens mij… Ter info: wordt meegenomen in onze Tv-dialoog morgenmiddag over ‘Veilige en Effectieve Gezondheidszorg’!

  http://www.healingsoundmovement.com/news/133/5e-hsm-tv-dialoog-veilig-en-effectieve-zorg-27-okt.-met-desiree-rover-en-arts-coos-beunk.html

  1. ja, wat zou daar nou eens allemaal inzitten? Een krachtige cocktail, voor wat? 😉 hmmm, ik pas. voor alles wat van big Pharma komt.
   Mensen hebben geen big Pharma nodig.
   gewoon gezond zonder medicijnen, gewoon een sterk en gezond lichaam door bewust van wat je nodig hebt, wat de natuur allemaal te bieden heeft!

 9. De ( uitvinder ) van de Kebab is overleden, onze oude moederschapen brokers genoemd om dat ze altijd tanden missen, vel over been, veel geintecteerd, werden normaal gesproken door de honden opgegeten, maar zie op eens was er een markt voor deze oude dieren, wij kregen
  1£ voor ze, en hup bij navraag ze werden gebruikt voor de Kebab, dus ik raad U aan eet geen Kebab, het is meer vel als been, in noord Africa is schapen vel een lekkernij, nou ja ieder zijn cultuur.

 10. Dat dieren niet aan zelfsuggestie lijden weten wij al heel lang.
  Toen ik zelf door de gifmengers werd aangepord om 6 weken niet te verwerken antibiotica te slikken heeft een ‘ echte geneesheer’ me doeltreffend geholpen met middelen die niet kunnen werken! Mijn zus kreeg jarenlang allerlei proefmedicijnen opgediend om haar epilepsie te onderdrukken. Dat onderdrukken lukte echter niet en haar gezondheid( ?) ging schrijnend bergaf. Tot deze Don-Quichote afstammeling met zus en moeder bij een Zwitsere geneesheer in Brussel terechtkwam. Wat niet mogelijk was mocht geschieden. De afschuwelijke gifmedicatie mocht afgebouwd worden en mits aanpassing van haar voeding( prikkelende dranken en spijzen ) verdwenen de dagelijkse aanvallen. Zes maanden was ze aanval-vrij tot ze in haar oude eet- en drinkgewoonte verviel. De epilepsie kwam even snel terug. Ze stierf aan de gevolgen van de giftige middelen( dat zijn geen medicijnen!) Haar bloed ging er aan kapot. Drie weken voor haar overlijden kreeg ze blauwe plekken. Niks aan de hand vertelde de geraadpleegde specialist in het Brusselse ZIEKENHUIS. Hetzelfde lot onderging een pracht van een vrouw op 27 jaar, tante van mijn madame. Bloed kapot als gevolg van een middel voorgeschreven door haar kwakzalver( schuilgaand onder het misbruikte en misleidende’ geneesheer’)!
  Ben zelf al jarenlang met succes aanhanger van alternatieve geneeskunde. De mensheid is een nog steeds een kudde bleitende schapen, gedreven door één of meerdere honden laten zij zich gewillig STUREN en naar de slachtbank leiden!
  de rufus

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.