Advertentie

Bijensterfte blijkt bijna verdubbeld


bijenDe sterfte van bijenvolken bij Nederlandse imkers was de afgelopen jaren bijna twee keer zo hoog als daarvoor. Bijen hebben meer last van allerlei infecties. Imkers, voor wie bijen houden bijna altijd een hobby is, hebben niet voldoende kennis om daarmee om te gaan.

Publicatie 3 februari in NRC Handelsblad

De afgelopen zes jaar stierf in Nederland in de winter steeds 15 tot 26 procent van de bijenvolken van imkers (elke bijenkast bevat één volk). Voorheen lag de wintersterfte rond de 10 à 15 procent. Ook elders in Europa, en nog sterker in de Verenigde Staten, is de sterfte de afgelopen jaren toegenomen.

De oorzaak is onbekend. (…)

Aanvulling WantToKnow:

Lees het artikel: Waar zijn de bijen gebleven?
Hier een aantal belangrijke fragmenten:

Oorzaken

Zelfs na een reeks van probleemjaren is men er nog niet achter wat precies de sterfte van de bijen veroorzaakt. Er worden diverse mogelijke oorzaken genoemd, zoals giftige pesticides, parasieten en/of virussen.

Daarmee is het zwartepieten begonnen. Zo weet men in de Verenigde Staten erg goed weet wie mogelijk schuldig is aan de massale bijensterfte in Duitsland, zoals blijkt uit diverse artikelen op internet. De naam van een Duitse chemiebedrijf wordt opvallend vaak genoemd.

Een ramp lijkt onafwendbaar als de uitkomsten van nadere onderzoeken bevestigen dat de sterfte veroorzaakt wordt door vaak hiermee in verband gebrachte verdachte pesticides. Deze pesticides worden al meerdere jaren massaal gebruikt, inmiddels zelfs in meer dan honderd landen. Kijk hiervoor op de video What If The Disappearance of the Bees is Caused By…. (…)

Alweer Monsanto

Het wordt langzamerhand ééntonig, maar telkens als het milieu in het geding komt, duikt de naam van het wereldwijde voedselconcern Monsanto weer op. Het blijkt dat ook Duitse imkers moeten wijken voor deze multinational.

Nederland laconiek?

Het afgelopen jaar is de bijensterfte in Nederland ongeveer twintig procent geweest. Daarvoor lag dit rond de tien procent. Ook in Nederland zijn de verliezen dus niet te verwaarlozen. Imkers uit Zuid-Holland melden grote bijenverliezen, in een aantal gevallen zijn ze bijna alle bijenvolken kwijt. In deze regio wordt het natte weer als oorzaak genoemd. Andere oorzaken die worden genoemd, zijn GSM-straling en de varroamijt. Van een ‘verdwijnziekte’ zou hier geen sprake zijn.

Toch lijkt men in Nederland op een enkel alarmerend bericht na vrij laconiek te blijven onder de verhoogde bijensterfte. Deze mogelijk laconieke opstelling van wetenschappers is opmerkelijk, zeker gezien het feit dat de bijensterfte in de ons omringende landen aanzienlijk hoger is.

7 gedachten over “Bijensterfte blijkt bijna verdubbeld

 1. Het valt op dat er de laatste jaren veel meer bijensterfte is als normaal. Volgens mij ligt de mobiele communicatie ten grondslag aan deze ramp, vooral de UMTS heeft dit versterkt. Elk wezen is een electromagnetisch wezen ( zie aura ) de umts heeft een frequentie die resoneerd met o.a. de bijen ( ook de mensheid enz) en die daardoor als EERSTE het imuunsysteem sloopt! Het gevolg laat zich raden, alle wezens die door deze frequenties “geraakt “worden krijgen problemen op hun zwakke plekken. Bij de bijen is dat nu de varoa mijt en andere ellende. Ook veroorzaken de umts energiebanen dat de bijen hun navigatie verstoord word. De bijen navigeren op de electromagnetische netten van de aarde ( Hartman, Curry, enz.) De energiebanen van de umts en alle andere zendellende creeren een zelfde soort banen, de bijen raken ( in hun zwakte ) gedesorienteerd met alle gevolgen van dien. Alle andere mogelijke oorzaken zijn zeker ook van toepassing, maar sinds de uitrol van de umts ( ongeveer 4jaar ) zijn deze problemen echt de kop op gaan steken.
  Er zijn mogelijke ( energetische )oplossingen maar ik krijg geen medewerking van de bijen houders. De voorzitters van de bijen houdersverenigingen niet, onderzoekers van Wageningen universiteit niet, professionele imkers niet. Het gaat wel om onze toekomst!!

  Dank voor uw aandacht,

  gr Theo

 2. Ben het in grote lijnen met Theo eens, maar ook te denken aan genetisch gemanipuleerde gewassen, de bijen zijn net zoals de boer vroeger was, wat hij niet kent , vreet hij niet en dan ga je ook dood. Er liggen duidelijk verbanden naar Monsanto.

 3. Dit zal rampzalige gevolgen hebben voor de land en tuinbouw.

  Quote=Einstein: “If the bee disappeared off the surface of the globe then man would only have four years of life left. No more bees, no more pollination, no more plants, no more animals, no more man”

 4. Ik denk dat de chemtrails er veel mee te maken hebben. En Europese installaties gelijk “HAARP” maar dan kleiner. Kijk op Youtube op ‘chemtrails’ en ‘haarp’ als je deze begrippen niet kent. De blauwe lucht is erdoor verdwenen, het diepe blauw van vroeger alleen nog in herinnering naar voren te halen. Wel honderd vliegtuigen op 1 mooie dag die grote witte wolkdraden achterlaten die zich ontwikkelen als nepwolken. Het is chemisch. Zware metalen en veel erger nog zitten er (in Amerika het ergst) in. De atmosfeer wordt vaag blauw/wit, duurzaam vaag. En elke mooie dag worden er meer nepwolken en atmosferische lagen aangebracht. De natuur gaat achteruit, en al wat er leeft ook.
  Alles is in de doofpot, het weerpraatje laat deze strepen en wolken niet zien, de kranten zwijgen. Het is een illuminati programma. Maar mensen hebben steeds vaker kanker, zijn oververmoeid of allergisch. De bijen zijn gevoelige natuurdieren, die lijden het meest.
  Het einde is niet in zicht, het gaat zogenaamd om klimaatbeheer maar er zit veel meer achter. De metalen zorgen juist voor opwarming van de aarde omdat de atmosfeer wordt aangetast. Alles gaat achteruit.

 5. Wat ik zonet hiervoor schreef over de chemtrails en Haarp-installaties in combinatie met het gebruik van pesticiden door de landbouw, het oprukkende woongebied met intensieve verkeersuitstoot, de straling van mobiele telefoons maar ook andere stralingssoorten, dit alles bijelkaar zeg maar, vormt een behoorlijk dodend middel!
  De bijen zijn o.a. een indicator, net als het vogeltje in de kooi in een diepe mijnschacht om te zien of er nog zuurstof is.
  De kwaliteit van de lucht en de atmosfeer om ons heen is zeer verslechterd.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.