Advertentie

Hugo de Jonge en het ‘IC-bedden-spelletje’…!!


‘Daarom werd het coronabeleid afgestemd,
op het aantal IC-bedden dat beschikbaar was’

x

Hugo de Jonge en het ‘IC-bedden-spelletje’…!!

2022 © WantToKnow.nl/be

x

Hugo de Jonge lag -officieel natuurlijk via ‘zijn’ ministerie van Volksgezondheid- tijdens de coronapandemie met ziekenhuizen formeel in de clinch over de financiering van extra bedden op de Intensive Cares in ziekenhuizen in Nederland. Terwijl de nood aan de man was en wappies spraken over snelle uitbreiding van IC-capaciteit, bevestigt een woordvoerder van het ministerie, n.a.v. een artikel in NRC (HIER) dat er inderdaad discussie was ontstaan over een regeling om het aantal ic-bedden op te schalen. Hoe is het mogelijk nietwaar..? Heel Nederland moest in lockdowns en in angst te leven, liefst met mondkapjes op de hele dag, waar er van échte paniek geen sprake was. Er waren continue en simpelweg IC-bedden te kort..! Die tekorten ZORGDEN VOOR DE OVERSPANNEN NIEUWSBERICHTEN over de ernst van de ‘pandemie’..

Aanleiding voor de ‘onenigheid’ was onder meer… de telling van het aantal ic-bedden in de ziekenhuizen. Hoe is het mogelijk..! VWS had subsidie gereserveerd voor de opschaling, maar het was volgens de woordvoerder niet duidelijk hoeveel IC-bedden een ziekenhuis precies had vóór de pandemie. Het lijkt een drogreden, want waarom twijfelen als ziekenhuizen een aantal bestaande IC-bedden/plekken opgeven?

En ja, als je een hond wil slaan, vind je altijd wel een stok, nietwaar? Er was ‘alleen voor extra ic-bedden’ extra geld beschikbaar. Dat bleek de stok! Dus wilde VWS ‘zeker weten’, dat € 500 miljoen voor de extra capaciteit goed zou worden besteed, aldus de woordvoerder.

NRC deed onderzoek naar de gang van zaken en concludeert dat ziekenhuizen soms werden ontmoedigd om hun ic uit te breiden, terwijl er in 2020 en 2021 juist dringend meer IC-plekken nodig waren. Bestuurders van ziekenhuizen liepen aan tegen deze telling van de IC-plekken door het ministerie.

VWS kwam soms uit op een hoger aantal ic-bedden in de beginsituatie dan de ziekenhuizen zelf opgaven. Daardoor zouden de instellingen minder geld ontvangen voor een uitbreiding. Ook de voorwaarden voor de uitbreiding waren niet duidelijk; tussen ziekenhuizen bestonden ook grote verschillen in de uitbreiding van de IC’s. Uiteindelijk werd het financiële meningsverschil na een jaar opgelost, meldt NRC, en betaalde VWS alsnog. Met de levertijd erbij van IC-apparatuur, was dit natuurlijk volledig ‘mosterd na de maaltijd’..

NRC vroeg overheidsdocumenten op, las tientallen rapporten en sprak met tientallen betrokkenen en deskundigen uit de zorgsector. VWS kon -zo meld de krant- op de veel vragen in deze kwestie geen antwoord geven.! Vanuit de Tweede Kamer komen verontwaardigde reacties op het gesteggel. GroenLinks en de Groep Van Haga gaan een debat aanvragen over de kwestie.

Hugo de Jonge hult zich inmiddels in stilzwijgen!! Hij heeft ook NOOIT tijdens deze periode melding gemaakt van dit ‘geruzie om geld’.. De man vond het kennelijk prima, in het kader van het uitvoeren van een ANDERE AGENDA, namelijk angst onder het volk verder aanzwengelen, de werkelijke situatie toetsen o.b.v. bezette IC-bedden en natuurlijk op basis van de angst, de mRNA-vaccinaties promoten..!

Uit het onderzoek van NRC blijkt dat sommige ziekenhuizen zelfs het advies kregen om IC-bedden te ‘schrappen’, minder bedden neer te zetten dan afgesproken. Aan het begin van de epidemie bleek het aantal IC-bedden de achilleshiel te zijn van de coronazorg. Daarom werd het coronabeleid afgestemd op het aantal bedden dat beschikbaar was op de intensive care en zouden bestaande IC’s moeten uitbreiden. De ziekenhuissector maakte meteen na de eerste golf, in juni 2020, een plan voor extra IC-bedden. Het ministerie maakte een half miljard vrij en.. bedacht een subsidieregeling.

Per ziekenhuis werd afgesproken hoeveel IC-bedden er op de afdelingen bij zouden komen. Het totaal aantal bedden zou zo stapsgewijs groeien van 1.000 naar 1.700 bedden. Heb jij hier ooit wat over gehoord in het nieuws, uitbreiding van IC’s was toch gewoon niet bespreekbaar, zelfs als Hugo de Jonge erover werd gevraagd in interviews. Vervolgens resulteerde dit ‘beleid’ erin, dat in oktober 2020 een ‘opschalingslijst’ een eigen leven ging leiden.

Bijzonder ’toevallig’ toch, dat het IC-BELEID van ene Hugo de Jonge, PRECIES analoog verliep.. Het Duitse blad ‘BILD’ onthult dezelfde schofterige praktijken in Duitsland..!!

Haagse ambtenaren fixeerden zich zozeer op de afgesproken aantallen dat ziekenhuizen die in de maanden daarna méér wilden uitbreiden dan afgesproken nul op het rekest kregen, zo blijkt uit een reconstructie..!! In Amsterdam breidden twee ziekenhuizen in december 2020 noodgedwongen hun intensive care uit vanwege de toestroom van patiënten, maar het ministerie wees vergoeding af. Subsidie was niet mogelijk aangezien alleen ziekenhuizen uit de opschalingslijst daarvoor in aanmerking kwamen, aldus het ministerie volgens een interne notitie. Die lijst bepaalde dat deze twee ziekenhuizen niet zouden uitbreiden.

Ook Diederik Gommers (hoofd van IC-verpleegkundigen in NL) liet zijn schitterende beleidvisie horen, tijdens een Tv-interview. De COVID-patiënt ondergeschikt aan meneer de IC-dokter..??

Er werd vanwege financiële redenen op een zeker moment zelfs ‘maximaal ingezet op het voorkomen van een verhoging in de aantallen bedden’, schreven ambtenaren aan de minister..! En de minister? Die hield zijn mond en zag dat het goed was. Kennelijk! Zeker vier ziekenhuizen kregen in december 2020 het advies van het ministerie van Hugo de Jonge om ‘bedden te schrappen’..!! Dat gebeurde op het moment dat het landelijke coördinatiecentrum patiëntenspreiding een dringende oproep deed aan ziekenhuizen hun aantal bedden juist uit te breiden.

Twee dagen ervoor had premier Mark Rutte in een speciale televisietoespraak (HIER) een landelijke lockdown afgekondigd. Alle scholen, winkels, kappers en restaurants gingen op last van de overheid dicht. Nederland ging op slot om de zorg toegankelijk te houden. ‘Dat er een bed voor je is als je dat nodig hebt”, zei de premier. Een maand erna voerde de overheid een avondklok in om de druk op de IC’s te verlichten. Kortom, hoe wij MASSAAL IN DE MALING WORDEN GENOMEN en één bepaalde richting dienen in te gaan..! Onze mening? EEN SCHOFTERIGE MANIER VAN HANDELEN! (HIER)

KIJK HIER OP NOS naar de opstelling van De Jonge en ook Rutte naar de TweedeKamer inzake het IC-beleid. Mooi weer spelen en achter de schermen VOLLEDIG anders handelen dan je doet voorkomen..!

NRC stelde twintig dagen geleden vragen
aan het ministerie van VWS

over zijn opstelling en de adviezen
om IC-bedden te schrappen.

Het departement was in deze 20 dagen
niet in staat
antwoorden te geven
op de vragen.

“Als ze überhaupt al zijn te achterhalen”,

aldus een woordvoerder.

1 gedachte over “Hugo de Jonge en het ‘IC-bedden-spelletje’…!!

  1. Het gebeuren van de afgelopen jaren doet mij vermoeden dat ze de methodiek van de gelopen route gebaseerd is op niet zo heel slimme, nog half slapende mensen. Het feit dat een aanzienlijk deel van de bevolking zich collectief heeft laten bang maken bewijst dat. En wanneer je dan vanuit een verontwaardigd gevoel zegt, “we worden massaal geflikkert” dan wordt je aangevallen omdat je gezien wordt als vreemde dwarsligger. Heden ten dage ligt dat anders maar een mea culpa is er niet bij en men heeft de neiging om nog stééds de prik keuze te verdedigen door te zeggen, “ja ook ik ben ziek geweest maar zonder prik had je nog veel zieker kunnen zijn”. Da’s dezelfde bullshit als, dankzij de maatregelen zijn we nu van de ziekte af.
    De groep die niet braaf naar de prikpost is gaan rennen, zijn dezelfde mensen die ook niet in het Rusland/Oekraine verhaal stinken. Zij hebben het wantrouwen naar de overheid en DUS de pers op juiste wijze ingeschat en reageren niet impulsief volgens wat de gewenste reactie is. Heeft dat te maken met bijzondere intelligentie of een vorm van helikopteroverzicht en associatief inzicht om te zien hoe de hazen ter traditie lopen? Het antwoord is naar mijn idee de selectie die reeds vanaf/ voor of tijdens de geboorte al gemaakt is en zorgt voor een keuze wat maakt bij welke groep je wel of niet aansluit of onbewust je een neiging hebt tot…

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.