Advertentie

Teken de petitie voor herstel democratisch proces..!


x
x

Teken de petitie voor herstel democratisch proces..!

2020 WantToKnow.nl/be

x

Het kabinet Rutte zegt haar best te doen om de Corona-crisis te bedwingen. Het Nederlandse Volk dient dan wel te gehoorzamen en de maatregelen van het kabinet op te volgen. Vele, vele deskundigen en medische wetenschappers classificeren het beleid van het Kabinet Rutte als volslagen mislukt en misplaatst. Boven dit alles uit, speelt Rutte cs. het hard, door informatie achter te houden en onze democratie feitelijk lam is gelegd. De Tweede Kamer kan immers nauwelijks of niet controleren wat er zich afspeelt in de achterkamertjes (en torentjes!) van het Binnenhof.

De adviezen van het Outbreak Management Team/RIVM hebben grote invloed op het regeringsbeleid. Premier Rutte heeft verklaard dat hij BLIND (!!) vaart op deze adviezen. En juist daarom is transparantie naar de burgers van groot belang, maar burgers worden tot onderwerp gemaakt van maatregelen, zónder hun democratische rechten te eerbiedigen. Verzoeken om op basis van de Wet Openbaarheid Bestuur te worden geïnformeerd, worden momenteel echter niet behandeld. Waarom is dat..?

Dus laat het allemaal naar buiten komen! Het democratisch proces moet worden hersteld. Een van de belangrijke stappen daar naartoe is dat WOB-verzoeken worden behandeld en niet aan de laars gelapt! WOB-verzoeken, bijvoorbeeld aan het RIVM, dienen netjes te worden behandeld, binnen de wettelijke termijn en niet laatdunkend terzijde worden gelegd. Het initiatief tot deze petitie is van Ad Broere, Pieter Stuurman en Michael de Vos en zij EN WIJ vragen je:

TEKEN DAAROM DE PETITIE EN..

VRAAG ANDEREN HETZELFDE TE DOEN.

* * *

– Petitie –

Wij, die verontwaardigd zijn dat de Minister van Volksgezondheid de wet overtreedt door WOB-verzoeken niet te behandelen, constateren:

  1. Dat juist in deze tijd, waarin het kabinet beslissingen neemt, die in hoge mate bepalend zijn voor de toekomst van Nederland en voor de Nederlandse bevolking is openbaarheid van bestuur cruciaal.
  2. Juist nu moet iedereen die een WOB-verzoek indient inzage krijgen in de informatie die ten grondslag ligt aan de adviezen, die door het RIVM worden uitgebracht aan de Minister van Volksgezondheid.
  3. Burgers moeten te allen tijde de overheid ter verantwoording kunnen roepen voor het gevoerde beleid.

en verzoeken:

de Minister van Volksgezondheid dat de ingediende WOB-verzoeken per ommegaande worden behandeld en dat er op de in te dienen WOB-verzoeken binnen de gestelde termijn wordt gereageerd.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.