Advertentie

‘Turbo-kanker’ na mRNA-vaccinatie?


Is er een relatie tussen het (herhaaldelijk) toegediend krijgen van de mRNA-injectie (géén vaccinatie) en diverse vormen van geconstateerde ‘turbo-kankers’? Een recente studie stelt hierin niet gerust: het lijkt erop, dat meervoudige toediening van het Pfizer- en/of Moderna-vaccin, het aantal antistoffen van subklasse IgG4 doet verhogen. En dit zou kankers agressiever maken en nieuwe vormen doen ontstaan. Het is niet de eerste studie die zorgen baart. Wat weten we tot nu toe over de link tussen de mRNA-vaccins en kanker?

Het heeft te maken met de 0verzwakking van het immuunsysteem, na (herhaalde) mRNA-vaccinatie. Maar vrijere doorgang voor het Sars-Cov-2 virus is niet het enige risico. “Verhoogde IgG4-synthese als gevolg van herhaalde mRNA-vaccinatie met hoge antigeenconcentraties kan ook auto-immuunziekten veroorzaken, en de groei van kanker en auto-immuun myocarditis bij gevoelige personen bevorderen”, schreven medisch-wetenschappelijke onderzoekers in de conclusies van hun samenvatting. Verderop in hun artikel onderbouwden ze dat méér IgG4 verband houdt met ‘agressievere kankergroei’.

* * *

***

‘Turbo-kanker’ na mRNA-vaccinatie?

2025 © DeAndereKrant-Toine de Graag | deze versie WantToKnow.nl/be
*

Is er een relatie tussen herhaalde mRNA-vaccinatie en ‘turbo-kanker’? Een recente studie stelt niet gerust: meervoudige toediening van het Pfizer- en/of Moderna-vaccin lijkt het aantal antistoffen van subklasse IgG4 te verhogen. En dit zou kankers agressiever maken. Het is niet de eerste studie die zorgen baart. Wat weten we tot nu toe over de link tussen de mRNA-vaccins en kanker? In mei 2023 verscheen in het weten­schappelijke tijdschrift Vaccines een publicatie over ‘immuuntolerantie’ na herhaalde mRNA-vaccinatie.¹ Onderzoekers uit de VS, Canada, Saoedi-Arabië, Egypte en Mexico vonden na meervoudige vaccinatie hogere IgG4-bloedspiegels. De afkorting IgG4 staat voor Immunoglobuline G4, een subklasse van antistoffen.

Een hogere aanmaak van antistoffen na vaccinatie zal velen op het eerste gehoor als muziek in de oren klinken. Maar de auteurs legden uit dat hier waarschijnlijk geen sprake is van een beschermingsmechanisme. Integendeel: het gaat volgens hen eerder om een vorm van immuuntolerantie voor het spike-eiwit van het coronavirus. En dit zou een infectie met dit virus, en de vermenigvuldiging ervan, juist kunnen bevorderen.
x
Dit is slecht nieuws: verzwakking van het immuunsysteem na herhaalde mRNA-vaccinatie. Maar vrijere doorgang voor het Sars-Cov-2 virus is niet het enige risico. De auteurs schreven het als volgt in hun samenvatting:
x
“Verhoogde IgG4-synthese als gevolg van herhaalde mRNA-vaccinatie met hoge antigeenconcentraties kan ook auto-immuunziekten veroorzaken, en de groei van kanker en auto-immuun myocarditis bij gevoelige personen bevorderen”.
x
Verderop in het artikel onderbouwden ze dat méér IgG4 verband houdt met ‘agressievere kankergroei’.. Dit roept de waarschuwing in herinnering van de Duitse patholoog Ute Krüger. Een jaar geleden uitte zij vanuit het Zweedse Kalmar, waar ze werkzaam is als pathologisch specialist borstkanker, haar zorgen over de opvallende toename van agressieve tumoren. Ze lanceerde zelfs een nieuwe term voor de snelgroeiende kankers na coronavaccinatie: ‘turbo-kanker’²
In eerste instantie dacht ze de effecten te zien van uitgestelde zorg door corona. Maar ook toen die fase voorbij was, zag ze een toenemend aantal tumoren die bovendien groter waren en agressiever. Ook keerden patiënten terug, die in het (verre) verleden genezen waren verklaard, met opeens explosieve tumoren.
x
Eén van de oncologen die Krügers zorgen herkende, was prof. dr. Angus Dalgleish van St George’s University of London. Na aanvankelijk de coronavaccins te hebben gepromoot, maakte hij in de loop van 2022 een U-bocht op basis van waarnemingen in zijn oncologische praktijk. Hij zag bij patiënten van wie de kanker onder controle was, deze snel en agressief terugkeren na de booster. Ook constateerde hij in zijn omgeving meer kankergevallen. Dalgleish schreef eind 2022 aan de hoofdredacteur van het BMJ (British Medical Journal):
x
“Ik heb genoeg ervaring om te weten dat dit niet de toevallige anekdotes zijn die velen suggereren, vooral omdat hetzelfde patroon wordt gezien in Duitsland, Australië en de VS”. In die brief riep hij op te stoppen met de coronavaccins.³
x
Zijn mening is in de tussentijd niet veranderd. Sterker: in een openhartig video-interview dat Dalgleish vorige maand gaf aan Doc Malik, onderbouwde hij nog eens zijn zorgen.4) Daarbij verwees hij onder meer naar de recent gevonden associatie tussen de booster en de ‘klasse-switch’ naar IgG4. Dalgleish heeft zijn hoofd op het hakblok gelegd en wenst het daar niet weg te halen. Net zo min als Ute Krüger.
x
Ryan Cole: “I TOLD YOU SO!
Beiden artsen kregen na hun coming-out te maken met felle aanvallen, want de consensus binnen de reguliere geneeskunde wil dat er helemaal geen verband bestaat tussen coronavaccinatie en kanker. Maar ze weken geen centimeter van hun standpunt. Onbekend is of ze voorafgaand aan hun openhartigheid hun licht hebben opgestoken bij de Amerikaanse patholoog dr. Ryan Cole. Hij had hen kunnen voorbereiden op een tsunami van venijn, want hij was de allereerste die het thema agendeerde. Dat deed hij al halverwege 2021.
x
Voordien kende vrijwel niemand Cole, maar dat is veranderd. Wie nu zijn naam intikt op Google, ziet de haatcampagne in volle glorie voorbijkomen. Omgekeerd heeft Cole er ook vrienden bijgekregen: hij is een vaste waarde geworden op internationale bijeenkomsten waar de coronavaccins worden gefileerd. Toch is die eerste voordracht van juli 2021, tijdens de ‘White Coat Summit’ in San Antonio (Texas), zijn meest indrukwekkende.5)
x
In een zaal gevuld met medici, nam Cole het gehele palet door van (dodelijke) bijwerkingen. Hij onderbouwde zijn betoog met plaatjes uit zijn laboratorium. Hij zei:  “De veiligheid op lange termijn is niet bekend. Wat is het risico van kanker na de prik? We weten het niet.” Maar hij gaf aan in de laatste zes maanden in zijn lab een sterke toename te hebben gezien van baarmoederkanker. “Wanneer zijn we begonnen met prikken? In januari.”
x
En Cole vertelde nog meer, in de laatste minuten van zijn voordracht. “Wat zien we in het lab? De prik ontregelt je immuunrespons.” Bepaalde immuunmarkers die kanker in toom houden, zouden afnemen. Cole verwees hierbij naar eenDuits-Nederlandse studie”. Daarin zou zijn beschreven hoe de vaccins bepaalde Toll-like receptors (TLR’s) downreguleren. “Terwijl die kanker in bedwang houden”, aldus Cole. (TLR’s zijn de poortwachters van het aangeboren immuunsysteem: als zij vreemde indringers (zoals virussen) of kankercellen herkennen, wordt het immuunsysteem geactiveerd. Vooral TLR3 en TLR4 zijn volgens Cole verantwoordelijk voor het aansturen van T-cellen die kanker moeten bestrijden..!)
x
Na zijn voordracht in Texas verwees Cole bij herhaling naar deze ‘studie uit Nederland’. Onder meer in een interview met Dell Bigtree.6) Daarin werd ook uitgelegd waarom de mRNA-vaccins TLR’s downreguleren: namelijk om te voorkomen dat het immuunsysteem het lichaamsvreemde RNA uit de vaccins voortijdig vernietigt.
Dit maakt nieuwsgierig naar de betreffende studie, die gaat over de effecten van het Pfizer-vaccin op het immuunsysteem. De eerste preprint van het Nijmeegse-Duitse onderzoek kwam in mei 2021 beschikbaar.7) De titel: ‘Het BNT162b2 mRNA-vaccin tegen SARS-CoV-2 herprogrammeert zowel adaptieve als aangeboren immuunresponsen’..!
x
Cole kwalificeerde de herprogrammering van de aangeboren respons tegenover Bigtree als ‘behoorlijk verontrustend’. Hij linkte dit onder meer aan de uitbraken van gordelroos, die beschreven zijn na mRNA-vaccinatie. En aan de ‘onverklaarbare kankers op ongewone leeftijden’ en agressieve tumoren.
Het bewuste onderzoek in het Radboudumc staat onder leiding van de hoog aangeschreven dr. Mihai Netea, hoogleraar Experimentele Interne Geneeskunde. In 2016 ontving hij de prestigieuze Spinozaprijs. Pikant detail: één van de coauteurs is dr. Marien de Jonge, hoofd van het Laboratorium Medische Immunologie in het Radboudumc én broer van onze voormalige minister van VWS. Maar intussen is deze ‘slecht-nieuws-studie’ nog altijd niet gepubliceerd in een wetenschappelijk tijdschrift. Wel verscheen afgelopen maart 2023 een gereviseerde preprint.8)
*
Met nog steeds de ongemakkelijke boodschap over de ontregelende invloed die mRNA-­vaccinatie kan hebben op het aangeboren immuunsysteem. Maar met een mildere titel, want de term ‘herprogrammeren’ is daaruit verdwenen.
Bronnen / referentielinks:
  1. dakl.nl/mdpi-immuun
  2. dakl.nl/evidence-cancer
  3. dakl.nl/cancer-boosters
  4. dakl.nl/dalgleish-uturn
  5. dakl.nl/pathologist-organs
  6. dakl.nl/vaccine-cancer
  7. dakl.nl/radboudumc
  8. dakl.nl/medrxiv-mRNA

Steeds meer klachten, vragen en juridische claims..
“Ik zou graag willen begrijpen waarom mijn lichaam niet meer functioneert”, aldus François-Xavier Fumu Tamuzo. De 29-jarige profvoetballer van de Franse club Stade Lavallois zette in april jl. abrupt een punt achter zijn profvoetbalcarrière, omdat hij twee jaar lang van de ene in de andere blessure rolde. De lichamelijke ellende begon nadat hij zijn tweede coronavaccin kreeg. Hij daagt nu Biontech, Pfizer en de Franse voetbalbond voor de rechter. Drie jaar geleden was de aanvaller van de Ligue 2, het op één na hoogste niveau in Frankrijk, nog een topfitte atleet, inmiddels kan hij geen sprintje meer trekken.

“Alles doet pijn als ik de trap op en af ga”, aldus de 29-jarige Fransman van Congolese afkomst tegenover de omroep France Blue Mayenne. Zijn lichaam begon hem in augustus 2021 in de steek te laten. Kort nadat hij zijn tweede coronavaccinatie had ontvangen, begaf zijn knie het en kreeg hij gewrichtspijn (gonalgie) en peesklachten (tendinopathie). Een verband met de prik legde de voetballer op dat moment echter nog niet.

(klik voor artikel hier op de site)

Toen hij in het voorjaar van 2022 zich weer voorzichtig op het trainingsveld begaf, sloeg het noodlot wederom toe en scheurde zijn achillespees. Het was kort nadat hij zijn derde coronavaccin had ontvangen, in maart van dat jaar. Éric Lanzarone, de advocaat van Tamuzo, specialist in gezondheidsrecht, legt aan France Blue Mayenne uit dat zijn cliënt een causaal verband tussen coronaprik en zijn blessureleed is gaan vermoeden na het raadplegen van andersoortige medisch specialisten, zoals een immunoloog en infectiespecialist. Zij hintten op vaccinschade; de advocaat hierover:

“Twee jaar lang heeft mijn cliënt rondgezworven op medisch gebied en niemand heeft in die tijd enige twijfel geuit over de effecten van het vaccin. Vandaag de dag weten we dat deze effecten wel degelijk bestaan, dat valt niet meer te ontkennen. Pas toen Xavier ook specialisten in de interne geneeskunde ging raadplegen, werd voor het eerst deze twijfel geuit”,

Tamuzo ‘wil begrijpen waarom zijn lichaam niet meer functioneert’ en daagt daarom nu zowel de vaccinproducenten Pfizer en Biontech als de Fédération Française de Football, de Franse voetbalbond, voor de rechter om uit te zoeken of zij verantwoordelijk zijn voor het einde van zijn profvoetballoopbaan. Lanzarone hierover:

“De FFF heeft ook een verantwoordelijkheid in deze zaak. Op het moment dat François-Xavier Fumu Tamuzo werd gevaccineerd, had de bond een gezondheidsprotocol opgesteld en was ze vóór de invoering van een wet die voorzag in verplichte vaccinatie.”

Kijk de jongens van het ‘Pfizer-vaccin’.. In  mensentaal spreek je over ‘criminelen’…!

De advocaat stelt dat zijn cliënt op zijn minst financiële compensatie verdient en hulp bij een vervolg van zijn maatschappelijke loopbaan, nu Tamuzo zijn brood niet meer kan verdienen met voetballen. France Blue Mayenne vroeg ook Pfizer om een reactie op de case van de profvoetballer. De vaccinfabrikant gaf aan niet in te willen gaan op de individuele zaak “om de juridische procedure vreedzaam te laten verlopen, maar dat de gezondheid en veiligheid van patiënten absolute prioriteiten zijn”.

Pfizer meldde ook, dat de bijwerkingen “uitgebreid gemonitord” worden en dat “het belangrijk is te onthouden dat met honderden miljoenen doses toegediend wereldwijd, het voordeel risicoprofiel van ons covid-19-vaccin positief blijft voor alle goedgekeurde indicaties en leeftijdsgroepen”. Deze zaak van Tamuzo staat op 2 juli gepland bij de rechtbank in Parijs

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.