Advertentie

De BP-ramp en de grote vragen..


 

Het artikel van Désirée Röver elders op deze site, over de mogelijke achtergronden van de ramp in de Golf van Mexico staat niet op zich. Sommigen geloven dat Désirée maar wat ‘bij elkaar gesprokkeld’ heeft, in het kader van het scheppen van een ‘samenzweringstheorie’.

Maar er zijn feitelijk wel degelijk uiterst bizarre zaken aan de gang!

Je hebt ongetwijfeld het nieuws gehoord dat veel landen klagen over het AFWIJZEN van hulp, die zij de Amerikaanse regering hebben aangeboden, bij het aanpakken van de immense vervuiling in het kustgebied en op en in het zeewater van de Golf. HOE IS DIT MOGELIJK?

Hieronder zie je het praktische verhaal van acteur Kevin Costner, die al tientallen jaren, mede naar aanleiding van de ramp met de EXXON Valdez, besloot om te investeren in een fabriek, die zich zou gaan toeleggen op het fabriceren van schepen die in staat zijn, olie van het (zee-)water te scheppen. Het is en was kennelijk niet in het belang van  met name vice-president Dick Cheney, oud-president van Haliburton, om dit soort apparaten, VERPLICHT aan te laten schaffen door kustwacht, noch door de oliemaatschappijen. De cowboys van de Amerikaanse industrie hadden en hebben nog slechts 1 ding voor ogen, en dat is GELD.

Maar er is ook iets uitermate vreemds aan de hand. Waarom is de Amerikaanse overheid zo laks..?
Er blijven 3 grote levensgrote vraagtekens over, bij deze ramp:

1. Waarom zijn BP én de Amerikaanse kustwacht (die claimt dat zij de leiding heeft in deze operatie) NIET BEZIG op grootst mogelijke schaal, de olie van het water te halen, om het in plaats daarvan -ogenschijnlijk- aan te laten spoelen op de kusten van de kuststaten..?

2.Waarom zijn BP én de Amerikaanse kustwacht bezig, om beproefde EN VEILIGE methodes om olie op zee op te vangen, te negeren? De opgevangen olie is van uitzonderlijk hoge kwaliteit en kan na het opruimen NOG GEWOON WORDEN VERKOCHT! Hiermee kan dan (een deel van) de opruimingsoperatie, die vele honderden miljoenen kost, worden gefinancierd..!

3. Waarom is men bezig om enkele miljoenen liters van het uiterst GIFTIGE ‘Corexit’ over het zee-oppervlak te spoeien? Iedereen weet dat dit middel geen essentiële oplossing is, maar slechts een ‘cosmetische’.. Je lost er, met andere woorden niets mee op, maar zorgt er alleen voor, dat de olie klontert en dat de ramp er minder ‘groots’ uit ziet vanuit luchtfoto’s..

Je zou bijna gaan denken dat:

1. ‘Men’ wil dat de olie verloren gaat en niet wordt ‘geborgen’..!!

2. Dat ‘men’ opzettelijk wil dat de olie aan land komt om hysterie te creëren.

3. ‘Men’ een hoog-toxische omgeving WIL scheppen rondom de olieramp en daar omheen.

Als je net zo iemand bent die erop let WAT mensen doen, in plaats van WAT ZE ZEGGEN, dan kun je niets anders concluderen dat deze OPZETTELIJKE INCOMPETENTIE uiterst bizar is en hoe je het ook wendt of keert, op de een of andere manier uiterst mysterieus is..

Na lang aandringen, via o.a. de oproep van filmdiva Kevin Costner is nu de opruiming begonnen, met de apparatuur van OTS, Ocean Therapy Solutions, dat een patent van vele tientallen jaren oud, in de praktijk heeft gebracht. Het gaat om de scheiding van (zee-)water en olie, door middel van centrifugaalkracht. Simpel ideetje zou je zeggen en dat is het ook!! Des te meer raadsels om de laksheid van autoriteiten, die NIET in het belang van burgers hebben gewerkt en werken. Dat is duidelijk.

Deze patent-toegekende methode ligt ruim 10 jaar op de plank, ZONDER DAT overheden de oliemaatschappijen, noch de kustwacht en andere betrokken partijen, verplichtten om deze technieken achter de hand te hebben, die in tijden van een ramp, effectief ingezet kunnen worden. Costner drukt zich in het interview met Larry King hieronder netjes uit, als hij antwoord op de vraag van Larry King, waarom het zo lang geduurd heeft vóórdat dit apparaat werd erkend.. ‘Ja, dat is op dit moment de grote vraag’…

BP heeft inmiddels 32 van deze boten besteld, maar dat deed het pas, ná druk van de Amerikaanse parlementaire commissie, die zich bezig houdt met deze ramp. Kijk hier naar de werking van deze revolutionaire vinding, waarmee men nu in staat is, dagelijks zo’n 3,5 miljoen (!) liter olie uit zee te verwijderen.

X

Het interview is helaas niet meer beschikbaar op youtube vandaar deze vervangende video:


23 gedachten over “De BP-ramp en de grote vragen..

  1. Bedankt Joris! Zeeeeer Interessant materiaal van David Wilcock over superieure boor technologie…

   Quote:

   >> OVERSHOOTING THE TARGET

   As it turns out, the insiders realized that this event was far too catastrophic and cataclysmic for the Earth if they did not stop it.

   Most of this information has already appeared in the mainstream to some degree or another — but the scope of the problem was extremely serious. I do not want to go into specifics as it might compromise the integrity of some of my sources.

   Suffice it to say that the things I heard about what would happen if they did not stop this were even worse than what most of the paranoid conspiracy sites were talking about.

   They no longer had a handy-dandy tool to pursue their sickening goals of population reduction. Instead, they had a situation that would destroy life on Earth for everyone if it was not stopped — including their own friends, allies, wives and children.

   The decision was therefore made that any and all technologies available had to be implemented to stop the oil gusher. Some of the techniques now being used to insure it does not go any further, or get any worse, will never see the light of day.

   This includes, from what I am told, drilling technology that goes much, much faster than anything disclosed in the open world.

   Once relief wells access the area below where the ruptures are, the massive pressure of the oceans will push down all the cracks that have now formed in the rock and seal them back up. This will also collapse the ‘dome’ of rock that has formed around the area from the pressure as well — but not fast enough to cause a tsunami, though we may get some decent waves.

   Suffice it to say that there are drilling technologies that can do in one day what BP says would take months to perform.

   If you think such a technology could build an underground bullet-train system across continents, and create new routes in very reasonable amounts of time, then you definitely are on the right track. <<

   http://divinecosmos.com/index.php/start-here/davids-blog/856-endoilspill

 1. ##Je zou bijna gaan denken dat:

  1. ‘Men’ wil dat de olie verloren gaat en niet wordt ‘geborgen’..!!
  2. Dat ‘men’ opzettelijk wil dat de olie aan land komt om hysterie te creëren.
  3. ‘Men’ een hoog-toxische omgeving WIL scheppen rondom de olieramp en daar omheen.

  Als je net zo iemand bent die erop let WAT mensen doen, in plaats van WAT ZE ZEGGEN, dan kun je niets anders concluderen dat deze OPZETTELIJKE INCOMPETENTIE uiterst bizar is en hoe je het ook wendt of keert, op de een of andere manier uiterst mysterieus is..##
  Costner zag het zelf begin juni heel wat genuanceerder: http://www.people.com/people/article/0,,20392549,00.html
  ##”We are all at fault here. It’s just too easy to blame BP,” the actor said at a Congressional hearing. “What we need to do now is come together.”##

  1. @Paul

   Ik vind het knap meneer Engels dat u het steeds presteert om grotendeels off-topic te reageren.
   Googlelen is zo lastig niet, o.a. Désirée Röver kan dat prima.
   Dit item gaat over:De BP-ramp en de grote vragen.. en mijn comment over de suggestieve tekst van Jonkers die niet strookt met die van Costner.

   Het lijkt er toch op dat Costner vooral naar de toekomst wil kijken en het erg gemakkelijk vindt om slechts met vingertjes te wijzen.
   Ik vind dat er alles aan gedaan moet worden om dit soort rampen zoveel mogelijk te voorkomen en dat er een rampenplan klaar ligt om in geval van nood sneller te kunnen en mogen handelen. Verregaande bureaucratie is m.i. het struikelblok en niet het gebrek aan goede wil.

  2. Thomas, ik vind dat je deels gelijk hebt; verbinden is een fijnere stroom dan verdelen. De berichtgeving, anders dan die van Costner, is dusdanig dat er meer over verdeling als over verbinding wordt gesproken.
   Ook Röver wil niet anders dan verbinden; ik vraag je alleen, net als Paul, niet blind te zijn voor ontwikkelingen ‘achter de schermen’..

  3. @ Thomas, jammer maar ik ben niet die Paul Engels van Argusoog, helaas ben geheel iemand anders en jij beschuldigd me daar dus ook van.
   Maar sja als je meer informatie aandraagt wordt gelijk vergeleken met iemand anders die zich niet gedraagt elders.
   Het gaat erom voor dat je beschuldigd dat je zeker weet dat je de goede personage tegen over je hebt, inprincipe zijn er op Hyves al meer dan Hyves 32.848 Paulen te vinden, terwijl ik daar niet eens geregged ben, snap je?! Fijne google dag nog toe gewenst.

 2. Er zijn een aantal omstandigheden in deze olie-ramp, die behoorlijk wat vragen oproepen.
  Duidelijk is dat de de veiligheidsklep niet werkte, Gewoon niet ingeschakeld. Geen discussie, is een feit.
  Daags voor de ramp, waren er 4 Halliburton-mensen (FEMA) op het platform !!??

  Verder:
  Ssssssst: http://www.wsaw.com/sunrise7/headlines/99191849.html

  Obama vindt, dat er teveel vragen gesteld worden over de olie-ramp:

  http://www.newsmax.com/Headline/Obama-Hides-Press-Since/2010/05/20/id/359699

  Het steeds uitbreindende gebied waar het lettelijk olie regent is hermetisch afgesloten voor de pers. Journalisten die er wel door komen, worden opgepakt en gaan naar het dichtsbijzijnde FEMA-kamp. Ik hoop ze ooit weer te zien, maar die kans is … ?

  Olie-ramp Mex. Golf, Halliburton, FEMA, Bill Gates en zijn “aandeel” in BP: hoelang moeten we blijven rekenen om te beseffen dat 1=1 2 is? Bill Gates en zijn miljoenen in het HPV-vaccin, Bill Gates en zijn functie in de farmacie.
  Dat zijn feiten.

  Als je in staat bent, om die zorgelijke combinatie te zien, ben je m.i. geen complot-theorist, maar ben je je bewust van wat er werkelijk gebeurt.

  Dat Corexit giftig is, mag toch bijna geen nieuws zijn? Dat weet BP toch ook al jaren? Wie gaat mij nu uitleggen, hoe het komt, dat BP zo naief is?

  Obama zeker niet, nog steeds lopend aan het handje van zijn mentor Zbigniew Brzezinski.
  Als je weet wat hij voorstaat,wordt de rest een heel stuk duidelijker.

  1. Kijk Annelies, jij gaat tenminste inhoudelijk in op de vele, vele vraagtekens, die als een schijnwerper over deze ramp blijven schijnen.
   Het spelen op de man, in dit geval de vrouw, in de persoon van Désirée Röver, is heel laag bij de grond, en zegt in mijn visie meer over degenen die over haar spreken dan over Désirée..
   Bovendien vertelt het naar mijn idee genoeg over de intellectueel-wetenschappelijke vermogens van mensen om inhoudelijk NIETS te melden, inhoudelijk GEEN discussie te voeren..!
   Als je ziet wat we hier niet plaatsen aan relevante BP-zaken op de site, maar wel aan nog meer vraagtekens voorbij komt, dan kun je maar 1 conclusie trekken in dit hele verhaal: ‘het stinkt’..!
   Helaas ontbreekt ons ook de tijd om alles hier te melden. Gelukkig zijn er velen, hieronder en ook op andere BP-artikelen die leads geven van ‘vreemde zaken’, in dit verband.

  1. Laatste nieuws uit USA:olie verdwijnt veel sneller,dan verwacht(door verdamping,bacterieen).Er zijn zorgen over de totale toekomstige schade aan milieu,maar dit is toch goed nieuws?Of niet?
   Ik heb er zelf ook wel een gedachte over,waarom het zo snel wordt afgebroken: ruwe aardolie is een aardseigen product en daar weet de natuur wel raad mee,als het plotseling ergens opduikt.Het is net als een ontsteking in het menselijk lichaam,de witte bloedlichaampjes vallen aan en genezen de handel!

   In ieder geval,geen sprake van evacuatie of doofpot.

   Kees

  2. @Kees, vind jij dit dan helemaal geen vreemd verhaal? Hier klopt iets niet….. Olie kan niet spontaan verdwijnen, er zijn zoveel natuurlijke producten die schadelijk zijn zoals b.v. uranium….

  3. @Kritisch: ik heb wel vaker het verhaal gehoord, dat olie SNEL oplost, als natuurlijk middel! Met name door zonlicht (UV) en warmte zouden de koolwaterstoffen vrij snel ontbinden.

   Heb daar ooit eens iets over gelezen, dat het vriend en vijand verbaasde hoe snel dat ging/gaat. Prima toch? Laten we niet vergeten dat het een natuurlijk ‘product’ is. Zonder chemische componenten. Die maken we er later pas van 🙁

  4. tja guido zo lust me er nog wel 1, kwik is ook een natuurlijk product , methaan , zwavel , enz enz

  5. http://www.volkskrant.nl/economie/article1405182.ece

   BP beperkt opruimactie olie in Golf van Mexico

   Oliemaatschappij BP gaat de olie-opruimoperatie in de Golf van Mexico beperken. Maar de nieuwe baas Bob Dudley benoemde vrijdag wel een erkende Amerikaanse rampbestrijder tot manager van de langetermijngevolgen.
   Dudley zei dat het ‘niet te vroeg’ is om de schoonmaak ‘terug te schalen’. Nu het lek gedicht is, verdwijnt de olie vrij snel van het zeeoppervlak. Op een overzicht van de Amerikaanse oceanografische dienst NOAA zijn alleen nog een paar stukken zee met lichte vervuiling te zien. Dat was te verwachten. Door verdamping en olie-etende bacteriën verdwijnt olie uiteindelijk altijd van zee.

   Dat laat echter nog veel vragen open. De olie die al is aangespoeld………..

   eindquote:
   BP overweegt wel een aantal scheepjes in dienst te houden voor het monitoren van de oceaan. Maar dat zullen er veel minder zijn.

   BP-topman Dudley was in het plaatsje Biloxi, Mississippi om de Amerikanen gerust te stellen. Dudley, zelf in die contreien opgegroeid, zei dat BP voorlopig nog niet weg is uit de Golfstaten in de VS. Leider van de herstelwerkzaamheden op de lange termijn wordt James Lee Witt, die onder president Bill Clinton de leider was van de federale rampenbestrijdingsdienst FEMA. Tegenwoordig heeft hij een goedlopend crisisadviesbureau.
   Dudley zei dat BP tot dusver 32 miljard dollar aan aansprakelijkheidsclaims heeft ontvangen. Om dat te betalen verkoopt het voor een bijna even groot bedrag aan bezittingen.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.