Advertentie

Wat een temperatuurstijging op Aarde kan veroorzaken.


4°C-temperatuurstijging is een abstract getal, wanneer er gesproken wordt over een mogelijke klimaatverandering op Aarde, die wereldwijd ongekende vormen aanneemt. Wanneer jij Google-Earth op je computer hebt geïnstalleerd, kun je op de wereldbol van dit programma, de daadwerkelijke effecten zien, per regio, per land, etc.

En of deze temperatuurstijging nou wordt veroorzaakt door de vermeende CO2-uitstoot, of door andere (bijv. interplanetaire) ontwikkelingen, in ieder geval is duidelijk dat de temperatuurstijging zijn invloed zal hebben op onze planeet. Google Earth bracht de gevolgen van de opwarming van de Aarde in beeld. Het onderstaande artikel doet verslag van deze nieuwe ontwikkeling.

X

Wat een 4°C-stijging aan het aardoppervlak kan veroorzaken

Bron: Midi Libre – 16 juli 2010 –

X

© vertaling Jan Smith

In Groot-Brittannië is gisteren een nieuwe kaart voor Google Earth gelanceerd waarop de gevolgen zijn af te lezen wanneer de temperatuur op Aarde met 4 graden zou stijgen. Met deze interactieve kaart kan men de spectaculaire veranderingen zien die zich zouden kunnen gaan voordoen als er niets gedaan wordt aan de CO2-emissies op aarde.

.

De kaart is gemaakt op basis van onderzoeksresultaten en analyses door het meteorologisch instituut in Hadley. Volgens een communiqué van het Britse Ministerie van Buitenlandse Zaken maakte men daarbij gebruik van informatie die door verschillende regeringen werd verschaft op basis van vragenlijsten met betrekking tot klimaatveranderingen. Men baseerde zich tevens op wetenschappelijke publicaties en rapporten.

“Door het beschikbaar stellen van de informatie op deze kaart geeft de regering er blijk van de klimaatveranderingen serieus te nemen en wil ze op deze wijze het grote publiek informeren over de grote gevaren die een verhoging van de temperatuur met zich meebrengt”, aldus Henry Bellingham, secretaris van het Ministerie van BZ.  “Wij streven ernaar de meest groene regering ter wereld te zijn”, voegt hij eraan toe.

Minister voor Energiezaken, Greg Barker, belast met de klimaatveranderingen, verklaarde op zijn beurt dat “deze kaart onze vastberadenheid nog eens onderstreept te willen optreden tegen de gevaarlijke klimatologische veranderingen die het gevolg zijn van het menselijk handelen.”

Vicky Pope van het Meteorologisch Instituut voegde daaraan toe dat “ wanneer de emissies blijven toenemen, de temperatuur op Aarde tegen het jaar 2060 mogelijk met vier graden Celcius zal zijn gestegen.”

De kaart kan worden bekeken op: www.fco.gov.uk/google-earth-4degrees.kml. Google Earth moet in ieder geval reeds op de computer geïnstalleerd zijn om deze applicatie goed te kunnen laten werken.

Heb je het Google-Earth-programma nog niet op je PC, dan kun je  het HIER downloaden. (Pas op dat je het Google-Chrome-vinkje uitzet, als je download.)

45 gedachten over “Wat een temperatuurstijging op Aarde kan veroorzaken.

 1. Als er al sprake is van temperatuurstijging op aarde dan is dat niet door co2 uitstoot door mensen. (Wat overigens niet wil zeggen dat we niet vervuilen en geen andere koers zouden moeten inslaan). Maar de co2 uitstoot is het in mijn ogen in ieder geval niet.

  Er zijn al zo lang schone technieken voor energieopwekking bekend, waarom worden die niet gepromoot en ingevoerd? Omdat er geen winst mee te behalen valt! De uitvindingen en de uitvinders worden aan de kant geschoven.

  Fossiele brandstof kun je lekker duur maken en op co2 kun je belasting heffen en als je de bevolkihg maar overtuigd van het sprookje dat co2 de boosdoener is en dat onze aarde door opwarming bedreigd wordt dan pikken ze die belasting wel! Angst creeren en uitbuiten. Hetzelfde oude truckje.

  De aarde heeft miljoenen jaren met periodes van opwarming en ijstijden overleeft en zich aangepast. En nu opeens zouden wij dat met samengeknepen billen van angst kunnen beinvloeden???

  Hou van de aarde, dank haar, groet de vogels, de bomen en al wat leeft. Hou van jezelf en van je medemens. Zorg voor elkaar en alles om je heen. Alleen die innerlijke verandering zal een uiterlijke verandering brengen die vreugdevol is en waarin plaaats is voor al wat leeft.

 2. De temperatuur stijgt niet over het hele aardopperlak. Daar waar op het noordelijk halfrond 4 graden bij komen, zie j het op andere plekken weer afnemen. Leuke modelletjes dus, maar niet echt iets om veel waarde aan te hechten.

 3. tja zo lust ik er nog wel 1 , als er een meteoor van 400 kilometer doorsnee op Nederland neer slaat gaan we allemaal dood en zal de aarde dusdanig afkoelen door al het stof wat in de atmosfeer komt , dat het grootste deel van al het leven op aarde uit zal sterven.
  om het even in de juiste bewoordingen te zeggen voor deze site , we worden dan keihard door de sluier geschopt .
  maar als het niet gebeurd hebben we nog een paar jaar extra ! leuk man. het zelfde geld voor mogelijke virus uitbraken oorlogen enz enz enz laat je je bang maken door fantasten over wat er mogelijk komen gaat ben je ver heen. als dat soort fantasten dan ook nog boekjes verkopen “hoe de opwarming tegen te gaan” weet je uit wat voor een “commerciële” hoek ze komen.

  1. Hey vriendelijke vriend, ja we kunnen met dit programmaatje ook jou huisje mee zien hoor en oh die mooie zwarte auto van je.
   Als nu idd een 400km meteor op Nederland stort is dat ook allemaal plat niet waar!? dat zou heel erg zonde zijn, stel je voor geen Paul en Gait meer op WTK. Wat een schande! Pluspuntje dat er dan ook geen censuur meer is.
   Zullen we dan ergens anders gaan wonen waar die kans kleiner wordt? want de de warmte loopt nu wel heel erg op hier in Nederland, bijna tot bijna kookpunt.

 4. Erg boeiend en natuurlijk onafhankelijk van de door de regering aangestelde en betaalde “klimaatonderzoekers”

  HEEFT AL GORE HIER SOMS OOK AANDELEN ??

  De informatie die door verschillende regeringen werd verschaft op basis van vragenlijsten met betrekking tot klimaatveranderingen. Men baseerde zich tevens op wetenschappelijke publicaties en rapporten.

  WE WETEN NU ONDERHAND DAT DEZE PUBLICATIES EN RAPPORTEN GEKLEURD ZIJN EN NIET ONAFHANKELIJK GENOEMD KUNNEN WORDEN.

  “Door het beschikbaar stellen van de informatie op deze kaart geeft de regering er blijk van de klimaat-veranderingen serieus te nemen en wil ze op deze wijze het grote publiek informeren over de grote gevaren die een verhoging van de temperatuur met zich meebrengt”,

  GAAT DIT OM EUROS/DOLLARS OF IS ER WERKELIJK GEVAAR DAT DE CO2 HIERVOOR KAN ZORGEN.. OF IS HET NIET LOGISCH DAT DE ZON ZORGT VOOR DE KLIMAATVERANDERING ??

  CO2 ISOLEERT DE AARDBOL EN BESCHERMD TEGEN DE HOGERE ZONNE-ACTIVITEIT EN HET IS TOCH ZO DAT CO2 ER VOOR ZORGT ER VOOR DE GROEI VAN BOMEN EN PLANTEN OP AARDE..

  OF ZIE IK HET VERKEERD EN WORD WANTTOKNOW GEBRUIKT OM MENSEN VERKEERD EN OF MISLEIDEND TE INFORMEREN ?????

  1. Heb je de indruk Marc, dat je met die hoofdletters méér bereikt? Zoja, lekker dóórgaan..

   De discussie over wat de zon doet etc. is nog lang niet uitgewoed. Ik wil je wél graag even op dit artikel wijzen:
   http://www.wanttoknow.nl/overige/zeespiegelstijging-de-grootste-leugen-aller-tijden/

   Dus svp een beetje dimmen, laten we in alle rust gewoon de dingen proberen op een rijtje te zetten. OKE MARC? Of weet jij het allemaal wel zéker..? Kom dan met inhoudelijke leads, feiten en verhalen, waar we allemaal wat van kunnen leren. Toch?

  2. @marc Vreemd ik zie nergens staan dat Want To Know zich uitspreekt over het wel dan niet manifesteren van klimaatsverandering door CO2-uitstoot. Ik zie gewoon het atent maken op een nieuwe applicatie van Google Earth. Wat je vervolgens met die info doet ligt toch helemaal bij jezelf ?

  3. ZAL WEL DOOR DE WARMTE KOMEN VERMOED IK! NIET DOOR DE UITSTOOT OP GOOGLE EARTH!
   oh sorry 🙄

 5. @Guido,

  ik kan me de verontwaardiging van Marc goed voorstellen.
  Ook ik ben verbaasd op WTK zo’n overduidelijk door de co2-maffia en overheden bedacht desinformatie artikel te vinden.

  het volgende zou toch als algemeen bekend beschouwd moeten kunnen worden op WTK

  – het is allang wetenschappelijk bewezen dat historisch gezien de stijging van co2 nivo’s achter de temeratuurstijging aanloopt
  – co2 is 1 van de zwakste broeikasgassen met een absoluut te verwaarlozen effect (waterdamp is bijvoorbeeld vele malen erger)
  – co2 vervuiling noemen is werkelijk van de zotte, planten groeien er als kool op en co2 is essentieel voor de instandhouding van leven op aarde . Ik zou zelfs zeggen: des te meer des te beter

  Verder verbaas ik mij erover dat er de afgelopen maanden een bizarre toename is in de hoeveelheid chemtrails en (ook hier) er totaal geen aandacht aan besteed wordt. Ik heb vrienden en kennissen gevraagd een foto van de zon te maken als zij deze kunnen zien (bij deze ook dit verzoek aan jullie).
  Ik heb de zon namelijk al zo’n 2 maanden niet meer gezien, deze is continue verborgen achter een kunstmatige sluier

  Voorts verbaas ik me ook over het feit dat niemand zich druk maakt over de inzet van Belgische ME in Amsterdam tijdens de huldiging van oranje.
  Niet vanwege de belgische ME maar vanwege het feit dat dit is om ons te laten wennen aan de inzet van buitenlandse troepen op Nederlands grondgebied.
  Als wij straks mogelijk massaal in opstand komen tegen de overheid en de politie/ME (en misschien ook het leger) aan onze kant hebben is er geen enkele belemmering meer voor het Amerikaanse leger om hier op verzoek van de machthebbers ‘de order te komen herstellen’ zonder die lastige binding met de mensen uit de regio

  Ik waardeer de site echt heel erg Guido, begrijp me niet verkeerd, maar inzake bovenstaand verhaal vind wel dat er enige verantwoordelijkheid genomen had moeten worden inzake het checken van simpele feiten alvorens een overgenomen verhaal vol onwaarheden te plaatsen, waar waarschijnlijk niet iedereen direct doorheen prikt.

  1. @hashashin Ik deel je bezorgdheid over die belgse me ,en het zou mij idd. niet verbazen als dat gedaan wordt om een vorm van gewenning te verkrijgen. Echter zie ik de nederlandse me niet zo gauw als vrienden van het volk. De manier waarop deze jongens en meiden getraint en geindoctrineerd worden is ronduit stuitend te noemen. Ik ken ze van zowel een trainingscentrum als van konfrontaties bij inzet door me. Als het bevel wordt gegeven wordt voor vele me-rs een waas voor de ogen getrokken, en is eventuele empathie ver te zoeken.

  2. Hashashin, er hebben 2 weken geleden maar liefst 3 artikelen gestaan over chemtrails. Je waardeert de site enorm? Waarom weet je dit niet dan? Peter Vereecke is een kanjer, wat is je verhaal met de chemtrails hier op WantToKnow..?
   Het enige wat in het verhaal hierboven ‘scheef’ zou kunnen zijn is de zin, dat de ‘door de mens veroorzaakte’ temperatuurstijging aan de orde is. De GoogleEarth link laat je ONAFHANKELIJK VAN WIE HET DAN OOK VEROORZAAKT, gewoon zien wat er gebeurt, in welke gebieden, als de opwarming van de Aarde op 4 graden + uitkomt.

   Misschien dan alleen voor mij.. ‘Welke ‘onwaarheden’ staan er dan?’..

  3. Als iedereen wereldwijd zo gek op bier en fris is, dan is de uitstoot van C02 ook verwonderd te noemen, bij elk flesje of tap is het pjjjfiiiist geblazen en bij genoeg uitstoot in de atmosfeer hebben we te maken met te veel aan koolzuurgas.

   Niet te vergeten al die meisjes en jongens die ook nog aan een partijtje paintball doen, ook allemaal C02 uitstoot en oh daar praten we maar niet over stel dat !?

  4. Hi Guido,

   Kun je mij dan svp de 3 linkjes laten zien naar chemtrail-artikelen van de afgelopen 2 weken ?
   Ik heb deze kennelijk compleet gemist. Ook 2 linkjes (of zelf 1) zou genoeg zijn om mij mijn fout in deze te doen erkennen.

   Het siert een mens namelijk om in staat te zijn, indien terecht, zijn fouten toe te geven en niet altijd meteen in de verdediging te schieten

   Op jouw verzoek hierbij even copy/ paste van de onwaarheden in dit artikel. Het gaat dus om de quotes met onwaarheden erin waar, zoals ik al meldde, niet iedereen doorheen zal prikken:

   “wanneer er gesproken wordt over een mogelijke klimaatverandering op Aarde, door vooral de CO2-uitstoot, die wereldwijd ongekende vormen aanneemt.”

   “Met deze interactieve kaart kan men de spectaculaire veranderingen zien die zich zouden kunnen gaan voordoen als er niets gedaan wordt aan de CO2-emissies op aarde.”

   “Door het beschikbaar stellen van de informatie op deze kaart geeft de regering er blijk van de klimaatveranderingen serieus te nemen en wil ze op deze wijze het grote publiek informeren over de grote gevaren die een verhoging van de temperatuur met zich meebrengt”,”

   “deze kaart onze vastberadenheid nog eens onderstreept te willen optreden tegen de gevaarlijke klimatologische veranderingen die het gevolg zijn van het menselijk handelen.”
   “ wanneer de emissies blijven toenemen, de temperatuur op Aarde tegen het jaar 2060 mogelijk met vier graden Celcius zal zijn gestegen.”

  5. Typ in onze zoekmachine, rechtsboven op de homepage, gewoon ‘chemtrails’ in; komt dan helemaal goed. No sweat!

   Overigens heb ik na beraad, de CO2-passages gewijzigd die van mezelf zijn. De rest zijn quotes uit het artikel van Midi Libre. Het is niet de bedoeling dat men de indruk krijgt dat ik een CO2-aanhanger ben; maar ik ben ook geen afwijzer.. Ik weet het niet, de temperatuur stijgt, dát is zeker. EN DAAR GAAT HET IN HET ARTIKEL OM..

  6. zoeken resulteert voor mij niet in een chemtrail-artikel van korter dan 6 weken geleden (7 juni om precies te zijn)

   verder waag ik het om ernstige twijfels te plaatsen bij deze stelling: “k weet het niet, de temperatuur stijgt, dát is zeker”

   Waar kan ik een lead vinden die aantoont dat de gemiddelde temperatuur over de hele aarde genomen (!) de afgelopen 10 jaar is gestegen ?

   Dat de temperatuur in Europa misschien oploopt is eenvoudig te verklaren door de eerdergenoemde chemtrails: deze vormen namelijk een soort kunstmatige sirius bewolking die normaal gesproken alleen op zeer grote hoogte voorkomt en op die (natuurlijke) hoogte een verkoelend effect heeft op de aarde.

   De kunstmatige sirius bewolking hangt echter veel lager en zorg voor opwarming van de aarde (heeft te maken met golflengte afhankelijke doorlaatbaarheid van de gebruikte stoffen in de chemtrails. (kortgezegd laat het de warmte wel naar binnen maar niet meer eruit)

  7. Guido? iets in de trant van “Het siert een mens namelijk om in staat te zijn, indien terecht, zijn fouten toe te geven en niet altijd meteen in de verdediging te schieten”

   dit in combinatie met
   – de door jou geclaimde maar niet bestaande chemtrail-artikelen van de afgelopen 2 weken
   – de in Zuid-Amerika doodvriezende mensen, gemeten temperaturen van rond de 10 graden in de amazone…

   Gelukkig kun jij de mensen aldaar geruststellen met het volgens jou 100% vaststaande feit dat het vroeger toch echt nog veel kouder was en dat ze zich niet zo moeten aanstellen met dat kinderachtige doodgevries van ze…
   😀

  8. Wat een vreemde, zure reactie van je. o.a.:

   ‘de door jou geclaimde maar niet bestaande chemtrail-artikelen van de afgelopen 2 weken’

   Waarom ‘vreemd’: Als ik het voorkauw, wil je het dan wel zelf doorslikken..? Klik hier maar eerst voor de chemtrails, goed? http://www.wanttoknow.nl/?s=chemtrails

   Waarom ‘zuur’: wat verwacht je hier eigenlijk op de site, één mening of méérdere meningen, standpunten en artikelen die verschillende kanten van een onderwerp belichten. Kanten die niet zo snel in de MSM zullen worden aangetroffen. Of wil je liever bevestigd worden in jouw wereldbeeld..? Dan kan ik je alleen maar teleurstellen. (Tip: Vul de poll in op de homepage..!)

   Ik weet niet of je Google Earth hebt op je PC, maar klik dan eens op de link hierboven in het artikel! (Heb je dat al gedaan?) Dan zie je dat uitersten in de weercondities zullen gaan opspelen. En wat betekent het, dat uitersten extremer worden..? NOU? Dat koude perioden kouder worden en, inderdaad, warmteperioden warmer.. Het weer wordt dus extremer. Is het duidelijk nu? (CO2-invloed of niet, interplanetaire invloed of niet, menselijk-Illuminatie-ingrijpen of niet..)

  9. @Guido,

   you are missing the point

   de toon van mijn laatste post is, als je er even over nadenkt, natuurlijk wel enigszins verdiend

   Na mijn eerste post wordt ik door jou aangevallen op het feit dat ik zeg dat ik de site waardeer maar de laatste tijd hier niets over de chemtrails gehoord heb
   “Hashashin, er hebben 2 weken geleden maar liefst 3 artikelen gestaan over chemtrails. Je waardeert de site enorm? Waarom weet je dit niet dan?”

   Als ik vervolgens op normale toon reageer en vraag om linkjes voor deze artikelen en hierbij meld dat als je mij er ook maar 1 kan geven ik mijn fout zal toegeven omdat ‘het een mens siert in staat te zijn zijn fouten toe te geven’ dan had een goed verstaander begrepen dat dit meer een hint naar jou was dan dat ik verwachtte te moeten toegeven dat ik fout zou zitten

   Als vervolgens blijkt dat het jongste chemtrail-artikel ruim 6 weken oud is had het jou dus gesierd om hierin jouw fout te erkennen of je in elk geval een beetje te verontschuldigen voor de toonzetting van jouw comment

   Als jij daarna meldt dat “de temperatuur stijgt, dát is zeker” (en dan gaat het er dus niet om dat je in deze kennelijk verkeerd geinformeerd bent maar om het stukje “dát is zeker”) en het blijkt daarna dat het, op zijn minst, allerminst zeker is dat de aarde warmer wordt (velen zijn er met mij van overtuigd dat de aarde koeler wordt en SERIEUZE wetenschappers houden rekening met een nieuwe ijstijd in de nabije toekomst) dan zou het je weer erg gesierd hebben om in deze je fout toe te geven (in elk geval m.b.t. het “dát is zeker”-gedeelte )

   Jij valt zelf mensen snel aan als ze iets te stellig hun mening als waarheid verkondigen (en soms zijn jouw ietwat felle reacties natuurlijk ook best terecht )
   Maar o.a. in jouw reactie naar mij en hoe je omgaat met de door mij aangedragen feiten vind ik dat je op een gegeven moment misschien iets minder cryptisch moet worden gewezen op het feit dat ook jij niet feilloos bent en ook jij er wel eens naast zit en het een beetje vreemd overkomt dat je pertinent weigert je eigen feilbaarheid toe te geven

   Er zijn onderwerpen waarover ik meer weet dan jij en ongetwijfeld ook vice versa
   Iedereen zit er wel eens naast en dat is ook helemaal niet erg, als je maar bereid bent om de door anderen aangedragen argumenten serieus in overweging te nemen en als eventueel blijkt dat je er in dit geval naast zat ruiterlijk je fout toe te geven

  10. @hashashin: ik zit er heel vaak naast. Excuses als ik niet aan je verwachtingen beantwoordde!

  11. ik heb daar ook een handje van hoor Guido, dus wat mij betreft even goede vrienden

   Ik denk zelfs dat een groot gedeelte van de dingen die wij allen echt 100% zeker (denken te) weten achteraf helemaal niet zo zeker zullen blijken te zijn

   Ik heb helaas de reactie van gait gemist. Jammer was vast heel interessant 😀

 6. Guido,
  Jij waait toch echt met elke mediawind mee die vanuit wat voor hoek dan ook waait. En bij elke scheet van kritiek die er geuit wordt steiger jij op je achterste benen. Je plempt maar artikeltjes op deze site zonder dat hier enige visie of consistentie in zit. Bovenstaand artikel tekent het totale dieptepunt van WTK NL.
  Dit valt zowel de on- (of zelf) gekroonde keizer van WTK én niet te vergeten haar hoogfrequente reaguurders. Ik wens jullie beterschap en het allerbeste. Vaarwel. Aaron

  1. Dank Aaron dat je hier weer ‘even’ je mening kwam dumpen.. Het is goed man, maak je niet druk. Wat is jouw mening dan, ga eens een keer inhoudelijk op iets in. Ik vind het een vrij suf verhaal van je. ‘Aaron was weer even hier’..?
   Wat jij ‘vindt’ wordt weer als absolute waarheid gepresenteerd. Je reactie puilt ervan over. Nergens meldt je ‘volgens mij’ of netjes ‘ik vind’.. Nee, Aaron weet het precies, uit DE waarheid. Kennelijk? Vaarwel Aaron. Voor de zoveelste keer, tot je natuurlijk ‘weer eventjes terug bent’.. Vreemd gedrag. Dag.

 7. Het voorgestelde probleem zal nooit in werkelijkheid voorkomen en is alleen maar bangmakerij en theoretische simulaties.
  Het CO2 dat in de lucht hangt, wordt door elke onweersbuien geneutraliseerd in CO en O2. Daarom ruikt het zo lekker fris na een onweersbui, dit komt dat er meer zuurstof in de lucht aanwezig is. Het CO valt weer op de grond, wat wij dan herkennen als een zwarte drap op auto’s. De omgeving is met ongeveer 6 tot 8 graden afgekoeld na een onweersbui. En als de temperatuur op aarde met 1 graad Celsius hoger wordt, dan krijgen al te maken met 45% meer bewolking en 30% meer onweersbuien. dus die 4 graden stijging is alleen theoretische mogelijk, maar in de praktijk nooit.

  1. Smeltende poolkappen, idd alléén aan de Noordpool, geven verder geen aanleiding tot ongerustheid. Of komt dit ONTEGENZEGGELIJK door een ‘andere oorzaak’ dan CO2…??

   Heb een paar maanden geleden poolreiziger en wetenschapper Marc Cornelissen horen vertellen, maar hij gaat wel degelijk uit van uitstoot van broeikasgassen..?!
   Zit hij ook in de Illuminatie..?? Mijn hemel jongens, kom op. Open mind, open blik. Hier het verhaal van Marc Cornelissen. http://www.esa.int/esaCP/SEMUT18X9DE_Netherlands_0.html O.a. dit citaat:

   Maak je je zorgen over het smelten van de ijskappen?
   ‘We zien al langere tijd dat wind en zeestromen hele stukken ijs meevoeren. En ook dat het ijs op plaatsen dunner wordt. Natuurlijke variatie in het weer gaat samen met door mensen veroorzaakte opwarming van de aarde. Dat is best een gevaarlijke combinatie. Door steeds meer broeikasgassen uit te stoten, tasten we een heel kwetsbaar systeem aan. Voor mij is het trouwens meer dan een systeem; het is de natuur. Daar moeten we niet aankomen. Dus ja, ik maak me zorgen.’

  2. @Qvic,
   Het CO2 dat in de lucht hangt, wordt door elke onweersbuien geneutraliseerd in CO en O2

   Dat is een hele rare bewering, om te beginnen klopt het scheikundig niet (CO2 + ? =CO + O2 ?? er mist een hoop om het kloppend te maken).
   En koolstofmonoxide is geen vaste stof (zwarte drap op auto’s volgens jou ?) en bovendien giftig.
   En hoe precies heeft bliksem/onweersbuien invloed op CO2 ?

  3. Mensen minder Bier en Fris gaan nuttigen, dat scheelt ook nog eens een stukje als toegevoegde waarde.

 8. Meteo Wetenschappers wereldwijd nemen meer en meer afstand van het beeld dat de politiek ons wil doen geloven. Dat onze CO2 uitstoot de aarde opwarmt.
  Die wetenschappers komen zelf met andere cijfers die aantonen dat ons weer veel te maken heeft met de zon, zonnevlekken. Het is zelfs zo dat die zonnevlekken voor enorme uitbarstingen zorgen die kosmische straling van de aarde weg duwt, die op zijn beurt weer de oceanen beïnvloed, die op zijn beurt weer door kosmische straling wolken veroorzaken, die op hun beurt weer de warmtestraling van de zon weerkaatsen.

  Met het uitblijven van de zonnevlekken/uitbarstingen worden die stralingen niet geblokkeerd waardoor er wolken kunnen groeien die de warmte tegen houden.
  CO2 heeft hier niets mee te maken en is eigenlijk een gevolg op de opwarming. De grootste CO2 leverancier zijn de oceaanen en die toename van uitstoot van CO2 hobbelt achter de opwarming aan. De CO2 heeft zelfs amper invloed op de opwarming van de aarde.

  Tevens is het een feit dat duizenden jaren geleden de aarde nog warmer was dan die hoax voorspellingen over 50-100 jaar voorspellen. Dat heeft toen niet geleid tot smelting van Groenland en Antartica. Toch blijven ze ons bang maken dat dit wel gebeurd.

  Dit alles wordt door de hoogst aangeschreven meteo wetenschappers ondersteund.

  Probleem is echter dat bij de rapporten van de overheden diezelfde wetenschappers worden genoemd. Dit is tegen hun wil en slechts enkelen slagen erin hun naam verwijderd te zien. Toch geeft dat een beeld van hoe we voor het lapje worden gehouden.

  http://www.megaupload.com/?d=75j4xo4t

  FOI2009.zip –> bevat alle interne emails en documenten van ‘klimaat’ wetenschappers omtrend de klimaat verandering.

  In sommige emails staat gewoon zwart op wit dat ze bewust data gemanipuleerd hebben om zo hun ’theorie’ te kunnen bewijzen.

  Dit neemt natuurlijk niet weg dat er inderdaad wat gaande is met het klimaat echter is de hoofdschuldige niet het CO2 zoals aldoor beweerd wordt maar CH4 (methaan gas)

  http://www.fco.gov.uk/google-earth-4degrees.kml , lekker betrouwbare overheids bron.

  Vooral dit stukje deed me in lachen uitbarsten:

  Henry Bellingham, secretaris van het Ministerie van BZ. “Wij streven ernaar de meest groene regering ter wereld te zijn” , geloof je het zelf aan de andere kant van de wereld met verrijkt uranium schieten en dan claimen dat je groen bent.

  “Het resultaat van CO2-opvang is in de eerste plaats meer CO2-uitstoot.”

  1. Gaia leeft…Wij mensheid baseren waarheden en feiten op basis van materialistische zaken. De natuur werkt niet zo. Zij is enkel bezig met balans en de cirkel van het leven ( en dood )
   Als het noordelijk kouder word, word het zuidelijk warmer en vica versa.

   De weg om deze balans te bereiken gaat over de geheeeeeele weg gepaard met schommelingen van temperaturen verschuivingen van klimaten en weersomstandigheden. het is enkel de taal van de natuur.

   @lunik Mooi dat je zo zeker bent van je zaak maar vraagje,
   Hoe kan het zijn dat dat 2 gelijke vliegtuigjes op eenzelfde hoogte vlief, de een een dampspoor achterlaat die kleur lichtgrijs/wit heeft en na een kwartier weer is opgeggaan. En de ander een dikke witte pluim achterlaat, waarna je na een uur een heel puzzelstuk aan rasters kan zien in de lucht??? Er zijn zelfs filmpjes en docus te vinden op internet over deze verschillen en hoe dit ontstaat en waarom het waarschijnlijk gebeurt. Onderzoek deze zaken eens zelf, naar volledigheid en ben dan benieuwd naar je comment!

   mvgr Léon

  2. “onze” overheden, “onze” media en het grootste gedeelte van onze intelligente medemens geloven niet in chemtrails.

  3. @lunik “onze overheden”het woord zegt het al zijn over dus weg ermee. Dat de meeste intelligente mensen er ook niet in geloven zegt m.i. meer over de definitie van intelligentie dan over waarheids bevindingen aangaande chemtrails. Kortom een karige onderbouwing, bovendien gaat het niet over geloof maar over weten. Dat de media er niets over laat horen is ook al geen bewijs.
   Kortom overheden opdoeken inteligentie definitie aanpassen en de media weer aan onafhankelijke nieuwsgaring laten doen. Komt het allemaal toch nog goed

  4. @ Lunik, Chemtrails bestaan niet? Het is dan wel zeer opvallend dat sinds het vliegveld Weeze in Duitsland meer passagiers vervoerd en dus dag en nog bij mij overvliegt dat er heel veel bomen in het bos aan het dood zijn gaan. Het is ook heel toevallig dat er zich nu projectontwikkelaars melden bij mijn gemeente om daar te gaan bouwen.
   Het is ook zeker heel toevallig dat sinds die vliegtuigen hier dag en nacht overvliegen heel veel mensen aan vreemde ziektes lijden die voorheen nooit voorkwamen. Het was hier “ik woon op de Veluwe” altijd heerlijk rustig en we hadden nog redelijk schone lucht “meestal westen wind dus niet vanuit het Ruhrgebied” maar door de verstedelijking begind dat allemaal verledentijd te worden.
   Heel veel randstedelijke vutter komen deze kant op, laten paleizen van huizen bouwen, komen soms in de gemeenteraden hier en denken dat ze het hele dorp bezitten met hun PC Hoofdtractoren.

   Moeder aarde leeft idd en is aan het vernieuwen, innerlijk maar zeker ook uiterlijk. Vanuit de kosmos komen er allerlei nieuwe energieën onze kant op. Deze energieën hebben effect op alles dat op deze planeet gebeurd, de aardbevingen in op Haiti, in China en in Chilië en de vulkaanuitbarsting op ijsland waren echt geen toeval.
   Vele zullen het allemaal wegwuiven maar dat is hun probleem maar Moeder aarde is zich aan het vernieuwen en zal spiritueel gezien krachtiger gaan worden dan ooit te voren en zij die op haar leven zullen dat ook gaan merken.

   Een temperatuursstijging hoord daar ook bij en zal misschien nog wel wat meer dan 4 graden kunnen zijn. De arrogante en hebzuchtige mensheid zal in ieder geval moeten gaan vechten voor zijn bestaan want het zal er ruig aan toe gaan in de komende jaren.
   Wie niet horen wil moet maar voelen. ♥

  5. zou het niet zo kunnen zijn dat juist door die chemtrails het weer zo op hol slaat? lekker gaten in de atmosfeer maken, beetje warmtedekens leggen, allerlei chemische rommel en fibers de lucht in pompen, naast barium, sulfaat en aluminium (oxides?)
   Neeeeeeee he, dat is echt een broodje aap toch ? 😉

 9. Volgens Guido warmt de aarde nog steeds op? Feit is dat het sinds 1998 niet meer warmer wordt en sinds een paar jaar zelfs behoorlijk afkoelt. Reden is de al eerder genoemde zonnevlekken. Dat er ijsbergen smelten zal ongetwijfeld waar zijn, maar zolang de temperatuur in een gebied onder de 0 graden blijft zal er weinig veranderen. Wel wel vaststaat is dat er in dat gebied de wind iets anders zijn werk doet waardoor ijsschotsen naar warmere gebieden geblazen worden. Iets waar wij niets aan kunnen doen.

  Het warme weer nu in Europa komt door een iets andere koers van de golfstroom… Zo zijn een hoop dingen heel makkelijk te verklaren. Wie nu nog in AGW gelooft moeten ze terplekke een alu hoedje aanmeten;)

 10. Heeft temperatuur ook niet iets te maken met frequentie? Was het niet zo dat als de temperatuur oploopt de snelheid van de trilling van atomen toeneemt? Is dat niet frequentieverhoging? Zou dan de fluctuaties in temperatuur kunnen samenvallen met of zelf een manifestatie kunnen zijn van de frequentieverhoging die ten grondslag ligt aan het acsentiefenomeen? Immers om naar een hogere dimensie te gaan ,behoeft ook een verhoging in frequentie.
  Het is zo maar een idee ,maar het speelt al een tijdje door mijn hoofd.

 11. Interessant onderwerp, is het niet ?
  Ik begrijp dat diverse ijsboringen aangeven dat Co2 een navolging is van temperatuur. Bovendien is het ontbossen van de aarde de grootste Co2 oorzaak. Planten en bomen slaan het op.
  Op dit moment treden wij met ons zonnestelsel ook een wolk van interstellair gas binnen, wat heter is dan normaal.
  Waterdamp is de grootste oorzaak van het broeikas effect.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.