Advertentie

Simpele schakelaar had de BP-ramp kunnen voorkomen!


Waarom is dit geen groot nieuws, wat dat is het! Waar het over gaat: Eén simpel apparaat van US$ 500.000,- had de olieramp in de Golf van Mexico tegengehouden, naar zeer hoge waarschijnlijkheid. BP heeft dit apparaat, een akoustische switch, NIET geïnstalleerd, omdat dit volgens de Amerikaanse oliewinningwetgeving, niet nodig is. Deze wetgeving is destijds door de oud-president van Halliburton, de heer Dick Cheney, de toenmalig vice-president onder Bush jr, naar het congres gestuurd…

Het betekent dat deze wet inmiddels is aangenomen, en alle oliemaatschappijen lekker doorboren, zónder dit apparaat. Maar de vraag is óf de Amerikaanse burgers, via haar regering nog enige juridische zeggenschap hebben over het achterwege laten van deze afsluitschakelaar, want dat valt ernstig te bezien!

Dick Cheney. Of hij nou president was van Halliburton, óf vice-president van de VS, olie- én eigenbelang voorop. JR Ewing in de praktijk..?

Het was dus Dick Cheney’s agenda om zo weinig mogelijk regels op te leggen aan de ‘bevriende’ oliemaatschappijen, is de werkelijke (onderliggende) reden van de mega-olieverspreiding door British Petroleum (BP) voor de kust van Louisiana.
Neem daarbij het lakse overheidstoezicht op deze mega-concerns, ook door Cheney georkestreerd, en je hebt een Wild-West tafereel geschapen, waarin afwezigheid van veiligheidstechniek en -protocols, vrijwaring om bijna overal te boren én de nadruk op winst-maken-boven-veiligheid, de hoofdrol spelen..!

Bovendien bestaat er GEEN ENKEL NOODPLAN voor gevallen zoals dit, die JUIST bij het DeepDrilling, wat in de Golf van Mexico gebeurt, aan de orde zou moeten zijn!
En of dat allemaal nog niet genoeg is, zijn de rechtbanken in de Zuidelijke Staten, volledig bemand door republikeinse rechters en gerechterlijk personeel, die ook vaak nog eens verwikkeld zijn in privé-investeringen in deze BIG OIL INDUSTRY..

In dit geval praten we dus over de afwezigheid van een akoustische schakelaar, die alleen al moreel gezien.., boven op de bron zou MOETEN worden geïnstalleerd. Dit apparaat is in staat, de oliebron DIRECT af te sluiten, wanneer een zg. blow-out, door wat voor reden dan ook, zich voordoet. Een blow-out is een ongecontrolleerde explosie van een  oliebron, waarbij olie ongecontrolleerd uit de bron stroomt, zoals dat nu het geval is bij de BP-bron.

Maar het krankzinnige komt nog.. BP heeft in andere landen van de wereld -zoals Noorwegen- deze akoustische switch wél geïnstalleerd..!! Dus puur om het winstbejag, het besparen van US$ 500.000,- is BP niet overgegaan tot het installeren van deze ‘schakelaar’, bij de booringang in de aarde, onder zee. Kijk naar deze YouTube van een interview met de Amerikaanse milieu-advocaat Mike Papantonio, via een nieuwszender:

X

9 gedachten over “Simpele schakelaar had de BP-ramp kunnen voorkomen!

 1. Money… Waarom is dat verdomde lek nog niet dicht??? Ik maak me echt meer en meer boos om de lakse houding van alle betrokken partijen.
  Een eenvoudige switch weglaten wat een kostenbesparing oplevert van 500.000??? Tegen welke prijs nu? Wat voor soort figuren werken daar en maken risico analyses?

  “Overruled, het gaat niet mis”, moeten die arrogante eikels gezegd hebben of ze hebben echt totale lak aan alles en iedereen anders snap ik niet dat dat ding niet is gebruikt!

 2. Olieramp 100 jaar geleden voorspeld!
  Auteur Gustav Meyerink, occultist en vrijmetselaar.

  Hieronder de link:

  http://www.wereldgeheimen.nl/wg/index.php?option=com_content&view=article&id=2436-olieramp-golf-van-mexico-100-jaar-geleden-voorspeld&catid=41&Itemid=69&joscclean=1&comment_id=8841

  Het artikel in Wereldgeheimen is mijns inziens een beetje tendentieus, want Gustav Meyerink (ik heb al zijn boeken en bewonder hem zeer) heeft gebroken met alle charlatans in die tijd en heeft na een zeer zeer moeilijke tijd/strijd een zeer grote omwenteling in zijn leven gehad, mystiek gezien en afgedaan met alle valsheid, geveinsdheid en ga zo maar door. Hij was een echte ziener een waarheidszoeker. Aanrader is zijn boek “De Engel van het Westelijk Venster” o.a.

 3. Even terug voor een BP olie update van onze TU Delft Hogeschool, van het begin van de ramp tot het moment wat er precies gaande is ter plekke met en zonder (des)informatie.

  Tis altijd fijn om ook eens het woord te horen van een paar echte vakfreaks, die donders goed weten wat er gaande is ter plekke zonder al het gezeef van mensen die het denken te weten.

  http://collegerama.tudelft.nl/mediasite/Viewer/?peid=6a339b7f54c74cc5878249afb94f55c1

  Veel kijk Plezier toegewenst!

  1. Ohh gelukkig, het valt allemaal wel mee met die ramp. Maar er zijn wel andere dingen waar we ons druk om kunnen maken volgens de geleerden.

 4. Dit is geen groot nieuws omdat het wederom niet zo simpel is. De oorzaak was een ongeluk, een ontploffing…….en als wij niet allemaal zo gehecht waren aan goedkope olie, had men heus wel wat meer draagpoten geïnstalleerd. Maar ja, dat ging niet want elke dag stilstand kost geld en dat moet worden doorberekend in de prijs.
  Suggereren dat hier opzet in het spel zou zijn is echt totale onzin.

 5. De wet schrijft voor dat er een afsluiter OP de boorput zit vliegt t in de fik dan moet dat ding uit zich zelf dicht gaan…. deze hele ramp is een soort van 911 reincarnatie om lekker zielig te kunnen doen zo dat wij onze aandacht van bepaalde zaken afhouden….
  word eens wakker en ga eens leven met je hart en luister daar naar en je voelt of iets niet goed is……….

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.