Advertentie

BP-ramp: Doden door ‘Corexit’ in VS-golfstaten! (+ aanvulling)


Het kon natuurlijk niet uitblijven.. Een bericht als dit. Het zwaar giftige ‘Corexit’, waarmee de olievlekken werden bestreden, een paar maanden geleden, bij de olieramp in de Mexicaanse Golf, eist nu zijn slachtoffers. Het onderstaande artikel is slechts één van de vele berichten die op internet circuleren over de catastrofale inwerking van het chemische oplosmiddel op flora en fauna. Hier één van deze  berichten.

* * *

x

‘Mensen vallen dood’ door oplosmiddelen van British Petroleum

Oktober 2010 © Brian Merchant, Brooklyn, NY

vertaling © Jan Smith voor Wanttoknow.nl/be

Originele artikel HIER.

x

De reusachtige vrachtvliegtuigen C-130 werden zelfs gebruikt om miljoenen liters ‘Corexit’ over de olievlekken in de Golf van Mexico te sproeien.. (5 Mei 2010)

De meest tegenstrijdige -en tevens de schadelijkste  – erfenis die de olieramp van BP ons zal nalaten, zijn misschien niet de door olie verpeste kusten rond de Golf, of de tragische dood van 11 arbeiders die op het bewust olieboorplatform aan het werk waren.

Mogelijk is die erfenis wel het tot nu toe zwaar onderbelichte gebruik van chemische oplosmiddelen om de olieresten af te breken.

Naar schatting is meer dan 7 miljoen liter van de niet uitgeteste cocktail Corexit over de Golf uitgestrooid – en nu worden grote aantallen van de lokale bevolking getroffen door ademhalingsproblemen of erger. Volgens een toxicoloog en zeebioloog in het gebied, zijn er reeds sterfgevallen die terug te voeren zijn aan blootstelling aan die giftige chemische stof.

Uit een bericht afkomstig van Al Jazeera:

“De oplossingsmiddelen die worden ingezet … bevatten stoffen als petroleumdestillaten en 2-butoxyethanol,” aldus Dr. Riki Ott, toxicoloog, zeebioloog en overlevende van de ramp met de Exxon Valdes, zo zegt Al Jazeera. “Die stoffen lossen olie, vetten en rubber op”, zo vervolgt zij. “Gezien dit bewezen feit, kan het dus niet verbazingwekkend zijn dat oplosmiddelen in beginsel zeer giftig zijn voor de mens, iets dat al heel lang bekend is in de medische wereld”, voegt Dr. Ott eraan toe.

Er gaan al mensen aan dood… Ik heb op dit ogenblik te maken met drie autopsies. Ik denk niet dat we nog jaren moeten wachten om de effecten te zien, zoals is gebeurd in Alaska destijds, er vallen zeer beslist al dodelijke slachtoffers.

Ik ken twee gevallen van mensen die nog maar 4, 75% van hun longcapaciteit hebben, als gevolg waarvan hun hart is vergroot en hun slokdarm blijkt te worden afgebroken. Een van hen betreft een 16-jarige jongen die had gezwommen in de Golf.”

In het bericht van Al Jazeera wordt een beangstigend lange lijst opgesomd van mensen die reeds te maken hebben met ademhalingsproblemen, lijden aan ernstige vormen van diarree en grote problemen in de keelholte vertonen. Het is doodeng materiaal en je zou eigenlijk het hele verhaal moeten lezen.

Gezondheidsspecialisten die worden geciteerd, zeggen dat de gevolgen van blootstelling aan die giftige stoffen ook verschijnselen veroorzaakt als “hoofdpijn, overgeven, diarree, darmproblemen, pijn op de borst, schade aan de ademhalingsorganen, overgevoeligheidsreacties van de huid, hoge bloeddruk, neerslachtigheid, neurotoxische gevolgen, genetische afwijkingen, hartritmestoornissen en hart- en vaatziekten”.

Blaarvorming als gevolg van opgeloste olieresten. (foto: Sheri Allen, Resort Injury Lawyers Blog)

Huiduitslag en blaren
Er zijn ook rapporten over huiduitslag en vervelende blaarvorming bij mensen die door het water hebben gelopen en daarbij in contact kwamen met de olieresten, zoals de vrouw op bijgaande foto nadat zij had gewaad door het water van de Mobile Bay in Alabama.

In het rapport komt een groot aantal inwoners van de Golfregio en lokale en nationale gezondheidsspecialisten aan het woord, en er tekent zich een grimmig beeld af, niet alleen wat betreft de menselijke gezondheid in het gebied, maar ook over de gevolgen voor het milieu.

Hugh Kaufman, klokkenluider en analist bij de Amerikaanse Milieudienst vertelt Al Jazeera dat: “we dolfijnen hebben aangetroffen die leegbloeden alsmede mensen met interne bloedingen en dat komt allemaal door die oplosmiddelen. … Je moet niet vergeten, dat de meeste hulpverleners die met die stoffen in aanraking kwamen tijdens de ramp met de Exxon Valdez, nu allemaal al dood zijn”.

En British Petroleum gaat nog steeds gewoon door met het dumpen van grote hoeveelheden van die rotzooi, en elke dag spoelen er enorme hoeveelheden van die giftige olieresten aan op de stranden. Gisteren deed ik verslag van het feit dat de Regering van Obama niet wist van de gevolgen door het gebruik van chemische oplosmiddelen in de Golf, voordat zij er goedkeuring voor gaven – als de omstandigheden in de Golf blijven verslechteren, kan dat gebrek aan kennis en inzicht weleens worden opgevat als mogelijke fatale nalatigheid.

* * *

Nagekomen aanvulling:

Annelies plaatste onder dit artikel een bericht, dat we hier graag naar boven halen als waardevolle aanvulling op dit artikel.

* * *

Op 03-10-2010 schreef ik het volgende:

Dit is een ‘heet van de naald’- topic, omdat de Amerikaanse overheid heel druk bezig is de werkelijke gevolgen van de olie-ramp zoveel mogelijk te verdoezelen. Toch zijn er journalisten die wel nieuwsgierig zijn naar de waarheid en op onderzoek uitgaan, met alle gevolgen van dien:

Omdat de Amerikaanse media geen informatie meer gaf over de olie-ramp en de gevolgen daarvan, besloot Greg Hall op onderzoek uit te gaan. De ploeg besloot zelf te onderzoeken, welke gevolgen de olie-ramp had op mens, dier en milieu.
De hele filmploeg van Greg Hall, die sinds 3 juni 2010 verslag deed van de gevolgen van de Mex.-olieramp, is opgenomen in het ziekenhuis met radio-activiteits verschijnselen. Uit bloedtesten bleek, dat Hall tenminste 6 giftige stoffen in zijn bloed had.
(Lees HIER het artikel.)

Vissers worden nu ingezet als schoonmakers van de olie omdat de vissen allemaal dood zijn en worden daar voor betaald door British Petroleum.
x

X

Franse nieuws-reporters hebben samen met Kendra Arnessen, een reportage gemaakt over de chantage van BP, die vissers contractueel verbieden om openbaar te maken, wat zij aantreffen.

x

x

In de video zag U Kendra, moeder van twee kinderen die de waarheid boven tafel wil en zal krijgen, in haar ogen wrijven, ligt nu ook in het ziekenhuis met vergiftiging en is erg ziek, evenals duizenden andere kust-bewoners. Al deze mensen wordt verteld dat ze een staphylokokken-infectie of schurft hebben en worden daarvoor behandeld: niet voor vergiftiging door Corexit!!   (HIER)

Arnessen heeft een interessante, doch schokkende theorie over de toekomst van de olie-ramp:
x

x

Duizenden mensen kotsen bloed op door Corexit, zie DIT artikel opExaminer.com en DIT artikel op Xandernieuws.

We hoeven geen deskundigen te zijn, om te begrijpen, dat de gevolgen van deze olie-ramp, in de toekomst vele ziektes zal opleveren, waar kanker een hoofdrol in zal hebben.  Alle links hierboven bevatten url’s, die op het moment dat ik dit blog maak, nog toegankelijk zijn. Vermoedelijk binnenkort niet meer..!

18 gedachten over “BP-ramp: Doden door ‘Corexit’ in VS-golfstaten! (+ aanvulling)

 1. Quote in artikel>>>
  “Naar schatting is meer dan 7 miljoen liter van de niet uitgeteste cocktail Corexit over de Golf uitgeworpen”.

  Quote onder foto>>>
  “De reusachtige vrachtvliegtuigen C-130 werden zelfs gebruikt om de honderden miljoenen liter ‘Corexit’ over de olievlekken in de Golf van Mexico te sproeien”..

  Is dit propaganda van de milieulobby? Om hoeveel liter gaat het nu werkelijk?

  1. niemand die het weet? bij een tankstation kan je het wel controleren via een bonnetje, maar deze krijgen wij waarschijnlijk niet te zien, maar wel de rekening.

  2. Andelaar, je hebt helemaal gelijk, de fout is hersteld! Ws. is het de 7 miljoen liter, zoals door de overheid is bevestigd.. (maar ja, wat dan?)

  3. De afwezigheid van de milieulobby eerder op een paar lokale acties in Europa van Greenpeace na. En nee, we hebben het niet over overdrijven.. Het is eerder “veel” meer dan de 7 miljoen wat je leest. Ze zijn namelijk stug doorgegaan met het “lozen” van Corexit na een verbod hierop zonder dat ze hiervoor zijn veroordeeld. De vraag is dus of deze 7 miljoen het getal is van voor of inc. de periode na het verbod.

  4. Volgens mij is het van begin af aan slecht nieuws. Al best veel korte interviews gezien en iedere keer verhalen over veel dode zeedieren die ’s avonds werden gezien en ’s nachts blijkbaar werden opgeruimd omdat ze de volgende morgen niet meer te vinden waren.
   Het verhaal van een piloot die beweerde dat dolfijnen op een rij lagen te kijken hoe ’s nachts olie in brand werd gestoken. Hoe verschrikkelijk de aangespoelde dieren er uit zien en spoorloos verdwijnen. Hoe de olie 10 of 20 cm onder het zand is geschoven. Hoe ruimers uren op dezelfde vierkante meters olie liepen te scheppen terwijl het bleef aanspoelen en ’s avonds op het nieuws werd beweerd dat de stranden schoon waren. enz. enz.

   We zien eigenlijk geen echte bewijzen maar mijn haar staat iedere keer weer recht overeind. Laatst weer een journaliste die met een eilandbewoonster sprak van inheemse afkomst. Ik ben kwijt hoe ze heten maar zij vertelde dat de oudsten ’s nachts buiten naar de lucht keken toen de vliegtuigen overkwamen en hun vergif sproeiden over bewoond gebied dus. Die indianen worden dus helemaal niet geloofd dus zijn ook makkelijk slachtoffer.
   Ik beweer niet dat dit waar is ik beweer wel dat er wel heel veel tegen de mooie verhalen spreken. Als mensen beweren dat ze geen dokter meer kunnen vinden die ze wil helpen omdat ze niet weten hoe? de ene dode na de andere. Besmette vergiftigde vis moeten eten omdat ze geen inkomsten meer hebben van de visverkoop en zelf toch moeten eten. Vis die de markt nog op gaat die giftig is?

 2. @ wandelaar Beste ed het kan een foutje in het gebruik van leestekens zijn (foto onderschrift …..honderden ,miljoenen liter). Ook is honderden miljoenen liters meer dan ….naar schatting MEER dan 7 miljoen, en dus niet perse strijdig met elkaar.
  Evenwel enigzins onduidelijk is het wel ,maar alleen over de hoeveelheid. Over de schadelijkheid van het goedje lijkt een ieder het eens te zijn (behalve zij die eraan verdienen)
  Of lagen er nog andere argumenten aan jouw opmerkingen ten grondslag?

  1. Gewoonweg een laagje corexit er overheen sproeien doet de rest afdekken van de gehele waarheid, BP valt mee, Shell doet het alleen veel erger in Afrika en dara horen we stil zwijgend niks over.

  2. Klopt kan niet wachten tot het weer oliebollen tijd is, liefst zo VET weer mogelijk en vol met krentjes als het kan anders is het net te versmaden, beetje coretex poedersuiker erbij ?!

 3. is die laatste mevrouw niet de zelfde die in een eerder artikel hier verdacht werd van overheidspropaganda? Het doel daarvan zou zijn geweest om iedereen te evacueren van de kustgebieden daar, zodat er geen nieuwsgaring meer buiten de overheids bronnen zou zijn? En nu wordt zij neergezet als slachtoffer? Is dit een rectificatie of voortgang van de overheidspropaganda?

  1. Jij mag het zeggen wat ze is Marcel. Consequent zijn is niet heel erg mogelijk, als je de ware werkelijkheid niet kent..!

  2. @ guido ik denk dat je daar een punt hebt . Ik weet niet wat daar allemaal is gebeurd en wat daar allemaal de gevolgen van gaan zijn. stel alleen een vraag ( en er zijn er vast meer te verzinnen) waar ikzelf geen antwoord op heb( had het er anders wel even achter geplakt)
   Kan wel concluderen dat het dus heel moeilijk is om te zien wie er een eerlijke en transparante rol speelt in het hele verhaal. En mag ik dat aanmerken als zeer frustrerend?

  3. @ guido dat artikel bedoelde ik, maar ook in de comments werd er druk gespeculeerd kan ik me zo herinneren. Nu lijkt zij een slachtoffer te zijn met een opmerkelijke lijntje naar BP . Zij mocht immers als een van de weinige over het gebied vliegen en daar over spreken. Ook nu lijkt ze BP te tarten met haar verhaal.( zullen ze wel niet zo leuk vinden dan)

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.