Advertentie

Liefde en vrijheid als sleutel tot succes!


ricardo_semler_250

x

Liefde en vrijheid als sleutel tot succes!

2013 WantToKnow.nl/.be

x

De Braziliaan Ricardo Semler doet dingen graag anders. Teveel regels en druk van bovenaf staan volgens hem de creativiteit van de werknemer in de weg. Semler leidt een democratisch bedrijf waarin de werknemers hun eigen werktijden, baas en salaris bepalen. 

Ricardo Semler nam toen hij begin twintig was het klassieke, hiërarchische familiebedrijf Semco van zijn vader over. Enkele jaren daarna ging het mis. Tijdens een bezoek aan een Amerikaans bedrijf zakt hij in elkaar; hij was zwaar overspannen. Vanaf dan gaat hij alles anders doen: Semler ontslaat 2/3 van het management van zijn bedrijf. Op basis van zijn revolutionaire ideeën over democratische bedrijfsvoering transformeert hij Semco radicaal en bouwt het uit tot een succesvol zakenimperium.

Vrijheid en het nemen van eigen verantwoordelijkheid zijn de kernwaarden van het nieuwe Semco. Hoe beter werknemers het naar hun zin hebben, hoe productiever ze blijken te zijn. Ricardo’s ideeën kloppen..! Ook vanuit de gedachte als werknemer, dat als je geen zin hebt om te komen werken, je vooral thuis moet blijven..!

Maverick_Ricardo_SemlerTopondernemer Ricardo Semler werd dus schatrijk door zijn werknemers gelukkig te maken. Vertrouwen, openheid en liefde zijn begrippen die iedere manager doen huiveren. Toch werd Ricardo Semler er multi-miljonair van.. Hij bouwde een wereldimperium op met de simpele vraag: “Hoe worden mijn werknemers nou echt gelukkig?”

De visie van Semler
De werknemers van Semco kiezen niet alleen hun eigen baas en salaris. Ze beslissen ook mee over de productie, beslissen zelf hoe ze zich kleden en hebben volledige inzage in de financiële cijfers van het bedrijf. Het bedrijf heeft geen secretaresses, receptionistes of ander ondersteunend personeel. Zelfs Ricardo Semler heeft geen eigen kantoor. De veranderingen hebben Semco geen windeieren gelegd. De omzet steeg van $30 miljoen in 1988 naar $212 miljoen in 2003.

Volgens Semler is het tijdperk van macht en controle definitief voorbij en gaat het in de toekomst om het kapitaliseren van zachte waarden als liefde, vertrouwen en openheid. Semler gaat uit van de aanname dat ieder mens in principe eerlijk is en openstaat voor werk dat voldoening schenkt. Vanuit zijn ideeën over de samenleving en de mens heeft hij zijn aandacht verlegd naar het onderwijs. In Brazilië is hij begonnen met zijn Lumiar scholen, ingericht volgens dezelfde principes als zijn bedrijf.

Ricardo Semler studeerde rechten aan de universiteit van São Paulo en studeerde daarna aan Harvard Business School. In 1990 roept de Zuid Amerikaanse editie van Wall Street Journal hem uit tot Zuid Amerikaans zakenman van het jaar en in 1990 en 1992 wordt hij Braziliaans ondernemer van het jaar.

“The purpose of work is not to make money. The purpose of work is to make the workers, whether working stiffs or top executives, feel good about life.”

Ricardo Semler

Zijn boek Virando a Própria Mesa (in het Engels verschenen als Maverick) was het best verkopende niet-fictie boek van Brazilië en zijn boek The Seven Day Weekend’ werd een internationale bestseller. Semler is nog steeds directeur van Selmco, maar laat het besturen van het bedrijf over aan zijn werknemers. Hijzelf richt zich op zijn onderwijsproject en het geven van lezingen en schrijven van boeken over zijn visie op leren en werken. In Brazilië werkt hij momenteel aan de stad van de 21ste eeuw: een ideale samenleving waarin duurzaamheid, innovatie en democratie centraal staan.

Iedereen wil weten welke toverformule hij heeft gevonden om met geluk zoveel geld te verdienen. Hij kreeg een gastleerstoel in Harvard, werd twee keer uitgeroepen tot ‘Latin american businessman of the year’  en ‘global leader of tomorrow’ door Time magazine.  Tegenlicht daalt af in de wereld van Ricardo Semler, een wereld die draait om openheid, vertrouwen, en liefde.

X
Get Microsoft SilverlightBekijk de video in andere formaten.

174 gedachten over “Liefde en vrijheid als sleutel tot succes!

  1. Ik hou van je. Was je maar mijn buurman.
   Kippensoep zelf gemaakt,zou ik dan met
   elke migraine voor je maken.
   Dikke Knuffel.En een nog Dikkere kus lieverdje.

  2. Er staat al 10 maanden een lege soepkom bij mijn voordeur , migraine is zga. opgelost maar nog geen soepie 🙁

  3. ‘An EMPTY Soul Bowl’ voor zijn Hut vraagt om aalmoes… Van mij kan je de witte STEEN krijgen voor al je soepies…

  4. Paul , laat mij nu even dansen met Sunyes , Marleen heeft me al in de steek gelaten .

 1. In de jaren 90 heb ik zijn eerste boek gelzen:Semco-stijl.Het inspirerende verhaal van de meest opzienbarede werkplek ter wereld.
  Het is als een middenweg tussen sociaal en kapitalisme. Een menselijke manier van werken en omgaan met elkaar. Uitgaant van vertrouwen.In alle opzichten verrijkend en de meest ideale manier van samenwerking op basis van gelijkwaardigheid,en rekeng houdend met de menselijke aspecten. Eennieuwe manier van ondernemen.
  Heeft deze tijd daar geen vraag naar?
  Natuurlijk worden vele dingen overbodig. Ik denk hierbij aan de vakbond. Daar in Brazilie waren ze ook al helemaal niet akkord met deze gang van zaken. Tenslotte is iedereen verantwoordelijk en neemt ieder ook zijn verantwoordelijkheid.Het is een heleandere manier van denken , waardoor het handelen , het doen door be¨nvloed wordt.
  Ik ben blij dit semco verhaal hier op want to know tegen te komen, want heb me al vaak afgevraagd hoe het hiermee verlopen is. Ik zie nu dat het heeft standgehouden, en wortel heeft geschoten, welvaart voor ieder8 Toch hoopgevend, benecht blij…..

 2. Het is wetenschappelijk bewezen dat liefde en voldoening wonderen verrichten, dus als zijn personeel respect voor hem hebben als leider, en zo lang zijn methode werkt… waarom niet.

  1. Een hug voor jou Sun.
   Bedankt voor alle ondertussen toegevoegde toelichtingen bij de Youtubes.
   Ben ik blij mee!!

  1. Anna, dit is een inieminnie filmpje van 3 minuten; waarin wordt geschetst hoe inieminie onze zon is en hoe gigantisch groot het universum/ cosmic is.
   De 1 na grootste bekendste zon/ ster heet; Beetlejuice.

  2. Sun , je bent toch niet van de pot gerukt om alle postings te verantwoorden omdat Anna toevallig een grafhumeur heeft ? Als zij niet op een youtube wil klikken moet ze dat verdomme zelf weten , hoef jij geen tekst en uitleg aan te geven . Laat je niet gek maken meid . Voor je het weet ga je dan voor een ander denken en raak je je spontaniteit kwijt . http://www.youtube.com/watch?v=WMO72KRoL4Y

  3. Hoi Cozmic, zo dacht ik er ook eerst over. Beide is goed. Echter het is dubbel genieten door ze weer te bekijken. En wordt het ook weer groter. Daarnaast ook weer een leuke oefening met het ombuigen van energie en tevens vind Hyper Alert het ook leuk, dus mijn week kan niet meer stuk!!! 🙂

  4. @ Sun

   Wees dan groter dan wat anderen van je zouden willen, we houden van Reuzen die kunnen ‘schitteren’ dan een lichtdwerg die implodeert door luiheid.

  5. Lieve Sun, Je reactie 9.7? Je bent meer dan dat.. Onderschat je zelf niet zei je nog vandaag. Ik heb een filmpje van een personal coach gevonden die zegt wat ik jou ook wil zeggen. Hij zoekt nog twee mensen voor zijn project, is niet mijn bedoeling om je daaraan vast te nagelen maar de boodschap van hem blijft hetzelfde van mij naar jou, het is wat persoonlijker dan een paar neergeschreven woorden.
   http://youtu.be/gW-WafMF_q8
   Je bent mooi en groot, erken dat en niet wat er in die calvinistische hollandse genen zit, jezelf wegcijferen. Sta in je KRACHT! Lieve hartegroet, Odette

  6. Lieve Odette, bedankt, ik weet het. Ik ben ik, niet meer en niet minder.
   Nee ik hoef geen stempel, ik ben perfect zoals een ieder ander!
   Geen woorden maar daden.
   Love you!

  7. ??? toch nog ff wat vraagtekens hoor, kom op zeg, Cozmic, Paul, Odette, jullie weten toch wel ‘wie’ ik ben? 😆

   eentje die altijd zegt wat ze denkt 😉
   en af en toe wel eens denkt; nu is het genoeg, het mag wel minder.
   En ook heel graag Anna en Hyper Alert op het podium ziet. ♥

   😆

  1. Anna, dit is een korte interview met John Lennon waarin hij heel eenvoudig zijn visie geeft over oorlog en vrede, geweldloosheid, en de machthebbers. Volgens John Lennon hebben wij hun die macht gegeven en hebben wij de macht om ze dit te ontnemen. maar zonder geweld. Want geweld is juist hetgeen waar zij meester in zijn en wat zij graag in ieder weer terug willen zien.
   Geweldige samenvatting van hoe we allen zelf onze eigen verantwoordelijkheid moeten nemen.

  2. whaaah ik begin het nu wel grappig te vinden Sunnie, maar ben nog de diepgaande Cheers top van Cozz aan het af kijken..

  3. Hoi HyperAlert, voor mij wordt het nu wat laat. Dus morgen meer. Met name in 1 van de filmpjes (die ik reeds heb geplaatst en op verzoek van Anna, allen ga toelichten), iets over het ‘gevaar’ van de newage beweging.


  4. Hoi Marcel (10.5) mooi nummer!
   @Paul, 10.7, deze ga ik zeker kijken. bedankt!
   ♥ ♥ ♥

  5. jah gaafff, over de gevaren van de new-age, ik zit al op het puntje van mijn Wtk stoel Sun

  6. @ Hyper

   Jij bent nogal Medievil uitgevallen… Je blijft met je blijdes de boel bestoken. Gelukkig hebben we geen muren meer om in te nemen dan open koren-veld. :mrgreen:

  7. Zal het niet allemaal een hoax zijn om ons te verdrijven, de mijlpaal van de mens in de immense hoeveelheid van de eenheid

  8. Anna en Hyper , waarom dat gebash op een beetje positiviteit ? Moet alles moeilijk en zwaar zijn , moet de hele wereld vijandig zijn en als je daar niet in mee gaat , ben je dan een New-ager en dus een gevaar voor de samenleving ?
   Definieer eerst eens de term “new-age” want die is zijn werkelijke betekenis in de loop der decennia verloren .
   Als je er zelf voor kiest om je leven te lijden , moet een ander die er voor kiest om zijn/haar leven te leiden dan ook maar lijden , wat is dat voor onzin ? Als mijn buurman bang is voor de duivel , laat ik hem mij echt niet stoppen om op zondag mijn auto te wassen . Zijn probleem , vette pech .
   Uiteraard zijn er zat lieden die met brainwashende bull naar buiten komen en zich als een ware narcist als spiritueel leider op willen werpen , pak die lekker aan , doe ik ook als ik zin heb . Jullie gehak op Sun en Odette lijkt hier echter niet op , lijkt een andere agenda achter te zitten . Dat plaatje ga ik ook niet invullen voor je . Gelukkig zijn ze ieder individueel sterk genoeg om dit gezeik te weerstaan , samen zelfs sterker , en als nodig is krijgen ze hulp uit alle hoeken . Rode neuzen included 😉

  9. Beste mensen de nacht is er voor om te slapen en nieuwe krachten op te doen voor de nieuwe dageraad, hup raam open en heerlijk vrije oefeningen doen voor het openraam, frisse lucht in je longen, en dan hup onder de douche koud afdouchen, ontbijt en dagelijkse bedoeningen.

  10. ach ja, ik benadruk nu natuurlijk wel heel erg alleen Cozmic, maar ik denk dat de anderen ook wel weten dat ik ze hoog heb zitten en ze graag zie. Love you all!!

  11. Cozz die Cheers top tip van jou inmiddels bekeken, is weer eens heavy relevant, hoe je het ook went of keert, daar heb je zeer zeker een master handje van en in, het veld invoelen zeg maarrrr…. Om nog maar niet eens te spreken van de hilarische en zeer actuele Toilet Safety Administration (T.S.A.) Southpark tip!

   Cheers – It’s Lonely on the Top
   http://www.youtube.com/watch?v=19uV7sOATeI

   http://www.southpark.nl/full-episodes/s16e01-reverse-cowgirl

  12. Lekker even gelachen, gekke Alf. Ik heb er wat gezien, verveeld niet.
   En geen kat hypnotiseren hè? Je zou zomaar in het asiel kunnen belanden 🙂

  13. Cozz die Alf aflevering is zo raak, en actueel bovendien, dat ze mij in het kosmisch veld wel erg door en door moeten kennen…, sjeeeezzz, kan geen toeval meer zijn, Cozz de Movie Wizard of Ozz.. Odette nog bedankt voor je complimenten, jah er staan ondertussen een duizend postings van mijn hand in de Wtk catacomben.. Geweldige muziek van Rush, je weet waar de drummer van Rush van verdacht wordt; scary psychotronic shadow sjjjitt; fasten your seatbelts komt ie dan hèh;

   Project Camelot: An Interview with Solaris Blueraven
   http://www.youtube.com/watch?v=bv5UFQe73_k

  14. De katten zijn nu in hun winter periode dus, muizen vangen, in het voorjaar krijgen ze weer een Klein formaat alpen klok om, zo dat ze geen vogels kunnen vangen, en katten van de buren die in onze bossen struinen, poef!

  15. Hyper , aan de commentaren onder die Camelot tube kan ik weinig toevoegen “Brent Bulla1 maand geleden (bewerkt)
   It’s actually sad. She’s a paranoid schizophrenic showing all the classic symptoms and is in need of treatment.” etc .
   Neil Pearth had denk ik wel iets anders aan zijn hoofd dan die troela te stalken , genezen van zijn kanker bijvoorbeeld en nog een paar worldtours te maken , nieuwe albums te produceren etc .
   Wel vaker heb ik mijn vraagtekens bij Camelot , deze keer geen uitzondering . Nou ja , èh , ze zoeken het maar uit .
   FF poessie loslaten http://www.youtube.com/watch?v=yHhnOcR843c

  16. Odette besef en voel steeds meer de verbondenheid met de eenheid. Niets kan buiten de eenheid staan het lijkt misschien zo.Doet mij denken aan een uitspraak die ik eens las ; velen staan naast de bron weinigen in de bron.

  17. Even voor Anna , dit is een videoclip van de voormalig zanger van de band The Police , opgenomen in 1985 . Het thema van dit lied is dat als je ECHT van iemand houdt dat je diegene alle vrijheid dient te geven .
   Naam van de zanger is Sting , hetgeen hoogstwaarschijnlijk een artiestennaam is .

  18. haha Cozmic, lekker bezig.

   Anna waardeert het echt! Je kunt er grappen om maken, sommige houden het liever spannend, anderen willen graag wat meer toelichting. So What!

   Wat betreft Sting, jezus man waar haal je het vandaan, de ene na de andere feel good clip! Top, super!

  19. Guido, ben je lekker met vakantie, of dans en geniet je lekker met ons mee? 😉 ♥

  20. Hoi JaNee (10.29), geniet ervan zo lang het duurt! ♥ Dat raak je niet meer kwijt!

  21. Ach ja Sun … combi van sarcasme , cynisme en aanpassingsvermogen . Een ideale mix om burgerlijke verjaardagsfeestjes te overleven en het stiekum toch nog naar je zin gehad te hebben . Overleven in een jungle waar men uren kan lullen over badkamersanitair , bijtelling van auto’s , zorgverzekeringen en alle bijbehorende ziektes waar men dusdanig aan verknocht is geraakt dat men de duurste verzekering neemt om het in stand te houden etc. etc. Je leert je aan te passen , resistance is futile says The Borg . You WILL be assimilated , so be it . Dan maar met een vette grijns op mijn smoel . Wie weet loopt het nog uit op een hot date met 7of9 . Wat zou er gebeuren als er 1 in het collective in extase raakt ? Moet toch ook een riplle effct geven , wie weet zijn we hier wel do addept and reform from within .
   Gods wegen zijn ondoorgrondelijk http://www.youtube.com/watch?v=OMRrS_zYKDg

  22. ook voor Anna; dit is een commentaar dat zichzelf verklaart omdat ik nog niet weet wat ik wil zeggen maar alvast de toelichting er bij geef die er dusz nog niet kan zijn

  23. ooh echt dom van mij (10.35), eerlijk waar nooit goed naar de tekst geluisterd van dat nummer, weinig tekst trouwens ook. ik wist het; geen FGTH meer voor mij.

  24. Hi Cozmic (10.39) wat betreft het cynisme en soms ook wel een beetje sarcasme lach ik met je mee hoor. Idd soms is het zo om te huilen, waarom dan maar niet lachen!

  25. Hoi Hyper Alert (10.40), geeft niets, laat maar komen die reactie.

   Gatver, zo kun je overal wel iets schunnigs achter zoeken.
   Ook humor toch?

  26. Hyper , wanneer kom je weer terug naar whatever je was , veel dynamischer , zwartgallig , witgallig , maakt mij niet uit . We herkennen je niet meer . Doe wat je wilt , wees vrij , ik hoop dat je blij bent met je nieuwe emo profiel , ik betwijfel het echter , geen spontane spaander lijkt er over , niks van de Hyper die ik kende . Hangend in dubio tussen dijen die geen warmte geven , kiezen tussen de last en de lust , where da fok r u ?
   druk op reageer en weg is het , zal ik ?
   1
   2
   3
   kaboom

  27. Oh ennuh , verontschuldig mij tov Anna dat ik geen beschrijving had gegeven van die youtube van Roger Waters , it slipped my mind .
   Ik moet heel even denken aan Wattenstaafje die vond dat jij niet meer off-topic mocht schrijven , werd je erg happy van als ik me goed herinner . Dr Watts noemde je hem daarna geloof ik .

  28. absoluut waar Cozz, als er iemand voor Off-Topic wasz en isz dan ben ik het wel, nog steeds hoor…. dusz laat je daaraan niks gelegen liggen, haaaaah mijn nieuwe emo profile banden centrum, dat kunnen jullie beter beoordelen dan ik zelf omdat ik in mezelf zit.

  29. Sun 10.42
   alle elementen in je hebben en gebruiken wanneer de noodzaak is . Liefde en begrip gewoon laten stromen in alle gevallen , maar soms moet je even een ander deel van je kunnen gebruiken , liefst met de minst mogelijke schade , slechts uit zelfverdediging . De samurai die zijn zwaard in de wilgen heeft hangen is er eentje die je beter niet uit kan dagen .
   Triest maar waar kan je in het gepeupel vaak beter minder zeggen en misschien een zaadje zaaien dan teveel zeggen en een bak weerstand opwekken . Een energiespel dat finesse vereist . Soortgelijken herkennen elkaar echt wel . ik heb al teveel gezegd want wie dit begrijpt , begreep het al . Paradigma

  30. Hoi Cozmic,(10.48), helaas zullen niet alle zaadjes die iemand plant tot bloei komen.
   Soms zijn vervelende zaken, juist ook dingen die je langer bij blijft en probeert te snappen.
   (met name ook de die weerstand die je niet snel vergeet).

   ach het maakt ook niet uit. Er zijn leuke dingen en minder leuke dingen.
   Leuke dingen zoals mensen die opbloeien en contact maken, en dan zijn er ook die verwelken en vast wel opnieuw gaan opbloeien.

  31. daarnaast hou ik wel van een uitdaging en zie ik graag een samurai zijn zwaard gebruiken. (nou ja zonder bloed dan ;-))

   ik loop nog wel een keer tegen de lamp, vallen en opstaan hoort er bij.
   en een lesje zou ik ook gerust wel weer leren hoor. 😉

   onbedoeld allemaal uitdrukkingen gebruikt, hmmmm waar komt dat vandaan?
   Vanuit het hart?

  32. Dankjewel Lieve Paul! ♥ Deze platen werden vroeger bij ons thuis veel gedraaid. Goede oude tijden! ♥
   love you too Paul! ♥

  1. Anna, dit is een leuke/ ludieke filmpje (13 min.) over het volgende: science, licht, verlichting, vibraties, thorus, licht vs realiteit, frequenties, licht het 1e wat er is en de brenger van leven, zonwaardering ipv zonaanbidding, verlichting/ bewustzijn/ spiritualiteit, vervreemding van de natuur, vooruitgang vs ontwikkeling, slaven van het systeem alles doen voor geld, huidige school systeem en banensysteem, inperking van creativiteit, bewustwording van dat zaken niet werken en er actief iets aan doen. Bewustwording geeft een hogere lichamelijke frequentie; verlichting. Energie zit in ons. Atomen, moleculen, het witte licht. Zelf verantwoordelijkheid nemen en je bent niet alleen.

   Een hele hoop dus in 13 minuten 😉

  1. Dit filmpje gaat over astraal reizen. (nachtverlamming, OBE)
   De ontdekking hiervan tijdens het wakker worden en je niet kunnen bewegen. Je bent dan ontkoppeld met je lichaam. Dit is imo niet alleen bij afrikanen.
   De emerald tablets worden besproken. ook: pijnappelklier, light body vehicle, merkaba, Vaticaan en onsterfelijkheid. OK beetje of topic.
   😉

  1. Hoi HyperAlert, in dit filmpje komt ook de new age beweging aan bod. vanaf 7:50 ergens. Door onderdrukking van de geschiedenis is de mens zoekende en belandt daardoor bij groeperingen zoals newage waardoor een ieder niet zijn eigen reis door het leven kan maken. Van de ene val in de andere val.

   Andere zaken die aan bod komen:
   photonen, morfic resonanse, astrologie, sjamanen waren wereldwijd, stress, ziekte, de onderdrukking van de herkomst van de mens, boekverbrandingen, genocide vd sjamanen, miljoenen vermoord, nog steeds gaande in Canada, door het ontbreken van de echte geschiedenis is de mens zoekende en onzeker en hopen en wachten op redding.

 3. “The ripple effect that kindness, caring and friendship can have on others can never be explained in words but only felt in the Heart….May love be yours always…”

  Mooier had ik het zelf niet kunnen omschrijven, voor alle lieverds hier! bedankt!

  http://www.youtube.com/watch?v=TLMj6T0VNtY

  (bovenstaande link kan een monkey genereren, nog nooit eerder gezien maar na een 4e keer werkte hij wel)
  “The Ripple Effect: The Heartbeat to Eternity”

  1. Heerlijk je zo zien strijden voor de liefde en het licht Sun 🙂
   De monkeys zijn er om de echte strijders te schiften van de laat maar waaien zoutzakken 😉

  2. late reactie van mij haha, ik dacht dat je Jenne bedoelde maar die kwam pas later. lol 😆 ♥

  3. mooi filmpje over:

   het maken van keuzes en het effect daarvan op de wereld
   kleine handelingen met grote impact
   positieve gedachtes
   positieve vibraties wereldwijd
   respect voor al wat is,

   toch wel in lijn met bovenstaande artikel? 😉

  1. Hoi Jenne, welke oplossing heb jij in gedachten voor een betere wereld?

   Dit filmpje gaat over:
   liefde voor al wat is, mensen ontwaken, compassie en onvoorwaardelijke liefde, healing, energie, vrede, joy, thuis komen, in verbinding, wayseeers, peace keepers, children of the Sun.

  1. Lieve man……..
   Ik waardeer je, tuurlijk…..
   Kan ook niet anders…
   Voor het plaatsen van een link…
   Leg even uit waar het over gaat…
   Heb meer te doen dan alle YT te bekijken die hier zonder commentaar en uitleg geplaatst worden…
   Wil iedereen er iets aan hebben en niet de vaste Wtk kern die kennelijk als een brave hond alles bekijken wat hier zonder toelichting geplaatst wordt.
   Ik wil graag een toelichting opdat ikzelf kan besluiten of ik het wil bekijken om te beginnen…

  2. Uitleg staat er bij 😉

   “Sometimes a cigar is just a cigar” Sigmund Freud

  3. Hoi Cozmic, (17.1 en 17.3) leuk, Cheers heb ik ook veel gekeken. Vroeger.
   lekker muziekje bijzonder ook(17.1)!

   jij blijft altijd verbazen en verassen! 🙂

  4. Dit filmpje (17) gaat over the law of attraction
   universele wetten, je eigen keuzes maken, kiezen voor positieve energie, goed voelen of slecht voelen is een eigen keuze, dankbaarheid, liefde, lachen,spelen, vrij en jezelf zijn.
   1-ontdek wat je wilt
   2-ga voor wat je wilt
   3-focus daarop
   4-dan komt het vanzelf
   (lijkt wel simpel; maar werkt imo als je iets wilt niet uit egoïsme maar uit puurheid ;-))

  1. Hoi Jenne,

   Dit er een van mezelf:

   Hapiness starts with simple things like pure, non-processed food. For example lemon and coconuts. Just thinking of these 2 food brings a smile on my face.

   Ik heb er nog veel meer. Kan ik je daarmee blij maken? ♥

  2. Nou zeg SUN voor wie hou je me, coco’s noot met citroen, ik prefereer geitenkaas met verse vijgen, met zacht zoet wijntje!

  3. weet je Jenne, ik heb je wel eens verteld over mijn ervaring met de gouden flow.

   Ik kwam zojuist deze tegen van Peter Deunov, zelfde boodschap ♥

   “Vreugde is een realiteit waar mensen naar streven.
   Wie alle moeilijkheden op de weg ernaartoe kan doorstaan, verdient het om de vruchten te plukken.
   Ben dankbaar wanneer de vruchten u worden gegeven, vraag niet hoelang ze zullen blijven.
   Vreugde blijft voorgoed wanneer u in Liefde, Wijsheid en Waarheid leeft.
   Hoe bereikt de vreugde u?
   Zijn er voorwaarden?
   Nee, die zijn er vrijwel niet.
   Open uw hart zodat de Goddelijke Liefde erdoor kan vloeien.
   Niet druppel voor druppel, maar in overvloed.
   Plaats een gouden kraan in uw hart zodat liefde stroomt naar alles om u heen.
   Sla een bladzijde om in het boek van uw leven,
   schrijf met de lichtkracht van uw geest en de warmte van uw hart.
   Heb lief zoals de scheppingskracht liefheeft.
   Wanneer u die kracht nodig heeft, vraag of bid met grote oprechtheid.
   Elk gebed en elk gevoel van dankbaarheid dat uit de grond van uw hart komt wordt aanvaard.
   De schepper hoort de kleinste vraag en antwoord altijd.

   Peter Deunov (1864 – 1944)”

   indoctrinatie? wijsheid? liefde? puur? of wat anders……?
   neem het of laat het zoals jij dat wilt. alles is goed.

  4. (18.3) LOL, kijk dat bedoel ik nou Jenne, LOL en tranen krijg ik van je bedankt! Lieverd!

  5. Ach nee SUN je leeft niet in de echte wereld van ongelijkheid, strijd, on en verkrachten van de mensheid.
   Ik begrijp dat je graag in deze illusionaire wereld wilt leven, dat willen we allemaal graag.
   Maar je moet je wapenen en trainen om de dagelijkse strijd aan te kunnen, ik kan niet meer zo in alle goedheid geloven.
   Maar ik wens je dat je hier gelukkig in bent en kunt blijven.

  6. Hoi Jenne, als jij in die wereld wilt blijven is dat jouw eigen keuze.
   We hebben allen de keuze.
   Wachten op een ander zal je niet verder brengen in het leven.
   Je begrijpt waarschijnlijk niet wat er achter zit. Ik kan een poging doen; welke kamer ga je het liefst naar binnen? eentje met alleen boze en hatelijke mensen, of eentje waar je liefdevol wordt ontvangen? Aan jou de keuze.

   Jij staart je imo blind op alle slechte zaken in de wereld, terwijl er oneindig veel mooie dingen elke minuut gebeuren en om je heen aanwezig zijn. Door dat te doen, ben je er zelf een onderdeel van en maak je het imo groter.
   Ik snap dan ook niet waarom je er zo moeite mee hebt met het ‘slechte’ en het ‘goede’. Net alsof je jezelf niets goeds gunt of een ander, omdat er 1 iemand is gevallen en een “knie heeft gebroken”, moeten we daarom wereldwijd in de rouw en de wereld donker maken. Het is niet het een of het ander, het kan allebei, naast elkaar. Hand in hand!

   Boos blijven net zolang totdat alle boosheid in de wereld weg is, begrijp ik helemaal niets van. Ik wens je veel succes met het proberen!

  7. SUN, als het een questie van kiezen was, was het niet zo moeilijk natuurlijk, maar dat is het, het is wat je toebedeeld krijgt, ik ben doorgaans wel een optimist, maar moet zeggen dat als ik ga réaliseren hoe het er voor staat, en wat ons te wachten staat, nou dan kan ik bijzonder somber worden.

  8. Odette en Sun…
   Wat willen jullie Jenne nu vertellen?
   Wees wat duidelijker, pragmatische taal enzo ofzo?
   Praat met Jenne op zijn ingangspunt.

  9. Nog even een aanvulling.
   Begrijp jullie goede bedoelingen, althans dat hoop ik.
   Maar spreek iemand aan waarop hij/zij het ook begrijpen kan.
   Het zal wel mijn onkunde zijn dat ik het niet begrijp,
   maar genoeg mensen van mijn soort.

  10. Ben spiritueel op mijn manier.
   Kennelijk heb ik jullie optiek nog een hoop te leren?
   Dacht het effe niet…

  11. Pffffffffffff
   Verkeerd geplaatst….
   Nog een keer:
   Ben redelijk pissed off nu…
   Mijn projectie in de wereld?
   Dacht het effe niet.
   Maar zo denk ik erover.

  12. En Jenne…
   Je hebt kennelijk een probleem…
   Ik ook…
   Dat is menselijk…
   Laten we van elkaar wat leren en elkaar niet de les lezen.
   Vind ik iig niet spiritueel.
   Schiet er maar op, ben redelijk getriggerd ondertussen.

  13. Die spirituele halejoela hangt me eigenlijk de keel uit.
   Verdiep je echt in elkaar, zie wie iemand is…
   Ieder heeft zijn ervaringen, maar doe je niet beter voor dan wie dan ook.
   Dat vind ik misse boel.

  14. We love each other?
   Breek me de bek niet los.
   Dan heb ik echt nog wel wat noten op mijn zang…

  15. Dit soort gesprekken zouden op de chat moeten plaatsvinden.
   Off topic, maar wel belangrijk.
   Ik zie hier allerlei postings die daar uitgediept zouden kunnen worden,
   Maar wie durft dat?
   Tuurlijk kun je hier met permissie van Guido lekker off topic zijn.
   Wil een ander de ander echt ontmoeten?

  16. Ja Anna 11, je hebt gelijk, maar zou niet weten hoe ik op die chat moet komen.
   Nou aan uitdiepen heb ik niet zo’n behoefte, ik blijf beleef, maar het is moeilijk als de mensen niet lezen wat je schrijft.
   Ja nou mannen geven een klap, en vrouwen een grauw, zo zit het in elkaar.
   Vriendelijke groet van mij.

  17. Jenne…
   Op de chat komen is heel gemakkelijk.
   Als je ingelogd bent, kun je daar gewoon berichten plaatsen.

  18. Haha Jenne…
   Je bent ingelogd, dus kun je naar de chat gaan…
   Effe testen?
   Zou het wel erg leuk vinden!

  19. Sorry Jenne,
   Kan niet inloggen…
   Heb een nieuwe computer en mijn inloggegevens staan op het oudje…

  20. God Anna, heb op je zitten te wachten, eindelijk iemand die het oprecht goed met mij meend, iemand die belangstelling voor MIJ “”MIJ”” heeft, ik ben niet iemand die aan de bar halfdronken met zijn arm om iemand heen zit te snotteren, van liefde en ongemeende vriendschap, nee ik probeer eerlijk te blijven in mijn gevoelens, dus kom op neem me in je armen en hugg mij de wereld rond.

  21. Odette weet je eigenlijk waar je het over hebt, kater hond weet ik veel bij ons slapen ze in de zelfde mand.
   En dan keteltje Bourbon opzetten, denk je dat ik een moonshiner ben,
   kom op Odette niet beginnen te halucineren.
   Hou je vast zo als Hank Williams zong er gaat nooit iemand levend dit leven verlaten.

  1. Vreselijk ! komt van een andere planeet, de psychopaten planeet, met metalen vlindertjes.

  2. In Nederland waren ook mooi liedjes om naar te luisteren, een vriendin van ons Conny van den Bos bijvoorbeeld, met liefste, echt mooi en helemaal van die tijd.

  3. Ben redelijk pissed off nu…
   Mijn projectie in de wereld?
   Dacht het effe niet.
   Maar zo denk ik erover.

  4. Lieve Anna, Sorry dat het niet begrijpelijk is voor je.
   Dat is niet mijn bedoeling.
   Heeft ook niets met spiritueel zijn te maken imo.
   Gewoon een keuze maken om happy te mogen zijn ipv het boos blijven totdat er een hemel op aarde is.
   Ik begrijp dat jij het moeilijk hebt, we hebben allen idd de kaarten toebedeeld gekregen en geloof me, een ieder heeft daar slechte kaarten tussen zitten.
   Een ieder heeft zaken door te maken die absoluut niet prettig zijn.
   Ik gun je alle liefde en geluk, en ik hoop juist dat je hier ook mooie dingen kunt zien waar je blij van kunt worden.

   Het is je gegund. Een ieder is dat gegund. Niemand is meer of minder.

   Bovenstaand artikel is zo’n mooi voorbeeld van hoe het kan zijn en waar het in het leven om gaat, zo zie ik dat ook.

   En ja, boos zijn hoort er ook eenmaal bij daar is niets mis mee. In mijn gesprekken met Jenne van hart tot hart probeer ik alleen aan te geven dat er juist ook niets mis is met ‘blij’ zijn. En dat je daar best voor mag kiezen.

   Veel liefs! ♥♥♥

  5. Lieve Sun…
   Dankjewel voor je goede toewensingen.
   wat ik wil is een oprechte ondersteuning/behulpzaamheid van elkaar, geen mooie prietpraat.
   Dus echte hulp… en geen mooipraterij, dáár heb ik zo mijn buik vol van…
   Er even van uitgaande dat dat ook jou intentie is, daar ben ik dan blij mee.
   Maar om bepaalde mensen op dit forum daarin te kunnen ondersteunen is mijns inziens iets meer nodig.
   Jij bent hier nog maar kort, ik ook…
   Ik heb wel in het echt mensen kennen geleerd, daar vind pas oprecht vertrouwen plaats als het je toe vetrouwt wordt…
   Dat vind ik tig keer belangrijker.
   Dat kan uiteraard niet met iedereen.
   Dat geeft ook niet.
   Maar weet wel dat of het er wel of niet van komt…
   Als het er wel van komt, dan is het zeer waardevol.

  6. Hoi Anne, dat is een mooie ervaring die je hebt. Fijn dat je dat deelt.
   Het is wel apart, dat juist de liefste wensen zoveel tumult altijd veroorzaken. Alsof we allen meer gewend zijn aan vervelende zaken en ons ongemakkelijk voelen als men oprecht liefde deelt in welke vorm dan ook.

   Het was juist heel luchtig en vrolijk bedoeld, soms zijn de simpelste dingen juist te simpel en daardoor ongrijpbaar.

   Over slechte ervaringen, ik heb beide ouders (40 en 60) veel te jong verloren, beide vol met troep van big pharma. Toen zag ik dat niet zo, het is een deel van mij. Ik weet wat ik weet en deel wat ik deel.
   Ik laat me inspireren door de mensen zoals deze Braziliaan Ricardo Semler en anderen die het met ons allen willen delen.

   Het zijn imo vaak die kleine momenten waarin een ieder in zijn kracht durft te gaan staan en zijn hart durft te openen voor een ander, dit zijn de momenten die er toe doen en echt het verschil maken (de ripple effect). Dat is mijn belevenis, en daar ben ik dankbaar voor dat ik het zo mag en kan zien!

  1. Ik houd maar van één poes, maar niet van katten, katten hebben jou, jij niet de kat, like woman, nee ik ben een honden man, geen gevaarlijke maar meer de mensen vriend!

 4. Goeie morgen allemaal 🙂
  Wat ik hier merk na een aantal berichten gisteravond, waar ik helaas niet in mee kon delen, vandaar mijn post nu, is dat ik een hele harde schreeuw hoor van ménselijk contact. Het internet is een prachtig medium dat voor velen een soort van poort is naar andere mensen toe, maar blijft ergens toch onrealistisch doordat het échte contact er niet is. De intrepetaties, stemmingen en de klank van de stem zijn nóóit op het net vast te leggen. De lichaamstaal is zo belangrkijk met zijn energetische uitdtraling, dat sommige berichten, zéker op dit niveau, onvoldoende of slecht doorkomen hoe goed de bedoeling soms ook is. Ik zou zo graag en andere mensen ook heb ik gemerkt dat er fysiek, in het eggie, de mensen wil zien en dan loopt de enegie compleet anders dan de soms de eigen gevoelde, geïtrepeteerde gedachten zijn, heb ik zo maar het idee. Dus als ik b.v. cynisch wordt beantwoord op een goedbedoelde post, kan het zo maar zijn dat ik dan cynisch terugkeer naar de persoon toe, omdat ik niet over mij heen wil laten lopen en zo eigenlijk achter de meute aanren. Ik ben eigenlijk helemaal niet zo, maar dat is waarschijnlijk wat men dan van je verwacht, anders “lig je er uit”. Dat houdt niet in dat ik de persoon in kwestie verban uit mijn schrijven over wat ik meen de juiste weg is naar een uiteindelijke eenwording van alles. Ieder is hier met zijn eigen boodschap, aanvulling op die grote Akasha, ik leer ook nog steeds van anderen. Wat is daar mis mee? Wie is zo perfect? Ik nog niet in iedergeval, maar ik werk me uit de naad hiervoor omdat ik weet waar het naar toe leidt. Dus blijf ik wie ik ben en probeer, soms met vallen en opstaan, mijn weg terug te vinden wat iedereen in zijn of haar missie heeft meegekregen toen wij besloten om dit spel hier op aarde mee te spelen. Hartegroet, Odette

  1. Odette bij contact in het echte leven is lichaamstaal meer dan 80 % van invloed op de communicatie overdracht. Op internet is dat er niet ik waardoor een communicatie ineens een hele andere kant kan opgaan. Ontstaan er wrijvingen kan het gemakkelijk ontploffen wat in het echte leven bij lichaamstaal nooit gebeurd zo zijn.

  2. Hi Odette, ik begrijp wat je bedoelt. Het is idd het belangrijkste om trouw te blijven aan jezelf. En iedereen heeft te maken met goede en slechte dagen, zin of geen zin. Snel geïrriteerd of helemaal door niets uit het veld te slaan.
   Ja in het echt zou het heel anders zijn dan online. Echter ik onderschat voor mezelf niet het effect wat het hier zijn op mijzelf heeft.
   Ik waardeer het echt dat juist die onderwerpen die voor mij zo waar en goed aanvoelen om daar over te kunnen communiceren en daarin een ontwikkeling in mee te kunnen maken.
   In het ‘echte’ leven ken ik weinig die er open voor staan om gesprekken te hebben over hoe je in het leven kunt staan als je weet in wat voor een wereld we echt leven. Onze wereldbeeld hier is zo anders dan daarbuiten.
   Ik voel gewoon de connectie met een aantal hier en dat geeft mij een erg goed gevoel, waarmee ik ook positiever in de ‘echte wereld’ sta. Al die mooie en bijzondere dingen die hier op WTK gedeeld worden, ben ik erg blij mee!

  3. Lieve Janee en Sun, Jullie hebben allebei gelijk. Het is dat dan ook wat ik hier onder ogen wil brengen. Het is zo moeilijk soms voor anderen de boodschap mee te krijgen omdat ze op een ander ‘energielijntje’ lopen. Dan kan je op de chatbox gaan zitten om je nog verder te ‘onderscheiden’ of zelfs af te scheiden, maar ik verkies ‘rather outside the box thinking’ 😉 hup, op tafel….
   Mensen vinden elkaar toch, ook hier. Het was ook een beetje bedoeld om Anna een hart onder de riem te steken. Buiten het forum kom je ze heus wel tegen, vorige week nog, joepie! Durf! Niet geschoten altijd mis. Laat maar zien wie je bent, de rest komt vanzelf wel. En dan nog, wie zich hier er zich tegen verzet is op een andere weg. Geeft toch niks, je kan ook zo goede vrienden worden met een persoon die dit niet met je deelt, geen probleem hoor 🙂 Onderscheid je nooit van andere goeddenkende en vriendelijke personen en laat de rest voor wat het is. Dus inderdaad Sun, onderschat jezelf nooit! Wat je hier voelt op het forum kan je nog veeeeeel gemakkelijker buiten in de maatschappij voelen zoals Janee het probeert te omschrijven. Stel je open, concetreer je op je derde oog, je hebt hem niet voor niets. Samen met de hart en kruinchakra ga je los 😉
   Hartegroet, Odette

  4. ik heb geen derde oog maar nu wel een forse frons rimpel in mijn voorhoofd gekregen (zij wil dat ik er onder ga, nou dan ga ik er onder)

  5. O ja Hyper, Ik heb in het verleden van je posts gespiekt, man je bent groots!

  1. ja Cozmic, jij als geen ander weet toch hoe je iets kunt vinden op het net 😉

   Ik ben net ’the beautiful truth’ aan het kijken.

   Erg mooi, en drukt je neus weer op de feiten. Ik moet echt gezonder gaan eten, te veel lekkernijen 😉
   Suikerverslaving, 🙁

   http://www.youtube.com/watch?v=ND7YSyl1WZU

  2. Yeah SunYes, ik vind ze wel hoorrr.
   Tip van lip, omhels iedere ‘verslaving’ , dat brengt het uit de dualiteit in jezelf. Doe ik ook ff twee knipperogen bij 😉 😉

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.