Advertentie

€ 300 miljoen te besparen..! ADHD veroorzaakt door voeding!


De kinderen die de afgelopen 10 tot 20 jaar geboren zijn, hebben een uiterst gevoelig metabolisme, ofwel stofwisseling. Dat betekent dat deze kinderen extreem reageren op prikkels. Zo simpel kun je het vertalen. Het woord ‘stofwisseling’, als vertaling van metabolisme, gaat daarom niet vér genoeg! Er hangt namelijk aan elk metabolisme, aan elke stofwisseling dus, een energetische component, die wellicht het belangrijkste onderdeel vormt van de stofwisseling.

A picture paints a thousand words..?

Doordat deze nieuwe kinderen zo gevoelig zijn voor ‘moderen voedingsstoffen’, om het maar even netjes zo te noemen, treden er ook symptomen op die RECHTSTREEKS het gevolg zijn van de consumptie van deze stoffen..

Voor veel mensen, vooral moeders en vaders is dit verhaal geen nieuws.. Zij houden al járen hun kinderen wég van de keihard-gekleurde snoep en etenswaren. Zij zorgen dat hun kinderen niet worden volgepropt met kunstmatig zoet- en smaakstoffen.

Wetenschappelijk is nu aangetoond dat er een verband is tussen voeding en ADHD… Héhé… Moesten we daar nu op wachten? Dáár waar elk weldenkend mens al láng wist dat ‘iets’ in voeding deze uiterst gevoelige kinderen door laat draaien, moest het toch kennelijk weer wetenschappelijk worden vastgesteld, dat voeding gedrag beïnvloedt..!!

Maar het bizarre van deze ontdekking is de dubbele bodem, die ineens transparant wordt.. Want waarom heeft onze medische wetenschap er zó lang over gedaan, om dit voor de hand liggende verband, aandacht te geven..? En waarom houdt Big Pharma haar mond, en gaat het rustig door met de verkoop van de meest afgrijselijke middelen, zoals Ritalin e.d., volwassen-medicijnen, die gewoon volop aan kinderen worden verstrekt..!!?

Weet je waar we over spreken als we deze chemische-farmaceutische middelen achterwege laten…? We praten dan over een besparing van € 300 miljoen per jaar! Alléén al in Nederland… Je vraagt je af waar al het ‘common sense’ van al die Ministers van Onderwijs heeft gezeten… Waar was hun ‘onderbuik-gevoel’ in dit geval? Of hadden al deze ministers geen kinderen..? En als ze wél kinderen hadden, waren ze dan zo blind, om hen ook Ritalin toe te dienen?

We willen je, vóórdat we je het inhoudelijke artikel presenteren, graag verwijzen naar een artikel, dat hier al een tijdje op de site staat, en wat precies het -toen nog ongeziene- fundament beschrijft onder het verschijnsel ADHD..! Klik HIER voor dit artikel, onder de titel: ‘Wie zoet is, krijgt ADHD’ .

Nu het inhoudelijke verhaal over de ‘nieuwe wetenschappelijke ont-dekking’… tatatataaaa!
x

* * *

x

RED-dieet heeft invloed op ADHD bij kinderen!

© maart 2011 / wanttoknow.nl/.be
C

Eén van de 'gezichten' van ADHD; voor veel ouders, een maar al te bekend beeld..

Wanneer kinderen een aangepast dieet wordt gegeven (wat niets meer of minder betekent, dat er opgelet moet worden wat kinderen te eten krijgen!!) heeft dat bij maar liefst 64% van kinderen met ADHD een gunstig effect op hun probleemgedrag. Ook opstandig en brutaal gedrag verbeterde sterk..!

Deze mededeling komt van wetenschappelijke onderzoekers. Onder meer het ‘ADHD Research Centrum Eindhoven’,  het ‘Karakter Kinder- en Jeugdpsychiatrie’ én het UMC St Radboud hebben dit onderzoek gedaan..

Het dieet heeft de naam ‘RED-dieet’ gekregen, waarbij deze afkorting staat voor ‘Restricted Elimination Diet’. Het houdt in dat voor elk individuele kind een gericht hypo-allergeen dieet wordt samengesteld… In gewone mensentaal betekent dat feitelijk, dat gekeken wordt, wáár een kind gevoelig voor is, en die stoffen krijgt het kind dan niet meer toegediend…
Alle voedingsmiddelen waarop het kind ZOU kunnen reageren, werden gedurende vijf weken weggelaten. Zo kon bij een kind met ADHD worden vastgesteld of voeding het gedrag beïnvloedt. Als dat zo is, worden afzonderlijke voedingsmiddelen stuk voor stuk OPNIEUW WEER aan het dieet toegevoegd en dan blijkt natuurlijk op welk specifiek voedingsmiddel een kind reageert. (Het is immers getest zonder stoffen, en daarna weer mét deze stoffen.)

We geven graag hieronder delen van het persbericht weer, dat de genoemde organisaties hebben doen uitgaan.
Z

ADHD: sterke verbetering na RED-dieet!

x

Het onderzoek van genoemde instanties, is inmiddels gepubliceerd in het uiterst gezaghebbende weekblad ‘The Lancet’ (5 februari).

Een zogeheten RED-dieet heeft bij een groot deel van de kinderen met ADHD een gunstig effect, omdat hun gedrag sterk verbetert, zo blijkt uit het onderzoek van onder meer het ADHD Research Centrum Eindhoven, Karakter Kinder- en Jeugdpsychiatrie en het UMC St Radboud.

Het wordt nu aanbevolen wordt om dit dieet op te nemen in het behandelprotocol van kinderen met ADHD.

RED staat voor Restricted Elimination Diet.
Het is een op individuele leest geschoeid hypo-allergeen dieet. Alle voedingsmiddelen waarop kinderen zouden kunnen reageren, worden gedurende vijf weken weggelaten. Zo kan bij een kind met ADHD worden vastgesteld of voeding z’n gedrag beïnvloedt. Als dat zo is, worden afzonderlijke voedingsmiddelen stuk voor stuk weer aan het dieet toegevoegd. Dan blijkt op welk specifiek voedingsmiddel een individueel kind reageert.

De cover van het boek dat oud-apotheker, de Belg Fernand Haesbrouck schreef over de krankzinnige ontsporingen die met het 'bestrijden' van ADHD te maken hadden. (klik voor lead)

Er waren al eerder aanwijzingen dat kinderen met ADHD goed reageren op een eliminatiedieet, maar de onderzoeksgroepen waren klein of streng geselecteerd. Een gezamenlijk onderzoek van meerdere Nederlandse onderzoeksinstituten toont nu aan dat het eliminatiedieet bij tweederde van de ADHD-kinderen leidt tot een aanzienlijke gedragsverbetering.

Opzet van het onderzoek
De onderzoekers verdeelden een aselecte groep van honderd ADHD-kinderen in een dieetgroep en een controlegroep. De controlegroep kreeg adviezen over gezonde voeding, de dieetgroep volgde gedurende vijf weken het RED-dieet. Een kinderarts, die niet wist of hij een kind uit de dieetgroep of de controlegroep voor zich had, beoordeelde met een standaard ADHD-scorelijst het gedrag van de kinderen. Dit gebeurde aan het begin en aan het eind van de studie.

Resultaten:
Bij 64% van de kinderen was na het volgen van het dieet geen sprake meer van ADHD en in de controlegroep was geen verschil in gedrag van de kinderen meetbaar. Leerkrachten en ouders die eveneens vragenlijsten invulden, rapporteerden ook grote verbeteringen in het gedrag van de kinderen, die het dieet volgden.
Ongeveer de helft van de onderzochtte kinderen, had naast ADHD ook ‘ODD’, een aandoening die gekenmerkt wordt door opstandig en brutaal gedrag. En ook op dit gedrag had het dieet een zeer gunstig effect.

Kinderen die gunstig reageerden op het dieet, gingen verder met een dubbelblind vervolgonderzoek om na te gaan of immunoglobulinegehaltes (IgG en IgE) in het bloed kunnen voorspellen voor welke voedingsmiddelen de kinderen gevoelig waren. Immunoglobulinen zijn antistoffen die betrokken zijn bij allergieën. Er bleek bij kinderen met ADHD echter geen verband te bestaan tussen deze immunoglobulinegehaltes en de reactie op voeding.

Prof.dr. Jan Buitelaar, hoogleraar psychiatrie bij het UMC St Radboud en wetenschappelijk begeleider van de studie zegt: ‘Dit onderzoek toont aan dat het zinvol is om het RED-dieet standaard toe te passen bij kinderen met ADHD of ODD zodat uitgezocht kan worden of de aandoening wordt uitgelokt door voeding. Het is wel belangrijk dat ouders hiervoor een deskundige in de arm nemen, want het dieet moet zorgvuldig worden uitgestippeld en opgevolgd.’

Het toepassen van het RED-dieet kan leiden tot een drastische vermindering van het medicijngebruik bij ADHD en tot verbetering van de prognose bij ODD.

Onderzoekers en artsen van de volgende instellingen hebben aan deze studie meegewerkt:

ADHD Research Centrum (Eindhoven), Wageningen Universiteit, Catharina Ziekenhuis (Eindhoven), UMC Groningen, Maasstad Ziekenhuis (Rotterdam), VieCuri Medisch Centrum (Venlo), UMC St Radboud (Nijmegen), Karakter Kinder- en Jeugdpsychiatrie (Nijmegen).

Publicatie:

Lidy M. Pelsser, Klaas Frankena, Jan Toorman, Huub F. Savelkoul, Anthony E. Dubois, Rob Rodrigues Pereira, Ton A. Haagen, Nanda N. Rommelse, Jan K. Buitelaar. Effects of a restricted elimination diet on the behaviour of children with attention-deficit hyperactivity disorder (INCA study): a randomised controlled trial. Lancet 2011; 377: 494-503.

20 gedachten over “€ 300 miljoen te besparen..! ADHD veroorzaakt door voeding!

 1. kijk dat bedoel ik nou, met die verdomde farmaceutische industrie,GELD GELD en nog eens GELD, daar gaat het altijd om !!!! wat is het bewijs weer voor de zoveelste keer, en of het nu om de medische industrie gaat, of om wapens, of om eten, of om olie, of om de banken, leer een ding lieve mensen ….. ZE GEVEN HELLEMAAL NIETS OM DE MENS !!!!!! NOGMAALS ZE GEVEN HELLEMAAL NIETS OM DE MENS !!!!
  dat….. is het antwoord.

  1. helemaal met je eens Arnoud ,,erg genoeg ,maar we houden de zon zijde hoor
   de lente komt er aan en alles raakt in bloei ,,laten we daar maar van genieten ,dag goede zondag.

 2. De voeding is eenvoudig uit te meten met een biosensor.
  Dan hoeven kinderen niet ook nog een streng dieet te ondergaan.
  D.m.v. Sensi® -therapie weet je heel snel en eenvoudig welk voedingsmiddel voor jou niet goed is.
  Je kunt dan holistisch werken en kinderen krijgen nog veel meer ondersteuning in een goedkope en heel doeltreffende behandelmethode.
  In een paar behandelingen kun je ook alle blokkades, ontstaan door de periode dat je hier op aarde bent behandelen.
  Kijk op de site van Kees de Vries.
  Sensicure.nl

  1. Kijk ook eens naar de voeding en dan hoofdzakelijk de kunstmatige zoetstoffen in o.a snoep waar kinderen echter ook steeds meer vormen van Hyperactiviteit krijgen.

 3. En van de opmerkingen die je regelmatig hoort van ouders: kleuterjuffen en leerkrachten weten niet meer wat normaal ‘jongensgedrag’ betekent. Beseft men eigenlijk nog hoe kinderen zijn of hoe zij zich spontaan kunnen uiten?
  Je moet al heel assertief zijn om te weerstaan aan de druk van de CLB’s en testen op school.
  Op de trein hoorde ik een gesprek tussen jonge ouders: …’ dat hun kind alléén werd geplaatst bij de testen en CLB…’ dat hoort toch niet? Men haalt jonge kinderen uit de groep om ze dan, onbeschermd te laten testen’
  Het gaat om onze toekomst:laten wij de krachten bundelen om kinderen een warm hart te te dragen en bij problemen holistisch te benaderen: Inner-tuning, kinderbraingym, enz…Hoe deden onze ouders het met de kinderen: elke dag buiten spelen, ravotten, vroeg naar bed, geen overbelaste ouders, gezonde voeding uit de moestuin, geen electrostress, zich mogen vuil maken, geen testen van adhd….Strenge diëten zijn eigenlijk niet nodig, als je elke dag je portie gezond eet.Mieke Houthaeve http://www.sarahbeweging.be

 4. Beste mensen

  Jammer genoeg ben ik het hier helemaal mee eens, er werd bij mij ook een ”ADD/ADHD” label op mn hoofd geplakt. kreeg hiervoor ritalin en heb toen 1 keer een dag geprobeerd, ik had nog nergens zo’n slecht gevoel bij gehad en ben er meteen mee gestopt,

  Deed altijd net alsof ik het nam en heb zelf mn gedrag veranderd (wat veroorzaakt was door deze maatschapij en slechte voeding)

  Even een klein stukje terug in de tijd:

  Ik was letterlijk gehersenspoeld door alles om me heen, Vooral school. de plek waar ik het meest een hekel aan had.. ik vond het altijd maar onzin, er waren wel belangrijkere dingen in het leven dacht ik altijd maar, ”wat heb ik nou aan deze informatie ? ik ben het zodra ik de toets heb gemaakt toch weer vergeten” Dat kent iedereen wel denk ik.., maar bij mij was dat heel erg en kon hierdoor echt niet normaal functioneren op school. Behalve dingen die ik echt leuk en intresant vond, dat lukte me als de beste.

  Hierdoor voelde ik me altijd maar raar.. ik was niet als anderen ? ”waarom kan ik het aleen als ik het leuk lijk te vinden ? ben ik lui ? stel ik me aan ?”
  Niemand kon me vertellen wat er was, alleen dat ik me aanstelde als ik iets echt niet wou, en dus daarom ook niet deed. Of dat ik niet hard genoeg mn best deed, ”hij doet het toch ook ?” Dat verifieerde alleen maar mijn gevoel dat ik dus ”raar” was

  ik begon overal tegen aan te schoppen, kreeg een ontiegelijke haat voor autoriteit en dat bracht veel problemen met zich mee. Toen werd er bij mij dus ADD/ADHD geconstateerd, na heel veel testen en flink wat bezoeken aan psychiators wisten ze het zeker. Je hebt ADD/ADHD. toen werd mij een heel groot lul verhaal verteld over wat er met me ”mis” was en hoe dat ”opgelost” kon worden, Met Ritalin dus

  Een tijdje later kreeg ik het medicijn, en moest ik het dus maar proberen. een uur na ik het ingenomen had wist ik gewoon dat ik dit niet nodig had, voelde me er ontiegelijk ”rot” bij om het zo maar te noemen. Ik vertrouwde mijn gevoel en ben er dus vanaf dat moment ook helemaal vanaf gebleven, Terwijl de mensen in mijn omgeving dachten dat ik het nam, heb ik mezelf leren veranderen. ik werd ”wakker”

  van alle kanten hoorde ik ”zie je nou wel dat het helpt” ”maar goed dat dat spul er is he” ”mooi dat het nu beter gaat” en nog veel meer..

  toen zelfs de dokter zei dat hij verbetering zag en mn ouders vol trots verklaarde dat het door de ritalin kwam vond ik het genoeg geweest en heb ik verteld dat ik het zelf deed. wat ze in het begin niet eens wouden geloven,

  dit allemaal is nu zo’n 6 jaar geleden. heb sinds die tijd geen 1 soort medicatie aangeraakt. ik ben nu 22 jaar en er is niks meer aan de hand. heb mezelf voledig onder controle en ben bewust van alles.

  Ik ken ook nog mensen uit die tijd die wel altijd ritalin hebben geslikt. en kan jullie vertellen dat het daar een stuk minder mee af is gelopen. Zei leven in een waas, Niks dringt door, Het boeit ze gewoon niet meer.

  Iedereen die dit leest met kinderen waarvan gezegd word dat ze ADD/ADHD en alle andere verzonnen ”aandoeningen” hebben. denk aub goed na, niet alleen voor jezelf maar voor de toekomst van je kind

  Mv Gr
  Richard

  1. Richard, wat een superverhaal!
   Goed van je dat je naar jezelf en je eigen lichaam hebt geluisterd.
   Zouden meer mensen moeten doen.

   Well done!!

  2. Ik kan alleen maar zeggen Richard…
   Proficiat man, dat je dat op je eentje hebt klaar gekregen, en dat je inziet dat het daadwerkelijk komt of heel veel invloed heeft door jou voeding.
   Zou zeggen verder veel succes in je leven, je bent op de goede weg, man.
   Erfelijkeheid is minimaal , maar ja die arsten moeten wat zeggen om jou aan de pillen te krijgen.
   Miischien een interessante website voor jullie allen ….

   http://www.gezondverstandavonden.nl

   http://www.verontrustemoeders.nl

 5. Vergeet niet de erfelijke eigenschap van ADHD. Ga na of ook moeder of vader dit had/heeft. Of misschien wel grootvader, zoals we weten slaat erfelijkheid weleens een generatie over.

 6. Ik ben er van overtuigd dat het meerendeel van de kinderen die de diagnose ADHD heeft gekregen, dat eigenlijk helemaal niet heeft. Ik heb ook ADHD, eet geen suiker en caffeïne maar heb nog steeds ADHD, net zoals mijn vader, zus en broer. ADHD is erfelijk. Als jou symptomen in eens verdwijnen door het weglaten van bepaalde voedingsstoffen, was het gewoon een verkeerde diagnose. Ik merk wel dat ik nu rustiger ben, maar ben en blijf een chaoot.

  1. @ Joanne, ADHD en alle andere stempels bestaan in zeker zin ook niet en is vooral gezien deze tijd een opgelegde hype….De kinderen die ADHD opgespeld krijgen hebben gewoonweg een vorm van hoger bewustzijn HSP en zijn gevoelig wat niet in het plaatje past van de maatschappij…Gezien mijn eigen tijd in mijn jeugd was ik en kon ik ook enorm druk zijn of doen en toen werd er nog niet over ADHD gesproken. Het heeft puur met de hooggevoeligheid te maken en kinderen niet hunzelf kunnen en mogen zijn, zich continue moeten verlagen in hun zielentrilling of in energie in kracht teruggeplaatst worden.

   ‘ADHD is geen ziekte’
   Het ADHD-stempel dat kinderen opgedrukt krijgen is in meer opzichten schadelijk, betoogt psychologe Batstra.
   Bent u het met haar eens?

   “ADHD is onder kinderen volksziekte nummer één. Het medicijngebruik om de stoornis te bestrijden neemt al even epidemische vormen aan. Maar Altijd-Druk-Heel-Druk is meestal geen medisch probleem, zegt psycholoog Laura Batstra, onderzoeker en docent aan de Rijksuniversiteit Groningen. Volgens Batstra kan ADHD vaak worden voorkomen door de diagnose niet te stellen: ‘ADHD een ziekte noemen is een denkfout.’”

   “Het is een misvatting te denken dat ADHD (Attention Deficit/Hyperactivity Disorder) een stoornis is in de hersenen, verklaart Batstra. ‘Verreweg de meeste kinderen met ADHD hebben geen afwijkende hersenen. Er is niet te weinig aan een bepaald stofje en er zijn ook geen hersengebiedjes kleiner. ADHD is niet meer dan een naam die we gegeven hebben aan problematisch hyperactief, impulsief en afleidbaar gedrag. Maar lang niet alle drukke en snel afgeleide kinderen hoeven naar de psychiater.’

   Rechtstreeks doorverwezen
   Toch is dat de gangbare praktijk, betoogt Batstra. Ouders die met hun hyperactieve kind bij de huisarts aankloppen, worden negen van de tien keer rechtstreeks doorverwezen naar een psychiater, die vervolgens de diagnose ADHD stelt. Dat heeft ertoe geleid dat het aantal kinderen met ADHD explosief is gegroeid. Het is zelfs de meest voorkomende diagnose die kinderpsychiaters stellen en het aantal diagnoses groeit nog steeds. Ook het medicijngebruik explodeerde. Vorig jaar werd 1,1 miljoen keer een ADHD-medicijn voorgeschreven, ruim een verdubbeling ten opzichte van 2007.”

   Gedragsprobleem
   “Batstra: ‘Maar ADHD is een gedragsprobleem, in verreweg de meeste gevallen. Dus hoort behandeling ervan thuis bij gedragsdeskundigen zoals (ortho)pedagogen en psychologen. Niet bij medici, die vaak een medische oplossing zoeken en medicijnen zullen voorschrijven.’ Zelden wordt doorverwezen naar eerstelijnshulp, blijkt ook uit Batstra’s onderzoek onder Groningse huisartsen. ‘Ik pleit er voor eerst gedragswetenschappers in te schakelen, want inmiddels weten we dat hulp aan ouders en leerkrachten even effectief is als medicatie. Gedragsdeskundigen kunnen in de eerste lijn hulp bieden zonder die ADHD-diagnose te stellen. Dat scheelt veel geld, want psychiatrische diagnostiek is duur.’” Bron: RUG

   Wat doet een lieveheersbeestje dat niet in de pas wil lopen en last heeft van ADHD…juist… http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=kIPGZs0UCQc#!

 7. Ritalin is in sommige gevallen van het kind nodig, maar ook weer niet, het hogere bewustzijn de gevoeligheid wat de kinderen gezien nu hebben wordt echter alleen met Ritalin onderdrukt, beschadigd het bewustzijn, en zet het kind als het ware terug in zielentrillingsenergie. Het kind kan niet zijn wie hij of zij is, Ritalin zou verboden moeten worden, maar gezien nu de tijd verdient de farmaceutische industrie klauwen voel met geld aan, want bijna elk kind wat gezien “anders” is en zich “anders” gedraagt dan hij of zij zich volgens de maatschappij moet gedragen wél Ritalin.

  http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=J3wm3-jqQ88

 8. Ik zit in een heftige strijd verwikkeld. Mijn zoon van 12 woont bij zijn vader, ik heb ouderlijk gezag. Nu heeft hij de stempel adhd gekregen. (iets waar ik aan twijfel, want er spelen heel veel andere dingen mee, waar ik jullie niet mee wil belasten) Ik heb vanaf het begin aangegeven overal aan mee te willen werken, maar niet aan medicatie. Nu wordt er van alle kanten druk op mij gezet om toch voor de medicatie te kiezen. Sterker nog, ze komen nu met een jurispudentie dat mijn handtekening helemaal niet meer nodig is, wanneer ook mijn zoon aangeeft deze te willen proberen. Hoe weet een jongen van 12 jaar wat deze medicatie doet? Waar ik ook aan de bel trek, ik loop overal tegen een muur op. Hoe kan ik nu nog voorkomen dat mijn kind deze pillen krijgt?

 9. Ik ben Dirk 38 jaar, 12 jaar geleden werd er bij mij ADHD vastgesteld, begon eerst met Ritalin, totdat ik er op 8 op een dag zat en dit mog steeds niet deed werken krap een jaar later kwam Concerta op de markt, ik moest het toen geheel zelf betalen a 80 euro per maand! 54mg per dag en dat doe ik nu al zo’n 10 jaar, de laatste 3 jaar heb ik echt nergenst meer zin in ben constant moe, niet meer inventief en alle prikkels zijn eigenlijk te veel. Ik ben al eens gestopt, voor 2 Weken, gevolg, werd weer vreselijk hyper en ontzettend agressief! Normaal doe ik dit nooit, zo, mijn gevoelens delen met iedereen, ben ook niet echt sociaal ingesteld! Maar ik ben ten einde raad! Iedereen heeft t alleen over de kinderen, logisch! Toch? Maar hoe zit t met al die volwassenen net als ik die ten einde raad zijn en echt niet meer weten wat ze moeten doen? Kan iemand me helpen? Ben eigenlijk wel een beetje uitgeterapeutiseerd! Help!

  1. Hoi Dirk,

   Ik ben 43 en weet sinds 2 jaar dat ik ADHD heb.
   In het begin heb ik Methylfenidaat en wellbutrin gebruikt maar vond de voordelen niet opwegen tegen de nadelen.
   In de tuinen advies gekregen om rhodiola te gaan gebruiken, wat een adaptogeen is, het past zich aan aan wat je lichaam nodig heeft op dat moment.
   Ik gebruik het in combinatie met ginko biloba en magnesium.
   De rhodiola helpt mij vooral met vermindering van stemmingswisselingen.
   Ook heb ik diverse trajecten bij Psyq gevolgd ( ADHD specialisten) waar ik veel aan gehad heb.
   Misschien heb je hier wat aan, uit ervaring weet ik dat de ADHD problematiek bij volwassenen zwaar onderschat wordt en dat wij een pittige taak hebben om dagelijks ons hoofd boven water te houden. Sterkte!

 10. Zelden zoveel eenzijdige onzin gelezen als op dit forum hier. Inleiding op het artikel lijkt ook -sorry- nergens op.
  Misschien eerst de stellingen degelijk onderbouwen vooraleer te beginnen schrijven met hoofdletters en uitroeptekens?

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.