Advertentie

Vetarm dieet veroorzaakt juist hartziekten!


x

Hartspecialist geeft openlijk toe.

Het door reguliere geneeskunde jarenlang aanbevolen:

x

Vetarm dieet veroorzaakt  juist hartziekten!

x

maart 2012 ©  Natural News / Jonathan Benson

© vertaling: Marieke van Dijk

x

De overtuiging dat het volgen van een vetarm eetpatroon bevorderlijk is voor de gezondheid en ziektes voorkomt is wellicht de voornaamste misvatting die verantwoordelijk is voor de huidige epidemieën van hoog cholesterol, overgewicht, hartaandoeningen en vroegtijdig overlijden. In een recent verslag geeft Dr. Dwight Lundell, een gepensioneerd hartchirurg met 25 jaar ervaring, toe dat vetarme voedingspatronen in feite verantwoordelijk zijn voor het vernietigen van de gezondheid. In dit verslag verklaart hij tevens waarom het consumeren van vet in een juiste onderlinge verhouding van groot belang is voor de bescherming van het lichaam tegen ziekteveroorzakende ontstekingen.  

Hart voor je gezondheid... Vet in voedsel is een essentieel onderdeel van de dagelijkse voedselbehoefte. Het weglaten ervan is een fundamentele ontwrichting..

Het vetarme dieet kan getraceerd worden in studies vanaf de jaren `40, waarin wetenschappers een verband waarnamen tussen wat zij beschouwden als “vetrijke diëten” en hoge cholesterol waarden. Vanaf toen werd, over een tijdspanne van meerdere decennia, de ideologie dat vetarme diëten goed waren voor het hart en bevorderlijk voor het handhaven van een gezond gewicht, als feit in steen geschreven, met weinig ruimte voor oprecht onderzoek of tegenstand. (HIER de link).

Vandaag de dag echter, is het pijnlijk duidelijk aan het worden dat miljoenen Amerikanen onnodig lijden aan gezondheidsaandoeningen die veroorzaakt zijn doordat zij zich aanpassen aan vetarme eetpatronen, waarvan hen verteld was dat zij hierdoor slank en gezond zouden blijven. En nu er nieuwe studies verschijnen die aantonen dat voeding zoals verzadigde vetten, die jarenlang belasterd zijn als zijnde ongezond en ziekteveroorzakend, in feite bevorderlijk zijn voor de gezondheid, is er een significante verandering in benadering aan het ontstaan in de wijze waarop mensen denken over gezondheid. (HIER link).

Maar omdat de mythe van het vetarme dieet al zo lang in de algemeen heersende  cultuur heeft voortbestaan, komt deze verschuiving nogal langzaam op gang, aangezien velen in de medische beroepsgroep terughoudend zijn met toegeven dat zij zich al die jaren met slechte wetenschap hebben ingelaten. Maar Dr. Lundell is één van de zeldzame, nederige medische professionals die nu openlijk naar de wereld de waarheid verkondigt over de gevaren van vetarme diëten.

Bewerkte suikers en granen, omega-6 rijke oliën zoals sojaboon en maïs zijn allen verantwoordelijk voor epidemische ziekten.

De trieste realiteit is dat veel van het voedsel dat door gezondheidsautoriteiten gepromoot worden als zijnde bevorderlijk voor gezondheid en gewicht, precies dát voedsel is dat verantwoordelijk is voor een slechte gezondheid en overgewicht. Oliën zoals sojaboon, maïs en zonnebloem, die algemeen gebruikt worden in bewerkt voedsel en fastfood, zijn volgestopt met omega-6 vetzuren en bevatten meestal geen omega-3 vetzuren, een zeer ernstige onbalans die verantwoordelijk is voor het beschadigen van slagaderwanden en die de chronische ontsteking veroorzaakt die verantwoordelijk is voor hoge cholesterol waarden.

“Wat zijn de grootste boosdoeners van chronische ontsteking?” vraagt Dr. Lundell in zijn verslag. “Eenvoudig gezegd, zij zijn overladen met simpele, intens bewerkte koolhydraten (suiker, meel en de producten die ervan gemaakt worden) en de overmatige consumptie van omega-6  plantaardige oliën zoals sojaboon, mais en zonnebloem die in veel bewerkt voedsel aangetroffen worden.”

Zie je, het is niet cholesterol dat de vijand is hier – je lichaam heeft cholesterol in feite nodig om goed te functioneren. Het is in plaats daarvan de slagaderwand ontsteking veroorzaakt door vetarme, omega-6 rijke diëten die het probleem is. Dit beschadigde weefsel verzamelt cholesterol en veroorzaakt de blokkades die verantwoordelijk zijn voor het veroorzaken van hartaandoeningen zoals beroertes.

“Simpel gezegd, zonder een in het lichaam aanwezige ontsteking is er geen mogelijkheid dat cholesterol zich opbouwt in de wand van het bloedvat en hartziekte en beroertes veroorzaakt,” voegt Dr. Lundell toe. “Zonder ontsteking zou cholesterol zich vrij door het lichaam bewegen zoals de natuur het bedoeld heeft. Het is de ontsteking die ervoor zorgt dat cholesterol beknelt raakt.”

Lees zeker Dr. Ludell´s volledige verslag over vetvrije diëten, cholesterol en hoe jij je gezondheid kunt verbeteren door het eten van vetten op: www.sott.net

x

 

7 gedachten over “Vetarm dieet veroorzaakt juist hartziekten!

 1. Ik heb meerdere malen slechte dingen moeten ervaren die allemaal uit handen van deze medici kwamen. Om er even één ding van te noemen is het feit dat ik op 10 mei 2005 een zwaar herseninfarct kreeg met gelijkertijd mijn laatste BDE (bijna dood ervaring).
  Vier uur heb ik toen (schijn)dood in mijn woonkamer gelegen. Maar toen ik weer terug was in mijn lichaam na die vier uur van mijn (schijn)dood, was ik één en al Liefde.
  Een Liefde die eigenlijk onbeschrijfelijk is en totaal anders is dan wat wij hier nog als liefde wensen te zien of ervaren.
  Maar door mijn ex kwam ik op een plaats terecht waar ik eigenlijk niet wou zijn, in het Wilhelmina Ziekenhuis. Mijn hormonen werden mij afgepakt en ik moest van hun bloedverdunners, simvastatine en nog meer van hun rotzooi slikken. Dat heb ik uiteindelijk maar 3 maanden gedaan en daarna weigerde ik dat langer in te nemen. Zij waren dan wel boos op mij, maar daar heb ik nooit mee gezeten, wel met het feit dat ook dokters niet meer te vertrouwen zijn, op een paar goede na. Via een goede dokter (die nu al geen praktijk meer heeft) kwam ik aan enzymetherapie. Maar dat mocht nu immers niet meer van die fijne commissie die dat allemaal zo goed regelt hé in onze ‘gezondheidszorg’! Want waar is die echte zorg dan? Die is er immers helemaal niet of slechts heel weinig.
  De meeste ‘dokters’ tot de specialisten aan toe, zijn bijna allemaal medicijnenvoorschrijvers geworden. Zo ziek is deze wereld dus al!
  Maar wij die dit doorhebben of door gaan krijgen, wij strijden tegen deze ‘overzieke’ industrie inclusief onze zieke overheid!

  1. Bij dit commentaar kan ik mij helemaal aansluiten, heb zelf 13 jaar geleden m’n eerst hartinfarct gehad! Diverse medicijnen enz. Had na een tijdje het gevoel dat mijn gehele spierstelsel aan het oplossen was, overal spierpijn etc etc uiteindelijk kwam ik tot de conclusie dat de spierpijnen veroorzaakt werden door de Cholesterol tabletten en ben daar mee gestopt, geen enkel commentaar van m’n huisarts.
   Geen spierpijnen meer maar ten langenlaatste met twee handen de trapleuning
   vast moeten houden om niet naar beneden te vallen!
   Na ’n gesprek met m’n huisarts kreeg ik andere tabletten waardoor ik nu mezelf wat beter voel, de kracht is er uit als ik op m’n knieén zit kan ik alleen omhoog als ik me met m’n armen op kan trekken! Voor mij is dan ook de conclusie dat wij zwaar voor de gek gehouden worden!
   En ook ik kwam tot het inzicht dat het personeel dat vroeger bij de Gruyter werkte moest een witte jas dragen en haalde het gevraagde uit de wand met laatjes!
   En eigenlijk doen veel reguliere huisartsen het zelfde!

 2. Lees eens het boek “Supplementen, de goede de slechte, de allerbeste”
  Hierin staat veel informatie over de huidige gang van zaken over onze voeding en over de uitputting van onze landbouwgronden, ook hierin staat hoe je de dingen wel moet aanpakken.

  Zeer nuttig boek.

 3. Dit is allemaal een grote conspiracy….

  Wanttoknow laat teveel 1 kant van het verhaal zien.
  En dat is dan voornamelijk de “Low carb” message. Wat mensen op het verkeerde pad zet, en de gezondheid nog verder schaadt.

  een dubbel blind onderzoek van Caldwell Esselstyn laat zien dat hart en vaatziekten te genezen zijn met een veganistisch dieet, hij heeft ook een boek genaamd,
  Prevent and Reverse Heart Disease
  http://www.heartattackproof.com/

  Zelfs president Clinton uit Amerika volgt deze meneer zijn adviezen.

 4. Naar mijn mening heeft het lichaam en het hart alle voedingsstoffen nodig , dus van eiwitten tot koolhydratten en van vet tot verzadigd vet en van suikers tot omega-3 0f 6 rijke olien.Het ligt er gewoon aan in welke mate je deze voedingsstoffen tot je neemt.Van de ene heb je wat meer nodig dan van de andere.Je moet gewoon een goed evenwicht in deze voedingsstoffen krijgen voor een gezond lichaam en hart.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.