Advertentie

Jim Berkland voorspelt aardbevingen..


x
Hoe voorspelbaar zijn aardbevingen, tsunami’s en vulkaan uitbarstingen?

Guido Jonkers © Maart 2011

X

 

Aardbevingen voorspelbaar
Jim Berkland is een geoloog die vele jaren werkte voor het Amerikaanse Geological Survey en in 1994 met pensioen ging. Hij publiceerde meer als vijftig wetenschappelijke rapporten en is vaak te gast in populaire nieuwsprogramma’s die daarbij van één van zijn belangrijkste vaardigheden gebruik willen maken: ‘aardbeving voorspellen’!

Het gebied dat de meeste aardbevingen genereert op Aard: de zg. Ring-of-Fire, rondom de Stille Oceaan.

Berkland claimt namelijk een methode te hebben ontwikkeld om aardbevingen te voorspellen, door goed naar de natuur te kijken. Hij stelt dat hij van overheidswege te horen heeft gekregen, dat hij geen nieuwe voorspellingen meer dient doen..! Vooral, aldus Berkland, om massa-paniek te voorkomen. En dat Berkland niet zomaar wat kan, blijkt wel uit zijn statistieken: zijn voorspellingen blijken tot nu toe voor 80% accuraat geweest.

Eind deze maand verwacht hij een grote aardbeving in de VS..?
Jim kijkt bij zijn voorspellingen naar een aantal belangrijke zaken. Bijvoorbeeld de stand van de maan; wanneer deze het dichtst bij de aarde staat, heeft dat een grotere invloed op de eb- en vloedbeweging op aarde; de twee-maandelijkse stand van de zon en maan.

Berkland kijkt ook naar opvallend vreemd gedrag van dieren; dit zou te maken hebben met het magnetische veld van de aarde en de verstoringen die daar optreden in het gebied waar de aardbevingen optreden, op de zg. breuklijnen.

Gepensioneerd geoloog Jim Berkland

Een van de voorbeelden die je bij dieren kunt waarnemen, is dat dieren de mogelijkheid verliezen om te navigeren, wanneer het magnetisch veld wordt gestoord. Op deze wijze komen zij, op wat vaak een ‘onverklaarbare manier’ wordt genoemd, aan hun einde. En deze zaken zijn recentelijk al waargenomen in de VS.

Aardbevingsvoorspeller Jim Berkland waarschuwd tóch nu voor het ‘hoge risico’, binnen het ‘seismische kader’, voor een poteniële zeer krachtige aardbeving ‘ergens’ in Noord-Amerika, tussen 19 en 26 Maart. Hij verwijst daarbij o.a. naar de enorme vissterfte die plaatsvond bij  King Harbor, nabij Redondo Beach. Dit zou als een ’teken-aan-de-wand’  gezien worden gezien, voor een potentiële beving.

Kijk naar het onderstaande interview met Jim Berkland
X

 

Van de website van Jim Berkland’s forum komt deze officiële voorspelling:

 

Maart 19-26, 2011 Voorspellingen

Het uiterst duidelijke kader van Maart, geeft een 90% kans op het optreden van de volgende aardbevingen, waarvan minstens een ervan, binnen de volgende criteria zal vallen:

(1) beving met kracht van 3.5 – 7.0 op de Richter-schaal, in een straal van 200 km van Mount Diablo

(2) beving met kracht van 3.5 – 7.0 op de Richter-schaal, in een straal van 200 km van Los Angeles.

(3) beving met kracht van 3.5 – 7.0 met het epicenter dat ligt in de staat Washington of Oregon.

(4) beving met kracht van 7 .0 + , een heftige beving, érgens in de wereld, zeer waarschijnlijk echter in de ‘Ring of Fire’, in de Stille Oceaan.

Om het e.e.a. in perspectief te zetten:

De aardbeving in ‘Loma Prieta’, in 1989 op 17 Oktober om 5:04 ’s avonds, die ook wel bekend staat als de ‘World Series Beving’, omdat deze plaatsvond tijdens een rechtstreekse uitzending van de Superbowl, hét grootste sportgebeuren jaarlijks in de VS, was een heftige beving, die het gebied in de San Francisco Bay Area in Californié trof. Deze beving vond plaats op een aftakking van de beruchte breuk die door het Westen van de VS loopt en die de ‘San Andreas’-breuk wordt genoemd, duurde 10-15 seconden en had een kracht van 6,9 op de Richterschaal. Bij deze beving kwamen 63 mensen om, in het Noorden van Californië, verwondde 3757 mensen en zorgde ervoor dat 3-12.000 mensen dakloos werden.

Website Jim Berkland

4 gedachten over “Jim Berkland voorspelt aardbevingen..

 1. in 2007 heb ik een boek gelezen van Michael Connely ,Echo Park,het was een roman maar ging over mensen die het weer wilde veranderen ,

  In het na woord staat beschreven wat er in werkelykheid gebeurd ,en daar wordt je niet vrolijk van ,oa dit in 1971 werd een octrooi verleend aan de Nationale Sciennce
  Foundation voor een methode om het weer te verandern ,
  Ben maar een simpele huisvrouw maar was erg onder de indruk toen ik dit las .
  waarom willen ze dit ,,om nog meer macht te krijgen over alles ,,
  Had het nawoord gecopieerd ,en bewaard ,,

  1. @ hannie,
   jij bent, net als iedereen, een divine mens. Een stukje van je Hogere Zelf is hier op de aarde in dit lichaam aanwezig. Onderschat jezelf niet. Jij bent ook, op jouw manier, belangrijk voor deze wereld.
   Love and Gratitude. O X O X O X O. Namaste.

 2. ja HANNIE; AMERIKA WIL EIGENLIJK ALLES BEHEERSEN .er zijn mensen die denken voor god te kunnen spelen OM ONS! HUN?? WIL OP TE LEGGEN ,en deze mensen moeten wij ?? met z,n allen zeer hardhandig de kop in drukken want doen wij dat niet dan gebeurd dit zeker en ze zijn zeer hard opweg om dat voor mekaar ter krijgen want kijk maar MONSANTO EN DE FARMA CHEMIE al wat zij willen gebeurt constand al DAGELIJKS KIJK ALLEEN MAAR EENS DE VERPAKKING van wat je inkoopt En die eigenlijk niet?? in onze voedingswaren behoren te zitten en dat zijn er heel wat ;maar ?? wij doen er zelf eigenlijk net zo hard aan mee om het te kopen .want als de winkels het niet verkopen kunnen hebben zij een verlies van tonnen .dat zou eigenlijk zeer goed zijn VOOR ONS ga naar de vee boer voor melk ga naar de tuinman voor jou groente en aardappelen .maar alleen naar die mensen waarvan je zeker weet dat hij geen voer&medicijnen inkoopt van deze bedrijven dan blijven wij ook gezond .

 3. dank je wel L.J voor je lieve woorden , wens jou ook alle goeds ,we doen ons best he .
  Garriet het zou fijn zijn als we bij de boer kunnen kopen ,,maar als je in een stad woont ,of zelf de dingen niet meer kan halen is het moeilijk ,,
  en die idiote verpakkingen is t gek ,,
  het wordt mooi weer dus laten we daar van genieten ,,,
  fijne dag alebei Hannie.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.