Advertentie

Full-bodyscanners: vernederen en bang maken!


De introductie van de full-bodyscanners op vliegvelden in de VS, heeft voor veel commotie gezorgd. Alleen al de wijze waarop Michael Chertoff, de voormalige Nationale Veiligheidsadviseur, deze apparaten éérst adviseerde, om ze vervolgens zélf te gaan leveren met zijn bedrijf, ná zijn ontslagname bij de overheid, zette deze röntgenscanners in een bizar daglicht.

Michael Chertoff.. een 'creap' die de Amerikaanse veiligheid zou dienen..! Of kan het zijn dat het gewoon een masker is..

Deze creepy Chertoff (zie HIER een eerder artikel over hem op deze site), was directeur van de TSA, de Amerikaanse veiligheidsdienst voor de transportsector. (TSA = Transport Security Administration)

De aanleiding voor het plaatsen van deze scanners, kwam voort uit het feit dat de zg. ‘onderbroekterrorist’ gepakt werd op een vlucht van Amsterdam naar de VS. Maar voor velen was het opnieuw een ValseVlag-operatie, die op touw was gezet, om juist deze scanners te plaatsen..!! (Zie hier het volledige artikel over de opzet van deze ‘verijdelde aanslag‘)

Het was dus duidelijk de bedoeling dat deze jonge Afrikaan gepakt werd met zijn ‘bompakketje’, zodat de wereld op de hoogte gebracht zou worden van ‘het feit’, dat controle op luchthavens ernstig te wensen overlaat..! Het was dus nodig om nieuwe maatregelen te treffen.. En wat denk je…? Juist!! Meneer Chertoff, wist de oplossing..

Binnen 1 jaar was zijn apparaat klaar en kreeg hij de order voor de scanners! Een order van enkele honderden miljoenen US. Elke bodyscanner kost US$ 280.000. En er staan er inmiddels bijna 1300 in de VS.. Een kleine rekensom leert dat er dus een budget voor deze scanners is vrijgemaakt (van het belastinggeld van burgers!) van zo’n slordige US$ 350.000.000. (zie HIER voor het financiële verhaal achter de scanners!)

Het grote krachtenspel, met 1 BOEman..? Het hangt er natuurlijk helemaal van af, welk 'licht' je erop schijnt en van welke kant je het 'belicht'!

Overigens is er een perfect alternatief voor deze scanners, maar daar mag kennelijk niet over gesproken worden.. Namelijk ‘speurhonden’.. Uit tests blijkt dat deze honden veel effectiever in staat zijn explosieven in wat voor hoedanigheid dan ook, op te sporen.. (Zie HIER ons eerdere artikel) En de kosten voor een speurhond, zeg maar zo een die geen straling afgeeft? Zo’n beest zou de Amerikaanse belastingbetaler zo’n US 8500.- per stuk kosten.

Maar er was natuurlijk ook weer een nieuwe mijlpaal bereikt in het steeds verder beperken van  de vrijheid van mensen! Je volledig laten doorlichten en/of je als alternatief, volledig laten fouilleren.
Hoe vernederend moeten we deze zaken laten worden, om de ontwikkelingen rondom het afnemen van onze privacy en vrijheden een halt toe te roepen? Dat vragen wij ons af. En het wordt allemaal gedaan omdat we ANGST hebben, angst voor terroristische aanslagen.. ANGST die ons is aangepraat.. ANGST die we zelf mogen elimineren.. Want anders gaat het gewoon dóór..

Juist, want de ‘Warrrrrr on Terrrorrrr’ is nog lang niet afgelopen, als het aan de ‘krachten achter de schermen’ ligt..

Deze ‘verschrikkelijke oorlog-tegen-het-terrorisme’, zorgt er immers voor dat mensen massaal hun eigen autoriteit uit handen geven aan een ‘andere autoriteit‘.. En deze weet/weten wel weg met die nieuwe verkregen macht.. Kijk maar eens wat de Patriot Act voor ’terrrrrrorrrristische aanslag’ heeft gepleegd op de vrijheden van Amerikaanse burgers..!

Inmiddels is bekend geworden dat deze scanners waarschijnlijk de grenzen van toelaatbare straling met een 20-voud overschrijden…!! We plaatsen daarom onder het bericht van het originele protest van de student Aaron Tobey, het artikel uit de Telegraaf, betreffende deze overdosis straling. Ondanks het feit dat de Nederlandse scanners met ‘micro-golven’ zouden werken.. De vraag is dan inderdaad: “Wat doen die microgolven in je lijf..?”
x


* * *
X

Student protesteert met geschreven grondwettekst op zijn borst
x

© David Kravets / origineel artikel

vertaling © Guido Jonkers – WantToKnow.nl/.be

x

Een 21-jarige jongeman uit Virginia die een verkorte versie van het 4e Amendement uit de Amerikaanse grondwet op zijn borst had geschreven, werd tot op zijn onderbroek uitgekleed, tijdens het inchecken voor een binnenlandse vlucht. Hij eist nu US$ 250.000.- als schadevergoeding voor de beschamende wijze waarop hij is vastgehouden en behandeld.

Een overheidsfoto van Aaron Tobey, vlak na zijn vastname. Deze vastname blijkt nog een staartje te krijgen voor de Amerikaanse overheid..!

Deze man, Aaron Tobey, claimt nu in een civiele procedure (zie hier de PDF van deze aanklacht), dat hij in December op het Richmond International Airport werd geboeid en ruim 1,5 uur is vastgehouden door de TSA, dezelfde club die de omstreden scanners op de vliegvelden hebben geplaatst.

Deze Transportation Security Administration werd behoorlijk in verlegenheid gebracht door de wijze waarop Tobey zijn bovenkleding verwijderde om, door het tonen van dit 4e amendement op zijn borst (foto), een stil protest te laten zien tegen de krankzinnige maatregelen die sinds een half jaar gelden in de VS op de vliegvelden.

Wat stond er op zijn borst/Hoe luidt dat 4e Amendement?
x
‘Het recht van mensen om zich gevrijwaard te weten van onredelijk onderzoek en onredelijke aanvallen, zal niet worden overtreden’

Deze jongeman, die student is aan de Universiteit van Cincinnati, weigerde om zich door de nieuwe röntgenmachines te laten doorlichten, voordat hij aan boord kon gaan van zijn vlucht. Op bijna alle luchthavens in de VS zijn inmiddels deze krankzinnige machines geplaatst en er is bijzonder hevig protest tegen gerezen.

Het is de oud-veiligheidschef van de VS, Michael Chertoff, die de order in de wacht sleepte om zijn eigen advies uit te voeren, deze machines te plaatsen op de vliegvelden, in relatie tot het mogelijk onderscheppen van ‘terroristische daden’.

Tobey wilde naar de begrafenis gaan van zijn oma in Wisconsin. Op de luchthaven beslot hij, in plaats van door de machine te lopen, langzaam lángs deze machine te lopen, onderwijl zijn bovenkleding verwijderend, en zo zijn protest te laten blijken.

“Hij ging erheen in de wetenschap dat hij zich niet wilde onderwerpen aan de doorlichting door het röntgenapparaat, noch zich wilde laten body-searchen”, aldus zijn advocaat James Knicely in een telefonisch interview. (Het body-searchen, of ook ‘pat-down’ genoemd, komt neer op een alternatieve manier van onderzoek, waarbij mensen lijfelijk en zeer intimiderend worden gefouilleerd. GJ)

In de Federale rechtszaak wordt –onder andere- de claim gedaan dat Tobey op onjuiste gronden is vastgehouden, op basis van het Eerste Amendement in de US-grondwet en op basis van het 4e Amendement. Volgens Knicely werd zijn client ‘ruim 90 minuten vastgehouden en waren zijn armen achter zijn rug geboeid’.

Ondanks zijn aanhouding was Tobey tóch in staat op tijd bij de begrafenis van zijn oma te zijn.

Uit de aanklacht, die Tobey dus heeft aangespannen, blijkt dat het verweer van de TSA erop neer komt, dat zij hem op 30 December op het vliegveld, ná deze actie, hebben ondervraagd naar zijn ‘betrokkenheid met en/of zijn kennis van enige terroristische organisaties, of hij door een derde partij was benaderd, en wat zijn bedoelingen en intenties waren’.
Twee weken later, bleek de officier van justitie uit Henrico County de aanklacht tegen Aaron TObey te hebben laten vallen.
x

* * *

x

Bodyscanners toch gevaarlijk?

© Telegraaf maart 2011
x

Hoe kan een dergelijk beeld uit de scan komen, als er niet met heftige methodes wordt gewerkt. Zo zou je als leek denken...

De beruchte bodyscanners op luchthavens lijken toch niet zo onschuldig te zijn als beweerd werd. Door een calculatiefout zou de straling tien maal hoger kunnen zijn dan eerder werd verondersteld.

In Amerika is de discussie over de bodyscanners opnieuw opgelaaid. De apparaten, waarmee de reiziger virtueel in z’n blootje gezet wordt, worden fel bekritiseerd vanwege de privacyschending en het mogelijk veroorzaken van kanker.

Door grove rekenfouten moet de apparatuur, waarmee explosieven of wapens gedetecteerd kunnen worden, nu opnieuw getest worden.

De naakte waarheid over het mogelijke stralingsgevaar van de bodyscanners laat nog even op zich wachten. De Amerikaanse veiligheidsadministratie TSA heeft besloten om alle toestellen tegen eind maart opnieuw te laten testen, maar stelt dat de apparatuur veilig is, ook als de straling tien keer hoger is dan eerst werd aangenomen.

Ook Schiphol maakt gebruik van bodyscanners. Het type dat op de Amsterdamse luchthaven wordt gebruikt werkt echter niet met röntgen maar met microgolven. Volgens Minister Ernst Hirsch Ballin (Justitie) heeft de mislukte aanslag op een vlucht van Amsterdam naar Detroit tijdens Kerstmis de noodzaak van de verscherpte controle aangetoond.

Nog een weetje... Wist jij dat de full-body-scanner in staat is beelden te leveren die 'invert' dit resultaat (rechts) opleveren..?

x

* * *

 

2 gedachten over “Full-bodyscanners: vernederen en bang maken!

 1. Mooi Guido.

  Check nog even mijn correspondentie met Marc Chavannes in NRC over meneer Farouk met z’n onderbroekbom: http://weblogs.nrc.nl/opklaringen/2010/02/12/kerstterrorist-expres-doorgelaten/comment-page-1/#comment-9386

  Mijn motivatie zit ‘m in de aardigeheid te zorgen dat de MSM er niet omgeen kunnen. Zelfs als meneer Haskel (de advocaat) keihard liegt, dan nog is het bizar dat zijn ooggetuige verklaring vorig jaar niet in het nieuws is gekomen. Hoe kan dat, vraag ik de MSM. Er was zoveel aandacht voor deze zaak, een stoere Nederlandse jongen in het vliegtuig overmeesterde de ’terrorist’ en werd held. Dan wil je hierover toch alles kunnen vertellen als hollandse krant? Niet dus. Ik noem dat Framing. Zoveel aandacht voor een detail dat mensen expres niet kijken naar waar het interessant wordt. Googelaars verdienen hun brood ermee. Politici ook.

  http://www.infowars.com/congressional-hearing-reveals-us-intelligence-agencies-shielded-flight-253-bomber/
  http://www.infowars.com/state-department-admits-detroit-christmas-bomber-was-deliberately-allowed-to-keep-us-entry-visa-board-his-flight/
  http://www.infowars.com/body-scanners-increase-privacy-says-corporate-media/

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.