Advertentie

Straling versus hoofdpijn..


x

Straling versus hoofdpijn

2018 © Thijs Tjaden/Tjaden woonbiologie
2018 © deze versie WantToKnow.nl/be
x

Auteur van dit artikel: woonbioloog Thijs Tjaden

In oktober 2007 werd ik gevraagd om een woningonderzoek te komen doen bij een gezin, waarvan een dochter iedere dag last had van hevige hoofdpijnen. Zo ernstig, dat ze niet meer naar school kon gaan. De bezoeken aan de huisarts en verschillende onderzoeken in het ziekenhuis hadden niet veel opgeleverd. Na een zoektocht op het internet kwamen ze bij mij uit. Bij aankomst zag ik al dat ze vlak bij een verkeersplein woonden met in het midden een hoge zendmast, vol met telefoon-zenders. Toen ik metingen deed, op de slaapkamer van de dochter, bleek deze mast daar een groot elektromagnetisch veld te veroorzaken.

De mast hadden ze uiteraard wel zien staan, maar er werd verondersteld dat dit een sirene was voor het eerste-maandag-van-de-maand-alarm. Bij wijze van proef heb ik direct een speciale afgeschermde klamboe voor over het bed en een rol afschermvlies voor onder het bed opgestuurd. De afgeschermde klamboe bestaat uit katoen, met daarin een fijne zilverdraad geweven. Het vlies is opgebouwd uit carbon vezels. Beide materialen hebben een afschermende werking, zodat het elektromagnetische veld op de slaapplek heel laag wordt.

Al na een paar dagen kreeg ik een telefoontje dat de hoofdpijn steeds minder werd en er werd besloten een klamboe aan te schaffen. De hoofdpijn bleef een aantal jaren weg, terwijl de situatie ongewijzigd bleef, maar in 2010 kwamen de klachten weer in alle hevigheid terug.

Bij meting binnen de klamboe bleek dat deze niet meer voldoende afschermde. Bij onderzoek van de fabrikant, bleken de zilveren draden in de klamboe te zijn opgelost, wat volgens de fabrikant te wijten was, aan een agressief bleek- of wasmiddel. Uit coulance hebben ze toen een licht beschadigd nieuw exemplaar naar de cliënt opgestuurd, voor minder dan de helft van de nieuwwaarde. De hoofdpijn verdween weer als sneeuw voor de zon.

Dit verhaal is ‘zomaar’ een voorbeeld uit mijn praktijkervaring als woonbioloog en om maar gelijk antwoord te geven op de vraag wat nu een woonbioloog is, kan ik die als volgt beantwoorden met de definitie:

De woonbioloog onderzoekt de woning en de omgeving,
op ziekmakende eigenschappen, met als doel de woning ‘gezond’ te maken.

Slaapproblemen; ze worden niet gerelateerd aan elektro-straling..!
De meeste mensen komen uiteindelijk bij mij terecht naar aanleiding van slaapproblemen. Zoals bovenstaand voorbeeld illustreert, betreft dit ook vaak jonge mensen en tegenwoordig steeds vaker hele jonge kinderen. Er is natuurlijk de laatste twee decennia een heleboel veranderd in onze leefomgeving, dus om nu te stellen dat alle slaapproblemen door ‘straling’ zouden komen is wat erg kort door de bocht.

Er zijn natuurlijk legio oorzaken aan te wijzen waardoor het slaapgedrag wordt beïnvloed. De hoeveelheid informatie die een jong kind al per dag moet verwerken staat ongeveer gelijk aan de informatie waar een oermens zijn hele leven over deed. Daarnaast hebben de meeste mensen een televisie op hun slaapkamer die pas wordt uitgeschakeld vlak voor het slapen gaan. Het blauwe licht van het scherm kan er echter voor zorgen dat het slapen de komende uren niet gaat lukken.

Bij een steeds grotere groep ligt tegenwoordig naast het hoofdkussen een smartphone, er zou namelijk best wel eens een berichtje van een goede vriend of vriendin binnen kunnen komen en als ie er nou toch ligt, is het checken van je facebook een paar keer per nacht ook zo gebeurd. Natuurlijk hebben we allemaal stress op het werk of op school, drinken we een kopje koffie na de maaltijd en tot slot nog een paar wijntjes of biertjes voor het slapengaan.

Door alle straatverlichting in de dichtbevolkte woonwijken wordt het buiten ook niet meer echt donker en de stilte is al helemaal ver te zoeken. Allemaal factoren die ertoe kunnen bijdragen dat een groot deel van de ‘beschaafde’ wereld, kampt met insomnie (slapeloosheid). Maar wat heeft slapeloosheid dan te maken met migraine en wat hebben migraine en slapeloosheid samen dan weer met straling te maken. Laten we maar even bij het begin beginnen.

Slaapproblemen blijken vaker voor te komen bij mensen met, dan bij mensen zonder migraine; Met name de hoofdpijn tijdens de nacht en bij het opstaan is uit onderzoek gebleken. Toen in datzelfde onderzoek de slaapproblemen werden behandeld bleek dat alle patiënten daar baat bij hadden en dat bij 65% de hoofdpijn zelfs volledig verdween. (MD 2014) Verschillende onderzoeken hebben aangetoond dat de straling van mobiele telefoons invloed heeft op
onze hersenfuncties.

Zweedse wetenschappers vermoeden dat ‘zwakke gepulseerde microgolven’ een bres slaan in de bloedhersenbarrière, zodat mogelijk giftige stoffen de hersenen kunnen binnendringen. De Amerikaanse dr. George Carlo meldt vergelijkbare uitkomsten. Hij voerde gedurende 6 jaar een onderzoek uit voor de Amerikaanse telecomindustrie en kwam daarbij tot de conclusie dat de kans op een akoestisch neuroom 50% hoger lag bij gebruik van een mobiele telefoon gedurende zes jaar of langer.

Resultaten verbloemen door de industrie..!
Uiteraard was dit niet de uitslag die de telecomreuzen in gedachten hadden, dus Dr. Carlo moeste een andere baan gaan zoeken en is nu de grootste luis in de pels van de Amerikaanse telecom. Maar goed, ik dwaal af en dit legt nog steeds geen verband tussen migraine en straling, maar ik ben er bijna: Bij de mens kan de gepulseerde straling van mobiele telefoons leiden tot gewijzigde potentiaalwaarden, een andere bloeddoorstroming in de hersenen en andere patronen in de hersengolven.

Er is ooit een onderzoek geweest waarin na slechts een halfuur gebruik van een mobiele telefoon de melatoninewaarden aanzienlijk waren afgenomen. En dit is nu precies waar ik heen wil, want dat zou straling rechtstreeks kunnen koppelen aan slaapproblemen. Melatonine is de spil bij het reguleren van het endocriene systeem en de ‘lichaamsklok’. Bij sommige mensen die een migraineaanval hebben zie je dat de melatoninespiegel verlaagd is.

Diep in de hersenen opgeborgen, de menselijke kosmische antenne, de pijnappelklier.

In een goed werkende pijnappelklier (epifyse) wordt melatonine geproduceerd, wat ervoor zorgt dat er een goede slaap-waakcyclus ontstaat. In de jaren 70 werd al duidelijk dat met name vrouwen met onregelmatige werktijden, zoals in de verpleging of in de luchtvaart, vaker borstkanker ontwikkelden dat andere vrouwen. Onderzoeken hebben aangetoond dat melatonine een krachtig antioxidant is wat je immuunsysteem kan versterken en wanneer het immuunsysteem ondermijnd wordt kan het lichaam ziek worden.

De pijnappelklier als sleutel in het slot..
Volgens een studie die gepubliceerd is in 2006 in een nummer van CNS-drugs, zijn de conditie van de pijnappelklier en de melatoninespiegel van invloed op het ontstaan van migraine. De schrijvers verklaren dat de directe omgeving waar de patiënt in verblijft invloed heeft op de productie van melatonine. Bingo! Straling kan de pijnappelklier beïnvloeden, waardoor er nagenoeg geen melatonine meer aangemaakt wordt en er ontstaan slaapproblemen, wat weer kan resulteren in migraine.

Het onderzoek richt zich dan verder op het voorschrijven van 5mg melatonine voor volwassenen en een veel lagere dosering voor kinderen, met als gevolg dat men beter ging slapen en de migraine klachten verdwenen, maar daar trap ik dan toch even op de rem. De hele medische wetenschap is alleen maar bezig met het blussen van brandjes terwijl het een stuk eenvoudiger en goedkoper is om de branden te voorkomen, alleen heeft de brandweer dan niks meer te doen. In het geval van de onderzoekers de farmaceutische industrie..!

Niet gehinderd door enige wetenschappelijke kennis..
Je kan dus beter onderzoeken wat de reden is waarom de pijnappelklier het zo af en toe laat afweten. En daar komt dan mijn hypothese. Ik denk dat ik in het voordeel ben dat ik geen academische opleiding heb genoten, geen enkele medische achtergrond heb, maar wel heel veel ervaring heb in het meten van straling en de gevolgen van het wegnemen van deze straling. Door mijn mbo-opleiding elektrotechniek heb ik een goede basis elektriciteitsleer en door goed te luisteren naar mijn cliënten een behoorlijke ervaring in het oplossen van problemen.

De manipulatie in beeld: een van de meest voor zichzelf sprekende staatjes.. Uit het VARA-programma ZEMBLA van een paar jaar geleden. Namen van onderzoek(ers0 dat gesponsord is door de telecom-industrie wordt hier als rood aangegeven. Dergelijk onderzoek blijkt relatief váker positieve resultaten te laten zien over de schadelijkheid van mobiele telefonie. Raar hè?

In mijn vorige vak als elektricien ging het met het opsporen van storingen in een elektrische installatie om het elimineren van secties, waardoor het probleemgebied steeds kleiner wordt en waardoor je uiteindelijk bij de oplossing komt. In de woonbiologie is dit niet veel anders. Wat ik denk dat er gebeurt, is dat ons buitengewoon pientere lichaam af en toe een paar nieuwe zaken, zoals door de mens bedachte straling, niet helemaal begrijpt. De straling waar ik het over heb is elektromagnetische straling afkomstig van zendmasten, telefoons en wifirouters.

Gaan we nu kijken naar het gehele frequentie-spectrum, dan valt licht daar ook onder, net als geluid overigens. Alleen licht zien we en geluid horen we. Wanneer we willen gaan slapen bij te veel licht, doen we de gordijnen dicht of schermen we onze ogen af met een zogenaamd slaapmasker en bij veel geluid sluiten we ramen en deuren of doen we oordoppen in.

Als je autoradio ernstig gestoord wordt, wanneer je onder of langs zo’n GSM-mast rijdt, wat voor invloed denk je dat die masten en de EMS (elektro-magnetische straling) voor effect op ons en het Aardeveld hebben?

Straling, straling, straling, je zou er zó al moe van worden..
We zijn zo gefocust op wat we bewust kunnen waarnemen, dat we vergeten dat er ook nog heel veel is wat we niet bewust kunnen waarnemen. Wat ik eigenlijk wil zeggen is dat ons lichaam geen onderscheid maakt tussen licht en straling. De pijnappelklier reageert op licht wat via onze ogen naar binnen komt. Het afschermen van de ogen met een masker kan nog enig effect hebben op de pijnappelklier, maar de door de mens gemaakte straling gaat overal dwars doorheen en zal  dus altijd de melatonineaanmaak beïnvloeden.

Wat mij de afgelopen 20 jaar is opgevallen is dat wanneer ik de stralingsbron kon wegnemen, afschermen of harmoniseren, mijn cliënten veel beter gingen slapen. Over het algemeen vielen ze makkelijker in slaap, ook nadat ze ’s nachts het bed uit gingen voor een toiletbezoek, werden ze uitgeruster wakker en kon een enkeling na een tijdje vaak zelfs volstaan met minder slaap. Maar hoe kan een klier zoals de pijnappelklier nu zo gevoelig zijn voor straling en andere organen (zo ver bekend is) niet.

Kristallen in de pijnappelklier: elektronische signaalantennes..!
Er is onderzocht dat er in de pijnappelklier (zie rode bolletje hieronder in de illustratie) kristallijne bolletjes ter grootte van 1 tot 20μm (micrometer) aanwezig zijn. Deze kristallen blijken te bestaan uit calsiet en calsiet heeft piëzo-elektrische eigenschappen en kunnen gezien hun vorm, afmeting en samenstelling interfereren met de uitgezonden frequenties van 500MHz tot 2.5 GHz. En laten dat nou net de frequenties zijn waar gsm 900, gsm 1800 (2G), C2000 (hulpdiensten), UMTS (3G), LTE (4G), wifi, bluetooth en straks ook het 5G netwerk gebruik van zal gaan maken.

Het is dus geen wonder dat er zo veel mensen slecht slapen en dat het immuunsysteem bij zo veel mensen niet goed functioneert. Het is goedbeschouwd ook niet normaal dat er in deze tijd zoveel auto-immuunziektes zijn. Een aandoening waarbij het lichaam de eigen cellen en stoffen als lichaamsvreemd ziet en antistoffen tegen het eigen weefsel gaat vormen.

Met mijn lekenverstand is één en één nog steeds twee. De straling houdt ons wakker en als we niet slapen worden we gek en gaan we dood. En… straling zorgt ervoor dat ons immuunsysteem steeds zwakker wordt waardoor we ziek worden en daar gaan we ook aan dood. Dat is wel een heel somber vooruitzicht en dit klopt ook niet helemaal omdat we toch met zijn allen nog best oud worden. De leeftijdsverwachting voor de nieuwe generatie gaat al richting de honderd jaar. Alleen zou het wel fijn zijn als we deze leeftijd in goed gezondheid zouden mogen bereiken.

De woonbioloog voegt de daad bij het woord..Hebben we nu dus het bewijs dat migraine ontstaat door de aanwezigheid van straling? Nee, dat hoor je mij niet zeggen. Ik hou me altijd verre van medische uitspraken of adviezen, gezien mijn vooropleidingen, maar wat ik de afgelopen jaren heb gezien bij mijn cliënten is wel opmerkelijk te noemen. Honderden mensen zijn beter gaan slapen en voelen zich daardoor stukken beter en een enkeling is ook daarna van een aantal chronische klachten afgekomen, zoals het voorbeeld hieronder van mijn eigen moeder.

Nadat ik in het begin van deze eeuw een paar cursussen en opleidingen had gevolgd in mijn nieuwe vak als woonbioloog, was mijn eigen familie natuurlijk gelijk ‘aan de beurt’ met mijn pas verworven kennis. Mijn ouders waren één van de uitverkorenen waarbij ik een volledig woningonderzoek ging uitvoeren. Vanuit mijn elektrotechnische achtergrond had ik al veel ervaring met metingen, dus ik had een aardig arsenaal aan meetapparatuur om allerlei velden te meten.

Ik begon met het meten van de elektrische velden. Deze velden worden veroorzaakt door de aanwezigheid van elektriciteitsleidingen. Toen ik de meter op het bed van mijn ouders plaatste geloofde ik mijn ogen niet. Een elektrisch veld boven het matras mag niet hoger zijn dan 5 volt/meter, zo had ik geleerd. De waarde die ik op mijn moeders matras kon meten bedroeg meer dan 200! Hun bed bestond uit stalen frame met een stalen Auping spiraal. De bed-ombouw was voorzien van diverse elektra punten en 2 leeslampjes boven het hoofdeind.

Mijn ouders als proefkonijnen..
Ik had geleerd om bepaalde groepen in de meterkast uit te schakelen om te zien welke groep verantwoordelijk was voor de enorme elektrische veld. Bij groep 2 was het bingo. Toen ik de bewuste groep uitschakelde zakte de waarde van 200 naar rond de 1 volt/meter. Een prachtige waarde. Doortastend als ik was heb ik de groepenkast gelijk voorzien van een netvrijschakelaar; Dit is een unit die je in de groepenkast plaatst en wanneer er in een bepaald circuit geen stroom meer gebruikt wordt, schakelt de netvrijschakelaar de spanning van deze groep af, met als gevolg dat er nergens in die sectie meer elektrische velden meetbaar zijn. Zodra je een lampje aan doet, ‘voelt’ de netvrijschakelaar dat en schakelt deze de spanning weer in.

Vanaf dat moment sliepen mijn ouders ‘spanningsvrij’. Wat ik nog niet verteld had, is dat mijn moeder een migrainepatiënt was. Bijna om de andere week lag ze een dag plat op bed. Gordijnen dicht en iedereen op zijn tenen de trappen op en af. Iedere eerste vakantiedag was het altijd bal en vaak ook met etentjes of andere uitjes. Vanaf de dag dat de netvrijschakelaar was gemonteerd heeft mijn moeder nooit meer last gehad van migraine. Nog wel zo af en toe van hoofdpijn, maar de echte migraineaanvallen behoorden vanaf dat moment tot het verleden.

Nu heb ik van de Haarlemse huisarts dr. Moolenburgh altijd geleerd dat één casus geen bewijs is, maar, en nu citeer ik hem letterlijk: ‘Wij schijnen vergeten te hebben, dat wij weliswaar deel uitmaken van een groep, maar dat elke patiënt er één is en dat je juist uit individuele ziektebeelden (door de reguliere bollebozen snerend ‘anekdotisch’ genoemd, alsof het levensverhaal van de patiënt onbelangrijk is), zeer veel kunt leren, ook voor volgende patiënten’.

Het zou dus zomaar kunnen zijn dat de oorzaak van de hoofdpijn aan de woon- of werkplek is gerelateerd. Een aantal jaar geleden kwam ineens de term ‘sickbuildingsyndroom’ boven drijven. Een syndroom wat vermoedelijk veroorzaakt wordt door vluchtige organische stoffen die in verf, plastic en lijm voorkomen. Maar ook door tl-verlichting, airconditioning, schimmels, onvoldoende ventilatie, slechte warmteregeling, lawaai, beeldschermen en niet te vergeten de invloed van elektromagnetische straling en elektrische velden van snoeren.

Gelukkig zijn er steeds meer werkgevers die hier serieus mee omgaan, al deze zaken goed op orde brengen en het ziekteverzuim zien afnemen. Een bekend voorbeeld is dat de auto- en motorenfabrikant BMW zijn stralingslimieten heeft verlaagd tot maximaal 100 μW/m² (Nederlandse overheid hanteert een limiet van 20.000.000μW/m²), alleen maar om haar werknemers te beschermen. (Bron: stopUMTS) En nu…..

Bijna iedereen aan wie ik vertel dat je moet proberen zo min mogelijk straling in je huis te hebben zegt hetzelfde; Namelijk dat het toch niks uitmaakt om je eigen wifi uit te zetten terwijl alle buren hem gewoon aan laten staan. Het klopt inderdaad dat wanneer je op je telefoon een wifinetwerk zoekt, je ongeveer alle netwerken van alle buren uit de straat terug kan vinden in je telefoon. Dat klopt als een bus, maar heeft wel degelijk zin om je eigen huis zo ‘schoon’ mogelijk te houden.

Telefoon/wifi in je slaapkamer? Stralend sta je op..

WiFi-straling in huis, zichtbar gemaakt met een nieuwe foto-techniek. Het lijken leuke ‘slingers’, maar feitelijk hebben we het hier over een uiterst schadelijke straling. Wifi nooit uit? Dan ALTIJD slingers in je huis..

Hoe minder straling er is in de buurt van de slaapkamer, hoe beter het is. Zorg ervoor dat ’s nachts alles wat draadloos is, uitgeschakeld staat. Geen wifi, geen dect, geen mobieltjes, geen games met losse controllers. Maar zorg er ook voor dat er zo min mogelijk elektra rondom het bed aan staat. Dus geen waterbed,  geen elektrisch verstelbaar bed, geen elektrische dekens of kussens, en geen wekker pal naast je hoofd. Heb je toch elektra aan of in je bed, trek dan de stekkers eruit voor het slapen gaan.

Het waterbed blijft tijdens de nacht wel warm als je er zelf op ligt onder een dekbed. Ja maar…..hoor ik dan heel vaak, iedereen heeft dit toch? Klopt, heel veel mensen staan ’s ochtends op met hoofdpijn of zoals op mijn site staat te lezen. ‘Veel mensen staan ’s ochtends vermoeider op dan dat zij naar bed zijn gegaan’.

In de jaren 80 heb ik het elektra vak geleerd van een ‘oud’ collega en vlak voordat ik in 1994 het bedrijf, waar we beiden werkzaam waren overnam, heeft hij gekozen voor een andere baan, maar we hebben wel altijd contact gehouden.  Toen ik mij rond het jaar 2000 ging bezighouden met de woonbiologie. vertelde ik hem vaak over mijn nieuwe vak en omdat hij ook verstand had van elektra was er altijd veel interesse. Nadat ik hem een tijdje niet had gezien troffen we elkaar op een ochtend in zijn kantoortje waar hij me bedankt voor mijn adviezen. Hij sprak en spreekt vaak in raadsels, dus ik keek hem vragend aan, waarop hij begon te vertellen dat hij zijn hele leven lang al met hoofdpijn opstond.

Nadat hij mij had horen vertellen over elektrosmog en elektrostress heeft hij bij wijze van proef zijn wekker van zijn nachtkastje verwijderd en deze vervangen voor een wekker op batterijen. De eerste dag was het al gelijk raak, geen hoofdpijn meer bij het opstaan. Hij was er zo van overtuigd dat de wekker verantwoordelijk was geweest voor al die jaren hoofdpijn, dat ie hem nooit meer heeft teruggeplaatst. De hoofdpijn is niet meer teruggekomen. Ik hou van simpele oplossingen maar deze was wel heel erg simpel..!!

Zoals gezegd ligt mijn specialiteit in het meten van (niet ioniserende) straling (ioniserende straling is o.a. radioactieve straling). We hebben het alleen nog maar gehad over de straling van de elektrische installatie (elektrische en magnetische velden) en de radiografische straling afkomstig van o.a. zendmasten en wifirouters (elektromagnetische straling), maar er is nog een vorm van straling en wel de kosmische- en aardstralen.

Voor eerste wereldoorlog was dit de enige bekende straling en werd daar ook rekening mee gehouden wanneer er huizen gebouwd werden. Wanneer er ergens een waterader of een breuk door een gebied liep dan werd er niet gebouwd. Aan het begin van onze jaartelling was er nog volop ruimte om woningen te bouwen. Nederzettingen ontstonden vaak op praktische plekken, langs meren en rivieren. Voordat men een huis ging bouwen, liet men destijds een kudde schapen voor langere duur op een kavel rondlopen.

Na verloop van tijd werden de schapen geslacht.
Wanneer in de ingewanden te veel afwijkingen werden geconstateerd, werd er op die kavel geen woonhuis neergezet. Zo simpel ging dat. In de tijd waarover we nu spreken, waren er natuurlijk nog helemaal geen zendmasten, babyfoons of draadloze apparaten. Deze onderzoeksmethode was er puur op geënt om de invloed van kosmische- en aarde energieën in kaart te brengen. Toch wist men toen al dat sommige stukken land gewoon niet geschikt waren voor huizenbouw. Noem het ervaring of intuïtie.

De wichelroede wordt tegenwoordig vaak weer gebruikt. Een uiterst slim ‘apparaat’, dat reageert op energieën, zoals aardstralen en/of Elektromagnetische Straling. Ir. Hans Andeweg, directeur van ECOintention, demonstreert hier de simpele koperen staafjes in een huls.

In de loop der jaren zijn wij mensen steeds verder van de natuur af geraakt en nauwelijks meer in staat te voelen of bepaalde plekken goed voor ons zijn. Voor dieren daarentegen werkt het heel anders, een hond zal van nature nooit op een belaste plek gaan liggen. Veel boeren bevestigen ook dat hun koeien sommige stukken land gewoon mijden. Deze aardstralen bestaan tegenwoordig natuurlijk nog steeds, alleen houdt er bijna niemand meer rekening mee en wordt er vaak vriendelijk en begrijpend geknikt als ik hierover begin.

Toch heb ik ook met het harmoniseren van aardstralen verbluffende resultaten bereikt. Een aantal jaar geleden hebben we zelf een woningharmonisator ontwikkeld die, zoals zijn naam al doet vermoeden, de energie in de woning harmoniseert. Het betreft een stekker, gevuld met onder ander kristallen die in het stopcontact wordt ingeplugd en daarna tot in lengte van jaren de energie van de woning in balans brengt. De aardstralen worden niet weggehaald of omgebogen, maar krijgen een andere lading, waardoor de energie in huis een heel stuk aangenamer wordt.

Hieronder een ervaring van een cliënt die bij ons een woningharmonisator heeft aangeschaft:

+ + +

Ongeveer 2 maanden geleden heb ik op advies van mijn therapeut een woning harmonisator gekocht en ben nog steeds vreselijke blij dat ik dit advies heb opgevolgd. Ik heb bewust een poosje gewacht met het teruggeven van mijn ervaringen, omdat in het verleden steeds iedere hulp even resultaat had, maar na een paar weken werd alles weer als vanouds.

Wat is er veranderd:
De laatste paar jaar had ik heel veel last van hoofdpijn, wat steeds erger werd. Vrijwel iedere dag zo’n hoofdpijn dat je niet meer wist waar je het moest zoeken. En regelmatig migraine en niets hielp hiertegen. Thuiskomen en dan van heel veel willen doen, maar zodra ik in huis was, was al mijn energie weg en was ik doodmoe. Sliep slecht, heel vaak een hele onregelmatig hartslag, waar onderzoek naar gedaan is, maar waar niets uitkwam. Dit is nu allemaal in positieve zin veranderd. Maar voor deze veranderingen, was het even NIET leuk in huis.

Nadat ik de harmonisator had ingeschakeld, merkte ik na een uur dat ik het gevoel had dat ik scheef ging lopen, voelde me helemaal niet lekker en kreeg een gevoel van angst. Ben 1 ½ week ziek geweest en voelde me niet op m’n gemak Ik heb de eerste dagen de stekker er alleen maar in gehad op de momenten dat ik niet thuis was. De eerste keer dat ik thuiskwam voelde het al heel licht en fris. Nu is gewoon fijn om thuis te zijn, voel me weer fit, geen hoofdpijn meer als ik thuis ben. Ook m’n hart is niet meer onregelmatig geweest.En slaap weer.

Alleen zodra ik buiten de deur ben, komt mijn hoofdpijn weer terug, maar minder sterk. Vroeger wilde ik alleen maar niet thuis zijn en nu is het omgekeerd. Ik ben enorm blij mee, Dankjewel!

 + + +

Roken veroorzaakt kanker, dat moet op de pakjes.. In hoeverre is de mobiele EMS-straling evenzo beschadigend voor mensen en kinderen in het bijzonder..?!

Ik zou mijn verhaal hier al kunnen beëindigen, maar wil toch graag nog wat adviezen mee geven. Zoals de 2 verhalen hierboven beschreven is het vrij eenvoudig zelf zaken op te lossen, maar na 20 jaar praktijkervaring blijkt dat mensen vaak niet ver genoeg gaan of juist doorslaan en veel te ver gaan in het
oplossen van problemen. Ik adviseer altijd om een ter zake kundig woonbioloog in te schakelen om de verstoringen in huis in kaart te brengen.

Soms is het al voldoende om ergens een stekker uit te trekken en soms liggen de problemen wat gecompliceerder. Soms kan men volstaan met het plaatsen van een woningharmonisator en zijn alle problemen opgelost en soms ben je jaren aan het zoeken naar de juiste oplossing. Wanneer de verstoring van de buren of van buiten komt is het vaak een kwestie van afschermen en wanneer de storing van uw eigen woning komt is het uitschakelen van het bewuste apparaat al voldoende.

Zoals in alle vakgebieden, lopen er ook in het vak van woonbiologen mensenrond die niet goed weten waar ze het over hebben. Het is een vrij beroep en er worden dus geen eisen gesteld aan het vak.

Soms kom ik op plekken waar alles is afgeschermd met aluminiumfolie of kippengaas. Soms zitten er plastic plakkertjes op de muren, of staat er een piramide onder het bed. Ondanks dat ik zelf met aardstralen bezig ben, blijf ik altijd alert en sceptisch, maar sta wel voor alles open. Zolang de cliënt er wel bij vaart ben ik een gelukkig mens.

Thijs Tjaden
www.woonbiologie.nl

17 gedachten over “Straling versus hoofdpijn..

 1. Duidelijk verhaal, hier in ons oude huis met dikke muren, en weinig straling, is dit geen probleem, maar ik denk vooral mensen in de steden, maar de meesten lachen wat schaapachtig, maar dit is misschien een voorteken, schaapachtig aan zien, en denken !

 2. Een verhaal naar mijn hart! Ik woon sinds 25 jaar in een stralingsvrij huis door middel van brikjes op diverse plaatsen. Geplaats door een woonbioloog met behulp van een Lecher- antenne. We hebben geen Wi-Fi, magnetron, dect telefoon enz. Wekkers op batterijen. In de meterkast een apparaatje dat de stroom op bepaalde plekken stopt. Stroomleidingen zijn omgelegd, kortom, er is rust in ons huis.

  Inderdaad hebben we een buurman die een smartmeter in huis heeft en ik kon precies vertellen wanneer die geplaatst was. Ik werd er gek van omdat ik hoog sensitief ben voor straling.
  Die plek in huis opgelost door er een grote rozenkwarts kristal neer te leggen. Ook het werken met een chembuster helpt goed om de straling die binnen komt om te zetten naar goede straling.

  Verder liggen er grote rozenkwartsen van ongeveer 20 kilo op verschillende plekken in huis (staat nog decoratief ook).

  Als we op vakantie hebben we een probleem. Overal Wi-Fi en zendmasten rondom ons heen. Kinderen slapen niet meer, ik word gek van de hoofdpijn en na een week wil ik weer naar huis.

  Misschien kan meneer Thijs Tjaden daar tips voor geven? We nemen al van alles mee maar als er in de buurt ergens een 4G mast staat helpt er niets meer voor mij.

  1. Ik begrijp dat Thijs deze week (26-11 e.v.) op vakantie is. Maar hij is a.s. zondag wél bij de lezing van Saskia Bosman over de pijnappelklier. (Die in het artikel hierboven ook in essentie tot dit verhaal wordt benoemd!)
   Wellicht dat we met hem, i.s.m. wanttoknow.nl een permanente aanbieding kunnen doen.. We komen erop terug!

 3. Misschien een nuttiger idee dan mijn vorige reactie m.b.t. het artikel over laserwapens maar wat wel uit dezelfde vijver vist.
  De in het overigens prima artikel wat echt een primeur is, gaat het over een stralingstechniek welke in principe op hetzelfde gebaseerd is en natuurlijk een veelvoud van het vermogen. Wat dit artikel onvoldoende beschrijft, behalve dan de klamboe met het zilverdraad is de onvermijdelijke noodzaak van de kennis van de kooi van Faraday!
  Kijk naar de magnetron als je al hebt (ik heb de mijne al jaren geleden gesloopt voor de dikke trafo en de ringmagneten) te maken met een gesloten kleine ruimte van metaal waar een hoeveelheid waterhoudend voedsel onder invloed komt van de trillingswerking van de korte golf zender die uitkomt binnen in de kast. Vanwege de wrijving wordt de hele zooi warm.
  Gebeurt ook in je kop als je belt!
  Je kunt in de magnetron kijken omdat er geperforeerd staalplaat achter het glaasje zit. Werkt ook weer als onderdeel van de Faraday kooi. Het is niet ondenkbaar dat de apparatuur in een omhulsel van dik staal, geen invloed ondervindt van die nieuwe wapens!
  Wat ik wil delen is het volgende; sinds ik mijn dak geisoleerd heb met pirschuim platen met aan weerszijden van de platen, een laag aluminium, heb ik in feitte een reflector gemaakt voor alle wifi en andere straling van beneden af welke ik weer netjes terug krijg.
  Dus wordt ik als ik er lig te pitten vanuit de woonkamer beneden bestraald en van boven door de terugkaatsing!
  Wat goed blijkt te werken is door onder de vloerbedekking aluplaten aan te brengen die bij de oud ijzerboer vandaan komen en gedumpt worden door drukkerijen met de naam oselietplaten.
  De hele vloer ermee vol en verbinden met aarde (aardpen waarmee iedere installatie is voorzien).
  Dat maakt al heel veel uit! De wanden kunnen ook nog. Vooral vanaf de kant waar de masten staan.!

 4. Voor de sleutelaars wil waarschuwen wanneer je een magnetron uit elkaar haalt om voorzichtig te zijn met de zender. De antenne bestaat uit een roze achtig op steen lijkend rond ding met een messing dopje. Daarom heen zit een kraagje van messing gaas. Niet kapot maken o.i.d. want dat is het giftige berilium!

 5. @robvdz

  Toen die aardpen hier in de grond geslagen werd was ik buiten en wist niet wat er gebeurde. Het voelde als een schok!

  Ik woon in een kooi van Faraday!

  Als mensen hier een uurtje binnen zijn worden ze moe …

  Ik was laatst bij iemand en gaf hem een nuke buster. http://www.orgonise.com. Er was veel Wi-Fi in dat gebouw en die persoon kreeg een beste optater. Ik ben er aan gewend. Ze liggen rondom ons huis.

 6. Ik vind het een goede zaak kritiek te uiten tegen de ontwikkeling van negatieve en schadelijke technologieën. Als gevolg hiervan is het ook duidelijk dat de gevestigde betrokken partijen aangesproken worden op hun verantwoordelijkheid.

  Echter ontbreekt mij steeds het idee dat ook de burger hierin verantwoordelijkheid te dragen heeft! Ik merk dagelijks verregaande ignorantie en apathie bij mensen welke gebruik maken van wifi.

  Laat staan dat ze al zouden begrijpen dat deze technologieën hen niet alleen ziek maken maar dat deze ook worden gebruikt als kontrole en hoog technologisch warfare.

  Als ik de toename en het gebruik van deze media zie heb ik geen enkele reden om aan te nemen dat de ontwikkeling ervan ook maar zal stoppen, laat staan dat het bewustzijn erover bij de mens zal toenemen. Het zijn slechts minderheden , welke weinig in de pap te brokken hebben, welke proberen iets aan hun leven te doen en hun omgeving eraan aan te passen

  1. Je observatie is natuurlijk juist; zóveel mensen die bijna apathisch de ‘overheid’ vertrouwen. Dat dit geen persoon is, maar een construct, gemaakt en vooral gevoed door de overheersende energieën op deze Aarde, is voor velen volstrekt een brug te ver.

   Maar het blind vertrouwen van mensen in de overheid (die ze dus niet kennen) is wel aan te pakken. Ik merk het aan vrienden die telkens uitspreken dat ‘de overheid dit toch wel in de picture heeft’.. En of ik het nou heb over glyfosaat in RoundUp, over 911, over straling of voedselverarming, het is telkens hetzelfde verhaaltje.. “De overheid zorgt hier toch wel voor? We hebben toch wetgeving die dit dient te tackelen?” Enz. enz.

   Het is gewoon angstwekkend, hoe mensen zichzelf in slaap sussen met dit valse vertrouwen.. Als ik dan begin over tabak, Softenon, asbest etc., dan wordt het stil aan de overkant..! Een écht bizarre situatie voor me..!

   En toch..
   Tóch geloof ik in het ontwaken van de mensheid. Mensen zijn niet dom, de frequenties op Aarde gaan omhoog; de laag-frequente manipulaties en dito leugens komen aan het licht; ze beklijven niet meer. Tegelijkertijd gaat er bij veel mensen bijna letterlijk 😉 een lichtje op..
   Niet dat ze meet Willie Wortel’s lampie zijn, maar er gebeurt wel wat in hun systemen.. En precies dát is wat ik verwacht dat er gaat komen.. Het openbarsten van de bubbling-under energieën van mensen, die in zichzelf het proces van ontwaken beleven; bewust of volledig onbewust.. Het maakt niet uit, als ze maar wakker worden..!

   Dus wanneer het moment daar is, of een reeks van momenten, zullen deze mensen hun kans grijpen en hun woordje doen, hun daden manifesteren. Daarvan ben ik overtuigd. Zo, ik heb gezegd.. 😉

  2. Guido, welliswaar off topic ,maar in de verte niet ! 23/ 24 februarie 2019 is er een landelijk protest in de steden tegen rutte 3. Met name tegen alle wet- regelgeving die tegen de burgers is gericht ,tegen de nederlandse cultuur ,en voor het grootkapitaal en de elite. Rutte 3 moet weg en een nieuwe vorm van inspraak dient te worden gevonden. Het lijkt erop dat de kogel door de kerk is en mensen het niet langer pikken envanuit de onderkant in opstand komen. Dit zie je in frankrijk, duitsland en belgie ,volgend jaar dus ooik in een theater bij u in de buurt. Ik zou zeggen mensen kom van je zuignap en ga de barricades op!!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.