Advertentie

Ook Canada waarschuwt voor GSM-straling..!


the Journal of American Medicine

x

Canada het 7e land dat mobiel telefoneren aan kanker koppelt..!

x

Na Rusland, Israël, België, Duitsland, India en Frankrijk, heeft nu ook Canada een waarschuwing afgegeven inzake het gebruik van mobiele telefoons. Deze kunnen potentieel gevaarlijk zijn, in de zin dat zij kanker kunnen veroorzaken, in het bijzonder voor mensen onder 18 jaar. Het blijkt dat kinderen onder 18 jaar tot 60% méér straling absorberen dan volwassenen, wiens schedels en botten iets meer bescherming bieden tegen elektro-magnetische straling.

Het gebruik van mobiele telefoons voor het SMS-en en bellen kan gevaarlijk zijn, in het bijzonder als er voor langere periodes per dag gebruik van wordt gemaakt, aldus onderzoekers van ‘Health Canada’, de gezondheidsdienst van Canada. In een zojuist uitgekomen rapport spreekt deze gezondheidsdienst over mobiele telefoons in de zin van ‘mogelijk kankerverwekkend voor mensen’..
De wereld draaft door…? Russisch roulette…? Eigenlijk hoort elke (jonge) ouder te wéten dat dit feitelijk spelen-met-het-leven-van-je-kind is…

De waarschuwing komt, nadat begin November Engelse gezondheidsautoriteiten ook al indringend hadden gewaarschuwd voor de gevaren van straling uit mobiele en draadloze telefoons, zoals de DECT-huistelefoon.
Neurochirurg Kevin O’Neill, voorzitter van de Britse ‘Brain Tumour Research Campaign’, drukte het als volgt uit:

“Het zou een fout zijn om nu het zich opstapelende bewijs te negeren, dat aantoont dat er een verband is tussen het gebruik van mobiele telefoons en gezondheidsrisico’s. Met name waarbij het gaat om de kwetsbaarheid van kinderen in dit verband”… !

Volgens publieke cijfers blijkt dat de Britse regering alleen al zo’n £ 20 Miljard per jaar verdient aan de exploitatie/verhuur van de mobiele netwerken, terwijl er per jaar maar een bedrag van zo’n £ 7 miljoen wordt besteed aan preventie van gezondheidsschade..!
Ook de Russische gezondheidsautoriteiten hadden al een waarschuwing afgegeven voor (de ouders van) alle kinderen onder 18 jaar die mobiele telefoons gebruiken, terwijl Frankrijk al een ban heeft afgekondigd voor het gebruik van mobieltjes op peuter- en kleuterscholen!
Deze nieuwe bans en waarschuwingen volgen op diverse studies die aantoonden dat de hersenen wel degelijk werden beïnvloed door het gebruik van mobiele telefoons, gemeten over een periode van 12 maanden. Hoewel de onderzoekers niet konden bevestigen dat deze telefoons daadwerkelijk kanker veroorzaken, was er aanleiding genoeg een waarschuwing af te geven in deze vorm.Het presenteren van deze onderzoeksresultaten volgt op de waarschuwing die Canadese autoriteiten al eerder gaven, nota bene in 2008…! Maar dat was een waarschuwing die niet gebaseerd leek op directe onderzoeksresultaten..!
Het Europese Milieu Agentschap vergelijkt de risico’s van mobiel bellen al met de gezondheidsrisico’s die het gevolg zijn en waren van tabaksrook, asbest en ook met het lood uit auto- en vrachtwagenbrandstoffen… Need to say more..?!

Canadese autoriteiten gaven toen een waarschuwing af, dat kinderen onder de 8 jaar, ALLEEN IN NOODGEVALLEN een mobiele telefoon of draadloze telefoon (DECT in huis!) zouden moeten gebruiken. Jonge teenagers zouden het gebruik van mobiele telefoons en andere draadloze apparatuur dienen te beperken tot slechts 10 (!!) minuten per dag. Aldus het departement voor de Volksgezondheid in Toronto in Juli 2011.

Maar het was wel de eerste keer dat de autoriteiten in Canada zich zo duidelijk uitlieten over deze materie. Het lijkt erop dat autoriteiten zich langzaam MAAR ZEKER heel voorzichtig maar wel duidelijk, gaan indekken voor de mogelijke ernstige gevolgen van het gebruik van mobiele telefonie. Zij kunnen immers aansprakelijk worden gesteld voor het openen van de UMTS- en andere netwerken in het publieke domein, zónder daarvoor de essentiële waarschuwingen VOORAF over te hebben afgegeven..!   (Source: Toronto Star, July 12, 2008).

Leugens van de officiële industrie..! Zijn we daarover nog verbaasd..?
Het Canadese bedrijf CWTA, oftewel de  ‘Canadian Wireless Telecommunications Association’, die de Canadese mobiele industrie vertegenwoordigt, maakte zich in Juli 2008 nog schuldig aan het roepen van onvolledige en onjuiste beweringen.  ‘Er is geen enkele reden voor iemand, inclusief kinderen, om hun mobiele-telefoongedrag te veranderen”..!  In plaats van met de toen al bestaande waarschuwing mee te gaan, of gewoon de mond te houden, haalde deze woordvoerder valselijk de WHO aan, die WEL DEGELIJK al gewaarschuwd had voor straling van mobiele telefoons.. En in een later stadium helemaal zou waarschuwen voor elektro-magnetische straling van mobiele telefonie.

Volgens woordvoerder Marc Choma van deze CWTA, is het zo (2008) dat: “De stand van de techniek op dit moment, weergegeven door leidende gezondheidsinstanties, inclusief de WHO, is zo, dat mobiele telefoons, -zoals ook in de handleidingen staat geschreven-  veilig zijn. En dat is de stand van zaken wereldwijd”.  Over keiharde leugens gesproken..! Hij had hier geen enkel bewijs voor. Wellicht ook niet van het tegendeel, maar hoe kun je roepen dat iets veilig is, zeker zoiets als straling, als je daarvoor geen onderzoeksresultaten in je handen hebt..!?

En Nederland?
De vraag blijft, waarom we in dit verband helemaal NIETS van het RIVM horen..
Zoals je hiernaast kunt zien, beroept het RIVM zich nog steeds op haar website op onderzoek uit… 1999…!
Er is onderzoek genoeg voorhanden dat ACTUEEL EN EXPLOSIEF IS, dus waar blijft het commentaar van het RIVM, het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieuhygiëne, een instituut dat alle Nederlanders hoort te dienen, op deze rapporten..??!
En ook het commentaar van het RIVM op het toch wel schokkende rapport van de WHO, dat wij HIER al plaatsten, laat kennelijk op zich wachten.. ‘
Wat het RIVM wel doet is twijfelen…
‘Allemaal verbeelding’ of ‘werkelijke schade’, we weten het niet, zo concludeert het RIVM het onderzoek n.a.v. de klachten van mensen die ziek worden van straling in de buurt van basisstations.. Zie hier op de site bij het RIVM.
Dat kennelijk de Raad van Europa al bezig is om voorbereidingen te treffen om een totale ban af te kondigen van mobiele telefoons op scholen, is voor het RIVM nog steeds kennelijk geen reden in actie te komen..?! Al in Mei 2011 was deze Raad bezig zich te bezinnen op de maatregelen. Kijk HIER naar een artikel in de ‘Daily Telegraph’.. En HIER naar het originele bericht van de Raad van Europa.

8 gedachten over “Ook Canada waarschuwt voor GSM-straling..!

 1. Ik denk weer terug aan het artikel van Piet Borst in de NRC dd 9 januari 2010.
  Zijn reacties op de reacties was o.a.: “Wie zulke flauwekul gelooft, plaatst zich buiten een serieuze discussie.” http://weblogs.nrc.nl/wetenschap-columns/2010/01/09/mobielvrees/

  Het ene na het andere land plaatst zich dus buiten een serieuze discussie.

  Het wordt dan wel steeds stiller rondom Nederland en met name de Gezondheidsraad en heren als Piet Borst.

  En geloof het of niet, maar ook de WHO begint zich langzamerhand buiten een serieuze discussie te plaatsen, of moeten we zeggen, buiten de juridische aansprakelijkheid want ‘wir haben es nicht gewusst’ gaat natuurlijk niet meer op zo langzamerhand: http://www.stopumts.nl/doc.php/Artikelen/6339/kennisplatform_geen_duidelijkheid_relatie_hersentumoren_-_mobiele_telefoon._reactie_stopumts.

  In dit artikel een kanttekening van stop-umts:
  “De indeling in categorie 2B (mogelijk kankerverwekkend) heeft nog een onderverdeling in stoffen die laag (zoals koffie voor uitsluitend prostaatkanker) en hoog (zoals DDT voor verschillende kankers) gerangschikt zijn in de betreffende categorie. Volgens een toelichting in Brussel op 17 okt. 2011 door David Gee, bij de European Environmental Agency verantwoordelijk voor de publicatie ”Late Lessons from Early Warnings”, behoort de straling van mobiele telefonie thuis in de hoogste regio van categorie 2B (en is dus eerder te vergelijken met DDT, al jaren in Nederland verboden, dan met koffie).”

  1. Het is vooral de angst die mensen van zich wegleggen.. “Het kan toch niet zo zijn, dat die mobiele telefonie al 10 jaar bestaat en nu ineens schadelijk zou zijn?” Dit soort kletskoek hoor ik té vaak..!

   En dan helemaal als ik familie waarschuw om het bij kinderen weg te houden…! De bijna agressieve manier waarop ik dan reacties krijg.. Angst wegschreeuwen kennelijk..

 2. Check your sources. Dit staat op de website van Health Canada (die zelfs reclame maakt voor GSM en andere applicatie):

  —-

  There are a small number of epidemiology studies that have shown brain cancer rates may be elevated in long-term/heavy cell phone users. Other epidemiology studies on cell phone users, laboratory studies and animal cancer studies have not supported this association.

  In 2011, the International Agency for Research on Cancer (IARC) classified RF energy as “possibly carcinogenic to humans”. The IARC classification of RF energy reflects the fact that some limited evidence exists that RF energy might be a risk factor for cancer. However, the vast majority of scientific research to date does not support a link between RF energy exposure and human cancers. At present, the evidence of a possible link between RF energy exposure and cancer risk is far from conclusive and more research is needed to clarify this “possible” link. Health Canada is in agreement with both the World Health Organization and IARC that additional research in this area is warranted.

  ——–

  “Additional research is warranted” valt vrij te vertalen als ‘Geef ons geld, geef ons geld, geef ons alsmaar meer geld’.

  1. dankjewel Luc!

   Het is bezopen in mijn ogen om uit te gaan van: ‘Het is veilig tot bewezen is dat het onveilig is..’..! Dit is ‘van de ratten besnuffeld’, zo zou ik het onwetenschappelijk uit willen drukken..

   Het dient natuurlijk, en in mijn ogen: ‘Absoluut veilig te zijn, vóórdat een nieuwe techniek wordt ‘losgelaten’ op de mensheid’.

   Als we ons bedenken dat een celdeling gepaard gaat met een minuscuul stroompje als prikkel voor de cel om zich te delen, wat voor invloed heeft dan die EMS, die elektro-magnetische straling (meteen en op de lange duur) op dit proces..?!?! De eerste berichten erover zijn duidelijk!!
   We zijn met 3,5 miljard mensen bezig met het grootste natuurkundige experiment op Aarde.. (N = 3.500.000.000)

 3. Ik werk zelf in de mobiele telefoons branche en het valt mij ook op dat er zoveel tegenstrijdige berichten zijn: Hoe je het ook wendt of keert, die straling kan nooit gezonder zijn dan geen straling. De reden waarom er sceptisch op wordt gereageerd is omdat er verschrikkelijk veel geld in omgaat. Zo worden media beïnvloed door miljardenbedrijven, waardoor er zoveel tegenstrijdige berichten zijn dat ‘het volk’ het gaat negeren.

 4. Sommige mensen kunnen die straling voelen ik ook
  Mijn gebruik is zelden, waarom heeft Duitsland wel aanduidingen van de hoeveelheid straling en Nederland niet?????????????????
  Ik noem het typisch Nederlands
  Antra pas panton metro

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.