Advertentie

Ziek door elektro-straling wordt ‘gemeengoed’…!


 

x

x

Ziek door elektro-straling wordt ‘gemeengoed’…!
x

2018 © EenVandaag | deze versie WantToKnow.nl/be

x
Hoofdpijn, allergieën, slapeloosheid, depressie, hartkloppingen en oververmoeidheid: duizenden mensen zeggen deze klachten te krijgen door de straling van zendmasten, wifi, mobiel bellen en appen. Het wordt Elektro Hypersensitiviteit (EHS) genoemd, maar het wordt door de wetenschap niet erkend. Steeds meer landen nemen maatregelen rondom straling, maar in de wetenschap is EHS nog niet erkend. Elektro Hypersensitiviteit, ook wel EHS, is een overgevoeligheid voor de blootstelling aan elektromagnetische velden. EHS is echter een diagnose van de patiënten zelf, niet van artsen.

De medische wereld heeft geen verklaring voor de klachten van de patiënt. Er is nog geen eenduidig bewijs dat het aan de straling ligt en meerdere onderzoeken spreken elkaar tegen. De elektro-gevoeligen voelen zich daarom niet erkend. Toch lijkt er hoop te zijn: experts geven nu adviezen over bescherming tegen straling van deze apparaten. Er bestaat sinds kort zelfs de eerste stralingsvrije camping. De landelijke GGD pleit voor een stralingsvrij gebied ergens in Nederland.

Mobieltjes mogelijk kankerverwekkend
De WHO, World Health Organisation classificeert sinds 2011 mobieltjes als mogelijk kankerverwekkend. (Klik HIER voor pdf) Steeds meer landen raken hiervan doordrongen en nemen voorzorgsmaatregelen ondanks het ontbreken van een wetenschappelijke duidelijkheid.

Zo komt er in Frankrijk een totaal verbod op het gebruik van mobiele telefoons op lagere en middelbare scholen. In België komt er in mei een voorstel voor de erkenning van Elektro Hypersensitiviteit. In Zweden zijn er al sinds 2006 stralingsvrije ruimten in ziekenhuizen.

In april 2017 oordeelde een Italiaanse rechter dat de mobiele telefoon de oorzaak was van een hersentumor en moet een schadevergoeding uitgekeerd worden. Ook het Spaanse Hooggerechtshof besloot daartoe  in 2016 bij een telecommunicatie ingenieur. In Nederland worden geen voorzorgsmaatregelen getroffen. Het standpunt is dat straling van draadloze communicatie niet schadelijk is.

De ontdekking: “Ik heb EHS..”
Carolien Schooneveld viel ineens van haar fiets. Haar kantoorwerk werd voor haar steeds zwaarder. Vanaf 1997 gaat ze van de ene specialist naar de andere op zoek naar een verklaring. Haar vader Hugo Schooneveld, die ook gevoelig was voor straling en daar een boek over schreef (HIER), attendeerde haar erop dat ze wel eens een overgevoeligheid voor de straling zou kunnen hebben.

Net als haar vader, zou Schooneveld EHS hebben. “Ik had hele andere klachten dan hij. Mijn vader had migraine. Toch wilde hij dat ik onderzocht of het met straling te maken had. Het lijkt iets genetisch te zijn”, vertelt Schooneveld. Ze was blij dat ze maatregelen kon treffen. “Ik heb, samen met een specialist op het gebied van meten van elektromagnetische velden, naar een woning gezocht”, legt ze uit. “Nu woon ik  daar al 16 jaar zonder problemen. We hebben wat aanpassingen moeten maken, maar ik kan hierdoor gewoon werken en leven”.

Roken veroorzaakt kanker, dat moet op de pakjes.. In hoeverre is de mobiele EMS-straling evenzo beschadigend voor kwetsbaren?

Je kan leven met EHS als je er op tijd bij bent
Schooneveld vindt het belangrijk dat er meer informatie wordt verstrekt over EHS, omdat je volgens haar goed met de ziekte kan leven als je er op tijd bij bent. Daarom zet Schooneveld zich nu beroepsmatig in voor de voorlichting. “Ik heb een eigen praktijk en netwerk om mensen met EHS te helpen.” Zo praat ze onder andere met werkgevers hoe ze de werkplek stralingsvrij kunnen krijgen.

Ook helpt ze mensen om hun huis aan te passen: met eco-wifi routers en aluminiumfolie. “Soms moeten mensen verhuizen”, vertelt ze. Schooneveld heeft de afgelopen jaren zes zelfdodingen en euthanasie-gevallen meegemaakt ter gevolgen van EHS-klachten. “Maar als je er op tijd bij bent, voorkom je dat mensen zo ziek en depressief worden, ze hun werk verliezen en steeds verder afglijden.”

Je kijkt naar de manipulatie in beeld!! Een van de meest voor zichzelf sprekende staatjes.. Uit het VARA-programma ZEMBLA in 2012. Namen van onderzoek dat gesponsord is door de telecom-industrie wordt hier als rood aangegeven. Dergelijk onderzoek blijkt relatief váker positieve resultaten te laten zien over de schadelijkheid van mobiele telefonie. Raar hè? Of hoe neutraal onderzoek keihard effect aantoont van elektro-magnetische straling..!!


Pleidooi voor een stralingsvrij woongebied
Fred Woudenberg is verbonden aan Kennisplatform Elektro Magnetische Velden. Hij gaat er van uit dat ondanks het ontbreken van wetenschappelijke bevestiging het niet kan worden uitgesloten dat sommige mensen daadwerkelijk gevoelig zijn voor elektromagnetische velden. Woudenberg vindt dat je zieke mensen moet erkennen. “Er zou in Nederland één stralingsvrij woongebied moeten komen voor deze groep. Ook is er geen expertise aanwezig over EHS. Zorg dat die er komt. Er moet ook een stimuleringsbudget beschikbaar komen om een specialist aan te trekken.”

Volgens het Kennisplatform (HIER  pdf) is er voor de Nederlandse situatie geen betrouwbare informatie beschikbaar over het aantal mensen dat gezondheidsklachten ervaart in de buurt van elektromagnetische velden. Een informele schatting van de Stichting Elektrohypersensitiviteit, de zelfhulpgroep voor lotgenoten, is dat 3% van de mensen in onze samenleving is overgevoelig voor elektromagnetische velden. Dat zijn in Nederland vooralsnog zo’n 500.000 mensen..!!

x

* * *

Een screenshot uit de documentaire van Zembla van 1 juni 2012, over de effecten van Elektro-magnetische straling..

10 gedachten over “Ziek door elektro-straling wordt ‘gemeengoed’…!

 1. Apparaten met WiFi doen pijn aan m’n handen. De telefoon kan ik vaak niet meer vasthouden, ik bel handsfree bijvoorbeeld. ’s Avonds gaat de wifi van alle apparaten uit, zodat ik wat beter slaap en m’n lijf niet zo trilt. Ik heb gemeente Amersfoort, waar ik woon, gebeld, maar die denken niet in oplossingen voor mensen met EHS. Mijn overgevoeligheid neemt toe, ik ben ongerust.

 2. Er worden kaartjes verkocht, die heten BioProtect. Hoe ze werken heb ik niet begrepen. Maar het helpt enorm. Ze zijn er in drie maten. kleintjes om op mobiele telefoons en dektelefoons, ook een op het deck te plakken. Ik draag op dit moment zo’n kaartje bij me, de middenmaat en ik voel me stukken beter. Er zijn ook hele grote die je in je meterkast kan plaatsen. Ik heb me laten vertellen dat verschillende kleine kaartjes in huis beter werken dan een grote.

  1. Dank je Salal, ik geloofde er nooit zo in, maar ik ga het nu wel proberen.

  2. Heb al een 5tal jaren gezondheidsklachten. Oa de hoge pieptonen die constant in mijn hoofd zijn. Mijn hoofd voelt aan als een electriciteitscabine…..
   Mijn huisarts zegt dat hij er bijna zeker van is dat het van straling komt. Al veel onderzoeken laten doen maar men vindt niets. Al veel therapieën ondergaan. Geen of weinig resultaat.
   We slapen boven de ruimte waar electriciteitskast hangt en omvormers van zonnepanelen en warm water.
   Kan je ergens laten uittesten of je EHS bent?
   Zijn er betaalbare oplossingen?

  3. Het allerbelangrijkste Hilde, is laten meten, hoevéél straling er daar is. Er zijn bureau’s die dit doen.
   Elektromagnetische straling meten. Er is veel hulp als je jezelf niet als lijdende factor ziet, maar de zaak aanpakt. Pro-actief aan de slag dus..!
   Succes, Guido

 3. Ja, ik geloofde nog niet eens dat ik last had van electrosmog. Ik dacht altijd; Ja, ik ben wel sensitief, maar daar heb ik tenminste geen last van. Ik kocht zo’n stickertje uit nieuwsgierigheid en op een dag haalde ik dat bijna onbewust uit mijn tas en hield het bij een versterkertje dat ik gebruikte en ik voelde de mist direct uit mijn systeem wegtrekken.

  1. Naar mijn idee is het GROOTSTE gevaar, deze sluipende verdoving.. Het is een, zoals de Engelsen het noemen ‘agony’ of pain-in-the-ass, die nauwelijks waarneembaar is voor velen, maar ongelooflijk veel energie kost om te neutraliseren voor het menselijk lichaam.
   Het is een soort piep die je nét niet hoort, totdat iemand zegt dat ie er last van heeft.. “Hoor je die dan niet, die piep”.. Je hoort hem niet bewust, maar hij is er wel.. ! Ergo je bewust worden van EMS is bijna onmogelijk, als je het niet weet/bewust voelt. Mensen die wel degelijk bewust wat voelen, gingen op zoek en kwamen met eigen testjes..! En dienovereenkomstige resultaten!

   En toen bleek wat voor ongelooflijke rotzooi die EMS achter laat. Hoofdpijn, duizeligheid, oververmoeidheid (continue strijd, zie hierboven!!) en zeer waarschijnlijk kanker-triggerende processen. Als je bedenkt dat een celdeling geschied o.b.v. een microvolt-reactie..!

 4. Uit ondervinding tijdens onze laatste zeiltocht van uit Frankrijk naar de straat van Mesina door het land/water van Vulcanes, de Etna, Vespuccius en Stromboli die het water om je schip laat koken,
  geen electronica aan boord één telefhone maar die was constant uitgeschakeld, de elementen van de natuur stil heel stil als je s’nachts aan het roer zit de sterren geen horizon, bij Sicilie is het druk,
  maar je waand je een oude griek, of Romein zeker bij het langs varen van Veracrus waar Socrates de Romeinse Galjoenen eenvoudig uit het water tilde, en waar deze grote man ook zijn einde vond.
  Aan land komende valt het op het lawaai maar ook een zekere druk in je hoofd, denk hierbij aan de vele heel veel zelfmoorden, is er iets bij al ons onweten wat ons vijandelijk gezind is, Aliens
  misschien, want mensen zouden dit nooit doen toch ??? !!! groet Jenne

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.