Advertentie

Gebruik je ‘bèta-blokkers’..? Denk nog eens goed na..!


Een groot compliment voor de ‘collega’s’ van het research-journalistieke Tv-programma ‘Zembla’, dat op 11 februari een programma uitzond over de frauduleuze medisch-wetenschappelijke zaken rondom het fenomeen ‘bèta-blokkers’.. Dit middel blijkt namelijk preciés het tegenovergestelde te doen, van wat het volgens de medische ‘normering’ (In ieder geval volgens de Europese richtlijnen) zou moeten doen. Het blijtk dat dit medicijn zeer waarschijnlijk vele 10.000-den doden heeft opgeleverd, als gevolg van het frauduleuze handelen van medisch-wetenschappelijk onderzoeker, de Nederlander dr. Don Poldermans. Hier het hele verhaal. Ben je zélf iemand die dit ‘medicijn’ gebruikt, of ken je mensen die met deze ‘medicijnen’ in aanraking komen, dan raden we je aan om sterk te overwegen met dit middel te stoppen, althans het middel in ieder geval professioneel door de mangel te (laten) halen voor jouw specifieke geval..!

x

x

* * *

hart medicijn betablokkers

x

Gebruik je ‘bèta-blokkers’..? Denk nog eens goed na..!

x
Erasmus-hoogleraar Don Poldermans, in 2011 ontslagen voor frauduleus wetenschappelijk onderzoek.. De resultaten van deze onderzoeken, zijn nog steeds echter de basis voor de dodelijke toepassing van betablokkers..!!
Erasmus-hoogleraar Don Poldermans, in 2011 ontslagen voor frauduleus wetenschappelijk onderzoek.. De resultaten van deze onderzoeken, zijn nog steeds echter de basis voor de dodelijke toepassing van betablokkers..!!

De Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) zal vanuit een dwingend maatschappelijk belang, haar onderzoek naar aanleiding van het wetenschappelijk wangedrag van vasculair internist professor dr. Don Poldermans MOETEN publiceren. Dat is de mening van professor Johan Legemaate, hoogleraar gezondheidsrecht. Deze uitspraak deed hij in een uitzending van het onovertroffen research-journalistieke televisieprogramma Zembla. “Het kan in het belang zijn van vele honderdduizenden patiënten, de makers van medisch-farmaceutische richtlijnen en de gezondheidszorg in het algemeen”, aldus Johan Legemaate. Op basis van het frauduleuze werk van Don Poldermans werk wereldwijd honderdduizenden patiënten rondom hun operatie bètablokkers toegediend gekregen… Vaak met noodlottige afloop..

Letselschade-advocaat mr. Yme Drost: "Onbegrijpelijk waarom de IGZ -in tegenstelling tot het maatschappelijk beland- een dossier als dat van de bètablokkers gesloten wenst te houden."
Letselschade-advocaat mr. Yme Drost: “Onbegrijpelijk waarom de IGZ -in tegenstelling tot het maatschappelijk beland- een dossier als dat van de bètablokkers gesloten wenst te houden.”

Volgens Legemaate zou de Inspectie (IGZ) eigen onderzoek kunnen doen om vast te stellen wat het wetenschappelijk wangedrag van Poldermans voor de patiëntveiligheid heeft betekent. ‘Kijkend naar de potentiële schade waarvan sprake zou kunnen zijn, ligt het voor de hand dat dat goed uitgezocht wordt.‘ Ook de bekende letselschade-advocaat Yme Drost vindt het ‘ronduit onbegrijpelijk’ dat de IGZ zich op dit punt in stilzwijgen hult. ‘Hier moeten Kamervragen over gesteld worden en dient een minister openheid te geven over waarom de IGZ in een zo’n uiterst ernstige zaak, waar gesproken wordt over mogelijk tienduizenden doden, nou juist niet transparant is.

IGZ weigert simpelweg het dossier openbaar te maken..!!
Zembla vraagt de Inspectie om inzage van de documentatie, maar de IGZ weigert het dossier openbaar te maken. Legemaate: ‘Dat is een afweging. De inspectie heeft een paar jaar geleden gekozen voor een veel actiever openbaarmakingsbeleid en het is daarom interessant om te weten welke afwegingen er in dit geval spelen om het niet te doen. Terwijl er nu juist in dit geval sprake zou moeten zijn van openheid, vanuit dringend maatschappelijk belang‘ De IGZ wil die afweging niet delen met Zembla, noch voor de camera met de journalisten van Zembla spreken..

Gegevens gefingeerd
De hoogleraar waar het allemaal om gaat is professor dr. Don Poldermans, van de Erasmus-universiteit in Rotterdam. Hij brak in 1999 internationaal door met zijn onderzoek naar het pre-operatieve gebruik van deze bètablokkers. Hij zou aangetoond hebben, dat dat de kans op overlijden rondom de operatie met maar liefst 90% (!) gereduceerd zou worden, met deze medicijnen.. En wat gebeurt er..? Op basis van zijn onderzoek en vervolgonderzoeken werden in 2009 Europese richtlijnen voor het gebruik van bètablokkers voor operaties opgesteld en gingen anesthesisten die middelen op grote schaal toedienen. Er hangt rondom deze zaak een geurtje van farmaceutisch lobby-werk en belangenverstrengeling..!

Hoeveel weet Edith Schippers van dit schandalige verhaal, dat opnieuw te maken lijkt te hebben, met een manipulerende rol van Big Pharma..!
Hoeveel weet Edith Schippers van dit schandalige verhaal, dat opnieuw te maken lijkt te hebben, met een manipulerende rol van Big Pharma..!

Geld lospeuteren..!
En wat blijkt? De professor en medisch-wetenschappelijk onderzoeker, heeft de schijn tegen. Méér dan tegen feitelijk.. Want het blijkt dat Don Poldermans succesvol was als fondsenwerver, want geld is natuurlijk van groot belang voor de financiering van ‘Coeur’ (Frans voor ‘hart’), de multidisciplinaire cardiovasculaire onderzoeksschool van het Erasmus Medisch Centrum. Al voor zijn eigen promotie-onderzoek had Don Poldermans geld weten los te peuteren van een opvallend grote aantal van farmaceutische bedrijven. Het waren er maar liefst 12…!! Hieronder waren Glaxo, Novo Nordisk en Pfizer. En deze Big Pharma-cowboys geven natuurlijk niets-voor-niets..!

exforgeIn een later stadium krijgt Poldermans nog meer  geld los, van onder meer Novartis, Merck en Medtronic. Onze hoogleraar’s werk kan voor de pillenfabrikanten en producenten van medische apparatuur natuurlijk doorslaggevend zijn, zo blijkt uit juridische stukken van een strijd tussen Novartis en Merck, dat de eerste de handelsvergunning voor het geneesmiddel ‘Exforge’ dankt aan een van de onderzoeken van hoogleraar Poldermans..! Is dit de feitenberg, waardoor de Inspectie de gegevens van deze eerste zaak niet wil vrijgeven..? Als dat het geval is, is de IGZ nóg heftiger bezig, dan dr. Poldermans dit was..!

Poldermans in opspraak
En dan komt in 2011 deze dr. Poldermans in opspraak, want een jonge wetenschapper uit de medisch-wetenschappelijke onderzoeksgroep van Poldermans, vertrouwt de werkwijze van zijn hoogleraar niet en hij meldt dit aan het bestuur van het Erasmus MC. Vervolgens concludeert een onderzoekscommissie, die de Poldermans-studies doorlichtte, dat er bij een studie gegevens zijn gefingeerd en dat bij andere onderzoeken onzorgvuldig is gehandeld. Poldermans wordt ontslagen. En daarmee staat natuurlijk zijn gehele werk in de schijnwerpers van check-check, dubbel-check.. Zou je zeggen.. Maar hoe anders is de praktijk..?!

Professor Deveraux, na ’n vergelijkbaar en veel grootschaliger onderzoek naar effecten van bètablokkers (2008): “Ik kom tot de conclusie dat het gebruik van bètablokkers juist meer risico’s oplevert! Ik heb Poldermans indertijd gezegd dat ik het zeer oneens was met zijn onderzoeksmethodes en dat hij daarmee de data manipuleerde en simpelweg mensen misleidde.”

Stevige internationale kritiek
Gerenommeerde buitenlandse onderzoekers vertellen in het programma Zembla, dat zij al veel eerder stevige kritiek hadden op het werk van Poldermans.. En dat zij hun zorgen al hadden geuit, vóórdat de Europese richtlijn werd ingesteld. Kennelijk heeft het lobby-werk van o.a. farmaceut Merck ervoor gezorgd, dat de ‘betablokkers’ een gebaand pad konden gaan, voor Europese goedkeuring..! Ook de Canadese hoogleraar Deveraux deed een vergelijkbaar, veel grootschaliger onderzoek en kwam in 2008 tot de conclusie dat het gebruik van bètablokkers juist meer risico’s opleverde. Hij zegt in Zembla: ‘Ik heb Poldermans indertijd gezegd dat ik het zeer oneens was met zijn onderzoeksmethodes en dat hij daarmee de data manipuleerde en mensen misleidde.

Sripal Bangalore
dr. Sripal Bangalore

Ook de Amerikaanse cardioloog dr. Sripal Bangalore legde in 2008 de onderzoeken van Don Poldermans naast andere studies rondom betablokkers en hij kwam tot dezelfde conclusie dat het pre-operatieve gebruik van bètablokkers de kans op beroertes juist deed toenemen. Toch gingen een jaar later Europese  richtlijnen van kracht die gebaseerd waren op het werk van Poldermans. Bangalore zegt daarover in Zembla: ‘Het was heel verrassend dat alleen werd gekeken naar het onderzoek van Poldermans en ander onderzoek werd genegeerd.’ Don Poldermans was zelf voorzitter van de commissie die de richtlijnen opstelde.

De Britse hoogleraar professor dr. Darrel Francis berekende begin 2014 dat er mogelijk 800.000 slachtoffers kunnen zijn gevallen.

De afgelopen paar jaren zijn de richtlijnen voor gebruik van bètablokkers voorafgaand aan bepaalde operaties aangepast, ten gunste van de betablokkers.. Het lijkt erop dat de medische manipulatoren, eh, de medische lobby, erin geslaagd is, op basis van het valse onderzoek van Dr. Don Poldermans, de wetgevende macht in Brussel zódanig te beïnvloeden, dat betablokkers een ‘must’ geworden zijn bij hartoperaties..! De Britse hoogleraar Darrel Francis berekende begin 2014 dat door deze aangepaste wetgeving, mogelijk wel 800.00 slachtoffers zijn gevallen.

We hopen dat dat een overschatting is. Iedereen hoopt dat er niet op die schaal schade is aangericht in Europa. Maar het is niet uit te sluiten.‘ En ook  professor Deveraux vreest dat de richtlijnen mogelijk vele levens hebben gekost. En toch wil onze Inspectie voor de Gezondheidszorg, onder leiding van minister Edith Schippert, dit dossier niet openbaar maken, in tegenstelling tot nieuw beleid inzake ruimere openbaarmaking..!!!

Het debat over het gebruik van bètablokkers is nog altijd gaande. In de laatste onderzoeken over bètablokkers wordt opgeroepen tot meer onderzoek naar de werking van die geneesmiddelen, terwijl de zaak voor het Erasmus Medisch Centrum, waar ook griepdokter Osterhaus huis-houdt, is afgedaan. De Erasmusuniversiteit laat weten: ‘Voor wat betreft dit specifieke onderwerp is er ons inziens op dit moment geen urgente wetenschappelijke aanleiding voor onderzoek.

Bekijk de hele uitzending van ZEMBLA, getiteld: ‘Levensgevaarlijke wetenschap’ HIER

Uitgezonden: woensdag 11 februari 2015 om 20.25 uur bij de VARA op NPO 2.

Samenstelling: Hetty Nietsch en Dirk Bayens – Research: Suzan Borst – Eindredactie: Manon Blaas

30 gedachten over “Gebruik je ‘bèta-blokkers’..? Denk nog eens goed na..!

 1. Lastig, en akelig nieuws, zelf geloof ik niet zo in medicijnen, beter oplossen bij de kern of accepteren hoe het is. Maar de oudere generatie slikt meestal gewoon wat een dokter voorschrijft, mijn vader krijgt ze van de huisarts in hoge dosering. Wat als hij ermee stopt ? Kan dat zomaar? Hij heeft een hele hoge bloeddruk.

  1. Beste Ange,

   Ik heb eind 2008 een hartoperatie ondergaan, en na dat alles ook de Beta-blokker geslikt.
   Tijdens mijn vakantie in Portugal moest ik na 500 mtr. lopen iets opzoeken waar ik even kon zitten, want het ging echt niet meer.
   Stom toevallig ben ik een paar dagen later vergeten om mijn medicijnen in te nemen, en wat denkt u, de hele dag geen last gehad van mijn hart.
   Ben sinds die tijd voorgoed gestopt met de Beta-blokker en het gaat tot de dag van vandaag prima met mij.
   Bij de eerst volgende controle bij de Cardioloog dit vermeld, en zij kwam met het antwoord ” Als u zich er beter bij voelt is het wat mij betreft prima”.
   Dus ik nooit geen Beta-blokkers meer.

  2. @Swanny

   Ik ben 10 jaar geleden gestopt met hartmedicijnen omdat ik me altijd beroerd voelde en sindsdien heb ik nergens meer last van gehad ik voel me prima, alleen de cardiologe wilde voor mij een afspraak maken met een psychiater maar ik heb vriendelijk bedankt.

  3. @Angel

   Ik denk dat de enigste persoon die uitmaakt of hij wel of niet stopt met medicijnen is je vader zelf, dat kan ik niet ook Swanny niet ook de dokter niet, de verantwoordelijkheid ligt uitsluitend en alleen bij je vader als volwassen man niemand anders kan voor hem beslissen, en niet vergeten wat goed gegaan is voor Swanny en mij hoeft niet perse goed te gaan voor je vader elk mens reageert op zijn manier op een bepaalde situatie.

 2. Soms moet ook een Arts, of een gespesialiseerde art, of Dokter een keus maken tussen en, en en, er komen steeds meer specialisten uit de lucht vallen, zowel negatieve als positieve, en ja daar moeten wij als leken tussen door laveren, en voor onze geneesheren is dit ongeveer het zelfde.
  Als je geen vertrouwen meer hebt in je huisarts is er iets goed fout, maar het zal wel zo zijn, er zit zoveel heel erg fout in onze samenleving, en dit schijnt naar een cresendo toe te groeien, van ontevreden hypes, soms ten onrechte, wat de conclusie zal zijn who knows.

 3. Ja zo heeft ieder één zijn verhaal, geen één menselijk lichaam is gelijk aan een ander, en over onze geest of ziel of esprit maar het zwijgen er toe doen. Rond mijn 60 igste kreeg ik traumatische problemen enorme dromen, waar door hartkloppingen, met een vriend een Cardioloog overlegd, en die rade mij een ligte betablokker aan, heeft mij goed geholpen, later afgebouwd tot een hele kleine waarde die ik nog dagelijks inneem, voor mijn bloeddruk neem ik ook een variable hoeveelheid bloeddruk verlagende stof in, om dat in mijn familie veel zijn gestorven aan een hersen infarct, ik ben nu 78, ik schrijf dit om dat misschien een mede passagier hier iets aan heeft, dit zijn privé gegevens dus graag dit in acht nemen, groet Jenne

  1. Jenne, je beweert dat geen enkel menselijk lichaam gelijk is!

   dat ontkracht toch wel je stelling dat er al één medicatie zou zijn die voor iedereen goed is!

   Dan zouden de geneesmiddelen moeten gemaakt in functie van ieders eigen specificaties en lichamelijke eigenschappen!

   Dit is niet wat gebeurt! Laat staan dat een arts al in staat is zich vertrouwt te maken met die specifieke menselijke eigenschappen!

  2. Ik zeg dat geen één menselijk lichaam gelijk of liever het zelfde is in grote lijnen natuurlijk wel zelfde functies etc., maar er zijn wel degelijk in het metabolisme o.a. verschillen.
   Er zijn heel veel verschillende functionerende betablokkers en dan ook nog in gradiaties, het is aan een specialist die deze medicijnen voorschrijven, om te weten welke in een bepaalde situatie te gebruiken.
   Nu een goede Arts maakt zich wel degelijk vertrouwt met alle functies van het lichaam, wat verstaat U onder alle specifieke menselijke eigenschappen, ik denk dat deze zeker wel in goede handen van een arts zijn.

  3. Jenne,

   het menselijk lichaam is een samenwerkende vennootschap van allemaal celletjes die één gemeenschappelijk doel dienen! Namelijk het lichaam de kans bieden te overleven!

   Hoewel in grote trekken elk menselijk lichaam er gelijk uit ziet heeft toch elk lichaam een eigen identiteit!

   maw: een pil welke werkt voor het ene lichaam hoeft niet per definitie te werken voor het andere!

   Ik stel me de vraag in welke mate een arts over de kennis beschikt dit kleine verschil op te merken! Zeker al niet door heel oppervlakkig te bestatigen dat als je bijvoorbeeld hoest en daaruit gelijk een conclusie wordt getrokken dat je een griepje zou hebben!

   Er kan geen oordeelkundig besluit worden getrokken zonder eerst al de verschillende parameters te meten! Dan pas kan worden overgegaan tot een zinvol besluit! Ik ken niet één arts die zo te werk gaat! Alles gebeurt heel oppervlakkig!

  4. Peter, een ieder onder ons is verantwoordelijk voor zich zelf zijn gedrag, opstelling in de samenleving, en ook voor zijn gezondheid, begrijp je mensen momenteel leggen hun persoonlijke verantwoordelijkheid voor de deur van de overheid, en cq voor die van hun huisarts, foute boel, jij bent verantwoordelijk voor je zelf en eventueel de genen waar van je houd of op gesteld bent, zo eenvoudig is dat !

  5. Hallo je artikel zegt dat je nu een bloeddruk verlagende stof neemt, ben ik wel eens benieuwd wat het is groetjes Chris.

 4. Ik slik beta blokkers. huisarts gebeld. huisarts had Zembla niet gezien, maar oordeelde dat het onzin was, want het werd al jaren gebruikt. Volgens hem de zoveelste hipe van zembla

  1. Sorry,maar hier moet ik toch even om lachen.
   Laten we snel een breakdown doen vd gedachtegang.
   Je huisarts heeft de uitzending niet gezien, maar komt desondanks meteen tot de conclusie dat het onzin is?
   En ondanks dat hij de uitzending niet gezien heeft ,heeft het naar voren gebrachte in de docu geen enkele merite simpelweg omdat het al jaren wordt gebruikt dat is de argumentatie?
   Bij een arts die zo,n redeneringsroute volgt en zo jaded is, zou ik me toch ernstig afvragen of het niet beter is om nog eens een second opinion bij iemand anders te doen….

  2. Zoidberg, volkomen met U eens wat je gezondheid aan gaat, kun je niet voorzichtig genoeg zijn en bij twijfel niet inhalen toch, daarom is het zo belangrijk een goede relatie met je huisarts tehebben, indien mogelijk natuurlijk, en een second opinion in iets waar je over twijfeld ja dat moet kunnen.

  3. Ik zou direct die pillen in mijn huisarts gezicht gooien als het met zo’n argument komt. Heeft hij hiervoor 6-8 medicijnen gestudeerd?
   Maar ach, slik gewoon door en die beroerte kan met een verhoogt risico op je af komen. Ene z’n dood ander z’n brood…..

  4. Ik zou je medicijnen voorlopig wel blijven nemen. Het gaat hier namelijk niet om het slikken van bèta-blokkers in het algemeen. Het artikel is duidelijk genoeg: het gaat hier specifiek om het gebruik van deze “medicijnen” rondom een operatie. U zal zeer waarschijnlijk deze medicijnen slikken vanwege een andere aandoening.
   Desalniettemin is de reactie van uw arts absoluut niet goed. Voor mij reden genoeg om nooit meer naar zo’n arts te gaan. Deze is absoluut niet te vertrouwen en is géén goed arts.

  5. David, U heeft geen betablokkers nodig, maar een goeie tranquilizer, er spreekt agressiviteit uit Uw opmerking, een intensieve studie tot Arts duurd 5 a 6 jaar, en voor je Doktoraal nog een behoorlijk stuk van je tijd.
   Vraag me af wat jullie willen van een medemens die toevallig Arts is, een soort huisslaaf, een kop van jut !

 5. Ten overvloede wellicht: Het gaat hier volgens mij alleen om het slikken van grote doses betablokkers rond niet-cardiologische operaties. Niet om het chronisch slikken van (lichte) betablokkers na cardiologische behandelingen (stent, bypass, kleppen). Wie na een cardiologische behandeling chronisch betablokkers voorgeschreven gekregen heeft, moet aanpassing van de dosis daarvan echt alleen in nauw overleg met zijn of haar cardioloog overwegen.

  1. Nee Frank, ten overvloede wellicht: Het gaat hier om structurele, door Big Pharma-gefinancierde fraude van de ergste graad, waarbij wellicht 800.000 mensen om het leven zijn gekomen. Hoe kun je over een peanut-detail hier je reactie achterlaten.. Ten overvloed: Het gaat om de structurele ontwrichting van onze samenleving, ergo de gezondheidszorg, waarbij dit soort schandalige uitwassen volledig buiten het zicht gehouden worden, door o.a. een mede-verantwoordelijke Edith Schippers.. IGZ-verantwoordelijke..

  2. Beste Guido.J, waar bij wellicht 800 000 mensen om het leven zijn gekomen, wellicht, misschien, waarschijnlijk, er sterven elke dag ontzettend veel mensen, aan soms niet te bewijzen oorzaken.
   Om het geknoei van de big Farma maffia aan de tand te voelen is juist, ook het in het volle daglicht zetten van deze maffia practijken !
   Maar om het op de goed willende mensen, Artsen en anderen die in de gezondheids zorg werkzaam zijn af te wikkelen, is niet juist.
   Wij weten allemaal dat onze samenleving een crisis doormaakt, ,en dan heb ik het niet over de financiele crisis, maar die over het onderlinge vertrouwen en respect crisis, het gaat slecht met onze samenleving, maar om de niet bewust denkenden en levenden met allerlei hypes te bewerken, zet voor ons positiefe humainitaire denken geen zoden aan de dijk.
   Het in alle rede met elkaar discusseren, patienten en hun geneesheer, of arts, lijkt mij de betere weg.
   Daarom hamer ik er ook op hoe belangrijk het is een huisarts te kiezen, die je past waar je vertrouwen in kunt hebben, en een goede relatie mee op kunt bouwen, een menselijke !
   Groet Jenne

  3. @GuidoJ Lees je eigen tekst nou gewoon even terug en kijk nog eens opnieuw naar Zembla voordat je allerlei zaken opblaast, jezelf incluis. Voor je het weet moet je noodgedwongen zelf aan de betablokkers.

   Het onderzoek gaat over (en beperkt zich tot) en ik citeer: “Pre-operatief gebruik van Betablokkers”.
   Nou kun je daar wel allerlei grootschalige samenzweringentheorieën en machtsspelletjes achter zoeken. Van mij mag je. Vooralsnog is er echter geen bewijs voor veel meer dan alleen een op hol geslagen wetenschapper die een aantal anderen in zijn zucht naar erkenning meegesleept heeft, met grote schade voor patiënten tot gevolg. Niet minder, maar zeker ook niet meer dan dat.

   Voor wat betreft het onderzoek van Polderman zelf (en dat is vooralsnog het enige wat er medisch-technisch gezien ter discussie staat) gaat het alleen om pre-operatief gebruik van forse doses betablokkers. Niet om het post-operatief chronsich gebruik van betablokkers bij (ex-)hartpatiënten met als doel de hartbelasting bij inspanning enigszins te beperken.

   Daarnaast wordt er met getallen gestrooid van 10.000 tot 800.000. Getallen die een volkomen onduidelijke en niet toegelichte basis hebben en waarvan de wetenschappelijke basis dus zo mogelijk nog smaller en ondeugdelijker is dan dat hele onderzoek van Poldermans.

   Recapitulerend: het is ernstig, abject en triest, maar het reikt vooralsnog niet verder dan pre-operatief gebruik van betablokkers bij niet-hartgerelateerde operaties. Zoals je zelf ook schrijft. Maar helaas verbind je daar veel meer aan dan eraan verbonden kan en mag worden.

 6. Wat een ontzettend dom verhaal en een verdraaiing van de feiten; de uitzending van Zembla èn het onderzoek van Don Poldermans gaan over het gebruik van bèta-blokkers voor en tijdens een operatie. In dit artikel wordt de suggestie gewekt dat het gebruiken van bèta-blokkers dodelijk KAN zijn en dat je maar beter kunt stoppen. Want een dom artikel. Het is opruiend, het geeft geen juiste weergave van de feiten aan en er is ook geen weerwoord in opgenomen.

 7. LS.,
  Het is zorgelijk te noemen dat dr. Poldermans na zijn ontslag bij het EMC te Rotterdam als internist in 2012 in het Ruwaard van Putten ziekenhuis te Spijkenisse geïnstalleerd werd en onbelemmerd weer recepten kon uitschrijven. Na het faillissement van het ziekenhuis vorig jaar is dr. Poldermans wederom tot de medische staf van het nieuwe ‘Medisch Centrum Spijkenisse’ toegetreden en behandelt er weer hartpatiënten….

  Ex-patiënt van dr. Poldermans.

 8. Er moet dringend een nieuw medicijn op de markt gebracht worden n.l: “BoeteBlokkers”, en die moet massaal voorgeschreven worden aan die: “Pipo’s” in de 2e kamer, want die willen de: “Bio-Eko-Alternatieve-Homeopatische en Natuurprodukten” wereld afschaffen, en een: “Boete Blokkeert” hopelijk hun Psychiatrische Ziekte, toch? Olé.

 9. Als ik het artikel goed begrijp kan het gevaarlijk zijn Bètablokkers te slikken als je moet worden geopereerd. Ik hoef niet te worden geopereerd maar slik al jaren 2x daags 1 capsule Asasantin Retard (bevattend:200 mg.dipyridamol en 25 mg.acetylsalicylzuur)Ik vraag mijzelf naar aanleiding van dit artikel af of dit kwaad kan en zou dit graag vernemen van iemand die hier écht verstand van heeft.
  Daarnaast vindt ik het schandalig dat het dossier niet wordt openbaar gemaakt, daar zou men toe moeten worden gedwongen eventueel middels de rechterlijke macht! het gaat hier tenslotte om mensenlevens!
  Ik zou het op prijs stellen als ik antwoord krijg op mijn commentaar en mijn vraag.

 10. Ik heb zojuist ’n reactie geschreven naar aanleiding van dit artikel en mij vergist. Ik heb u per abuis ’n foutief medicijn doorgegeven dat geen Bétablokker is maar ’n bloedverdunner, nl. Asasantin.
  Ik slik wél ’n Bétablokker nl. 2x daags Propanolol 40 mg. Graag zou ik advies krijgen (van iemand die hier écht verstand van heeft) of dit geen kwaad kan. Als ik het artikel goed heb begrepen zou het slikken van ’n Bétablokker gevaarlijk zijn voor mensen die geopereerd moeten worden, dat is bij mij niet het geval, maar wellicht tóch niet wenselijk dit te slikken. Tevens vindt ik het schandalig dat het dossier niet ter inzage wordt afgestaan, dat zou desnoods via de rechterlijke macht moeten gebeuren, het gaat hier immers om mensenlevens. Het kan toch niet zo zijn dat arts en/of de farmaceut bepaalde afspraken hierover maken waar zijzélf wellicht voordeel van hebben als u begrijpt wat ik bedoel. Ik zou het zéér op prijs stellen een reactie van u te ontvangen. met vriendelijke groeten.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.