Advertentie

Jochie gijzelt NOS, NOS gijzelt journalistiek..


One of the weirdest features of contemporary culture is the way
even the best corporate journalists write as though under enemy occupation.

Journalists admit, even in public, but particularly in private, that there is much they just cannot say.

As Noam Chomsky has noted:
‘The best investigative reporters ‘regard the media as a sham’ trying to ‘play it like a violin:
If they see a little opening they’ll try to squeeze something in that ordinarily wouldn’t make it through’.

– uit Feral Journalism – Rewilding Dissent / Media Lens –

x

* * *

x

NOS-gijzeling

x

 

NOS gijzelt journalistiek. Jochie gijzelt NOS..

En wat is eigenlijk de Code van Bordeaux?
x

2015 ©Benjamin Adamah -Column – ‘BENNY’s DEBUNKER’
x

Benjamin AdamahOnlangs werd ‘Wie is de Mol’ abrupt afgelast omdat er ineens een zachtaardige ogende knul van negentien, met een plastic pistool in de studio van het NOS-journaal stond te kletsen tot hij door enkele geforceerd krijsende agenten werd overmeesterd. Hij mompelde vage dingen over een speech en zaken die iedereen aangingen of zo en was duidelijk Monty Python-fan. Immers hij behoorde tot een groep van vijf + 98 hackers in plaats van 103. (Thou shallt count to three. Thou shallt not count to four. Five is out of the question etc.).

Miss Montreal, het kersverse jurylid van The Voice, is ook in shock. “Man wat heftig. Blijft eng. Laten we in godsnaam lief zijn voor elkaar he!? Haihai.” Ik ken dat mens niet want ik kijk al 4 jaar geen Tv meer, maar via Internet weet ik dat ze achter elke zin ‘haihai’ zegt…

Van een mug een veiligheidsolifant maken
s’Avonds kijken we momenteel de serie Breaking Bad vanaf de DVD natuurlijk, want a.u.b. geen reclame, maar als je dan eerst de tv aanzet voordat de DVD-speler aan is, beland je in een nabeschouwing. Toch maar 5 minuten gekeken. Strontvervelend en gruwelijk voorspelbaar. Eerst zie je een of andere zwaar gepancakete, Jette Kleinsma-achtige man met een doodeng Chucky-kapsel (die pop bedoel ik). Hij kijkt verplicht ernstig want hij blijkt directeur te zijn van de NOS en hij zegt hoe goed het NOS-gebouw wel niet beveiligd is.

Dan komt de burgemeester van Hilversum in beeld. Ik voorspel mijn partner: Let op het eerste wat de verslaggever vraagt is: Bent u erg geschrokken? En ja hoor: Ik ben natuurlijk verschrikkelijk geschrokken. Afschuwelijke beelden! Voelt u zich veilig? (vraagt de burgemeester aan de verslaggever). Nee ik voel me niet veilig. En natuurlijk moet er gekeken worden wat er extra aan de veiligheid kan worden gedaan.

De founding-fathers zouden zich omdraaien in hun graf bij het zien van deze misstanden.
De founding-fathers zouden zich omdraaien in hun graf bij het zien van deze misstanden.

Sinds Bush de hele vrije wereld met zijn Patriot Act hysterie begon te gijzelen, moet namelijk iedereen om de zoveel tijd aan nog meer hysterische veiligheidsmaatregelen worden onderworpen. En plotsklaps wordt de opper-presstitute van de Lage Landen de NOS geassocieerd met Charlie Hebdo. Zucht. Geeuw. Hele lange geeuw.

En dan is er Ivo – het is niks het was niks en wordt niks power power power – Opstelten, die maar niet wil vertrekken, die zegt dat de NPO veel te lang op zwart is geweest omdat deze ook dienst doet als nationale rampenzender. Niet in de gaten hebbende dat deze Demmink-onderzoek obstructor eerste klas een van de grootste nationale rampen zelf belichaamt. Mijn God. De ‘Vos Reynaerde’ reloaded! Nou ja.

Er is al genoeg over geschreven. Ook door veel andere columnisten die net als ik als eerste indruk van die hele NOS-gijzeling hadden dat deze vast geregisseerd was door het team dat destijds Peppie en Kokkie op z’n naam schreef.
Optie 1: die hele gijzelactie is een groot AIVD toneelstuk.
Optie 2:
die hele gijzelactie is een miskleun van een intelligente maar onhandige jongen die is doorgeslagen in zijn neiging tot publiciteitsgeilheid en of interesse in ongecensureerd nieuws. Met een nu hele boze moeder.

Er staat een idioot Ice-Bucket challenge filmpje van Tarik Zahzah op YouTube, waaruit al blijkt dat hij beter gewoon zijn scheikunde kan afmaken dan gaan acteren. Maar goed het is een jochie van negentien. Waar hebben we het op die leeftijd over? En wie gedroeg zich op zijn negentiende niet als een idioot?

Laffe poging AD en Telegraaf kritische massa via Tarik te demoniseren..
Dit geeft AD en Telegraaf nog niet het recht hem en de hele kritische massa in Nederland een trap na te geven. Irritant voorspelbaar ook. Let op! Presstitute RTL-Nieuws schrijft hierover: Tarik Z., de 19-jarige man die met een nepwapen zendtijd eiste in het Achtuurjournaal, gelooft in complottheoriën. Dat zeggen bekenden van Tarik in het AD en de Telegraaf.

“Het was altijd al een beetje een rare jongen”, zegt een oud-klasgenoot van de middelbare school. “Iemand met veel complottheoriën.” In het AD zegt Leo Guo, ook een oud-klasgenoot, dat Tarik een werkstuk had gemaakt over de aanslagen van elf september. In dat stuk zou Tarik hebben geschreven dat de terreurdaad het werk was van de Amerikanen zelf. Ook zijn hele profielwerkstuk zou gaan over complotten. Einde quote. Een oud politicus als Andreas von Bülow gelooft ook dat 9/11 een indoor-job was, net als miljoenen Amerikanen (en de hele zelfstandig denkende rest van de wereld) en schreef er zelfs een boek over, Im Namens des Staates.

Eind van de middag op 11 September 2001, stort gebouw no.7 in. Uiterst verticaal, dus uiterst gecontroleerd. Zo simpel is de conclusie..!
Eind van de middag op 11 September 2001, stort gebouw no.7 in. Uiterst verticaal, dus uiterst gecontroleerd. Zo simpel is de conclusie..! Complottheorie van jewelste..!!

Als je niet geloofd dat geopolitieke genocideplegers in de Bilderberg-Vergaderingen het beste met de burger voor hebben (Freedom), ben je raar. Ook al organiseren ze alle oorlogen en checken ze al je data. En je moet er ook niets achter zoeken dat Wouter Bos (Het kan zoveel beter!) en JP Balkenende (Normen en Waarden) drie keer de Balkenendenorm verdienden op belastingontwijkingkantoren voor het Kaaiman Eilanden-circuit.

De laatste nadat hij het Verdrag van Lissabon tekende dat via eerlijke stemming door de Nederlandse burger was afgeschoten. Als je niet geloofd dat WTC 7 zichzelf heeft opgeblazen ook al bevestigen alle experts ‘controlled demolition’, ben je raar en een informatieterrorist omdat Bush dat wil en Obama dat wil en daarom alle Haagse schoothonden dat willen.

Vooral Plasterk die de Nederlandse presstitutes als Volkskrant, Trouw, AD etc. ondersteunde met een flinke som belastinggeld, nadat steeds minder mensen de troep erin nog wilden lezen. Dezelfde Plasterk die 1,8 miljoen metadata van Nederlanders stal en aan de NSA gaf. Als je het goed vindt dat geldschepping bepreekbaar wordt net als de nu bijna 100.000 mensen die een burgerinitiatief hebben ondertekend of naar de voorstelling Door de bank genomen, van ‘De Verleiders’ zijn geweest, ben je raar.

9/11: De leugen onder je ogen.. Het tweede verkeersvliegtuig (??) zou zich dóór de toren van het WTC hebben geboord, om ONBESCHADIGD na 63 meter uit de toren te komen....
9/11: De leugen onder je ogen.. Het tweede verkeersvliegtuig (??) zou zich dóór de toren van het WTC hebben geboord, om ONBESCHADIGD na 63 meter uit de toren te komen….

Een complotthereticus.
Als je ecologisch eet omdat tegen het martelen van dieren in een megastal bent ben je verdacht. Net als iemand een aluhoedje is ondanks 8300 + wetenschappelijke studies die bewezen hoe slopend straling is voor ons lijf en officiële afkeuringen van het stralingbeleid door de Raad voor Europa en het hoogste Europese milieuadviesorgaan, de EEA. De NOS maakte er geen woord aan vuil. En natuurlijk is het normaal dat Bert Koenders blijft oorlogshitsen richting Rusland ondanks Rutte die geheim houdt dat het de Oekraiene was die al die Nederlanders uit de lucht schoot. Je krijgt er een plastic kop van. De lijst is eindeloos.

Ik kan me goed voorstellen dat een knul van negentien nog niet door heeft dat een goedverkopende theater voorstelling een veel effectiever medium is om dingen aan te kaarten die scheef zitten dan het gebruik van een plastic pistool op het verkeerde moment op de verkeerde plek op het verkeerde tijdstip. Ik kan me ook voorstellen dat veel jongeren deze tijd heel benauwend vinden.

dummies lissabon verdragWeinig van wat ze in het nieuws horen of op school leren blijkt te kloppen en ze hebben hun hele leven nog voor zich, zijn vaak nog niet geheel verpest, hebben visioenen van een betere humanere tijd etc. Maar goed de schade is aangericht en men zal de gelegenheid vast aangrijpen die jongen buitensporig zwaar te straffen onder het mom van algemene veiligheid, Charlie Hebdo, terreurbestrijding of wat voor bullshitexcuus ze er aan zullen geven.

De NOS vermijdt de Code van Bordeaux als de pest
De eerst volgende keer dat je naar het NOS-journaal, naar RTL-Nieuws kijkt of een van die grote kranten doorspit sta dan eens stil bij een afspraak over hoe journalistiek zou moeten zijn volgens de Code van Bordeaux. Deze Code werd aangenomen door de IFJ tijdens een congres in Bordeaux in april 1954 en geamendeerd in 1986 met een negende (als zevende geplaatst) artikel over racisme.

 1. Eerbied voor waarheid en voor het recht van het publiek op waarheid is de eerste plicht van de journalist.
 2. Bij het nakomen van deze plicht zal de journalist opkomen voor de volgende twee beginselen: vrijheid in verantwoord bijeenbrengen en publiceren van nieuws, en het recht van faire commentaar en kritiek.
 3. De journalist doet zijn berichtgeving alleen berusten op feiten waarvan hij de bron kent. Hij zal wezenlijke informatie niet achterwege laten en geen documenten vervalsen.
 4. Bij het verkrijgen van nieuws, foto’s en documenten zal hij op faire wijze te werk gaan.
 5. Hij zal bereid zijn elke verstrekte informatie die schadelijk onnauwkeurig blijkt, op royale wijze recht te zetten.
 6. Hij zal het beroepsgeheim in acht nemen ten aanzien van de bron van in vertrouwen verkregen informatie.
 7. De journalist zal zich bewust zijn van het gevaar van door media verspreide discriminatie, en zal al het mogelijk doen om discriminatie te voorkomen, gebaseerd op, o.a., ras, geslacht, seksuele geaardheid, taal, godsdienst, politieke of andere meningen en nationale of sociale afkomst.
 8. Hij zal als ernstige journalistieke vergrijpen beschouwen: plagiaat, laster, smaad, belediging en ongegronde beschuldigingen; het aanvaarden van steekpenningen, in welke vorm ook, tot het verrichten of het achterwege laten van enige publicatie.
 9. Iedere journalist die deze aanduiding waardig is, beschouwt het als zijn plicht bovenstaande beginselen oprecht in acht te nemen. Met inachtneming van de algemene wetgeving van zijn land zal hij in beroepszaken slechts de rechtspleging van zijn vakgenoten erkennen; hij verwerpt elke tussenkomst van overheidspersonen of anderen.

Geen enkele Nederlander zal na het lezen van de Code van Bordeaux beamen dat het NOS-journaal, de Volkskrant, de Telegraaf of welk ander onzinnig massamedium in deze reeks ook maar bij benadering in de buurt komt van journalistiek. Wat journalistiek had moeten zijn, omdat vrije journalistiek immers een vitale basisconditie is in elke serieuze democratie, is al decennia achtereen vervangen door propaganda. Propaganda op een sneeky manier zoals opzettelijk filmpjes verknippen zoals de NOS dat laatst met een gesprek met Putin flikte of door het heel selectief filteren en accentueren van informatie.

NOS-correspondent-ter-plekke in Oekraïne, David Jan Godfroid.. Aangenaam. 'Putin-heeft-het-gedaan' is zijn credo en wat op de Rusische Tv wordt gezegd is propaganda..
NOS-correspondent-ter-plekke in Oekraïne, David Jan Godfroid.. Aangenaam. ‘Putin-heeft-het-gedaan’ is zijn credo en wat op de Rusische Tv wordt gezegd is propaganda..

Of ze lappen echt de allerlaatste spat journalistieke ethiek aan hun laars door een idioot als Timmermans een potje te laten janken bij een YouTUBE-filmpje dat uit twee jaar oude totaal onsamenhangende beelden is samengesteld. Informatie over straling en chemtrails negeren ze of ze liegen er keihard over tijdens het weerbericht.

De NOS heeft heel eenzijdig alleen het agressieve inhumane neocon standpunt inzake 9/11 getoond, nooit het geheel. Die hele nasleep van veiligheidshysterie die enkel op leugens gebaseerd bleek, heeft ons belastingbetalers miljoenen gekost. Het bombarderen van kinderen noemt de NOS “missies door onze jongens”. Je wordt er straal-misselijk van.

Als in 2006 zes miljoen Britten op een dag tegelijk tegen de oorlog in Irak demonstreren zend de NOSS daar in tegenstelling tot de Hebdo-demonstraties NIETS over uit. En ook alle grote kranten zwijgen. Meer dan 600 dronemoorden door Obama per jaar zijn niet interessant. Lybië, een tien maal beschaafder land dan de VS, mag gewoon platgegooid worden omdat het de dollar van olie en Afrika wil losweken en dus is Ghadaffi bij de NOS op voorhand een schurk.

De NOS is de absolute aanfluiting van de journalistiek. Al decennia. Een domme corrupte inhumane organisatie die enkel manipuleert voor zieke belangen met een compleet zwakzinnig geworden kijkerspubliek. Af en toe houden ze de schijn op en daarmee camoufleren ze net als RTL en de grote kranten hoe fout ze bezig zijn. Vandaar dat Janneke Monshouwer die bijvoorbeeld 30 jaar voor de NOS heeft gewerkt er nu meer dan een boekje over open doet.

Dezelfde ontwikkeling zie je in Duitsland met bijvoorbeeld Udo Ulfkotte en in de Engelstalige wereld met John Pilger. De massamedia gijzelen al decennia achtereen de journalistiek. We leven echter sinds de opkomst van het Internet in een tijd dat er dagelijks bevrijdingspogingen worden ondernomen. Wat vaak denigrerend wordt afgedaan als alternatief nieuws of complottheorie is in 90% van de gevallen niets anders dan journalistiek die zich in tegenstelling tot de NOS en de grote dagbladen WEL aan de Code van Bordeaux probeert te houden…

x

* * *

x

 DOOOZz wanttoknowbanner-800-90px

13 gedachten over “Jochie gijzelt NOS, NOS gijzelt journalistiek..

  1. eens, keigoed geschreven en hieper overstijgend staggering bertus staigerpaip tijdloos actueel nog steeds, ondanks de vertraging, ben ten zeerste benieuwd naar de uitzending van Johan overigens! Sterker nog, nog geen beter breath taking adembenemend report van dit event, gebeurtenis, gevalletje akkefietje happening, gelezen tot nu toe, over deze curieuze merkwaardige je suis Nos happening, je suis Willy…. een nog meer patriot sjjjittt burgers zijn de vijand mijlpaal benk bang… malle heks pipo ievoooh zit zich vooraan te verkneukelen van geluk, kan die eindelijk all out ohne behinderung z’n terror dingetje ongestoord verder doen, met veul power against the people, die die zo haat omdat ie weet hoe die zelf is denk ik dan, onze land sinterklaas, met z’n paarse pieten brigade.

   http://www.merriam-webster.com/dictionary/staggering

   Fraanse les – Bertus Staigerpaip
   http://www.youtube.com/watch?v=eKs-NfCfuO0

 1. @Guido, gGoed geschreven.
  En nu een stap verder gaan en probeer uit te leggen waarom ze dit doen?
  De macht heeft n.l. geen andere keus om dit te doen anders raken ze hun macht kwijt.
  Probeer daar eens een goed artikel over te schrijven dan komen we bij de kern van de zaak en kunnen we oplossingen aandragen.

  1. Hoeveel van dit soort artikelen moeten er dan nog geschreven worden voordat de massa NOS-journaal-kijkende-schapen en Telegraaf-lezende-comapatiënten het gaat begrijpen?

   Maar oké, ik schrijf dan nu dat artikel dat blijkbaar nodig is:

   DE MACHT BEDONDERT ONS

   Door: Paul Harmans

   Waarom bedondert de macht ons (het volk) eigenlijk? Omdat de macht de macht wilt behouden! En waarom willen ze die macht behouden? Omdat ze er zelf alle voordeel bij hebben!

   Einde artikel

   Klabam! Heb ik een artikel geschreven van slechts 4 korte zinnen waarin ik aangeef WAAROM ze het doen. Daar heb je de ware reden, dus kom maar met het aandragen van oplossingen!

   Ik geef er een paar, maar er zijn er honderden!

   We zouden met zijn allen na het lezen van dergelijke artikelen de straat op moeten gaan, maar dan ook met zijn allen en niet met 300 of zo. We zouden ‘de macht’ het vuur na aan de schenen moeten leggen, ze laten weten dat we wakker zijn geworden en het niet meer pikken!

   We (degenen die dat nog hebben) zouden massaal ons abonnement op kranten moeten opzeggen en als een minister dergelijke propagandavodden met ONS geld alsnog in leven houdt en we die drek alsnog in de bus krijgen, dan moeten we dat elke dag weer ongelezen terugsturen naar de afzenders of naar het ministerie waar ze met ons geld dergelijke troep steunen!

   De politiek is een corrupt spel, dus als we met de gehele bevolking nu eens een keer NIET gaan stemmen totdat er werkelijk iemand zit die daadwerkelijk doet wat hij beloofd heeft?!

   Laten we een keten van mensen rondom alle ziekenhuizen in Nederland trekken en wekenlang (we lossen elkaar om de dag af) luidkeels laten weten dat we die medicijnen en behandelingen van de farmaceutische industrie niet meer willen hebben, tenzij duidelijk aangetoond kan worden dat ze wel helpen en veilig zijn!

   Laten we met vele duizenden mensen de gebouwen van het RIVM in beslag nemen en eisen dat die instantie gaat doen wat ze behoren te doen, maar juist vaak het tegenovergestelde uitvreten!

   Laten we hetzelfde doen met de voedsel- en warenautoriteit en eisen dat ons voedsel van vreten weer eten wordt!

   Laten we beginnen met het slopen van bankgebouwen, als er ergens ‘macht’ bestaat, dan is het wel binnen het bankwezen!

   En laten we dat ook doen met de gebouwen en studio’s van de gevestigde media, we moeten ze duidelijk laten weten dat we het zat zijn en dat die zogenaamde ‘waakhond van de maatschappij’ een oud, kreupel en onderdanig mormel, vol met vlooien en luizen is geworden.

   Laten we onze koning (en de rest van de aanhang) aan het werk schoppen en zelf de verbouwingen aan zijn (hun) bezit laten betalen, in plaats dat we ‘onderdanig’ aan de kant van de weg (in de goot!) met vlaggetjes staan te zwaaien. Bekijk de geschiedenis van de koningshuizen waar ook ter wereld en je begrijpt waar je werkelijk mee te maken hebt!

   En zo kan ik nog wel even doorgaan met zaken opsommen die iedereen moeiteloos uit zijn mouw kan schudden die inmiddels wakker is. Oké, het mag van mij ook wat minder gewelddadig, we laten de gebouwen staan, maar we jagen ze wel leeg!

  2. @Paul Harmans

   De kunst is om het volk mee te krijgen en dat is heel moeilijk, in mijn eigen omgeving ben ik al opgehouden om de mensen te vertellen niet meer te gaan stemmen want je houdt zelf alles in stand waar jullie 4 jaar over klagen, maar dan wordt ik aangekeken alsof ze denken: “Die is niet goed wijs”, website’s zoals deze sturen naar bekenden precies hetzelfde je wordt lauw ontvangen alsof ze willen zeggen: “Niks meer sturen hoor want we vinden het niet leuk” en of misschien denken ze die is geschift die leeft niet in de realiteit, maar wat is realiteit de echte wereld of de schijnwereld, zijn psychiatrische mensen misschien de normale mensen en de normale mensen de psychiatrische mensen?

   In een dorp wonen 1000 mensen en 990 van hun zijn inbrekers en dat al duizenden jaren lang, inbreken is voor hun de normaalste zaak van de wereld ze worden er niet koud of warm van, maar die resterende 10 die vinden dat inbreken niet goed is worden waarschijnlijk behandeld in een psychiatrische inrichting want zogenaamd leven ze niet in de realiteit, maar dat de realiteit van die 990 van alle kanten stinkt dat ruiken ze allang niet meer want ze zitten er al te lang in, een boer ruikt de mest van zijn vee allang niet meer wij als bezoekers wel en rennen met een noodgang de stal uit naar de buitenlucht, dus wie is er psychiatrisch en wie is er normaal?

   Type bij uw zoekmachine: “wie is er normaal en wie is er psychiatrisch” en lees b.v. deze site:

   http://www.trouw.nl/tr/nl/4516/Gezondheid/article/detail/3262143/2012/05/28/Wie-is-er-nou-gek-Ons-gedrag-past-niet-in-hokjes.dhtml

   Ervaring heeft mij geleerd dat veel mensen een grote waffel hebben maar als het puntje bij het paaltje komt zijn ze in geen velden of wegen te bekennen, ik zit wel eens te denken dat veel kiezers gaan stemmen omdat ze geen haar beter zijn dan de “Complotici” waar ze op stemmen, als deze mensen in de toekomst in de 2e kamer zouden komen of bij een multinational gaan werken gaan ze misschien op dezelfde manier regeren als de politici van nu en de bedrijven nu met ons doen.

   Misschien zijn ze moe van alle ellende op de wereld of denken het heeft toch allemaal geen zin het gaat al duizenden jaren zo, en de ratten en de kakkerlakken uit: “Villapark de Bungalow” weten dit ook we kunnen doen en laten wat we willen want het volk komt toch niet in opstand en die enkeling die dat wel durft sluiten we gewoon op of laten hem/haar psychiatrisch verklaren dan zijn we er ook van af.

   De IND heeft al 2x mijn toen 5-jarig buurmeisje (woont nu ergens anders) die op een paar maanden na in Nederland zou zijn geboren opgepakt en overgebracht naar een Uitzetcentrum om haar en haar familie terug te sturen naar Irak gelukkig blokkeert de rechter dat, en toen ze vastzat heb ik van kwaadheid 2 bakstenen door de ruiten gegooid van het politiebureau hier in Zutphen, terwijl de Nederlanders krijgen constant te horen ga niet naar Irak Afghanistan en Syria want het is te gevaarlijk, een x-aantal flatbewoners stak de duim op voor mij maar meedoen ja doei, misschien zijn ze bang voor de consequenties dat zou ook kunnen.

   Er is inderdaad heel veel te doen door het volk maar krijg ze maar is mee dat is een harde noot om te kraken, en niet vergeten vele hebben van de ouders geleerd: “Kind maak je niet druk want het heeft toch geen zin – of je trekt toch alleen maar aan het kortste eind – of God gaat het allemaal regelen – of je kunt er toch niet tegen vechten -of je krijgt alleen maar problemen”, ik denk dat we ouders en volwassenen maar links moeten laten liggen en hun kinderen gaan informeren komen we verder mee.

  3. Ik ben bang dat je gelijk hebt Rudie, de mensheid weet het bijna allemaal al, op zowat elk gebied is er openbaring geweest, maar wat doen de mensen met die wetenschap?

   Tegenwoordig heeft bijna iedereen gehoord van de gore gifpillen van de farmacie, van de ongekende diefstal van de banken, van smerige pedo’s op hoog niveau, van MH17 waarvan het officiële verhaal juist de complottheorie is, van een corrupte politiek, van een media waarvan je alleen propaganda hoort, van… tsja, waarvan niet? Een heel klein deel doet er iets mee, het overgrote deel vindt het allemaal wel best en laat zich gewillig bestelen en bedonderen.

   En ondanks dat ze inmiddels bijna allemaal op de hoogte zijn grijpen ze toch naar chemo en bestraling als ze kanker krijgen, nemen ze een hypotheek waarmee de ze bank 3x de aanschafprijs van hun huis terugbetalen, hebben ze een abonnement op een krant en kijken elke avond braaf naar het journaal, vullen ze trouw het stembiljet in om Haags en Europees schorem nog meer regels voor ze te laten verzinnen, enz. En bang als ze zijn om door ‘de andere lamlendigen’ voor malloot te worden aangezien, lachen ze maar hard om degene die hen waarschuwt en helpen ze het schorem mee om een dergelijke klokkenluider eens even goed op zijn nummer te zetten.

   Ik vermoed dat ze pas echt beseffen dat ze in actie moeten komen als ze daadwerkelijk geketend zijn en totaal geen kant meer opkunnen en dus te laat zijn, maar ook daarbij heb ik mijn twijfels, het is net als met die kikker die je langzaam aan de kook brengt, hij verroert geen vin en laat het allemaal maar gebeuren. En ‘de macht’? Die lacht zich rot!

 2. Wat dachten jullie allemaal van het volgende idee:

  De mensen van de Pers en Media die de waarheid niet durven of kunnen schrijven of het volk niet durven of kunnen inlichten die nemen allemaal ontslag en beginnen zelf met een krant en de financieën om die krant draaiende te houden dat betalen wij 17 miljoen burgers, we doneren 1x per jaar b.v. een tientje aan hun en dan hebben ze 170 miljoen per jaar en kunnen misschien? de krant draaiende houden en zijn niet meer afhankelijk en of chanteerbaar van de advertentiegelden en de machtige die daar achter zitten, en als ook nog eens een deel van het volk abonnee worden dan hebben ze nog meer inkomen en noem die krant voor mijn part: “WereldGeheimen”.

  1. Heel goed idee, loop er ook al een tijd mee rond en ik wordt zeker abonnee.
   Ik denk alleen dat 17 miljoen abonnees wel heel optimistisch is. Dus moet het op een andere manier.
   Een failliete drukkerij overnemen? Al dan niet met een soort subsidie of financiering vanuit het buitenland (Rusland?) en beginnen. Nederland subsidieert immers ook oekrainse media (die openlijk oproepen tot volkerenmoord).

  2. @Dennis

   17 miljoen is inderdaad heel optimistisch en dat zal ook nooit gebeuren dat weet ik, maar dat heb ik express gedaan om hoop te houden want als wij mensen de hoop overboord gooien is het gebeurd met de toekomst, als 1% zou doneren is dat waarschijnlijk al veel, en trouwens zo als je weet geloven de meeste mensen niet in site’s zoals deze ze vinden het vaak een hoop flauwekul en zogenaamd leven we niet in de realiteit.

   Als je subsidie en financiering gaat binnen halen dan heb je de kans dat er aan de directie tafel figuren komen te zitten die het niet goed met ons menen, en als het de meerderheid zou zijn hebben we niks meer te vertellen en worden we constant weggestemd.

  3. @Dennis

   Wij zouden nu al kunnen beginnen met een eigen persdienst, de eventuele mensen die meedoen gaan 1x per maand b.v. 10 website’s zoals deze: “wanttoknow” in de brievenbussen stoppen in hun eigen buurt, we spreken gezamenlijk af welke 10 site’s dat zijn per maand, een ieder van ons maakt een: “MasterCopy” vervolgens gaan we naar een Copycenter in de stad en laten hem b.v. 50x copieren kost geloof ik € 0,10 per copy dat kost ons elk per week € 5, en degene die meer wil copieren moet dat zelf weten, wat ook zou kunnen dat een ieder zelf moet weten welke site’s hij kiest, dan krijgen we ook geen eventuele onmin en gevecht onder mekaar over de keuze van de site’s.

   @GuidoJ

   Jouw site hoeveel bezoekers mag je ontvangen voor jouw provider de stekker eruit trekt tot de 1e van de volgende maand, ikzelf heb een homepage bij de KPN en als ik teveel bezoekers krijg trekken ze de stekker eruit tot de 1e van de volgende maand en op die homepage mag ik geen reclame maken dus inkomsten heb ik niet het is nu puur hobby, stel dat jij door onze actie 10x zoveel bezoekers krijgt wordt dat moeilijk voor je en of krijg je problemen met je provider?

 3. De NOS gijzelt Journalistiek, welke journalistiek, vrije nieuws vergaring in Nederland is ongewenst en practisch niet meer aanwezig, de kranten zijn nu in een paar handen, dus de redacties krijgen hun instructies van de bevel hebber, en schrijven wat hun wordt opgedragen, er zijn een paar gelukkig zou ik zeggen die het vrije woord nog verspreiden, zo als eens het Parool, de Volkskrant, de Waarheid, maar de grote dagelijkse brain f..ck is niet te stuiten, het is één grote USA-CIA roeptoeter geworden, en echt waar de mensen nou ja die met schapen koppen geloven het, dat is nog een graatje erger voor mijn gevoel, wat te doen ?!

 4. https://nos.nl/liveblog/2304125-boerenprotest-den-haag-voorbij-2200-trekkers-terug-naar-huis.html
  https://nos.nl/artikel/2304179-schouten-tegen-protesterende-boeren-geen-halvering-van-veestapel.html
  Weinig lees ik over het protest bij het mediapark waar een boer verhaal deed over indoctrinatie van kinderen wat naar aanleiding van een uitzending van nieuwsuur naar voren was gekomen.
  Kinderen zou geleerd worden op scholen dat eiken dood zouden gaan van stikstof en die boer was dat spuugzat.Marcel Gelauff heeft een gesprek gehad met een demonstrant maar kennelijk is die persoon niet duidelijk genoeg geweest of is Gelauff gewoon eigenwijs en blijft hij fout verslag doen wat te zien is aan de tekst onder de video uit de tweede verwijzing.
  onder de video (tweede verwijzing) staat ‘zolang ik minister ben,komt er geen halvering van de veestapel’.Dit is onjuist want Carola Schouten heeft dit gezegd:’En zolang als ik minister van landbouw ben betekend dat ook DAT ER WAT MIJ BETREFT geen halvering van de veestapel komt’. Vooral dat “wat mij betreft” is van belang omdat Carola Schouten ook afhankelijk is van anderen en eventuele stemmingen in de kamer.Waar ik me ook aan stoorde was dat telkens tijdens berichten over de kolonne trekkers de nadruk op chaos werd gelegd alsof het de bedoeling was de boeren weg te zetten als chaosveroorzakers/relschoppers om ze in een bepaalde hoek te drukken.Mijn mening is dat de politiek niets heeft geleerd en dat er weinig of niets zal veranderen wat kan betekenen dat er nog protesten kunnen gaan volgen.
  Ook de belastingen voor het MKB zijn veel te hoog maar ook een middel om boeren en andere MKB ers kapot te maken.We zien ook telkens fusies wat betekend dat alleen groten over zullen blijven die nu al geen of weinig belasting betalen en als het aan Rutte ligt cadeau’s zullen krijgen.
  Ineens zouden multinationals honderden miljoenen aan belasting gaan betalen wat op het eerste zicht eerlijk lijkt maar wanneer Rutte zijn zin krijgt en tientallen miljarden gaat lenen krijgen ze er dus miljarden voor terug en hebben ze nog geen belasting betaald.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.