Advertentie

Geraffineerde mazelen-leugens van het RIVM..? Naiëviteit..?


Roel Coutinho in zijn bekende pose, wenkbrauwen de lucht in.. "Het is de normaalste zaak van de wereld dat wij bij de farmaceutische wereld op schoot zitten"..!
Roel Coutinho in zijn bekende pose, wenkbrauwen de lucht in.. Misschien dat hij vlak voor zijn pensioen nog tijd heeft de onderstaande goocheltruuk met mazelencijfers uit te leggen..? Of moeten we dat aan Hans Kazan gaan vragen?

xx

Geraffineerde leugens van het RIVM..? Naiviteit ..?X

2013 © WantToKnow.nl/.be

x

x

Na een tip van een ’trouwe’ wanttoknow-bezoeker willen we graag de volgende gegevens met je delen. Het gaat over het gegoochel met cijfers door het RIVM. Met name de cijfers over mazelpatiënten en de kracht van de epidemie, lijken heftig de waarheid geweld aan te doen. Om het netjes te zeggen..

Laten we even man en paard noemen.. Volgens de officiële cijfers van het RIVM overleden er in de jaren 1960 tot begin jaren 1970 een 15- tot 30-tal patiënten. Daarbij was vrijwel altijd sprake van een ‘onderliggend lijden’, zoals dat wordt genoemd. Kijk naar deze grafiek, die aan duidelijkheid niets te wensen over laat.. We dienen ons hierbij te beseffen dat de daling van de sterftecijfers te danken is geweest aan vooral de evolutionaire aanpassing van generaties die met deze ziekte geconfronteerd zijn geweest. Neem daarbij de veel gunstiger leefomstandigheden van mensen. En besef vooral dat pas in 1976 is in Nederland het eerste mazelenvaccin werd geïntroduceerd… Dus wie vertelt wie nu ‘indianenverhalen’…?

X

mazelengrafiek

Tot begin jaren zeventig waren er gemiddeld zijn er 200.000 mazelenpatiënten per jaar. Dat is dus hooguit 1 op de 5.000 mensen. En deze cijfers kloppen ook weer met die van de Gezondheidsraad. Deze Gezondheidsraad schreef namelijk in een advies over mazelenvaccinatie in 1972: ‘Mazelen is een infectieziekte die gekenmerkt wordt door een hoge mate van infectiositeit. Zodanig dat van de kinderen in Nederland omstreeks 70% vóór de leeftijd van vijf jaar en ongeveer 98% vóór de leeftijd van 10 jaar de ziekte heeft doorgemaakt..’ Iedereen maakte de mazelen dus door!

Over die mortaliteit schreef de Gezondheidsraad al eens: ‘De mortaliteit ten gevolge van mazelen bedraagt ongeveer 1 á 2 per 1.000.000 inwoners’.  Dus dan leert een simpel rekensommetje leert dan dat er toentertijd tussen de 15 tot 30 doden waren. Dit afgezet tegen de 200.000 mazelen patiënten is 1, hooguit 2 per 10.000  zoals ook het RIVM aangeeft..! Maar wat doet het RIVM nu..? Volgens het RIVM overlijden nu ineens 1 á 2 patienten per 1000 mazelenpatiënten. Maar daarmee zitten ze er bewust maar liefst een factor 10 naast, want de 1000 gaat hier om het aantal geregistreerde gevallen! Overigens worden de patiënten met complicaties weer wel heel nauwkeurig geteld! Maar wat bezielt het RIVM, een publieke instelling, om met zulke schandalige onnauwkeurigheden te goochelen..?

En wat schetst onze verbazing?
Wat zegt de directeur van het RIVM namelijk bij NOS laat journaal? In 1999 waren er 3300 mazelen maar IN WERKELIJKHEID WAREN HET ER 10 KEER ZOVEEL, aldus Coutinho. Dan kom je dus op 33000 patiënten, is 1 doden per 10.000 mazelengevalen. En dat is dus veel en veel en veel kleinere kans dan de 1 op 1000. Vooral als je niets onder de leden hebt! Zelf even kijken? Kijk op het journaal rond 2 minuut 30 voor de waarheid! HIER

En zo worden we weer voorgelogen, want ook de NOS meldde eerder de kans van 1 op 1000, wat dus, om het netjes te zeggen, een falsificatie is van de werkelijkheid..! Wellicht weer voer voor een nieuw onderzoek van mensen die er tijd en ruimte voor hebben..? Oh ja, alle berichten in de media over de 5 ziekenhuisopnamen gaan feitelijk over de gevallen vanaf de uitbraak. En dus NIET in één week, zoals het RIVM ons wilde doen geloven. Noch meld het RIVM of deze mensen nog steeds patiËnt zijn of dat ze wellicht reeds ontslagen zijn uit de ziekenhuizen, zoals andere bronnen reeds wél meldden. Ook dit was weer mooi georchestreerd door het RIVM, dat van publiciteit en de feitelijke misleiding van het publiek. Per ongeluk, naïviteit of toch regelrechte leugens..?

* * *

 

79 gedachten over “Geraffineerde mazelen-leugens van het RIVM..? Naiëviteit..?

 1. Vraag gesteld op FB pagina van het Rijksvaccinatieprogramma : de virologische weekstaten voor professionals van het RIVM met opgaven van o.a. genoteerde bevestigde mazelencijfers (want ‘meldingsplichtig’) van begin 2013 t/m week 26 verwonderen me. Ik kan er écht niet meer van maken : een totaal van 10 (TIEN). Kunt u me uitleggen of ik me vergis en waarom? Wordt er een epidemie (of liever ‘uitbraak’ vlgs het RIVM) uitgeroepen op basis van DEZE cijfers?
  http://www.rivm.nl/Onderwerpen/Onderwerpen/V/Virologische_weekstaten/Rapportages/Open_rapportages_virologische_weekstaten/Virologie_uitslagen_per_week_en_aantal_meldende_laboratoria_tabel

  De op deze pagina op te vragen tabel is ook bijzonder interessant : het record (paarse lijn) ligt maar liefst op 8 in één week… http://www.rivm.nl/Onderwerpen/V/Virologische_weekstaten/Rapportages/Open_rapportages_virologische_weekstaten/Virologische_uitslagen_per_week_in_2006_heden_grafiek

  Transparant en vriendelijk antwoord : Rijksvaccinatieprogramma (RVP): Ik weet niet precies hoe dat werkt met de virologische weekstaten. Misschien zit er een vertraging in. Ik heb je vraag voorgelegd aan iemand die daar meer van weet. Het is weekend dus dat antwoord kan even duren. Goed weekend!

  ‘Goed weekend’ ja… Bijna week verder en géén verdere uitleg gekregen.

  Ik heb zelf uitgevlooid dat het zou zo kunnen zijn dat deze cijfers alléén betrekking hebben op de ernstigere gevallen die met een bloedanalyse zijn bevestigd en die andere (230 totaal) ‘gewoon’ met mazelen door de huisarts zijn gediagnotiseerd want ‘meldingsplichtig’.

 2. BIZAR, BIZAR : 5′ NA dit bericht, antwoord ontvangen :

  Rijksvaccinatieprogramma (RVP): « Beste Ellen, soms duurt het even voor je de informatie boven water hebt, maar het is gelukt :-). De virologische weekstaten worden door het RIVM gehost en zijn bedoeld voor alle laboratoria in NL. Maar slechts een klein deel maakt hiervan gebruik. De mazelendata die nu te vinden zijn, zijn de gegevens van een beperkt aantal labs (5-10%). Als deze labs geen mazelendiagnostiek doen dan komt dat niet in de weekstaat. En het toeval wil dat het lab dat de meeste mazelendiagnostiek doet, namelijk het RIVM-lab, nog geen aansluiting op deze virologische weekstaten heeft. Je snapt het al, hierdoor geven de weekstaten geen realistisch beeld van de werkelijkheid. Want deze week staat de teller op 321 bevestigde mazelengevallen. Werk aan de winkel dus! »

 3. Onderstaande RIVM medewerkers moetem zeker antwoord kunnen geven op goochelen met cijfers.

  State-ment door Minister Benjamin Disraeli
  Je hebt kleine leugens, grote leugens en je hebt statistieken.

  Email adressen van de creme de la creme van het RIVM:
  rcpnoord@rivm.nl; rcpoost@rivm.nl; rcpmiddenwest@rivm.nl; rcpzuidwest@rivm.nl; rcpzuid@rivm.nl; rvpcommunicatie@rivm.nl;
  centrumgezondleven@rivm.nl; mariken.leurs@rivm.nl; marian.sturkenboom@rivm.nl; marcel.scholten@rivm.nl; menno.spiekerman@rivm.nl; djoeke.van.dale@rivm.nl; katia.witte@rivm.nl; loes.lanting@rivm.nl; hanneke.van.zoest@rivm.nl; danielle.de.jongh@rivm.nl; vivian.bos@rivm.nl; sandra.van.dijk@rivm.nl; wanda.bemelmans@rivm.nl

 4. Zucht, ben het hele mazelen gedoe echt zat! Bij ons weten ze dat we de kinderen niet vaccineren en wij zijn nu de slechte ouders. Ik weet dat het me niks moet interesseren maar soms arghhh, dan kan ik er echt boos om worden. Pufff geen zin om me te verantwoorden. Had me voorgenomen om maar gewoon te zeggen dat ze gevaccineerd zijn maar als puntje bij paaltje komt, dan kom ik gewoon voor ons zelf op! Ik ben trots op onszelf!

  1. Great!

   Je bent een groot voorbeeld.

   Misschien een gedachte: om jezelf juist te positioneren, samen met alle andere niet-vaccineerders. Positionering, geen verantwoorden.

   Jullie doorbreken het lethargisch ‘denken’ van het collectief dat zich verschuilt achter dat ‘wat papa zegt’. Een complete holheid van niks zelf waarnemen/weten/begrijpen/kiezen daarmee omarmend, en dat richting wel-zelf-denkers ‘pleuren’.

   Een uitnodiging om jullie te positioneren.

   Vanuit waardering van mijn kant.
   Niet vanuit ‘duwen’.

   ‘Er geen zin in hebben’,
   begrijp ik ook helemaal.

   Groet,

   Astrid van Triet

 5. 1 op 1000 of 1 op 10.000 die sterf aan de mazelen, wat maakt dat uit? De kans van te sterven door BMR vaccinatie is maar 1 op 18.000.000 (www.nccn.net/~wwithin/MMR.pdf). Je kunt jezelf of je kinderen dus beschermen tegen die mogelijks dodelijke ziekte door een verwaarloosbaar klein risico te lopen.

  En als je nu gaat beweren dat het vaccin allerlei neveneffecten heeft, kom dan ook ineens met getallen van hoe vaak die neveneffecten voorkomen (de link die ik geef is al een goed startpunt), en of dat opweegt tegen die hoge sterfte va nde ziekte zelf.

  1. Daar is de statisticus.. Eindelijk laat hij iets van zichzelf zien. Het grote verschil, wat niet in deze leugenachtige statistieken zit is dat 18 miljoen mensen de grootste rotzooi ingespoten krijgen om 1 dode te veroorzaken.. 🙄
   Of in goede Vlaams: Er zijn leugens, heftige leugens en statistieken. Zoals hierboven voor de goede lezer te leren valt..

  2. Waardeloze statisticus als hij is . Nog steeds geen zinnig antwoord op Marcel zijn betogen noch de mijne , over hoe men vanuit gezonde voeding en gezonde levenswijze een immuunsysteen opbouwt dat anders is dan dat van de cocacola mcdonalds generatie . Keuzes…instellingen , etc . Nee hoor Koeniks trekt zich af bij statistieken , niks te maken met uitzonderingen die de regel bepalen .

  3. guido: waarom noem jij het BMR vaccin “rotzooi”? Het beschermt tegen de mazelen, en heeft geen noemenswaardige neveneffecten.

  4. Eventjes de “leugenachtige” statistieken goed uitleggen: als er 18.000.000 kinderen worden gevaccineerd, dan sterf er misschien eentje. Als er 18.000.000 kinderen niet worden gevaccineerd, dan sterft er 1 op 10.000. Dus dan sterven er 1800 kinderen. Door te vaccineren sterven er dus 1799 kinderen minder.

   Durf daar eens over na te denken en publiekelijk te discussieren!

  5. Geen noemenswaardige neveneffecten? Noem dit nou niet bepaald kattenpis… (bron Farmacotherapeutisch Kompas)
   Bijwerkingen:
   Zeer vaak: reactie op de injectieplaats, koorts. Artralgie, artritis (zelden chronisch; bij volwassen vrouwen meest frequent, bij kinderen minst frequent). Vaak: huiduitslag. Soms: infectie van de bovenste luchtwegen. Diarree, braken. Urticaria. Verder zijn gemeld: prikkelbaarheid. Hoofdpijn, encefalopathie, (febriele) convulsie, ataxie, paresthesie, polyneuropathie, duizeligheid, syncope, syndroom van Guillain–Barré. Optische neuritis (o.a. retrobulbaire neuritis, papillitis), conjunctivitis, retinitis. Sensorineurale doofheid, otitis media. Regionale lymfadenopathie, trombocytopenie. Anafylactische reacties, purpura, jeuk, huidverharding, syndroom van Stevens–Johnson. Panniculitis, vasculitis. Spierpijn. Malaise, perifeer oedeem. Aseptische meningitis, orchitis, epididymitis, parotitis, mazelen. Hoest, bronchospasmen, pneumonie, pneumonitis.

  6. Wetenschappertje Koen neemt het niet zo nauw met de cijfers. Wat maakt het immers uit? Het maakt immers uit dat het een heel groot verschil is.
   1 op 1.000 of 1 op 10.000, maakt naar mijn bescheiden mening echt wel een verschil. Maar hoe betrouwbaar ben je als wetenschapper als je bewust aan het rommelen bent met de cijfers?
   En waarom moet ik Koen geloven met het cijfer betreffende 18 miljoen inentingen dat hier maar 1 iemand door zal overlijden. Daar zijn zat zeer ernstige verhalen die duidelijk anders aantonen, dat er wel degelijk schade en ernstige schade ook, inclusief doden, na BMR-vaccinaties plaatsvinden, maar botweg niet serieus genomen worden en daardoor niet erkend omdat dit anders veel geld gaat kosten.
   En van serieus onderzoek naar deze doden is vaak al helemaal geen sprake, ook al wil men ons anders doen geloven.
   Er sterven dus méér mensen door de BMR-vaccinatie dan nu wordt aangenomen en ik durf zelfs beweren véél meer dan 1 dode. En dan hebben we het alleen nog maar over sterfgevallen, blijvende schade zijn dan nog niet meegeteld.
   In een eerlijke berichtgeving zou ook moeten staan dat de meeste mazelen-doden al iets anders onder de leden hadden, iets dat wel degelijk een groot verschil maakt betreffende goede voorlichting.
   Veel van deze, reeds zieke personen sterven nu vandaag dan misschien niet aan mazelen, maar morgen wel aan iets anders. Maar moeten gezonde mensen daardoor dan behandeld worden, ingeënt worden, terwijl de ziekte voor hen nauwelijks gevaar oplevert? Het zou jouw kind maar zijn die overlijdt ten gevolge van een onnodige vaccinatie.
   In een eerlijke berichtgeving zou bovendien ook vermeld worden dat er meer oorzaken zijn die het dodental terugdringen dan vaccinatie alleen.
   Het aantal doden dat voorkomen wordt dat Koen dus opgeeft van 1799 klopt dus ook gewoon van geen kanten. Daarvoor is dus echt vaccinatie alleen niet verantwoordelijk, iets dat nu wel ten onrechte gesuggereerd wordt.

 6. Ik heb zelf ook het idee dat het om een flink georkesteerde hoax gaat inclusief betaalde opiniemakers. In mijn eigen vriendenkring en omgeving zie ik stukje bij beetje mensen afzien van (bepaalde) vaccinaties.Dit begint het RIVM natuurlijk ook op te vallen en dat kost natuurlijk heel veel centjes als deze trend zich doorzet.

  Lees daarbij ook nog even deze artikelen:

  http://zaplog.nl/zaplog/article/huisartsen_kunnen_mazelen_in_964_van_de_gevallen_niet_herkennen

  http://zaplog.nl/zaplog/article/steek_dat_mazelenvaccin_dus_maar_in_je_reet

  Zie trouwens ook de reacties onder dit artikel,de man wordt met de grond gelijk gemaakt!
  http://www.communicatieonline.nl/opinie/bericht/mazelen-en-mensenoffers/

 7. Vaststellen en tellen van mazelengevallen.
  Samenvatting: onmogelijk zonder labtest.

  Citaat: “Sinds 1994 mogen in Engeland doktoren niet meer zelfstandig vaststellen of iemand mazelen heeft. Waarom niet? Omdat, hoewel de doktoren zelf vonden dat ze mazelen vanaf een kilometer afstand konden herkennen, uit nadere laboratorium-analyse bleek dat ze het slechts 3.7% van de keren bij het rechte eind hadden.”
  “Als dokters er nu 96% van de tijd naast zitten, dan zaten ze dat vroeger natuurlijk ook.”
  Bron: http://zaplog.nl/zaplog/article/huisartsen_kunnen_mazelen_in_964_van_de_gevallen_niet_herkennen

  Citaat Belgisch viroloog Marc Van Ranst :
  Het gevaar bestaat dat huisartsen de ziekte niet herkennen. “We hebben nu een hele generatie huisartsen van wie de overgrote meerderheid nooit een geval van mazelen heeft gezien. Het zit wel nog in het collectieve geheugen, maar meer dan één prentje hebben ze niet gezien. Ik weet niet of de diagnose gemist wordt, maar in een eerste fase wordt ze misschien later gesteld, vaak dan via het laboratorium.”
  http://www.actuamedica.be/MediSurf/NL/MediSurf-Arch-NL-038368.html

  Reliability of the clinical surveillance criteria for measles diagnosis.
  http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2560776/

 8. gelukkig heb ik een prettige arts die zegt; je gaat toch ook niet bij voorbaat je been amputeren voor het geval je daar iets aan zou krijgen. waarom dan wel gif inspuiten voor ziektes die je beter als kind kan krijgen zodat je immumsysteem er beter op wordt.

  1. Jan, zoals je hier opschrijft, doet me dat onmiddellijk denken aan de psychiatrie! Ook daar exact hetzelfde fenomeen: mensen krijgen pillen of spuiten, waardoor hun gevoelsleven voor een zeer groot deel wordt lam gelegd, zodat zij niet eens meer de kans krijgen om weer naar heelheid toe te kunnen groeien!
   De tactiek is volkomen identiek, Jan!

   Deze tactieken (en soortgelijke of nog ergere) moeten de wereld uit. Wat een gestoorde behandelaars allemaal!!!

 9. mazelen, rode hond en polio; let it all out?

  kijk naar de ziggo reclame op 0:37 sec.
  en lees de reacties daaronder;
  http://www.youtube.com/watch?v=hPwuDUTHfdY

  kijk naar de biblebelt mazelenuitbraak in deze grafiek,
  en zie de overeenkomsten;
  http://www.volkskrant.nl/vk/nl/2672/Wetenschap-Gezondheid/article/detail/3470787/2013/07/05/Stiekeme-inenting-tegen-mazelen-in-de-Bible-Belt.dhtml

  no panic
  we got white shadow drups
  like tears for fears
  heavenly comfort for them who
  think with their heart

 10. Ik vind het wel grappig…… ik heb vroeger altijd heel raar aangekeken tegen die gasten uit Staphorst en Putten en al die andere plaatsen, die we nu met een angelsaksische term The Bible Belt, noemen. Plotseling ga ik ze begrijpen, zeker als ik vanmorgen weer een oproep hoor van die Els Borst en die Heleen Dupuis aan predikanten om hun volgelingen aan te moedigen om zich te laten vaccineren……

  Zouden die mensen in The Bible Belt dan al echt in de gaten hebben gehad dat die vaccinaties middelen zijn die ingezet worden onder invloed van de schijngoden in de astrale sferen om ons Gevangen te houden in onze Ansgetn en zo ons weg te houden van wie we werkelijk zijn?

  1. Ik heb er 32 jaar geleden een aantal jaren gewoond, na een poos kregen we echt contact, ze wilden graag alleen gelaten worden, maar als ze voelen dat je ondanks niet zo gelovig toch naast ze staat, nou dan wordt, moet zijn werd je warm ontvangen.

   Heb de wonderlijkse menselijke dingen zien gebeuren, een boerderij die afbrande door bliksel inslag, ze zijn niet verzekerd, en dan komt het buren mieren gebeuren op gang het duurde niet lang dat alles was opgeruimd, de stenen netjes schoon gebikt en op tassen gezet, in het kort in 4 maanden stond er een herbouwde boerderij, nou ga dat maar is zoeken ergens anders, ja ze leven in hun gemeenschap, en dat mag toch !

  2. Weet je, ook in de Bible Belt zijn moeders die hun kind niet laten vaccineren omdat ze het vaccin zelf niet vertrouwen. Er zijn ook kinderen in de Bible Belt ziek geworden, na een vaccinatie.

   Heel veel mensen buiten de Bible Belt denken dat wij 🙂 niet willen vaccineren omdat we van mening zijn dat we ons niet mogen verzetten tegen Gods wil. Dat is een beetje een achterhaald idee. Natuurlijk zijn die mensen er. Ik respecteer hun mening.

   Als je wat meer leest dan een gemiddels iemand en wat engelstalig onderzoek doet, ontdek je dat een vaccin echt niet een ongevaarlijk wondermiddel is. Daarom ben ik er huiverig voor. Liefs van Bible Belt moeder.

 11. Wordt nu wel overduidelijk waarom er momenteel zo gepusht wordt om te vaccineren:

  In Europa is afgesproken dat de mazelen er in 2015 verdwenen moeten zijn. Het Europese Centrum voor Ziektepreventie stelt dat dat niet gehaald wordt, ’tenzij een aantal lidstaten maatregelen neemt om de vaccinatiegraad te verhogen’.

  1. HET plaatje :
   Huisartsen-CB-GGD-RIVM volgen de richtlijnen van VWS, die de aanbevelingen van de Gezondheidsraad opvolgt, die de adviezen van de EMA overneemt, die achter de WHO aanloopt…

   Dan is het plaatje rond en eigenlijk is NIEMAND dus verantwoordelijk, ze doen ‘gewoon’ hun werk waar ze voor betaald worden.

   Ze hebben hier allemaal enthousiast voor getekend en doen intussen allemaal hun best om het beste jongetje uit de klas te zijn, te worden en te blijven :
   Its goals include reducing measles-related deaths by 95% by 2015 and eliminating measles and rubella in at least five of six World Health Organization (WHO) Regions by 2020.
   “Today 194 countries have made a fundamental commitment to bring the benefit of vaccination to every person, no matter who they are or where they live.” said Andrea Gay, Executive Director of Children’s Health at the UN Foundation.
   http://www.unicef.org/media/media_62517.html

  2. eerst kwamen ze voor de Roma, en toen voor de Travellers, en toen kwamen ze voor ons…

 12. Je hebt volledig gelijk met de cijfers en met de boodschap maar wil je aub in de toekomst eerst je tekst eens laten nalezen door iemand die Nederlands kan schrijven ?
  voor de rest niets dan lof voor je research !

 13. Toen ik hoorde en las dat Roel Coutinho het had over 10 op 1000, heb ik aan enige oud-huisdokters en een emeritus-hoogleraar gevraagd of dit cijfer klopt. Deze laatste had er in zijn vakblad ooit wat over gelezen en volgens hem was het 0,1 procent d.w.z. 1 op 1000, en dat komt overeen met uw cijfer !!!

 14. Het is 1 op de 1000 geregistreerde patiënten, wat betreft de niet geregistreerde weten we niet of ze mazelen hebben en daar wel/niet aan doodgaan, dat lijkt me vrij logisch om geen uitspraken te doen over de patiënten in wie je geen enkel inzicht hebt, hun aantal niet eens weet.

 15. Bijna gepensioneerde maar immer leugenachtige RIVM directeur Coutinho weer als spreekbuis voor Big Pharma in het journaal. De leugen regeert nog steeds en de PR-bureaus draaien propaganda overuren en de NOS draait mee… Het ware gezicht van Coutinho komt aan bod in mijn nieuwe boek.

  Vaccinaties zijn onwetenschappelijk, ineffectief en potentieel levensgevaarlijk, punt uit. Zie http://www.wanttoknow.nl/gezondheid/de-leugen-regeert-de-grote-griep-propaganda/ en zie mijn onthulling over onethische Coutinho hier: http://www.wanttoknow.nl/gezondheid/is-dit-de-coutinho-van-de-aanklacht/ . Hij ontvangt mijn aankomende boek gratis bij zijn pensioen, tijd om zijn zonden te overdenken…

  Gelukkig brengen wij het echte nieuws ‘voorbij de waan van de dag’ en zijn we gepokt en gemazeld…als het om de waarheid van vaccinaties gaat. Binnenkort komt ons Tv-debat over vaccinatie (en ware immuniteit en bescherming!) beschikbaar, met Door Frankema, Desiree Rover, dr. Hans Moolenburgh senior en ondergetekende. De maat is vol, bij U ook? http://www.healingsoundmovement.com/hsm-tv.html

 16. Ik begin nu toch wel zeer geïrriteerd te raken door degene die we eigenlijk blindelings zouden moeten kunnen vertrouwen.
  Nu wordt er geopperd dat vaccinaties verplicht zouden moeten worden..
  Wij zijn niet gelovig, maar zijn zogenaamde kritische prikkers.
  Sommige wel, sommige niet. BMR valt bij ons, na lang nadenken en veel lezen, onder niet.
  Ik zelf kom uit een gezin van 6 en was de laatste, bouwjaar `66 en dus waarschijnlijk niet ingeënt, moeders weet het niet zeker.
  Maar mijn oudste broer wist zich te herinneren dat hij en zeker 2 zussen braaf de mazelen hebben gehad en zonder problemen hebben doorlopen.
  Ook wist hij zich niets te herinneren van mazelen probleem gevallen in zijn tijd.
  Verder zijn wij niet zo zeer tegen vaccinaties en als mevr. Dupuis ons 100% garantie kan geven dat het vaccin geen vaccinatieschade kan veroorzaken bij onze kinderen en dat het ook geen schade kan veroorzaken bij eventueel hun kinderen etc, dan zou ik er geen bezwaar tegen hebben.
  Maar ook al zou ze maar 99,99% zekerheid geven, waarom zou ik het dan wel doen? Hebben we dan niet dezelfde kans percentage op complicaties als gewoon de mazelen te laten ondergaan?
  Maar het verplichten zal nooit doorgaan, want dan zijn ze dus ook verantwoordelijk voor alles en ik zie de mega claims al aankomen.

  1. 100% veilig? Als ze ons DAT zouden kunnen garanderen. We weten dat ze uitgaan van een ‘aanvaardbaar risico’…

   Bijsluiter BMR vaccin pg 3 (professionals) :
   Er werden gevallen van immunosuppressieve mazelen-encefelatis, longontsteking en overlijden als rechtstreeks gevolg van een infectie, verspreid door het mazelen-virusvaccin, gemeld bij personen met een ernstig verzwakt immuunsysteem die per ongeluk met een mazelenbevattend vaccin werden gevaccineerd.
   http://www.rivm.nl/Documenten_en_publicaties/Algemeen_Actueel/Uitgaven/Preventie_Ziekte_Zorg/Bijsluiters/Bijsluiter_M_M_RVAXPRO_BMR

  2. @Ellen, zit me serieus af te vragen wie eigenlijk de bijsluiters van vaccinaties wel eens hebben gelezen en iets van onderzoek hebben gedaan naar deze ziektes.
   Waarschijnlijk alleen de mensen die kritisch zijn?
   En juist die (wij) ouders proberen ze af te schilderen als slechte ouders.
   Hoe je het ook went of keert, als je een kind laat vaccineren en het kind houd er vaccinatieschade aan over of erger, doe je het niet goed. Als je een kind niet laat vaccineren en een kind krijgt een van die ziektes en houd er wat aan over of erger, doe je ook niet goed.
   Nogmaals, als ze mij 100% garantie geven, is er geen twijfel, tot die tijd, moeten mensen dit zelf beslissen en ouders zelf, moeten de beslissing nemen om hun kind wel of niet te laten vaccineren.

 17. volgens de heren en dames wetenschappers bestaat God wel degelijk want als we hen moeten geloven is het echt een Godswonder dat er nog mensen op deze aardbol rondlopen, wij hadden allang uitgeroeid moeten zijn door allerhande ziektes zoals de mazelen.
  tevens veroordelen deze wetenschappers onze (voor)ouders maar gemakshalve tot moordenaars omdat zij niet hebben gedaan wat de wetenschappers als noodzakelijk bedachten.
  neem eens de moeite om alle zogenaamde dodelijke gevallen van de gehele wereld op te tellen, dus zowel door oorlogsgeweld, verkeersongevallen, medisch handelen, ziektes e.d dan kom je tot een getal dat nergens op slaat want zoveel mensen bestaan er niet op de wereld.
  nu zullen ze wel komen van dat mensen diverse aandoeningen kunnen hebben waar zij aan dood kunnen gaan maar waarom kom ik dat dan nooit in de discussies tegen?
  dus voor mij zijn al die discussies ‘het papier niet waard waar het op geschreven wordt’ zou men zeggen voor de digitale versie er was.
  uiteindelijk voert het ons weg van de werkelijke zaken waar het om gaat: ons eigen verantwoordelijkheidsgevoel en de eigen vrijheid van denken en handelen, want dat verdwijnt steeds verder weg met dit soort zaken.
  nog even en we zijn net zo ver van ons zelf weg als in de USA waar men geen baas meer is in eigen lijf.
  moet het hier ook zover komen of zijn wij bereid om ons recht op zelfbeschikking te behouden?

 18. Een nieuwe discussie voor nu is niet meer of vaccinaties nu wel of niet werken maar hoe we kunnen tegen gaan dat ze dit gaan verplichten. Het moge overduidelijk zijn dat dit de reden achter dit hele mediaspektakel is.
  Tot hoever mag en kan een overheid je dwingen? Vaccinaties verplichten is een ultieme privacyschending. Om wat voor reden je dit niet zou willen, dit moet een keuze voor éénieder blijven. Waarop kunnen we dit verbod op weerleggen? Niet bewezen werking? Het niet willen toelaten van bepaalde stoffen in het lichaam? IK ga echt weigeren op kanker gekweekte cellen in mijn kind te spuiten, ook geen andere schadelijke stoffen in deze. Wat te doen beste mensen?

 19. mijn kinderen hebben in de jaren zestig, mazelen gehad, rode hond, bof etc
  normale kinderziektes, waar niet (en nu ook niet) voor gevaccineerd hoeft te worden. Zelf heb ik deze kinderziektes ook gehad.
  Wat is de achterliggende gedachte van deze extreme bemoeienis van het RIVM? GELD!

  1. Komt misschien door de kleur van de pagina? Verder duidelijk verhaal, de moeite waard om te blijven posten, ook naar RIVM (maar toch even een andere achtergrondkleur, is slecht leesbaar.

 20. them want a clean spotless city
  this is chemical warfare implemented
  by baby-boom-zombies who colonize like
  grasshoppers and create cities that
  devourers its own children

  see them runnin wild now
  them want to create beasts
  to go hunting for more profit
  but are becoming themselves
  the beast they plan others to be

  this is the one-rule-law in action

 21. Straks iedereen een vaccin tegen het vallen want vallen is gevaarlijk! Je kan er zelfs dood van gaan. Valpartijen kosten de ziektezorg handenvol geld. Dus ook de maatschappij! Wie zich niet laat vaccineren tegen valpartijen is asociaal!
  Ach, ach!
  Kinderziekten zijn nodig, alle kinderziekten. Lastig, maar nodig om het immuunsysteem op te bouwen en te versterken. Het is niet door jonge kinderen met allerlei ziekteverwekkers in te spuiten dat zij sterker worden. Integendeel, nooit waren er zoveel kinderen en jongvolwassenen met allerlei allergieën.
  En weer roept de vaccinatielobby alle hens aan dek : tegen volgende winter wil men alle kinderen aan het griepvaccin.

 22. “de daling van de sterftecijfers te danken is geweest aan vooral de evolutionaire aanpassing van generaties die met deze ziekte geconfronteerd zijn geweest”
  want vanaf de jaren 50 tot de 1975, dat is genetsich heel veel mutaties, en heel veel generaties?!?! flauwekul, ik ben niet eens meer verder gaan lezen als je zulke onzin uitkraamt.

 23. Evolutionaire aanpassing? Wat is dat voor onzin. Als er inderdaad een survival of the fittest zou zijn, zouden we toch te sterk zijn om ziek te worden, de zwakken zouden sterven of vermoord worden (zie wat Hitler deed.)
  Nee ons lichaam is zo geschapen dat het zich aan kan passen op velerlei manieren.

 24. eindelijk een duidelijk verhaal maar zou graag zien dat het bij de NOS terecht kwam. Met name Mariëlle Tweebeeke doet net of het alleen over gelovigen gaat die niet vaccineren . Juist vaccins lijken ook al gedateerd. Er zijn veel meer mensen die echt over een goede gezondheid na denken. Lees de artikelen maar op http://www.wat-is-waarheid.info/vaccin
  Het is beter om het immuunsysteem te optimaliseren door een gezonde levensstijl,dan met een slecht immuunsysteem te vertrouwen op een vaacinatie

 25. Grensoverschrijdend

  Het Europees Parlement stemde begin juli vóór het besluit over ernstige bedreigingen van de gezondheid. Dit akkoord zal de Europese burgers beschermen tegen een groot aantal grensoverschrijdende gezondheidsbedreigingen.

  Een van de belangrijkste resultaten van het besluit is dat het een rechtsgrondslag biedt voor de coördinatie van de vrijwillige gezamenlijke aankoop van vaccins en medicijnen op EU-niveau. Er zal begonnen worden met de aankoop van pandemievaccins: de lidstaten die aan dit proces deelnemen zullen hun burgers onder betere omstandigheden dan voorheen van vaccins kunnen voorzien.

  Het besluit vergroot ook het gezag van de Europese Unie in het geval van noodsituaties in de volksgezondheid: het stelt de EU in staat om op haar grondgebied een noodsituatie in de volksgezondheid af te kondigen, waardoor zij maatregelen kan treffen op grond van de geneesmiddelenwetgeving, zodat vaccins en medicijnen sneller kunnen worden geleverd.

  Bron : http://europa.eu/rapid/press-release_MEMO-13-644_nl.htm

  Nota bene : ‘Noodsituatie volksgezondheid’ gebaseerd op de Wet Publieke Gezondheid: http://wetten.overheid.nl/BWBR0024705/geldigheidsdatum_22-07-2013#HoofdstukV_3_Artikel31

 26. Ook een beetje mazelenmoe ? Veel heisa om de huidige epidemie in Nederland en de losgebarsten vaccinatiediscussie (waar zelfs minister-president Rutte zich openlijk op tv mee bemoeide). Maar laten we de achterliggende reden, HET grotere plaatje, niet uit het oog verliezen: onder het toe- en alziend oog van de WHO werd in 2010 bedisseld dat Europa in 2015 mazelen en rode hondvrij zou moeten zijn. Hier is echter nog geen sprake van en vanzelfsprekend zullen de lidstaten hun beste beentje willen voorzetten om dit beoogde doel te bereiken. En we zien dat hierbij àlles uit de kast wordt gehaald : http://www.euro.who.int/en/what-we-do/health-topics/communicable-diseases/measles-and-rubella/policy

 27. Blue Sky, Black Death, Carl Sagan Lyrics (Contact quotes)

  I’m not in pictures that your parents took
  I’m not described in your stack of holy books

  I wasn’t born in your seven days
  I’m not the monster your fathers made
  Can’t break my bones if you can’t pronounce my name

  I’ll elude what your top thinkers might conceive
  Your “Wanted” sketch doesn’t resemble me

  I wasn’t born in your family tree
  I don’t want blood or your charity
  You won’t believe that your maker thought up me

  Your common cold is my trojan horse defeat
  and my fine cuisine is your world catastrophe

  I Might be dormant on your ocean floor
  Or in the margins of error you ignore

  You can’t survive in the class of air I breathe

  http://www.youtube.com/watch?v=Ip4HrLs93OE

 28. Ik ben 57 en heb dus zo’n beetje alle kinderziekten zonder kleerscheuren doorlopen, ook in mijn omgeving ken ik niemand die aan de mazelen is overleden.

 29. wat mij nu wel interesseert is de opstelling van onze Moslim medemensen ten aanzien van de vaccinaties van kinderen want daar hoor ik niets over op dit of een ander forum. er wordt alleen maar een stemmingmakerij gemaakt ten aanzien van de mensen die vanuit het Geloof de vaccinaties weigeren, terwijl wij echt wel weten dat het een leugen is als je de echte cijfers gaat controleren. dus laat alle cijfers eens zien.
  maar dat durven ze bij het rivm blijkbaar niet.

  1. Ik zou hier niet van Moslim medemensen willen spreken, gewoon Moslims is voldoende !

 30. Dit stond deze week in het dorpsblad van Poeldijk (Westland)
  Hoezo politiek en kerk gescheiden !!!!
  Die man is of de weg kwijt of €€€€€€€€€ gekregen van het RIVM !!!!

  GEMEENTE POELDIJK
  Kerkgebouw: Fonteinstraat 6, tel. 243662
  Predikant : Ds. A.J. Molenaar,
  Jan Barendselaan 199,
  2685 BS Poeldijk, tel. 240939
  Kerkbureau : Verburghlaan 38, tel. 242570
  Scriba : Mw. M. v.d. Pot – Cloose,
  De Noorderhoek 23,
  2685 RJ Poeldijk, tel. 240282
  Kerkvoogdij : Postrekening 39 11 770
  Bankrekening 13.53.65.236
  t.n.v. Herv. Gemeente Poeldijk

  MAZELEN.

  Ik kom geen mens tegen die de ziekte heeft, maar in
  ons land schijnt een heuse mazelenepidemie te heersen. Althans, onder bevolkingsgroepen waar veel mensen niet zijn ingeënt. In de media rijst de vraag of dat
  zomaar moet kunnen, je kinderen risico laten lopen.
  Daarbij is respect helaas soms ver te zoeken voor deze
  ‘achterlijke’ gelovigen.
  Voor de duidelijkheid: ik laat mijn kinderen inenten, en
  ben het niet eens met de religieuze argumenten die gebruikt worden. Premier Rutte zei op Nieuwsuur dingen
  die theologisch hout snijden: “Ik ben zelf ook gelovig.
  En vanuit die opvatting zou je ook de stelling kunnen
  aanhangen dat God ook de vaccinaties heeft gemaakt.
  God heeft nooit bedoeld, daar ben ik absoluut van
  overtuigd, dat kinderen zó lijden, als er ook vaccinaties
  bestaan”.
  Toch wil ik het op deze plek opnemen voor hen die vanuit hun geloof niet inenten. Ze wijzen ons namelijk op
  een besef dat we veelal zijn kwijtgeraakt. Namelijk dat
  ons leven ten diepste in Gods hand is. Dat niet wij alles
  in de hand hebben, maar dat we kleine mensjes zijn in
  een grote wereld. Ons wereldbeeld is vaak zo anders.
  We denken alles te kunnen regelen. Met verzekeringen
  en inentingen, met hard werken en goede connecties.
  Wij doen het zelf wel! Maar je hébt het leven niet in de
  hand. Wat kan er niet ineens gebeuren? Ziekte, faillissement, scheiding… Zelfs al ben je ingeënt: dan ben je
  97% beschermd tegen mazelen, niet 100%. Het enige
  wat we kunnen doen is kansen verkleinen – dat mogen we ook doen. Maar we moeten niet de illusie hebben dat wíj het leven regelen. Die zeepbel wordt wel
  doorgeprikt, vroeg of laat. En waar heb je dan houvast
  aan? Aan dat wat de niet-inenters vasthouden: dat ons
  leven in Gods hand is. En dat je vertrouwt dat we daar
  in góede handen zijn, ook als het anders gaat dan wij
  willen. Dat is een andere zekerheid dan een vaccinatie
  geeft. Deze faalt niet, ook al word je ziek. Dan ben je
  toch 100% beschermd!

 31. In England alone between 2010 and 2011 there were 426,827 new infections in a 12-month period which included:

  Chlamydia: 186,196. Most of these were people aged 24 or younger
  Genital herpes: 31,154
  Genital warts: 76,071
  Gonorrhoea: 20,965. The highest rates of gonorrhoea are seen in women aged 16-19 and men aged 20-24
  HIV: 6,280
  Infectious syphilis: 2,915
  http://www.bbc.co.uk/science/0/21858967

  en straks gewoon weer een ordinaire gay pride in amsterdam…

 32. Voor 1975 wer er niet gevaccineerd voor mazelen en volwassen die voor 1975 zijn geboren krijgen het volgens het RIVM niet omdat er grote kans bestaat dat ze het als kind al gehad hebben. Aan mazelen ga je niet dood of ernstig verminkt dat geldt wel voor bijvoorbeeld Polio, waarom prikt men daar dan niet doorheen vraag ik mij af.

 33. Je zou je ook kunnen afvragen hoe’spontaan’ deze mazelen epidemie is ontstaan. de vaccinatiegraad is de laatste jaren heel sterk aan het dalen en niet alleen in de bible belt. Steeds meer ouders denken na en gaan op onderzoek en komen tot de conclusie dat vaccineren heel gevaarlijk kan zijn. Tja, dan pak je een relatief onschuldige kinderziekte van de plank en laat die ergens los. Vervolgens blaas je de hele boel buiten proporties op en laat de angst verder zijn werk doen. Dan laat je ook nog een stel malloten helemaal los gaan op het internet om de angst nog verder te voeden. Zo maken we de geesten rijp voor verplichte vaccinatie.
  Pas nog een verhaal van een moeder gehoord die haar baby de 14 maanden prik had laten geven. Daarna viel zij in een diepe slaap van 24 uur, toen de baby wakker werd reageerde het nergens meer op. Leeft nu verder als een kasplantje. Maar goed, het kind is nu wel beschermd tegen die ‘verschrikkelijke ‘ kinderziekten. Tel uit je winst.

  1. Toch af en toe lees je zelfs in de officiële kranten berichtjes zoals:
   Als de patiënt geen complicaties heeft is een bezoek aan de dokter niet nodig.
   Of deze quote:
   Van de mensen die besmet zijn met mazelen, is 95 procent niet gevaccineerd, zegt het RIVM.
   Of te wel, een vaccin is ook niet altijd afdoende.

   Nu ben ik een positief ingesteld mens en bij mij komt het over als, mazelen, vervelend, ff uit zieken en klaar voor de gewone, gezonde mens.
   Zeker met de gedachte in mijn achterhoofd dat vroeger dus bijna iedereen mazelen kreeg.
   En aangezien de wereld bevolking nog steeds gestaag groeit ondanks verschillende pogingen om ons zelf uit te moorden via oorlogen, maak ik me niet echt druk om de mazelen.
   Waar ik me wel druk is de bangmakerij met volgens mij als enigste doel, geld/winst.

 34. Bofnieuws uit Frankrijk : alleen dit jaar al werden er meer dan 13.000 gevallen genoteerd (dus vanaf januari tot juli 2013), waarvan 73% VOLLEDIG gevaccineerd was. Ter vergelijking : vorig jaar ging het om 4000 gevallen. Opmerkelijk is dat men daar nog geen reden ziet om deze uitbraak tot epidemie te verklaren. Men overweegt intussen wel om in dat geval een 3e (extra) inenting in te voeren voor degenen die langer dan 10 jaar geleden werden ingeënt. Een verklaring voor de afnemende werking van het vaccin op lange termijn heeft men (nog) niet. Ook berichten uit andere landen spreken van 60-80% bofpatiënten die volgens de normen waren gevaccineerd : http://www.santemagazine.fr/actualite-oreillons-le-grand-retour-en-france-50179.html#.UfPC5qz_Qj1

 35. Voor een natuurlijke afweer of immumiteit tegen ziektes, moet een prijs worden betaald, met ziek zijn en soms sterven.

  Er zijn ziektes die ook een kerngezond jong mens niet of nauwelijks kan weerstaan, en zelfs met de beste medicijnen sterven.

  De natuurlijke immumiteit kwam/komt van contact met personen die deze ziektes met zich mee dragen.

  De ongecontroleerde immigratie brengt wat ziektes betreft problemen met zich mee, bijvoorbeeld in mijn jeugd is men er met enorme inspannig er ingeslaagd de TB, uit te bannen, die nu na zoveel jaren weer hier en daar opduikt.

  Ook op het gebied van geslachts ziektes zijn er veel problemen.

  Ik heb zelf ondervonden dat als je zwaar ziek bent, en denkt dat je laatste uurtje geslagen heeft, de Doktor je mecicijnen geeft waar door je ziender ogen opknapt, nou dan ben je behoorlijk blij en dankbaar.

  Over het enten op zich kan ik met geen mogelijkheid iets zinnigs schrijven, ik vind dat dit aan de Medici is!

  1. Ja…..alleen spreken die medici en wetenschappers elkaar gruwelijk tegen. En als men zich dan in de materie gaat verdiepen ontdek je veel tegenstrijdigheden en vooral eigenaardigheden. En als je vervolgens het hele systeem verder onder de loep neemt zie je de manipulaties, corruptie, de misbruik van het grote geld, regelrechte fraude, noem maar op, je kan het zo gek niet bedenken en het is van toepassing op de medische en farmaceutische sector. En daarna kom je erachter dat dit zeker geen incidenten zijn, maar dat het op grote schaal verweven zit in het systeem, waardoor ik dus, en inmiddels velen met mij, tot de conclusie kom dat men ons lot absoluut niet klakkeloos en vol vertrouwen over kan laten aan medici, maar dat men continu zelf de regie in handen moet houden en zelf op onderzoek uit moet gaan. Hoewel het wel zo zou moeten zijn, maar klakkeloos op je huisarts of zelfs de specialist vertrouwen verdient deze branche gewoonweg niet. Daarvoor zijn er veel te veel ongeregeldheden. Ook veel artsen zijn onwetend of kennen maar het halve verhaal omdat zij eenzijdig zijn onderwezen en voorgelicht, namelijk door de belanghebbenden zelf.
   Feit aan de andere kant blijft natuurlijk wel dat we de artsen en doktoren nodig hebben en dat zij ook wel degelijk, gelukkig maar, ook veel goeds doen. Maar het is niet zo dat artsen in het ene geval iets goed voor je doen, dat je in het andere geval die arts dan maar klakkeloos moet en kan vertrouwen. Je moet altijd zelf na blijven denken, want uiteindelijk gaat het om jouw lichaam en leven, niet om de portemonnee van je arts. Hoewel dit uiteraard niet de enige drijfveer is, zoals gezegd ook veel onwetendheid…..en ja…..zelfs onder specialisten.

  2. En overigens ook de overheid in deze kan men ook niet vertrouwen en deze is al zeker niet onpartijdig.

 36. Ja ik begrijp het niemand is te vertrouwen, dan alleen het publiek.

  Nou ik heb veel vrienden in de medice stand, en ik vertrouw ze volkomen, ze hebben zeker allemaal wel eens een foute beslissing genomen, maar in een beroep met een grote verantwoordelijkheid, en soms zeer snelle beslissingen kan er iets fout gaan.

  Ook onze huisarts hier waar ik woon, je kunt alles met haar bespreken, maar op een gegevenmoment geeft zij toch de doorslag als Arts, en huisArts, maar alles is bespreekbaar, en over de roekeloze ent industrie is zij ook niet te spreken.

  1. Gelukkig zijn er inderdaad ook huisartsen die niet te spreken zijn over de roekeloze ent industrie zoals jij het omschrijft. Maar aan de andere kant zijn er maar zat artsen die het hier wel mee eens zijn en het spelletje gewoon meespelen.
   Het is dus niet omdat iemand huisarts is dat deze persoon automatisch het volkomen vertrouwen moet krijgen van patiënten. Er zit wel degelijk een groot verschil tussen artsen onderling. En zoals gezegd, artsen krijgen uiteindelijk hun voorlichting, ook al denken zij daar soms anders over, linksom of rechtsom van de industrie en die is dus zeker niet onafhankelijk. Evenmin de universiteiten waaraan zij les krijgen zijn niet volkomen onafhankelijk, ook al denken de leerlingen vaak van wel omdat hen iets anders dan de realiteit wordt voorgespiegeld. Ik vertrouw alleen artsen die bereid zijn ook de andere kant van het verhaal te horen en onder ogen te zien en dan met alle complete informatie tot een zienswijze komt. En deze zienswijze moet soms af kunnen wijken van de reguliere zienswijze. Als hij misschien wel bereid is te luisteren, maar zijn uiteindelijke zienswijze verandert er niet door….ja, dan trek ik mijn conclusies. Een arts mag natuurlijk een hoop reguliere inzichten aanhangen en waarschijnlijk zelfs de meeste, maar als een arts nooit afwijkt van de reguliere inzichten is dit voor mij geen betrouwbaar arts, maar gewoon een meeloper die niet zelf na kan en wil denken en bovendien weinig verantwoordelijkheidsgevoel heeft.

  2. @ GER, natuurlijk zijn er goede en minder goede en zelfs enkele mensen die hun vak van Arts uitoefenen.

   Kies de Arts die bij je past, heb je die gevonden, ga dan een relatie aan, leg hem uit wat jij vind, en wat jij van hem verwacht.

   Wij hebben vaak genoeg een Arts laten vallen, en naar veel gezoek en andere gevonden.

   Maar het zijn ook maar mensen ?, wij geven vaak een Klein cadeautje om onze relatie gaande te houden.

   Maar heb het ook wel heel anders meegemaakt toen wij in Wales woonden, gewoon schandelijk, nou we hebben de hele boel op stelten gezet, maar het is het systeem, niet echt prettig als patient.

  1. Ook de NOS brandt niet graag zijn handen.
   Ooit gehoord van eerlijke voorlichting?

 37. Allereerst deze opmerking : wwerden al eerder op de vingers getikt voor onze ‘vrije’ vertaling van het begrip ‘wetenschappelijk onderzoek’, maar een beter bewijs dat het hier ALWEER om een ‘EXPERIMENT’ op kinderen/babietjes gaat, is er niet… Wie behoefte voelt dit tegen te spreken, is van harte welkom…

  Onderzoek of experiment ?

  De Europese Commissie heeft op 14 januari 2013 een in de hele Europese Unie geldige vergunning verleend voor het in de handel brengen van Bexsero (Meningokokken groep B-vaccin) van Novartis.

  MAAR : de UK heeft dit vaccin vorige week plotseling teruggetrokken vanwege een (terecht) wantrouwen in de werking. Volgens het persbericht van Reuters, voelt Novartis zich door deze beslissing hogelijk in het nauw gedreven. Bexsero leek hét nieuwe kassa-troetelkindje voor het bedrijf te zijn om hun in gevaar lopende omzetcijfers te redden.

  Samenvatting achterliggende criteria toelating:
  * Aan de eerste hoofdstudie deden 2 627 kinderen mee, die bij aanvang van de studie twee maanden oud waren. De werking van drie doses Bexsero, toegediend met een tussenpoos van twee maanden samen met andere, normale zuigelingenvaccins, werd vergeleken met die van alleen de normale vaccins.
  * Deze studie werd verlengd om na te gaan wat de effecten zijn als kinderen, die al als jonge zuigeling met Bexsero zijn gevaccineerd, op een leeftijd van 12 maanden of ouder een boosterdosis Bexsero krijgen.
  * Hoewel groep B-meningokokkenziekte in Europa relatief zeldzaam is, constateerde het CHMP dat de ziekte in bepaalde gebieden van Europa vaker voorkomt.
  * In de EU was geen enkel vaccin toegelaten voor meningitis die door deze groep van bacteriën wordt veroorzaakt.
  * Daarom concludeerde het CHMP dat de voordelen van Bexsero groter zijn dan de risico’s en adviseerde het om een vergunning voor het in de handel brengen te verlenen.
  * De meest voorkomende bijwerkingen van Bexsero bij kinderen tot 10 jaar (waargenomen bij meer dan 1 op de 10 patiënten) zijn eetlustverlies, slaperigheid, abnormaal veel huilen, diarree, braken, uitslag, koorts en prikkelbaarheid…

  Bronnen :
  http://www.ema.europa.eu/ema/index.jsp?curl=pages/medicines/human/medicines/002333/human_med_001614.jsp&mid=WC0b01ac058001d124
  http://www.guardian.co.uk/society/2013/jul/24/meningitis-b-vaccine-rejected-uk
  http://uk.reuters.com/article/2013/07/24/us-novartis-vaccine-bexsero-idUKBRE96N0JF20130724

  1. Hoe óngelooflijk naïef kunnen volwassen ouders zijn: “Aan de eerste hoofdstudie deden 2.627 kinderen mee”!
   Heb je nét een kindje (2 maanden) – een paradijs op aarde; je bent de hemel te rijk – en dan neem je een uiterst groot risico (met een uiterst onnatuurlijk middel) qua gezondheid van het nog maar pas geboren mensje!
   Waar is het zelfdenkend vermogen van deze ouders gebleven? Lethargisch?

  2. het is allemaal experimenteel
   onder de noemer geneeskunde
   uitgevoerd door gediplomeerde
   geschoolde groepen mensen
   die heel goed betaald en
   sociaal aanbeden worden

   zoek een rijke man
   trouw vooral een dokter
   of een advocaat ja een slimme
   meid is op haar toekomst voorbereid
   zo zie je het cirkeltje van
   de ondergang van de samenleving
   zaadjes voor een tweedeling in de mensheid
   een kruispunt waar eenieder voor de keus
   van zijn leven wordt gezet

  3. het is allemaal experimenteel
   onder de noemer geneeskunde
   uitgevoerd door gediplomeerde
   geschoolde groepen mensen
   die heel goed betaald en
   sociaal aanbeden worden

   zoek een rijke man
   trouw vooral een dokter
   of een advocaat ja een slimme
   meid is op haar toekomst voorbereid
   zo zie je het cirkeltje van
   de ondergang van de samenleving
   zaadjes voor een tweedeling in de mensheid
   een kruispunt waar eenieder voor de keus
   van zijn leven wordt gezet

  4. Vraag maar eens aan Pleun Snoek hoe het is om met een “specialist” getrouwd te zijn! En welke verhalen je oren dan bereiken.

 38. Toen wij jong waren kregen we allemaal: mazelen, rode hond, roodvonk, bof. Heel normaal.
  Als het zo gevaarlijk was geweest….., hoe komt het dan dat ze zo vaak zeuren dat er zoveel baby-boomers zijn.
  Die hebben het allemaal overleefd.
  Sterke mensen dus.

 39. Als kind heb ik mazelen gehad met ernstige complicaties. Ik heb het overleefd, want inmiddels ben ik ruim 56. Ook kan ik zeggen dat het géén lijdensweg was. Helemaal niet “vreselijk” zoals Mark Rutte ons probeerde wijs te maken. Pijn heb ik niet gehad. Wel hoge koorts. Dat is juist de genezingsfase. Ik heb veel geslapen. Ook herinner ik me allerlei details uit die mazelenziekteperiode.
  Op het nieuws hoorde ik van de week dat veel mensen toch hun kind/eren hebben laten vaccineren. Dat vind ik nou vreselijk.

  1. Arien, je verhaal is overduidelijk! Het menselijk lichaam is zelf tot veel in staat. Als een mens gevaccineerd wordt, dan gooi je daardoor ook nog eens die kennis, die het lichaam zélf heeft om zich te herstellen, behoorlijk in de war!
   “Op het nieuws hoorde ik van de week dat veel mensen toch hun kind/eren hebben laten vaccineren. Dat vind ik nou vreselijk.” Dat zou zeker een triest bericht zijn, Arien; maar de vraag is of dat wel zo ís! Het journaal hoopt wellicht door een dergelijk bericht te brengen, dat mensen alsnog bang worden en zich dus alsnóg laten inenten.
   Inmiddels staat hier op WtK al heel veel belangrijke informatie betreffende het vaccineren, en misschien, Arien, ken je deze info ook al wel:
   http://tegenbericht.wordpress.com/2009/08/07/pokken-en-vaccinaties-het-echte-verhaal/
   En wat staat er bij deze informatie over meningitis?
   http://www.sweetlove.be/br_meningitis.html
   “Bij iedereen, ook gezonde personen, en op elke leeftijd kunnen weken- en zelfs maandenlang na de infectie nog kiemen worden gevonden. “Drager zijn” helpt de mens om een natuurlijke immuniteit op te bouwen. Slechts in uitzonderlijke omstandigheden (vermoeidheid, zwakte, bv. een verkoudheid die reeds lange tijd aansleept) nemen de bacteriën de bovenhand op de verdediging van het lichaam en veroorzaken zij meningitis.”
   Gewoon er altijd voor zorgen, dat je lichaam in goede ge-zon-dheid verkeert, dus!
   Tussen haakjes, al ge-zon-d door de zon?
   http://www.anarchiel.com/stortplaats/toon/onbeschermd_zonnen_goed_voor_vitamine-d-aanmaak
   http://huidkanker.startpagina.nl/prikbord/12508655/de-zonnebrand-leugen-hoe-zonnebrandcrme-eigenlijk-kanker-veroorzaakt

   Dank, Arien, voor je heldere, persoonlijke praktijkverhaal.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.