Advertentie

‘Oud’ homeopathie-onderzoek weer actueel..!


Wetenschappelijk onderzoek dat uitgevoerd wordt op de homeopathische geneeswijze, om te bewijzen óf homeopathie voldoet, is volledig mank. Want de conventionele methode van ‘bruut’ meten wat een medicijn ‘doet’ op een groep mensen, in relatie tot een placebo, is volstrekt ontoereikend om de essentie van homeopathie te meten..! De essentie van homeopathie is vooral, dat deze geneeskunst op INDIVIDUELE BASIS werkt, terwijl téveel kortzichtige medisch-wetenschappelijke onderzoekers, homeopathie willen meten, zoals andere medicijnen worden gemeten in groepsverband.

Kijk naar de illustratie hiernaast en ongetwijfeld zul je meteen in de lach schieten.. En toch is dit wat er gebeurt bij homeopathisch onderzoek door ‘reguliere medische wetenschappers’ die volgens ‘hun’ methode willen bepalen of homeopathie werkt..! Want de krankzinnige methode om homeopathie te onderzoeken, vaak zeker ook met de verborgen bedoelingen om homeopathie de nek te breken, blijkt té vaak gebaseerd op de beperkte visie en relatieve domheid van de medische wetenschappelijke onderzoekers.. 

De werking van homeopathie is WEL DEGELIJK BEWEZEN.. Immers, overal ter wereld en dus ook in Nederland, werken vele tienduizenden artsen naar volle tevredenheid met homeopathie. Artsen met de meest uiteenlopende vakdisciplines: van homeopathisch psychologen tot homeopathische kinderartsen en van homeopathische tandarts tot homeopathisch dierenarts.. Niet gedacht? Toch is het zo.

Een artikel dat niet zo heel makkelijk toegankelijk is, doordat het een wetenschappelijk-logische basis heeft, met vaktermen en medisch-wetenschappelijke methodes van meten. De homeopathische geneeskunst heeft het moeilijk om zich te bewijzen in de ‘reguliere geneeskunde’, die zich vooral veilig voelt in het hoofd, maar het hart voor de zaak té vaak vergeet. Hetzelfde hart dat ál die homeopathische artsen wél hebben voor hun patiënten en hen OP INDIVIDUELE BASIS behandelen met homeopathie, in plaats van hen allerlei chemische pillen en poeders toe te stoppen, die goedgekeurd zijn voor een groep en het individu zijn vergeten.. En ook daarover had Albert Einstein een prachtige quote:

The Gift

The intuïtive mind is a Gift
The rational mind it’s faithful servant.

We have created a society,
that honors the servant,
and has forgotten about the Gift..
x

Wij van wanttoknow dragen homeopathie een warm hart toe, omdat het vooral is gebaseerd op de uniciteit van ieder individu en dat juist die uniciteit zorgt dat traditionele pillen en poeders té vaak verstek laten gaan én grote schade kunnen veroorzaken. Er is van alle homeopathie-recepten nog NOOIT één patient gestorven..! Kijk voor de verandering maar eens, ten opzichte van de zogenaamde ’traditionele geneeskunde’ naar dit artikel (HIER en vooral dit artikel HIER). Het is in dit kader ook te dom voor woorden, dat ‘onze’ minister van Volksgezondheid, Edith Schippers, als het hoofd van de medische inquisitie tekeer gaat tegen homeopathie.

We hebben hier op de site in dit kader vooral haar schandalige commentaar laten horen tegen artsen apothekers en andere, medisch geneeskundigen die met homeopathie werken. Hoe is het mogelijk dat hier niet een nationaal schandaal over is uitgebroken. De domheid straalt van haar presentatie af. (HIER) En in plaats van het gedrag van een leider, die vraagt om deskundig onderzoek en visionaire beleidsadviezen in dezen, verlaagd deze vrouw zich tot ‘een potje zwartmaken’ van de homeopathische geneeskunst.. ‘Schandalig’, dat is in onze ogen het gedrag van deze ‘minister-van-alle-Nederlanders’..

Enfin, we gaan je het artikel aanreiken. Kijk maar of je er doorheen komt. De essentie is in ieder geval dat het schandalige zwartmaken van homeopathie, de beoefenaars van deze kunst (want dat is het, deze geneesKUNST), hen alleen maar sterker heeft gemaakt in het aanreiken van ‘wetenschappelijk-bewijs-dat-het-werkt’… Mocht je meer willen weten over homeopathie en de inmiddels RUIMSCHOOTS voorhanden zijnde bewijslast dát het werkt, klik dan eens het zoekwoord ‘homeopathie’ in, in onze zoekmachine op de homepage.

* * *

x

 x

x

Review oude studie naar resultaten homeopathie

x
‘Oud’ homeopathie-onderzoek weer actueel..!

2017 © WantToKnow.nl/be (bron HIER – vertaling L.Smit)

x

Dr. Robert Mathie verricht revolutionair werk in het kader van homeopathisch wetenschappelijk onderzoek.

Dr. Robert Mathie is wetenschappelijk onderzoeker, die zijn doctoraal (Phd) in Fysiologie op de Universiteit van Glasgow haalde. Hij werd in 2016 onafhankelijke research-consultant, nadat hij de laatste 25 jaar meer dan 100 medische studies had gepubliceerd. Dr. Mathie was ’n tijdlang research- en ontwikkelingsadviseur voor de ‘British Homeopathic Association’ en leidde daar projecten, waarbij het verzamelen van klinische data voorop stond. Daarbij werkte hij samen met de faculteit van homeopathische doctoren, tandartsen en dierenartsen. Hij heeft meer dan 30 wetenschappelijke onderzoeken gedaan naar de werking van homeopathie. En precies daarover gaat dit verhaal..

Een volstrekt nieuw studieprogramma is opgezet, om de effecten van homeopathie beter te kunnen meten. De wetenschappelijk methode, waarbij medicijnen pas voldoen, als hele groepen het placebo-effect verslaan, is absoluut onvoldoende om de homeopathische geneesKUNST te meten; laat staan te beoordelen.. Waarom? Omdat homeopathie werkt op INDIVIDUELE BASIS..!! Kortom: ieder mens is uniek en is homeopathie is daarbij niet als groepsmedicijn op haar werking te beoordelen..!! Een fundamentele observatie, waarbij dit gegeven, voor sommigen ‘die de hond willen slaan’, precies de ‘stok’ is, waarnaar ze op zoek waren.

Waar gaat dit nieuwe project over?
Dit uitgebreide onderzoeksprogramma wil een review zijn van eerder gedane onderzoeken naar het effect van homeopathie met gerandomiseerde groepen (Randomised Controlled Trials, of RCT’s). Dit zijn groepen die zijn samengesteld, via door het toeval uitgezochte personen. Dit onderzoek wordt voor een aanzienlijk deel gefinancierd door het homeopathische ziekenhuis in Manchester. Met een systematische herziening en meta-analyse wil dr. Mathie de kwaliteit van de eerder gedane studie benadrukken en daarmee het effect van de homeopathische geneeswijze vaststellen. Het effect in deze RCT’s beschreven in door vakgenoten beoordeelde studies.

Het door de ‘anti-kwak’ vaak aangehaalde bewijs van de placebo die niet werkt, wordt hen ook al ontnomen.. (klik voor artikel!)

Het is belangrijk dat de kritische beoordeling van deze studies, de belangrijkste verschillen duidelijk kan maken tussen placebo-gecontroleerde en niet-placebo-gecontroleerde resultaten. Maar ook van geïndividualiseerde en niet-geïndividualiseerde homeopathie en behandeling en preventie. In de eerste fase van het onderzoeks-programma, dat werd gepubliceerd in een studieprotocol, worden 32 placebo-gecontroleerde RCT’s van geïndividualiseerde homeopathische behandelingen onderzocht (HIER).

De bevindingen werden gepubliceerd in het tijdschrift Systematic Reviews (HIER). Uit de statistische analyse bleek een significant effect bij individueel voorgeschreven homeopathische geneesmiddelen.

De review onderzoekt op dit moment nóg 2 andere RCT categorieën:
1. placebo-gecontroleerde RCT’s van niet-geïndividualiseerde homeopathische behandeling (HIER);

2.  niet-placebo-gecontroleerde RCT’s met de geïndividualiseerde homeopathische behandeling (HIER).

Het originele literatuuronderzoek voor het nieuwe onderzoek bevat alle RCT-documenten tot en met 2011. Een nieuwe review moet noodzakelijkerwijs een nieuwe zoekopdracht doen. Het huidige stroomschema van opgenomen en uitgesloten RCT-papers is geactualiseerd tot aan het einde van 2014 (HIER) Er zijn gedetailleerde lijsten van RCT’s die mogelijk in aanmerking komen voor systematische review en RCT’s die voor verdere analyse zijn verworpen (HIER pdf)).

Waarom is dit project zo belangrijk?
Het effect van geïndividualiseerde homeopathische geneesmiddelen kunnen moeilijk waar te nemen zijn, in elk placebogecontroleerd onderzoek, waarin beide groepen dezelfde intake kregen gevolgd met een homeopathische recept of een placebo. Uit de bevindingen blijkt echter, dat individueel voorgeschreven homeopathische geneesmiddelen een heel specifiek effect hebben. En in het algemeen was de kwaliteit van RCT-bewijs klein of onduidelijk: maar 3 van de proeven in de systematische review bevatten ‘betrouwbaar bewijsmateriaal’ en hebben de hoogste kwaliteit (… Bell et al 2004; Jacobs et al 1994; Jacobs et al 2001); en suggereren dat een behandeling met homeopathische middelen een significant effect heeft. De beperkte omvang van de hoogste kwaliteit gegevens, wijzen op de noodzaak van voorzichtigheid bij het interpreteren van de bevindingen van de review. Het maakt ook duidelijk dat er behoefte is aan nieuw RCT onderzoek met betere kwaliteit. Kijk als je geïnteresseerd bent, naar de presentatie van dr. Robert Mathie over dit onderzoek:

x

x

Publicaties in verband met dit project:

Randomised controlled trials of homeopathy in humans: characterising the research journal literature for systematic review.
Mathie RT, Hacke D, Clausen J, Nicolai T, Riley DS, Fisher P.  Homeopathy 2013; 102: 3-24 [Samenvatting]

Randomised placebo-controlled trials of individualised homeopathic treatment: systematic review and meta-analysis.
Mathie RT, Lloyd SM, Legg LA, Clausen J, Davidson JRT, Moss S, Ford I. Systematic Reviews 2014; 3: 142 [Full text]

Publicaties van dr. Mathie

Referenties

 

Advertentie

ON NL Banner

16 gedachten over “‘Oud’ homeopathie-onderzoek weer actueel..!

  1. Er is zoveel niet wetenschappelijk te bewijzen.
   Zelfs het meest verkochte pilletje wat artsen ook voorschrijven (Paracetamol)
   daar is de werkzaamheid niet van bewezen maar we weten dat het werkt.

   De natuurlijke geneesmiddelen hebben zichzelf door de eeuwen heen bewezen
   en:”Wat een schappelijk Weten is, hoeft nog niet wetenschappelijk te zijn”.
   De wetenschap loopt altijd al achter de wagen. Zo is bijvoorbeeld bewezen dat een hommel door zijn lichaamsbouw niet kan vliegen en toch vliegt hij!

   Petrus De Genested waar menig straat en plein naar is vernoemd zei toen al:
   “Veel is bewezen wat in de grond niet waar is, en veel is eeuwig waar ofschoon het bewijs niet daar is”.

   Eens zal diezelfde wetenschap moeten bewijzen dat zij niet altijd goed bezig zijn.

   Je kunt niet alles bewijzen maar je moet het ervaren!

  2. @ 1 Pjotr

   Het probleem van dit mooie en ware gezegde is, dat de commerciële trias farmaceutische-medische-voedingsindustrie de mensen een rad voor ogen heeft gedraaid en zo menigeen doet geloven, dat zij voor de genezing zorgen. Dat veel medici gelukkig hun daadwerkelijke rol inzien, dat zij een (belangrijk) hulpmiddel zijn in het zogenoemde genezingsproces is een teken, dat voor mij ook hier geldt, dat “Waarheid = eerlijkheid = zuiverheid = Liefde = ?”.

   @ 1.1 Wim Warbout

   Wim, je schrijft ware woorden!

   Wetenschap is opgebouwd uit twee begrippen/woorden, nl. ‘weten’ en ‘scheppen’. Door het ‘weten’ ontstaat ‘scheppen’ en omgekeerd. Hier is de oneindige verbinding/verklaring tussen beide begrippen tot één woord samengesmolten, maar ook hier geldt helaas, dat deze samensmelting tot het begrip/woord ‘wetenschap’ door de trias hierboven genoemd, bewust verkeerd gebruikt en de mens op het verkeerde been gezet wordt waardoor diezelfde mens hier het slachtoffer van is, want als het predikaat ‘klinisch/wetenschappelijk bewezen’ aan ‘geneesmiddelen etc.’ gehangen kan worden, dient dit zeker de portomonnee van de trias en niet per definitie de gezondheid van de mens.

   Om het in duidelijk Nederlands te zeggen: We worden continue besodemietert, maar blijven maar slapen, want het voelt wel comfortabel om zelf niet te hoeven denken! Zolang dit ‘comfort’-denken/handelen als proces nog gaande is, verandert er niets en blijft de trias in zijn vuistje lachen!

   Met immer vriendelijke en eerlijke groet uit Tukkerland,
   Harrie

 1. http://nos.nl/artikel/2154435-huisartsen-geven-arme-patienten-gratis-overgebleven-medicijnen.html
  Wederom een bewijs dat onze regering niet om haar burgers geeft en kennelijk ons belastinggeld liever aan oorlogstuig uitgeven dan aan hulp voor hen die echt behoefte aan hulp hebben.
  Trump roept dat er meer betaald moet worden en prompt worden er door Belgie en Nederland oorlogsschepen besteld terwijl velen door belastingen kaal geplukt worden waardoor ze hulp niet meer kunnen betalen.
  De vraag is dan ook als je mensen dood laat gaan omdat de zorg te duur is voor velen waarvoor koop je dan oorlogsschepen en wie moeten zij dan beschermen?

 2. P.S.

  Bij de griepprik is ook aangetoond dat het niet werkt.
  Maar toch verzwijgt de medische wetenschap dit want als het volk het geloofd
  wordt er veel verdiend.

  1. Sorry Wim, maar de griepprik werkt wel: je wordt er gegarandeerd ziek van.

 3. Het is triest om waar te nemen hoe normale goede mensen worden tegengewerkt door lieden die de wet naar hun hand kunnen zetten. Want dát is wat er in wezen gebeurt. De gevolgen van de wet- en regelgeving worden dusdanig ernstig belemmerend voor de homeopathie, dat het voortbestaan ervan onmogelijk gemaakt wordt.

  Het probleem ligt m.i. duidelijk bij de wettenmakers. Want wie er ook gelijk heeft of hebben, de wet is uiteindelijk nu eenmaal dwingend en men moet die -ook al is ze onrechtvaardig- volgen.
  Dus ook al is de homeopathie (in mijn ogen) een slimme duidelijke geneeskunst, als de wet zegt dat ze zich moeten houden aan ontelbaar veel regeltjes en voorschriften, dan wordt op die wijze een vertragingstactiek uitgerold die verlammend werkt op het werk van de genezers. Hun werk wordt op die manier tegengewerkt, heel stiekem en bijna onzichtbaar, maar altijd aanwezig en dwingend.

  Het is triest dat er wetten zijn die gaan over geneeskunde. Dit beroep zou absoluut vrij moeten zijn van politieke invloeden. Er zouden trouwens helemaal geen wetten moeten zijn die zich met de mens en de natuur bemoeien.

  Politiek is uiteindelijk een manier om de wil van (soms) één mens (of een groepje mensen) op te leggen aan duizenden of soms miljoenen anderen.

  En dat is (volgens mij) de reden dat homeopathie in beroerd vaarwater zit.
  En dat vind ik niet leuk. Niet leuk omdat zo een prima vorm van geneeskunde wordt gedwarsboomd en waarschijnlijk overlijd aan haar eigen succes.

  De oplossing? Die ziet u in de probleemstelling:
  Er zijn lieden die anders denken dan anderen en belang hebben bij zulke gedachtes. Maak het onmogelijk dat deze groepjes hun wil kunnen opleggen aan anderen. Haal de geneeskunde UIT de wet.

  Gezondheid is iets waar de politiek vanaf zou moeten blijven. Punt.

  1. Precies Anti Soof,
   vandaar dat min. Schippers geen kaas gegeten heeft van haar functie.
   Haar echtgenoot is geneesheer directeur dus zij ziet enkel de kant van de farmaceutische maffia, big farma, dus poen.

   Er drijven duizenden mensen op homeopathie en voeding supplementen dus als men de natuurgeneeskundige gebruiken zou verbieden dan krijg je ook duizenden zieke mensen. En dat is precies wat zij wenst. lekker gelde verdienen over de ruggen van zieke mensen. Hoe dom en hard kan men zijn?
   Zulke mensen zijn net als veel artsen in het systeem, geprogrammeerd.

  2. Gewoon aan alle obstakels voor bij gaan Anti Soof, je zelf genezen en dit uitdragen aan de anderen, dat is onze opdracht !
   Jenne

  3. Gezondheid is iets waar kwakzalvers vanaf moeten blijven, dus gelukkig is er nog zoiets als wetgeving. Het is maar hoe je het bekijkt natuurlijk…

   Het is overigens nogal flauw om de methodes om de werking van geneesmiddelen te testen in vraag te stellen, en deze te willen aanpassen enkel en alleen met het doel om “geneesmiddelen” die de test NIET doorstaan toch credibiliteit te geven. Op die manier kan je werkelijk alle middelen upgraden naar medicijnen, zelfs een glas water.

 4. Beste mensen en mag zeggen vrienden van de WTK.

  Je kunt je zelf heel goed genezen met Homeopathische middelen.
  Voor de genen die Frans kunnen lezen anders vertalen.
  Homeopathie.com alle gegevens welke ziekte, welk homeopathies middel en in welke concentratie, en hoeveelheid in te nemen.
  Wij werken hoofdzakelijk met de preparaten van het Lab. BOIRON indien voor geschreven door de huisarts is het remboursable.
  Ga maar aan de gang, er zal een wereld voor je open gaan !
  Jenne

 5. Homeopathie werkt ook bij dieren, dus minister Schippers, hoe kan dat nou een placebo- effect zijn. Maar ja, haar man is voorzitter tegen kwakzalverij en aangezien zij de homeopatische geneeskunst als kwakzalverij beschouwt.. Dan is zij verbonden aan de VVD,een partij voor vrijheid en democratie ! Hoezo hebben wij nog vrijheid ? Ik ken natuurgeneeskundigen die hun website van internet moeten halen op straffe van een boete van 30.000 euro ! Al deze geneeswijzen zijn veel effectiever en veel goedkoper dus als je wilt bezuinigen sluit dan geen deals met de Big Pharma’s , Edith Schippers. En hou ook op met promoten van die vaccinaties.

 6. Er komt een dag dat aan elke beroemdheid wel een uitspraak over homeopathie wordt toegeschreven.
  Maar op wikiquote is geen uitspraak van Ghandi over homeopathie te vinden. En volgens wikiquote is de vis-quote van Einstein “misattributed”.

 7. De clou van homeopathie zit hem in het feit dat de drager, meestal water of alcohol gewoon de informatie bevat. De frequenties van het spul.
  Met een Non Linear diagnostic System (ca € 1000,- voor 8D LRIS van SSCH) kan men alle organen, weefsels, cellen, chromosomen en DNA scannen.
  Aan de hand van CSS waarden kan men zien welke aandoeningen er momenteel aanwezig zijn, èn, men kan zien welke aandoeningen er aan gaan komen.
  Voorts bevat de software een geweldig groot aantal libraries van de meest uiteenlopende allopatische en homeopatische medicijnen, vitamines, mineralen, etc. waarvan men de frequenties zelf in water/alcohol kan plaatsen.
  Kijk op:
  http://www.hetbitje.nl/BitjeE201411p.pdf
  http://www.hetbitje.nl/bitjeE201509.pdf
  Men dient zelf in China te bestellen.
  Keuze 8D Lris of Hunter 4025.
  Grappig is tevens, dat een gekozen middel eerst getest (Vegetotest) kan worden of het wel geschikt is. En dat is vaak heel interessant.
  Tesla zei het al: Alles is frequenties.

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.