Advertentie

En zo wordt homeopathie-waarheid gebashed..!!


In Australië heeft een doorbraak plaatsgevonden. De National Health & Medical Research Council (NHMRC) heeft, onder druk van de  Australische Senaat, moeten toegeven, dat zij geen erkende wetenschappelijke richtlijnen of normen volgden bij de beoordeling van het bewijsmateriaal voor homeopathie en andere natuurlijke therapieën. Kennelijk was het ‘simpelweg’ de bedoeling om homeopathie af te schilderen als onbetrouwbaar en ‘niet-werkzaam’. Hier het verhaal van deze oplichting over de gezondheid van de Australische- maar ook andere wereldburgers..! Het onderzoek zou immers wereldwijd weer geciteerd zijn als ‘bewijs-tegen-homeopathie’..!

Terecht dat homeopathie als geneeskunst een oprechte kans dient te krijgen. Téveel genezen mensen die o.b.v. hun homeopathische behandeling het levende bewijs zijn van de werkzaamheid van homeopathie. Maar de reguliere ‘geneeskunde’ heeft de bewijsbasis voor homeopathie tot een controversieel onderwerp gemaakt, ongetwijfeld geholpen door de diepe zakken (=portomonnee) van Big Pharma.

Het resultaat is dat medische wetenschappers aan beide zijden van het debat, andere conclusies trekken uit de bestaande gegevens. Té vaak wordt gemeld dat er geen bewijs is dat homeopathie werkt, of dat de huidige evidence base aantoont dat homeopathie niet beter zou werken dan placebo. Geen van beide verklaringen is juist. Wat te denken bijvoorbeeld van diverse onderzoeken waaruit blijkt dat homeopathie tot 10x (!!) beter werkt dan reguliere medicaties..!! Maar opnieuw dient de homeopathische wereld de valse beweringen, officiële beweringen zelfs, van zich af te slaan. In dit geval via de Australische Senaat..!

x
* * *

x

En zo wordt homeopathie-waarheid gebashed..!!

2018 © WantToKnow.nl/be

x

De homeopathische behandelwijze staat al enige decennia onder zware druk. Ondanks veel, heel veel bewijs en aanwijzingen, dat de homeopathische methode wel degelijk goed werkt, is het veel instanties er veel aan gelegen, deze geneeswijze de nek om te draaien. Eén van de redenen is natuurlijk, dat homeopathie gebaseerd is op een niet-bewijsbare methode van verdunning. Maar als blijkt, heel duidelijk blijkt zelfs, dat mensen opknappen/genezen met homeopathische middelen, ook in wetenschappelijke onderzoeken (HIER, HIER, HIER, HIER en HIER, om een páár voorbeelden te geven), dan gaat het er toch om, de wetenschappelijke meetmethode eens grondig tegen het licht te houden.. Toch?

Ontwikkelingen in Engeland en de publicatie van een Australisch rapport van de grootste medische overheidsinstantie, de National Health & Medical Research Council (NHMRC), zouden opnieuw weer een stevig steentje hebben bijgedragen aan het bashen van de homeopathische geneeskunst. Het betreffende NHMRC-rapport werd tussen 2012 en 2015 ontwikkeld en analyseerde de effectiviteit van natuurlijke behandelwijzen.

Het was de bedoeling dat de conclusies uit de rapporten, een wetenschappelijke analyse moesten zijn, om de overheid te adviseren over de ziektekostenvergoeding van natuurlijke zorg. De eerste review die in dit kader werd uitgevoerd betrof homeopathie. De conclusie van het eerste rapport was dat er geen betrouwbaar bewijs was voor de effectiviteit van homeopathie. Met dit advies zou de vergoeding voor homeopathie binnen particuliere zorgverzekeringen in Australië komen te vervallen. Tot groot genoegen waarschijnlijk van de cowboys van Big Pharma, die alweer een grote buit zagen hangen..

De ‘onwetenschappelijk’-werkende onderzoeksraad..!
Maar er kwamen zaken aan het licht omtrent de opzet van dit onderzoek. En onlangs moést de ‘gezondheids-wetenschappelijke raad’, de NHMRC, onder druk van de Australische Senaat, toegegeven dat zij geen erkende wetenschappelijke richtlijnen of normen had gevolgd, bij de beoordeling van het bewijsmateriaal voor, of beter tégen homeopathie. En, zo bleek, dezelfde ON-wetenschappelijke aanpak werd toegepast bij het onderzoek en de beoordelingen van andere natuurlijke therapieën.

Kortom: deze uitspraak, dat de analyses niet correct zijn uitgevoerd, is een grote doorbraak. Een doorbraak die mede werd gerealiseerd, door de reactie van het wetenschapsveld in de homeopathie, zoals het Homeopathy Research Institute te Londen. Zorgvuldige kritiek van dit instituut op de beoordelingswijze van de NHMRC heeft eraan bijgedragen dat de Senaat geïnformeerde en kritische vragen over het rapport bij de NHMRC neer kon leggen.

2008 Nobelprijswinnaar professor dr. Luc Montagnier heeft geen goed woord over voor de tegenstanders van homeopathie. Hij wijst, net als collega Peter Götsche op een farmaceutische maffia, zo simpel is het feitelijk..! Misschien een idee voor onze minister van Volksgezondheid om deze wetenschapper te ontbieden en kundige uitleg over homeopathie te vragen?

Het rapport en de betrouwbaarheid ervan worden op dit moment ook onder de loep genomen door de Ombudsman van het Britse Gemenebest (tegenwoordig: ‘Gemenebest van Naties’). Deze uitspraak gaat mede van belang zijn voor Europa, omdat hier op basis van het NHMRC-rapport een belangrijk rapport over de status van homeopathische producten werd gepubliceerd (The European Academies’ Scientific Advisory Council statement on Homeopathic products and practices). Het is nu de vraag of een herroeping van het NHMRC-rapport ook van invloed gaat zijn op het Europese rapport.

Dit frauduleuze onderzoek gebruikt om ook in Europa homeopathie af te wijzen..
Maar kennelijk waren de lobbyisten van Big Pharma er als de kippen bij, toen het Australische onderzoek over/tegen homeopathie verscheen. Want het rapport werd meteen in Europa als bewijsmaaltijd, tégen homeopathie opgediend.. En binnen 1,5 jaar gebruikt om homeopathie ook in de EU te plaatsen in een hoekje waar het niet thuis hoort: het verdomhoekje…

Al veel vaker is er -op kleine schaal- overeenstemming over de daadwerkelijke essentie van de werking van homeopathie. Een wereldwijde doorbraak lijkt nabij.

Want.. De ‘Wetenschappelijke Adviesraad van de Europese Academies’ (EASAC) publiceerde in september 2017 een verklaring, over homeopathische producten en praktijken, waarvan de analyse en conclusies gebaseerd waren op -naar zeggen- ‘uitmuntende wetenschappelijke beoordelingen die reeds door gezaghebbende en onpartijdige instanties zijn gepubliceerd’. Deze verklaring was bedoeld als wetenschappelijke basis voor de beleidsvorming inzake homeopathische geneesmiddelen in de EU. En wat was dit fenomenale bewijs? Juist, het Australische rapport dat op wetenschappelijk (opzettelijk?) gestuntel is gebaseerd.

Een gigantische ‘spin’ vond plaats, toen het onwetenschappelijke rapport van de Australische ‘wetenschappelijke raad’ werd gebruikt om ook in Europa de homeopathie in het verdomhoekje te plaatsen. (KLIK OP ILLUSTRATIE VOOR ARTIKEL NOS)

Het is dus zeer teleurstellend dat EASAC dit Australische, in diskrediet gebrachte, rapport van de Australische NHMRC (2015) aanhaalt. Want ‘natuurlijk’ en vanzelfsprekend, moet elke verklaring, die wordt gebruikt om het EU-geneesmiddelenbeleid te onderbouwen, gebaseerd zijn op nauwkeurige, actuele informatie.

Door bovenstaande bronnen aan te halen en blijkbaar geen analyse uit de eerste hand uit te voeren van de rijkdom aan bewijs dat de homeopathie ondersteunt, kan de verklaring van EASAC redelijkerwijs niet worden gebruikt om beslissingen te onderbouwen. Beslissingen die uiteindelijk van invloed zouden zijn op de gezondheidszorg van EU-burgers. En… de financiering ervan!!

Het officiële antwoord van BPI – de Duitse nationale brancheorganisatie van de farmaceutische industrie – geeft een duidelijke analyse van de EASAC-verklaring, die volgens hen is opgesteld door ‘een werkgroep van 11 wetenschappers, die op individuele titel optreden’, en herinnert ons eraan dat ‘EASAC noch een instelling van de Europese Unie is, noch een orgaan dat door de EU of door een EU-lidstaat wordt belast’.

Voor meer informatie lees je dit (Engelstalige) artikel HIER

Tot slot, last but not least..
Nu je hier toch bent aangeland met lezen, zou je het volgende filmpje eens kunnen bekijken over de daadwerkelijk werking van homeopathie. Populair-wetenschappelijk onderbouwd, dus eenvoudig te volgen met Nederlandse ondertiteling. Veel wijsheid gewenst!

16 gedachten over “En zo wordt homeopathie-waarheid gebashed..!!

 1. Wij gebruiken al heel lang homeopathie mijn ouders al, het is niet nieuw, maar wel steeds begrijpelijker, ook voor de leken.
  Een kennis van ons ongeveer even oud klaagde dat ze het gevoel had haar hoofd te verliezen, zij vroeg mij om hulp haar man een hele goede vriend helaas overleden, dus ?, eerst bloed controles Vitamine D, bleek heel laag ook haar calcium niet aanwezig en ijzer te kort, van de tranqilizers werd ze kalm maar ook steeds zieker fragiler, pijntjes, slecht slapen, met een Doktor ook in de homeopathie overlegt, mijn gedachte was een ontkalking en gebrek aan metalen en vitamine D, dit heet ostéporose, nu 3 maanden later is de oude Dame weer zich zelf, de ontkalking is gestopt, helaas niet terug te draaien, hele mooie middelen vind je ook in de Gemmothérapie, gemaakt van de knoppen en jonge scheuten van bomen en struiken, en er is meer, het oosterse Hindu denken past hier bij, ook Yoga, de tegenstanders van gezondheid, wordt vertegenwoordicht door de Pharmaseutische industrie, dat zijn de mensen die voor de oorlogs industrie werken, nou wij naïvelingen maar denken dat ze voor de gezondsheids zorg werken, het zijn vreselijke viese mensen, en de leiding en die zich lenen voor het smerige werk, heb er één in mijn familie werkte in Saoudie Arabië, geld als water, moraal ho maar, hij heeft het wel eens door laten schemeren, nou verder kan ik niet gaan, maar de tegenstander van de mensheid is formidable, hier laat ik het maar bij, ik – wij geloven in de Natuurgeneeswijzes, groet !

  1. K2 in combinatie met D3….
   Bekijk de YT van Dr. Mercola in samenspraak met Dr. Kate Rheaume-Bleue…
   e.a.
   Helder en duidelijk…
   Kalk hoort in het bot en niet in het bloed…!!
   ‘T gaat bovenal om inzicht in het denken:
   Wat vinden “de anderen” dit onttrekt….
   mediteer er op…

   namaste

  2. Ron, dit AYur-Vana ken ik wel, van uit mijn jeugd op mijn school was een leraar Latyn – Latin die ons onderichte in het weten over de Aryans-Hindhu.
   Dit weten is prachtig maar helaas mijn hoofd is niet meer van die qualitei die nodig is dit onderwerp weer eens op te nemen, groet Jenne

  3. Marie-anne, helemaal nieuw voor mij, jeetje zeg wat een prachtig artikel, ga er meteen mee aan de gang, gefermenteerd eten, geloof het direct, zou karnemelk hier ook ondervallen, is in wezen ook gefermenteerd, heb direct mijn mentor gebeld en hem de site gegeven ben benieuwd, ouderwets maar o zo progressief ! groet en bedankt Jenne

 2. Altijd een fijn gevoel als mensen de moeite nemen om met je mee te denken, en behulpzaam zijn dank hier voor !
  Ik wil jullie nog even waarschuwen en wel voor de misdiagnose, door gemakzucht en onachtzaamheid uitgevoerd, komt meer voor als dat men zou willen geloven !
  Verder in een lichaam wat een waterspiegel heeft die neutre is, dus niet verzuurd, heeft kanker practisch geen kans, in een verzuurd lichaam komt schimmel veel meer voor, en kanker is in wezen een schimmel, dus ?, ben nu zo’n ruim 60 ig jaar autodidactisch bezig met natuurgeneeswijzes, ga me daar niet op voor laten staan, leer graag en iedere dag nog,
  ben hier een beetje eenzaam vanwege leeftijd en afkomst, soms kan ik iemand helpen, maar de jonge mensen vervelen mij snel, geen diepte geen echte interesses, jammer dacht dat mijn generatie toch anders was, maar ja het zal de tijdgeest wel zijn, we blijven opschikken, en geven zo doende erg veel prijs van onze roots en wijze van het beleven van het leven, groet Jenne
  Ga zeker in op de gegeven richtlijnen !

 3. oh ja…dit nog: bovenal voor mannen…
  op latere leeftijd, beter geen zuivel…vergroot de prostaat…
  so…go vegan…
  doe je niet op één dag…langzaam aan…
  en…vrij hé natuurlijk…wederom…’t gaat over inzicht…
  bewustzijn er van…

  beautiful day…
  en dat is ’t

  1. morgen, Marie Anne volgens mijn relaties is dit K2 vitamine suppliment een beetje overdreven, bij een normale gemiddelde eetgewoonte, krijgt een mens voldoende K1 vitamines binnen, het lichaam zet deze dan om in K2, de hele supplimenten wereld is erg in de verkeerde richting bezig, nou ja persoonlijke mening, groet Jenne

 4. Peter Goetzsche heeft in zijn boek “Dodelijke medicijnen” overduidelijk aangetoond wat voor een criminele club Big Pharma is. Helaas laten overheden en burgers zich belazeren. Neem chemo. Slechts in 2-3% van de gevallen werkt het. En zelfs in die gevallen, had geen chemo waarschijnlijk hetzelfde resultaat gegeven. Nu laten mensen zich ziek maken, waarbij de kwaliteit van leven vaak om te janken wordt, om tenslotte gesloopt dood te gaan. En die misdaad is toegestaan!

  1. Ja U heeft volkomen gelijk, maar ze zijn zo machtig dwars door hun hierarchie loopt deze
   draad, van gewone Doktor tot de super millionairs, en de mensen zijn zo goed gelovig !

 5. Blijkt dat gewoon eten en drinken, je gezond kan houden, onze eigengemaakte Karnemelk Kefir en Zuurkool bijvoorbeeld, ook laitu Meclun op de ouderwetse wijze 5 of meer verschillende jonge sla scheuten even met uitjes bakken 3 Min. nu nog een middeltje om het eventuele dementie proces
  tegen te gaan, dat is de angst van alle weldenkende oude mensen, groet !

  1. zo ie zo de hersenen verwennen met VET…gezond vet…en ondersteunen met Omega 3 algenolie…en evt. CBD olie…
   en zéker je niet gek laten maken met de cholesterolleugen…
   dus geen statines alstjeblieft…

   laatste wat ik er over zeg in deze….

   mooie avond allemaal

 6. Er is ook nog een bond tegen kwakzalverij.
  Meneer Cees Renckens voorzitter te Hoorn is nog geridderd in de Orde van Oranje Nassau voor zijn niet aflatende strijd in woord en geschrift tegen kwakzalverij. ( 28 april 2006) . Zo werkt het gewoon in dit land waar de farmaceutische industrie voor 100%de gezondheidszorg bepaald en in handen heeft . Vrijwel de meeste zorgverzekeraars hebben een zeer gering alternatief pakket opgenomen voor hun deelnemers. Gister avond in programma tegenlicht een afvallige arts die bekende dat 70 tot 80% van de chemo,s niet werkt. Je vraagt je werkelijk af wie zijn nu de kwakzalvers . Misschien deze oorkonde van Renckens bij dit bedrog herroepen!!!!

 7. dat verziekte machtsbolwerk
  met die idioten aan der macht
  die zich wijzer wanen dan het leven zelf
  die verziekende machtshebbers
  die zouden de natuur nog voor de rechter willen slepen
  omdat de natuur niet doet wat zij willen
  kun je het gekker hebben??

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.