Advertentie

Opnieuw bewezen: homeopathie werkt!!


Gandhi homeopathie

x

Werking opnieuw bewezen..

X

Homeopathie blijkt 2x zo effectief als Placebo.
X

2015  © WantToKnow.nl/.be

x

De kletskoek dat homeopathie niet in staat zou zijn om een hogere werking te genereren dan een placebo, is opnieuw geloochenstraft. Met andere woorden: de voordelen van de werking zouden dan in het hoofd van de patiënt zitten en niet in de remedie. Maar dat is dus opnieuw wetenschappelijk aangetoond niet het geval te zijn bij homeopathie. Andersom gezegd: deze eeuwenoude methode van genezen is effectief.. Goed nieuws dus opnieuw voor al die twijfelaars en mensen die het zat zijn hun lijf vol met chemische medicijnen vol te moeten stoppen. Homeopathie is een volwaardig alternatief geneesmiddel.

Mensen blijken dus 2x zoveel baat te hebben bij homeopathische remedies dan bij een placebo. Het precieze statistische cijfer komt uit op 1,98 x beter. Een niet-werkende dummy pil of dummy remedie is een placebo. En geneesmiddelen dienen vanzelfsprekend deze placebo-werking te verslaan, die algemeen wordt aangenomen uit ‘suggestie’ voorkomt. De sleutel voor de homeopathische middelen ligt in de remedies, die op persoonlijke basis worden gemaakt door een arts. (Wist je overigens dat er meer dan 600 reguliere artsen in Nederland zijn, die complementaire homeopathie toepassen in hun praktijk? Van huisartsen tot psychiaters tot kinderartsen.

2008 Nobelprijswinnaar professor dr. Luc Montagnier heeft geen goed woord over voor de tegenstanders van Homeopathie. ZIjn woorden wijzen op een farmaceutische maffia, zo simpel is het feitelijk..! Misschien een idee dat mw. Schippers even met hem belt, vóórdat ze wetgeving tegen homeopathie aan de Kamer stuurt..?
2008 Nobelprijswinnaar professor dr. Luc Montagnier heeft geen goed woord over voor de tegenstanders van Homeopathie. ZIjn woorden wijzen op een farmaceutische maffia, zo simpel is het feitelijk..! Misschien een idee dat mw. Schippers even met hem belt, vóórdat ze wetgeving tegen homeopathie aan de Kamer stuurt..?

Eerdere studies -die geen hogere effectiviteit te zien gaven, bóven het placebo uit- blijken de effectiviteit van algemene homeopathische remedies te hebben geévalueerd, zoals Arnica voor spierpijn, of het middel Oscillococcinum, dat gebruikt wordt bij symptomen van griep. Deze nieuwe analyse echter, werd uitgevoerd door onderzoeker Robert Mathie van de ‘British Homeopathic Association’ onder 32 onderzoeken, die 24 medische ziektebeelden bevatten.  (Source: Systematic Reviews, 2014; 3: 142)

Homeopathie al veel vaker effectief uit onderzoek!
Dat homeopathie niet de kwak is die ‘anti-kwakkers’ ervan maken, wordt regelmatig aangetoond. Het blijkt bijvoorbeeld uit wetenschappelijk onderzoek dat homeopathie in staat is de bijwerkingen van nieuwe kankertherapieën te verlichten..! Een onderzoek van de prestigieuze ‘Cochrane Collaboration’ toonde dit aan in 2009. Een homeopathische verdunning van het middel ‘Calendula’ bleek in staat de heftige huidirritatie te verlichten, die na bestralingen optreedt bij veel patiënten.

En het blijkt dat bij chemotherapie van mond- en keelkankers het homeopathische middel ‘Traumeel’, een combinatie van 14 homeopathische medicijnen, een hoge werking heeft bij pijnverlichting. De onderzoekers van ‘Cochrane’ onderzochten 8 studies, waarbij 664 deelnemers betrokken waren, die valide resultaten te zien gaven.(Bron:  Cochrane Database of Systematic Reviews, 2009, 2: article CD004845. DOI: 10.1002/14651858.CD004845.pub2).

Homeoathie in Nederland

Al eerder stond Edith Schippers onder zware druk om afstand te doen van haar banden met de tabaksindustrie.. Dat deed ze uiteindeljik en droeg het 'tabakdossier' over aan haar staatssecretaris. Is het ook de grote vriendin van Big Pharma..? Waarom anders geen gedegen onderzoek naar de werking van het griepvaccin..? Is het deze mevrouw de minister gewoon om het even, of er wellicht € 60 miljoen griepvaccinatiebudget over de balk gegooid wordt zoals veel huisartsen, medici en wetenschappers zeggen..?!
Eerder stond Edith Schippers onder zware druk om afstand te doen van haar banden met de tabaksindustrie.. Dat deed ze uiteindeljik en droeg het ’tabakdossier’ over aan haar staatssecretaris. Is het ook de grote vriendin van Big Pharma..? Waarom anders geen gedegen onderzoek naar de werking van het griepvaccin..? Is het deze mevrouw de minister gewoon om het even, of er wellicht € 60 miljoen griepvaccinatiebudget over de balk gegooid wordt zoals veel huisartsen, medici en wetenschappers zeggen..?! (klik voor artikel over de onzin van de griepprik)

Ondanks de heftige tegenwerking van onze ‘mevrouw de minister’ van Volksgezondheid, Edith Schippers, blijkt homeopathie in Nederland, relatief populair. Dat wil zeggen, onder de bevolking..! De overheid en vele aan de overheid gelieerde instituties zijn tégen homeopathie of integreren het in elk geval niet. Ziekenhuizen, universiteiten, zorgcentra en de wetenschap weren homeopathie vooralsnog compleet af.

Zonder enige grond zo blijkt vaak, maar het is vaak ‘not done’, zo voelen veel medici de toepassing van homeopathie in hun vakgebied. Bovendien zijn deze artsen vaak heel éénzijdig opgeleid, waarbij alleen maar ruimte lijkt te zijn voor op chemie gebaseerde middelen..! Toch zijn er in Nederland veel zieken die een homeopaat bezoeken, homeopathische middelen kopen en er zijn tal van mensen die homeopaat worden.

Het aantal homeopaten in Nederland
In Nederland zijn er maar liefst 306 geregistreerde homeopathische artsen en 670 geregistreerde klassieke homeopaten (naar onderzoek van Dekker 2009). De schatting is dat er meer dan 1000 ongeregistreerde homeopaten zijn, wat het totaal dan op zo’n 2000 homeopathische hulpverleners brengt. Daarmee kom je op een totale bevolking van zo’n 17 miljoen op 1 homeopaat per ca. 8000 Nederlanders. Uit hetzelfde onderzoek van Dekkers in 2009, blijkt dat ongeveer één, tot anderhalf miljoen Nederlanders jaarlijks een homeopaat, wat neerkomt op 8-10% van de bevolking. En precies die mensen lijkt Edith Schippers tot kwakzalver-bezoekers te willen bombarderen..

We laten hier nog maar eens het afscheidswoordje van deze minister-van-alle-Nederlanders zien, dat ze sprak bij het afscheid van de voorzitter van de anti-kwakzalversvereniging.. (Ja, die bestaat nog steeds..!) Luister hoe ze haar vooroordelen netjes verpakt, door apothekers en artsen die met homeopathie werken, een figuurlijke schop in het kruis te geven.

In plaats van homeopathie te laten onderzoeken, interviews af te nemen met AL die 2000 homeopathische hulpverleners, blijkt deze bewindsvrouw liever Big Pharma te sponsoren met chemische en extreem dure geneesmiddelen, dan dit VOLWAARDIGE alternatief een kans te geven. Aangenaam, VVD-minister Edith Schippers.

Het ‘Evidence-beest’..
En dan nog maar even Prof. Dr. Ivo Smulders aan het woord,  over Edith Schippers’ dooddoener ‘Evidence Based’ (wetenschappelijk gebaseerd):

20 gedachten over “Opnieuw bewezen: homeopathie werkt!!

 1. Heel vermakelijk dat dat filmpje van Yvo Smulders weer eens uit de kast wordt getrokken. Smulders heeft een duidelijk mening over homeopathie, vindt ie grote onzin.

  1. Guido, als je het betoog van Smulders zou begrijpen, zou je inzien dat het eerder aangehaalde bewijs voor homeopathie (dat van Mathie) onzinnig is. EBM moet je zorgvuldig toepassen, gaat vaak mis, zowel bij reguliere geneeskunde, maar eigenlijk altijd als de alternatieven het kunstje ook eens proberen.

   Wat Mathie doet, is een poging om dat EBM-kunstje op een hoog niveau uit te voeren (een ‘echte’ systematische review volgens Cochrane standaard’, toe maar!), maar hij doet het met oogkleppen op en gooit er wat rookbommen omheen, in de hoop dat het niet opvalt waar zijn analyse misgaat: cherrypicking, tamelijk willekeurige normeringen en ook niet eens in details kijken naar de onderliggende studies. Hij komt tot slechts drie studies met ‘reliable evidence’, maar als je bekijkt wat je volgens Mathie moet verstaan onder ‘reliable’ stelt het sowieso al niet zoveel voor. Als je dan ook nog eens echt kijkt naar die drie ‘beste’ studies, is het duidelijk dat het erg droevig gesteld is met het ‘bewijs voor homeopathie’.

  2. Daar kwam de ware Dimitrey tevoorschijn.. Homeopathie koppelen aan ‘De alternatieven’.. This narrow-minded world seems to be a joy for ya? Overal op internet te vinden als de hounddog die achter homeopathie aan zit. Misschien tijd voor een studie van de placebo.. 😉
   http://www.wanttoknow.nl/wetenschap/energie/effectievere-placebos-big-pharma-in-problemen/ Een bezoekje aan Nobelprijswinnaar Montagnier om een denkachterstand in te lopen?
   Het wordt tijd dat de alternatieven zich ook laten sponsoren.. 😉
   http://www.telegraaf.nl/binnenland/20215810/__Farmaceuten_sponsoren_clubs__.html

 2. Eigenlijk zou mevr Shippers eens naar een dokter moeten gaan met haar klacht en daarna naar een homeopaat …dit zal haar zelf versteld doen staan , dat de arts een middel voorschrijft om de klacht (symptoom) word behandelt maar niet de kern waar de klachten vandaan komen ..daarbij schrijft de dokter veelal gesubsidieerde medicijnen voor die niet eens getest zijn en zeer gevaarlijke bijwerkingen hebben waarbij er nog meer klachten bijkomen ..
  daar wij mensen bij de natuur horen , past de homeopathie zeer goed bij ons , zonder dat wij er nog zieker van worden maar juist beter en de kern word behandelt .. dus mevr Schippers doe de test het zal u versteld doen staan.
  de farmaceutische industrie is een bedrijf die mensen ziek houdt om geldelijke belangen, net zoals onze voeding`s industrie en helaas ook de politiek, vanuit mijn standpunt gezien ..plus dat deze chemische medicijnen ook weer in ons eco systeem komt waardoor er allerlei vreemde ziektes bij dieren worden geconstateerd ons drink water daar in zijn al meer dan vijf medicijnen in ontdekt die men niet uit ons drinkwater kan filteren .. op den duur vergiftigen wij ons zelf .. met natuur producten niet.. ik wil de aarde ook nog nalaten aan mijn kleinkinderen , ik weet niet of of die heeft ? alles functioneert volgens een kringloop alles wat er nu gebeurd komt eerstdaags weer op ons bord
  je terecht , heeft u daar al eens over nagedacht ?

  1. Uitstekend artikel en ben het volkomen eens met Yvonne Kniest.
   Mevr. Schippers is mi een schoolvoorbeeld van geconditioneerd denken. Dat is het probleem van het huidige scholingssysteem dat voornamelijk gebaseerd is op de ontwikkeling van de linkerhersenhelft. De ontwikkeling van de rechterhersenhelft wordt verwaarloosd en/of onderdrukt. Kinderen die hun linkerhersenhelft goed ontwikkelen worden bejubeld terwijl de kinderen die beter zijn in het gebruik van hun rechterhersenhelft (gevoelskant) minder worden gewaardeerd terwijl beide groepen even belangrijk zijn. Geleerdheid wordt belangrijker geacht dan wijsheid want pas als het ‘wetenschappelijk is bewezen’is het waar terwijl een vat vol geleerdheid nog geen druppel wijsheid waard is! (Pythagoras)
   Uit het huidige systeem volgt mi automatisch een harde, hebzuchtige economie die veraf staat van de natuur en niets anders dan onbalans teweeg brengt (wet van oorzaak en gevolg). Zie het huidige wereldbeeld. Zonder verandering leidt die onherroepelijk tot de vernietiging van mens en natuur.
   Maar lieve mensen, wanhoop niet, want ik ben er van overtuigd dat we, met hulp van buitenaardsen, spoedig het keerpunt bereiken en onszelf bevrijden van dit systeem van vernietiging.

  2. Yvonne.
   Misschien zijn onze politieke leiders wel al bij een huisarts geweest en is het gedrag dat zij vertonen aan de bijwerking van bepaalde medicatie wijten.

 3. Ook de Zwitserse regering heft openlijk gezegd dat Homeopathie het meest goedkope en meest effektieve method is om mensen te genezen.
  Zijn deze mensen die als conservatief bekend staan nu ook ineens min of meer gestoord zoals mw. de minister het placht te innitieren!!!

 4. Ik vroeg laatst een hom.arts of er ook een absoluut dodelijk middel bestaat in de homeopathie. Bestaat niet zei hij want de nadruk ligt op genezen. Behalve in casu iemand die op het punt ligt te overlijden dan is er een middel gebaseerd op arsenicum die weliswaar niet doodt maar de lijdensweg anders doet verlopen.
  Maar stel, een aantal hom. maakt een middel waarvan aangenomen mag worden dat het dodelijk is op termijn dan wil ik nog wel eens zien of die min. Slippers dan met dezelfde stelligheid het gifbekertje wil uitdrinken nadat ze eerder betoogde dat verdund water niets kan doen?????!!
  En hoe kan het dat doodnormale koeien reageren op een middel terwijl een andere proefgroep koeien dat helemaal niet doet? Van placebo is helemaal geen sprake lijkt mij.

  1. Dank Rob. Het is de wetenschapper ZELF die zijn meetmethode niet ter discussie stelt..! Meten is weten, maar een haar opmeten met een duimstok is onzuiver, evenals een waterpas op een schip.. ONZUIVER.

   Het was de fysicus Fritjof Capra die al concludeerde (30 jaar geleden!!) dat ELKE WETENSCHAPPER die onderzoek doet, ZICHZELF IN HET ONDERZOEK inweeft.. Niet als observator, maar als DEELNEMER IN het onderzoek. EN DUS de resultaten beïnvloedt..!!

   ERGO, de homeopathische meting dient te worden gedaan met verfijnder meetapparatuur. En ja hoor, dat gebeurt inmiddels en de resultaten komen langzaam boven ‘water’.. 😉

  2. Dit artikel is van 2015 en met de kennis van nu heb ik alweer een feit gevonden om de effectiviteit van homeopathie echt veel kracht bij te zetten. Een aantal mensen met verschijnselen van covid en waarbij het verkrijgen van ivermectine en/of hydrochloroquine door de overheid (waar we dus bewezen niets aan hebben) is verboden en onmogelijk gemaakt, hebben gebruik gemaakt van de frequentie afdruk van dat zelfde spul.
   Met als resultaat dat het binnen dezelfde termijn werkte als zij die het originele spul innamen. Ra ra hoe kan dat dan? Dus de ratten van de overheid kunnen dat niet verbieden omdat zij al jaren van de daken schreeuwen dat homeopathie niet kàn werken. Schaak-mat, domme overheidssukkels!!!!!

 5. Het is zo in en in zinloos, om je druk te maken laat staan in discussie te treden met politiekers, deze mensen zijn volkomen gepsychopatiseerd dit woord bestaat niet maar geeft wel goed weer wat ik wil duiden.
  Er bestaan medicijnen, chemie, stoffen die daad werkelijk een ziekte kunnen bestrijden, maar naar alle waarschijnlijkheid niet genezen, denk ik !
  De Homeopatische middelen, werken anders komen ook van uit een andere hoek naar het zieke gedeelte van het lichaam toe, ook lijkt mij de samenstelling meer biologisch bij een mensen lichaam passen.
  De echte discussie gaat over geld, niet ziektes, of mensen, nee botte macht gebruiken om geld te maken, via een enorme chemische industrie, die op een ander niveau de mensen ziek maakt, van uit hun geld en macht wereld, als of ze van een andere planeet komen, het is allemaal niet echt goed te begrijpen dit gedrag, ze moeten wel geestelijk ziek zijn, anders doe je dit je mede mensen toch niet aan, en zeker niet van uit hun machts positie !

 6. Mijn familie en mij zelf heeft een klassieke Homeopaat heel goed geholpen, met allergie, bronchitis, depressie, menstruatie klachten, overgang enz…
  Ik vond die korreltjes, een wondermiddel.

 7. De politici zijn alleen ge-interesseert in hun eigen inkomen en uit de uitkomsten van hun inbreng aan commissariaten in het bedrijfsleven.

  Daardoor hebben zij inkomsten die alleen door door niet betalende belasting giganten hun ineffectiviteit beloont.

  Kijk eens naar Edith Schippers? De belangen verstrengeling is niet ondenkbaar.

  Miljoenen zieke mensen worden door haar de eigen onkosten afhandig gemaakt.

 8. LS…

  Bedenk dat de Big Pharma een Rockefeller / Rothschild / Bilderberg / Illuminatie bolwerk is. Ze verzinnen een ziekte zoals AIDS, Ebola of laten een virus los waarvan zij het medicijn al op de plank hebben liggen… Doel: Reductie van de wereldbevolking maar voor dat je crepeert nog wel even betalen.

 9. Edit Schippers stelt zich wat kennis betreft t.o.v. de wetenschap over homeopathie duidelijk ver boven professor dr Luc Montagnier, weet iemand wellicht welke studies Edit Schippers zelf heeft gevolgd ?

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.