Advertentie

Hoe gevaarlijk is jouw drinkfles?


x

Plastic flessen kunnen sluipmoordenaars zijn..!!

x

Hoe gevaarlijk is jouw drinkfles?
x

2017 © John Breugels / Johnbreugels.com |
deze versie © WantToKnow.nl/be

x

Hoe gevaarlijk is jouw drinkfles?  Weet je dat je het symbool hiervoor kunt checken, aan de onderzijde van de fles waaruit jij je water drinkt! En hoe zit het met de levensmiddelen? Yoghurt, zuivel, frisdranken en zelfs de etenswaren, zoals de gezonde salades en gezonde groenten die je kant-en-klaar verpakt koopt in de supermarkt? Het is voor jouw welzijn aan te raden dat je ook deze verpakkingen goed bekijkt aan de hand van de 7 symbolen. We bespreken graag deze symbolen en hun betekenis met je.

Op de bodem/onderkant van de fles staat altijd een symbool met een driehoek met daarin één getal, tussen 1 en 7. Deze cijfers vertellen of het product veilig is voor voedsel/drankgebruik of niet. We lopen even samen met je door deze cijfers en hun betekenissen:

# 1 Staat er een driehoek met nummer 1, dan is is die fles gemaakt van PET of PETE. Deze kan slechts één keer worden gebruikt en mag niet hergebruikt worden, omdat het antimoon kan uitstoten, een zwaar metaal dat hormonen in het lichaam kan bemoeien en zelfs kankerverwekkend zijn.

# 2 Staat er een driehoek met nummer 2, dan is de fles gemaakt van HDPE (High density poly ethyleen) of HDP. Dit product wordt beschouwd als gemaakt van ‘goed’ (voedsel/drank-veilige) kunststof, wat wil zeggen dat het niet zoveel emissie heeft, als de andere soorten chemicaliën die in de andere flessen worden gebruikt, wanneer dit kunststof met water in aanraking komt. Let wel, zure en heel zoete dranken en/of andere specifieke voedingsstoffen zijn NIET getest op deze soort plastic.

# 3 Je hebt te maken met V (vinyl) of PVC-plastic (poly vinyl chloride) als er nummer 3 in de driehoek staat. Deze stof geeft twee giftige chemicaliën af, die de hormonen in het lichaam kunnen beïnvloeden. Maar nog steeds is PVC tegenwoordig een veel gebruikte kunststof. Het is hetzelfde materiaal als waarvan riool/waterpijpen van worden vervaardigd.

# 4 Staat er een ‘4’ op de driehoek op de fles, dan staat dit plastic bekend als LDPE. Dit is ook goedgekeurd plastic voor water en daarom wordt het meestal gebruikt in waterflessen en plastic zakken. Ze geven geen chemicaliën af wanneer ze voor gebruik in waterflessen worden gebruikt.

# 5 Staat er nummer ‘5’ op de bodem van de flesjes, dan is het veilig om te gebruiken als waterfles. De witte kleur van het plastic maakt ze herkenbaar, maar er komen ook transparante uitvoeringen voor..! Dit plastic is bekend als PP of polypropylene, dat vaak wordt gebruikt bij de productie van yoghurtbekers en boterkuipjes.

# 6 plastic wordt intensief gebruikt in fastfood verpakkingen (bij de Chinees bijv.) en in koffiebekers. Heel opmerkelijk omdat het bekend is dat het kleine hoeveelheden van de kankerverwekkende chemische stof ‘styreen’ uitstoot. Levensgevaarlijk dus om dit plastic dan ook nog eens als waterfles te gaan gebruiken!

# 7 staat bekend als PC-plastic. Voorkom dat je flessen van dit materiaal gebruikt, omdat dit plastic BPA uitstoot, een zeer schadelijke chemische stof. Helaas worden PC plastics vaak gebruikt in containers voor eten, sportdrankflessen en kinderflessen.

Tja, al met al is er nog heel wat te verbeteren door de Voedsel- en Warenautoriteit, die té vaak als een mak lammetje zich opstelt, tussen het geweld van groot-industriële conglomeraten in de voedsel- en drankindustrie.

Samengevat kun je dus veilig gebruik maken van flessen met de cijfers 2, 4 of 5. Ik raad je ten zeerste aan om het gebruik van flessen met de symbolen 1, 3, 6 of 7 te vermijden, omdat je jezelf en je gezondheid blootstelt aan de gevaarlijke chemicaliën die deze kunststoffen afgeven. Maarr.. Indien je helemaal veilig wilt drinken, drink dan gewoon je water vanuit een ‘glazen’ fles of kan!

* * *

x

Reden temeer om plastic ‘links te laten liggen’…!

29 gedachten over “Hoe gevaarlijk is jouw drinkfles?

  1. Nee Jenne er zijn geen juiste nummers. Het is belangrijk om verder te kijken, dit bericht is slechts een aanzet op je bewustzijn. Want wat betekend dat driehoekje met die pijltjes bijvoorbeeld? : ‘van gerecycled plastic’ en welk plastic is dan gerecycled? Blijven die stoffen er dan niet in zitten? en als ze die andere nummers ook op de markt gooien denk je dan echt dat ze geven om je gezondheid? In andere woorden: “Plastic is schadelijk in elke vorm met elke logo erop”. Daarnaast winnen ze dat water uit gebieden waar ze het helemaal niet weg zouden moeten halen. Daarnaast is ons kraanwater ook levens gevaarlijk .. en waarom: omdat wij schoonmaakmiddelen gebruiken, omdat wij zeep gebruiken, medicijnen erin weg gooien, fluoride uitspugen… slechts 45procent van ons drinkwater word gezuiverd de rest gaat door! Denk verder, lees verder, kijk verder … Denk aan je synthetische kleding! Stap je in de auto en werk je voor geld dan ben je schuldig aan alle ellende in de wereld NU in het VERLEDEN en in de TOEKOMST

  1. Veel conservenblikken zijn geplastificeerd. Daar moet je dus voor uitkijken. Helaas zijn veel pakken water voorzien van een alluminium laagje. Ook hartstikke ongezond. Gebruik te allen tijde daarom GLAS.

 1. Toch lastig om een juiste ‘vertaalslag’ te maken. Bij de 0,5 ltr. Evian (bijv.) staat er 1 vakje met 507 en een vakje met uiteenlopende cijfers… 10-17-24 etc. Ik kom van alles tegen, maar wat is nou een ‘bruikbaar’ getal??
  De grote flessen water zijn voornamelijk PET 1 (statiegeld-fles)

  1. Evian is nummer 1 … moet je dus niet uit willen drinken! nogmaals alle soorten plastic dragen slechte stoffen… begin er niet aan en verban het uit je leven!

 2. Hoe kan het probleem aangepakt worden?
  Eis van de producent geen plastic, oftewel koop geen plastic flessen/verpakkingen.
  Dat word je de laatste jaren niet makkelijk gemaakt, zelfs biologische producten zijn vaak in plastic verpakt. Het is een grote ‘supply chain’ en daar gaat het alleen nog om ‘convenient’ en niet meer om de consument. Installeer een waterfilter of koop een waterfilterkan en vul je gefilterd water in een glazen fles (mag ook een lege wodka-fles zijn)… 🙂

  FF wennen de nieuwe opmaak, Guido….

  1. Helaas geen pagina toegevoegd waar je kunt zoeken op commentaren per commentator. En commentaren per periode.

  2. En dan komen er ook nog thumbs up and down. Vraag maar eens na wat de ervaringen waren bij Ninefornews met thumbs down, maar blijkbaar moet de historie zich weer herhalen om weer tot een (juiste) slotsom te komen….

  3. Op zich wel grappig dat jij dat erbij bedenkt Guido. Ik dacht meer aan het kunnen lezen van meerdere commentaren van een ANDERE commentator.

   Je ziet nu zelf dat het lezen van commentaren best een goed beeld geeft van de denkwijze van een commentator. Dat kan zaken in beter perspectief plaatsen namelijk….

  4. Hier kan dus iets niet kloppen….je hebt 6 up’s …haha…heb je jouw afdeling van het bejaardentehuis geactiveerd, Sqank?? :))

  5. Hoorde dat Skanq overleden is. Maar je hebt wel gelijk MC er gebeuren rare duim dingen op WTK 🙂

  6. Duimendraaien is misschien de duimschroeven aandraaien? Dat ligt er wel duimendik bovenop, maar de “wakkeren” weten het natuurlijk wel op hun duimpje de slapende massa die zuigt alles maar uit de duim. Bij die nieuwe WTK site lik ik m´n duimen wel af hoor.
   Maar we moeten wel de duim aan de pols houden hier op WTK, dat het nog een beetje een wakkere site blijft. En dan moeten de commentatoren natuurlijk wel een duim in de pap hebben. En ja…. Dat klopt als een zwerende duim. Soms moet je die WTKérs wel op de duim tikken want je kunt niet alles door de duim zien. Het meeste wat hier gezegd wordt dat kun je wel op je duimen natellen. De vinger gods moet hier wel aan het werk zijn en de lange vingers.. hou die maar bij je. Ps: IP adressen controleren mag niet, al helemaal niet zonder dit vooraf kenbaar te maken zoals de cookies, zie EU hof uitspraak 2016.

  7. Aloha

   Ik kon zo gauw op onze plastic Brita-waterfilterkan geen driehoek met cijfer ontdekken, wel een symbooltje van wijnglas-met-fles (wat “gezond” plastic zou moeten insinueren, voor zover dat al is uitgevonden).
   Op de (plastic) verpakking van de (plastic) filterpatronen staat wel een recycle-pijlen-symbool zonder cijfer (fijn dat dit recyclebaar is), ik zal bij de volgende reload het filter zelf ook eens op symbolen checken. Best tegenstrijdig om water met een plastic systeem te filteren…We gaan nu dus (hernieuwd) wakker geschut versnelt op zoek naar een vervangend glazen systeem, of beter het water gelijk bij de bron zelf aanpakken.
   Aangezien zo’n simpele waterfilterkan vooral tegen hard-water (kalk-aanslag) is bedoeld -en dus waarschijnlijk niet afdoende werkt om ook kleinere kwalijke chemische deeltjes eruit te filteren- zijn we al een tijdje aan het zoeken naar een goed (betaalbaar en bewezen echt) werkend waterfilter. Zo eentje die je tussen de hoofdwaterleiding schroeft, zodat gelijk alle kranen en ook de douche zijn voorzien van schoner water.
   Er wonen en werken nl nogal wat zzp; hydrochemie-cannabis-, xtc-, chrystal-meth- en ghb-labboranten hier in de provincie (daar zijn de fibronil-eieren heilig bij) om over het standaard landbouwgif en de “uitstoot” ivm het aantal toegenomen chemokuren door de kankah-epidemie en andere big-pharma-product-residuen en sportschool hormonen-pis nog maar te zwijgen. Fluoride-vrij tanden poetsen is dus niet alleen voor jezelf, maar ook voor je omgeving gezonder!
   Tot nu toe vind ik vooral veel dure, veel belovende sci-fi apparaten (filter in combi met water-verbeteraar voor veel euries) met wat vage Jomanda-achtige omschrijvingen over de achterliggende technologie, in de sfeer van het bio-labiel armbandje van Tineke (met 9 vingers).
   Op zich vind ik wel wat zitten in die theorie van het positief of negatief beïnvloeden/laden/ioniseren van watermoleculen en het verlagen vd zuurgraad van water, maar of dat echt op basis van de wervel-uitvindigen van Victor Schauberger (die vd vermoedde nazi-ufo-schotels), in zo’n klein-ovalen blad-gouden apparaat mogelijk kan worden gemaakt, vraag ik mij stellig af.

   @mc en/of evt. iemand anders, voor de serieus: Heb jij nog goeie tips/neutraal belangeloos advies voor een bewezen goed werkend waterfilter (evt in combi met dito verbeteraar) in deze? Dus eentje waarbij het belang van de gezondheid voor de gebruiker, boven het portemonnee-belang van de (kwakzalvende?)verkoper gaat.
   Ik bedoel het mag wat knaken kosten, maar dan moet het wel werken.

   p.s. Ik was voor de doomsday-prep tevens op zoek naar een filter om regenwater drinkbaar te maken (we hebben 4 goed lopende regentonnen, k*tzooi ook al van plastic, met plastic dakgoten, regenpijpen en een asbest schuurdak). Adviezen zijn welkom…

   (de nieuwe site opbouw begint reeds al wat te wennen, ik heb vroeger nooit geduimd, dus nu ook niet)

  8. Beer,
   wat moet ik zeggen. Ik spreek alleen voor mezelf. Heb al 20 jaar een waterkan filtersysteem, en leef nog 😀
   Als je het kraanwater door een koolstof-filter laat lopen, is er meer eruit gefilterd dan kalk alleen, maar zeker niet alle chemische substanties. Daarvoor kan je ontgiften, detoxen met b.v. enterosgel of chlorella oid.
   Volgens mij laat je gefilterd water toch niet uren in de filterkan staan, maar vult het meteen om in een glazen fles. Het gaat erom dat water in plastic flesjes een hele tijd staat, dus het lijkt me logisch dat er dan ook meer chemische verbinding kan ontstaan. Vul je het water direct in glazen flessen kan je dat voorkomen. Over de grens kan je nog heel veel mineraalwater in glazen flessen kopen, helaas gaat NL daarin wel een ‘gemakkelijke’ weg, steeds meer producten in plastic, ik stoor me daar al meer dan 20 jaar aan…maar goed.

   Om een waterfilter te laten installeren, moet je eerst een groter bedrag investeren, en eventueel ook een onderhoudscontract afsluiten. Eerlijk gezegd lijkt het mij handiger om op je hoofdleiding een filter te installeren….dit heb ik een tijdje geleden gevonden:
   https://www.vitaaldrinkwater.nl/inbouwwaterfilter-hele-huis-voor-op-een-waterleiding

   Als je echt bij de elite hoort, dan zijn de mogelijkheden gigantisch!!!
   Zoals deze Duitse uitvinding http://en.airnergy.com/
   http://www.airnergy.com/produkte/preise-bestellformulare/index.html

   Ik weet zeker dat Schauberger goede dingen deed, ik geloof in de kracht van water, maar ook in de kracht van een sterke geest….

   Groetjes van the Waterboys 😉
   https://www.youtube.com/watch?v=pu7AR0-FRro

 3. LET OP!!! In steeds meer mineraalwater zit tegenwoordig gewoon bikkelhard…Fluoride!!!
  Saskia Water van de Lidl hebben ze daar in twee soorten.
  Zonder prik en met. Zonder prik heeft maar liefst 0,5 mg/ltr.
  Aangeduid met de hoofdletter F.
  Van nature kan er in mineraalwater een weinig kalciumfluoride voorkomen, maar nooit een halve mg/ltr!
  Dus is het ’t alom bekende Natrium Fluoride!
  Zwaar gif wat gewoon van de EU die zo tegen tabak zijn, overal in mag zitten!
  Een afvalproduct van de aluminiumindustrie en op arcenicum na de giftigste stof.

  1. Rob, hier is een lijst met verschillende mineraalwater merken en de hoeveelheid van fluoride. Als je naar Evian kijkt, heeft het water een zeer lage gehalte aan fluoride maar 0,02, jammer dat het in plasticflessen zit. De laagste concentratie was 0.01 en dat was o.a. een mineraalwater met de naam Renata uit de Odenwald-Quelle.
   Je hoeft pas vanaf 1,0 mg/l het vanuit de wet (in Duitsland) te vermelden. Ik weet niet hoe dat in NL zit, want NL heeft geen bronnen zo veel ik weet.
   http://www.agz-rnk.de/agz/download/3/Fluoridgehalt_in_Mineralwasser.pdf

  1. Ik snap inderdaad je stelling… maar het zou een rare gedachte zijn dat; “als je niet weet, nog wel alles kan … “

  2. Dat moet je maar aan Ad de Rooy vragen, die is omtrent melding van vergiftiging naar het buitenland gevlucht?

 4. “In het land der blinden is één oog koning”. Sorry hoor maar deze auteur doet aan stemmingmakerij.
  Het vrijkomen van stoffen uit kunststoffen vindt na een goede wasbehandeling vooral plaats door migratie. De migratiesnelheid in PE en PP is vele malen hoger dan in PVC en PET. Dat gevaarlijke concentraties aan stoffen uit kunststoffen (waarin voedsel en water wordt verpakt en die “FDA approved” zijn) migreren en uitlogen, is zeer onwaarschijnlijk. Kunststoffen voor andere doeleinden bevatten soms wel giftige stoffen die in hoge concentraties uitlogen; denk aan anti-fouling toepassingen.

  Wat een veel groter probleem wordt, is dat het (grond)water waaruit drinkwater wordt gewonnen steeds meer vervuild raakt met lage concentraties gevaarlijke stoffen die door de drinkwaterbedrijven niet worden verwijderd. De juiste informatie over het gedrag van kunststoffen is verkrijgbaar bij http://www.qsbv.com.

  1. Dus jij denkt dat plastic goed is? en dat wat in dit bericht geschreven staat, onzin is? en jij denkt dat qsbv het allemaal bij het juiste eind heeft? …
   jij denkt dat een bedrijf die geld verdiend aan dit soort rotzooi, eerlijke onderzoeken en waarachtige berichten post? of werk jij daar dat je ervoor opkomt?

   alleen al door te beginnen met: “In het land der blinden is één oog koning”. Sorry hoor maar deze auteur doet aan stemmingmakerij.

   blijkt al je onkunde en je vooroordeel te zitten..

 5. Ik heb zo’n Britta waterfles met ‘filter disc technology’ , onderop staat zo’n driehoekje met een 7 en meteen daarnaadt BPA free. Staat haaks opelkaar als je het artikel hierboven mag geloven. En nu?

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.