Advertentie

Nieuwe Vrouw: Knobbeltje in mijn borst..


Een bijzonder artikel dit keer van Tessa Koop. Ze is één voorbeeld van de vele mensen die in deze bijzondere tijden bijzondere ervaringen hebben en/of tegenkomen op hun ontwikkelingsweg. Maar vooral bereid zijn om hun/haar persoonlijk proces te delen.. En dat is dit keer een heel persoonlijk proces!

 

Tessa is mede-oprichter van deze site, maar niet meer werkzaam voor WantToKnow en daarom ook willen we jou haar columns, die ze speciaal schrijft voor de site Vrouw.nl, niet onthouden en ook hier op ónze site plaatsen.

Maar je gelooft nou toch niet dat Tessa een gezapige ‘zoete-lieve-Gerritje’ is geworden? Integendeel!

Ze vertelt over haar -soms- heftige en persoonlijke ontwikkelingspad, waar ook jij je in zou kunnen herkennen.. En juist dát past op WantToKnow! Want in deze rubriek zullen we dus álle mensen aan het woord laten, die ook hún persoonlijke verhaal willen delen en dit ook doen..

Door het lezen van de ervaringen van de mensen die hier aan het woord komen, wordt het inderdaad: ‘Meelezen, meeleven’..!  Analoog aan het prachtige spreekwoord: ‘Gedeelde smart is halve smart; gedeelde vreugde is dubbele vreugde’..  Hieronder dus een ‘stevige’ nieuwe column van Tessa.

* * *

 

x

Nieuwe Vrouw:
Knobbeltje in mijn borst

© Tessa Koop, september 2010

Knobbeltje
Het is een gewone doordeweekse avond als ik in de douche half aan mijn blootje voor de spiegel mijn tanden sta te poetsen. Op een of andere manier voel ik een irritatie in mijn rechterborst. Ik ben plotsklaps een en al aandacht. Wat is dat? Wat zit daar? Als ik ga voelen, voel ik al snel heel duidelijk een knobbeltje. Voor een second opinion hol ik naar beneden naar mijn vriend, die op de bank tv zit te kijken. “Voel jij eens, voel jij dat ook?” Ja hij voelt het ook. “Meteen morgen een afspraak maken bij de dokter”, zegt hij bezorgd. Die nacht slaap ik wel goed, op de een of andere manier geeft mijn gevoel aan dat het oké is. Maar mijn vriend daarentegen niet. “Je gaat je toch van alles in je hoofd halen? “, zegt hij.

.

Naar de dokter
Bij mij komt de schok eigenlijk vooral de dag erna. Als ik weer achter mijn bureau zit, na een bezoek aan de huisarts. Natuurlijk bel ik die ochtend direct als de lijnen opengaan naar de praktijk. Gelukkig, ik kan nog die ochtend langskomen.  “Je bent zeker wel geschrokken hè, ” vraagt hij meelevend. Dat mag je zeggen…

Jaarlijks schrikken duizenden vrouwen zich te pletter als ze iets in hun borst ontdekken. En daarvan hebben maar liefst 12.000 vrouwen de diagnose borstkanker. Dat betekent dat circa 1 op de 9 vrouwen in Nederland ooit borstkanker krijgt. Ineens komt het wel héél dichtbij.
Samen met mijn dochtertje van 3 ga ik bij de dokter langs. Ze is van nature vrolijk en druk, maar als we de kamer van de dokter betreden is ze opvallend rustig. Als ik op de tafel lig en wordt onderworpen aan een onderzoek, zegt hij: “Het is mobiel, met een glad oppervlak. Dat is een goed teken.”

Uit balans
Voor de zekerheid geeft hij me toch een doorverwijsbrief mee voor het ziekenhuis. Als ik weer buiten sta, ga ik met mijn dochter langs de bakker om het leven te vieren. Zij kiest een croissant uit en ik een paar lekkere bolletjes. Ik geniet intens van de gezelligheid saampjes. Zodra ze op bed ligt, word ik toch ineens verpletterd door een soort moeheid. Het hakt er meer in dan ik dacht. Het lukt die dag dan ook niet om mijn column voor Vrouw.nl te schrijven.
Nog steeds heb ik niet het gevoel dat ik kanker heb, maar het idee is heftig. Net als het idee wat andere vrouwen doormaken. Waarvan ook veel vrouwen met kinderen. Ik bel die dag met mijn beste vriend Wiljo. Met hem kan ik altijd zo lekker op een spirituele manier naar zaken kijken en ook al heb ik waarschijnlijk geen kanker, er is wel iets uit balans.

Hartchakra
“Het zit ter hoogte van je hartchakra en het is je rechterborst? Rechts is denken. Je zou je kunnen afvragen waar je je zorgen over maakt en waarover je aan het piekeren bent.” Samen komen we een heel eind. De band met mijn moeder passeert de revue (zo maak ik me wel eens zorgen of ze mijn leefwijze accepteert. Een dochter die geïnteresseerd is in o.a. ‘sterrenmensen’ en zelf zegt bijzondere dingen te ervaren, is voor haar best heftig. Zeker vanuit haar kerkelijke standpunt).

Maar ook ben ik druk bezig om mijn faalangst om te zetten in zelfvertrouwen. Je kent dat misschien wel: dichtklappen onder tijdsdruk en bang zijn om afgewezen te worden. Gelukkig kan ik die dingen goed met Janosh (mijn klant) bespreken en ik heb al aardig wat ‘faalangstlagen’ opgeruimd in mezelf. Maar sommige lagen zijn gewoon erg hardnekkig en keren een paar honderd keer terug voordat het is getransformeerd.

Signaal van de ziel
Zoals ik het zie is mijn fysieke lichaam het laatste in de rij. Vaak denken we dat we alleen ons lichaam zijn, maar we zijn zoveel meer dan we denken! Als je met je derde oog naar jezelf zou kijken, dan zie je dat je een dansend veld van licht bent. Opgebouwd uit verschillende lagen. Zo hebben we ondermeer ook een spiritueel, mentaal- en emotioneel lichtlichaam. Iemand die op al deze lagen in balans is, schijnt zo fel als de zon en zal er blakend van gezondheid uitzien.
Maar het lichtlichaam van mensen die niet goed in hun vel zitten, vertoont doffe en donkere plekken. Dat kan allerlei oorzaken hebben. Negatieve overtuigingen, een laag zelfbeeld, onverwerkte emoties uit het verleden, etc. kunnen allemaal voor energieblokkades zorgen. In mijn beleving wordt iemand dan ook niet zomaar ziek. Het is een signaal van de ziel dat je ergens mee aan de slag mag gaan om weer te kunnen stralen.

Duivenboodschap
De dag dat ik naar het ziekenhuis moet voor een echo en een mammografie, gebeurt er iets bijzonders. Of nee ik bedenk me dat er twee bijzondere dingen gebeuren. Eerst vliegen er in de ochtend steeds twee duiven tegen het raam in de huiskamer aan. Niet heel hard hoor, maar gewoon zachtjes. Terwijl ik met iemand aan het bellen ben en naar buiten kijk, zie ik steeds hun koppies opzij gaan, zodat ze me met die donkere kraaltjes aankijken, en hop daar gaan ze weer tegen het raam. Niet één keer, nee echt wel een keer of zes. Frappant.
Voor mij voelt het als een mooi cadeautje. Alsof ze een ‘goede boodschap’ hebben voor die dag. Daarna ga ik weer aan het werk. En ongeveer een uur voor mijn vertrek voel ik ineens een enorme liefde in mijn systeem. Het overvalt me echt. Dit is zo een moment dat ik ook even met Wiljo bel om te vragen wat dat dan is. Ik kom er niet helemaal achter.

Niet alleen
Zelf geloof ik dat we allemaal ons zesde zintuig kunnen ontwikkelen en dat we dan merken dat we toegang hebben tot een ruimere werkelijkheid. Zelf heb ik daar ook steeds meer ervaring mee. “Momentje,” zegt hij. “Oh dat is mooi. Ik krijg een plaatje te zien van een paar engelen, die achter je staan en hun “hand” in je rug steken, ter hoogte van je hart. Dat is wat je voelt.” Ik ben er stil van. Wat mooi. Ik zeg tegen Wiljo dat ik ‘toevallig’ zo naar het ziekenhuis moet. “Nou dan weet je dat je er niet alleen voor staat.”
Toch ben ik er niet helemaal bij met mijn hoofd op weg naar het ziekenhuis. Zo sta ik voor de slagboom van het parkeerterrein te wachten op het kaartje. Ik denk in het digitale scherm iets te lezen dat de parkeerplaats vol is. Dus ik wacht. Dan zie ik achter mij een mevrouw uit de auto stappen, ze zegt: “Mevrouw, uw kaartje steekt er al een paar minuten uit hoor.”

 

Mammografie
Zo’n mammografie is geen pretje. Je borst wordt helemaal tussen een soort horizontale duimschroef geplet, zodat ze snel een foto kunnen maken. Ik had nooit gedacht dat ze die van mij ertussen konden krijgen, ik heb 75A. Sinds de geboorte van mijn dochter is er niets meer van overgebleven. Ik draag beha’s omdat het dan nog wat lijkt en niet omdat het nodig is.

Maar die vrouw liet zich niet uit het veld slaan en zei: “Zelfs mannen krijgen hun borst ertussen, dus die van jou lukken ook.” Het was een uiterst onprettige houding en beide kanten moesten twee keer. Daarna kreeg ik een echo, maar dat was peanuts. De radioloog zei: “Alles is in orde. Gelukkig maar want je bent nog zo jong.”
Toen ik weer buiten stond was ik opgelucht. Ik ben gezond! Maar wat leef ik mee met al die vrouwen die wel borstkanker hebben. Je leven kan in één klap compleet op zijn klop staan en nooit meer hetzelfde zijn.

In oktober vraagt KWF Kankerbestrijding extra aandacht voor deze ziekte. Zo wordt op allerlei manieren geld ingezameld voor onderzoek naar borstkanker. Kijk op strijdtegenborstkanker.nl

Liefs Tessa

TessaKoop.nl

34 gedachten over “Nieuwe Vrouw: Knobbeltje in mijn borst..

 1. Hi Tessa, had sterk het gevoel dat je hier misschien wat ‘aan zou hebben’ (zonder oordeel of bevestiging of dit zo is natuurlijk): http://www.ener-chi.com/pdf%20files/interview_cancer.pdf

  Ik heb Andreas Moritz onlangs ook 2 uur gesproken over dit en vele andere onderwerpen mbt gezondheid, ziekte en balans tussen de 2, radio-uitzending hiervan komt nog.

  Ik moet wel eerlijk zeggen dat ik mijn twijfels heb of het KWF dit soort informatie ondersteunt eerlijk gezegd, maar dat terzijde.

  Groetjes John

  1. Ik moet wel eerlijk zeggen dat ik mijn twijfels heb of het KWF dit soort informatie ondersteunt eerlijk gezegd, maar dat terzijde.

   Dat je daar twijfels over hebt.
   Ik kan je zonder meer zeggen dat het KWF geen informatie ondersteunt waarin beweert wordt dat kanker tussen je oren zit:
   (quote uit jouw pdf-link)

   Cancer is actually an appropriate response by the body to an unnatural influence or severely stressful condition that could otherwise take a person‟s life.

   en dat het KWF zeker niet zal meegaan in domme ongefundeerde meningen dat kanker niet dodelijk is:
   (quote uit jouw pdf-link)

   It has never been shown that cancer kills anyone.

 2. ‘k-Ben blij voor je dat het zo goed is afgelopen Meid. Stel je voor je raakt er 1 kwijt.
  Allerlei gevoelens en complexen gaan door je heen, Je kijkt in de spiegel en je ziet jezelf met maar 1 Speen.
  Daarbij niet denken aan het gerommel met een namaak tiet, die zo uit je B.H. kan vallen en iedereen die dat ziet.
  Maar hou ze in de gaten? 1 verkeerd bobbeltje en het is anders praten.
  Een liedje voor je Geluk, want een vrouw met 1 borst is een moeilijk stuk.
  http://www.youtube.com/watch?v=ThHz9wlBeLU&feature=channel

 3. Heerlijk die open deuren waar je op kunt wachten dat ze toch open getrapt worden.

  Allereerst kloppen je conclusies niet zoals je zo stelt Brt. Ten tweede lees je niet verder dan je neus lang is. De uitleg die daarna volgt lijkt me duidelijk (direct na die zin “it has never been shown that cancer kills anyone”, het gaat om de stadia en processen die tot de kankervorming leiden (zoals verhoogde toxicologie), dat wordt hier mee bedoeld. Die processen zijn eerder dodelijk. Uiteindelijk…

  Terwijl je dit leest heb jij kankercellen in je lijf. Maak je niet druk, want net zo snel zijn ze bij deze zin waarschijnlijk al weer ‘getransformeerd’ tot weer gezonde cellen. Dus op zich zeggen die cellen niet zo veel (zeker niet als je nagaat dat al onze cellen om de max 7 jaar zijn vervangen, waar blijft die ziekte dan?)

  Het KWF ondersteunt ook niet de opvatting dat chemo, bestraling en andere ‘behandelingen’ eerder de situatie verergeren volgens vele andere opvattingen. Luister ook maar eens naar mijn radio-special met ty Bollinger, als je daar tenminste voor open staat.

  Laat duidelijk zijn dat gezondheid bevorderen en preventieve geneeskunde voorop dient te staan, maar dat ‘bestrijden van ziekte’ als laatste redmiddel ook nog mogelijkheden biedt. Maar of het de juiste weg is?

  1. Tja De KWF zal deze Ayurvedase zienswijze niet ondersteunen, omdat de farmakeutelische industrie niet meer kan leunen.
   Want aan gezonde mensen hebben ze niets en aan chemokuren kunnen ze verdienen, op die Fiets.
   Heb je de Kanker en bezit je die Pech, dan is toch het laatste redmiddel. Het bestrijden ervan De Juiste Weg.
   Ik had een Zus 4 jaar ouder dan Mij die aan longkanker stierf op 44 jarige leeftijd, niemand was Blij.
   Zelf had ze nog nooit gerookt en ik blijf Jointjes roken tot ik hier ben uitgespookt.
   http://www.youtube.com/watch?v=R0xoMhCT-7A

  2. Ik lees juist heel goed hoor. Er staat letterlijk (bold van mij):

   People die from wasting, poor digestion and nourishment, eating junk foods, congestion in their organs, chronic sleep deprivation, vitamin D deficiency due to lack of sun exposure, chronic dehydration because of not drinking pure and fresh water, a sedentary lifestyle, and emotional conflicts that can trigger any or all of the above conditions. People who have cancer, but none of the above conditions, will never die from it.

   Dat noem ik inderdaad een domme, ongefundeerde mening.

   En dan heb ik het nog niet eens over de andere onzin die in die pdf staat. Bijvoorbeeld het liegen over cijfers:

   That‟s why a large survey of doctors revealed that most of them would not want to be treated with chemotherapy if they had cancer.

   Ga toch eerst eens zoeken naar de oorsprong van dat verhaal voordat je er mee gaat schermen.
   Als je daar open voor staat, tenminste.

  3. Ok ik zie dat je het goed hebt gelezen, maar het bevalt niet je niet. Ik ben blij dat jij wel de juiste studie noemt en de juiste cijfers…

   Je doelt zeker op deze studie?

   In 1986, McGill Cancer Center in Montreal, one of the largest and most esteemed cancer treatment centers in the world, surveyed 64 oncologists to see how they would personally respond to a diagnosis of cancer. The results will blow your mind. Are you sitting down? Of the 64 oncologists surveyed, 58 said that…
   “ALL chemotherapy programs were unacceptable to them and their family members due to the fact that the drugs don’t work and are toxic!”

   That means that 91% of the oncologists surveyed would not submit themselves to the same protocols that they prescribe to their patients! Is it just me, or does this seem hypocritical to you? I believe that this is not only hypocritical, but it borders on being criminal! They know that chemo will kill more patients than it will help, but they continue to tell their patients that it is their “best treatment option.” What a damnable lie!

   http://www.cancertruth.net/

   Goed nieuws: er zijn vele studies en vele artsen en wetenschappers die kenbaar maken dat chemo, opereren en bestralen niet de juiste weg is. Maar sta je daar open voor? Of lees je dat ook goed, zonder het te willen aanvaarden? Want dat zou een domme, ongefundeerde meningvorming kunnen betekenen.

   Maar ja, ieder zijn mening natuurlijk. Gelukkig geldt dat ook veer de vele wetenschappers, onderzoekers en artsen die het bovenstaande duidelijk maken. het zijn maar meningen, het zijn maar studie, het is maar bewijs. Uiteindelijk gaat het om ieders keuze, vrije wil en recht op zelfbeschikking, bij elke ‘ziekte’.

  4. Je doelt zeker op deze studie?

   Doel ik daar op? Je bedoelt die grappenmaker van de pdf toch?

   En ik denk dat jij dit bedoelt:
   http://www.cancernetwork.com/display/article/10165/66128
   Klinkt toch wel ietsje anders toch?
   Het is ook best wel naïef om te denken dat als je oncologen vraagt of ze chemotherapie zouden nemen als ze zelf kanker zouden hebben, ze domweg ‘ja’ of ‘nee’ zouden zeggen.
   Hun eerste tegenvraag zou namelijk zijn: ‘welk soort kanker bedoel je?’

   Goed nieuws: er zijn vele studies en vele artsen en wetenschappers die kenbaar maken dat chemo, opereren en bestralen niet de juiste weg is.

   Dat zou wel wereldnieuws zijn. Als dat waar was.

  5. @ Brt: klinkt anders, maar is het waar? En die andere studies heb je vast ook allemaal andere resultaten voor?

   Ik begrijp dat je van mening bent dat alle belangrijke informatie ongefilterd regelrecht de reguliere media in komt? Mooi, hoef je sites als deze blijkbaar niet meer te volgen…
   😉

   Maar is respecteer je mening hoor. Binnenkort komen zowel de 2 uur durende gesprekken met Andreas Moritz en een nieuw gesprek met Ty Bollinger online, als je onjuistheden vindt heb ik wel een goed contact voor je bij de Telegraaf!

  6. eigenlijk heel raar toch? bovenstaande draadje bedoel ik een niettus welles spelletje met als inzet…. tja wat is de inzet eigenlijk? Wat zou de inzet eigenlijk moeten zijn,denk ik dan ,maar ik kom niet verder als heling. De wens dat alle mensen geveld door kanker kunnen genezen. En als het zou helpen als ik in mijn blote niksie om een groep eiken zou gaan dansen,wie of wat zou me daarvan weerhouden? Maar nu komt de farmaseutische industrie en die weten precies wat eventueel kan helpen. Elk ander idee wordt resoluut van tafel geveegd, met als inzet? Tja wat is de inzet,of wat had die moeten zijn? Ik kom maar niet verder als heling voor alle kankerpatienten ,op welke manier ( die werkt ) dan ook. Dat zou toch de inzet moeten zijn? Daar hebben we toch geen meningsverschil over? Maar het lijkt er steeds meer op dat in deze dualistische wereld de tegenpolen zich steeds verder van elkaar verwijderen. En dat terwijl ze beiden dezelfde resultaten zeggen na te jagen. Of zouden ze liegen…… met welke inzet dan?

  7. @ Marcel, dat is juist ook mijn insteek geweest om dat stuk van Andreas erbij te halen. Ik heb lang met deze man gesproken, het is een integere kerel die juist met heling en acceptatie bezig is, en vooral ook preventieve geneesmethoden. En nog belangrijker: non-duaal denken hier bij betrekken, juist bij kanker, omdat het nocebo-effect en de angst mogelijk nog meer in gang zet! Vandaar ook die benadering van Andreas dat het niet de kanker zelf is die je als ziekte zou moeten bestempelen! Zijn opvattingen zijn juist erg mooi, maar meningen verschillen.

   Maar ja, gevoelige zaken moeten blijkbaar nog steeds alleen met de mantel der liefde bedekt worden (dat is voor mij altijd de basis, maar dan wel in realiteit en geen verdringing, ander krijg je zachte heelmeesters…). Het is heel simpel: elke ziekte is ongewenst en voor de persoon mogelijk ingrijpend, en als alle wetenschappers (en andere mensen) slechts alleen gezondheid en heling hoog in het vaandel hadden staan, was de situatie niet zo gevoelig. Maar niet iedereen denkt hetzelfde over deze materie, en sommigen misschien wel bewust een beetje anders vanwege een ander belang dan heling.

   Het gaat uiteindelijk om de individuele mens en diens keuze en vrije wil. Ik steun bijvoorbeeld wel preventieve geneeskunde en integrale geneeskunde, maar niet een instituut dat kanker ‘bestrijdt’ met wapens die-mijn inziens-mogelijk nog schadelijker zijn terwijl er-mijn inziens- andere methoden zijn. Ik wens iedereen in ieder geval weer een fijne nacht zonder trollen onder het bed. Morgen gezond weer op zou Sonja Barend hebben gezegd!

  8. @ Brt: klinkt anders, maar is het waar? En die andere studies heb je vast ook allemaal andere resultaten voor?

   Kom jij dan maar eens met de werkelijke bron dan deze studie/survey. En niet je doelpaal verschuiven graag.

   Ik begrijp dat je van mening bent dat alle belangrijke informatie ongefilterd regelrecht de reguliere media in komt?

   Ik denk zeker dat veel dingen vervormd in de media terecht komen. Als voorbeeld het verkeerd interpreteren van cijfers.

  9. @ Brt:

   Je zegt: “Ik denk zeker dat veel dingen vervormd in de media terecht komen. Als voorbeeld het verkeerd interpreteren van cijfers.”

   Grappig, want zelfs als er zo,n 65 procent oncologen chemo zouden kiezen, houdt dat nog steeds in dat een derde (!) van de experts nog wel (die dus zouden moeten weten dat chemo ’the way to go is’!) het niet aandurven. Frappant. Over verkeerd interpreteren van cijfers gesproken…je zou toch 100 procent ‘compliance’ verwachten als het allemaal zo veilig is?! Begint een beetje op de vaccin industrie te lijken, daar wil het verplegend personeel en de artsen er zelf ook maar liever niet aan.

   En voor de rest: welterusten (omdat ik ging slapen en de bal lag toch al bij mbt tot al die andere studies, dus succes met de doelpalen zoeken)

  10. Grappig, want zelfs als er zo,n 65 procent oncologen chemo zouden kiezen,

   Ik ben blij dat je inziet dat je de cijfers verkeerd geïnterpreteerd hebt.

  11. Ja John, kom eens met een goede studie, van het gerenommeerde Elsevier bijvoorbeeld:

   Reputatieschade voor medisch uitgever Elsevier, dat onder meer The Lancet uitgeeft. Vorige week gaf het Nederlands-Engelse bedrijf toe dat het van 2000 tot 2005 zes neptijdschriften heeft uitgegeven die doorgingen voor wetenschappelijke bladen. In werkelijkheid waren het marketingbladen, betaald door farmaceutische bedrijven.

   De in Australië verschenen bladen hadden namen als Australasian Journal of General Practice en Australasian Journal of Bone & Joint Medicine. De tijdschriften zien er degelijk uit, ook omdat de naam Elsevier prominent op de voorpagina prijkt en de naam van de sponsor niet.

   Medische wetenschappelijke tijdschriften worden vaak ingezet door vertegenwoordigers van farmaceutische bedrijven om (drukke) artsen te overtuigen van de wetenschappelijke onderbouwde werking van hun medicijnen. De inhoud van de neptijdschriften bestond grotendeels uit heruitgaven van gunstig uitgevallen medicijnstudies van de betalende bedrijven en was niet volledig door wetenschappers beoordeeld.

   In een persbericht geeft de directeur van Elsevier Health Sciences, Michael Hansen, toe: „Dit was een onacceptabele gang van zaken, die we ten zeerste betreuren.” Volgens Hansen hebben de Australische uitgevers destijds gehandeld zonder overleg met de hoofddirectie en zijn alle betrokken personen inmiddels niet meer bij het bedrijf werkzaam.

   Elsevier wist al sinds 2005 van de neptijdschriften, maar besloot het destijds stil te houden. Afgelopen maand kwam de kwestie aan de orde in een rechtszaak tegen medicijnfabrikant Merck. Dat bedrijf werd aangeklaagd door een Australiër die een hartaanval kreeg terwijl hij de pijnstiller Vioxx gebruikte. Vioxx werd in 2004 van de markt gehaald omdat het vaak hartproblemen veroorzaakte. In de neptijdschriften publiceerde Merck er positief uitvallende studies over.
   Bron: NRC.nl

 4. Erg moedig van je om dit verhaal te plaatsen Tessa, en fijn dat er uiteindelijk niks aan de hand was.
  Op het internet loop je altijd het risico dat mensen je verhaal belachelijk gaan maken of adviezen geven waar je niet op zit te wachten, zelfs als het over dit soort ingrijpende ziektes gaat.
  En het is soms ongelofelijk hoe respectloos ‘Trollen’ (zoals John hieronder) kunnen reageren.
  L&L,
  Hobbes

  1. Dag Hobbes, niet zo trollen he?! Als je goed had gelezen dan had je gezien dat mijn suggestie zonder oordeel en bevestiging was, en naar Tessa toe gericht (ik ken haar persoonlijk en ik kan je melden dat er van disrespect geen sprake is, tenzij jij dat zo interpreteert natuurlijk).

   Dat daar anderen reageren alsof ik het gelinkte artikel zelf heb geschreven en daar moeite mee hebben, dat mag toch? En jou mening mag ook, maar daar hoef je mij toch niet bij te betrekken als je je naar Tessa richt?

  2. “ik ken haar persoonlijk en ik kan je melden dat er van disrespect geen sprake is, tenzij jij dat zo interpreteert natuurlijk”
   Ja, dat interpreteerde ik inderdaad zo, volgens mij probeer je over haar rug een welles/nietes discussie uit te lokken over kankerbehandelingen.
   Ik ken Tessa niet persoonlijk maar ik vind dat haar verhaal andere reacties hoort te krijgen dan de commentaren die er nu onder staan.

  3. Heuh Heuh! Jullie mochten willen dat jullie konden trollen, Daar moet je niet mee dollen.
   Ik heb er ooit 1 gezien. Als ik daar weer aan denk dan verklaar ik mijzelf voor gek misschien.
   Het zag er net zo uit als toen ik Ashtar en Baba-Ji zag, en ik raakte niet eens van slag.
   Zo groot als een Barbie pop en met een heel eigenaardige glimmende vriendelijke Kop.
   Eigenlijk moet ik zeggen Hoofd, maar dan rijmt het niet en is er iets wat dooft.
   Het had veel kleuren en een hoedje als het uiterlijk van een spritskoekje.
   Hij of zij zat ook niet onder het bed maar stond 30cm van mijn hoofd naast het kussen op het Bed.
   Ik Herinner me nog dat ik zei dit kan niet, Het Troostte mij want ik zat met een groot Verdriet.
   Een Aparte Aliën was wat ik zag en ik was niet stoned of aan het trippen of wat maar niet z.g. mag.
   http://www.youtube.com/watch?v=GRPmx7LNXTQ&feature=related

  4. @ Hobbes: Ik begrijp dat je Tessa dus niet kent en mij dus al zeker niet. Ik ben het deels met je eens dat dit mooie relaas van Tessa (ook) andere reacties verdient. Ik kan echter niet voor andere mensen tikken hier en als ik Tessa wat persoonlijks te melden heb, doe ik het zeker niet hier!

   Maar verder heb je het nu gelukkig wel over ‘jouw interpretatie’ en dat ik ‘volgens jou’ een discussie uit wil lokken. Je kent me dus inderdaad niet (dat mag), maar het was een bericht aan Tessa (en verder ook een kritische noot naar de uitnodiging naar het Farma KWF toe, nu versterkt door het hoofd van Angela Groothuis zag ik-die zich ook al leende voor het inmiddels toch wel door de mand gevallen product Gardasil-dat ineffectieve en gevaarlijke ‘vaccin tegen baarmoederhalskanker’ ja).

   Ziekte? Vreselijk! Genezen? Ja graag! Maar geen geld naar een door de farmacie gesteund instituut (zie ook het Elsevier commentaar van ’trol’ Guido als je in transparantie geloofde).

   Maar toegegeven, als je de discussie een andere draai wilt geven omdat je dit alles niet zo belangrijk vindt (of zelfs als een soort misbruik van mijn kant wilt interpreteren-en wat een winst zou ik zo zeggen…), kom dan maar op met alle mooie reacties. Uri Geller zou zeggen: habbemagasemas of zoiets (the stage is yours)

 5. Dat is schrikken, Tessa!

  Tip voor iedereen: Zorg voor voldoende vitamine D3.
  1000 I.E. = 25 mg per dag.
  Dit biedt een zekere mate van bescherming tegen kanker.
  Naast een gezonde voeding, humor en vertrouwen natuurlijk.

 6. Hallo Allemaal,

  Op mijn Hyves beheerderssite: http://gouvie-gezondheid.hyves.nl/forum/1801372/QY-G/Kanker/ Scroll naar Donderdag 03 Juli 2008 19.44 uur. Heb ik mijn gedachtes geschreven over hoe kanker volgens mijn visie eventueel zou kunnen ontstaan, maar het zijn THEORETISCHE gedachtes ik zeg niet dat het persé zo is want dat weet ik natuurlijk ook niet ik ben ook maar zoekende als leek? zijnde. Ik heb hieronder enkele stukjes geplaatst omdat het op mijn site een heel verhaal is.

  Kanker is zoals u weet een teveel aan cellengroei. Een cel deelt zich en de oude cel gaat dood, maar bij kankerpatiënten gaat de oude cel niet dood maar blijft zich delen. Dat wordt op den duur een hoopje dan een klonter en vervolgens een tumor. Als men hier de oorzaak van vindt dan krijgt niemand nog kanker. En waarom die oude cel niet dood wil gaan dat weten we niet, misschien is het lichamelijk, misschien genetisch, misschien chemisch, of misschien eigen gedachtes?

  Kan het ook zijn dat wij door een teveel aan cellengroei een nieuwe “Foetus” proberen te creëren, want in de baarmoeder waren we veilig en gelukkig? En een foetus is theoretisch ook een vorm van kanker, want wat doet het lichaam van de moeder als ze zwanger wordt, inderdaad meer en teveel cellen laten groeien.

  Of stel de vader is op 50 jarige leeftijd heen gegaan aan kanker, en de zoon die zit er verschrikkelijk mee, het laat hem niet los, zodat hij normaal na het overlijden van een dierbare op den duur in de loop der tijd toch weer een beetje kan lachen en verder kan leven. Is het theoretisch mogelijk dat de zoon op 40 jarige leeftijd onbewust via zijn onderbewustzijn zelf kankercellen creëert in zijn lichaam omdat hij het lijden van zijn vader wil meemaken of wil weten: “hoe heeft mijn vader geleden, wat maakte hij mee in het laatste deel van zijn leven, wat waren de gevoelens van mijn vader”, en of om bij zijn vader te zijn? De medische wereld zal het waarschijnlijk genetisch noemen.

  Of stel de moeder is in gevecht met haar “vrouwelijke en mannelijke psyche”, is het mogelijk dat de moeder in haar onderbewustzijn teveel neigt naar de mannelijke kant, en natuurlijk onbewust teveel cellen creëert en borstkanker krijgt waardoor helaas 1 of beiden borsten moeten worden afgeamputeerd. En met haar gewone bewustzijn (vrouwelijke psyche) is het natuurlijk verschrikkelijk voor haar wat de dokters moeten gaan doen om haar leven te redden.

  De dokter haalt in de darm 2 kwaadaardige poliepen weg en brandt de wond dicht, maar voor het dichtbranden lekt er wat wondvocht met kankercellen van de doorgesneden poliepen in de darm en die kan ook in de bloedbaan komen, is het mogelijk dat die wondvocht zorgt voor uitzaaiingen? Dus dankzij het wondvocht heeft de persoon over een half jaar misschien 20 poliepen, die worden ook verwijderd wat weer weglekkende wondvocht veroorzaakt, en op een gegeven moment valt er niks meer weg te snijden en 3 maanden later is de persoon overleden.

  Stel gewoon weer theoretisch dat die poliepen onze redding zijn, alle kankercellen worden door onszelf? onbewust? verzameld in een speciaal zakje die wij poliepen noemen, als je die basis ene oorspronkelijke poliep had laten zitten zodat de kankercellen nergens heen kunnen en geen uitzaaiingen had veroorzaakt had de persoon dan nog b.v. 10 jaar geleefd? en als de persoon in die 10 jaar anders gaat denken in zijn onderbewustzijn en er wordt misschien een latent probleem opgelost is het dan mogelijk dat de poliep en de kankercellen misschien weer verdwijnen en worden afgevoerd uit het lichaam en geen kanker meer kan veroorzaken.

  Ik heb in het verleden op het net gelezen maar ik weet niet meer waar dat juist het regelmatig dubbelvouwen van de borst tijdens een mammogram? kanker veroorzaakt, want door het dubbelvouwen kunnen binnen in de borst enkele cellen kapot breken en die veroorzaken kanker. Nu is het heel goed mogelijk dat Tessa nu misschien bang wordt en dat is niet mijn bedoeling maar als ik het niet op schrijf en het verhaaltje zou kloppen? en ze heeft b.v. jaarlijks een mammogram dan krijgt ze misschien uitgerekend kanker van het dubbel vouwen van de borsten.

  Oké en met groeten,

  Rudie.

 7. lieve Tessa,heb vertrouwen in je lijf.

  Af en toe schud ons lijf ons wakker en gaan er bellen
  rinkelen,dan is het tijd om het te koesteren en te bedanken voor de mogelijkheid dat het ons geeft om er tijdelijk in te mogen wonen.

  liefs X Simone

 8. Lieve Tessa. dat was wel ff schrikken, alles behalve fijn uiteraard!
  Ik herken dat gevoel zeer goed, een aantal jaren terug voelde ik een bobbeltje in mijn linkerborst, ook de mammografie ondergaan, ook al heb je wat grotere borsten die er mogelijk wel in zullen passen is het nog geen pretje om je borsten te laten pletten tussen een soort horizontale duimschroef, om een foto te kunnen maken van de borsten. Ook bij mij was het goed, niets echter om je zorgen om te maken. Toch bleef het bobbeltje en haal je mogelijk van alles in je hoofd, wat ik ook zeer goed kan begrijpen. Later bleek het echter bij mij een soort vetknobbeltje te zijn, kreeg er een kuur voor en daarna was het weg, en is tot op heden nog steeds weggebleven. Het is vandaag de dag altijd goed om meer naar je gevoel te luisteren en in de balans te zijn

  liefs Moos

 9. Hey kom op Tessa hier een artikeltje dat het waard is om te bewerken voor het WTK Team Europa.

  Royal Rife – Discovering a Cure for Cancer Can Be Dangerous to Your Health.

  Imagine, for a moment, that you have spent more than two decades in painfully laborious research – that you have discovered a simple, electronic approach to curing literally every disease on the planet caused by viruses and bacteria. Indeed, it is a discovery that would end the pain and suffering of countless millions and change life on Earth forever. Certainly, the medical world would rush to embrace you with every imaginable accolade and financial reward imaginable. You would think so, wouldn’t you?

  Unfortunately, arguably the greatest medical genius in all recorded history suffered a fate literally the opposite of the foregoing logical scenario. In fact, the history of medicine is replete with stories of genius betrayed by backward thought and jealously, but most pathetically, by greed and money.

  http://www.wanttoknow.info/cancercuresroyalrife

  1. Voeg hier maar aan toe Robert Becker, Tom Bearden, Priore en Pautrizel en vele andere wetenschappers die wel kanker wisten terug te brengen naar de oorspronkelijke staat van cellen (bio-elektromagnetisch, bio-holografisch en bio-scalair, dus op basis van de frequentiewereld en niet de beperkte biofysische en biochemische aanpak van de reguliere wetenschap)…

  2. Jaah maar dan komt de afzet van de drie zwarte stenen P’s in het gedrang dus dat willen ‘ze’ niet.

   Petroleum Petrochemicals Pharmceuticals.

   The conspiracy to limit and eliminate competition from non-drug therapies began with the Flexner Report of 1910. Abraham Flexner was engaged by John D. Rockefeller to run around the country and ‘evaluate’ the effectiveness of therapies taught in medical schools and other institutions of the healing arts. Rockefeller wanted to dominate control over petroleum, petrochemicals, and pharmaceuticals (which are derived from ‘coal tars’ or crude oil). He arranged for his company, Standard Oil of New Jersey to obtain a controlling interest in a huge German drug cartel called I. G. Farben. He pulled in his stronger competitors like Andrew Carnegie and JP Morgan as partners, while making other, less powerful players, stockholders in Standard Oil. Those who would not come into the fold “were crushed” according to a Rockefeller biographer.

   http://www.bibliotecapleyades.net/ciencia/ciencia_forbiddencures.htm

  3. Volgens Jim Humble himself: “MMS will cure cancer….!!!”

   Project Camelot interviews Jim Humble, the man behind Miracle Mineral Supplement
   1:14:28 – 1 year ago
   http://video.google.com/videoplay?docid=948284113233997302

   Project Camelot interviews Jim Humble, the man behind MMS: Mineral Mineral Supplement Sasbachwalden, Germany, November 2008 Aerospace engineer Jim Humble’s third career started accidentally while on a gold prospecting trip in the jungle of Venezuela. There, using stabilized oxygen, he improvised an effective remedy for his colleagues who were stricken with malaria. As curious as he had always been in his life, he returned to his native US and wondered why the cure had worked so well. The answers to his own questions led him to the development of a more powerful form of oxygen therapy, chlorine dioxide, which he called Miracle Mineral Supplement. With a mission to help the human race whatever he did, Jim made it widely available in the form of sodium chlorite which the user ‘activated’ by adding lemon juice or vinegar – and medical teams conducted 100,000 research trials in Africa where it was found that MMS would frequently relieve the symptoms of malaria in as little as four hours. In this 75 minute interview, Jim talks with Project Camelot’s Bill Ryan about his life and work. Charming, engaging and passionate, Jim reveals his most interesting background in aerospace and mining engineering – careers few users of MMS will be aware of – and then goes into detail about how MMS works, his experience successfully treating not only malaria but hepatitis, cancer and AIDS, and his personal spiritual and philosophical perspective on everything he does.

 10. Hoi Tessa,

  Sorry dat ik nu pas reageer. Ik was ten tijde van dit artikel op wanttoknow op vakantie.

  Duiven brengen altijd goed nieuws……..

  Maar even wat anders: Vreemd dat zowat alle oncologen bij het vermoeden van borstkanker eerst voor een mamografie gaan, vaak gevolgd door een punctie en/of een echo. De echo is de minst kwalijke en minst pijnlijke onderzoeksmethode en geeft in de meeste gevallen al een duidelijk beeld. Het is niet te begrijpen waarom men niet eerst begint met een echo te maken…………..nee, andere dure en pijnlijke, maar ook risicovolle methoden worden eerst op een vrouw losgelaten.
  De meeste oncologen zijn trouwens mannen.

  Hoop dat het nu goed gaat met je.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.