Advertentie

Wetenschappelijk medewerker op straat over GMO-standpunt!


Professor Lieven de Kauter, docent aan de Katholieke Uiversiteit van Leuven (B) is duidelijk in zijn stellingname: "Barbara verdient geen ontslag, maar een standbeeld!"

 

Wetenschappelijk medewerker op staat over GMO-standpunt!

© WantToKnow.nl 2011

x

Hoogstwaarschijnlijk loopt de rector van de KU-Leuven enigszins achter met het doorlezen van verplichte studiekost.. (klik voor artikel!) Dr. William Engdahl

Tijdens de opening van het universitaire jaar aan de Universiteit van.Leuven werd geprotesteerd tegen het ontslag van wetenschappelijk onderzoekster, bio-ingenieur dra. Barbara Van Dyck, wegens haar deelname aan een actie tegen GMO-teelt.. Barbara van Dyck dus gewoon waar ze over praat, ze is geen administratief medewerkster, of iets dergelijks, met alle respect voor deze mensen natuurlijk! Toch is Barbara van Dyck aan de kant gezet door de ‘Hoge-Heren-van-de-Universiteit..! Barbara protesteert tegen het privatiseren van patenten op levensvormen, verspreiding van gevaarlijke varianten, dit is niet zomaar iets.

Terwijl, zoals een van de professoren die het met het ontslag volledig oneens is noemt, Barbara van Dyck wéét waar ze over spreekt bij haar protest tegen de ongebreidelde verspreiding van GMO-zaaigoed, gevaren voor het menselijk milieu, daar ligt de ‘MISDAAD’ feitelijk dus aan de andere kant. Aan de kant van de zaden-industrie! Nou, dat is in ieder geval klare taal!! Monsanto wordt al jaren beschuldigd van misdadidge praktijken, maar een professor van de Universiteit van Leuven dit onmiskenbaar te horen bevestigen, is nogal wat. Toch moest Barbara van Dyck de laan uit..

Lector KU-Leuven, Mark Waer, lijkt in het interview zoekend naar argumenten om zijn 'waerheden' rondom het ontslag van Barbara van Dyck te funderen..

Volgens de rector van de KU-Leuven, professor Mark Waer, ligt het genuanceerder.. “Elke wetenschappelijk onderzoeker heeft recht op vrije meningsuiting, maar de onderzoeker moet ook respect hebben voor het onderzoek van de ander”…

Wij van WantToKnow.nl dagen onze vriendelijke rector uit, om zijn verhaal te onderbouwen met GEFUNDEERD bewijs van de ‘misdadige kant’.. Hier op de site is een overvloed van artikelen te vinden, op basis waarvan KEIHARD kan worden geconcludeerd DAT MONSATO cs. misdadig bezig zijn, valsheid in geschrifte plegen en worden volledig ongefundeerd worden gesteund door polici die op zijn zachtst gezegd, keihard corrupt zijn. Maar misschien heeft ‘professor Mark’  zijn huiswerk simpelweg niet gedaan? Is hij niet op de hoogte van bijvoorbeeld het boek van Dr. William Engdahl? (foto)

Het commentaar van de voorstanders van de actie van Barbara van Dyck:

“Een petitie kreeg snel meer dan 4000 handtekeningen waaronder ook vele buitenlandse academici, mensenrechtenactivisten, milieuactivisten, en bezorgde burgers. Op dinsdag 28 juni zou deze petitie worden overhandigd aan rector Mark Waer in een optocht van de boze toga’s. Tientallen professoren, vakbondsafgevaardigden, studenten en anderen hadden hun aanwezigheid aangekondigd. Even tevoren kondigde de Leuvense rector in een interview aan reïntegratie te overwegen, en om het overleg niet te storen werd de actie door het solidariteitscomité verdaagd.

Tot onze ontzetting moeten we nu vernemen dat het ontslag van Barbara Van Dyck niet ongedaan zal worden gemaakt en dat de zaak voor de arbeidsrechtbank moet worden beslecht. We betreuren de hardnekkigheid van het Leuvense rectoraat in deze zaak. Hierdoor wordt een lopend onderzoeksproject op de helling gezet. De argumenten van de betrokken promotoren werden niet gehoord. Hier blijken hogere waarden wel te kunnen worden ingeroepen om onderzoek stop te zetten. Twee maten en twee gewichten.

Conflict of Interest?
Elke universiteit is tegenwoordig afhankelijk van geld uit de private sector, zoals dat zo mooi heet. Ook hier speelt dit verhaal natuurlijk, ondanks de mooie woorden van ‘professor Mark, die druk doende was in het interview met de Vlaamse TV zijn ingestudeerde rol netjes te vervullen. Het is natuurlijk niet de bedoeling dat de universiteit haar geldschieters tegen de haren strijkt, nietwaar professor Mark? De reactie van Barbara van Dyck is onmiskenbaar en bevestigd de mogelijke schade van de relatie universiteit-industrie:

Barbara van Dyck staat reporters te woord ná de symbolische vertrapping van het GMO-aardappelveld.

Barbara van Dyck:
“Mijn ontslag kwam als een schok en zó dat ik vermoedt dat er meer op het spel stond dan die ene enkele veldproef. (Er werd een veld GMO-aardappels kapotgetrapt GJ) En bedenk dat elke universiteit afhankelijk is van geld uit de biotechnologische sector…!

En hoewel rector Mark Waer vindt dat ik door mijn deelname aan de vernieling van het aardappelveld het recht op vrij onderzoek hebt geschaad is er minimaal  wel belangenvermenging in het spel. De universiteit is rechter en betrokken partij tegelijk.

Men verschuilt zich achter dat recht op vrij onderzoek, terwijl de vraag is: hoe vrij is onderzoek als het afhangt van private geldstromen? Gaat een universiteit dan niet vooral kennis produceren die economisch inzetbaar moet zijn? En door deze stap wordt het debat in elk geval onmogelijk gemaakt. De achterliggende motieven voor de actie zijn naar de achtergrond geduwd.

Op dit moment moet je als onderzoeker die aanwezig was bij de actie bijzonder veel durf hebben om nog voor je mening uit te komen. En gelukkig verschijnen in sommige kranten nog opiniestukken die de ggo-kwestie in hun context plaatsen. Dat helpt om het debat aan de gang te houden.’

Wij van WantToKnow zetten het voor ‘professor-lector Mark’ dan nog maar een keer op een rijtje..!? Zodat hij zijn sponsoren de broodnodige GMO-ethische vragen kan voorleggen; enkele punten:

– GMO-zaden leveren GEEN HOGERE prestaties, ten opzichte van gewoon zaaigoed. HIER en HIER

– GMO-zaden zijn levensgevaarlijk voor de mens, getuige de vele WETENSCHAPPELIJKE studies die aantonen dat organen van het menselijk lichaam en ongeboren foetussen worden aangetast door de GMO-gewassen. (HIER, HIER en HIER bijvoorbeeld)

– GMO-bedrijven plegen keihard inbreuk op nationale wetten en zorgen voor een keiharde aanpak van hun ’tegenstanders’, waarbij fysiek geweld niet wordt geschuwd. Monsanto is keihard de EU aan het infiltreren.. HIER, HIER en HIER  En HIER

– Ondanks heftige weerstand van vele landen inzake GMO-verspreiding, doet Monsanto (en haar marionetten in de EU) of hun neus bloedt. HIER

– Zijn 200.000 dode Indiase boeren niet genoeg, professor Mark Waer, om een demonstratie te houden..? Kent u deze zaak wellicht niet..??! HIER

2 gedachten over “Wetenschappelijk medewerker op straat over GMO-standpunt!

  1. je kunt hier nog wel vele jaren aan discuseren maar ALS ?? wij er met z,n allen niets aan doen ! dan zullen er over een decenia geen alteveel mensen op deze aardkloot rond lopen !het liefste helemaal niet,s meer want de snelle jongen gaan met een raketje naar dat andere planeetje .zij/wij noemen het DE MAAN .deze mensen krijgen nog gewoon voedsel die niet?? gemanupileerd zijn zij eten nog gewoon gezond voedsel zonder false zuikers of vetstoffen die niet in onseten thuis hoort maar ja ik kan wel blijven schrijven maar mijn verhaal wordt toch niet geloofd . dus slaap lekker verder .BENELUX LEDEN!

  2. vervelend voor barbara, maar dit is nou eenmaal de moeilijke weg die wij met zn allen moeten gaan. misschien dat de msm er aandacht aan gaat schenken, en daar gaat t om in deze tijd.
    we moeten met zn allen de grote massa wakker schudden, maar het is morgen en het wordt licht en steeds meer mensen zijn uitgeslapen, en er is nog veel werk voor t echt ochtend is

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.