Advertentie

ESM: een Europese ‘FED’ in de maak..!?


Europese FED in de maak..!?

2011 © WantToKnow.nl/.be

x

De Amerikanen zijn hun US-dollar al bijna honderd jaar kwijt; een aantal sluwe private bankiers, waaronder J.P. Morgan (!), heeft in 1923, vlak voor het kerstreces, de US-dollar afgetroggeld van de toenmalige president van de VS, Woodrow Wilson. Niet veel later was de Federal Reserve geboren en waren deze witte-boorden-criminelen de eigenaar van de US-dollar.. Zo simpel is het. Als de Amerikaanse burgers, via hun regering, dollars nodig hebben, dan drukt die FED deze en LEENT HET aan de Amerikaanse overheid..! Kun je het je voorstellen.

Woodrow Wilson overhandigde de Amerikaanse munt aan een stelletje financiële boeven.

Dit waren de woorden die Woodrow Wilson sprak, korte tijd nadat hij besefte wat hij voor wet/overeenkomst met deze financiële wolven had getekend:

“I am a most unhappy man. I have unwittingly ruined my country. A great industrial nation is controlled by its system of credit. Our system of credit is concentrated.The growth of the nation, therefore, and all our activities are in the hands of a few men.

We have come to be one of the worst ruled, one of the most completely controlled and dominated Governments in the civilized world – no longer a Government by free opinion, no longer a Government by conviction and the vote of the majority, but a Government by the opinion and duress of a small group of dominant men.

Vertaling:

“Ik ben een hoogst ongelukkig mens, want onbedoeld heb ik mijn land geruïneerd. Een grote industriële natie is afhankelijk van haar geldsysteem; ons systeem is gecentreerd. Daarom is de groei van onze natie en al haar activiteiten nu in de handen van een paar mannen.
Wij zijn daardoor tot een van de slechts geleide landen verworden, tot een van de meest gedomineerde en gecontroleerde overheden in deze beschaafde wereld. Er wordt niet langer meer geregeerd vanuit Vrije Meningsuiting, we worden niet meer geregeerd door overtuigingen en de stem van de meerderheid. We worden geregeerd door de meningen en de dwang van een kleine groep mensen.”

 

Gebeurt hetzelfde nu met de Euro..??

Het zit eraan te komen, het Europees Stabiliteits Mechanisme.. Tja, dat klinkt als een soort systeem, maar niks daarvan..! Het wordt een organisatie, een financieel instituut, dat kennelijk onze Euro gaat sturen. Wanneer je even naar deze YouTube kijkt wordt het verhaal van de ESM je in een paar minuten uitgelegd. Let daarbij vooral op de waanzinnige voorwaarden en bizarre immuniteit deze ESM zich gaat verwerven, ALS WE HIERMEE INSTEMMEN..!?
X

Wat is de reden dat een dergelijk krankzinnige organisatie wordt opgericht; wat zit hier achter? Bij de vele besprekingen over de Euro-crisis, kome de bizarre voorwaarden waaronder dit ESM opgericht zou gaan worden, zelden over het voetlicht.. Wat is hier aan de hand?
Er rest ons maar één ding, en dat is ‘Opletten geblazen’! Maar even voor de goede orde:

Het Europees Stabiliteits Mechanisme ( ESM ) werd door jullie op 25 maart al goedgekeurd in het Europese parlement en daaropvolgend, op 11 juli ondertekend door de ministers van Financiën. Het ESM moet dus nu door parlementen der euro-lidstaten worden geratificeerd. Wij geloven dat er maar weinig mensen en dus ook politici zijn die precies begrijpen en beseffen waarvoor ze gaan stemmen. Woodrow Wilson tekende het verdrag met de financiële vampiers in 1923, in tijden van recessie. “Laat ons de financiële zaakjes van de VS nou afhandelen; wij zijn specialisten!” Onder dat motto werd de VS de US-dollar ontfutseld..!

Wat er nu in  Europa gebeurt dreigt in onze ogen exact een kopie te worden van wat er in de VS is gebeurd: de EURO is straks onze munt niet meer; ‘anderen’ gaan zich -ongetwijfeld zich als ‘specialisten’ voordoende-  onze munt beheersen. Het ESM-systeem zal zó complex en surreëel gemaakt worden, dat iedere politicus niet toe wil geven dat hij/zij er feitelijk niets van snapt, en zal afhaken!

Of moet het zover komen als de situatie in de VS, waar diepe armoede het gevolg is van het leegplunderen van dit land door de genoemde private-ondernemers, in de vorm van de financiële conglomeraten..?

Hier is één van de meest indrukwekkende uitspraken van een visionair, een van de meest vooraanstaande burgers van de VS, Henry Ford, over het ontvreemden van de US-dollar van de Amerikaanse burger door de FED en het monetaire systeem in de Verenigde Staten:

“Het is maar goed dat de mensen van deze natie (VS) niet weten hoe ons bancaire en monetaire systeem in elkaar zit. Als ze dat wel zouden weten, ben ik er zeker van dat er morgenochtend een revolutie zou uitbreken..”

* * *

21 gedachten over “ESM: een Europese ‘FED’ in de maak..!?

 1. Even op zoek gegaan naar info hierover.
  op deze website wat gevonden:
  http://www.europa-nu.nl/id/vio0i2fa2iww/europees_stabiliteitsmechanisme_esm

  Wat me opviel waren de volgende zinnetjes:
  Om het ESM in te stellen is een wijziging van het Verdrag van Lissabon nodig. Volgens het oorspronkelijke verdrag, dat in 2009 in werking trad, was onderlinge financiële ondersteuning van lidstaten uitgesloten. Door de verdragswijziging te beperken tot twee
  zinnetjes en geen macht over te dragen aan instellingen van de EU, proberen de regeringsleiders van de lidstaten nu te voorkomen dat in sommige lidstaten referenda georganiseerd moeten worden. Voor deze verdragswijziging geldt de versimpelde procedure.

  Dus zoals de Europese grondwet ons door de strot is geduwd zo wordt ook dit verdrag ons door de strot geduwd.

  1. En dat moeten we gewoon niet slikken. Dus niet door de strot laten duwen.
   Maar dan moeten we wel een meerderheid vormen van daders en niet van roepers. 🙂

  1. Klopt! Hier alles erover op een neutrale wijze verteld; de Wikipedia’s van deze wereld zijn vergeven met de wellesen/nietesen omtrent de FED’s machtige positie..

 2. vroeger ?? he toen moesten er ZWARTENit afrika naar de landen getransporteerd worden ALS SLAAF .dat hebben ze gelukkig achterhaalt dachten wij? maar niets is minder waar nu zijn zelfs de blanken ook tot SLAVERNIJ GEDOEMD door dit soort mensen ! wanneer krijgen wij mensen ons verstand weer terug ?? ik denk nooit meer want wat jullie uiteindelijk uitgeleend hebben !! regering krijgen wij ?? DE BEVOLKING nooit meer terug .

 3. We zitten allemaal vast aan het stinkende geld wat ons tot slaaf maakt.
  Kindertijd is nog wel leuk maar daarna, als je langzaamaan ziet wat er gebeurd…

  Iedereen wordt gedwongen te werken voor geld waar vervolgens anderen mee gokken en controle op hebben.

  Net of je je goud wegbrengt en nog wel ziet wat je krijgt. Dan krijg je altijd uitgekeerd op het moment dat de prijs laag is natuurlijk. We are stupid!

  1. Ik ben blij dat ik niet aan het pensioenfonds bijdraag. Gaan ze van je zuurverdiende geld je in leven houden als je er geen zin meer in hebt. Stelletje geldfabrieken…

 4. Als ik de laatste berichten moet geloven willen de Amerikaanse autoriteiten de Europeanen de schuld in de schoenen schuiven van het feit dat de crises nog steeds niet opgelost zijn.
  Als dit zo door gaat zie ik het er nog van komen dat die aanstichters van de vele crises (de Amerikaanse autoriteiten dus) ons (de Europeanen) de oorlog willen gaan verklaren omdat wij niet doen wat zij ons willen laten doen.
  Typisch Amerikaans:
  er een puinzooi van maken, een ander de schuld geven en dan als de redder in de nood tevoorschijn komen, en als het niet lukt dan maar een oorlog beginnen onder de een of andere rotsmoes.
  Kijk maar naar Afghanistan, Irak en andere landen waar het Amerikaanse leger de oorlog is begonnen onder de een of andere smoes en nog andere landen meekreeg in die leugens, waaronder jammer genoeg ons eigen land als een hondje braaf meeging waardoor wij nu ook in de neergaande spiraal zitten door de hoge kosten voor acties die niemand wilde en ons opgedrongen waren door “onze” Amerikaanse “vrienden”.
  Welk land staat als eerste op de lijst van deze Amerikaanse autoriteiten? Griekenland? Venezuela dat ZIJN goud terug wil hebben uit alle landen waar zij het hadden gestald en het niet meer is?
  Zeg het maar, elke gok is goed.

 5. Ik denk dat de enige oplossing voor ons is: een alternatieve munt.
  We moeten daden bij woorden voegen en onze eigen gang gaan. Dit komt
  harder aan dan een demonstratie’tje hier en daar…….

 6. Wat er imho aan het gebeuren is, is een complete ineenstorting van de Euro. Het doel: De middenstand te elimineren. In de US moet hetzelfde gaan gebeuren.
  Dan blijft er een elite over en de slaven.

  Een nieuwe munteenheid – of de ‘nieuwe’ euro die uit de operatie komt zal wellicht enkel electronisch beschikbaar komen. Geen cash meer. Dan kan de ‘elite’ uitermate goed het ‘werkende’ volk controleren.
  – je voldoet niet aan de voorwaarden: geen werkende bankkaart meer.

  Wat belangrijk gaat zijn is om een baan te hebben – en daarnaast alternative zaken te kunnen doen die voor belang zijn van de anderen in de maatschappij – om te barteren bijvoorbeeld. Hout hakken, groente telen etc. alles wat waarde heeft.

  1. Misschien een aktie starten op petities.nl?
   Bij voldoende handtekeningen moet er toch wat mee worden gedaan door de politiek?

   De PVDD is een behoorlijk actieve partij met lef die zich regelmatig durft te laten horen, helaas gaat dat vrijwel altijd over dierenwelzijn en geen mensenwelzijn :). Misschien dat zij begrijpen wat de plannen hieromtrent zijn en er iets mee willen doen. De rest van de partijen zijn de schoothondjes van de rijke industriëlen.

  2. net als Transition town, PROwereld dorpen en Anastasiadorpen je eigen geld maken en gebruiken en je niets aantrekken van de centrale overheid is ook een optie.
   dat doen tenslotte AH, de Jumbo en alle andere grote jongens ook.

 7. Blijf allemaal maar gewoon leker slapen hoor. Wij hebben dat al gedaan toen wij ook voor de Euro en voor Eén Europa hebben gekozen.
  Wij hebben immers zelf onze soevereiniteit al lang geleden weg gegeven!

  Welterusten allemaal!

 8. een hoop frustratie hier,

  als in een tijd alles gezuiverd dient te worden,
  zijn deze confrontaties onvermijdelijk.
  Niet leuk wel nodig, maar waarom zo eenzijdig
  zou je zoals nu dan door willen gaan ?
  en waarom verwacht je niet dat de situatie zich niet ten goede gaat keren.

  Niet door deze mensen, dat klopt
  maar wel door creativiteit en nieuwe impulsen
  ontwikkelingen van binnenuit jezelf.

  Dat kunnen en gaan ze niet tegenhouden.
  schep je eigen ideaal en volg je hart.
  maak daar tijd voor en geniet !

 9. De Amerikanen zijn hun US-dollar al bijna honderd jaar kwijt; een aantal sluwe private bankiers, waaronder J.P. Morgan (!), heeft in 1923, vlak voor het kerstreces, de US-dollar afgetroggeld van de toenmalige president van de VS, Woodrow Wilson.

  Moet 1923 niet 1913 zijn.. ? groet

 10. Volg je hart, natuurlijk! Deed Kennedy ook. Hij dacht de FED buitenspel te zetten door voor 400 miljard American banknotes te laten drukken. Een week later kreeg hij in Dalas de kogel. Er zijn wel eens mensen die vinden dat we gewoon massaal ons geld van de bank moeten halen. ‘Dat zal ze leren wie hier de baas is’.
  Welk geld? De FED (ESM) heeft geen geld en drukt ook geen geld. De senaat (regering)krijgt een briefje waarop staat dat ze zoveel FED/ESM-notes mogen drukken tegen zoveel rente.
  In feite is Amerika al drie keer failliet en aangezien de banken hebben afgesproken dat ze maar 5 procent luiquide hoeven te houden, helpt een bank-run ook geen viool. Het enige waar we straks nog over beschikken is een debetcard. Mag je voor een bepaalde waarde spullen kopen en wordt voor jou ook nog bepaald in welke winkel. Voor de bijbelvasten onder ons: in Brussel staat de BEAST-computer (Brussels Electronic Accounting System Terminal) al klaar. Kom maar op met je streepjescode en Welcome in the New World(order)…

 11. Ik vraag me af waar dat ESM geld vandaan gaat komen aangezien de ecb geen geld bij mag drukken.
  Alle landen hebben schulden dus dit zou via obligaties moeten gaan.
  Zijn we toch weer bij af, of zie ik iets over het hoofd ?
  Er kan natuurlijk ook een andere bron zijn …

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.