Advertentie

‘Vaccin Vrij!’- een mooi nieuw initiatief!


 

Vaccin Vrij !

Gezond opgroeien zonder vaccins – hoe en waarom dat ook kan!

x

Door Frankema, initiatiefneemster van 'Vaccin Vrij!': “Toen ik begon met het verzamelen van informatie over vaccineren kwam ik er al gauw achter dat de discussie over vaccineren veel verder gaat dan het onderwerp ‘vaccinatie’ zelf. Wat mij betreft gaat het - net zoals zoveel dingen in deze tijd - om bewustwording. Velen van ons zijn bezig de weg terug naar binnen te vinden – met andere woorden; we laten ons niet langer leiden door angst maar door liefde en een diep innerlijk weten.”

‘Vaccin Vrij!’ is enerzijds het ervaringsverhaal van moeder Door Frankema en haar twee ongevaccineerde kinderen, en anderzijds een gestructureerd overzicht van haar zoektocht naar de wetenschappelijke onderbouwing van vaccinveiligheid.

Door Frankema woonachtig in Amsterdam, is getrouwd en werkte eerst als fysiotherapeute in de reguliere gezondheidszorg en combineerde later natuurgeneeskunde en de verschillende vormen van alternatieve psychotherapie in haar privé-praktijk in Amsterdam.

Toen ze kinderen kreeg en voor de beslissing kwam te staan om wel of niet te vaccineren, ontdekte ze dat er enorm veel verwarring en tegenstrijdige opvattingen bestaan met betrekking tot de effectiviteit en veiligheid van vaccins. Haar verlangen om ‘de feiten’ boven water te krijgen, leidde tot meer dan tien jaar lang spitten in medisch-wetenschappelijke rapporten, artikelen, boeken en het internet.

Op dit moment combineert zij het moederschap met home-schooling, schrijven, lezingen en ontmoetingsavonden – en het verzamelen van (nog meer) informatie met betrekking tot gezondheid, infectieziekten en vaccins. Haar missie is het voor ouders makkelijker te maken om in de jungle van informatie op o.a. het internet hun weg te vinden. Haar motto: “Moge de keuzes die we maken rondom de gezondheid van onze kinderen bewuste keuzes zijn”.

In haar e-boek vat de schrijfster duizenden uren onderzoek en persoonlijke ontwikkeling samen in vier hoofdstukken (zie illustratie hieronder), die de lezer stap voor stap introduceren in een nieuw denken over vaccins, infectieziekten en gezondheid.

Het verhaal is doorspekt met anekdotes en referenties naar wetenschappelijke artikelen, het wil ouders inspireren en ondersteunen in het maken van een persoonlijke en bewuste vaccinatiekeuze.

De doelgroep van het boek:

– Voor zwangere vrouwen en aanstaande vaders die zich breed willen laten informeren over vaccins.

– Voor ouders die vaccinatieschade vermoeden en/of vastlopen in het reguliere circuit met onbegrepen klachten.

– Voor ouders die zich afvragen of je ook kunt opgroeien zonder vaccins (en zonder te parasiteren op gevaccineerde kinderen).

– Voor gezondheidswerkers en andere geïnteresseerden

– Voor iedereen die bereid is een paar uur van zijn of haar tijd te investeren om zich in te lezen en mee te denken over de zin en onzin van vaccins.

Vaccineren is niet verplicht, maar je moet stevig in je schoenen staan om je eigen keuzes te maken.

Je moet niet alleen voor jezelf kunnen verantwoorden wat je doet, maar ook voor de buitenwereld. Goede informatie is daarom heel hard nodig. Deze website is een geweldige steun in de rug voor ouders. Een overdaad aan onweerlegbare feiten, en een dringend beroep op je eigen gezonde verstand.

De website dient in eerste instantie dus als informatiebron; daarnaast worden ouders uitgenodigd hun eigen verhaal te vertellen. Alle ervaringen zijn welkom, ook de jouwe! Ouders die niet gevaccineerd hebben en/of willen delen over hun vermoedens van vaccinatieschade, en/of onder druk gezet zijn om te ’prikken’; ouders wiens kinderen genezen zijn van aandoeningen die in verband worden gebracht met vaccins kunnen contact opnemen met Door Frankema. HIER klik je om op de webstie ‘Vaccin Vrij!’ te komen!

51 gedachten over “‘Vaccin Vrij!’- een mooi nieuw initiatief!

 1. Ik wil graag ouders uitnodigen hun verhaal te vertellen. Heb je ongevaccineerde kinderen, vermoedens over vaccinatieschade, ben je onder druk gezet om te ‘prikken’ of geweigerd in de crêche? Of kinderen die genezen zijn van aandoeningen die in verband worden gebracht met vaccins? Op http://www.vaccinvrij.nl staan paginas voor ouders om hun stem te laten horen en elkaar te informeren.

 2. Door, een prachtig initatief, ik denk ook dat het verder gaat dan “alleen maar” vaccinatie. Natuurlijk heeft het te maken met bewustwording. daarom deze van Mahatma Ghandi: “Be the change you want to see in the World”
  Beter kan het niet gezegd vind ik.
  Hartegroet Alice

 3. Wij hebben onze zoon die inmiddels 3 is niet laten vaccineren, wij kregen natuurlijk wel van alle kanten commentaar van mensen die meende het beste voor te hebben met onze zoon.
  Thijs is nu 3 en is nog nooit bij een arts ziekenhuis of welke andere vorm van genezers geweest en is kerngezond, omdat wij dat vinden en zeker ook niet onbelangrijk neem je eigen leven in handen en leef zo bewust mogelijk, leef vanuit je hart en vertrouw weer op je eigen gevoel en het leven openbaart zich voor je voeten.
  lees ook eens het boek van christiane beerlandt ‘De sleutel tot zelf-bevrijding.
  Alles zit al in ons we hoeven het alleen maar weer te herrineren.

 4. Ik heb mijn zoontje behouden voor de laatste DKTP prik. Na te hebben gelezen over Freek en nog vele andere gevallen…Zat de schrik er bij mij erg in. Mijn zoontje is bijna nooit ziek als ik zie hoe vaak andere gevaccineerde kinderen ziek zijn schrik ik daar wel eens van. De mexicaanse vaccinatie hebben we toen ook niet gehaald we kregen demexiacaanse griep maar we zijn bijden even heel ziek geweest maar niet zieker dan van een andere gemene griep en bouwen zo wel antistoffen op. Ik wist toen nog niet zoveel als nu. Ik voelde dat het niet goed was…

  1. Beste Mellua, ik zou je graag interviewen voor een stukje op ‘Vaccinvrij’. Ben erg benieuwd naar hoe je omgegaan bent met de griep (m.n. toen je hoorde dat het de gevreesde ‘mexicaanse’ was!) Als je dat zou willen ben ik te bereiken via contactformulier op http://www.vaccinvrij.nl

 5. Wow, super bedankt voor het boek en het plaatsen van de artikel over het boek.
  Het is een hoop werk zo een boek te schrijven, ik heb echt respect voor. Super!

  Ik zit al een tijdje met een vraag of je als ouder mag weigeren het kind te vaccineren. Krijg je dan geen problemen met instanties en zijn alle vaccinaties gevaarlijk of bestaan er ook nuttige vaccinaties? Ik hoop aantwoorden op deze vragen
  te vinden.

  1. Beste Ea,
   Het laten vaccineren van je kindje is NIET verplicht. Dus het gaan niet om weigeren, maar om het maken van een eigen keuze. Natuurlijk krijg je wel weerwoord van je consultatiebureau. Je zult zelf goed moeten weten waarom je niet wilt laten vaccineren, zodat je bij je eigen BEWUSTE keuze kunt blijven. Alleen maar een idee of gevoel dat vaccinaties ‘gevaarlijk’ zijn, dat zullen ze direct proberen uit je hoofd te praten. Of er nuttige vaccinaties bestaan; dat hangt af van je eigen visie, je gezondheidsrisico’s, en je levensomstandigheden. Je zult er zelf veel over moeten lezen, nadenken, uitzoeken.
   Behalve het boek en de website van Door (fantastisch), is er ook al een boek “Vaccinaties doorgeprikt” van 3 vrouwen die weten waar ze over schrijven! (uitgegeven door Ankh Hermes). En ken je de website http://www.nvkp.nl ?

 6. Prachtig initiatief om dit boek te schrijven, als e-book aan te bieden na alle onderzoek en de nodige inspanning.
  Om me heen merk ik dat mensen ‘bang’ zijn te weigeren om hun kind(eren) te laten vaccineren en dit zou de wereld uit geholpen moeten worden.
  Terug naar onze natuur, het innerlijke luisteren is iets van ‘de nieuwe wereld-energie’.
  Natuurlijk is zo’n boek als ‘De sleutel tot zelf-bevrijding’ hulp voor onderweg, naast het volgen van je eigen ‘Heilige Hart’.

 7. ik was ‘als vele ouders in nederland’ bevroed met de gedachte dat ‘men ervoor geleerd’had, en’het beste met ons voor’had.
  die gedachte ging snel over in een zoektocht naar de ‘waarheid’toen mijn oudste(nu bijna 17)op sterven na dood lag(gevolgd door flinke exeem en astma) en er nog steeds werdt beweerd ‘dat dat normaal’was.(ik dacht toen…sorry hoor als dit normaal is …ben ik zeker E.T.!)
  al snel kwam ik tot de conclusie dat er bij niemand in mijn gezin nog met wat dan ook geprikt mocht worden.
  gevolg is flinke discussies en trammeland met de gevestigde orde tot aan de dag van vandaag.
  maar wat fijn als je door jezelf goed te informeren en daardoor een weloverwogen beslissing kunt maken….je jezelf door de artsen(en wie dan ook) niets meer hoeft te laten aanpraten of wijsmaken.
  mijn oudste was trouwens toen al heel snel van al zijn klachten af(waar de artsen níets mee konden)de homeopaat had dat na 1 behandeling al voor elkaar!!!!!!!!!!!
  vanzelfsprekend hebben de andere vaccinaties niet plaatsgevonden en zijn mijn 2 andere kinderen helemaal niet gevaccineerd. en probeer ik aanstaande ouders en ouders met kinderen met gezondheidsproblemen nog altijd te attenderen op eventuele risico’s rond vaccinatie. jammer genoeg staat vaak’de arts’nog altijd in een hogere rangorde dan hun eigen verstand.
  ik vind het heel fijn om te zien dat mensen zich nog altijd inzetten voor dit goeie doel.

 8. Hallo Door,
  Dank voor de verhelderende informatie.

  Ik heb een zoontje (Imre) van 4,5 maanden en wij willen hem ook niet laten vaccineren. Het consultatie bureau geeft ook aan dat het niet verplicht is, maar geeft wel 1000 redenen aan waarom we het wel moeten doen. Het vervelende is dat Imre wel gevaccineerd moet worden omdat hij anders niet naar de opvang mag waar hij nu zit. We hebben het tot 6 maanden mogen rekken, met de belofte het dan wel te doen. Dit gaf ons de ruimte om verder onderzoek te doen en inderdaad om bevestiging op die gekke twijfel in je te vinden.

  Ik ben heel erg benieuwd of de opvang zoiets mag eisen en wat wij het beste kunnen doen. Ik kan moeilijk stoppen met werken omdat ik mijn zoontje niet wil vaccineren. (voor nu lijkt het wel alsof dat de enige oplossing is) En hoe zit dat later op school?

  Hoor graag hoe andere ouders hierover denken en of er ouders zijn met dezelfde ervaringen.

  Gr Elif

  1. Ha Elif, dit is nou reden waarom ik ‘VaccinVrij’ geschreven heb en verhalen van ouders verzamel! Er zijn zo veel ouders die hetzelfde meemaken, het is belangrijk dat deze verhalen naar buiten komen.
   Vaccineren is niet verplicht, het is een keuze. En veel moeders voelen instinktief dat er het een en ander ontbreekt aan het verhaal over de ‘bescherming’ van vaccins. Bijvoorbeeld wat er nou eigenlijk precies ingespoten wordt. Je twijfel is niet ‘gek’, het is een teken dat je zo gelukkig bent dat je nog niet het contact met jezelf kwijt bent! Ook jou zou ik graag interviewen.
   De opvang mag niet van je eisen dat je zoontje gevaccineerd is, maar het komt gewoon regelmatig voor. Verwarring alom, ga maar gauw lezen, al je vragen komen aan bod in ‘Vaccin Vrij!’

  2. Kijk Elif, als het consultatiebureau je 1000 redenen geeft waarom je het wel zou moeten doen, en je GEEN ENKELE negatieve bijwerking meldt, of je überhaupt geen NEUTRAAL advies geeft, zou voor mij al meteen de deur dichtvallen.. Hier staat dus geen neutrale gezondheidsadviseur, maar een ‘vaccin-verkoper’ voor Big Pharma, in de overtuiging dat ze het allemaal goed doet..! Hoezo: bewustwording..??

  3. Hoi Elif,

   Imre maakt eigenlijk voor jou de keus, je kan inderdaad een keuze maken om te stoppen met werken, dat hebben wij ook gedaan, en omdat wij die keuze hebben gemaakt kwamen er anderen oplossingen voor terug.
   Het gaat er dan ook niet om of de school het wel of niet kan maken, maar meer of wij zelf een keuze maken door ons gevoel te volgen en die niet af te laten hangen naar wat anderen er over denken of vinden.
   Wij hebben zoals ik al hieronder aangaf onze zoon niet laten inenten, en ik kan je uit eigen ervaring vertellen dat hij nog nooit ziek is geweest of iets heeft gemankeerd.
   Je word nu niet voor niets voor de keuze gezet, maar wat je ook kiest volg je gevoel als je eens rustig ergens zit weg van de hectiek.
   En als afsluiter, de farmacie die zit niet te wachten op kinderen die gezond zijn, want dan kunnen ze net zo goed de tent sluiten en staan er honderden miljoenen medewerkers op straat. dus!!!!!!!!!!!
   Succes bij jullie keuze.

 9. Ik heb 2 kinderen die wel gevaccineerd zijn, kerngezond en nooit ziek, mag dat ook vermeld worden hier? Als je gaat zoeken is er altijd wel iets negatiefs te vinden, maar voor heel veel kinderen scheelt de vaccinatie een hoop ellende.
  Gezonde voeding en veel buitenspelen zijn een voorwaarde voor gezonde kinderen. Dat heeft met het wel of niet toedienen van vaccinaties niet veel te maken.

  1. Sterker nog: het IS al vermeld.. Waarom zou het niet mogen QMarc..? Het gaat m.i. veel te ver om de tekst hier te gebruiken: “Als je gaat zoeken, etc.”. Onzin werkelijk waar, want dan lees je weinig artikelen/informatie over vaccins/vaccinaties..? Er zijn chronische problemen met vaccinaties. Weleens van vaccinatie-ontstoring gehoord..?

   Als je kinderen zijn gevaccineerd wil het niet zeggen dat ze allemaal schadeloos zijn.. Verdiep je eens in de relatie autisme-vaccinaties, om maar eens een voorbeeld te noemen. HIER en HIER

   Het zijn nogal wat boude uitspraken die je daar achter elkaar zet. Het kan zo op een Delftsblauw tegeltje..
   ’t Klinkt als DoeMaar’s ‘Papa’.. “Trek een jas aan, kam je haren, recht je schouders, spreek met 2 woorden, stel je netjes voor, eet zoals het hoort en zeg ‘u’..”
   Waar het om gaat is of je het overwogen hebt het niet te doen! Of je überhaupt getwijfeld hebt aan het alwetende vermogen van onze medische goden.

  2. Beste questionmarc,

   Natuurlijk zijn er gezonde kinderen die gevaccineerd zijn en natuurlijk mag dat gezegd worden!
   Waar het mij om gaat is dat er veel ouders zijn die – zoals ikzelf jaren geleden – voelen dat er iets niet klopt aan het verhaal over de ‘bescherming’ van vaccins. En ook dat er veel ouders zijn die er niets van snappen dat hun kindje na vaccinatie (vul maar in..) probleem kreeg met zijn of haar gezondheid. Met andere woorden het ‘blinde vertrouwen’ of geloof dat ‘het moet’ is bij hen aan het wankelen. En voor deze mensen vallen – als ze een boek met aanvullende informatie of een website als ‘VaccinVrij’ lezen, de muntjes heel rap op hun plek!

 10. Mijn complimenten Door, voor dit artikel en je website.
  Wanneer je wakker geschudt bent en ziet en begrijpt dat de huidige geneeskunde bijna niet in staat is om ziekten te genezen (bijna alles wat ze doen is symptomen bestrijden).
  Dan ga je op zoek naar wat er wel mogelijk is, dan blijkt dat met vaak eenvoudige middelen bijna alle ziekten en kwalen door jezelf te genezen zijn (en niet slechts de symptomen bestrijden).
  Niet alleen vaccinaties richten schade aan ook de meeste medicijnen zijn niet onschuldig en beschadigen vaak je lichaam.

 11. Prachtige website, veel bevestiging, helaas hebben de kinderen ondertussen bijna alle vaccins gekregen. Gellukig niet dat Griepvaccin.

  Een vraag voor de discussie op de verjaardagsvisite. (Daar wordt de strijd geleverd uiteraard). Mocht iemand deze site vermelden tijdens zo’n verjaardag, of zelfs maar nadelen aan Vaccins, dan is er altijd een dokter of iemand anders die begint over Polio op de Veluwe. Ik hoor het al zo’n beetje: “Ja, kan wel wezen, maar die christelijken op de veluwe kregen mooi maar polio zonder die vaccins!”

  Wat is hier het echte verhaal/response mogelijkheid?

  PS: Mike Adams heeft veel over dr. Wakefield (BMR-vaccins en autisme) op de site
  http://www.naturalnews.com/031116_Dr_Andrew_Wakefield_British_Medical_Journal.html

  PS II: En natuurlijk, veel actueler: Rick Perry en zijn Gardasil lobby http://www.naturalnews.com/033705_Gardasil_Rick_Perry.html

  1. Hallo Joris!

   Ik ben bezig met het schrijven van een artikel over het echte verhaal over polio in Nederland. Het zal nog even duren, want zeer veel dingen houden me bezig op dit moment, maar hou de FAQ of mijn blog maar in de gaten. (je kunt me ook volgen op twitter of facebookpagina Vaccinvrij – daar kondig ik het zeker aan) De Nederlandse Vereniging Kritisch Prikken heeft een zeer informatief boek uitgegeven: “Ziekten en Vaccins nader bekeken” (te bestellen op http://www.nvkp.nl) en daar staat ook heel veel in over de Nederlandse situatie. Dus als je kiddie snel jarig is.. !

  2. Ha die Joris, bij navraag kwam de volgende reactie binnen van mensen die meer betrokken zijn bij dit verhaal:

   ‘Geklusterde gevallen van polio deden zich voor onder ‘zogenaamd ongevaccineerde’ bewoners van de Bible Belt (Veluwe). Bij navraag van de vaccinatiestatus van deze “Staphorster’ polio-slachtoffers via de officiële instanties, kwam vaak bevestiging, m.a.w. dus WEL gevaccineerd of soms juist recent gevaccineerd. (Een zojuist toegediende injectie, vaccin, of iets anders, vormt sowieso een risico op het ontstaan van polio/verlamming op de plaats van injectie, dus de arm of het been waar de spuit in is gezet.)
   Resumerend waarom meer polio in deze Bible Belt dus vanuit volledig andere optiek, door het ‘stiekem WEL vaccineren’..! Maar wel met negatieve(re) gevolgen (dan de ‘normale’ vaccinaties):

   1. – omdat die zich als het hen te heet werd onder de voeten, zich tóch stiekem lieten vaccineren, zonder dat hun geloofsgenoten het konden zien.. En officieel stonden deze mensen natuurlijk als gevaccineerd te boek, maar in de pers en in hun eigen gemeenschap als niet-gevaccineerd.

   2.- of omdat de arts dat stiekem en zonder toestemming van de patiënt nog wel eens deed met een oraal levend verzwakt vaccin (OPV). Beetje vaccin-vloeistof op een spatel en dan in de keel kijken als ongevaccineerde Jantje of Pietje zich toevallig meldde in de huisartsenpraktijk voor het een of ander. Ik denk dat de bewuste artsen oprecht meenden ethisch te handelen, omdat ze er decennia later nog over ‘uit de school klapten’. Hoe deze mensen officieel werden geregistreerd, wel/niet gevaccineerd weet ik niet.

   3. – het orale vaccin staat bekend om het ‘satellieteffect’, de gevaccineerde is nog 6 weken na toediening besmettelijk voor zijn omgeving. D.w.z. de ontlasting van diegene bevat nog poliovirussen die opnieuw virulent kunnen worden en zo mensen uit hun familie/community, dus ook mensen uit hun eigen geloofsgemeenschap kunnen ziek maken. Officieel zullen dit ongevaccineerden zijn, maar zijn ze dat ook ech? In Derde Wereld landen doelt, of moet ik zeggen doelde, men min of meer bewust op dit verspreidingseffect met het orale vaccin voor een groter bereik, waardoor er epidemieën uitbreken in het kielzog van een polio-vaccinatiecampagne.
   Dat is de reden dat dit vaccin in Westerse landen in onbruik is geraakt. Tijdens epidemieën in Nederland ging de vloeistof in die tijd nog op het bekende suikerklontje.”

   En daarnaast Joris, zit er ook -natuurlijk!- een energetische component aan het polio-vaccin:

   Een andere mogelijke verklaring voor het toenemen van polio in vooral de rijkere landen is de enorme productie en toepassing van landbouwpesticiden, die vanaf 1915 begon, waarvan de bekendste natuurlijk DDT is, een stof die zelfs rijkelijk binnenshuis werd toegepast. Maar DDT is een sterk zenuwgif en kan verlammingsverschijnselen veroorzaken. Sinds het verbod op DDT is er minder polio.

   Een andere overweging is de mentaal-fysieke component: bij streng gelovigen wordt de wil ingeperkt, ofwel verlamd, met polio als gevolg. Eerst de verlamming op mentaal gebied en vervolgens ‘de uitdrukking daarvan’ op het fysieke vlak. Tekenend/sprekend daarbij is dat aftreksel van de plant ‘Lathyrus’, van de familie Fabaceae, de vlinderbloemigen,(deze hebben allen ‘verlammingsverschijnselen’, vooral als ze niet genoeg kunnen ‘floreren’) in de homeopathie een goede preventieve werking hebben ten tijde van een epidemie.

  3. Tuut tuut dat is snel! Tnx beiden.

   Maar wacht even Guido.. Polio is toch een virus. Ik las ergens dat virusmateriaal niet levend is. Levend virusmateriaal..? Hoe zit dat dan ook alweer. Enfin, ik weet er nog steeds te weinig van, blijkt maar weer. Ik wacht ook even op het artikel van Door Frankema. Helaas DTP hebben ze al lang gehad. Ik schuif op naar reactie 15 over Gardasil. Daar zit nog een beslismoment aan te komen (Cervarix toch in Nederland?).

  4. Ha Joris,

   Ik denk niet dat Polio veroorzaakt wordt door een virus, en dat gedeelte van het verhaal heb ik al wel beschreven. Scroll maar naar beneden in deel 4 van ‘Vaccin Vrij’ tot je terecht komt bij het groene kopje ‘De ware oorzaak van Polio’

  5. En over de hamvraag… deel drie gaat over wat we nu eigenlijk inspuiten (en waarom het doden of verzwakken van de bacteriën en virussen niet betekent dat het vaccin daardoor veilig is) DE boodschap op de verjaardagvisite blijft voor mij toch… weet je eigenlijk wel wat je inspuit?!

 12. lees op deze link het relaas van een landgenote aan de andere kant van de aardbol.
  http://zapruder.nl/portal/artikel/dossier_gardasil/#n67681

  Annette | 19-09-2011 04:53
  67665 Het is nu september 2011.. De discussie Gardasil is in onze huishouding nog dagelijks gaande omdat onze oudste dochter nu al 2,5 jaar ernstig ziek is na gelukkig maar 2 van de vaccinaties. Samen met een groep Amerikaanse en Australische moeders voer ik een dagelijkse strijd voor aandacht en erkenning, voor onderzoek en hulp, voor de kinderen (ook jongens!) die dagelijks moeten leven met de ernstige bijwerkingen van dit vaccin. Kijk eens op http://www.truthaboutgardasil.org. Ik zou graag in contact komen met Nederlandse slachtoffers. Kan iemand mij daarmee helpen? En kan iemand die alsjeblieft weer onder de aandacht van de media brengen… Het is onvoorstelbaar dat dit nu nog gaande is!

  1. Veel sterkte voor Anette en haar dochter!

   Maar hoe zat het ook alweer: Gardasil van Merck is niet hetzelfde als Cervarix van Glaxo. In hoeverre is Cervarix anders? Is het bijv. minder gevaarlijk?

  2. Beste Joris,

   Op dit moment is nog niet te zeggen of Cervarix minder gevaarlijk is. Gardasil is het vaccin wat in Amerika gebruikt wordt en Cervarix in Nederland. In Amerika is er een meldingssysteem voor bijwerkingen (VAERS), en daardoor weten we dat Gardasil verantwoordelijk is voor ernstige beschadigen van het zenuwstelsel. In U.S.A is men eerder begonnen met vaccineren en er is al zeer veel gepubliceerd over de bijwerkingen. Van Cervarix is er gewoon wat dat betreft nog minder onderzoek gepubliceerd, maar dat betekent niet dat het veiliger is. Er zit bv. een dubbele hoeveelheid aluminium in (zeer giftig voor CSZ en al lang en breed in verband gebracht met ziektes als dementie en de ziekte van Parkinson).

   De NVKP heeft een dossier samengesteld over over het HPV – vaccin. http://www.nvkp.nl Zeer zorgvuldig en zeer goed onderbouwt, het wordt regelmatig bijgewerkt.

  3. Deze link kreeg ik net van Ellen Vader en stuur ik graag door.

   Het Amerikaanse SaneVax Team (samengesteld uit bezorgde burgers die het spraakmakende HPV-vaccin Gardasil onder de loep nemen en hun bevindingen wereldwijd verspreiden), heeft een internationale Hotline in het leven geroepen, waar men per land terecht kan voor ondersteuning en informatie.

   SaneVax is meer dan goed bezig met het aankaarten van deze problematiek bij de FDA, overheidsinstanties, Europees Parlement enz. en ik wil deze organisatie hierbij graag even in het zonnetje zetten !

   Overzicht van de hotline-contacten per land : http://sanevax.org/resources/vaccine-victimw-hotline/

   Website algemeen : http://sanevax.org/

 13. Ik heb me ook mee laten slepen… ook omdat mijn man ervan overtuigd was dat de vaccinaties erg belangrijk zijn. Beiden willen we het beste voor ons meisje. Uiteindelijk heeft onze dochter de 1e 3 vaccinaties gehad maar wel elke keer een aantal maanden weten te verzetten. Voordat ze de vaccinaties kreeg heb ik 1 week van te voren en 1 week erna Thuja gegeven en gelukkig heeft ze echt nergens last van gehad.

  Daarna stond ik voor de beslissing BMR…. Nee, mijn gevoel bleef roepen.. NIET DOEN!! Ik heb mijn man gelukkig weten te overtuigen ook dankzij mede mijn geweldige nichtje die woordelijk veel sterker is dan ik.

  Onze dochter wordt nu in december 2 jaar en heeft maximaal 3 neusverkoudheidjes gehad, geen last gehad van de tanden en het is echt een geweldig lief kind, echt waar (L)
  Wij hebben haar ook vanaf de geboorte bij elke voeding vitamine c gegeven en vanaf 8 maanden vitamine D, zoals ze zeggen, en vanaf 1 jaar naast de vitamine C ook multi-vitamines,Optimax.
  Het is echt een heel sterk meisje en ik denk dat het toch ook te maken heeft dat ze na de 3e vaccinatie geen andere meer heeft gehad maar denk ook dat het met de zeer gevarieerde voeding en vitamines te maken heeft dat ze zo gezond is.

  Ik schrok er laatst ontzettend van dat er een baby van nog geen jaar Prednison kreeg van een arts….

  Voor ons geen vaccinaties meer!! Ik zie zoveel in mijn omgeving van andere kindjes die wel vaccinaties gehad hebben.. de ene oorontstekingen na de andere, griep, verkouden en dan zeker 3 weken ziek zijn ze dan….
  Maar ieder uiteraard zijn eigen keuzes.

  Fijne avond all!

 14. Geweldig om te zien dat men steeds bewuster word over vaccinaties en de schade daarvan.
  Wij hebben onze dochter van 5 vanaf haar 4de jaar niet meer laten vaccineren. Toen zij geboren werd, waren wij ervan overtuigd, dat vaccinaties goed waren en dat de artsen wel ”weten wat zij doen”…zij hebben immers het beste met ons voor.
  Vlak na haar geboorte is ons ontwaken begonnen, op elk denkbaar vlak….gezond eten, medicijnen, het zelfhelend vermogen enz. We hebben een behoorlijke ommezwaai gemaakt in ons leven, en hebben na een poosje besloten om de vaccinaties niet voort te zetten. Er werd niet echt moeilijk gedaan op het consultatie bureau, maar uiteraard werden alle voordelen van de injecties nog wel uitgebreid verteld.
  Inmiddels zijn we sinds een half jaar met onze dochter bij een homeopaat, om de vaccinatie-bijwerkingen te ontstoren. Oorontstekingen, stevige verkoudheden die weken duurden met alle conseqenties van dien….ze is er zo goed als van af gelukkig!

  Danzij mensen als Door en Desiree (rover) zijn wij, en velen met ons, BEWUST geworden, dank je wel!

  1. John steek mij eens opnieuw aan, kan wel een nieuw ‘FEVERtje’ gebruiken. ((proest) van het lachen)

 15. Ik vind de site erg netjes en duidelijk. Gisteren alles door gelezen.
  Wij hebben het eerste jaar 4x de DKTP prik gegeven helaas. Ben me pas gaan verdiepen in het vaccineren toen de mexicaanse griep hype er was. Enorm veel gelezen en het voelde gewoon niet goed om verder te gaan met vaccineren. Veel gezeik gehad op het CB, 5x gebeld en ik moest maar verklaringen afleggen. Ook in mijn omgeving krijg ik weinig begrip. Kijk, als mensen zich er goed in verdiept hebben en dan alsnog tot de keus komen om wel te vaccineren vind ik dat prima. Maar in mijn omgeving zijn er echt zo weinig mensen die zich echt verdiepen in de stoffen. Een vriendin van mij kon maar niet begrijpen waarom ik niet vaccineerde, want ja 95% van de mensen doet het toch dus het zal wel goed zijn toch!!?!?! Maar wel raar opkijken dan haar beide zoontjes exceem, astma etc hebben. Het hoeft natuurlijk niks te maken te hebben met het vaccin, maar het kan wel. Op diverse forums krijg ik ook onbegrip, je word zowat als achterlijk bestemeld als je je kind niet laat vaccineren. Ik ga de discussie al niet eens meer aan, heb er geen zin meer in.

  1. 2011-10-01-http://www.trouw.nl/tr/nl/4492/Nederland/article/detail/2933839/2011/09/28/Niet-gebruikte-griepvaccins-kostten-144-miljoen.dhtml

   Gepost:

   Opvallend: Men kijkt uitsluitend naar (de kosten) van het vaccin. Typisch staaltje van framing. Zijn er werkelijk geen pregnantere financiële vragen te stellen?

   Was het bijv. niet zonde om ze überhaupt aan te schaffen? Onafhankelijk dubbelblind Japans onderzoek heeft aangetoond dat vitamine D veel beter helpt tegen de griep. http://tiny.cc/jvj3s
   Verder: griepprikken zijn maar voor 1% effectief. http://tiny.cc/e0fms
   Hier een oproep tot parlementaire enquête: http://tiny.cc/xbe6i

 16. Dag Lieve Mensen,

  Mischien is deze vraag hier niet op zijn plaats toch wil ik hem graag stellen.
  Ik ben nu 42 en heb als kind alle vaccinaties gekregen die men toen nodig vond.
  Sinds ik ongeveer 10 jaar werd heb ik last van mijn huid, geen eczeem ofzo maar hele grote ondehuidse ontstekingen die in een uur op komen zetten soms zo groot als een halve tennisbal liggen ze vlak onder mijn huid. Ik krijg er koorts bij, voel me heel moe en alles doet pijn bij het bewegen. Kunnen overal op mijn lijf ontstaan en ik ben eigenlijk geen dag zonder geweest sinds mijn 10e.
  Zou het zo kunnen zijn dat dit door de vaccinaties van vroeger komt en zoja wat kan ik er dan tegen doen, is er wat tegen te doen?
  De artsen waar ik jaren onderzoek heb gehad kunnen niks vinden en hebben ook geen benaming voor wat ik heb, inmiddels slik ik 2x per jaar antibiotica, een kuur van 3 maanden, heb al vitamine B infuus gekregen, 2x per week 4 maanden achter elkaar, licht therapie enz enz.
  Ik heb sinds een maand of 2 alle medicatie aan de kant gegooid, ben begonnen met appelazijn, elke ochtend verdund met water 1 glas en ademhalingsoefeningen.Ik wist en weet dat het anders moet alleen de weg vinden is erg lastig.
  Iemand van jullie tips? En zou het kunnen komen door de vacinaties van vroeger?
  Zoja zal ik dan toch maar eens terug gaan naar een homeopatische arts? Ook al heel veel geweest in het verleden.

  Groeten,

  Ella

  1. @Ella, je kan eens in resonantie therapie proberen, hebben veel mensen baat bij, de meeste natuurgeneeskundigen werken hier tegenwoordig mee. Wordt voor een gedeelte vergoed door het ziekenfonds.
   Hartegroet Alice

  2. ik lees nu je verhaal Ella. heb je intussen verlichting gevonden van je klachten?
   lijkt idd een gevoeligheid voor histamines. je zou kunnen noteren een week lang wat je eet. en dan kan ik mogelijk adviseren hierover. evt n detox met bepaalde homeopathische middelen (isotherapie) of heel goed de context waarin het begon in kaart brengen samen.
   succes in elk geval.

 17. Hallo Ella,

  Wat jij beschrijft doet erg veel denken aan een zogenaamde kruisallergie op de witte bloedlichamen. Je maakt dan te weinig stollingsmiddel aan, te weinig histamine in dit geval. Je zal vermoedelijk geen last hebben van Histamine houdende stoffen, maar wel van stoffen die Histamine vrij maken. Enfin, dit geeft enorme ontstekingen en vaak ook vochtophopingen onder de huid.

  Groet,
  Rob

 18. Dank jullie wel voor de reacties, ik ga zeker even op onderzoek naar info over de resonantie therapie en de kruisallergie. Allebei dingen die ik nog niet wist.

  Groet,

  Ella

 19. ik wil eerst voorop stellen dat ik hierbij geen vooroordelende opmerking plaats.
  maar ik ben zelf erg benieuwd of al de mensen die hier een reactie hebben geplaats een geloofsovertuiging hebben?? ikzelf geloof ook niet in vaccinaties,maar ik vind het altijd zo jammer dat via media altijd word gezegd dat het mensen met een geloofsovertuiging zijn die vaccinaties weigeren,en zo niet dan is in hun ogen die persoon gek geworden

 20. Wat fijn om deze site te hebben gevonden.
  Hier ga ik mij toch de tijd voor nemen.
  Wij hebben bewust voor niet vaccineren gekozen.
  Maar als je dit vandaag de dag met de mazelen uitbraak zegt dan kost het je bijna de kop.
  Wij hebben niet vanwege een geloof gekozen om niet te vaccineren.

  Groetjes Gwenny

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.