Advertentie

Van ‘reïncarnatie’ naar ‘Zielen-vangnet’..


01+Earth+Matrix+-+Flower+of+Life+-+Chakra

x

Een vangnet voor gestorven zielen: worden wij na de dood gerecycled

en terug in de Matrix gedwongen?

x

x

x

 Niks ‘reïncarnatie’, maar een Zielen-vangnet..

2015 © WantToKnow.nl – vertaling en aanvullingen
2015 © Makia Freeman of 
The Freedom Articles

x
Is het een verontrustend idee voor je, als er een soort ‘vangnet’ bestaat, of zou bestaan, dat op de Aarde gestorven zielen, in de ‘Matrix’ vast kan houden..? En tóch zouden we hier naar onze idee aandacht aan moeten besteden. Want de ware vrijdenkers willen precies weten hoe ver het konijnenhol reikt; hoe ver gaat de onderdrukking waarvan we allemaal WEL doordrongen zijn dat ie er is? Hoever gaat deze onderdrukking eigenlijk door, nadat we zijn gestorven, zijn overgegaan? Gaat die voorbij onze planeet? Het antwoord op beide vragen zou wel eens bevestigend kunnen zijn.

Als je jaren bent bezig geweest met het onderzoeken van de vele lagen van politieke corruptie, wereldwijde corporaties, gebrek aan privacy, valse-vlag-operaties, centrale banken, GMO’s, geo-engineering, zionisme, bloedlijnen, de straling-agenda, UFO’s, buitenaardse interventie en meer, kom je tot de conclusie dat de ware bron van de onderdrukking op het kruispunt van het bewustzijn en samenzweringen zou kunnen liggen. Waarom?

Omdat het draait om de onderdrukking van wie jij werkelijk bent.
Men probeert je te overtuigen dat je niets meer dan een biologische machine bent, een klein mensje, slechts geschikt om te dienen als radertje in machinerie. Zoals Pink Floyd het beeldend brengt: gewoon ‘another brick in the Wall’, dus gewoon de volgende ‘baksteen in de muur’. De mainstream-wetenschap ontkent tot op de dag van vandaag nog steeds het bewustzijn, alleen maar omdat we er met de 5 zintuigen geen grip op kunnen krijgen. De meest simpele oplossing is dus om bewustzijn helemaal te negeren. Maar als dat nou eens preciés het belangrijkst is wat wij hebben..? Als we nou eens 100% bewust-Zijn zijn…?

prison-planetVeel onderzoekers zullen dit onderwerp niet willen onderzoeken, omdat het tegen hun ‘geloofssysteem’ ingaat. Sommigen geloven dat er iets bestaat na dit leven, een hemel of een hel, of 70 maagden, maar in ieder geval geen vangnet voor op Aarde gestorven zielen. Of het gaat tegen hun wetenschappelijke geloofssysteem in: er bestaat helemaal geen ziel, geest of bewustzijn, want zo redeneren de heren wetenschappers, deze grootheden zijn immers geen van alleen te bewijzen. En ja, ook buitenaards leven moet nog bewezen worden; al lopen er nog zoveel Martijn van Staveren’s rond op de wereld…

De Archonten, ja hoor, daar zijn ze weer..
Als je dit artikel inmiddels tot hier hebt gelezen ben je waarschijnlijk bereid met een open mind verder na te denken, dan de gemiddelde Nederlander. Je bent je bewust van een systeem waarin op Aarde een vals dualisme wordt gecreëerd. Dat systeem beperkt en ontkracht ons; het put ons uit en brengt ons naar ons denken, en ontvoert ons uit het hart als we niet oppassen… En precies dat kun je voelen en waarnemen. En er een zeker ‘systeem’ achter ontdekken.

Je realiseert je, dat de echte manipulatoren die aan het roer staan, feitelijk niet-fysieke, dus energetische entiteiten dienen te zijn. In verschillende religies en culturen worden ze keihard omschreven, dus daarin komen deze ‘Archonten’, zoals ze worden genoemd, al tevoorschijn, bijvoorbeeld in de gnostische traditie. Maar ook als ‘Djinn’ (of ‘Jinn’) in de Islam en als de ‘Demonen’ in het Christendom. En ja, ook in de moderne literatuur, zoals in de boeken van Carlos Castenada, waarin sprake is van de ‘Mud Shadow’…

holy family Da Vinci uitsnede spiegel heel

En kijk eens naar de illustratie hierboven, waarin Leonardo da Vinci ons meer dan overduidelijk maakt, dat er sprake is van ‘nauwelijks-zichtbare indringers’, in het schilderij ‘De Heilige Familie’. (klik voor artikel over Archonten HIER)

Wat kan dan dat reïncarnatie/zielen-vangnet zijn..?
Na de dood scheidt de Ziel of noem het ons ‘oneindig bewustzijn’, zich af van het Aardse stoffelijke lichaam en ondergaat een proces waarbij het geheugen wordt schoongeveegd en gerecycleerd – gereïncarneerd – in een ander lichaam, waarna het proces van voren af aan begint. Is het niet zo, dat op deze manier de Aarde letterlijk een gevangenis-planeet is, van waaruit het heel moeilijk ontsnappen is..? Het vangnet voor Zielen is daarbij om deze Aarde geplaatst; het is een kunstmatig rooster. En dus geen ‘natuurlijk raster’, zoals we die hebben met de leylijnen op Aarde. Door dit kunstmatige rooster, kan geen enkele ziel heen glippen…

Leylijnen rondom de Aarde
Leylijnen rondom de Aarde

De Aarde blijft daarbij een gesloten systeem, waarin mensen steeds worden herboren als energiebron voor de Archonten, die zich voeden met onze -vooral negatieve- energie. Wij mensen lijden aan geheugenverlies en zijn vergeten wie ze werkelijk zijn en het lukt ons niet of nauwelijks om ook maar een ‘beetje’ in onze superieure, oorspronkelijke kracht te komen… Het vangnet voor zielen zorgt dat onze planeet als voedingsviswater fungeert voor deze parasitaire Archonten, die onze emoties vakkundig bespelen in deze 3D-wereld van stoffelijke ervaringen.

Dat wordt gedaan via de media, door het voeren van de ene oorlog na de andere, door het zaaien van (doods-)angst en via vele andere vormen van pure misleiding. Zoals Don Juan in Castaneda’s laatste boek beschrijft (de actieve kant van oneindigheid): we zijn ‘humaneros’, groeien op als vee op een boerderij, als voedsel voor de Archonten.

Vergeet ook de reeks Matrix films niet. Morpheus toont Neo de schokkende waarheid: dat we opgroeien als bron van voedsel voor de Controllers. Hij toont Neo het symbool van de batterij. Hoewel dit een goed symbool is, impliceert een batterij de opslag van energie. In werkelijkheid, fungeren wij als generator van energie voor de Archonten. De generator, die je op vaak op bouwplaatsen ziet, is dus eigenlijk een beter symbool. Archonten moeten ons verleiden om zelf toestemming te geven, want wij zijn machtige wezens. Hoe doen ze dat? Hoe krijgen ze ons zover dat we gewillig het vangnet ingaan? Met de truc van het witte licht…..

Het zielen vangnet vertrouwt op de truc van het witte licht
Er wordt ons door verschillende bronnen aangeraden bij het sterven naar het licht te gaan. Hollywood film “Ghost” is daarvan een goed voorbeeld. Mensen die een bijna-dood-ervaring hebben ervaren zeggen het. Maar, wat als dat witte licht de truc is, zoals David Icke, Wayne Bush en anderen opperen. Wat als dat witte licht de bron is van de deceptie..? Gaat dan ook jouw hele wereld over o.a. ‘leven-na-de-dood’ aan gruzelementen?

Michael Tsarion praat over hoe van licht een wapen is gemaakt Cameron Day praat over de reden waarom hij geen lichtwerker meer is, vanwege de valse dualiteit en het ‘neplicht’. Wat als het New-Age gepraat over ‘licht’ een val is? Wat als het licht de bron is van de matrix van onze gevangenis planeet? Wat als het licht het mechanisme voor het vangnet voor gestorven zielen is? Klinkt dat idioot? Laat me nu verschillende oude en nieuwe bronnen introduceren die dit concept aanhangen. Ik beschouw het als een goed teken dat onafhankelijke bronnen uit verschillende perioden hetzelfde idee hebben.

Simon Parkes
Simon Parkes is bij velen bekend als een moderne ET-contactee en Engelse politicus. Als je naar zijn interviews luistert, is het duidelijk dat hij een rationeel-nuchtere man is. Parkes stelt dat eerder in de geschiedenis met ons DNA is geknoeid; door buitenaardse interventies en genetische manipulatie werden onze paranormale vermogens, of noem het ons Kosmische contact, verdrongen. Zo konden we onze gevangenisbewakers (de Archonten) niet uitdagen. In de video hieronder vermeldt Parkes ook de truc van het witte licht en het vangnet…

x

En dan is er het WingMakers-Neruda-Interview #5
Het WingMakers verhaal is een prachtig verhaal over de geschiedenis van de mensheid, poëzie, muziek en schilderijen, de moeite waard om je in te verdiepen. Voor mij zijn het krachtige verhalen. Ze zijn geschreven als fictie, maar komen over als feiten. Zo ook het Neruda Interview nummer 5, waarin we horen dat wij mensen goddelijk, oneindig bewustzijn zijn, werden gestrikt en opgesloten in fysieke lichamen, die tijdelijk zijn en sterven.

Het bedrog kwam tot stand door de samenzwering van drie aparte buitenaardse rassen (Annunaki, Serpent Race en Marduk), die een manier vonden om de Atlantiërs, onze voorouders, in biologische lichamen (het menselijk lichaam) te lokken. Een deel van het bedrog impliceert Anu, de reptielachtige koning van de Annunaki, die als koning regeert over de mensheid en het opzetten van dimensies van het bestaan ​​die zorgen dat we er nooit meer uit kunnen komen, met inbegrip van een vangnet voor zielen, voor reïncarnatie-doeleinden.

egyptisch dodenboekDe wereld als ‘Maya’, of de grote illusie..
Een thema in het boeddhisme en het hindoeïsme is dat onze wereld onderdeel is van alle Maya en illusie (dat wil zeggen de matrix). Een andere boeddhistisch thema is dat het leven lijden is; dat reïncarnatie een eindeloze cyclus van datzelfde lijden is (rad van Samsara), dat alleen kan worden doorbroken door de spirituele praktijk, het verhogen van het bewustzijn. Hoewel sommige mensen dit pessimistisch vinden, past het precies in wat we weten van de grotere samenzwering en het net voor zielen. Het millennia-oude Tibetaanse Dodenboek is een handleiding voor monniken, hoe we ons zelf kunnen voorbereiden op de dood en hoe we reïncarnatie kunnen vermijden door het bereiken van de bevrijding.

Val Valerian
Val Valerian is een voormalige CIA agent (echte naam John Grace) die in de jaren 1990 begon te schrijven over het vangnet voor zielen, dus nog ver voordat er van de Matrix-films sprake was:

“Het zijn de Greys die wachten in het licht wanneer een mens sterft. De menselijke ziel wordt na de dood van het lichaam gerecycled in een ander lichaam en het proces begint weer van voren af aan. Het licht en de tunnel zijn een val. De Greys scannen iemand die zij willen recyclen als deze de dood nadert, ze zien wie deze mens was. Ze projecteren het beeld van de mens in het witte licht en mensen die hem dieper de tunnel en het witte licht in lokken. Als jij er uit eigen vrije keuze voor KIEST om te volgen zit je in hun val. Je wordt naar een nieuwe incarnatie geleidt van hun keuze. Deze entiteiten zien de aarde als een grote boerderij.”

— Val Valerian, Matrix II & Matrix V

Tanaath van het zilveren Legioen
Tanaath van het zilveren Legioen praat ook over het bestaan van een vangnet voor zielen en de reincarïatie-val. Ze beschrijft dat iedere ziel het hiernamaals te zien krijgt zoals zij verwachten. Een Christelijke ziel zal daarbij Petrus zien en ja, een moslim krijgt alle beloofde maagden te zien. Hoe stereotype wil je het hebben..?

Martijn van Staveren EarthMattersTv
Het verhaal over reïncarnatie, zoals het in dit artikel wordt beschreven, loopt parallel met het relaas dat Martijn van Staveren ons doet.

Tanaath wijst ook op het feit dat je herinneringen worden weggeveegd, voordat je terug naar de Aarde wordt gestuurd om te reïncarneren. Er zijn verschillende andere mensen die weten/geloven in het bestaan ​​van het zielennet zoals Wes Penre,, ET contactee Peggy KaneGregg Prescott van in5d.comGreg Calise en vele anderen. Wat we willen doen, is je met dit artikel een wezenlijk en ‘reeel’ alternatief aanreiken, voor de gladde praatjes die we via geloof en media voorgeschoteld krijgen.

Want is het niet heel erg interessant, dat het zielennet en de oogst van zielen, maar ook de zielenvalkuil allemaal magische kaartspellen, boeken en video-games zijn..? Het idee van een vangnet voor zielen is dus onderdeel van het publieke bewustzijn, gepresenteerd als niet-echt, in een sprookje dus, of ‘een verhaaltje’ voor zwevers… De vraag blijft of er genoeg mensen bereid zijn, om deze meer dan serieuze optie te onderzoeken? Niet als een spelletje, maar als serieuze optie, zoals die door de vele, vele mensen hier in het artikel wordt aangedragen..

Kunnen mensen de omvang van dit vangnet begrijpen én het feit dat gedwongen reïncarnatie de ultieme slavernij op een gevangenisplaneet is? Wij zullen deze optie zeker niet uit de weg gaan en zullen binnenkort weer ruimte geven aan het verhaal van Martijn van Staveren, dat op deze gedachte ook naadloos aansluit.

* * *

Advertentie

ON NL Banner

155 gedachten over “Van ‘reïncarnatie’ naar ‘Zielen-vangnet’..

 1. ik heb net de bardo thödol gelezen vandaar dat dit artikel me wel aanspreekt. Ook heb ik enige herinnering aan andere levens ( ik weiger vooralsnog tijd als een lineair gebeuren te zien van daar geen vorige levens)Ook heb ik van kinds af aan de idee om karmaloos dit leven te beindigen , opdat ik niet terug hoef te komen.
  Enige tijd geleden heb ik gereageerd op het artikel over archonten en dat comment werd afgeschoten, omdat ik stelde dat we er onderuit konden komen ( misschien is mijn manier wel niet de juiste )Punt is dit . Het idee van de valkuil aarde waarin vele “redders”ook gevangen raakte geen nieuw idee maar reeds heel oud en goed gedocumenteerd.

  Als bron, god , de schepper ( hoe je het ook wil noemen) alles heeft geschapen en daar door ook in alles aanwezig is , dan ook in archonten , dit impliceert dat ook zij , hoewel volgens eigen idee afgescheiden en daardoor afhankelijk van onze energie,toch de mogelijkheid hebben zich wederom te verbinden met de energie van bron. En indien zo, ontvalt hen de behoefte ons als energiebron te gebruiken. Wellicht is het in eerste instantie te veel gevraagd aan de mensen hier op aarde om hun ‘vijanden’ te omarmen in liefde, en daarmede de andere weg te laten zien.
  Toch is ook dit idee niet nieuw( kijk naar wat Jezus daar over zei).Ook zal menigeen dit bovenstaande afdoen als gezwets, echter ik wil even in herinnering brengen welke energie wij( fysiek) tot ons nemen. De zon doet de planten groeien de dieren eten de planten wij eten de dieren en de planten, ergo wij eten de zon. Zo zijn ook wij voor de archonten slechts een tussenstapo om de energie van bron tot zich te nemen.

  Terug komen op eigen idee rondom dit gegeven zie ik de wens niet nog een incarnatie te hoeven ondergaan als aanleiding tot het herinneren van die ‘muur ‘vangnet of hoe je het wilt noemen, te doorbreken. Geen reïncarnatie meer voor mij , dat wil zeggen niet in deze setting.
  Het boedhisme zegt namelijk ook dat de reden van lijden gekend kan worden en ook opgeheven, ik vind dat bemoedigend en zie daarin een aansporing om het stervensmoment te gebruiken om los te komen uit dit vangnet. Dát is waar de bardo thödol over gaat, bewust sterven( overgaan)het rad van reïncarnatie doorbreken , teniet doen. Doorgaan naar een volgende orde van zijn, niet het herhalen van zetten. Wanneer het wezen van het zelf gekend wordt tijdens het stervensproces zal uiteindelijke verlichting automatisch volgen. Dit vereist een totaal loslaten van het zelf, en het ervaren van zijn, bewust…. zijn. Op dat moment ben je niet meer te gebruiken in het web van energievampierisme sterker nog je bent een “computervirus “dat geweerd dient te worden . Dit doorbreekt de terugkeer uit de bardo’s, de reïncarnatie in deze dichtheid.

  Onzin allemaal? voor mij niet ,voor mij is het een zuiver weten. Al mijn andere incarnaties ( die ik herinneren kan) hebben een groot lijden inzich gekend , soms wierp dat lijden een schaduw op een andere incarnatie. Ik kan me op geen enkele manier voorstellen dat een liefdevolle schepper zijn scheppingen alleen maar aan kwellingen blootstelt. Evenmin wil ik het idee aanvaarden dat alleen in lijden geleerd kan worden! Ook als je denkt dat wij de schijnbare afgescheiden entiteiten zijn die onderdeel van bron uitmaken zodat die zich kan kennen ,is lijden geen noodzaak. Kortom ,lijden is ,op zijn best slechts onderdeel van bewustzijn, en op zijn slechts een nutteloze bezigheid.

  1. Zoiets wou ik eigenlijk ook zeggen,maar dan hetzelfde en toch wat anderders.

  2. Beste Marcel, volgens mij, ga je je hier te buiten aan een enorme zelfoverschating van je/het mens zijn, wij zijn een levens vorm, één van de vele die een klein schakeltje uitmaken in dit geheel, wat leven heet, universele stofjes, die als vuurvliegjes hun ruimtetje verlichten en uit gaan, en waar hoe of waarom, is niet van belang wel of niet incarneren ook niet, laten wij ons bewust worden van onze nietigheid, dat is ook wat de natuur ons leerd, en daar in kunnen wij onze waarde vinden.

  3. Jenne
   Ik ben oneindig bewustzijn,( daar beginnen we mee) en ik heb een menselijke ervaring. Het is als de timmerman die jou zegt ik ben een mens en heb een hamer , ik ben niet de hamer! Ik weiger te geloven dat ik een oneindig klein stofje ben, dat zou mij enorm beperken en mijn bestaan tot een nutteloze exercitie maken. Ook ga ik niet uit of dood, hoewel ik deze ‘mensenjas ‘uittrekken kan ,immers ik ben oneindig bewustzijn( daar eindigen we mee)! Daar is geen begin of einde aan.We zijn.

  4. Mooi Marcel, wie de hamer beheerst kan timmeren. Wie over zijn gedachten en emoties heerst beheerst de stof. Dan sterft Ik Ben niet meer in de stof maar wordt de stof verheven naar Ik Ben. Dan zijn de rollen weer omgedraaaid, dan zijn we weer het licht dat de stof tot leven wekt, ipv de stof die ons naar de dood voert. Van God die mens geworden is naar mens die God geworden is.

  5. Zeker mooi geschreven, Marcel.
   Ik voeg er graag aan toe dat de Baghwan (Osho) ook wees op het grote belang van bewust sterven!
   En ja, Jenne en Marcel, waar Jezus op doelde met “de Alpha en de Omega”; een mens is zowel een pluisje, niet meer dan een punt, vanuit de stoffelijke benadering. Maar qua bewustzijn (zei ook de man van Nazareth): “Ik ben het Ál”. (Het Alles)
   Als mens, als persoon voelt men zich al makkelijk afgezonderd van, niet één met de overige miljarden. Dat wordt ervaren als nietigheid.
   En inderdaad, het lichaam (en daarmee ook veelal het “ik”) is nietig.

   [Het lichaam] Is op een gegeven moment NIET. Maar wat is “op een gegeven moment”? Ja, dan zijn we weer bij Marcel’s opmerking “ik weiger vooralsnog tijd als een lineair gebeuren te zien”, Zolang wij het leven nog beleven vanuit een drie dimensionaal gebeuren, zolang blijft er nog de beleving van tijd. Wanneer tijd ervaren wordt als de vierde dimensie, dan … zijn wij[een stap verder] op weg naar bevrijding.
   Waar vinden we die bevrijding in praktische/psychologische/spirituele zin?
   Midden in het hart van het leven! In het hart van het leven. In het hart. Moeten we daarvoor/daartoe aan het leven ontsnappen? Of juist niet?
   Mooi geschreven, Marcel! {Lijden [waaronder bijvoorbeeld ook hebzucht en jaloezie] was blijkbaar een noodzakelijke fase (Vissen tijdperk). Alleen door er door heen gegaan te zijn, kan een mens het achter zich laten, is mijn visie. Vervolgens kun je je verder ontwikkelen zonder lijden; inderdaad.}

  1. Kewl, een Trekkie aan boord. De schrijver van Star Trek was een hoog ingewijde Rozenkruizer. He knew 😉

 2. Ik vind dit idee niet echt in lijn met wat er zoal door paragnosten ed wordt verteld over “de dood”. Daarnaast vind ik het ook niet in lijn met wat de meer geloofwaardige (vooral door niet religieus georiënteerde mensen) wordt verteld.

  1. Ik bedoel bijna-doodervaringen te zeggen in die 2e zin.
   Waar ’t wel weer een beetje mee in lijn is de uittreed experimenten van Robert A. Monroe icm een onder stroom gezette Faraday kooi.

 3. Zo een artikel is misschien goed bedoeld als soort van waarschuwing maar slaat geheel de plank mis.
  Alles waarmee je angst bevordert moet je minstens 5x afwegen of het wel echt noodzakelijk is om mensen de stuipen op het lijf te jagen. Er is al genoeg ellendig nieuws toch?
  Die matrix bestaat alleen maar omdat met angst mensen iets op de mouw gespeld kan worden. Niemand is werkelijk onvrij. Maar zolang je mensen vertelt dat ze dat wel zijn, en ze geloven het en laten zich bangmaken, zijn ze ook onvrij. Nu kunnen ze ook niet eens meer vredig sterven.. Er is geen zielenvangnet. Wat voor zin heeft het mensen dit wijs te maken? Het enige nut is mensen vrees aan te jagen.. Niet doen.
  Je bent voor altijd zoals je gecreeerd bent, voor eeuwig vrij, onschuldig en ongeschaad. En dat is me verteld door de cursus in wonderen, en ik geloof dat graag.

  1. Alle bronnen hierboven genoemd zitten ernaast kennelijk? Jij noemt geen bron, roept niet één keer ‘naar mijn idee’, en weet dus precies hoe het zit: Cursus in Wonderen…? Ja, dat geloof ik..!

  2. Wonja, iedereen wordt de stuipen op het lijf gejaagd, maar er is geen matrix.
   Er is slechts bewustwording…
   Matrix verondersteld gevangenschap, maar die bestaat niet.
   Wat bestaat is dat wij er zelf in geloven.

  3. We leven zeker in indoctrinatie sinds duizenden jaren, maar dit is ook een psychologisch gebeuren.
   Het één staat niet los van het ander helaas.
   we gaan er niet gemakkelijk vanaf komen, hoe graag we het ook willen, en ondanks alle goeroes die kennelijk het licht wel hebben gezien, en daar grote bedragen voor vragen.
   Hoe dan ook, bestudeer de psychologie, en als je het kunt opbrengen de psychiatrie.
   Dáár liggen de belangrijkste antwoorden.
   Want daar liggen deels de antwoorden omtrent wie jij bent, ondanks je familie….

  4. Weer mooi gezegd Coz, ik waardeer je humor, en daarin inbegrepen een stukje waarheid enorm….

  5. Wonderolie van Aladin, wrijf over de lamp.
   En dan komt de geest te voorschijn die jou gaat vertellen wat je doen moet omdat jij hem/haar hebt opgeroepen in al jouw radeloosheid.
   En Aladin gaat jouw vertellen wat je het liefst wilt horen…
   En als je het er niet mee eens bent, dan weet je dus ook wat je te doen staat….

  6. Eenieder die niet ter zake kundig is, dient zijn/haar mond te houden…..

  7. Robert Boerman.
   Wie ben jij om een ander te vertellen dat hij moet zwijgen,waarom mag iemand ook al is hij niet op de hoogte van iets zijn verhaal niet kwijt?
   De tijd van fascisme is voorbij of wil jij dat terug invoeren?
   Jij hebt het recht niet iemand het zwijgen op te leggen als het je niet uitkomt.

  8. Ik heb de Cursus in Wonderen lang en goed bestudeerd. Er waren tijden dat het me hielp, en tijden dat ik het boek vervloekte. Na 20 jaar heb ik het wel uit, en gekozen andere wegen te bewandelen omdat er dingen waren die me te veel stoorden. Maar andere paden brengen me toch telkens weer terug bij de kerngedachte van de Cursus in Wonderen. En die is dat niets werkelijks bedreigd kan worden en niets onwerkelijks bestaat. Deze gedachte geeft je vrede omdat wie jij bent niets te vrezen heeft. Het goede van de cursus is dat het duidelijk is in de twee stromingen. Iets komt vanuit angst (dingen uit angst vragen eigenlijk gewoon om liefde) of vanuit liefde.
   Het gaat me er niet om die cursus aan te prijzen, ik zou bijna zeggen in tegendeel, want als je er echt mee aan de slag gaat dan is het wel erg confronterend en er is haast geen weg terug als je er mee begint. Maar wat ik schreef is wel vanuit mijn eigen ervaring. Ik heb er persoonlijk een hekel aan dat iedereen maar wat roept, omdat niemand het echt kan weten. En dan in het bijzonder als het bangmakend is. Stel mensen gerust. Daarmee dien je mijns inziens de mens meer. We zijn al eeuwen bang gemaakt door religies, en waarom? Omdat het een hulpmiddel is om de bevolking onder de duim te houden. Ik weet ook niet hoe het zit, en als iets in een boek staat neem ik het niet gewoon voor waar aan. Maar ik weet wel waardoor ik gemotiveerd wil worden. En dat is niet door angst met zijn variaties, maar door liefde en haar variaties.

  9. Door iets een wonder te noemen stap je imo volledig de dualiteit in en verlies je daarmee imo iedere geloofwaardigheid. IMO. En ja, ik hou het weer ff retesimpel, wie dit niet vat, vat de rest ook niet.

  10. @ Wonja, niemand weet precies wat er straks gaat gebeuren, als men ‘gaat’…misschien is dat ook beter zo. Het blijven gedachtes van mensen. Daarin geef ik je gelijk. Het ‘er is geen reïncarnatie’ is wel makkelijk gezegd maar hoe wil men dat toetsen, als er Indiase/Tibetaanse mensen de ervaring hebben dat het wel zo is? Wat is met oorzaak en gevolg? Er is geen schuld alleen een ‘draaiboek’?
   Ik dacht al jaren geleden dat dit mijn laatste rondje is… 🙂

   Met al het bewustzijn wat ik heb, kan ik wel degelijk iets bewerkstelligen als ik hier verdwijn, (wat hier in de aardematrix niet zo makkelijk lukt) en dan ga ik de ‘lelijkerds’ vanuit daarboven en daarbuiten ‘aanpakken’, voor een betere wereld 😉

  11. Wim droomt in the Matrix…

   Monica: ik haal Icke er bij omdat ‘Awaken’ Exact laat zien waar we midden in zitten. Interessante info, doe er je voordeel mee… De Rabbithole is dieper dan je denkt…

  12. @ Arnold: tja, typisch Nederland. Iedereen heeft een mening en wil en moet die laten horen… Ook al is het de grootst mogelijke onzin of is de schrijver in kwestie niet ter zake kundig, DAN dient deze zich van commentaar te onthouden. Internet staat al vol met dat soort mensen… Ofwel, als je wat zinnigs te melden hebt, meldt het dan, anders hou je mond. DAT bedoel ik er mee.

  13. Robert,
   Bedankt voor je uitleg…dus je zet in op Icke, de vraag is of het verstandig is. Hoe diep het rabbithole is, bepaal jezelf. Voorbij Icke daar gaat het volgens mij om. Onderschat niet je medemens, tip van mij.

  14. @Ronald,
   Wie ben jij om het volgende te zeggen?
   “Eenieder die niet ter zake kundig is, dient zijn/haar mond te houden…..”
   Even later verder uitgelegd:
   “Ook al is het de grootst mogelijke onzin of is de schrijver in kwestie niet ter zake kundig, DAN dient deze zich van commentaar te onthouden. Internet staat al vol met dat soort mensen… Ofwel, als je wat zinnigs te melden hebt, meldt het dan, anders hou je mond. DAT bedoel ik er mee.”
   Lijkt me toch dat websites als deze bedoelen dan wel bedoeld zijn om anderen te informeren????
   Wie ben jij dan om te zeggen, dat mensen voor wie het nieuw of deels nieuw is, niet zouden mogen reageren?
   in dat geval is het dan misschien beter dat de deslundigen en insiders hun eigen club oprichten en daar hun bevindingen communiceren en mogelijkerwijze bedenken wat de niet ingewijden verteld zou moeten worden.
   Het lijkt bijna wel NWO 😉

  15. Sorry, Ronald, bedoel Robert, hebben moeders vaak last van als ze boos zijn op hun kinderen, gaan ze namen verwisselen, ik maak het hier wel echt bont 😉

  16. Guido ik acht je hoog, maar met dit soort reacties niet.
   Wat weet jij van de Cursus in Wonderen?
   Je plaatst alles op jouw website, ik ben daar heel dankbaar voor, maar vind dit een misplaattse opmerking.
   Wel een artikel plaatsen, en geen kritische reactie dulden?

  17. Mijnheer Robert Boerman, hoe bent U tot de conclusie gekomen dat waar over U schrijft, U ter zake kundig, deskundige bent.
   En wat is er tegen als iemand het over wonderen heeft, Wonja, onze wereld zit boordevol wonderen, je moet alleen beleerd worden door iemand die deze wonderen kent en herkend, anders denk je dat het iets heel gewoons is, en dat is een grove denk fout.
   Het internet is om je kennis te vergroten, en je kennis, die jij denkt te bezitten te delen.
   Beste Anna II, er zijn prachtige methodes en hele natuurlijke middelen om lekker te slapen, en je geest en lichaam te ontspannen, groet Jenne

  18. Er is niets tegen wonderen Jenne, alleen wonderen zijn volgens de cursus in wonderen normaal.. niets bijzonders dus. Als ze uitblijven, dan is er iets misgegaan. En wat er dan is misging is een waarneming vanuit een standpunt waar je niet blij wordt, dat is eigenlijk het enige wat er echt mis kan gaan. Je ziet iets op een manier die niet behulpzaam is, en het wonder is dan het zien vanuit het juiste perspectief. From above the battlefield, want als je op het slagveld staat, kun je het overzicht niet hebben. Daar heb je dan je stille innerlijke leider voor nodig, een versie van jezelf die vanuit een hoger perspectief kijkt.

 4. Het zijn de mensen die in aller tijden proberen te begrijpen waarom het is zoals het is.
  Ik ben sinds jaar en dag geabonneerd op Prana, tegenwoordig Mantra.
  Vele artikelen sinds meer dan 20 jaar tot me genomen.
  Ter inspiratie, troost, liefde, bewustzijn en wording, verbondenheid en vele begrippen meer.
  Wat mij aanspreekt daarnaast is dat agressiviteit in welke vorm dan ook, daar niet voorkomt.
  Betekent evenwel niet dat negatieve emoties en wat dies meer er niet mogen zijn.
  Prana (en nu Mantra) hebben me jarenlang soelaas geboden, en nog wel weer dan dat, vele auteurs, oost en west, met inspirerende, onroerende, hoopvolle artikelen, op alle gebieden die het menselijk zijn betreffen.

  1. Punt schoot wortel en is nu een komma, happens to the best sometimes.

  2. Het geeft wel stof tot nadenken.
   Zowel het artikel als een paartegen reacties.
   Als ik echter van mijn eigen ervaringen uit ga, dan weet ik ook enige vorige levens (fragmenten)te herinneren. Maar ik weet ook, dat als men dit aardse leven verlaat in een sfeer kan komen waar je opgewacht wordt door dierbaren die je zijn voorgegaan en dat het dam als het ware ‘feest’ is. Zoiets als: “Daar heb je hem!” 🙂
   Dat Licht aan het eind van de tunnel is de grens tussen stof en geestenwereld. En daar na loutering en bezinning mag je terugkeren om je zieleleven te kunnen vervolmaken. maar door de eigen vrije wil is dat geen verplichting, vangnet of beperking!
   Daarom heb ik ooit een boek geschreven. De dood is slechts een voorportaal van eeuwig leven.

 5. Als iemand die dit alles al kan zien, kan ik bevestigen:
  1) zielen worden vastgehouden in kunstmatig licht. Ook door donker worden zij vastgehouden. (Tussen hemel en aarde is een puinhoop).
  2) we zitten op aarde vast in een illusie systeem.
  3) het systeem werkt met toestemming en bidden. Het geeft ons
  de illusie van persoonlijkheid en vrije keuze.
  4) Er is een netwerk rond de aarde dat ons in lagere bewustzijn houd.
  5) Ook in “hogere” sferen zijn er illusies en netwerken.

  Maar:
  1) Er is ook echt licht, dat is gegrond en verbonden met de natuur.
  2) Er zijn veel wezens die bang zijn voor licht. Deze maken ons wijs om niet naar het light te gaan.
  3) Als zielen niet teruggaan naar de bron, gaan zij na enige tijd energetisch parasiteren op het leven. Als ze naar het echte licht gaan, dan geven ze de energie weer terug en verdwijnen trauma’s.
  4) Er zijn tradities om zielen hier op aarde te houden voor magische of religieuze doeleinden.

  Je herkent het echte licht, omdat het gegrond is en van binnen komt.

  Dus stuur de lui die deze angst-zaken vertellen naar het (echte) licht. Dat hebben ze hard nodig. En laat je niet van de wijs brengen.

  Ik heb al tientallen jaren ervaring met het wegbrengen van grote
  groepen zielen en zwaardere wezens. Niemand heeft geklaagd of wilde terug. Ze zijn werkelijk vrij.

  Mocht je iets willen lezen over mijn nieuwe werk (in het engels). Zie: http://www.reddit.com/r/paradigmchange
  Of plaats een vraag in: http://www.reddit.com/r/askheaven

 6. Hoe is het mogelijk bij een hypnose om zoveel eerdere levens te herinneren? En er zijn toch uitzonderingen bijv. helderzienden e.d., hoewel ik deze theorie zeker geloofwaardig vind. Dat er met ons gespeeld wordt staat buiten kijf.

 7. He he, eindelijk weer eens iemand die het snapt. We zitten inderdaad gevangen op Prison Planet Earth en reincarnatie is bullshit… Net zoals graancirklels, UFO’s en andere zaken die BUITEN je liggen. Allemaal bezigheidstherapie van de Matrix voor de wakkere geest…: http://robertboerman.nl/pdf/demachtvandematrix.pdf

  Tip: Kijk ‘Awaken’ van David Icke en alles zal je duidelijk worden….

  There is nothing out there…

  1. Dan heb ik zeker de vele bewijzen, contacten en samenwerking met de geestenwereld gedroomd?

   Er staan nog wel enkele sprookjesboeken in de bibliotheek hoor Robert!

   Kruip eens uit je aardsgerichte tunneltje.

  2. Robert,
   waarom haal je David Icke erbij?
   Is dat een deskundige op dit gebied of hoort hij niet ook bij de matrix?

   buiten = een andere frequentie dan hoe je nu trilt.
   Let maar op, straks leef je ‘buiten’ als neushoorn verder 😀

 8. Het is internet/zendmasten/satellieten die ons vasthouden in ELF. Elf is niet voor niks het gekke getal. Verschroeiing van leven/hersenen door webnetwerk(4de schaal bijbel)/dementie(je ziet elfjes/kaboutertjes/deze vorm heet body dementie) (under de doom/magnetron).
  Sinds de komst van pc/satellieten/ rond 1995 is er een explosie aan dementiegevallen, waarbij niet alleen ouderen(ouderdom), maar ook jongere mensen zijn gaan dementeren.

 9. Wat de man in het filmpje zegt over 2016, zie ik wel wat in als je ziet in welke versnelling de ‘Verelendung’ nu gezet wordt!
  Alles raakt in een trechter qua geld (hoef ik niet uit te leggen) de totale controle met black box techniek in de auto. De mobiele telefoon hadden we al. En wie naar het weer patroon kijkt ziet ook behoorlijke veranderingen. Mijn bijen hebben dat al een tijd in de gaten. De toename van False Flags. Het strot dichtknijp gedrag van de EU. En de uiteindelijke introductie van de inplant chip. September dit jaar krijgt iets van die orde te zien. Ik denk dat het contract gaat aflopen waarbij lucifer de teringlijer van het valse licht zieltjes kan oogsten (beetje oubollige beduiding misschien maar daarom niet minder waar). Nu gaat het erom de constructie eindelijk eens te begrijpen en een definitieve keuze te maken wat je wil. In die zin maak je bij leven de beslissing i.p.v. na overlijden of je valt voor de deceptie of de waarheid. Dan komen de leringen van Jesus ook weer boven die in de woestijn (vandaag den dag) mag kiezen tussen de verlokkingen van het tijdelijke en die van het eeuwige.
  Het kan makkelijk zijn, en dat is een akelig vooruitzicht, dat je op enig moment moet kiezen voor een executie of een chip in je flikker!
  Dan is de dood een bevrijding uit dit door de mispunten georchestreerde gevang.
  De pijp uitgaan doen we toch.

  1. rob.
   Ik ben het groten deels met je eens en zou daar nog wat aan willen toevoegen namelijk het volgende:
   De politie is al geruime tijd aan het protesteren voor een goede/betere cao en minister van de Steur reageert hier bijna of helemaal niet op wat vreemd is omdat de politie wel geacht wordt de orde te handhaven daar komt bij dat vorige week een agent die geschoten heeft op een verdachte omdat deze er met een auto vandoor ging als crimineel wordt berecht en ik meen zelfs twee jaar celstraf krijgt.
   Hiermee is bewijs geleverd dat de politie bewust door van de Steur in de steek wordt gelaten want een normale minister van justitie zou het opnemen voor zijn politie apparaat en zich inspannen om uit het cao probleem te komen.
   Ervan uitgaande dat men van plan is om van Nederland een soort militaire dictatuur te maken is dit koren op de molen om straks de politie als onbetrouwbaar aan de kant te zetten en te vervangen door militairen.
   Het enige wat er nog nodig is zijn acties waarbij de politie tekort schiet wat dan andere maatregelen rechtvaardigt.

 10. Dit heb ik nu altijd al geweten. Dit is dus geen geloof. Dit is het.
  Is er een mogelijkheid om hier met gelijk gestemden over te sparren en samen te onderzoeken?

 11. Ik kan niet anders dan bevestigen wat in dit artikel wordt beschreven. Enkele jaren terug heb ik hierover uitgewisseld met Martijn die idd.een en ander bevestigde. Jammer dat je de functie van de maan bij dit schrijven niet geïntegreerd hebt. Deze speelt bij het zielenvangnet een curciale rol. Knap en moedig Guido dat je dit zo helder toegankelijk brengt voor een breder publiek. Het maakt ons bij velen niet echt geliefd, maar daarvoor doen we het niet. Xhans.

  1. Ja zo voelt het voor mij ook aan, een iets wat vereenvoudigd denkbeeld, min of meer voor de mainstream menigte, jammer dat Pierrot buiten beschouwing is gelaten, maar ach weten ze veel dat bredere publiek, die lezen en schrijven hun reactiesjes wel, om het geheel gaande te houden, en wij de intelligentia beschouwen het vanaf de zijlijn, groet elitaire vriend !

  2. Dank Hans, ik doe wat ik voel dat ik moet doen. En dit resoneerde en ‘wilde’ geschreven/geplaatst worden.
   Het is met name om dit soort verhalen ook, dat Martijn van Staveren als doem-o-loog te kijk wordt gezet, zonder dat mensen hem werkelijk zelfs hebben gevraagd, of horen spreken. Ik vind het fijn dat dit stuk een boel bronnen bevat, die hetzelfde duiden. En zoals het bij de inleiding staat.. Geef ajb ruimte in je systeem, dat dit een reële optie is…! Luister naar het verhaal van Simon Parks hierboven bijvoorbeeld..

 12. We zoeken de matrix buiten onszelf.

  In feite ligt de matrix ook buiten ons zelf. Want de matrix is ons individuele en collectieve denken. En wij zijn niet ons denken. Ons denken is de matrix en ons denken houdt de matrix in stand.

  Als je het aandurft om je volledig en onvoorwaardelijk over te geven aan wat is, in volledige overgave en acceptatie, zonder enige weerstand en zonder enige wil dan stopt het denken en verdwijnt letterlijk alles wat “is” en openbaart zich de vormloze, grote en oneindige leegte. Deze oneindige, eeuwige staat van eenheid en wijsheid is volkomen perfect. In de advaita vedanta wordt dit volgens mij de staat van Zijn genoemd. (Ik spreek hier uit een bijzondere ervaring die meer mensen in mijn directe omgeving hebben gehad. Deze ervaring is onbeschrijflijk en is alles wat deze illusoire werkelijkheid die wij “de realiteit” noemen niet is).

  Deze illusoire werkelijkheid bestaat bij de gratie van ons denken. Ons denkproces vindt voor het grootste deel op onbewust niveau plaats en bepaalt zelfs hoe ons dna eruit ziet. Het denkproces ligt aan de basis van alles wat schijnbaar is.

  Ik kan me voorstellen dat je dit vreemd in de oren klinkt. Maar ga eens na hoe weinig invloed wij hebben op ons bewuste denken;
  * Wanneer begint ons denken?
  * Door wie en hoe wordt ons denken gevormd (de manier waarop wij denken)? Niet door onszelf, tenzij je hier bewust en doelgericht mee aan het werk gaat. (reframing) En dan nog is invloed uitoefenen op jouw denken een aardige kluif dat dagelijks veel aandacht vergt.
  * Wie bepaalt wat wij denken? Hoe wordt ons denken geprogrammeerd? Alle media, (“heilige”) geometrie, woorden, letters, cijfers, etc
  * etc

  We hebben zo weinig invloed op ons totale denken en nemen er zo weinig van waar, dat we niet doorhebben dat al onze waarnemingen door onze individuele en collectieve gedachten bepaald worden.

  We zitten gevangen in het verslavende denkproces en kunnen niet anders dan overal iets van vinden of iets willen veranderen. Zoals iemand anders al schreef: het is een bezigheidstherapie. Het doel van deze illusoire realiteit is bezig zijn. Want zolang wij in ons hoofd bezig blijven, blijft de illusie en is de matrix actief.

  En iedereen is bezig. Of je nu niks hebt of alles hebt, het maakt niet uit; je bent altijd bezig of je houdt een ander bezig die op zijn beurt jou weer bezig houdt…

  Als we daar los van durven komen, het bezig zijn opgeven, alles durven te verliezen, niets meer hoeven te verbeteren of te veranderen; dan hebben alles voor altijd, terwijl we nooit meer iets willen.

  Peace,
  J

 13. Ik zou ook heel graag willen dat er een groep komt die, zeg 1x per maand, hierover in gesprek gaat. Fysiek, niet via een of ander medium. Na het lezen van het boek: DE MEESTERS VAN HET VERRE OOSTEN, van Baird T. Spaulding, ben ik ervan overtuigd dat wij in oorsprong onsterfelijk zijn. Weliswaar overgaan maar steeds terug kunnen komen om te helpen en van de blauwe planeet een paradijs kunnen maken.

 14. Hallo
  Gezien de verhoogte trillingen die we met zijn allen mee maken ( ieder op zich eigen manier)Kan ik einigzins indenken dat we in een matrix leven via raster incarnatie beleven op “hun”manier.Die zij zo graag wilde.Maar als ik aan de Indianen denk, is dat dan ook van hun manier leven via matrix?Er word geschreven, je had een opperhoofd, die in de verte/hoger kon kijken op zijn manier,ergo zijn mede mens kon dat niet. Zijn mede mens ging mee in zijn gedachtenis, van wat hij beleefde.Er zijn vele vertellingen.Maar waar het mijn om gaat, we zijn wie we zijn iedere voor zich zelf op zijn manier van doen en denken. ongeacht hoe of wat, en dat mogen, we trots op zelf zijn.Van wat ieder voor zich zelf is/zijn.
  Vriendelijke groet line

 15. Alles, maar dan ook alles staat haarfijn uitgelegd op http://www.ascentie.nl en ja, dit alles is een gevangenis in een gevangenis t/m je zogenaamde dood. Ook “spiritualiteit” is niet je redding maar een vangnet voor niet religieuzen. Het is zeer duidelijk en uitgebreid beschreven. Ik heb me heel wat uurtjes verdiept in de beschrijvingen en kwam uiteindelijk tot dezelfde conclusie als de schrijfster en heb mijn spirituele boeken geschreven door onze “meesters van het licht” voorgoed gesloten.

 16. Wat nou als ik mijn leven niet als lijden ervaar? Wat als ik nou steeds incarneer in een fijn leven? Wat is dan mijn gevangenis? In wat voor een soort matrix wordt ik dan eigenlijk gevangen gehouden? Wie heeft er dan eigenlijk macht over mij? Volgens mij niemand buiten mij zelf! Ik ga dus na mijn dood gewoon naar het licht, dat snap je natuurlijk wel. Dit artikel suggereert dat ik het niet goed doe als ik naar het licht zou gaan. Het wakkert angst aan voor het licht. Het biedt ook geen enkel alternatief voor het licht.

 17. Maar zo kan je alles spiegelen en archonten zien. Ik dacht dat onze planeet bewaakt werd door de Acturians? En ik maar denken dat ik blij zal zijn als ik dood ben, want dan ben ik van al deze zooi af.
  Ugghhh zo frustrerend!
  Wat ik mij ook afvroeg is hoe de top aan hun karma ontsnapt. Want je zou toch geen slechte dingen doen als je wist dat je in je volgend leven er last van gaat krijgen? Ik dacht dat ze misschien hun reïncarnatie konden sturen. Weer in de zelfde familie geboren worden en al.
  Na dit verhaal weet ik t wel zeker.

  1. sturen van reincarnatie: ook gevoelsmatig is daar zeker iets voor te zeggen. het komt veel logischer over dan bijvoorbeeld de gekleineerde uitgebuite werkman die in zijn nieuwe incarnatie de psychopatische ceo is

 18. Zaaien en oogsten

  Mensen komen en mensen gaan, dat is een vast gegeven,
  bij de geboorte staat vast wat het plan is voor dit leven,
  de te leren levenslessen gaan gepaard met vallen en opstaan,
  om daarna de draad weer op te pakken en gewoon verdergaan.

  Het leven op aarde is een mooie maar een harde leerschool,
  kwetsbare mensen kunnen uiteindelijk eindigen in het riool,
  want de vraag is hoe hebben ze bijvoorbeeld rijkdom verkregen,
  voor diegenen die juist handelden is het een zegen

  Iedereen maakt keuzes en dat heet op aarde de vrije wil.
  als er wordt gekozen voor het licht vormt dat de spil,
  Wordt er gekozen voor het duister dan geldt dit dus ook,
  en dan gaan de gesmede plannen heel vaak op in rook.

  mensenkinderen verzamelen kennis in de loop der jaren,
  de uitdaging is dan ook om steeds meer bewust zijn te vergaren,
  want waar het in het leven uiteindelijk om draait,
  is dat in een mensenleven wordt geoogst wat is gezaaid.

 19. Hoe bewijs je iets wat misschien nog komen gaat?
  Er zijn verhalen van mensen met een bijna dood ervaring die uit hun lichaam getreden waren en zichzelf op de operatie tafel zagen liggen,en anderen praten over een tunnel met licht.
  Er wordt veel energie gestoken in negatieve gebeurtenissen(archonten)?
  Als we veel energie in negatieve dingen steken is dat dan zonde van de energie of juist nodig om het negatieve proberen om te zetten in iets positiefs?
  Wat is eigenlijk het tegenovergestelde van archonten wanneer men veel energie in positieve dingen steekt?
  Ik weet niet wat mij na het dood gaan te wachten staat behalve dat het stoffelijke lichaam zal vergaan,wat er met de geest gebeurd geen idee alleen als ik me bewust blijf van het voortbestaan van de geest hoop ik dat deze vrij en gelukkig zal verder leven en indien mogelijk anderen in nood zal helpen.

  1. @ arnold
   Waarom zou je überhaupt iets willen bewijzen ?Waarom zoeken naar het tegenovergestelde van archonten , imo net zo zinloos als zoeken naar het tegenovergestelde van mensen. sowieso zijn tegenovergestelden een gepasseert station , het zijn punten op eenzelfde schaal, en bedoelt om te verdelen wat eenheid is.
   Ik zal dat een beetje verduidelijken : duister is niet het tegengestelde van licht maar het geheel ontbreken ervan, ergo duister is de 0 op de schaal van licht. Archonten zijn niet onze vijanden , net zoals wij niet de vijanden van de koeien zijn. Alles is relatief en afhankelijk van het punt van observatie, en onderhevig aan voortschrijdend inzicht. Wat is negatief en wat is positief? Of zijn dat slecht punten op een schaal? en dus afhankelijk van het punt van observatie? Ik denk van wel.

  2. marcel.
   Dank voor je antwoord.
   Als ik het goed begrijp zeg je eigenlijk bv bij positief en negatief dat dit geen tegenovergestelden zijn maar een begin en eindpunt met zowel negatief als positief er tussen in wat kan varieren in meer of minder.
   Dus als ik iets als negatief benader/zie dan klopt dat niet want dan zou ik het als positief kunnen zien wat door negatief wordt overheerst?
   Het is wel ingewikkeld vind ik maar zoals je aangeeft dat het allemaal op dezelfde lijn ligt en eigenlijk als begin en eindpunt met alles ertussen gezien mag worden kan ik nog wel begrijpen.

  3. @ arnold
   Ik heb dit voorbeeld al veel vaker gebruikt ook hier op de site, om duidelijk te maken dat positief en negatief allebei relatieve termen zijn.
   Stel ; er is een boerderij met een boer die tarwe verbouwt , een kat en een muis.
   Vragen * Is de muis negatief of positief?
   * is de kat negatief of positief ?
   * is de boer negatief of positief?
   Vanuit de muis bekeken is de boer positief want hij verzorgt dat heerlijke graan, de kat is negatief want die staat hem naar het leven.
   Vanuit de boer bekeken is de muis negatief want die eet het graan dat hij verbouwt , de kat is positief want verjaagt de muis of eet hem op.
   Vanuit de kat is de boer positief want die lokt de muis met zijn graan , en ook de muis is positief want een lekker maaltje.
   Zoals je ziet hangt veel af vanuit welke observatie punt je iets benadert.

  4. marcel.
   Het voorbeeld dat je geeft klopt precies maar komt het er dan niet op neer dat je ook niet kan zeggen dat de zee een bron van leven is voor mens en dier want iemand die niet kan zwemmen zal dat wellicht anders zien als hij in de zee aan het verdrinken is.
   Ik bedoel hiermee dat alles een keerzijde heeft zoals een muntstuk bv ook twee kanten heeft dat zou dan betekenen dat de taal die wij gebruiken ook niet klopt.
   Want water wordt als bron van leven gezien terwijl het gelijktijdig levens neemt hoe kan ik dat dan omschrijven?

  5. Alles is niets, tenzij in samenhang met al het andere. Ofwel alles is niets en niets is alles. Of wat jij als waarheid ziet is slechts een deel waarheid en omvat niet de gehele waarheid . Als je je dat realiseert wordt je vanzelf wat voorzichtiger met trachten iemand te overtuigen!

  6. Mooi draadje dit 🙂
   Positief en negatief zijn geen dualiteit(en).
   Het is zoiets als 0 en 1, en alles wat daartussen ligt.
   Ik heb als vergelijking een equalizer.
   Zet daarop alle opties, bijvoorbeeld licht/donker, haat/liefde, houden van jam/houden van pindakaas, hoe dan ook de zogenaamde tegenstellingen.
   Op een equalizer kun je alles instellen tussen 0 en 1, dus tussen uit en aan, en alles wat daartussen zit.
   Waar jouw persoonlijke instellingen zitten is dan tevens jouw frequentie 😉

  7. Arnold , ik kan me voorstellen dat je het nu even ziet vliegen. Maar begin eens met te denken in, mijn waarheid ,jouw waarheid en de waarheid. Ik bedoel, daarom zegt Guido ook zo vaak” zeg eens volgens mij, of ik denk”, etc. Alles is relatief en bestaat slechts in samenhang met al het andere.

  8. NeeeN ‘relativisme’ is puur hardcore satanisme, stelletje knurften, zoals 95% van ons volkje denkt bijna zonder uitzondering, dat ze het zelf niet eens beseffen… had je maar beter moeten opletten bij het beluisteren van Mark Passio z’n uitleg.. moeilijk hèh hengels. en euh ‘jouw waarheid’ ‘mijn waarheid’ en DE WAARHEID is iets geheel anders dan relativisme.

  9. @ hyper
   als je mij niet begrijpt mag je ook gewoon uitleg vragen hoor. Of heb jij nu opeens DE WAARHEID in pacht ?

  10. marcel.
   Ik moet eerlijk zeggen dat ik best wel inspanning moet leveren om er een beetje wijs uit te kunnen maar dat is niet erg.
   Wat betreft de waarheid,dan zou dat zijn waarheid…….leugen.
   De puntjes staan dan voor alles tussen waarheid en leugen dus dat kan de halve waarheid/leugen zijn.
   Omdat je nooit weet of iemand de volledige waarheid verteld kan je jezelf altijd blijven afvragen wat waar of niet waar is terwijl er toch maar een waarheid is.
   De vraag die ik dan wel blijf hebben is wat heeft iets tegen elkaar vertellen dan voor zin want je weet nooit of iets klopt of niet.
   De artikelen die hier geplaatst worden daar moet je dan ook vraagtekens bij zetten terwijl deze toch door “bewijs” onderbouwd worden.
   Maar dan kan je weer zeggen jij ziet dat als bewijs terwijl ik het anders zie en zo kan je bezig blijven.

  11. Volgens mij wordt positief of negatief te persoonlijk ingeschaald, en zit daar nu juist het probleem. Wij zijn onlosmakelijk met alles verbonden. En dus is alleen dat wat het geheel ten goede komt het beste voor ieder deel van het geheel. Stel je voor dat de bovenste schoepen van een waterrad weigerden om mee te draaien omdat ze hun water niet prijs te geven. Ze zullen bezwijken aan eigenbelang.

  12. Relativeren is dat niet gewoon de dingen tegen elkaar afwegen en daaruit een conclusie trekken?
   Wat is aannemelijk en wat niet?

  13. Haaah die Marcel, ik had gewoon ineens zin om eens even doordringend agressive op hol te reageren, zomaar een opwelling, het lucht wel op, het moest er even uit, verder is alles goed, neeeh de Waarheid heb ik zeker niet in pacht, maar er schijnt zoiets te zijn op ieder zeker moment verpakt in appel eitje coördinaten van tijd en locatie, al zijn sommigen daar nog niet zo zeker van; maar ik geniet er nog steeds van als Mark Passio uitgestrekt langdurig over de rooien gaat, soort gesproken heavy metal thunder, laatst op Canvas menen de Belgen nog interessant te moeten doen over de wortels van ‘De Punk’; doet er niet toe, De Belgen hebben 25 jaar amsterdamned vpro interessant doen radio gemist over de Ramones en de Clash en weet ik wat 3 akkoorden gekte; in de tijd dat ik niet eens beseft dat het maar 3 akkoorden waren, waar ik net zo lyrisch van kon worden; schijnt ouwe Babylonisch magick meuk syncopie te zijn, maar never mind Patti Smith werd uit de mottenballen gehaald, net voor mijn tijd daarom des te interessanter; bezwangerende half gezongen pré rap uitgesponnen bezweringen waar ik instant enthousiast van kan worden;

   Patti Smith – Horses
   http://www.youtube.com/watch?v=FPwOfwhpiW8

  14. 22.5.
   Marcel daar schrijf je of wat jij als waarheid ziet is slechts een deel waarheid en omvat niet de gehele waarheid.
   Hieruit concludeer ik dat jij zegt dat wat ik als waarheid beschouw volgens jou niet de volledige waarheid is waaruit ik dan weer concludeer dat jij weet wat de waarheid is want anders zou je niet weten dat mijn waarheid niet de juiste is.

  15. @ arnold
   Neem het niet te persoonlijk.
   Een zen leraar heeft 7 leerlingen en gaat elke ochtend een wandeling met ze maken .
   Deze ochtend zien ze een dauwdruppel op een blad liggen die schittert in de zon . De leraar zet alle leerlingen in een cirkel rond de druppel en vraagt hen welke kleur de druppel heeft. De eerste zegt hij is prachtig rood , de tweede zegt hij is schitterend oranje. De derde vind hem prachtig geel enz.
   Het duurt niet lang of ze krijgen een enorme ruzie …. De leraar zet ze vervolgens allemaal 2 plaatsen verderop. De eerste die een hernieuwd antwoord geeft vind hem deze keer niet rood maar oranje enz . Weer volgt een ruzie tot een van de leerlingen vraagt hoe dit toch kan. Waarop de meester uitlegt dat elke observatie plaats ,persoon en tijdgebonden is en derhalve maar een deel van de waarheid kan weergeven. De waarheid is in deze , er ligt een druppel op een blad beschenen door de ochtendzon. En zelfs dat is nog te betwisten.
   Begrijp je arnold ? het gaat niet over de waarheid vertellen of een leugen ….

  16. precies Inspanning Arnold; WORK, dat je er wat voor mot doen meestal, er op voorhand niks voor doen, das pas triest.

   ‘ “you can never really know…..” = utter utter utter utter BS …= spiritual infancy …. ‘

   vanaf minuutje 11; ‘Perception is not Reality, but our WORK is to align the two.’

   “New” Age Deception #4: Solipsism
   http://www.youtube.com/watch?v=VHydv8hLkmM

   WORK, that’s what it is, dat ut vaak genoeg niet vanzelf gaat, en soms ook wel. en euh een intensief studietje van 12 jaar is meestal nog maar het begin, meesterschap schat ik zo in als meestal minimaal 45 jaar WORK, los van spontane ingevingen, die vervolgens weer meer WORK vereisen om verwerkt en geplaatst te worden. en natuurlijk als je het graag doet voelt het niet Als WORK, Maar dat is het natuurlijk wel…

  17. Arnold… Luister nooit naar welke Zen leraar dan ook…
   Zenleraren zijn psychopathen die jou wel even gaan vertellen hoe het zit..
   Jij weet zelf hoe het zit, en daar waar je het niet weet zijn deze leraren geen ene spat verder dan jij/jou zelf!
   Zw hebben ondertussen wel hun huis en haard en dus ook hun eventuele geproduceerde kinderen in der naam der liefde in de steek gelaten……
   Moeten we in dat soort mensen geloven? Dacht het even niet. Ieder mens moet geloven in zichzelf. Al die achterlijke goeroes hebben al meer dan genoeg familiare schade aangericht….
   Wie zijn hun kinderen? Weten ze dat niet meer omdat ze doen alsof ze God zijn? Wees wijzer dan soort mensen die ook naar de psycholoog moeten…

  18. Eckhardt Tolle en zijn financieele waanzin.
   Ik word er meer dan kotsmisselijk van…
   hij heeft zijn ervaring gehad, en maakt het nu over de rug van velen ten gelde….
   Trap er niet in….
   Jij weet niet zoveel als deze guru, jij bent hetzelfde bewustzijn…
   jij bent net zo belangrijk als Tolle, jij bent misschien wel meer waard….
   Wat Tolle doet, is een menselijke ervaring omzetten, wat in beginsel oke is….
   Wat Tolle feitelijk doet is mensen naar zijn opinie vormen en mensen financieel uitbuiten. Deze mens is dus niet oke…
   Een oke mens vraagt geen geld, laat staan andere diensten, deze mens is dus niet oke….
   Deze mens vraagt vanuit zijn ervaring dat een ieder maar geloofd dat zijn ervating oke is, dus geldig is, dus geld kost….
   Mensen, ga hier niet mee in zee, dit zijn profiteurs ten gewelddadige af, dit zijn geen mensen die met jou begaan zijn. Dit zijn spirituelele profiteurs!

  19. maar wat was ut nouh dat druppeltje zen water in de zon, het was een bolletje water in het licht, een druppeltje ochtend dauw op een groen blad, een beetje relativerende sadist en satanist wil die kennis niet graag delen, en propageert het zwabberende solipsistische relativisme van jaaah nouh weet juh eigenlijk weet je niet of het wel een druppel is, en die anderen die datzelfde druppeltje zien, die leerlingen, jaah nouh weet juh die zeggen wel dat ze zo’n beetje globaal hetzelfde gezien hebben maar dat zegt mij natuurlijk niks als vierkante zonvererende new-age solipsist pur sang; ik zeg dan je bent nog niet eens een losse flodder waard met zo’n houding, en niet strafbaar of insinuerend want misschien was het wel een regendruppeltje dat schot, jaaah toch, net zoh gemakkelijk. tegen teveel uitschot, een schot voor de boeg en een plaat voor den kop, en zo glibberen we zeer duistere zompige polder zones in, omdat dat de cultuur is in mistige moeraslanden met veel anaerobe verrotting onder het overstroomde niet duidelijk zichtbare maaiveld, voor de krom liggende turfstekers van de toekomst, voor de hoge heren op de hoogvlakten, to make a buck or two exclusief de tussenkomt van de Tiendeveen btw taxman, dat was vroeger de limiet voor de absolute volkswoede namelijk; een tiende; moet je rekenen waar we nu zitten qua percentage, en maar lachen om die middeleeuwen, hoe donker, je kunt je afvragen hoe donker het momenteel is in de 21ste eeuw. Kan er nog gelachen worden, jawel, ik lag persoonlijk regelmatig in een deuk vanwege deze olijke doch donkere mega super drol in het kwadraat, hollandscher dan hollands met de stekend hete sambal bij en flinke stukken kroepoek kan niet;

   http://www.npo.nl/daniel-arends-de-zachte-heelmeester/23-07-2015/VARA_101376049/?media_type=broadcast

  20. @anna 11
   Wat ben jij je aan het beperken zeg, leraren moet je niet naar luisteren want dat zijn psychopaten allemaal…. blablabla. Je sluit je af voor een mogelijk vernieuwend inzicht door alle lessen op voorhand af te doen als kwatsj. Lijkt het je niet veel beter om te kijken welk van de inzichten die je door verschillende leraren wordt aangeboden jou past?
   Ben je zelf ook niet op de stoel van een leraar gaan zitten door een dergelijk ‘advies ’te geven op die indringende en veroordelende toon? Luister naar juf Anna 11 want die weet het allemaal?

  21. marcel.
   Ik vat het niet persoonlijk op ondanks dat je mij persoonlijk aanschrijft in punt 22.16.
   Wat mij opvalt is dat op sommige vragen geen antwoord wordt gegeven.
   Iedereen probeert te leven zoals hij/zij denkt zich daar goed bij te voelen.
   Wat ik jammer vind is dat de discussie begon met een stukje waar ik mijn kijk op iets gaf en een paar vragen had.
   Het eerste wat je schreef waarom zou je iets willen bewijzen?
   Als voorbeeld hiervoor geef ik MH 17 .
   Het lijkt mij dat de nabestaanden willen weten wat er gebeurd is en wie daar verantwoordelijk voor is/zijn zodat indien er opzet in het spel zou zijn de schuldigen zich zullen moeten verantwoorden.
   Misschien dat jij nu zou zeggen wat schiet je daarmee op want het is gebeurd en de slachtoffers komen nooit meer terug en daar heb je dan ook gelijk in alleen gaat het er mij om dat de daders voor hun daad verantwoording moeten afleggen niet met de bedoeling om hen te straffen maar om hen duidelijk te maken dat wat zij gedaan hebben niet goed is om herhaling te voorkomen.(al vind ik bij opzet mogen zij best gestraft worden).
   Wat betreft dat duister niet het tegenovergestelde van licht is.
   Daar zeg je dat duister het ontbreken van licht is ook dat klopt want anders zou men bij duister geen lamp aan hoeven te doen om licht toe te voegen wat niet wegneemt dat het geen tegenovergestelden zijn maar een verklaring van wat licht en duister is.(want duister wordt licht naarmate men meer licht toevoegt).
   Wat betreft verschillende observatie en dat we dingen verschillend kunnen zien.
   Iedereen gaat uit van zichzelf en zijn/haar waarneming.
   Als twee mensen naar jou kijken terwijl je bv een bloedende neus hebt dan zullen beiden hetzelfde zien alleen kunnen zij het anders verwoorden/uitleggen omdat ze het vanuit een verschillende hoek zien maar feit blijft dat de neus bloed.
   Ook kreeg ik geen antwoord op de vraag hoe water gezien/omschreven kan worden als bron van leven terwijl het ook levens neemt waar ik best benieuwd naar ben.

  22. PS.
   Ook heb ik geen antwoord op vragen in 22.13 en 22.15 gekregen.

  23. @ arnold
   Toch heb ik je alle antwoorden wel gegeven hoor ,misschien heb ik ze wat lastig ingekleed maar ze zijn er. Voor het ultieme antwoord op je vraag over mh17 kan je zelfs terug naar de hele verhaallijn van de archonten, waarom en wie hebben het immers gedaan? De hele illusie hier wordt in stand gehouden zodat er een lekker maaltje in het verschiet ligt voor de archonten. Zijn zij daarom slecht? (22.3) Zijn wij een verdorven soort omdat we koeien en varkens eten?
   Relativeren is alles vanuit meerdere standpunten bekijken en in zijn samenhang met al het andere( voor mij dan) (22.16)
   Duister wordt licht naarmate je licht toevoegt , zoals jij stelt , lijkt mij een verkeerde perceptie .Het duister transformeert namelijk niet ,het wordt alleen meer licht en dus is het niet meer duister ( dat was immers het totaal ontbreken van licht)Een leeg glas water bestaat ook niet het is een leeg glas en naar mate je er meer water in giet wordt het een steeds voller glas water.
   Dan je vraag hoe je water moet zien als levendbrengend of als leven nemend Daar heb ik ook in 22.3 het antwoord op gegeven , maar misschien is dit even duidelijker. Water is water. Water is zowel: leven brengend, dodend, nat, vervelend, lekker, verkoelend, verbrandend,vies, schoon,etc etc .

  24. Als laatste moet ik eigenlijk zeggen . Water is water . en water doet leven brengen ,leven doden etc.

  25. Heerlijk dit te lezen. Positief zelfdenkende mensen op marcel na, die heeft het uit een boekje en snapt het zelf niet. Gedachten zijn zoals alles energie. Ieder heeft zijn eigen waarheid.

  26. Het leven is als een stempelkussen, de inkt is aanwezig, en mijn leven verloopt in overeenstemming met de stempel waarmee ik mezelf tot uitdrukking breng. Ik kan Jan en alleman de schuld geven van mijn ellende en lijden, of ik kan mijn stempel veranderen. Wie ben ik? Wanneer ik de maker van het stempelkussen eer bewijs, plaats ik een groot en machtig stempel van mezelf. Geen hoogmoedige koude kille stempel, maar een uitdrukking van het zelf dat weet dat er zonder inkt geen uitdrukking mogelijk zou zijn. Het licht van het heelal is als de inkt van het stempelkussen. Laten we elkaar prettig verrassen met onze stempels. Kijk naar de mooiste uitdrukkingen van anderen, wat zij konden kunnen wij ook. De inkt is er!

  27. marcel/MD.
   Misschien is het allemaal veel simpeler dan we denken.
   Als ik van het begin (geboorte) vertrek is voor mij iedereen gelijk want we worden allemaal op dezelfde wijze op deze aardbol gezet namelijk naakt met alleen wat in ons allen aanwezig is.
   Gelijk na de geboorte komen de verschillen namelijk de ene is (wat we dan gezond)noemen en de ander heeft misschien lichamelijk dan wel een geestelijk gebrek wat beiden een groot deel van het leven zal bepalen wat ook geldt voor geboren worden bij (wat wij mensen dan rijke of arme ouders)noemen.
   Zoals ik het zie ben je rijk als je gezond bent want dan kan jezelf de richting bepalen die je uit wilt gaan.
   Mankeer je geestelijk of lichamelijk iets dan zal dit de mogelijkheden beperken vandaar(arme donder).
   Daarom ben ik ervan overtuigd dat hoe je op deze wereld wordt gezet bepalend voor de rest van je leven is waar dan ook nog de door mensen zelf verzonnen en gemaakte omstandigheden bij komen.
   Wat betreft de geest iedereen heeft waarschijnlijk wel eens meegemaakt in een bepaalde situatie dat vanuit je innerlijke een “stemmetje” zegt van iets wel of niet doen en daar komen bij velen de problemen vandaan want velen negeren dit en doen vaak het tegenovergestelde van wat hen ingefluisterd wordt vaak omdat ze er financieel/materieel beter van worden terwijl ze weten dat wat zij doen niet goed is en zelfs anderen kan schaden.
   Daarom ben ik van mening dat wij maar deels ons leven richting kunnen geven en dat de rest van de omstandigheden afhankelijk is.
   Daarom heb ik zo mijn twijffels bij reincarnatie en het eventuele zielen vangnet want als voor onze schepper iedereen gelijk is hoe kan het dan zijn dat iemand met of zonder gebrek geboren wordt en waarom zou iemand die geestelijk niet weet wat hij/zij doet toch zoals hierboven beschreven is een keuze moet maken of hij/zij richting het licht gaat of een andere richting kiest is dat eerlijk zou dat zo bedoeld zijn?

  1. Arme mensheid, vind je niet?
   Een sciencefiction tv serie uit de VS, daarvan moeten we het hebben?

  2. Hey you, Monika!! Don’t mess with Trekkies yeah?
   Space might be the final frontier, but it’s written in a Hollywood basement 😉

  3. Hollywood is onze projectie van fantasieen toch?
   Dus waar hebben we het over, dus waarover hebben wen het als we elkaar daarnaar moeten verwijzen? Dus wat is helpfull? Dus wat is wat is liefde als we vanuit ergens echt beleefde liefde (…) elkaar moeten verwijzen naar links?

  4. Je kan het ook anders zien, in een positief daglicht. Schrijver van Star Trek was Gene Roddenberry, hoog geïnitieerd in de Rozenkruizers, hij had dus zijn esotherische kennis. Deze kennis wilde hij graag delen, dat kan je in de hele Star Trek serie zien. Hij had ook nog een petproject wat weinig bekendheid heeft gekregen, maar het is zoooooooooo de moeite waard, Earth Final Conflict http://www.youtube.com/watch?v=V_zwwQR_z_M

 20. Hallo, ik ervaar het hele verhaal als angst zaaien en ik denk dat te kunnen staven: Ben zelf een periode hersendood geweest (3maanden ziekenhuis) en sinds die tijd heb ik een ‘link’met het universum. Ik schrijf en medio september komt mijn tweede boekje uit, waarin ik probeer duidelijk te maken dat ALLES dat wij mensen ervaren en omschrijven, vanuit een menselijke interpretatie gebeurt. Alles wordt gezien vanuit een heel beperkt perspectief, waarin allerlei menselijke gevoelens om voorrang schreeuwen.
  Elk schrijven, ook het mijne, is gebonden aan menselijke grenzen: WOORDEN! En alles wat binnen het kader van woorden kan worden duidelijk gemaakt, is hoogstens gedeeltelijk waar en kan nooit helemaal waar zijn.
  Hoewel dit ook enkel woorden zijn, zie ik sinds mijn wakker ons bewustzijn als volgt. Groet, Peter:

  Ons bewustzijn is als een oceaan die alles vult en overal met zichzelf in contact staat. Er is alleen water. Er is niets wat geen oceaan is en omdat de oceaan/bewustzijn overal met zichzelf in contact staat, kan het zichzelf nooit tegen komen en leren kennen voor wat het is. Overal gaat de oceaan / het bewustzijn in zichzelf over en staat in oneindige verbinding met zichzelf. De zon geeft het licht van inzicht en koestert het water met zijn warmte. De zon schijnt met liefde op de oceaan en laat hem zichzelf zien door hem te verdampen.

  Door de warmte van de zon vormt zich waterdamp; een onzichtbare damp die hoger en hoger, los van de oceaan, opstijgt in de atmosfeer. Waterdamp is onzichtbaar tot er, hoger in de atmosfeer, spontaan minuscule druppeltjes ontstaan door condensatie. Hier wordt de oceaan als gescheiden druppeltjes, die van alles absorberen uit de atmosfeer: kooldioxide, zwavel, stikstof, roetdeeltjes enz. Daardoor lijken ze op elkaar, maar hebben ze allemaal een andere samenstelling. Hun innerlijk lijkt anders dan die van andere druppels. Doordat die druppeltjes kennelijk spontaan uit het niets ontstaan, kennen ze hun oorsprong niet en identificeren ze zich met wat ze geabsorbeerd hebben uit hun omgeving. Daardoor denken alle druppels dat ze anders zijn dan alle andere druppels. Naarmate ze groter en zwaarder worden, beginnen ze naar beneden te vallen in plaats van te stijgen. Op hun weg absorberen ze nog van alles en nog wat uit de atmosfeer waar ze zich door heen bewegen en verschillen ze niet alleen meer van samenstelling, maar ook van grootte. Ze hadden vanaf het begin echter één ding gemeen: ze waren allemaal voorbestemd om terug in de oceaan te vallen en op te lossen.

  De gedachte alleen al, dat hun bestaan onherroepelijk zou eindigen in de oceaan, deed ze wanhopig vastklampen aan allerlei overtuigingen die hun afgezonderde zelfbeeld bevestigde. Ze deden van alles om de realiteit van hun reis te vergeten. Sommige deden dat door zich aan elkaar vast te klampen, waardoor ze versmolten, groter werden en soms nog sneller vielen. Anderen probeerden zich zo groot mogelijk te maken om door hun luchtweerstand hun einde zo lang mogelijk uit te kunnen stellen. Sommige spatten daardoor uit elkaar en raakten zodoende letterlijk alles kwijt wat ze dachten te zijn. Allemaal delen ze één angst, veroorzaakt door hun onwetendheid over hun oorsprong: ze zijn bang om op te lossen, op te gaan, in die enorme oceaan onder hen. Hun begin is ook hun einde, daartussen was alleen maar ervaring.

  Op het moment dat ze in de oceaan terecht komen lost al hun ervaring op in de oceaan van bewustzijn. Alle lijden en alle geluk, alle idealen en alle angsten, waar ze zich tijdens hun bestaan als druppel mee identificeerde en wat hen afscheidde van alle anderen, worden deel van dat éne bewustzijn. Eenmaal terug in de oceaan (hun oorsprong), verdwijnt het verschil tussen de druppels en wordt alles weer één. Elke druppel die terugkeert, geeft de oceaan een stuk van zichzelf terug. Ook jij bent een druppel uit die oceaan en ook jij zal terugkeren!
  De zon schijnt nog steeds en nog steeds ontstaat er opnieuw waterdamp dat weer condenseert als druppels. Er is geen einde aan deze eeuwige beweging en na elke regenbui komt weer zonneschijn. De oceaan weet wat het is om een druppel te zijn, maar eenmaal afgescheiden als een druppel, ervaart die druppel zich als afgescheiden.

  En steeds weer lossen zich andere combinaties op in weer andere druppels die een identificatie /afscheiding van die druppel veroorzaken. De oorsprong van iedere druppel bevindt zich in de oceaan en wij mensen zijn als die druppels die zich niet kunnen herinneren wat onze oorsprong is. Het verliezen van onze afgescheidenheid voelt als sterven. Alles wat we dachten te zijn verdwijnt. Ons sterven is als oplossen in dat, waar we altijd al deel van waren. Identificatie met één deel van het geheel kan een gevangenis worden van jouw ego, die je zo belemmert om te ervaren dat alles een deel van jou is. Jouw reis als druppel kan je ook de kans geven om het totaal te ervaren waar je deel van uit maakt. Dat is een keuze die alle verschil kan maken voor jouw reis. Ik wens je een mooie reis, met het besef dat jij en ik hetzelfde zijn. Dan kunnen we samen reizen.
  Peter Sattva.

  1. @Peter, mijn dank voor deze mooie beeldende omschrijving.
   Wat je aanhaalt dat woorden noodzakelijk zijn om maar enigszins een ander uit te leggen wat je beleving is/was, is een belangrijk aspect.
   Zonder woorden hadden we als mens geen ervaringen op deze manier kunnen delen, zonder woorden had deze website oa ook niet bestaan.
   Woorden/taal maken daarnaast dat we kunnen (na)denken…
   ‘Denken’in beelden kan ook, als kind is dát wat we als eerste kunnen.
   Daarna pas, volgt het schrift 😉

 21. Voor mij is het een overtuigend artikel. Deze zienswijze is niet nieuw, maar krijgt gelukkig steeds meer aandacht, zodat we ons door bewustwording kunnen bevrijden uit dit rad van leven en dood. De uitspraken van de verschillende autoren en de vele links in dit artikel komen o.a. overeen met de informatie in het boek “Alieninterview” dat ik pas geleden nog heb gelezen. Hier ook online te lezen: http://ovnis-usa.com/DIVERS/AlienInterview.pdf

  Mathilda O’Donell MacElroy, die de informatie net voor haar dood heeft doorgestuurd naar de schrijver Lawrence R Spencer, was toentertijd aanwezig bij de bekende UFO crash in Roswell in 1947 en had telepatisch contact met een van de Aliens, die de crash had overleefd. Bij het interview van Mathilda met de buitenaardse waren altijd 6 of meer officieren aanwezig en een stenografe. De tekst was natuurlijk top-secret en Mathilda stond onder een geheimhoudingscontract, maar net voor haar dood heeft ze de tekst dus geopenbaard. In het interview verteld de alien de geschiedenis van de mensheid en over het gevangen houden van de ziel in het net.

  1. Ja Monika het is mogelijk dat Lawrence R. Spencer het hele “Alieninterview” heeft verzonnen vanuit inspiratie gekregen door Ron Hubbard de grondlegger van Scientology, want hij was inderdaad overtuigd van het Zielen-vangnet. In het boek van L.Ron Hubbard:” Nach welche Pfeifen tanzen wir”, dat ik enkele jaren geleden al eens heb gelezen wordt inderdaad duidelijk dat hij overtuigd is van deze visie.

  2. SW Anand Coen, voorlopig is mij wel duidelijk dat alles complete bullshit is. Mensen proberen hun eigen hachje te redden, en met name die mensen die jarenlang de zaken hebben opgelicht, van beide kanten wel te verstaan! Dus, waar staan we nu? Wie moet wie overtuigen? Misschien is dat een onbegonnen missie? Aan beide kanten moeten leugens overwonnen worden…. Wie durft dat aan?

  3. euh neeh geen onzin, scientology was in den beginne zuiver (wetenschappelijk zelfs), vandaar dat het naderhand geïnfiltreerd en verziekt moest worden…

  4. @anna11 25.3 Je hoort de woorden Tarot, Crowley, Ron Hubbard en Scientologie en je schiet onmiddelijk in de automatische piloot en begint om je heen te meppen. Door te zeggen dat alles bullschit is wat van Crowley en Hubbard komt ga je zaken taboeiseren, waar juist enorm veel occulte (verborgen) kennis te vinden is. Of je het er mee eens bent hoe Crowley of Hubbard deze kennis hebben toegepast in hun leven is een totaal andere zaak.

   Je kunt met een hamer dingen maken of dingen kapot slaan, dat zegt niets over de hamer, maar meer over de gebruiker. Zo gaat het ook met occulte kennis. Je kunt door die kennis zorgen dat jij niet gemanipuleerd wordt of in de val gelokt wordt, zoals in dit thema met het zielen-vangnet. Je kunt die occulte kennis ook misgebruiken en anderen gaan manipuleren, zoals Crowley dit zeker vaak gedaan heeft.

   Desondanks is er zeer veel occulte kennis te vinden op de Tarotkaarten van Crowley en in de werken van Hubbard die je bij Psychologen of Soziologen nooit zult vinden, omdat ze deze hele dimensie (zoals jij) ontkennen.

   Als we hier het thema ” zielen vangnet “, onderzoeken (een zeer belangrijk kern-thema vind ik, omdat het hier uiteindelijk om je zielenheil gaat) dan bevinden we ons automatisch op een heftig occult gebied en zullen we daarom alle zijden hiervan moeten onderzoeken om tot een dieper begrip te kunnen komen. Door gelijk alles Bullschit te noemen ondersteun jij in principe de duistere kant hiervan, want die willen dolgraag dat het verborgen blijft.

 22. ‘Infiltrate Unfold and Exterminate’ zo boven zo beneden; dat schijnt zo’n beetje het favo clublied te zijn van de swiss cheese helle baasjes op aarde en ver daarbuiten, kwestie van patroon herkenning, operatie jaded jade helm in 7 zuidelijke staten komt binnenkort bij u langs deze zomer… Met veel moeite hebben ze met succes onze Geschiedenis weten te wissen, jade betekent Chinees, ze willen de fameuze zijde route handel weer opstarten, kosten wat kost, het gaat om de ‘outcomes’ weet je wel, ‘object oriented learning’, daar hebben vele emigranten, presidenten en generaals in de negentiende eeuw zich te pletter tegen gevochten en nu wij edu-techno suffies mogen er alsnog wereldwijd met gesloten ogen en plankje voor de kop er in tuinen, fb maakt meer kapot dan je lief is, beetje pavlov dwangmatig likken naar elkaar, daar scherp je je geest niet mee, dat is te merken, je kan het meten in de postings van de afgelopen jaren, de decline down the hill, alsof het er toe doet of je er bij hoort of niet, gelukkig heeft tante Moret met legendarische achternaam zonder dat ze het zelf wist in de voetsporen van haar geleerde wel gerespecteerde voorouders wat staggering opzettelijk verloren stukken historie naar boven weten te halen, je moet wel eerst je toestemming geven weet Captain startruckster Jane, maar beslissingen nemen op grond van geen kennis zal moeilijk worden, daar zit um de juridische kosmo natural law kneep voor de sneaks and creeps, ooit een werkelijk van binnen uit schone parasiet gezien? zelfs met een op zich goed lijf zal de lelijkheid van binnen naar buiten eruit blijven komen, dacht je dat het toeval is dat wij Chinese rotzooi via goedkope ‘sale’ outlets als de norm moeten beschouwen, zodat we niet meer het verschil weten tussen goedkoop en intrinsiek goed spul, daar is dat voor, wennen aan rotzooi, veel en vaak opnieuw moeten kopen en weg gooien, dusz onze eigenwaarde en eigenheid en weten waar we vandaan kwamen, wat er al lang gebeurd is, honderd duizend keer het zelfde rottige verrutte ratten rondje in de rondte in het carnival rad.

  http://clamfestival.com/wp-content/uploads/2013/12/carnival.jpg

  I-Leuren Moret: Jesuit’s origin in Babylon; Are Satanic Knights Templar for one world govt
  http://www.youtube.com/watch?v=0WxjTzT_VdM

  Leuren Moret: How to avoid Jesuits, U.S. & Russian mind control turning America into a NWO prison
  http://www.youtube.com/watch?v=5bWcYoUZeWM

  Quote Jaded; ‘ The end result of having a steady flow of negative experiences, disappointment, and unfulfillment fed into a person where they get to the point where their anger circuits just sort of burn out and they accept disillusionment. “The guy just sort of gave up on relationships. Jaded bastard.” ‘

  http://nl.urbandictionary.com/define.php?term=jaded

  http://www.thefreedictionary.com/staggering

  1. Hyper Alert, leg je eens toe op het weten over de Tarot, daar waar ale wereldse leugens en waarheden naast elkaar leven in hun kaarten pac !
   De onwereldsen staan verborgen op sommige kaarten, het is de/een spiegel van wereld geest, het lezen kun je beter aan iemand met ervaring over laten, al vorens er ongelukken plaats vinden, vriendelijke groet Jenne.

  2. Jenne, hopelijk bedoel je niet de Tarot van onze bastard (zionist) Aleister Crowley… Tarot is ook een religie, dus een soort hokus pokus, met goede elementen maar zeker met veel slechte elementen… Je wil niet weten hoeveel mensen in der nood van wanhoop dit soort (speel)kaarten raadplegen om antwoord te krijgen op hun vragen. Tarot, is net welke religie dan ook, oplichting pur sang…

  3. En Jenne, ik heb ze ook geraadpleegd in mijn wanhoop 😉 en het enige wat ze je vertellen is wat je al weet… Maakt ook niet uit welek kaart je trekt, want alle kaarten hebben uiteindelijk jezelf exact hetzelfde te vertellen. Dus gooi die kaarten maar in het haardvuur…

  4. Daarnaast moet ik wel opmerken dat het knap georganiseerd is. Maar uiteindelijk is het een soort van Ganzebord. Een spel die je nooit winnen kan, en ook niet moet willen kunnen winnen. Blijf bij jezelf, zie je eigen angsten, onzekerheden onder ogen, zie daarnaast dat we uit dezelfde bron afkomstig zijn, zie voorbij de aller arrogantie, ook met name hier op Wtk, blijf bij jezelf, bedenk dat als je oprecht bent, én waarin je dat bent weet je wel, want je hebt je geweten, blijf jezelf, blijf geloven in wie jij bent, blijf ook geloven dat wie jij bent, ook de ander is <3

  5. Anna II,

   Ik bedoel niks, het Tarot stamd van de Egyptenaren, en is een mogelijk heel misschien contact naar iets anders.
   Verkeerd gebruikt kan het kwaad doen, maar onderricht door een meester doet het je door alle dimensies snellen.
   Het is natuurlijk heel persoonlijk, en geeft toe aan je wensen, indien onjuist gebruikt.
   Ik ga slapen, en morgen ga ik vroeg op, en zwemmen in de middenlandse zee, dus eventuele antwoord morgen avond laat, groetjes Anna II, Jenne

  6. Jenne, nogmaals, de tarot is een perfect religie instrument, religie zoals wij het kennen is niet oke, dit zijn misschien de occulte geheimen, maar ze zijn feitelijk niet geheim, ji, nogmaals jij wéét, hoe het zit, wat je vragen zijn , wat je onzekerheden zijn, wáár moet jij voor kiezen. En ik weet meer dan 1000% waar we het dan over hebben Jenne. Daarvoor heb ik geen tarot nodig, ondanks…. Dus, laten we eerlijk zijn in al onze onvolkomenheden om een oprecht mens te worden, mét een geweten… Als we bereid zijn daar eerlijken open over te spreken, dan komen we misschien weer een stapje verder in gelukzaligheid. Voorlopig en ondanks alle verwikkelingen bijvoorbeeld omtrent Martijn, denk ik persoonlijk niet, dat het ergens anders over gaat dan waar het altijd al om ging…. Martijn kan zijn ervaringen delen, maar Martijn is hier ook een ééntriljoenste van onze samenleving, met zeker zijn bijzondere ervaringen… Hopelijk gaat dat ons ook wat verder brengen, maar tot dan, vertrouw op jezelf en je eigen geweten.

  7. En in een volgend leven wil ik wel jou zijn 😉 Wees dankbaar voor jouw intelligentie, voor jouw empathie, voor de combinatie van deze twee, voor jouw ouders die je toch maar deze basis hebben meegeven om dit allemaal te realiseren én te doorstaan… Je bent gezegent Jenne, ik hoop dat je weet dat je in dat opzicht ongelooflijk dankbaar mag zijn. Daarnaast zijn er velen, duizenden, miljoenen, die dit niet hebben kunnen realiseren… Ze zijn evenwel net zoveel mens als jou en ik…

  8. Heerlijk weer met jezelf in discussie Anna..?? Mijn hemel. 7 Reacties, waarvan 5 van jou!!

  9. Anna II, en anderen natuurlijk, heerlijk in zee gezwommen, had ik behoefte aan om even dat grote element water om me heen te voelen, even in de grote baarmoeder, ons oer water terug keren, één van de bronnen van het en daar door ons leven.
   Natuurlijk Anna ben ik dankbaar voor wat ik heb gekregen, en ik ga er ook heel voorzichtig mee om, en koester mijn herinneringen aan al die dierbare mensen.
   Ach Tarot is een manier van, net als elke religie, deze dogmatische denk patronen kunnen je alleen pijn doen, als je voor ze open staat, nou dat doe ik niet, het is zo ver en niet verder geen indoctrinatie gewenst, ik ben alleen enorm nieuwsgierig, ik wil weten, thats all.
   Het is moeilijk om te horen dat je van die slechte tijden hebt gekend, maar geloof mij, wij gaan allemaal door onze tranen dalen, zo is dat voor zien in ons te volgen paden, kijk dit is heel mooi, bergen en dalen ontmoeten elkaar niet, maar mensen wel

  10. Guido, 26.8, vind je dit een zelfophemelende medelding… mijn God… Wat is jouw maatstaf voor bijdragen? Jouw maatstaf? Misschien is het beter om even openbaar mee te delen Guido, wat er mis is met mij… En dat je geirriteerd bent tot en met, dat snap ik… Want persoonlijke belangen spelen ook nog een rol. Maar Guido, wees wijzer, en ga geen voorkeursbehandelingen uitspreken, want daar je het niet mee winnen. Vind dit dus ook een volledig misplaatste reactie. Je hebt mijn emailadres om daarover verder te communiceren. Dit klopt van geen kant , hoe dan ook, en neem je dit persoonlijk kwalijk!

  11. Probeer idd vooral niet het op jezelf te betrekken…! Zie 26.8..

 23. Er zijn veel godsdiensten en de voorgangers denken allemaal dat ze het bij het rechte eind hebben.
  Bijbel,koran enz. Ik weet het niet…..
  Wat ik wel weet “Het kan niet zomaar uit het niet zijn ontstaan. Er moet een SCHEPPER zijn”
  Hartelijke groet,

  1. mee eens, maar altijd wel interessant om visies te lezen. maar ik neem er alleen kennis van

  2. @Troost 27 Als iets, zoals jij beweert niet uit het niets kan ontstaan, maar dat daarvoor een schepper nodig is, dan is de volgende vraag: ” Hoe is dan de schepper ontstaan, uit het niets”?

 24. Angstzaaierij wat mij betreft. Geen enkele resonatie voor mij.

  Voor iedereen die meer wil weten over reincarnatie, adviseer ik de boeken van Michael Newton te lezen. Heel verhelderend en het bracht mij de overtuiging dat wij reincarneren en wel geheel vrijwillig.

  1. @Rijst, ondanks geen resonantie, wat je absolute goed recht is, ben ik wel benieuwd naar jouw mening over het een en ander. Ondanks dat ik hier vaak zelf in gebreke blijf, vind ik wel belangrijk dat dat ook uitgelegd kan worden. Misschien, maar hoeft niet, wil je jouw mening over het niet resoneren nog wat nader toelichten. Ik denk dat dat hulpvol kan zijn voor alle meelezenden. Hoe dank ook, niets moet, alles mag 😉

  2. @Anna11
   Zelf zeg ik niet zo snel dat iets niet resoneert. Mede omdat ik bij verschillende publicaties enige twijfel blijf voelen. Bij deze niet. Ik had meteen heel sterk het gevoel; klopt niet! Geen twijfel wat mij betreft deze keer. Voor mij puur angstzaaierij.
   Op websites zoals niburu.co ligt het er te dik bovenop. Daar worden met opzet bangmakende publicaties geplaatst. Op andere ‘wakkere’/ bewustmakende websites sluipen dat soort berichten er volgens mij per ongeluk (met de beste bedoelingen) door. Zo ook hier. Dat is mijn mening. Want ik bezoek deze website en ook sommige andere vergelijkbare sites regelmatig en graag en heb er ook al veel mooie en interessante artikelen gelezen.
   Na het lezen van de boeken van Michael Newton (of beter, na het eerste boek ‘De Zielenreis’ al) is bij mij het kwartje volledig en definitief gevallen; wij menselijke zielen reincarneren geheel vrijwillig (voor het ervaren van de uitdagingen die nodig zijn voor de groei van onze ziel) en zonder dat er sprake is van een zielen-vangnet of what’s so ever. Een veel fijner weten he?! 😉

 25. @Sendra schrijft op 21.1 : LIEFDE is het ANTWOORD ongeacht de VRAAG.
  Dat is zeer treffend in connectie met dit Zielen-vangnet.

  De (zwarte) magier Aleister Crowley heeft samen met de kunstenares Frieda Harris indrukwekkende Tarotkaarten ontworpen. De tarotkaart die onvoorwaardelijke liefde uitdrukt is de ” Ace of Cups” (zie Google). Op de afbeelding van de kaart staat boven de horizon het vangnet van de ziel afgebeeld. Crowley was op de hoogte van dit vangnet. De liefdesstraal uit de cup (gral)breekt dwars door het zielen vangnet heen en de ziel kan eruit ontsnappen. Verder is er op deze treffende Tarotkaart te zien hoe de cup uit het centrum van de Lotus oprijst.
  De lotus is het symbool van de circular rhodonea en representeert de opening van de bovenste chakra. Op mijn video ” Universal Spirituality” deel 8 ga ik verder in op deze circular rhodonea als uitweg uit het vangnet. Zie de links vanaf 4.40 min.

  https://vimeo.com/82547234

 26. Dit bijzondere onderwerp, met al zijn prachtige réactisch, vraagt om een muzikale omlijsting, ik denk dat Neil Young’s sprankelende gitaar solo met zijn universele telepathise trillingen van de Dead Man’s film heel passend is, het bediscusseerde onderwerp, is een moeilijk onderwerp, je denken vervalt snel in repeterende gedachten gang, die aan je zelf gericht zijn, maar o zo moeilijk te verwoorden zijn naar die andere toe, groet Jenne

 27. Zo is het maar net. Mensen creëren hun eigen hiernamaals, maar ook hun verder liggende mogelijkheden. Wantrouwen naar alles wat ons wordt voorgeschoteld, is dus passend. Als iemand je vertelt, dat de Greys van Zeta supermachtig zijn, dat de mens daar NIETS tegen kan beginnen, dan hoor je de indoctrinatie al doorklinken. Alles draait m onafhankelijkheid, om het relativeren van alle dogma’s. Ik zie u graag weer na de dood!
  Liefde en groet!

 28. Wat een zeer interessante aanvulling op dit artikel is, is de Anastasiareeks. Met name deel 4 is erg interessant in deze context. De Mens is wel degelijk bedoeld, een kroon op de schepping, geschapen naar gods ,,evenbeeld,,. Maar dan niet god die je van de bijbels e.d. kent. Als je eenvoudig je verdiept in de natuur, hier bent en dit tot je door laat dringen,als je je intenties gebruikt, beelden in je hoofd maakt en je dit alles tot in het diepste laat doordringen, hoe enorm bijzonder dit allemaal is, dan pas snap je deze verhalen. En daar is het de andere entiteiten om te doen volgens haar. Zij willen dit ook maar kunnen dit niet echt. Het lijkt erop. Het kunnen scheppen, creëren, de eigen wil, de intentie en niet te vergeten, de energie van de liefde. De Mens is heel bijzonder, het lichaam in combinatie met de geest/ ziel. Door veel verhalen wordt ook gesuggereerd dat wij gevangen zitten in dit lichaam en als batterij gebruikt worden. Maar als je bewust bent, gebeurt dit niet en is dit niet waar. En daarin zit het hem. We worden door allerlei systemen al heel lang onbewust gehouden en afgeleid. Dus wat kun je doen? Inderdaad niet naar het licht gaan:-) Maar wel gefocust blijven op wat je wel wilt zien en dat ook zien en verder creëren, in je dagdromen en in de realiteit. Dat werkt echt!

 29. @Anna11
  Zelf zeg ik niet zo snel dat iets niet resoneert. Mede omdat ik bij verschillende publicaties enige twijfel blijf voelen. Bij deze niet. Ik had meteen heel sterk het gevoel; klopt niet! Geen twijfel wat mij betreft deze keer. Voor mij puur angstzaaierij.
  Op websites zoals niburu.co ligt het er te dik bovenop. Daar worden met opzet bangmakende publicaties geplaatst. Op andere ‘wakkere’/ bewustmakende websites sluipen dat soort berichten er volgens mij per ongeluk (met de beste bedoelingen) door. Zo ook hier. Dat is mijn mening. Want ik bezoek deze website en ook sommige andere vergelijkbare sites regelmatig en graag en heb er ook al veel mooie en interessante artikelen gelezen.
  Na het lezen van de boeken van Michael Newton (of beter, na het eerste boek ‘De Zielenreis’ al) is bij mij het kwartje volledig en definitief gevallen; wij menselijke zielen reincarneren geheel vrijwillig (voor het ervaren van de uitdagingen die nodig zijn voor de groei van onze ziel) en zonder dat er sprake is van een zielen-vangnet of what’s so ever. Een veel fijner weten he?! 😉

  1. he, he, zo denk ik er ook over!

   Het doet me wel pijn aan de ogen zo een artikel te lezen. Ik word al tien jaar bewust bestreden door reptilians en greys zodat het licht gaat doven, maar ik blijf staan voor Licht en Liefde en dat is gewoon heftig.

   Echt raar zo een artikel, wtn heeft zelf Dan Winter naar NL gehaald en dan zo een artikel. Een tijdelijke bewustzijn verduistering?

   Mensen uit verschillende religies en plekken beschrijven hetzelfde Wit Licht en Vrede.

   Hi, maar het neemt niet weg, dat er ook brengers van vals licht bestaan, maar als deze wezens je scannen, dan heb je bewust of onbewust contract mee aan gegaan. Het verbreken van bewuste of onbewuste contracten is echt belangrijk om vrij te zijn en te leven.

  2. @Rijst, aangezien ik aan extreme slapeloosheid leidt, reageer ik nu maar even :0
   Wat moet je anders nog midden in de nacht, ga nu niet stofzuifen iig haha.
   ik heb mijn twijfel bij alles Rijst, en waarom? Omdat het niet resoneert…
   Daarmee is mijn resonantie natuurlijk niet maatgevend voor de waarheid.
   Hoe dan ook, ik volg vele artikelen hier, lees daarnaast ook de reacties, en ik constateer dat mensen in dat opzicht redelijk verdeeld zijn.
   Is dat erg? Nee, dat is niet erg, want de ervaring en het zgn weten van de ander is nooit maatgevend voor hoe jij, of ik, of een ander, moet interpreren.
   zie alle hier maar als een eye opener, en doe dát ermee wat bij jouzelf goed voelt.
   Ik hoop ooit op nog een topic danwel een artikel waar deze verschillende ervaringen besproken kunnen worden, omdat ik iig denk dat we daarin als mens meer overeenkomsten dan verschillen hebben….
   Jij bent net zo goed als welk ander individu dan ook, jij hebt jouw bewustzijn, bewustzijn is evenwel niet afhankelijk van de persoonlijke ervaring.
   Bewustzijn is bewust zijn, en is bewust zijn van dat je er bent.
   M<isschien hier nog tot ziens 😉
   En bedankt voor jouw bijdrage <3

 30. Heb veel mensen ontmoet met zogenaamd extra zintuig. Dat ze contacten hebben met de doden. Als het een zielenvangnet zou zijn klopt het met de zogenaaamde info die door komt want heb nog geen gesproken die door heeft dat we in slavernij leven. Allemaal volgzaam wat de MSM ons verteld. Dus als die groep vertelod dat je het licht moet volgen lijkt het mij juist de niet betrouwbare bron. Tevens ken ik iemand die juist die andere wezens heeft opgemerkt en is in de angst geschoten en erg religieus geworden. Ik ben zelf juist intuitatief juist vaak op tijd gewaarschuwd zodat ik mij geestlijk kon wapenen tegen bv new age bullshit. Kijk ik naar mijn leven en ervaring weet ik dat natural law klopt, dat we in slavernij gehouden worden en dat de meeste mensen zo’n laag bewustzijns niveau hebben dat ik wel weet dat ik met mijn vrije wil echt hier niet meer terug ga komen. Al ben ik nu ook niet vrijwillig hier. Ben mijn leven bewust dat we voor de gek worden gehouden en dat dit een matris is. En dit artikel geeft mij geen angst wel bevestiging wat ik al dacht. zal de bronnen nu ook gaan bestuderen om te kijken of ik nog wijzer van kan worden. maar ik heb al meer een plaatje in mijn hoofd met deel mensheid waar bijna iedereen het valse licht achterna gaat en het echte licht niet opmerkt. Wordt nu tijd dat ik hem op doek zet.

 31. beste guido,

  dank voor de energie die je overal insteekt,
  ik volg een lange tijd je mooie website met interessante, opbouwende artikelen, ik neem mee waar ik wat mee kan,de rest laat ik liggen, ik heb ook nooit de behoefte om te reageren op geplaatste artikelen maar ik vind dit toch wel een bijzonder onderwerp.
  ik weet dat iedereen de wereld op zijn eigen manier beleeft, ik heb de afgelopen jaren veel gelezen, bekeken, beluisterd en met die informatie kleur ik mijn wereld in, in die wereld is er een gids die mij begeleid dit leven en mij subtiel weer op mijn gekozen pad zet als ik er weer eens vanaf dwaal.
  een gedeelte van mijn ziel ervaart dit leven in dit lichaam,het grotere deel ervan verblijft in de lichtsferen. het schijnt zelfs te kunnen dat je ziel zich in meerdere stukjes opsplitst om meerdere levens op verschillende plaatsen te kunnen ervaren. in mijn wereld ervaar ik ook, soms, de energie van mijn vrouw om mij heen die een aantal jaren geleden op veel te jonge leeftijd is overleden, en ik reken er dan ook op dat als mijn tijd daar is gekomen dat ze mij op komt halen,
  maar dan zal ik haar eerst aan een kruisverhoor moeten onderwerpen of het wel echt mijn vrouw is en geen streek van 1 of andere grey die mij wil meelokken naar het zielenvangnet, de lichttunnel, die tunnel, als ik er tekeningen of schilderijen van zie mij zo`n groot heimwee gevoel geeft dat de tranen me bijna in de ogen kunnen schieten.

  ik ben zeker niet met tegenzin op de aarde, ik voel dat ik hier met een reden ben, in mij heerst een grote drang om liefdevol om te gaan met mijn omgeving, met mijn kids, mensen in mijn directe omgeving, met de natuur, de dieren, een drang om te helpen daar waar ik kan. maar goed, zoals ik al zei, iedereen beleeft de wereld op zijn eigen manier en dit is mijn beleving, maar hoe komt het dan dat dit artikel mij zo tegen de borst stuit?

  ik weet dat we elkaar allemaal spiegelen, dus dit is duidelijk iets wat mij op de 1 of andere manier raakt. ik vind mezelf heel openminded maar dit, ik weet niet goed wat ik er mee aan moet, net een tandje te ver denk ik. de mensen die dit naar buiten brengen zijn mensen met een diepe kennis, volgens mij heeft marcel messing er ook eens wat over geschreven, jammer alleen dat er wel word gewaarschuwd om niet mee te gaan naar de lichttunnel,maar niet hoe we het dan wel moeten aanpakken? als het zover is zal ik mijn eigen ‘instinct` gaan volgen, wat kunnen we anders?

  dankjewel guido dat ik hier mijn hart even heb kunnen luchten, en ben eigenlijk wel benieuwd hoe jij zelf in dit onderwerp staat? ik hoop niet dat je me te brutaal vind met deze vraag, is zeker niet mijn bedoeling.
  mvg marcel.

  1. dank Marcel; het artikel in het Engels resoneerde met me. Meer dan het aanbieden hier op de site kan ik dan niet doen. Feitelijk moet ik bij de kop een vraagteken zetten, vanuit de gedachte dat iedereen bij zichzelf, zoals ook in de inleiding genoemd, kan voelen. Kan DOORvoelen wat een antwoord op deze vraag zou kunnen zijn.. Reïncarnatie of karmische kringloop als een hamster in een kooi..? (vraagteken)

   Er vanuit gaande, dat wij niet weten dat en of er intelligente levensvormen bestaan, die VER op ons voor lopen, en wellicht minder vriendelijk zijn dan wij dat zouden zijn, kun je je voorstellen, dat er wellicht ook een ras is dat parasiteert en onderdrukt, manipuleert. Analoog aan de lezingen/informatie van Martijn van Staveren, kan ik alleen maar naar voren halen wat me daarin -in dit verband- het meest en diepst raakte..
   De krachten die hier op Aarde zijn in het kader van HUN onderdrukking van ons, zouden best wel eens uit kunnen zijn op de controle van één van de grootste lichtwezenrassen uit het heelal.. WIJ!
   De Liefde die wij als grootste scheppende kracht in ons hebben en zelfs tot op vergevingsniveau kunnen manifesteren (!!), is voor ons ‘gewoon’. Maar voor sommige andere, minder vriendelijk kosmische rassen, volstrekt vreemd.. Maar toch kunnen zij intelligent-sterker zijn. En dus ons onder controle hebben.. Via de spiegeling van onszelf; we creëren onze eigen gevangenis.. Met onze goddelijke scheppingskracht..! Is het geen mega-intelligente manier om een gevangenis te creëren..?? De nieuwe kleren van de keizer…!!

   Een lang verhaal kort.. Complimtenten voor ons, dát we onderdrukt worden. Wakker worden en een stuk BEWUSTER, zou helpen, ergo, is NOODZAAK. En kijk om je heen.. Zijn we niet allemaal aan het wakker worden.. Sommigen zijn zó wakker, dat ze niet meer weten zelfs, dat er van onderdrukking sprake zou kunnen zijn; het past niet eens meer in hun mind-setting.

   M.i. gaan we allemaal die kant op.. Vanuit onze grootsheid, zojuist besproken, zijn we in staat geweest deze periode vooruit te zien, ja zelfs te creëren..! De grote fotonenwolk waar we doorgaan..? Waarom zouden we die niet zelf gecreëerd kunnen hebben, op het ‘moment’ dat we ‘wisten’ dat dit onze toekomst zou zijn..? Vooruit kijkend in tijd, wetend wat er zou gaan gebeuren, deze lichtkamer met ‘ge-upgrade’ lichtfrequenties laden en er met ons zonnestelsel, precies in DIT tijdsgewricht doorheen suizen.. Gevolg?

   Een stijgende frequentie, waartegen lagere vibrationele en parasitaire levensvormen geen verweer hebben.. Ze laten ‘los’.. Alsof je een bloedzuiger van je arm schudt. En wie weet, hoeven we niet eens meer te schudden…!! Doordat de hogere frequentionele sfeer waar we in terecht komen, ervoor zorgt, dat het geen leven is, dáár in die hogere frequenties, voor super-intelligente, manipulerende parasieten..!

   De matrix van gevangenschap.. Voor mij spreekt het verhaal boven, vanuit diverse hoeken en personen (niet de minste!) gezien, me erg aan. Zijn waar je bent, in essentie jezelf bekrachtigend, is voor ALTIJD essentieel. Andersom gezegd: je bent niet zomaar ‘ergens’..
   Kortom, lees, voel, laat los en voel nog eens. Bekrachtig jezelf, door NIET over jezelf heen te kijken.. Heb het zelf-vertrouwen jezelf als God-creator te zien. Speel eens met de gedachte en let op je gedachten.. Kraak je je eigen mogelijke potentiële kracht/macht af.. Wijs je die wellicht zelfs af..?

   De Prison Planet is het alleen maar, doordat gewerkt wordt met de spiegeling van ONZE EIGEN KRACHT TEGEN ONS.. Dat is inmiddels, ná 7 jaar deze site gemaakt te hebben, met ruim 2500 artikelen, wel mijn conclusie. We worden met onze eigen kracht in de maling genomen.. Sta dus op en sla die spiegel in gruzelementen.. Want die spiegel toont alles wat krachtig is, als zwakte..!
   Een lang verhaal Marcel, maar hopelijk vind je er zaken in, die antwoord geven op je vraag..! Het ga je goed!

  2. Het is niet aan mij gericht dit mooie schrijven, maar neem de vrijheid van respons, mooi en helemaal waar Guido, je hebt het in je, op dit denken drijft de WTK site, groet Jenne

  3. Marcel,

   Ik heb na het lezen van het artikel lang nagedacht en wist niet goed wat ik er mee aan moest. Totdat ik vandaag jouw reactie las. Jouw reactie verwoordt precies mijn gevoelens over het artikel en ook hoe ik in het leven sta. Er wordt wel gezegd dat we moeten oppassen voor de lichttunnel en het witte licht, maar er vervolgens niets tegenover stellen? Angst overheerste naar mijn mening in het artikel. Ik geloof ook niet in het vangnet, maar of dit vangnet er wel of niet is: Geen enkel vangnet kan liefdevolle zielen tegen houden om verder te gaan op die mooie reis. De bron zit in ieder van ons. Blijf in contact met je bron! Dan weet ik zeker dat geen vangnet ons tegenhoudt, maar wij juist steeds verder gaan in onze ontwikkeling om te worden wie we zijn! Bedankt voor het delen van jouw verhaal!

  4. Zou de eerste aanval niet een aanval van onszelf op onszelf zijn geweest? Zouden wij van het machtige wezen dat wij zijn,{ we namen een handje vol aarde, bliezen er onze adem in en wekte de stof tot leven!!} onszelf van Schepper tot schepsel gedegradeerd hebben? Zijn wij niet dader en slachtoffer ineen?

 32. Hoi, Ooit gehoort van Andrew Bartzis? Hij is een galactic historian en kent de geschiedenis van de aarde tot miljoenen jaren terug. Er is zeker zoiets als een zielen net, alleen omschijft hij het anders. Het is voor mij onmogelijk om ook maar enige helderheid te scheppen over dit onderwerp omdat het te groot is om te bevatten maar gelukkig bestaat er youtube.

  Ik kan iedereen aanbevelen zijn interview sessies met Lance Whyte te bekijken. Het is een flinke zit, ruim 10 uur maar daar krijg je ook wat voor terug. Dit beantwoord al je vragen en meer: http://www.youtube.com/watch?v=ioGxyeyuHco

  1. Marcel en Guido,

   Allebei prachtige reacties, trouwens ook van anderen op dit artikel.

   Guido, vooral de op één na laatste alinea van jou beginnende met:’kortom, lees, voel, laat los’ en ‘bekrachtig jezelf”heb het zelf – vertrouwen’ enz. spreekt mij erg aan.

   Ik heb het al vaker gezegd: Daar ligt volgens mij de sleutel. Degene die niet of te weinig van zich – zelf houden zijn kwetsbaar/vatbaar voor manipulatie van kwaadwillenden, zowel op als buiten de aarde en/of vanuit andere dimensies.

   Vandaar nogmaals de zeer eenvoudige maar i.m.o. zeer doeltreffende methode om (ons)(je)zelf te bekrachtigen (verheffen) en te bevrijden van welke macht dan ook, middels onderstaande, dagelijks minstens 10 keer door mij(voor de spiegel) uitgesproken affirmaties:
   1. Ik hou van mij
   2. Ik vertrouw op mij
   3. Ik ben God (we zijn allen één dus zijn we allemaal Goden en Godinnen)

   Er zullen vast mensen zijn die zo geconditioneerd in hun denken zijn dat ze niet kunnen geloven dat het zo eenvoudig is. Tegen hen zou ik willen zeggen: ‘probeer het eens zes weken lang, baat het niet, dan schaadt het niet.’

   Waarom zou een oplossing ingewikkeld moeten zijn?

   Hoe meer mensen deze of een andere methode gebruiken die op hetzelfde neer komt, hoe eerder we samen met Gaia de 3e dimensie ontstijgen.

 33. ik heb een vraag. Is er iemand die hier reageerd, of dit leest met een bijna dood ervaring? En een, in of door de tunnelervaring heeft gehad? Want dit verhaal zet dan wel je gevoel en ideeen en geloof op zijn kop!

 34. Tja… in mijn optiek ben je zelf de baas en kies je er zelf voor om al dan niet opnieuw te incarneren, afhankelijk van wat jij denkt dat goed is voor je ontwikkeling. Wie weet is dit ook weer een theorie va het kwaad of de argonten of CIA of boze geesten of wie dan ook om “ons” erin te luizen. Laat je niet bang maken, aar volg je eigen gevoel. Angst is een slechte raadgever, ook als je dood bent!

 35. Schone schijn, aan al jouw spelen
  geef ik me gewillig over.
  And’ren hebben vaste doelen,
  ik heb reeds genoeg aan leven.

  Al wat ooit mijn zinnen streelde,
  lijkt me niet meer dan gelijkenis,
  van ’t Oneindige en Ene,
  dat ik steeds in mij bespeurde.

  Zulk een tekenschrift te lezen
  zal me steeds het leven lonen,
  want het Eeuwige, de Geest,
  weet ik in mijzelve wonen.

  Hermann Hesse

  1. Mooi,
   Steiner zei ooit, ´iedere keer veranderd de wereld zo (geografisch, klimaat, andere planten, andere dieren…dat komt door de zon)dat de terugkomende ziel iets te leren heeft´.
   Andere trillingsfrequenties…
   Verder geloof ik, dat mijn bewustzijn ervoor zorgt dat ik invloed zal hebben op de volgende manifestatie van mijn ziel(energie). Dus die ‘plek’ zal er anders eruit zien, dan nu. Het is een proces, liefde en vertrouwen, overgave, zijn volgens mij daarin niet onbelangrijk.

 36. Het is idd aangewezen ook met die mogelijkheid rekening te houden. De realiteit is: niemand weet wat er gebeurt na het afsterven van ons lichaam, we kunnen als bewuste mens, alleen maar op onze intuïtie vertrouwen en op dat van onze medestanders. Wat mijn ervaring en intuïtie me zegt is dat je het licht niet moet volgen, maar dat je zelf het licht moet zijn. Dan pas zal je klaarheid rondom jouw zien en het licht dat op jouw afkomt kunnen beoordelen.

 37. Wat ik begrepen heb…dat het juist belangrijk is dat je vorig levens herinnert, uiteindelijk je lichaamsvibratie verhoogt en daar uit ontstaande groei naar je hogerbewustzijn dan kun je dat vangnet omzeilen…echter spelen er natuurlijk nog wat andere dingen mee…maar benoem even een kleine reactie op het thema…

 38. Ik denk dat LIEFDE de graadmeter is, ook zo voelbaar, zeker aan de andere kant! Het duistere kan LIEFDE niet nabootsen, wel een lichtbundel etc. maar de LIEFDE niet. Ik ben al zo vaak uit mijn grofstoffelijk lichaam geweest en duisteren ervaren. Je kunt er met de LIEFDE gewoon doorheen gaan hoor, het duistere valt gewoon in stukken/in duigen of staan heel raar te kijken dat ze geen vat op je hebben! Laat je angsten maar varen (dat zou een valkuil kunnen zijn), INTELLIGENTE LIEFDE, daar gaat het om en dan gewoon voelen waar je heen wilt gaan, eventueel kun je ook een mantra van LIEFDE in je laten klinken en de focus naar wie Jij Bent nl: LIEFDE!

 39. IJzersterk artikel en helder geschreven. Ik ‘geloof’ dit idd. Ik voel me al zo jarenlang misleid, en wat je uiteindelijk wilt, als ‘mens’-zijnde is VRIJHEID.

 40. In de metafysische boeken van Jozef Rulof (zie http://www.rulof.org )wordt dit hele mysterie van “doodgaan” en geboren worden tot in detail beschreven. Wij hebben ons ontwikkeld vanuit een eencellige met de Goddelijke vonk erin, op de eerste kosmische afstemming. Hebben tig planeten al gehad en bevinden ons nu op de derde kosmische afstemming, de aarde. Wij zijn op aarde in het oerwoud, eerste graad, begonnen en evolueren naar het blanke ras, de zevende graad. Echter wij houden ons door ons karma gevangen. Moeder aarde houdt ons vast omdat wij goed hebben te maken. Daarna komen wij pas vrij van de aarde waarna we weer verder gaan. Echter de innerlijke afstemming bepaald dan waar we heen gaan, naar een lichtende sfeer of een duistere sfeer. Daar bereiden we ons voor om naar de vierde kosmische afstemming over te gaan en evolueren verder tot de zevende kosmische afstemming waarna we in het Goddelijke Al overgaan. Dit is o.a. de weg die Jezus Christus als eerste voltooid had. Die ons dit voor 2000 jaar al had willen verklaren die echter de mond gesnoerd werd, men heeft Hem vermoord.

 41. Reeds jaren spreek ik beperkte kring over het vinden van “de exit”als zijnde het doel van een mensenleven; je krijgt maar één kans en dat is dit leven om dit te bewerkstelligen! droomyoga is één mogelijkheid om te leren jouw bewustzijn intact te houden tijdens de overgang(sterven). Check ook het werk eens van de ondertussen bekende Dolores Cannon(hypnotherapeute)
  Let echter op voor het ontkrachten van jezelf in deze materie want we hebben een oneindig potentieel in ons dat wacht op exploratie en ac tivatie(bvb het realiseren van het Regenbooglichaam(boeddhisme).succes!

 42. Dan is de zogenaamde ziel in ons de begrenzer van het menselijk lichaam? Is het een instrument om ons vast te houden van groei? Kan het gezien worden als een soort Rubiks puzzle, die is op te lossen en wij ons uit deze gevangenis kunnen bevrijden? Massa is denkbeeldig, maar worden wij door deze ziel vast gehouden aan het denkbeeld van vaste massa? Is de aarde de aarde zoals wij het waarnemen?

  En wat is er als wij uit deze matrix kunnen ontsnappen? Wat is er dan? Kunnen we de rest bevrijden? Zomaar wat overwegingen die mij bezig houden.

 43. Paul Simon – Afterlife

  After I died, and the makeup had dried
  I went back to my place
  No moon that night
  But a heavenly light shone on my face
  Still I thought it was odd
  There was no sign of God just to usher me in
  Then a voice from above
  Sugar coated with love, said, “Let us begin”
  You got to fill out a form first
  And then you wait in the line
  You got to fill out a form first
  And then you wait in the line
  Okay, a new kid in school
  Got to follow the rule
  You got to learn the routine
  Woah, there’s a girl over there
  With the sunshiny hair, like a homecomin’ queen
  I said, “Hey, what you say?
  It’s a glorious day,
  By the way how long you been dead?”
  Maybe you, maybe me
  Maybe baby makes three
  But she just shook her head
  You got to fill out a form first
  And then you wait in the line
  You got to fill out a form first
  And then you wait in the line
  Buddah and Moses and all the noses from narrow to flat
  Had to stand in the line
  Just to glimpse the divine
  What you think about that?
  Well it seems like our fate to suffer
  And wait for the knowledge we seek
  It’s all his design, no one cuts in the line
  No one here, likes a sneak
  You got to fill out a form first
  And then you wait in the line
  You got to fill out a form first
  And then you wait in the line
  After you climb, up the ladder of time
  The Lord God is here
  Face to face, in the vastness of space
  Your words disappear
  And you feel like swimming in an ocean of love,
  And the current is strong
  But all that remains when you
  Try to explain is a fragment of song
  Lord is it, be bop a lu la
  Or ooh poppa do
  Lord, be bop a lu la or ooh poppa do
  Be bop a lu la

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.