Advertentie

Ik moet wat bekennen: ‘I am your fool’..


tessa cosmic woman in elkaarTessa Koop begon haar loopbaan in de journalistiek. Ze was in 2008 medeoprichter van WantToKnow.nl en 2016 staat voor haar vooral in het teken van het verschijnen van haar boek ‘Cosmic Woman’. Ze deed de afgelopen jaren zoveel persoonlijke kennis op over wie we zijn, waar we vandaan komen en waar we naar op weg zijn, dat ze besloot zich te wijden aan het uitdragen en delen van deze informatie. Ze doet dat op uiterst toegankelijke wijze en vooral op haar eigen wijze, met een heel praktische inslag en dito voorbeelden..

Tessa: “Voor Cosmic Woman is het universum haar ‘speeltuin’. Ze volgt niet het pad van een ander maar ze definieert ‘Kosmisch Bewustzijn’ op haar eigen manier, in harmonie met het universum. We zijn geboren als scheppers van oneindige mogelijkheden, maar we zijn ook geboren om wijs te zijn, vrij, krachtig, gezond en happy. We zijn niet geboren als makke schapen of als robots. Ik hoop dat ik je mag inspireren een Cosmic Human te zijn in een holografisch universum.”
Meer informatie:
www.cosmicwoman.nl

* * *

x

‘I’ve got another confession to make

I’m your fool

Everyone’s got their chains to break

Holdin’ you’

– Foo Fighters

x

x

Ik moet wat bekennen: ‘I am your fool’..
x

2016 © Tessa Koop/deze versie WantToKnow.nl/be

x

Ik betrapte mezelf laatst op iets. Ik had jouw ´goeroe´ willen zijn, ik wilde ‘beroemd’ worden met Cosmic Woman. Ik wilde dat heel veel mensen mijn columns zouden lezen en dat deze veel ‘likes’ zouden krijgen op social media. Ik had gewild dat héél veel mensen vooraf mijn boek zouden bestellen. Dat de crowdfunding een groot succes zou worden. De media het massaal zouden oppikken. Ik geïnterviewd zou worden in bladen als de Happinez, Marie Claire en CHANGE. En ik realiseerde mij dat ik erg teleurgesteld zou zijn als dit niet ging gebeuren. En dat het hoog tijd is mezelf van de troon te stoten, door dit aan jou te bekennen.

canyon water streamIk moet nog wat bekennen. Ik had ‘speciaal’ willen zijn, anders dan de rest: verder, beter, hoger, wijzer, meer verlicht. Ik had een revolutie willen ontketenen. Groot succes willen hebben.

Ik moet nog wat bekennen. Ik had mensen willen laten zien dat ze het mis hadden. Dat het wel degelijk mogelijk is deze materie ‘sexy’ te maken voor een groot publiek. Ik had mijn uiterlijke ‘schoonheid’ in willen zetten om mensen te bereiken, nieuwsgierig te maken, te prikkelen.

Ik moet nog wat bekennen. Ik had de wereld willen veranderen, mensen wakker willen schudden. Ik had de ‘andere’ ‘nieuwe’ Susan Smit willen zijn. Succesvol. Mooi. Erkend. Gezien.

Maar ik moet nog wat bekennen: I am your fool. Ik vertel jou niets nieuws met mijn boek Cosmic Woman. Ik ben niet beter, verder of meer speciaal en gezegend dan jij. Het maakt voor jou niet uit of je ‘Cosmic Woman’ nu wel of niet koopt. Voor jouw weg krijg je precies datgene aangereikt wat jij nodig hebt. Ik moet bekennen dat ik had gedacht dat het boek veel eerder klaar zou zijn. Ik had gedacht dat ik veel eerder ‘verschil’ had kunnen maken. Dat mijn harde werk veel eerder ‘beloond’ zou worden. Ik had gedacht dat ik veel eerder spiritueel gegroeid zou zijn.

Gisteren in de Zara met mijn peuter van bijna vier, ontdekte ik dat ik mentaal en emotioneel niet altijd in balans ben. Dat het mij niet altijd lukt kalm en gecentreerd te blijven. Wat er ook gebeurt. Ik voelde agressie in mij opkomen. Het vuur uit mijn ogen spuwen. Ik voelde de hormonen door mijn lijf gieren, omdat ik bijna ongesteld moet worden.

Everyone’s got their chains to break

Holdin’ you

Laatst werd ik moe van mijzelf op Facebook. ‘Moet je mij zien mijn best te doen om ‘mijn’ boek onder de aandacht te brengen. Mensen verbonden te houden met het creatieproces.’ Nu is het nog mijn drijfveer, maar hoe zou ik mij voelen als ik niet langer meer de hoop zou hebben van mijn passie mijn werk te maken, te kunnen leven van mijn boeken, van mijn workshops en mijn lezingen? Hoe voel ik mij als blijkt dat ik in feite niks nieuws heb te melden? Niet met dè methode voor een ‘verlicht’ leven kom. Hoeveel kleur heeft mij nu-moment als ik ‘gewoon’ Tessa blijf? Als ik onopgemerkt blijf? En niemand in feite op mij zit te wachten?

Oog in oog met.. onsterfelijkheid..
Op dat soort momenten, waarin ik mij een gevangene voel van mijn eigen eisen, verwachtingen en gedachten. Dan ben ik toch zo blij met de oude kosmische kennis die in mij en in de wereld ontwaakt. Succes kan ophouden, schoonheid kan vergaan, beroemdheden worden vergeten maar mijn innerlijke wereld, wie ik werkelijk ben, mijn verbinding met de kosmos… dat kan niemand mij afnemen.

Daarom bestaat er ook niet zoals iets als dé realiteit,
maar alleen mijn ervaring
van de realiteit.

‘Succes’ krijgt een hele andere betekenis in het licht van bewustzijnsgroei. En het ego mag nog leren dit niet te verwarren met ‘aardse’ successen. Hoe ‘groot’ of hoe ‘klein’ ik ben, maakt geen verschil in de goddelijke bestiering. Ik ben geliefd. Deel van de Schepping. Alles ligt besloten in het AL. Alles is in essentie niet meer of minder dan: energie. Ik BEN energie.

Als dat zo is dan heb ik de keuze om mijzelf te bevrijden. Het meeste lijden komt voort uit: ik wil iets dat er niet is, of ik heb iets wat ik niet wil. Maar ook: in het vergelijken van onszelf met de ander. We krijgen in het leven allemaal onze ´inwijdingsproeven´ aangereikt. De een lijkt daarbij meer of minder gezegend of beproefd dan de ander.

Daarom kunnen we ons gepasseerd voelen, aan ons lot overgelaten voelen, alleen en eenzaam voelen. Maar het is de kunst onze hersens niet te breken op de vraag: ´Waarom overkomt mij dit?´ Maar: ´Hoe ga ik ermee om?´

boat water grassAls hoofd en hart met elkaar verbonden zijn, snappen we op een dieper level de betekenis van onze beproevingen. En dus ook: het geschenk dat erin ligt verscholen. Bezien vanuit energie daagt iedere les ons uit onze frequentie te verhogen, zodat we onszelf herinneren wie we zijn, toegang krijgen tot hogere waarheden, onze psychische vermogens, nieuwe antwoorden, oplossingen voor onze problemen, grotere creatiekrachten, inzicht in onze missie, et cetera.

Hoe mijn ‘beloning’ ook komt, ik weet dat mijn ego dat nooit zal kunnen bedenken. Maar dat is tegelijkertijd zo een bevrijding: Relax! Nothing is under control!

Vanmorgen reed ik in de auto op weg naar mijn werk. Ik keek naar buiten naar de zon, die prachtig ineen geklampt zat tussen twee wolken. Het raakte mij in mijn hart en gaf mij het gevoel dat ze scheen, al-een voor mij.

Ik weet niet waar Cosmic Woman mij nog gaat brengen, maar ik voel mij ontzettend dankbaar voor wat het mij tot nu toe heeft gebracht. Bij de zon in mijzelf en kijk eens hoe mooi hij straalt, ook voor jou 🙂

Liefs,

Tessa

www.Cosmic Woman.nl
mail@cosmicwoman.nl

27 gedachten over “Ik moet wat bekennen: ‘I am your fool’..

 1. Geachte Tessa, toen wij uit Rotterdam vertrokken op de Edam die ouwe schuit,
  een liedje vol goedkoop sentiment, waarbij mij de tranen over de wangen rollen, ja ja Ketelbinkie !
  Ik wil maar zeggen geef je zelf over aan het leven, en leef gooi hem in zijn 6e versnelling en vlieg door de denk en gedachten wereld, kijk nooit achter om, en lees mijn liefje onder anderen, en de Zon tussen de wolken, ja ja ken je de tekst van O sole Mio, waar na een enorme regen bui, alles heerlijk fris is na die bui, en het eerste licht van o sole mio over het voorhoofd van zijn geliefde strijkt.
  Ik vind dit schrijven onnodig, want ieder weldenkend mens ziet en leest in welke moeilijke créatieve problemen je je begeven hebt.
  Komt tijd komt raad, ik zeg het vaak tegen mensen waar mee ik werk, neem een stapje terug en beschouw je wereld van werken, en dan op eens bang pam boem, daar is hij de opening, en soms helpt een beetje agresieviteit gebracht met veel vrouwelijke charme enorm, groet en bedankt voor je +/- openheid, Jenne

 2. Nouh gewoon blij opgelucht dat Tessieh weer terug in de wtk aether is als Tessieh, zo simpel kan het wezen, en vergeet niet dat er nog zat off spin is te behalen hieroooh hoor, vooral als je het er totaal niet om doet gebeurt het, nu dusz ineens, moet je maar rekenen, zo gaan die dingen vaak. Jenne kwam met een am mer cain verhaspeling, komt een dijk van een nummertje uit tevoorschijn, uit de online muzen grabbel machine, street and style gaan prima samen, spannend mengsel, stijl zonder een tikkie ordie is saai, ordie zonder stijl is bwàaaàk meestal, diep gaan is een teken dat je stijl omhoog kan zodra het moment zich ineens aandient, constant hoog moeten blijven is valangst dusz zakangst, sinus hormonen voorjaars gekte, mijn pa dreigde muh vanavond al naar dokter Pol te sturen, gerenommeerd afknijper, met ondergemonteerde geluidseffecten, mijn zus zegt van niet, dat dat echt was, wat je niet wil horen, krregggggghhhh stainless chirurgisch knijp staal door kraakbeen geluid, bah, oh kun je niet een vleugje straatkat door je model foto doen, doet ut hum, net als zware shag en een 3 dagen baardje bij sommige trendy dokwerker kerels;

  Oasis – Put Yer Money Where Yer Mouth Is (album version)
  https://www.youtube.com/watch?v=BJysUmttrRI

  http://www.kro-ncrv.nl/jinek/seizoenen/seizoen-2016/30-144438-24-02-2016/290-112212-waar-komt-angela-groothuizen-nu-echt-haar-bed-voor-uit

  Robotpak maakt dokwerkers supersterk
  http://bird.nl/?p=385

  ‘well maybe not this guy’
  http://esq.h-cdn.co/assets/15/11/980×490/landscape-1426250306-hipster.jpg

  top off spin met maria, de suggestie is x-ie, ondersteund door beetje echt zo hier en daar, tot op hoge leeftijd haalbaar;
  http://xbox360media.ign.com/xbox360/image/article/616/616175/top-spin-2-20050518021659950.jpg

  Oasis – Listen Up (album version)
  https://www.youtube.com/watch?v=cyVMQ-1lJ6c

  1. begint wat druilerig, vanaf secondje 40 turn it up, over bevrijding de malus male G sleutel van de female en de kosmos;

   Oasis – Turn Up the Sun (Album Version)
   https://www.youtube.com/watch?v=xmuNN_raYKE

   “Turn Up The Sun”

   ‘ I carry madness
   Everywhere I go
   Over a border
   And back to the snow

   So if you see me
   And I look right through
   You shouldn’t take it
   As a reflection of you

   Come on, Turn up the sun
   Turn it up for everyone
   Love one another
   Love one another

   The boys in the bubble
   They wanna be free
   And they got so blind
   That they cannot see

   But I’m not your keeper
   I don’t have the key
   I got a piano
   I can’t find the C

   Come on, Turn up the sun
   Turn it up for everyone
   Love one another
   Love one another ‘

   http://www.encyclo.nl/begrip/bonus%20malus

 3. Mooie bekentenis en ook wel enigzins herkenbaar.

  Maar tegenwoordig begrijp ik dat we graag gezien willen worden omdat we denken dat als we gezien worden we dan gelukkiger zullen zijn. Maar geluk ervaren komt van binnenuit en is niet afhankelijk van externe factoren. Hoe meer we naar binnen gaan, hoe meer verbinding we met onze eigen hogere aspecten leggen hoe gelukkiger we zijn. En opeens zien we dan dat geld, bekendheid etc. allemaal onnodig zijn.

  Ik heb mijn eigen proces hierin omschreven in dit artikel, het was voor mij een proces van drie stappen. http://achterdesamenleving.nl/zelf-leren-channelen-deel-1/#.Vw69zzCLSUk

 4. Mooi Tessa echt…
  Weer met beide benen op de grond, een echt mens 😉
  Engelen willen we allemaal zijn, maar dat zijn we al…
  Aarden in earth, birth = be earth.
  Liefs

 5. https://www.youtube.com/watch?v=VjEq-r2agqc
  Het is mooi dat je mensen wil inspireren en je bent eerlijk! Vallen en Opstaan, nederigheid en doorzettingsvermogen zijn nodig en iedereen in zijn of haar Eigen Kracht staan. Boeken worden niet veel meer gekocht: iedereen zit achter de computer of telefoon. Oude boeken kan je niet meer kwijt, straatbibliotheken zijn propvol en tweedehandswinkels nemen ze niet meer aan: alleen de papiercontainers blijven over. Zonde, vooral voor oude boeken met echte geschiedenis erin. De meeste mensen hebben nooit een buitenaardse gezien, ik ook niet en daarom zijn ze niet belangstellend. Zou je niet het boek zelf kunnen laten drukken in een kleine oplage en een beetje dunner? Alle goeds gewenst, ook voor je kinderen, man en vrienden.

  1. Inderdaad Akoeta, eerlijkheid is waar het om gaat…
   Dat velen dit zich naar in de oren, ogen en andere zintuigen mogen knopen 😉

  2. Het probleem waar de mensheid tegenaan loopt ogenschijnlijk, is dat eerlijkheid niet loont.
   Eerlijkheid, dus je geweten volgend, loont misschien niet, in de zin dat het geld en dus materialiteit oplevert.
   Ik weet dat er meer dan genoeg mensen zijn, die ondertussen rijk genoeg geworden van onze oa hypotecaire systteem, een huis bezitten, en tja als je dat bezit wat dan nog te verliezen…
   Wie dan leeft, wie dan zorgt…
   Wat een gedachtengang…
   Daarmee gaan we de wereld niet veranderen, hoezeer ook deze (sub)rijken denken gewaarborgd te zijn.

  3. Hoi Anna, het is moeilijk om eerlijk te zijn, al een baan verloren en niet aangenomen daardoor. Het begint klein, maar wordt steeds groter. Je kinderen proberen je te dwingen: Zeg maar dat ik ziek ben tegen school, de telefoon gaat, “ik ben er niet” hoor ik enz. Dan heb je nog negatieve gevoelens en als je er niks mee doet voor de lieve vrede, ben je eigenlijk ook aan het liegen. Verder is er nog dat kaartspel. Maar ja, een nieuwe morgen, nieuwe kansen.https://www.youtube.com/watch?v=iCqNamu_Fpc
   Wat ik ook erg vind zijn clubjes waar je niet vrij bent en moet liegen omdat je broedertrouw gezworen hebt.(een zweer is een etterende wond)
   Zweren is niet nodig als je eerlijk bent,vloeken in de kerk.
   Liegen geeft je een rot gevoel dus het is eigenlijk wel makkelijk.
   Eerlijk is Eerlijk, Uw Eer is Uw Eerlijkheid. Be True, be Love x

  4. Ere wie ere toekomt
   Er is een ras die pure liefde is en nooit liegt en ze zijn onder ons, eigenlijk boven ons. Geboren om liefde uit te stralen en ze geloven in de goedheid van alle mensen. Maar ze worden verstopt en men probeert ze te veranderen. Ze zijn onze leraren want ze houden van iedereen, ze willen iedereen knuffelen. Gelukkig zien de liefdeswezens er anders uit zodat wij ze kunnen herkennen, ze hebben meer als ons gekregen van God. 1 extra liefdeschromosoom.https://www.youtube.com/watch?v=cAu3a7CMA84

  5. Akoeta.
   Je schrijft “het is moeilijk om eerlijk te zijn,al een baan verloren en niet aangenomen daardoor”.
   Akoeta eerlijk zijn is niet moeilijk want dat is je hart volgen waardoor je ook een zuiver geweten blijft houden.
   Misschien mag je blij zijn dat je daardoor je baan bent verloren en nergens aangenomen wordt omdat je nog steeds een zuiver geweten hebt.
   De fout ligt dan ook bij die werkgevers die alles doen om winst te behalen maar ze kunnen je nooit dwingen om voor hen te gaan liegen en bedriegen.
   Wie wil er nou werken voor een bedrijf waardoor je geweten besmeurd wordt?
   En als zo,n bedrijf van jou verlangt dat je liegt dan is het niet uitgesloten dat jij dan als leugenaar door datzelfde bedrijf ook bedrogen wordt.
   Alleen zij die zich blind staren op materiele dingen zullen hun geweten besmeuren maar die komen daar ooit vanzelf wel achter.
   Het probleem is dat de maatschappij zo is ingericht dat de slechten beloond worden ten koste van hen die wel goede bedoelingen hebben.
   Maar vergeet nooit dat jij met een zuiver geweten vrij bent terwijl die anderen een innerlijke strijd met zichzelf aan gaan tenzij ze helemaal geen geweten hebben.

  6. Akoeta,

   Het is niet zweren, maar een eed af leggen, een eed van trouw aan je zelf, en een leugentje om bestwil, is geen echte leugen, meer een soort drupje olie, om de boel gesmeerd te laten lopen.
   En vraag je eens af, wat is eerlijkheid, en wat is de waarheid, en hoe zit je geweten in elkaar, en vooral wat geeft je intuïtie aan, ja ja een mens heeft vele facetten, en dan binnen elk facet weer vele schakeringen, vriendelijke groet Jenne

  7. Dag Akoeta,
   Maar een hart onder de riem van mij.
   Ik geloof in eerlijkheid en dus ook de uiteindelijke overwinning daarvan.
   Hoe dan ook, je hoeft nooit een slecht geweten te hebben, en dus in dat opzicht ook niet achterom te kijken of een agenda bij te houden.
   Ik heb op mijn manier mijn ervaringen en word daar ook echt niet vrolijk van, maar desalniettemin doet het me altijd goed als ik mensen tref met hart en geweten op de juiste plek <3
   Wat betreft dat zweren vind ik wel mooi gevonden 😉
   Idd een eed zweren levert op de voorhand een etterende wond haha…

  8. Jenne, in opzicht een eed zweren als trouw aan jezelf ben ik het niet mee eens.
   Een eed leg je af naar een ander toe, naar een (geheim) genootschap toe.
   Ik vind dit juist een eed van ontrouw naar jezelf.
   Trouw zweren is je opknopen aan, daar kan alleen maar misbruik van worden gemaakt, dat gebeurd dus ook én dat was ook de bedoeling…

  9. Anna,

   het is niet juist om van een Eed zweren te spreken, een Eed wordt afgelegt,
   een Eed is een belofte, die van alles kan in houden, je kunt één gelofte doen, naar je zelf toe waarin je belooft aan je zelf deze belofte te houden en niet te logenen, zodat deze belofte niet kan worden gelogenstraft, vrouwen die in een religeuse orde intreden doen een zodanige belofte, een Eed van trouw aan ?.
   Nou een Eed moet je niet ligtzinnig opvatten, dat is juist, het is bindend zeker voor broederschappen, en andere genootschappen, als je denkt dat het spel is, nu kun je er beter niet aan beginnen, trouwens als je er niet 100% achter staat is het een zinloze daad.

  10. Halo Arnold, Jenne en Anna
   btw. bij 8.4 bedoel ik down(up)syndroom mensjes
   Ik denk dat er heel veel gelogen wordt m.b.t. banen: de handel, de zorg, het onderwijs, de media, justitie en natuurlijk de politiek.
   Ik heb me een beetje in de “Titanic” verdiept en al die Ierse vakmensen van Harland and Wolff werden het zwijgen opgelegd op straffe van verlies van baan en dus inkomen. Als je dan je eigen kinderen ziet verhongeren, heb je geen keus. Maar ondertussen zadel je ze wel op met een nationaal schuldgevoel en een slechte naam! Arnold, ik schreef over die banen omdat Anna het over geldzaken had en toen herinnerde ik het weer.https://www.youtube.com/watch?v=_r8HEJojWBs&list=PL8B3018E27F2455A6&index=3
   Jenne, ja wat is waarheid: de waarheid is: onderwijs is onderdrukking maar er bestaat leerplicht.Ik wil geen zorgverzekering want dan ben ik medeschuldig aan alle vergiftigingen, ik wil geen belasting betalen want dan ben ik medeschuldig aan de wapenhandel(de belastingdienst zei: Je MAG
   het weer invullen, niet je moet, dus niet gedaan.)Hier is een Franse regel: Ce n’est que par la mort à soi-même que l’âme peut entrer dans la vérité divine, et comprendre en partie ce que c’est que la lumière qui luit dans les ténèbres. Regelrecht uit een oud boek. Anna,ik bedoelde in het algemeen, negatieve gevoelens b.v. omdat we het toch over banen hebben, als je je baan niet kan uitstaan en als je er niks mee doet ben je ook aan het liegen want misschien moet je wel liegen tegen klanten.En dan over de freemasons, vroeger moest iemand je introduceren of je wel rechtschapen was maar nu zijn ze met een publiciteit promotie bezig en iedereen kan zich aanmelden.Ik vind het wel zorgelijk; mensen denken; ik ga geheime dingen leren, maar je zit er wel aan vast!Hotel California.
   https://www.youtube.com/watch?v=SuFScoO4tb0

  11. Goede morgen Jenne,
   Wat betekent die Franse zin nou? Het komt uit een heel mooi boek in de Nederlandse taal en literatuur. Nu weet je het wel belezen man, en kan je vrouw misschien een keertje schrijven anders lijkt het net of zij geen meningen heeft. Gewoon één maal, liebe Grüsse aan jou en je lieve vrouw.
   Ik heb toch maar niet:Dank U voor deze nieuwe morgen genomen.
   https://www.youtube.com/watch?v=e0TInLOJuUM

 6. Wat een mooi artikel. Tessa, gedrevenheid en passie gaan altijd gepaard met toewijding aan wat je wilt uitdragen in de wereld. Ik heb dat zelf ook in sterke mate en vaak weet ik nog niet eens waarom ik de dingen doe. Dat je hoopt op succes, gezien worden, dat jouw boodschap gehoord wordt is een belangrijke drive om uberhaupt wat te doen. Wijs van jou dat je de egokant in de gaten houdt en onderkent, maar iemand die schrijft zoals jij moet gewoon doorgaan. Prachtig verwoord en heel herkenbaar. Heel veel succes gewenst met Cosmic Woman.

  1. Wijs van jezelf mag ik hopen Lilian?
   Tessa ontdekt iets nieuws, maar verteld niets nieuws…
   Dit gold en geldt al zolang we hier zijn.
   Dus ophouden met zelfverheerlijking en anderenverheerlijking.
   Tessa is een mens zoals wij dat ook zijn.
   Het bijzondere ligt erin om dát te onderkennen…

 7. Het zij juist de dualiteiten die je elke dag onder ogen mag komen en waarin je elke dag mag laten zien dat je echt aan jezelf wilt werken, door het onder ogen te komen en steeds weer in je eigen spiegel te blijven kijken en alles langzaam in balance mag brengen door het te ervaren en er Bewust naar te kijken.
  Maar je verhaal is heel herkenbaar en daar gaan we allemaal door heen, hebben we nog steeds de veren en complimenten nodig van anderen of zijn we al zo ver dat we onszelf de moeite waard vinden en onszelf op de eerste plaats zetten, maar de dualiteiten zijn er voor om steeds weer te laten zien waar we ons precies bevinden in het proces van bewustwording.
  En dat gaat de ene dag beter als de andere dag 🙂

 8. Tessa.

  Je kwetsbaar op te durven stellen, zoals je dat met deze column doet, laat op een heel mooie manier je kracht zien. De meeste mensen zijn bang voor hun kwetsbaarheid en schermen die met ondoordringbare verdedigingsmuren af. Het omarmen van die kwetsbaarheid geeft je juist de kracht van het Mens Zijn. Daarmee ben je op weg om het vrouwelijke (kwetsbaarheid) te verenigen met het mannelijke (kracht) in jezelf. Je bent dus jezelf aan het helen, zoals zo heel veel mensen dat in deze tijd an het doen zijn. Blijf dus vooral overal en altijd jezelf, door je hoofd koel te houden en je hart warm. Als dit niet eens lukt, dan is dat ook goed!

 9. misschien kan dit een hulp zijn in het geen wij elke keer (verkeerd) doen heb ik ook in mijn strijd het volgende gedicht geschreven,

  Mijn IK dat IK niet ben
  om dat mijn IK niet vrij is
  gebonden aan materie
  wat mijn tweede huid is.

  het ego blijft of je wil of niet maar af en toe ben je vrij dan doet er niets toe

 10. Ha ha, wat een inzicht!
  Heb je het universum bedankt?
  stof zijt gij en tot stof zult ge wederkeren.
  Dit te bedenken maakt alles meer relativerend.

  Sophie

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.