Advertentie

Schrijven activeert mijn innerlijke stem


tessa cosmic woman in elkaarTessa Koop begon haar loopbaan in de journalistiek. Ze was in 2008 medeoprichter van WantToKnow.nl en 2016 staat voor haar vooral in het teken van het verschijnen van haar boek ‘Cosmic Woman’. Ze deed de afgelopen jaren zoveel persoonlijke kennis op over wie we zijn, waar we vandaan komen en waar we naar op weg zijn, dat ze besloot zich te wijden aan het uitdragen en delen van deze informatie. Ze doet dat op uiterst toegankelijke wijze en vooral op haar eigen wijze, met een heel praktische inslag en dito voorbeelden..

Tessa: “Voor Cosmic Woman is het universum haar ‘speeltuin’. Ze volgt niet het pad van een ander maar ze definieert ‘Kosmisch Bewustzijn’ op haar eigen manier, in harmonie met het universum. We zijn geboren als scheppers van oneindige mogelijkheden, maar we zijn ook geboren om wijs te zijn, vrij, krachtig, gezond en happy. We zijn niet geboren als makke schapen of als robots. Ik hoop dat ik je mag inspireren een Cosmic Human te zijn in een holografisch universum.”
Meer informatie:
www.cosmicwoman.nl

* * *

x

x

x

Schrijven activeert mijn innerlijke stem..

2016 © Tessa Koop/deze versie © WantToKnow.nl/be

x

Het uitgeven van mijn boek in eigen beheer, het opzetten  van de crowdfunding en het werken aan de nieuwe website neemt veel van mijn tijd in beslag. Met als gevolg dat ik minder vaak een column voor wanttoknow schrijf dan ik zou willen. Vanmorgen had ik weer zo’n mooie, bemoedigende boodschap doorgekregen via mijn innerlijke stem dat het mij leuk leek dit met jou te delen.

Het zou je kunnen inspireren zelf met pen en papier te gaan zitten en zo in stilte te luisteren wat er van binnen voor antwoord komt als je vragen stelt. Maar ook zou deze boodschap voor jou bemoedigend kunnen zijn voor het proces waar jij nu doorheen gaat. Het kan vooral inspirerend zijn als je je geregeld ongeduldig voelt over jouw Pad. Dat de dingen niet snel genoeg gaan of verandering uitblijft. Als je geneigd bent stress te creëren om jouw wensen te verwezenlijken. Je vooral in de doe-modus gaat om te krijgen wat jij wilt.

Wild paard
be true to who you areEven een korte intro: de laatste paar weken voelde ik een enorme onrust in mijn zonnevlecht. Het leek wel alsof mijn ego aan het steigeren was als een paard en het mij moeite kostte het wilde dier te temmen. Het wilde steeds in oude denkpatronen schieten die mij verlammen. En omdat ik mijzelf deze denkpatronen en gedragingen zo bewust bent (en ik niet meer kies voor dit lijden!) bleef ik er steeds vanuit een afstandje naar kijken. Zo lukt het mij steeds beter te kijken naar dit stampvoetende kind, of beter: dit briesende paard.

Mijn ego denkt nogal lineair en ziet vooral het tekort aan tijd. Wat je misschien snapt als ik zeg dat ik mijn passie combineer met werk, gezin, sociaal leven. Het ‘dictatortje’ is vooral actief in mijn onderste lichamen: mentaal en emotioneel. Als je denkt in energie: het zorgt voor een frequentie barrière. Het maakt het voor mijn Hogere Zelf lastiger een hoge frequentie in mijn systeem te downloaden en een andere realiteit te scheppen.

In feite zou je kunnen zeggen dat in ons proces richting een ruimer bewustzijn, Licht (= bewustzijn) bezig is om ons (licht)lichaam binnen te dringen, zodat we weer ‘heel’ worden en in onze kracht komen.

Het ego werkt dan als een soort schild tussen je hogere- en lagere energielichamen. Omdat wij gevoelig zijn voor prikkels voor buitenaf en ons ego ons doorspekt met negatieve gedachten op basis van angst, is ons mentale- en emotionele lichaam het meest kwetsbaar. Maar het staat het meest dicht bij ons fysieke lichaam. Als je het dan hebt over je Hogere Zelf, wat in feite jouw innerlijke ‘God’ is (denk bij God aan zuiver bewustzijn), jouw lichtlichaam, dan word je IK BEN geactiveerd door de keuzes die jij maakt. Je moet dus sterk in je schoenen staan om in balans te blijven en zelf de regie te houden.

Dit is wat ik vanmorgen hoorde tijdens mijn meditatie:

.
.

“Wij maken ons geenszins zorgen om het proces waar jij doorheen gaat. Hoewel elk individu anders is, is het proces in vele opzichten gelijk. Maak je dus geen zorgen over de gefaseerde weerstand van het ego, dat harder om zich heen gaat slaan als het hart terrein wint. Bedenk dat het zijn taak en rol uitmuntend vervult. Hoewel jouw ego sluw is en een ‘dictator’, kun je het niet bevechten of de mond snoeren. Je kunt het alleen vanuit liefde tegemoet komen. Het ego is als een klein kind dat veel uitleg nodig heeft om in te zien waarom het beter is om te gehoorzamen aan de Hogere Wil. Weet: transformatie begint in het denken.

Het proces van het bouwen van een lichtlichaam is net als het bereiden van lood in goud. Een alchemist weet door welke processen het lood moet gaan om in goud te veranderen. Deze processen kun je nu eenmaal niet overslaan. Zo is het ook met wat er gaande is in jou. Dus kijk als een alchemist naar de chemische reacties die in jouw (licht)lichaam plaatsvinden. Hoe minder weerstand je ertegen biedt, hoe makkelijker het zal verlopen. Wees vrij van drama! Maar ook: vergeef jezelf als je even in je drama stapt. Veel mensen blijven te lang in drama hangen, wat hun frequentie onnodig verlaagt. Voor het universum bestaat geen oordeel, maar alleen dat wat IS = Energie. Jouw frequentie bepaalt.”

Het paradoxale van een ‘wensenlijstje’
Vanmorgen had ik ook opgeschreven wat ik allemaal wens, wat mijn intenties zijn. Moeiteloos schudde ik tien punten uit mijn mouw, en nog was ik niet klaar. Hun reactie was redelijk nieuw voor mij, maar wel verhelderend en rustgevend.

Chakra's in ons lichtlichaam.
Chakra’s in ons lichtlichaam.

“Wat een prachtige wensen, maar ze geven jouw ook onrust, is het niet? Alsof jij ergens controle over zou moeten hebben. In dit stadium van jouw creatieproces en het uitvoeren van jouw zielenmissie is alles al in gereedheid gebracht. Alles wat het aan potentie in zich draagt dat IS het al. Dit goddelijk plan ligt al lang zo klaar en wij zijn trots dat jij naar je innerlijke stem geluisterd hebt.”

Tessa, waar het nu werkelijk om gaat is om Liefde te Zijn. Omdat jij in deze frequentie alles wat jij wenst – en oh nog veel meer! – naar je toetrekt. Maak de frequentie van Licht en Liefde tot jouw grootste wens en al jouw dromen zullen als bij toverslag uitkomen. Dus… laat het gaan. Doe alsof het je allemaal niks uitmaakt. Ontspan. Kom tot rust. Vertrouw op het alchemistische proces dat zich in jou voltrekt. Alles mag omgedraaid worden. Alles. Omdat wensen steeds uitvloeisels zijn van de Goddelijke Blauwdruk die er al IS in de energie.

Het werkelijke creatieproces gaat om de Afstemming (dat ontstaat als het mentale en emotionele lichaam in Balans zijn) en Overgave. En dat Tessa is Waarheid. Onthechting is het ultieme creatieproces. Voel je je al rustiger worden lieve Tessa? Hoor je de vogeltjes fluiten? Hebben die een ‘wensenlijstje’? Of ademen ze gewoon hun Goddelijke Blauwdruk in het ritme van de natuur?”

Ik: “Mooi… Ja dat geeft wel rust. Alsof ik niet meer zo hard hoef te werken.”

“Ook daar zal je ego aan moeten wennen. Aan zo’n groot geschenk. Het schept mentaal zoveel ruimte. En deze ruimte Tessa, in jouw energiesysteem, benutten wij dan weer voor andere leuke dingen. Wordt vervolgd J”

Dan nog even over schrijven en het activeren van je Innerlijke Stem.
‘Channel more of yourself!’ hoorde ik iemand eens zeggen. En dat is ook zo. Ins onszelf liggen schatten aan wijsheid en kennis besloten, die voorheen alleen in oude mysteriescholen werden onderwezen en bewaard. De toenemende frequenties zorgen ervoor dat deze delen van onszelf steeds meer gehoord willen worden, en bovenal: toegepast in het leven van alledag!

pad reis reisdoelCreativiteit, ideeën, inspiratie en andere geschenken vloeien rijkelijk als je leert werken met je eigen energie. Schrijven helpt om je kruinchakra te openen. Vaak ‘channel’ je al ongemerkt als je in een dagboek schrijft. Tenminste: als je los kunt komen van ‘klagen’ en je eigen ‘drama’. Je kunt namelijk ook de ‘ellende’ naar je toe schrijven. Hoe mooi is het als je eerst je hart lucht, zodat je geest helderder wordt en je vervolgens in stilte een vraag stelt en luistert wat er binnenkomt?

Ik heb stapels dagboeken en mijn innerlijke stem wordt met het verstrijken van de jaren steeds helderder. Aan de andere kant van de sluier staan talloze energieën voor ons klaar die al vaker met dit bijltje (van ego naar hart) hebben gehakt. En ze willen ons heel graag ondersteunen bij het proces waarbij we als een feniks uit het as herrijzen.

In feite zijn het delen van onszelf, aangezien niets afgescheiden is. Deze delen van onszelf zullen niet klakkeloos met toekomstvoorspellingen komen. Of met hapklare brokken. Wij zullen zelf aan de slag moeten met de levenslessen die ons liefdevol worden aangereikt.

Een goed onderscheidingsvermogen is ook een pre: voel je een frequentie van angst of van liefde? Wat ook een goede graadmeter is, is dat je Hogere Zelf adviezen zal verstrekken die meer kracht en discipline vergen om te worden opgevolgd dan waar het ego mee komt. Maak allereerst een spel van het schrijfproces!

Laat je fantasie de vrije loop! Als je twijfelt over de ‘waarheid’ ervan, leg het dan even weg. Laat het even pruttelen in jouw alchemistische kolf. Als het dan belangrijk is, weet het universum jou op andere manieren te vinden om de boodschap aan je duidelijk te maken. Let op de tekens!

Veel schrijfplezier en geniet van de zon!

Liefs Tessa

* * *

Ze gaan in gesprek met de tumor: “Lieve tumor, dit is een verlies/verlies situatie. Als jij groter wordt, moet ik sterven en jij dus ook. Laten we de zaak omdraaien tot een win/win situatie. Jij wordt kleiner – je hoeft niet te sterven, maar wordt weer normaal – waardoor ik kan leven. Als tegenprestatie zal ik ….”.

2 gedachten over “Schrijven activeert mijn innerlijke stem

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.