Advertentie

Hoe versterk je je innerlijke wereld..


tessa cosmic woman in elkaarTessa Koop begon haar loopbaan in de journalistiek. Ze was in 2008 medeoprichter van WantToKnow.nl en 2016 staat voor haar vooral in het teken van het verschijnen van haar boek ‘Cosmic Woman’. Ze deed de afgelopen jaren zoveel persoonlijke kennis op over wie we zijn, waar we vandaan komen en waar we naar op weg zijn, dat ze besloot zich te wijden aan het uitdragen en delen van deze informatie. Ze doet dat op uiterst toegankelijke wijze en vooral op haar eigen wijze, met een heel praktische inslag en dito voorbeelden..

Tessa: “Voor Cosmic Woman is het universum haar ‘speeltuin’. Ze volgt niet het pad van een ander maar ze definieert ‘Kosmisch Bewustzijn’ op haar eigen manier, in harmonie met het universum. We zijn geboren als scheppers van oneindige mogelijkheden, maar we zijn ook geboren om wijs te zijn, vrij, krachtig, gezond en happy. We zijn niet geboren als makke schapen of als robots. Ik hoop dat ik je mag inspireren een Cosmic Human te zijn in een holografisch universum.”
Meer informatie:
www.cosmicwoman.nl

x

x

x

Hoe versterk je je innerlijke wereld

2016 © Tessa Koop/deze versie WantToKnow.nl/be

x

Ze gaan in gesprek met de tumor: “Lieve tumor, dit is een verlies/verlies situatie. Als jij groter wordt, moet ik sterven en jij dus ook. Laten we de zaak omdraaien tot een win/win situatie. Jij wordt kleiner – je hoeft niet te sterven, maar wordt weer normaal – waardoor ik kan leven. Als tegenprestatie zal ik ….”.
Als alles een spiegel is, is deze zin waar. Maar daar waar de spiegel ophoudt, begint de creatiekracht van de mens..

Nu ik mijzelf aan het richten ben op de inhoud voor de website, het opzetten van een crowd-funding voor Cosmic Woman, lezingen en workshops draait een deel van mijn reis zich om. De tijd is rijp om mezelf te verdiepen in jou, de ontvanger. Eindelijk 😉
Iemand zei laatst nog iets in een reactie op mijn column, dat het bij Tessa alleen draait om ‘ik’ en ‘mij’. Dat klopt in zekere zin: omdat ik mezelf wil inzetten als het levende bewijs dat de wetten van het universum echt zo werken, zoals dat in oude geschriften al vele eeuwen staat opgetekend. Of dat het echt mogelijk is wonderen te creëren en te ervaren of te praten met daarboven of etherisch oog in oog te staan met een sterrenmens. Ook zet ik mijzelf visueel in omdat ik het belangrijk vind dat mensen zien dat ik een normale, moderne vrouw ben.

Edelstenen en beauty
Als je een gemiddeld mens op straat vraagt hoe iemand eruit zou zien die zegt met sterrenmensen te kunnen praten, reizen maakt door allerlei dimensies en het gevoel heeft met een missie naar de aarde te zijn gekomen… Nou ik durf mijn hand ervoor in het vuur te steken: mijn foto zouden ze niet aanwijzen. Dus zo hoop ik dat het voor jou ook makkelijker is jezelf te identificeren met jouw kosmische zijn.

En jou een veilig gevoel te geven dat je gerust geen tik van de molen hebt gehad als je het gevoel hebt dat je een speciaal lijntje hebt met Sirius of de Pleiaden, of whatever. Nee ook kosmische mannen en vrouwen houden gewoon van beauty, mooie kleren, goeie muziek, een wijntje op zijn tijd. En dat kan allemaal tussen het houden van ceremonies en het leggen van grids met edelstenen door.

De daad bij het woord voegen
Ik geef toe: ik houd van aandacht. Vroeger dacht ik dat het iets met modellenwerk moest worden. Nu snap ik dat ‘aandacht’ te maken heeft met het verkondigen van mijn boodschap. Uiteindelijk gaat het om de BOODSCHAP. Prik dus door de buitenkant heen en maak je borst maar nat om jezelf te richten op je INNERLIJKE WERELD. Want ik kan je een geheim verklappen: wil je je kosmische zijn ervaren, je kosmisch erfgoed opeisen, dan dien je jezelf naar binnen te richten. Nog meer boeken lezen, workshops volgen of achter iemand aan lopen die je inspireert, het is allemaal prachtig en deel van de reis: maar vergeet niet de daad bij het woord te voegen.

bridge mirror2Wat ik nu ervaar is mij niet aan komen waaien. Soms voel ik mij net een leerling-ingewijde in een of andere tempel die grote lessen krijgt in discipline, doorzettingsvermogen, geduld, acceptatie van wat is, overgave, stilte en God weet wat nog meer. Dan is het leuk dat je een knappe kop hebt in de ogen van andere mensen, maar daar hebben ze aan de andere kant echt geen boodschap aan. ‘Je dient vormloos te worden om één te worden met het Licht,’ is een zin uit de Smaragden Tafel geschreven door Hermes Trismegistus alias de maangod Thoth uit het oude Egypte.

Je eigen Licht leven
Maar dat is wel het goede nieuws: we zijn meer licht dan lichaam en dus ook niet zo beperkt als we zelf denken. Met dat licht dat we zijn, kunnen we hele mooie prachtige dingen doen. Werken met energie, het is een godsgeschenk als je de universele wetten kent. Maar je dient wel mee te bewegen als één met het al, en niet op de solotoer gaan. ‘Jij wilt de lusten, niet de lasten,’ heeft een goede vriend van mij wel eens gezegd. En dat herken je misschien zelf ook als je heimwee hebt naar de ‘sterren’, naar een gevoel van Thuis. Maar je bent thuis als je je Licht leeft.

mirror lakeIedere ochtend sta ik vroeg op. Soms voelt het alsof ik wakker word gemaakt (4.44 uur, 5.55 uur, etc.) en vaak word ik gewoon vanzelf wakker. Als je als ik moeder bent en een baan hebt, dan moet je het hebben van of de ochtenden of de avonden. Nou ’s avonds kun je mij opvegen, dus ik stap liever vroeg uit de veren. Ik zet dan een kop koffie, pak mijn dagboek erbij, mijn lievelingsboeken (ik soms ze hieronder voor je op) en ga aan de slag. Het verschilt wel per keer hoe het voelt in hoe ik het aanpak.

Soms begin ik meteen met het noteren van mijn gedachten en gevoelens, soms ‘hoor’ ik direct dat ze daarboven met allerlei informatie komen, wat ik dan als een bezetene opschrijf. Maar soms heb ik het ook nodig dat ik eerst even helemaal niks doe. Gewoon ga zitten en luister naar mijn ademhaling. Wat ik ook wel eens toe is via Youtube een meditatie opzoeken. Vaak kom ik dan als snel in de juiste frequentie om te doen wat er voor dat moment te doen is: intenties zetten, helderheid vragen voor bepaalde situaties, hulp te vragen bij allerlei zaken (zowel groot als klein), te bedanken voor heel veel dingen. Etc.

Nu adem ik mijn innerlijke wereld
Vroeger hield ik me met vlagen bezig met mijn innerlijke wereld. Vooral als ik uit balans was of in grote nood zat. Nu adem ik mijn innerlijke wereld in en uit. Je innerlijke wereld zou je ook kunnen omschrijven als energie, je eigen Licht, je Hogere Zelf of je lichtlichaam. Het hangt in de droomtijd om je heen – als je vooral vanuit je verstand leeft, je nog niet voldoende bent afgestemd op het ritme van de natuur, je zaken eerder wilt pushen en forceren, in plaats van dat je vertrouwen hebt in het proces dat alles zijn juiste tijd en plaats heeft.

Je eigen licht daalt in als je op ieder moment van de dag jezelf bewust bent van de verbinding. Als het je steeds beter lukt te luisteren naar je innerlijke leiding en daarnaar te handelen. Het leuke is: dan beginnen ook hogere wezens hun aandacht aan jou te besteden. Je bereikt immers de frequentie waar zij ook op verblijven. Zo wordt de leiding steeds krachtiger. Het voelt als een diepe liefdevolle vriendschap. Zij staan werkelijk onvoorwaardelijk voor je klaar. Altijd.

Overtuig je verstand. Niet alles geloven wat je denkt!
ani beek-animatieWat heel belangrijk is voor het versterken van je innerlijke wereld – en dus je ware kracht – is het overtuigen van jouw verstand van de nieuwe waarheid, dat bijvoorbeeld alles energie is. Dat het dus zaak is te gaan denken, te gaan voelen en jezelf te gaan gedragen dat alles licht en energie is. Dat klinkt zweverig, maar het is pure kwantum fysica. Ik lees vaak boeken om zo mijn verstand er steeds weer van te overtuigen hoe mijn nieuwe waarheid werkt.

Dat is iets wat je moet blijven voeden. Zodra je gaat denken: ‘Dat weet ik nu wel.’ Dan komt het leven wel weer met een situatie dat je merkt: ‘Mmm dit heb ik toch voornamelijk vanuit de oude ik aangepakt.’ Om hulp vragen, vooraf te bedanken voor een oplossing (terwijl het verstand het nog niet ziet), iemand in het licht te zetten, etc. Dat zijn methoden die horen bij de nieuwe, echte jij. Ik houd me nu al sinds 2005 met deze materie bezig en nog steeds verrast mijn oude ik me geregeld. Maar mijn nieuwe ik ook. En dat is werkelijk een kosmisch feest.

Geen verkooppraatjes
‘Watjes redden het niet in de materie waarmee jij wenst te werken,’ zeiden ze ook eens tegen mij daarboven. Dus je begrijpt al: ik houd geen verkooppraatje. Ik verkoop je niet de easy way richting jouw kosmisch erfgoed. We moeten er hard voor werken. Handen uit de mouwen steken. Onszelf en onze overtuigingen en perspectieven durven veranderen. Gezond leven, dat lichaam bewegen, Het is immers de tempel van onze Heilige Geest. We dienen de balans zien te vinden tussen rust en activiteit. Prioriteiten stellen voor wat echt belangrijk is.

Als we als collectief door een alchemistisch proces gaan, waarbij we als een feniks uit het as herrijzen, dan geeft dat wel aan dat het zuiveren van onszelf niet altijd makkelijk is. Maar wat een bevrijding ligt er op de loer. En jij mag die bevrijding steeds meer gaanervaren… als je bereid bent het werk te doen. Good luck! Ik inspireer je graag en deel graag MIJN weg.

Liefs!

Tessa

Wil je wat delen?
mail@cosmicwoman.nl

12 gedachten over “Hoe versterk je je innerlijke wereld..

 1. Innerlijke kracht en licht,

  De mensen om je heen vormen de basis, waarop je verder borduurt,
  voor de een pakt dit heel goed uit, terwijl een ander verzuurt,
  het dagelijks leven doet vaak een beroep op innerlijke kracht en licht,
  en vooral dat is bepalend, omdat dit ten grondslag aan alle keuzes ligt.

  Als een keuze is gemaakt, die minder goed heeft uitgepakt,
  denk dan niet: “help ik kom hier niet meer uit, ik ben gezakt”!
  bedenk dat die keuze wellicht een belangrijke levensles betreft,
  dat je niet voor niets die weg bent ingeslagen, zodat je beseft.

  dat je altijd weer opnieuw kunt beginnen ook al zit het tegen,
  na regen komt zonneschijn en afscheid nemen is soms een zegen,
  als je de draad van je eigen leven oppakt met eerlijkheid en moed,
  zul je zien dat het niet voor niets is geweest en dus komt het goed.

  Het maakt niet uit hoe lang je erover doet om dit te zien,
  zodra het kwartje is gevallen gaat het rap en scoor je een tien,
  want dat is waar het in het uiteindelijk om gaat,
  leven is leren en daarvoor is het echt nooit te laat!

  1. Ik ben eigenlijk wel helemaal klaar met hoge cijfertjes scoren. Of les krijgen en leren. Stil zitten, braaf zijn, opletten, er achter komen wat de meester of juf wil horen. Hard werken voor laaater.

   De hemel is NU. Lekker een kopje koffie terwijl iedereen nog slaapt. Een beetje mijmeren over van alles en niets. Binnen is buiten en buiten is binnen. Laat je niets wijs maken over wat MOET. Wat moet is je financiën op orde houden en dat is al erg genoeg 😉

   En als je een ‘stomme fout’ hebt gemaakt, so what. Wie weet hoe je daar laaater op terug kijkt. Misschien was het wel heel begrijpelijk wat je toen deed en misschien heeft het je veel meer gebracht als dat je die ‘fout’ niet had gemaakt.

   https://www.youtube.com/watch?v=yEfFjyDxcSo
   http://muziek-en-film.infonu.nl/artiesten/80429-vertolkers-van-mensch-durf-te-leven.html

  2. Koekje dat is wat mensen van mijn generatie het meest missen in dit kille tijdperk, “”het beschouwelijke””, die gewone niet bekakte warme menselijke intelligentie, die levens wijsheid, die uit alles sprak, het is het leven van mensen met en onder mekaar, waar is het gebleven, lees gewoon is een stukje over Simon Vinkenoog, of Jasper Grootveld de hoofd Provo, op het balcon van het bejaardenhuis sigaretjes roken want binnen was het verboden, ieder één versleet hen voor halve garen, ach het waren er vele, en met elkaar droegen zij Amsterdam en ten slotte heel Nederland op hun fragile schouders, maar het was te mooi om waar te zijn !

 2. “Ik zet dan een kop koffie, pak mijn dagboek erbij, mijn lievelingsboeken (ik soms ze hieronder voor je op) en ga aan de slag”.

  Ben benieuwd naar de boeken…
  Ik zelf lees sommige boeken steeds maar weer. Voornamelijk Nisargadatta, Hans Laurentius, Osho, Krishnamurti. Nu ben ik met een boek uit de jaren 60 bezig. De dageraad der magiërs van Pauwels & Bergier. Stukje geschiedenis les zeg maar.

  1. Oh ja, tis waar, de boeken zijn maar richtingaanwijzers, naar binnen toe. Naar Dat. Mooi artikel Tessa.

 3. Mijn dochter heeft weer één van haar persoonlijke gerechten gemaakt, mmmmm,en daar heb ik mijn innerlijke wereld mee versterkt, voor de rest mijn esprit is overvoedt, daar zorg ik wel voor, op mijn leeftijd moet dat brein constant bezig zijn, en daar heb je veel ook lichamelijke energie voor nodig, mediteren doen wij wel, dat hoort bij de voorbereiding van de nachtrust, als je lekker wilt slapenen uitrusten !!! verkwikt wakker worden, moet je een soort ritueel voor het slapen gaan uitvoeren, niet douchen is te hard, mandjien ooit van oude Half Indonesische dame tante Akke geleerd, je zet een bak met kruiden water in je badkuip, een mooie houten pollepel daar giet je het water mee over je heen, lekker gekalmeerd, pyjama aan en mediteren, ik ga dan nog iets lezen mijn vrouw doet nog wat aan haar orchideën planten, dan gaat de lucht bevochtiger aan met enige druppels H.E. olie nu lavender, en dan zijn we zo weg, in morphée armen !

 4. Tessa – Guido – Cosmic woman

  ik weet niet goed aan wie ik mijn gedachttjes moet richten, heb de moeite genomen om het lezen, ben niet onder de indruk van het diep gaan, vol goede raadgevingen die voeren naar een spiltsing in je denken, volgens mij is ieder mens gebaat bij het luisteren naar zijn goed geschoolde intuïtie, vooral stil staan bij de weinig voorkomende momenten, van hé dit heb ik al eens meegemaakt, dan kruis je een raaklijn van je incarnatie, wat op zich bijzonder is maar, voor de rest onbelangrijk is verleden tijd, probeer in je meditatie een soort van toekomst te vlechten, wees je zelf, maar beweeg mee als riet op de wind, dan ben je sterker, vroeger gewoond op de groene wuifer in noord Holland, er werd vroeger riet voor de daken gesneden, bij voorbaat in de winter en het snijden moet onder de wateroppervlakte plaats vinden, dan gaat het zeker 100 jaar mee, ik schrijf dit om aan te geven hoe belangrijk de details zijn in je leven, wordt een groene wuifer, groet Jenne

  1. En wat vind Jenne zélf? En waarom Jenne dienen we achter ‘Nietszhe’ aan te lopen..? Je kunt ook niét reageren natuurlijk. Stilte is ook een optie toch?

  2. Ik kwam dit toevallig tegen, dat spiegel gevecht van deze toch mooie denker, met Zoroaster, iki vond het passend naar haar toe !
   Ik dacht dat deze mevrouw hier misschien iets aan zou kunnen hebben, het is natuurlijk vele male interessanter om achter Nietzsche aan te lopen, als iemand die niets zeggen een optie vindt.

   En mijn réactie was aan deze dame Tessa gericht, maar goed jij bent de Boss !

  3. Guido, als ik je direct iets vraag beantwoord je mijn vragen niet, als ik wat teveel réageer naar jouw zin, raad je me om niet te réageren, en kom je met stilte is ook een optie, je hebt me al eens vergeleken met een ouwe hond die overal zijn plasje laat, in dit geval zal het Tessa zijn wat misschien een speciale protégé is, goed dan ik zal niet meer op haar réageren, promi Jenne

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.