Advertentie

De juiste ‘instelling’ voor 2012 (lezersbrief)


Zo regelmatig bereiken ons mails van mensen die een bijdrage willen leveren aan de transformatie, waar we met z’n allen middenin zitten. Zo ook de mail die we ontvingen van Zeupa. Een prachtige beschouwing over de instelling die je als mens in deze roerige tijden verder brengt.

De essentie is dat we met z’n allen beseffen dat we alleen maar over een sterk collectief kunnen spreken, als ieder individu zichzelf bekrachtigt, om de manier die haar/hem het best past. Door goed voor jezelf te zorgen, zorg je dus PER DEFINITIE ook voor het collectief.

De grote shift van 2012 is al in volle gang; iedereen voelt de 'onderaardse' verschuivingen. 'Zijn we er klaar voor..?'

We zijn nogal eens geneigd onszelf als niet-ter-zake-doende te beschouwen. Je hoort dan teksten als: “Wat kan ik nou in mijn eentje betekenen voor het grote geheel?”, etc.

En toch ligt ‘m nou net dáár de kneep..!! Juist door jezelf als essentieel onderdeel te zien van het geheel, heb JIJ de taak goed voor jezelf te zorgen, vóórdat je dat voor anderen kunt doen. Juist door jezelf te centreren, is het mogelijk dat ‘hogere energieën’, hogere frequenties je lichaam en mentale lichaam kunnen voeden. En juist dáárdoor ben je dan weer in staat het collectief weer te versterken..

De vergelijking maak ik hier graag met de aankondiging die we in het vliegtuig altijd horen, vlak vóórdat we de lucht ingaan. “Bij het uitvallen van de zuurstof, komen automatisch de zuurstofmaskers uit de vakjes boven de passagiersstoelen. Zet het masker op uw mond en doe het elastiekje over uw hoofd. Ouders dienen EERST ZICHZELF HET ZUURSTOFMASKER OP TE DOEN, VÓÓRDAT ZIJ HUN KINDEREN HELPEN”..

Met dank aan Zeupa voor deze lezersbrief. Heb jij ook een idee voor een lezersbrief, stuur hem gewoon naar ons toe. Je bent welkom.

X

* * * * * * *

X

De juiste ‘instelling’ voor 2012


Zeupa Dordjé © 2010

X

In de overgang waarin wij nu zitten en waar 2012 wordt genoemd als kantelpunt, is het zaak, op dat moment ‘de juiste instelling te hebben’. Gelukkig is er internet waar je info over die ‘juiste houding’ kan vinden, want kranten, tv en radio doen net of er niks aan de hand is. Die geloven blijkbaar niet dat zij het voor elkaar krijgen, op het kantelpunt de juiste instelling te hebben, dus negeren die overgang.

Door onszelf af te stemmen in Stilte, pakken we ons lot in eigen handen om meer Licht in onszelf toe te laten.

Mensen die internet raadplegen om informatie te krijgen, komen erachter dat er wat bijzonders aan de hand is in deze tijd. Overal wordt gesproken over een op handen zijnde verandering.
De een ziet de wereld in brand, enorme overstromingen, aardbevingen, een ander voorziet vreselijke oorlogen en weer anderen een mutatie naar een hogere vorm van wezen als die van de mensheid die al sinds mensenheugnis elkaar uitmoord, afperst en op andere manieren zich het leven zuur maakt.

Alle sites wijzen op de noodzaak zich voor te bereiden. De een vind dat wij een voorraad voedsel en water moeten aanleggen, de ander dat wij ons de spirituele vaardigheid eigen moeten maken om op het kantelpunt te muteren in een hogere vorm van wezen. Dat laatste interesseert mij meer dan het aanleggen van een voorraad blikjes, rijst en water.

Als de voorspelde rampen van diegenen die dat voorspellen uitkomen, heb ik bar weinig aan een paar blikjes en wat water…

Hoe bereid je je voor op een mutatie?
Die mutatie naar een hogere vorm van wezen beschrijft een mogelijkheid om uit die eeuwige cyclus van moord en doodslag, van afpersing en andere ellende te stappen. Dat lijkt mij wel wat. Dus ben ik me gaan voorbereiden. En op dat moment werd ik wat onrustig; want voorbereiden betekent tegerlijkertijd ‘nog niet klaar zijn’. En dat wilde ik nu juist wel zijn, ‘er klaar voor zijn’.

Ik wil ‘op tijd klaar zijn’. En gezien al die aardbevingen momenteel, de banken die al ons geld jatten, en ook nog overal oorlogsdreigingen, heb ik het gevoel niet al te lang bezig te willen zijn met ‘nog niet klaar zijn’. Het ongerust zijn, zo ontdekte ik, was zelf een vorm van ‘nog niet klaar zijn’. Als je klaarbent is immers alle onrust verdwenen.

Dus keek ik eens aandachtig naar dat gevoel van ongerust zijn. Wat maakt ongerust? Het idee dat deze tijdelijke huisvesting die wij ons lichaam noemen te moeten verlaten, zonder dat wij er ‘klaar voor zijn’. Het wegwuiven met; ‘dat zie ik dan wel’, is een optie waarmee we ook niet op de proppen kunnen komen want dan ‘ben je er niet klaar voor’ op het moment van het kantelpunt…!

Dan komt het onverwacht en weet je letterlijk niet wat je overkomt. De kennis van het loslaten van het lichamelijke, materiele; het sterven is datgene wat wij ons eigen moeten maken, willen we klaar zijn op het moment van mutatie, want een leven zonder oorlog, afpersing en andere ellende is alleen maar in een ‘eterisch lichaam’ mogelijk. Niet dat je dat je niet ten tijde van het leven in je materiele lichaam kunt eigen maken, maar als je dat hebt gerealiseerd, ben je je bewust van je ‘eterische’ lichaam.

Dat is volgens mij wat diegenen die ‘het dan wel zien’ zich onthouden.

Voor hen is er plezier en verdriet; voor diegenen die kennis zoeken van loslaten; van sterven, is er het avontuur van dat wat is; de zoektocht naar dat wat is. En dat is een enorm verschil. Zolang je niet die kennis op gaat doen en ervaart dat er inderdaad twee volledig verschillende manieren zijn van in dit lichaam aanwezig zijn, weet je niet waar ik het hier over heb..!

Niet dat ikzelf me 24 uur per dag het avontuur van ‘Wat IS’ realiseer, toch heb ik er menige glimp van mogen ontvangen. Om die glimpen van inzicht, vreugde en vrede in tijd te laten duren, oefen ik mij in alertheid door op die manier te gaan mediteren.
Dat is het punt; we zijn zo gewend aan ‘dat zie ik dan wel’, dat het NU aan ons voorbijgaat zonder dat we er erg in hebben. Dat betekent dat we dus eigenlijk NOOIT écht leven..
Daar tegengas aan geven, die gewoonte loslaten, dat doe ik door te gaan zitten en aandachtig mijn ademhaling waar te nemen. Dan wordt onmiddellijk duidelijk hoe hard ik dat op dat moment nodig had; telkens leiden gedachten of gevoelens mij weer af van de aandacht op de ademhaling.

Gedachten en gevoelens zijn oordelen over wat is; zijn niet dat wat IS. Vandaar mijn ‘hang’ naar mediteren; ik wil ervaren wat IS zonder persoonlijk of sociaal aangeleerd oordeel. Pas dan opent zich de werkelijkheid. Op het moment dat gedachten en gevoelens het weer overnemen, is het zaak, rustig zonder oordeel over die omweg weer terug te keren naar de aandacht voor de ademhaling.

Meditatie laat ons in de Stilte van onszelf, ons onsterfelijke 'Zelf' ervaren.

Dan komt op een gegeven moment de rust waarin er slechts een diepe in of uit ademhaling aanwezig is in ‘Wat IS’; de golfslag van het leven voelen en je daar in vrede aan overgeven. Daar is ‘oefening’ voor nodig na al die ‘oefeningen’ die wij deden om onszelf oordelen aan te leren. Die oordelen zijn heel praktisch om bijvoorbeeld eten te kunnen klaarmaken, een auto te rijden, maar ze hebben geen enkele betekenis als wij de werkelijkheid willen ervaren.

In tegendeel, elk oordeel staat tussen de werkelijkheid en ‘mijzelf’ in, want oordelen zijn een vertaling van die werkelijkheid. Zijn dergelijke glimpen van werkelijkheid in de meditatie met regelmaat aanwezig, dan opent zich een poort; één met die rustige ademhaling is er plotseling een uitzicht op ‘het dagelijkse leven’, alsof ik daar geen deel van ben.

Mijn lichaam is daar deel van, maar iets anders in je licht op zonder dat je kan benoemen wat dat is; je moet het wezen en de altijd maar benoemende gedachten de gedachten laten. Dat is ‘niet kunnen benoemen’. Een wijsheid zonder woorden openbaart zich ‘achter de poort’. De kennis van ‘het eterische lichaam’. En in dat gevoel; in dat aanwezig wezen ontdek je dan dat de tijd daar niet aanwezig is in de lineaire manier zoals wij die zien als we op ons horloge kijken; zien dat het tijd is om te eten en trek krijgen.

De tijd, zoals die ervaren wordt vanuit het ‘etherisch lichaam’, gaat niet van A naar B. Er is een komen en gaan van ervaringen waarin de mate van aandacht daarvoor de tijd schept. Het zijn niet de komende en gaande ervaringen die de aandacht hebben, het is de mate van aandacht die de aandacht heeft. En dat is ‘tijdloos’ want cyclisch. Afgeleid worden en weer zonder oordeel terug naar de ervaring van het NU is wat is. En in dat nu realiseren wij ons ‘etherische lichaam’.

Op momenten dat we dat ervaren, weten we zelfs als we minder aandacht hebben, dat het bewustzijn dat waarneemt (het ‘etherische lichaam’) eeuwig is en is onze onrust verdwenen. Verdwijnt meer en meer al naar gelang we onze bewuste aandacht in het Nu zonder oordeel ‘cultiveren’. Zo raken we dan gewend aan ons ‘etherisch lichaam’ en zijn we klaar als het kantelpunt daar is.

En juist die vreugde vanwege het ‘weten klaar te zijn’, wens ik iedereen. En dat al diegenen die ‘het dan wel zien’ wakker worden, is eveneens mijn wens. Alleen met die liefde in het hart, gaat de laatste poort open; die naar ultieme vrijheid. En mochten die verhalen over 2012 op fantasie berusten, dan zijn wij in ieder geval klaar voor het moment dat ons individuele kantelpunt daar is. En das mooi meegenomen.

Een hartelijke groet aan alle WantToKnow-lezers!

Zeupa Dordjé

24 gedachten over “De juiste ‘instelling’ voor 2012 (lezersbrief)

  1. Het gaan zitten en mediteren is één van de manieren op tot dit bewustzijn te komen. Helaas hebben of nemen mensen in deze tijd niet de tijd of ruimte en sommigen zoals ik hebben daar gewoon geen zin in.
   Mijn wijze van bewustzijn van mezelf doe ik door alles wat ik doe met volledige aandacht te doen. Niet dat me dat altijd lukt maar het is voor mij de ideale training omdat ik tijdens mijn leven iedere dag terwijl ik doe wat ik doe mij train in bewustwording. Dat levert mij althans meer op dan te gaan zitten en mediteren. Ik heb dat ooit geprobeerd, maar helaas. Dus voor diegenen voorwie meditatie niet zit zitten is dit een moeilijke, maar prettige wijze om van jezelf bewust te worden. Door constant bewust aanwezig te zijn in alles wat je doet kun je in die rustfase komen. Het wordt een houding en je verliest jezelf niet meer zo snel in wat je doet. Je bent allert en aanwezig. Een speelse manier om leven en meditatie te verenigen in jezelf.

  2. Hallo Guido,
   Ja prachtig verhaal van Arend Zeevat. Het dagelijkse leven als inwijdingsweg. Zo voel ik het ook. Het leven geeft je zoveel tekens als je maar volledig aanwezig bent. Dat vergt erg veel energie maar het mystery laat telkens weer iets van haar geheimen los als het je lukt je met haar te verbinden. Het is allemaal zoveel eenvoudiger dan je denkt.
   Juist in die eenvoud liggen de geheimen verborgen.
   Die zijn daar waarschijnlijk ingestopt omdat de grotere intelligentie wist dat wij daar niet zo gauw zouden zoeken.
   Daarvoor moeten we waarschijnlijk eerst zelf intelligent worden. Dus hoe eenvoudiger we zijn, hoe intelligenter.
   Het leven is toch eigenlijk er ko(s)misch vind je niet?
   Je kent Krisnamurti vast wel, ik ben een fan van zijn gedachtengoed.
   fijn weekend
   Riet

  3. Mooi gezegd Riet, het gaat m.i. om de intelligentie van het hart. Het hart is de poort van het gevoel (zonder fysieke ogen). Met ons hart zijn we we met ALLES verbonden. ‘ZIEN’ we toch alles..
   Compassie, vreugde en dankbaarheid zijn oerkrachten die de sleutels voor ieder mens zijn om het hart ’te leren kennen’. Zo ontstaat de ‘intelligentie van de intuitie’.

   Van de week met Judith Moore gesproken; het DNA, ons DNA, is de fysieke sleutel, die in ieder mens zit en DOOR DIEZELFDE mens kan worden gebruikt. WE ZIJN BEZIG MET HET OPENEN VAN DIE FYSIEKE POORT DOOR INTENTIE EN LIEFDE en het wonder gaat geschieden! Onvermijdelijk.
   De dagelijkse praktijk is niets anders dan de prachtige weerspiegeling van dit proces.. Goed blijven kijken met z’n allen.. En vooral doorvoelen!

   (Zie in dit verband ook de prachtige reactie van ‘Janee’ hier op de site bij het artikel van Coutinho en Klink: za 20 maart, 12:27 uur..!)

 1. Mystiek

  uit de Encyclopedie van de mystiek en de mysteriegodsdiensten, John Ferguson, vertaald en bewerkt door Simon Vinkenoog, 1979:

  Verblindende duisternis
  De via negativa is een der mystieke wegen naar God. Als alles is wegenomen, is wat overblijft Leegte, Leegheid, Niets, Woestijn, Duisternis. En dat duister is het Licht. Zo spreekt het Tibetaans Dodenboek van “het heldere licht van de Leegte” en Dionysus van de “verblindende duisternis die alle glans overschaduwt met de intensiteit van haar donkerte”. Ook Ruusbroec zegt dat de contemplatieve mens zich moet verliezen in een duisternis waarin hij zich nooit kan vinden op een scheppende wijze […]. Zo beschrijft ook de dichter Vaughan in God “een diepe maar verblindende duisternis”. (68)

  Heilige onzekerheid
  Term door Martin Buber toegepast op een aspect van de waarachtige religieuze ervaring, die “komt als ons bestaan onbegrijpelijk en angstwekkend wordt, als alle zekerheid door het mysterie wordt uiteengeslagen”. […] De open mens heeft geen kant-en-klare antwoorden, maar door zijn onzekerheid heilig te maken, komt hij ermee tot overeenstemming. (114)

  Komt van de site Weteloos.nl een prachtige site zeker de moeite van het bekijken waard is volgens mij.
  http://sites.google.com/site/weteloosheid/religie

 2. Je schrijft ‘Als de voorspelde rampen van diegenen die dat voorspellen uitkomen, heb ik bar weinig aan een paar blikjes en wat water…’

  Dat is zeker waar. Er is veel ongewis, en HET antwoord op 2012 komt niet, omdat op elke antwoord een nieuwe vraag volgt, immers alles is in beweging.

  Het besef dat je weinig aan blikjes en water hebt betekent een OVERGAVE aan wat dan ook over 2012 of 2013 of misschien wel 2219.

  Ondanks dit besef heb ik vorig jaar tijdens mijn groeiproces wel gemeend wat blikjes in te slaan en heb ik een waterpomp laten slaan in mijn tuin. Een hoogtepunt van mijn 3D denken.

  Ik mediteer daar waar mogelijk en maak de mooiste dingen mee tijdens de meditaties. Dit kan maar zo een uiting zijn van mijn individuele leerpad en niets te maken hebben met aankomende events. Waarom zouden aankomende events mijn groei voor mij moeten versnellen? Het zijn mijn lessen die ik moet doorlopen en mijn karma dat ik liefdevol mag ondergaan, dat voor mij is opgediend in liefdevol overleg voordat ik terug kwam op moeder aarde, omdat mijn EGO zichzelf te belangrijk vond en me vast hield in 3D denken.

  Loslaten dat is waar het omgaat om je zelf aan treffen op het gulden middenpad om verder te mogen groeien terug naar de bron, waarvan we een illusie hebben dat we ervan afgescheiden zijn. 2012 of niet, doet uiteindelijk niet ter zake en is nietig in de grote oneindigheid der dingen.

  Let op: Toch nog een tip voor als je wel besluit je zolder vol blikjes te gaan stapelen. Kies voor variatie zodat je volgend jaar als je ziet dat een en ander een houdbaarheidsdatum heeft je niet alleen bruine bonen zit weg te kanen.

 3. Ik vroeg aan Christus wat moet ik doen, hij zei, wat wil je doen
  ik zeg niets, christus zegt probeer in het Nu te zijn, ik zeg, is dat alles, christus ja probeer het maar eens.
  Ik zeg dat valt niet mee, christus, nee dat heb ik ook niet gezegd. Ik,bedankt.

  1. @Lianne,
   Zou best wel eens kunnen. Door de frequentieverhoging van de aarde en de mensheid worden wij steeds gevoeliger.
   Daarom wordt er ook steeds op gewezen leef vanuit je hart verhoog je vibratie in dankbaarheid vreugde eerbied verwondering het is de liefde wat alles verbind.
   Voel je al het kristallijnen licht, als de verschuiving voltooid is staat de aardas weer loodrecht. De aarde is dan in balans ons linker en rechter hersenhelft in evenwicht waardoor het universum zich voor de mens opent. We zijn weer thuis waar we nooit van weggeweest zijn.

  2. Vandaar ook de Atlasprofilax, die komt niet zomaar ineens ‘uit het niets’ te voorschijn.. En krijgt de aandacht van zovelen over deze aardbol. Er zit een keiharde fysieke waarheid achter.. Het is ‘Uitlijnen geblazen, mentaal, fysiek, spiritueel..’ Daar is een garage niets bij.. Of een fietsenmaker. Uitlijnen tot je er scheel van ziet.. Hemel, wat een werk aan de ‘winkel’… 🙄

   Maar ja, als die Aarde gaat uitlijnen, verticaal om zijn as gaat draaien, behoren lente en herfst tot het verleden..

  3. He wat is er nu gebeurt het licht van de zon is verdwenen Alles straalt een helder licht van binnenuit wat niet verblind. Zomaar even een flits van mij hihihi

  4. Hoi Guido,
   jij hebt ooit hier op de site een website gegeven van iemand die atlasprofilax deed in brabant,weet jij nog wie dat was? kan het niet meer terug vinden.
   groetjes Lianne

 4. Voor de multidimensionaal geïnteresseerde lezer:

  Deze zondagavond, (28/03, 20-22 uur, op Argusoogradio live te beluisteren (daarna te downloaden!):

  John Consemulder in gesprek met Dr. Michael Salla!

  Een fascinerend gesprek over multidimensionaliteit en galactische wezens, kosmische verbondenheid, wereldvrede, en de politieke, spirituele en maatschappelijke gevolgen van openbaarmaking van de aanwezigheid van buitenaardse beschavingen!

  Voor meer info over Dr. Salla en exopolitiek, zie: http://www.exopolitics.org

  Binnenkort bij John Consemulder in Gezond en Wel:

  Dr. James Hurtak, Prof. Dr. Rupert Sheldrake, Prof. Dr. Stephen Braude,Dr. Glen Rein, Dan Winter, Sheila Chandra, Dr. Mae Wan Ho en Dr. Master Sha!

  1. Dit zijn de geheime woorden die de levende Jezus sprak en die zijn opgeschreven
   door Judas Thomas de Tweelingbroer.
   1

   En hij zei:
   Iedereen die deze woorden verstaat,
   zal de dood niet smaken.

   2

   Jezus zei:
   Laat hij die zoekt voortgaan met zoeken,
   totdat hij vindt,
   en wanneer hij vindt zal hij onthutst zijn,
   en onthutst zijnde zal hij zich verwonderen
   en hij zal koning zijn over het al.
   En als koning zal hij zijn rust hervinden.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.