Advertentie

Christus, het licht (lezersbrief)


De artikelen die we plaatsen over de ‘Gods’-ervaringen, hier op de site, hebben allen één ding gemeen. De ervaringen zijn van een dusdanige helderheid én intensiteit, dat je je in ieder geval over dát aspect van de ervaringen niet hoeft af te vragen of het écht gebeurd is.. Maar ja, wat is  ‘echt’..? In dit Kerstweekend menen we er goed aan te doen, de onderstaande ‘ervaring’ met je te delen. Gewoon als hoofdartikel..

Raymond is  een bezoeker van WantToKnow en reageerde op het eerdere BDE-artikel (HIER op de site) met een eigen ervaring. Op ons verzoek heeft hij deze verder uitgeschreven en gecompleteerd, zodat je dit verhaal helemáál kunt lezen. Het is de moeite waard, geschreven vanuit een oprecht hart. We laten graag het woord aan Raymond, met dank voor zijn waardevolle bijdrage.

x

* * * * * * *x

Christus, het licht.

April 2010 © Raymond/WantToKnow.nl

X

Ik liep al een tijdje met mijn ziel onder mijn arm, en zag het allemaal niet meer zo helder. Op een nacht besloot ik om hulp te vragen aan God, ik heb letterlijk gesmeekt of hij me wilde helpen. Zachtjes vertelde ik, zodat niemand mij kon horen:
“God help mij alstublieft, ik hoor vaak over wonderen of dat mensen verschijningen zien. Maar ik zie en voel niets en ik heb er ook eigenlijk geen zin meer in op deze manier. Ik zal alles loslaten en hoop dat ik geholpen kan worden.”

Die nacht gebeurde het dat ik in een wit Licht zat en mij ook volledig bewust was waar ik was. Ik zat, om een zo goed mogelijk beschrijving te geven, in het ‘AL’, voor mij was dit de ‘Christus’-energie, of wat we ‘het Licht’ noemen. Het was niet dat ik dingen zag, nee omdat ik niet fysiek in mijn lichaam was, had ik geen sluier om zoals je die wel om hebt, als je fysiek op Aarde bent.

Als je in dit Licht bent, ben je je volledig bewust van wie je bent, daar is alleen het ‘Weten’, het ‘Zijn’. Ik kon niet geloven dat ik alles weer kon zien en herinneren, al onze levens en de dimensies waar wij ons in bevinden zijn daar zichtbaar. Dat voelde ik en begrijpt ineens wie ik ben en wat ik op de aarde kwam om te doen..!!
Het hele incarnatieproces, en al de levens wie wij al hebben gehad, zijn er om nu te mogen ervaren wie wij ten diepste zijn. Wij zijn hier op de aarde gekomen als zielen uit het Licht. Als de sluier word belicht of dunner word dan komt het ‘weten’ vrij, je word dan bewuster en daardoor weet je volledig wie je bent.

Doordat ik in het Licht zat zonder mijn sluier, kon ik het gewoonweg niet bevatten en geloven dat wijzélf het Licht zijn; zoveel grootsheid dat was te veel.

Maar nee, mensen wij zijn écht zélf het Licht, wij zijn de scheppers op de Aarde en de hemel is niet boven maar gewoon hier op de Aarde… Wij hebben allemaal gekozen voor deze Aardse ervaring en voor deze lessen, en wij worden volledig gesteund door het Licht en de miljarden anderen bewoners van het universum.

Graag wil ik vertellen hoe deze sluier werkt en waar deze voor dient.

Als je boven hebt besproken waar en bij wie je gaat incarneren, dan ga je naar je gekozen familie, naar het gekozen lichaam toe en op het moment dat je in dat lichaam bent, krijg je een sluier om je ziel heen zodat je niet herinnert wie je bent. Anders zou je niet de lessen kunnen leren waar je voor hebt gekozen.

Deze sluier heet ‘De Sluier der Vrgetelheid’. Door het ‘ontwaken’ of ‘wakker worden’, zoals het word genoemd, kan de sluier een beetje worden belicht, en wordt je bewustzijn groter, dus je ‘weten’ wordt ook ruimer!

Wij gaan állemaal door dit proces heen en bij de een zal dit sneller gaan als bij een ander, maar dat maakt werkelijk helemaal niet uit, we zijn ten slotte ook niet allemaal tegelijk geïncarneerd. Als je in het Licht bent en de sluier er niet is, dan besef je die immense liefde.Deze liefde gaat door alles heen, en dit gaan wij allemaal weer meemaken; het dak gaat er dan echt af..!!

Een leuk detail
Ik wil even een leuk detail delen. Toen ik terugging die nacht stond ik op een brug en ik keek omlaag en ik viel, maar op het moment dat ik bijna mijn lichaam raakte draaide ik mij snel om en werd met een schok wakker. Dit had ik al zo vaak meegemaakt, alleen dan was ik me toen niet bewust dat ik boven was geweest, maar nu wist ik dus hoe dit proces altijd gegaan was.

.

Ik werd wakker in bed en voelde nog steeds de energie uit mijn lichaam spuiten, het leek wel of ik over water kon lopen, al mijn angsten, mijn overtuigingen, mijn verdriet, eigenlijk alles was boven verwijderd en nu was ik weer mezelf. De échte Ik.
Maar toen ik opstond was voor mij een ding duidelijk. Ik wilde dit leven veranderen, een leven waarin ik twee banen had en waarin ik een slaaf geworden was van de maatschappij. Een leven waarin ik mijn 4de koophuis inmiddels had en waarin ik mezelf volledig had gesloopt.

Nee, nu had ik de kracht en energie terug en nu wilde ik het op mijn manier doen en wilde ik laten zien wie ik echt was. Dus geen maskertjes meer, gewoon de waarheid vertellen en dát gaan doen waar ik plezier in kon beleven en over die ervaringen kon delen met anderen. Na dit ontwaken heb ik alles verteld aan iedereen die het maar wilde horen. Maar in plaats van begrip, was er onbegrip, maar kon ik zélf heel goed begrijpen waarom iedereen zo reageerde op mijn verhaal met de ervaringen.

Ik heb toen de keus gemaakt om mijn relatie te beëindigen, mijn huis te verkopen en de relatie met vrienden en familie, en mijn banen op te zeggen. Ik heb in deze periode heel kort bij mijn ouders ingewoond. Toen ik daar dagen achtereen zat te huilen, vroeg mijn vader me eens: “Jongen waarom ben je zo verdrietig?”, waarop ik antwoordde: “Pap ik ben niet verdrietig, maar ik huil van blijdschap”..!!
Mijn ouders konden er totaal niet mee omgaan en verzochten mij kort daarna om weg te gaan; ik had daar begrip voor en ben inderdaad weggegaan.

Maar voor het hele ontwakingsproces had ik een leven waarvan ik dacht: ‘Waarom overkomt mij dit allemaal?’ Alle mensen waar ik van hield, stierven allemaal zo jong en ik begreep daar niets van en was verdrietig en eigenlijk gewoon ontzettend boos op God. Maar toen ik ‘daarboven’ was en zag wat er werkelijk aan de hand was, kon ik tegen Christus zeggen: “Oh wat erg, sorry dat ik zo heb gedaan”, waarop hij me toelachte.

Ik vertelde Christus, hoewel het eigenlijk geen vertellen is, maar meer telepathisch tewerk gaat, dat door het lijden wat ik deed, ik te weten ben gekomen, wat ik nu weet. Ik was zo ongelofelijk blij dat ik tegen Christus zei: “Nu ik dit allemaal weet ga ik op mijn knieën en vraag ik u of ik dit leven nog 400 keer over mag doen”. Mijn rugzak werd geleegd en al mijn lichamelijke klachten waren weg; sinds die tijd ben ik dan ook niet meer ziek of bij een arts geweest. Want door deze ervaring weet ik dat alle ziekten een psychologische achtergrond hebben.

Het leven: onze eigen creatie!
Niets overkomt ons; nee, wij creëren alles zelf, Onze hele buitenwereld waarin wij met z’n allen in leven, is een weerspiegeling van onze innerlijke wereld. Als een ziekte mij niet geheel duidelijk is dan vraag ik het even aan ‘boven’ en als dat nodig is dan laten ze me het zien. Zo vroeg ik eens of ik te zien mocht krijgen hoe ADHD ontstaat, en wat je eraan kunt doen.

ADHD, een diagnose die precies in spiegelbeeld is gesteld..? De wereld op zijn kop!

Op dat moment zakte ik in een soort bol, ik omschrijf dit als een ervaringsenergie waarin je terecht komt. Ik zag toen een meisje dat nog boven was en op dat moment zag ik hoe ze incarneerde. Terwijl ze in de baarmoeder zat, voelde en hoorde het meisje alles wat de moeder op dat moment deed. Ze voelde alle onrust en angsten van haar moeder, maar kon hier weinig tegen doen; ze nam de angsten en onrusten een beetje over als een soort spons. Maar na negen maanden was het zover, ze mocht de grote wereld gaan ontdekken.

Het meisje werd keurig gevoed maar werd wel na enkele maanden naar oma gebracht en/of naar de crèche. Het gebeurde vaak dat de ouders s`morgens haast hadden of zich hadden verslapen en dat het meisje dan snel werd aangekleed. Ze kreeg dan vlug wat te eten en er werd geen rust en tijd besteed aan het meisje. Snel werd ze dan in de ‘Maxicosi’ gestopt en afgeleverd bij oma of op de crèche. En als ’s avonds het meisje weer werd opgehaald dan ging moeder snel naar huis om boodschappen te doen of eten te maken. Dit ging zo maanden en jaren verder en het kind werd steeds drukker en drukker

Het meisje voelde dit alles maar kon zich niet uiten, ze kon alleen maar huilen en deed haar best om haar ouders te helpen en deed dat door zoveel energie van de ouders op te nemen,  als ze kon, als een spons. Ook de spanningen binnen het gezin, waar bijvoorbeeld de vader, als hij thuiskwam, lekker op de bank ginng zitten. Moeder ging dan ook nog gewoon eten koken, na ook een dag werken, deed er ook nog eens de was bij. De onderlinge irritatie die ontstonden, werden zelden uitgesproken. Zo stapelden de spanningen zich op en werd het meisje steeds drukker.

Doordat de ouders geen fatsoenlijke rust namen en maar door gingen zonder zich bewust te zijn van hen eigen gedrag, liet het meisje steeds meer onrust zien en begon letterlijk te stuiteren. Met dit gedrag wilde ze de ouders te laten zien waar ze nou eigenlijk mee bezig waren, maar in plaats van begrip was er onbegrip. Het omgekeerde gebeurde: ze vielen steeds vaker tegen het meisje uit en zeiden dat ze ‘eens normaal moest doen met haar drukke gedoe’…

Maar het meisje haalde alles uit de kast om toch aandacht te krijgen van de ouders voor deze situatie, maar er werd steeds meer gescholden en er werden op een bepaald moment zelfs tikken uitgedeeld aan het meisje. De ouders waren ten einde raad en gingen naar de huisarts; deze stelde vrij snel de ADHD-diagnose  en het meisje kreeg ‘Ritalin’ voorgeschreven. De arts vertelde erbij dat het meisje nu wel rustiger zou worden van dit ‘medicijn’.

En ja hoor, het meisje werd inderdaad rustiger, ze kon alleen niet goed meer mee komen op school en leek wel wazig en verdoofd. Niemand had opgemerkt dat het meisje een spiegel was voor haar ouders, dat ze alleen maar om rust had gevraagd voor haarzelf én voor de ouders.. Zo zijn er momenteel miljoenen ouders die niet kunnen en willen inzien dat hen kinderen een spiegel zijn van henzelf.

Er is dan ook, met uitzondering van een enkele arts, niemand gebaat bij het beter worden van mensen. Zeker niet de boosdoener: de miljarden industrie genaamd ‘farmacie’.

Wij ouders moeten echt bewust worden van ons gedrag en naar onze kinderen gaan kijken en luisteren wat zij te vertellen hebben, anders zitten binnen een paar jaar miljoenen kinderen aan de ritalin en aan de antidepressiva. Dit zijn gewoon harddrugs, dus de overstap later in hun leven, is voor deze kinderen dan ook snel gemaakt. Het meisje dat ik zag, heeft zelf een einde gemaakt aan haar leven en is weer terug in het Licht; ze komt weer terug en zal het weer proberen.

Wij kunnen wel als ouders roepen: “Kijk eens wij hebben een Nieuwe Tijdskind!”, of een ander stel roept dat zij een ‘Kristalkind’ hebben, en weer een ander roept dat zij een ‘Indigokind’ hebben, maar laten we alsjeblieft niet vergeten dat het gewoon kinderen zijn die een goede basis nodig hebben. En dat we meer aan ouders hebben die een kind rust, geborgenheid, liefde en tijd kunnen geven..!!
Het komt erop neer dat we eigenlijk als ouders eens ‘Ritalin’ zouden moeten gaan slikken. Dat willen wij als ouders natuurlijk liever niet, maar waarom laten we het dan wel gebeuren met onze kids???

En zo zijn er nog duizenden ziekten en klachten die je zonder medicatie kan oplossen. Volg je hart en volg je eigen waarheid en hou je daar aan vast. En laat je niet beïnvloeden door anderen; zij hebben weer hun eigen waarheid.

Groeten aan alle WantToKnow-lezers!

Raymond

40 gedachten over “Christus, het licht (lezersbrief)

 1. tjonge fijn voor je dat je het zo’n positieve ervaring vind !
  jammer dat het je relatie met vriendin vrienden en familie heeft gekost ! lijkt me niet echt van Christus te komen maar meer van een psychose , maar dat kan natuurlijk ook aan mijn beperkte visie liggen.

  Ook een fijn Pasen !!

 2. Mooi verwoord Raymond.
  En Gait lees dit maar eens uit het Thomas Evangelie zie ook link
  Laat het verleden los

  101

  Jezus zei:
  Wie zijn vader en zijn moeder niet haat, zoals ik,
  kan geen leerling van mij worden.
  En wie zijn vader en moeder niet liefheeft, zoals ik,
  kan geen leerling van mij worden.
  Want mijn moeder baarde mij voor de dood,
  maar mijn ware moeder, die schonk mij het leven.
  http://www.gnostiek.nl/db/thomas/toelichting/?logion=101

  1. janee ik sluit me volledig bij uw woorden van dank aan en ik weet uit eigen ervaring dat het niet meevalt om je leven te leven zoals je dat had bedoeld toen je terugkwam op deze aarde in de derde (materiele) dimensie.
   neem het gait maar niet kwalijk want zalig zijn de simpelen van geest die weigeren om datgene wat mogelijk de waarheid zou kunnen zijn te zien.
   ook enige vorm van respect en flexibiliteit kan hem niet aangewreven worden.
   ik heb een keer direct op hem gereageerd maar hij kon/wilde niet terugreageren omdat hij toen inderdaad tijdens de les had zitten slapen.
   dus laat maar zitten gait.
   inderdaad prettige paasdagen en geniet het leven zoals het bedoeld is.
   robth

  1. Ook als die zelfde ouders je verwaarlozen, hun kinderen misbruiken of vermoorden.
   Eer en respect dien je als ouders te verdienen.

  2. tja riet als je ouders je vermoord hebben kun je ze ook niet eren toch ?

   het lijkt me niet meer dan normaal dat je alles voor je kinderen doet en overhebt , dat er altijd uitzonderingen op de regel zijn, daar kan ik niks aan doen riet.

   toch is het typisch dat als de ouders overlijden de kinderen toch verdriet hebben ook al waren de ouders hufters, en nee dat heb ik niet uit een boekje en ja dat heb ik helaas erg vaak mee moeten / mogen maken niet bij mijn ouders gelukkig die leven nog.

   vrolijk Pasen

 3. @Raymond,

  Bedankt voor je prachtige verhaal. Het sluier van het rad van wedergeboorte lijkt wel steeds dunner te worden. Het werd tijd…Volgens de universele leer van reïncarnatie hebben onze vorige levens veel invloed op ons huidige leven. Want als je het over reïncarnatie hebt, heb je het ook over karma, de spirituele wet van actie en reactie. Elke gedachte, elk woord, elke daad is als een zaadje waar we in een nieuw leven, afhankelijk van onze intentie (dat is waar het in de cosmos over gaat gaat, niet over resultaat), de zoete of wrange vruchten van plukken. Karma is weliswaar een vorm van gerechtigheid, maar de bedoeling ervan is dat je tot zelfinzicht komt (spiegels helpen daarbij en kinderen zijn echte spiegels, sprak ik als vader van twee kleine incarnatietjes) en negatieve neigingen en patronen overwint. Oftwel wordt alert als het leven je een klap uitdeelt en denk: wat heb ik nu weer te leren? Als je dat begrijpt begrijp je meer van je leven en snap je dat toeval niet bestaat en veel een richting heeft maar de afloop niet altijd vaststaat. Deze inzichten zijn er overigens altijd geweest. De romeinse schrijver cicero meende dat belangrijke mensen zich inzetten voor de maatschappij omdat ze aanvoelen dat ze voor hun eigen toekomst werken in een volgend leven….

  Bedankt voor het delen van jou waarheid en voor jou ook een fijn paasweekend!

  1. @ Burke, zie mijn bovenstaande link en reactie, veel waardevolle info over reïncarnatie, karma, en karma/reïncarnatie gerelateerde ‘problemen’ als lessen in het huidige leven worden daar besproken (in het interview met Master Sha). Mischien interessant.

 4. Misschien wel mooie aansluiting; Master Sha spreekt over: “The Soul is the Master, not your Mind. The Soul is the Boss”

  Op http://www.healingsoundmovement.com kun je direct naar een boeiend gesprek/interview dat ik met hem had, zeer de moeite waard! Overigens staan nu eindelijk alle artikelen in PDF vorm te lezen op mijn site bij Articles, dus ook alle artikelen over vaccinaties, Codex Alimentarius, Digitale Biologie, etc.

  Van 8-12 april is Master Sha in Nederland. Een bijzondere man en een bijzondere ervaring.

  Dr. Sha benadrukt de leer van de DAO. “Dao is the way”
  (een soort oorspronkelijke leer van de Bron).

 5. Een heel mooi verhaal Raymond.
  Wel jammer dat je niet toch gewoon bij de familie kon blijven. Lijkt me niet echt ‘in de geest van Christus’ als je het zo oplost maar ik kan het wel begrijpen. Alle ervarinen zijn helemaal nieuw voor je.
  Misschien komen jullie in alle liefde nog weer bij elkaar. Ik hoop het voor jullie.
  Tranen van blijdschap zal dat geven.

  Uit EEG’s blijkt dat Verreweg de meeste ADHD’ers veel te trage (frontale) hersenen hebben. Da’s nog eens wat anders he? 😉

  Ze hebben doorgaans veel te veel theta ipv beta. Het beeld lijkt op dat van iemand die slaapgedepriveerd is (slaaponthouding). Daarom gaan ze heel druk doen om zichzelf ‘wakker te houden/krijgen’.

  Dr. Werner van den Bergh heeft dat mooi uitgelegd in zijn boek:
  Neurofeedback en toestandregulatie bij ADHD.
  Een therapie zonder medicatie.

  1. hoi abranna,

   Je schreef het lijkt me niet in de geest van christus??
   Volg je hierin je eigen waarheid of die vanuit een boek?

   Ik zou heel goed bij mijn vrienden en familie kunnen blijven en ze ook gewoon zien, maar daar draait het allemaal niet om.

   Als je een keus maakt en de mensen om je heen willen dit niet horen of je kan ze niet vertellen wat je werkelijk voelt en wat je bezig houd,dan is er een kloof en als men zich niet wil openstellen dan kan er niets veranderen en kunnen er ook geen openingen zijn om wat te delen.

   Ik weet in welke stukken en welke wegen mijn familie en vrienden bewandelen en ik kan ze hierin laten omdat ik weet hoe ze dit gaan doen.

   Ze vinden het eng als ik vertel dat wij zielen zijn en dat wij uit het licht komen, als ik dan ook inhoudelijk in ga op wat ik zie en voel en dit probeer te vertellen dan gaat de deur spreekwoordelijk op slot, en ik begrijp dit volkomen omdat ik hen ben in een andere tijd.

   Elk mens gaat nu ervaren wie hij is en wat hij op de aarde doet, ook mijn familie en mijn vrienden gaan dit nu doorlopen, daar staat een natuurlijk proses voor dat niemand dan zij zelf kunnen beinvloeden.

   Echte liefde is loslaten, pas dan komt het naar je toe.

   groeten raymond

  2. Hey Raymond,
   Hoe komt het dat jij kan lezen en schrijven, weet hebt van geschiedenis en een beroep kunt uitoefenen? Zeker ook geleerd van je eigen bron. Kwam vast geen boek aan te pas. Leraren hebben we helemaal niet nodig. Ouders ook niet, we voeden onszelf wel op.

   Ook al verschil je van mening met je familie dan blijf je toch liefdevol geïnteresseerd in hun wel en wee? Hoe het gaat met de kinderen van je broers en zussen, hun carrières, de gezondheid van je ouders, de ontwikkeling die een ieder doormaakt enzovoort. Ook gewoon liefdevol bij elkaar zijn zonder even op de verschillenen de pijnen in te gaan is een grote les voor het ego. Een moeilijke maar wel 1 die zeer zoet smaakt naar gelang het proces vordert.

   Ik gun jou en jouw familie en relaties die wapenvrije zone.

   Fijne paasdagen, het feest van de overwinning op de dood in al haar facetten.

  3. Hoi abranna,

   Het is niet dat ik geen ervaringen en waarheden uit boeken heb gehaald, maar ik probeer daar mijn eigen waarheid uit te filteren.
   Ik zeg dan niet het lijkt mij niet in de geest van Christus.

   Het is juist wel in de geest van christus want wij zijn namelijk de geest van christus, wij zijn zelf het licht en dus medescheppers.

   Wat mijn familie betreft, Martijn ziet en voelt dus presies wat ik bedoel.

   Het heeft geen zin als je telkens liefdevol alles wilt uitleggen en de ander zegt steeds, hou je mond eens dicht met die onzin die je uitkraamt, wij geloven niet in onzin.
   Nou abranna ik zou zeggen ga jij het eens proberen bij mijn familie, maar mij kost het energie die ik liever in mensen stop die open staan voor mij en ook dus zichzelf.

   En ik heb echt alles uit de kast gehaald wat erin zat, maar ik zal hier nog een detail beschrijven, mijn familie en vrienden konden het niet bevatten wat ik vertelde , en toen besloten ze achter mijn rug om mij op te laten nemen.
   Dit is niet gebeurd omdat dit niet zomaar kan in nederland.
   En nog begrijp ik waarom ze het doen en kan ik ze hier in laten, al zouden ze me voor de leeuwen werpen dan nog begrijp ik hen.

   Daarom heb ik in alle liefde hen losgelaten want dan pas kan het naar je toe komen.

   Daarom is het belangrijk dat wij ons niet meer vast houden aan overtuigingen of lessen die ons zijn opgelegd maar naar onze eigen waarheid gaan leven.

   Ik schrijf nu een stukje over hoe ik het Licht zie en waar het licht zich bevindt en waar de zielen ontstaan.
   maar ik zeg wel dat dit mijn waarheid is zoals ik hem zie.

   Christus onze Schepper van dit zonnestelsel ook wel het Licht genaamd is onze schepper, hij heeft ons zielen geschapen naar zijn voorbeeld.

   Als je kijkt naar ons mensen dan zie je dat wij bestaan uit voornamelijk water en Licht.

   Wie is nu eigenlijk het Licht, het Licht is christus en hij is ons bewustzijn en andersom.

   Wij kunnen niet zonder Licht, maar waarom worden wij zo door het licht gefassineerd en zijn we dol op de zon?

   Dat komt omdat wij geboren worden als zielen in de zon.
   de zon is een planeet die binnenin gigantische ruimte`s heeft waar het heerlijk koel is.
   De zon heeft een kern van ijs.

   Hele grote ruimte`s en gangenstelsels zijn gevuld met zieleneieren die heerlijk wiegen in de koele ruimten en gangen.
   Hiervandaan gaan wij naar de aarde en incarneeren wij, en gaan dan ook weer terug naar het Licht als wij klaar zijn met de aardse lessen.

   Er word ook veel gesproken over mensen die een BDE ervaring hebben en die een tunnel van Licht zien.
   wat zij zien nadat zij dus bewuste(loos) zijn zij allemaal kunnen zien via hen innerlijke geestesoog.

   Daardoor zien zij een tunnel van Licht en als zij zich hier op richten dan zien zij de andere kant, onze echte Thuis.
   velen kunnen het zich nog herrineren en kunnen presies beschrijven wat ze hebben gezien.

   Ik zelf heb geen BDE ervaring gehad maar ben op een andere manier in het Licht terecht gekomen.

   Dit wilde ik graag delen.

   groeten Raymond

  4. Ik begrijp je voor een groot, heel groot deel Raymond, maar dat van die zieleneieren, daar kan ik niet in mee gaan helaas.

   Volgens mij is het licht overal, door alles heen verweven.
   Alles komt voort uit niets, dat is mijn zienswijze.

   Ik snap je gevoel, maar waar we theorieën gaan bedenken, daar is het ego, de gedachte, niet meer het diepere zelf.

   Wij zijn het licht, de liefde, de manifestatie, voortkomend uit de oerbron. Wij zijn de vorm voortkomend uit het vormloze.

   Het vormloze, daar is de werkelijkheid, het bewustzijn, de kracht die we werkelijk zijn.

  5. Ja Raymond, lastig als je familie je niet willen nemen zoals je bent.

   In werkelijkheid zijn ze hetzelfde, alleen die bron in hunzelf herkennen ze niet en willen ze niet herkennen.

   Misschien is het verstandig er niet over te praten tegen zij die onwetend zijn. Het is als parels voor de zwijnen gooien, het geeft alleen zin tegen de zoekende mens uitleg te geven, al moeten die het toch ook zelf doen helaas.

   Een groet uit hetzelfde licht, Vrolijk Pasen!

  1. Noem je dan even een naam? Als laatste reactie voel ik me aangesproken, niet op de inhoud.

 6. De kennis die door de meeste mensen verspreid wordt, komt uit een boekje.

  Alleen vanuit zelfkennis kan iets nieuws ontstaan.

  Vindt allen de oerbron in jezelf en hou op met prediken uit oude stoffige boeken.

  Dan zul je verfrist worden door je eigen bron en werkelijk vernieuwend zijn.

  Nieuwe inzichten, nieuwe ideeën, die creatief, uniek en zegenend zullen zijn. Uit Openheid is alles mogelijk.

  1. Martijn, ik neem aan dat jij de bijbel bedoeld met ‘oude stoffige boeken’.
   Dat jij iets oud en stoffig vindt betekend gelukkig nog niet dat iets ook oud en stoffig is.

   Verschillende culturen bijvoorbeeld hebben hetzelfde scheppingsverhaal, tenminste, dezelfde feiten. Ook spreken ze allemaal over een vloed en verwachten ze allemaal dat een antichrist nog moet komen.

   Ik denk dat een profeet nog steeds niet geëerd is in zijn eigen woonplaats. Verweg smaakt blijkbaar nog steeds lekkerder.

   Voorbeeld:
   Het boek ‘Nephilim Stargates,the year 2012 and the return of the watchers’ van Thom Horn
   laat zien dat de bijbel benauwend actueel is. Hitchcock verbleekt erbij.

   David Flynn schrijft er over: “Dr. Horn has convinced me of a frightening, supernatural reality that I never anticipated.”

   Klinkt niet echt oud en stoffig wel?

  2. Beste Abranna, ik bedoel eigenlijk alle boeken.

   Het is kennis wat beschreven staat, in geen enkel boek is zelfkennis te vinden, dat wat je werkelijk bent.

   Vanuit die bron in jezelf wordt alles anders, je gaat de wereld anders ervaren, zoals ook Raymond beschreef.

  3. Verfrissend gesteld Martijn.
   De boeken zijn denk ik niet het probleem het zijn de geïntroduceerde denkbeelden van een ieder uit deze boeken die soms minder verfrissende effecten heeft. De bijbel kan bijv. zo verschillend geinterpreteerd worden door een ieder. Een ieder kan zijn eigen waarheid eruit halen. Enkel vanuit de bijbel zijn er al zoveel verschillende soorten stromingen ontstaan. Deze stromingen hebben in de geschiedenis elkaar vaak gemeend de loef af te steken naar het gegeven: ‘Ik heb hier de juiste interpretatie, dus als ik dat heb dan hebben jullie deze niet en mag ik ten strijde trekken naar jou’. Jezelf of tewel je eigen waarheid continu te durven herdefinieren is noodzakelijk want niets staat vast, sta anderen niet toe dat er aan je eigen poten van de waarheid gezaagd wordt, neem zelf continu de zaag ter hand. De waarheid is niet voorbehouden aan oude of nieuwe boeken maar aan onze eigen bron en die is tijdloos. We hoeven elkaar de loef niet af te steken over de waarheid, want de waarheid is onvoorwaardelijk.

  4. Boeken (of internet, artikelen, quotes etc), oud en stoffig of nieuw en knisperend, vind ik handige hulpbronnen bij de zoektocht naar je zelf.
   Zoals bv deze quote van Gandhi “It is unwise to be too sure of one’s own wisdom. It is healthy to be reminded that the strongest might weaken and the wisest might err.”

  5. Burke en Ineke, jullie hebben beiden geheel gelijk.

   Zonder boeken kunnen we uiteraard niet.

   Maar boeken zijn uit stof (vorm) gemaakt. Ook de kennis erin bestaat uit vorm.

   Het licht waar Raymond het over heeft is het vormeloze, dit valt dus ook nooit geheel te benoemen.

   Het onnoembare licht wat overal schijnt, de oneindige liefde die alles omvat, de wijsheid dat alles uit dezelfde oerbron komt.

   Alle vorm valt weer uiteen in het vormeloze en daar ontstaat de vorm weer.

 7. Hallo Ray,

  Het meisje dat jij beschrijft heeft geen ADHD, vandaar dat ook de Ritalin niet doet wat ze zou moeten doen. Er kan van Ritalin gezegd worden wat je wilt, maar bij een goede diagnose doet het precies wat het moet doen, en een hoop nare bijwerkingen bovendien. Maar het werkt precies op hetzelfde deel van de Thalamus als bijvoorbeeld Neurofeedback, maar dat laatste doet dat dan weer zonder bijwerkingen.

  Het meisje dat jij beschrijft heeft een verkleinde hypocampus en is in de literatuur zeer goed beschreven. We weten zelfs hoeveel kleiner de hypocampus blijft van een kind dat groot wordt in een gezin met stress. We weten ook dat dan leerprocessen verstoord worden en met name de impulscontrole in het gedrang komt.

  Voor de ouders, die denken iets gedaan te hebben dat onomkeerbaar is, (en het is inderdaad niet makkelijk om die hypocampus weer in zijn natuurlijke proporties te krijgen), is het dan veel makkelijker om hun kind tot iets bijzonders te maken, als te erkennen dat ze zelf een foutje gemaalt hebben door het kind niet die veiligheid te bieden dat het voor haar ontwikkeling nodig heeft.

  Jonge kinderen kunnen, zonder uitzondering, dingen waarnemen die wij zelf met oefening niet meer kunnen zien. Een kind ziet de stress van de ouders. En het heeft besef dat het voor het eten, drinken en liefde en vooral aandacht afhankelijk is van die stresskikkers. Dat is niet veilig.

  Het is eigenlijk heel eenvoudig als de ouders dit erkennen en aan de slag gaan met het kind, zodat dit kind weer de kansen krijgt en de veiligheid om zich te ontwikkelen. Het kind iets bijzonders maken is eigenlijk niet zo handig.

  Groet,

  Dzyan

  1. Beste Dzyan,

   Jouw reaktie op het verhaal van Raymond raakte me nogal. Zou je misschien even willen toelichten wat jouw achtergrond is dat je dit zo stellig schrijft? en mijn belangrijkste vraag is: Wat is jouw advies in het geval dat dit pas naar boven komt in iemands latere (volwassen)leven.Alvast heel hartelijk mijn dank. warme groet,

   Lucienne

  1. uitspraak van Steiner
   Het zou in die tijd bijvoorbelld zo kunnen zijn, dat het materialisme zo groot op aarde zou zijn,dat het merendeel van de mensen voor dit waarnemen niet het minste begrip kan opbrengen en dat ze die mensen, die deze helderziendeheid hebben, als dwazen zullen betitelen en ze in een krankzinnegen-inrichting zullen opbergen…..

 8. Beste Raymond

  Je omschrijft het mooi en ik weet, als auteur van “De Verbinding met God” en “Een Bundeling van Positieve kracht rondom het kind” dat het waar is,
  ik begrijp ook dat je op veel onbegrip stuit.
  Maar van je familie en alles afstand doen, dat is wel erg drastisch…het is een groeiproces toch? Gun de mensen hun proces en de tijd…het is een stapje voor stapje proces

  Je schrijft: Wij kunnen wel als ouders roepen: “Kijk eens wij hebben een Nieuwe Tijdskind!”, of een ander stel roept dat zij een ‘Kristalkind’ hebben, en weer een ander roept dat zij een ‘Indigokind’ hebben, maar laten we alsjeblieft niet vergeten dat het gewoon kinderen zijn die een goede basis nodig hebben. En dat we meer aan ouders hebben die een kind rust, geborgenheid, liefde en tijd kunnen geven..!!

  Daar sluit ik me met het Christofffel Appel en het boekje “Kinderen met een Boodschap” helemaal bij aan.
  Kijk op http://www.babyfuture.nl

  Teken jij ook voor een verantwoorde bescherming van het kind met jouw positieve stem?

  http://www.onzekinderenzijndetoekomst.nl/christoffelappel.php

  Een zonnige groet
  van Ingrid Rouleaux, auter, initiatiefneemster van De Campagne Onze Kinderen zijn de Toekomst

 9. Nog even iets over het al dan niet eren van je vader en moeder.
  Dat hangt vind ik, van je levensvisie af. Gesteld dat ouders hun allerbestebest doen, maar waar jij en ik desondanks van zouden kunnen zeggen dat het kindermishandeling is, of moord. Komt veel voor hoor. Het gedrag van ouders hangt, net zo goed als van ieder mens en in alle mogelijke situaties, af van het bewustzijnsniveau van de, in dit voorbeeld genoemde ouders. Ik zou ze dan toch kunnen eren, alleen al omdat ze niet beter weten en alles op alles zetten om te doen en laten voor zover zij er besef van hebben.
  Ik geloof niet in slechte bedoelingen met je kind, wel in onwetendheid, razernij, machteloosheid en noem maar op.
  Ik heb het meegemaakt als kind, en beter leren kijken. Later.
  Myriam.

 10. Ah, een ouder artikel dat ik nog niet heb gelezen.

  Wat de schrijver van het artikel zegt over ‘ADHD’ geldt volgens mij voor iedere zgn. psychische aandoening. Wat we zien in anderen, is bedoeld als spiegel.

  Als je ooit iemand mocht ontmoeten met de diagnose ‘schizofrenie’ kijk dan eerst 3x bij jezelf naar binnen. Het is geen biologisch bepaald genetisch defect; het gaat veel dieper dan dat en het is te genezen.

  Mensen drogeren waardoor hun ziel niet meer volledig tot expressie kan komen, heeft uiteindelijk een effect op ons allen. De diagnose veroorzaakt veel meer leed dan de zgn. ‘ziekte’ zelf. Daar is al zoveel over geschreven…

  Kinderen die Ritalin of Concerta (zonder dat ze er zelf voor gekozen hebben) krijgen voorgeschreven, kunnen uiteindelijk hun plezier in het leven verliezen als volwassene. (De biochemie in de hersenen zal uiteindelijk net als bij drugs zoals bijvoorbeeld cocaïne de mogelijkheden tot het aanmaken van endorfine e.d. uischakelen.) Daarmee gaat hun empathisch vermogen verloren.

  Geen lekkere wereld wanneer mensen zonder empathisch vermogen onze Toekomst regeren…

  1. Hoi Sharon,

   Leuk dat je het zo omschrijft, eindelijk gaan alle mensen nu langzaam inzien dat niet alles is zoals het lijkt te zijn.
   We hebben vele ziekten gecreerd en aangenomen als waarheid, maar nu is de tijd gekomen dat wij zelf gaan kiezen en mogen kiezen.
   Ik heb zelf veel gehad aan het boek van Christiane beerlandt:de sleutel tot Zelf-bevrijding.
   Zij omschrijft dat bijna alle ziekte`s een Psychologische achtergrond hebben.
   Ik deel die mening ook en heb samen met mijn vrouw het hele bewustzijnproces hierop afgesteld.
   Wij zijn van mening doordat wij de laatste 5 jaar dag en nacht aan de bewustzijnsprocessen werken.
   Dat je hele innerlijke wereld een weerspiegeling is van de buitenwereld.
   Het houd wel in dat je steeds bewust moet zijn van je handelingen en bereid te zijn om naar jezelf te willen kijken en deze processen zo liefdevol om te zetten zodat deze in balance komen zodat je later steeds meer een constante factor bent voor jezelf en je omgeving.
   Omdat je bewust naar deze processen kijkt zie je ook dat al deze processen bij anderen aan de orde zijn waardoor je ze kan steunen en in hun eigen kracht kan zetten zodat ze gaan herrineren wie ze zelf ten diepste zijn.
   En wij zijn allemaal goddelijke wezens die allemaal hebben gekozen voor een menselijke ervaring op deze planeet.
   Als de sluiers dunner worden, en er steeds meer Licht komt vanuit onze centrale zon dan worden onze cellen steeds meer kristallen (christos) De Christelijke energie die we allen ten diepste zijn.

   raymond

 11. echte liefde,wijsheid en inzicht begint, als je alles wat tussen jezelf en god instaat los laat.net als een kind wat raad vraagt aan zijn vader,dat gaat ook van oog tot oog ,van hart tot hart.zonder dat er eerst mensen of boeken tussen komen.echte liefde en kracht begint als we heilige geest(christuslicht) toe laten in ons hart en ons zelf laten reinigen van alle negatieve energieen die ons vervuilen in onze zelfgemaakte nepwereld.zodat de echte waarheid naar boven komt en we allemaal weer helder leren te zien.

  en wat kinderen betreft het enigste wat we ze schuldig zijn is onze liefde ,warmte, begrip en aandacht.als elke ouder dat ter harte neemt hoeven de kinderen ook niet meer vol met drugs gedouwd te worden.liefde boven alles zonder liefde komt niemand ergens(met dank aan jezus onze christus)god leert ons via onze kinderen hoe hij naar ons kijkt en wij naar hem ,god laat ons alles visueel zien en beleven door levenssituaties en omstandigheden,daar leren we van en worden we sterker van met als hoofdoel onvoorwaardelijke liefde voor god en voor je naaste.wie zijn naaste lief heeft doet zijn naaste geen pijn en verdriet

  wens onze moeder aarde en al haar inwoners van harte beterschap
  wens iedereen licht liefde en kracht in zijn hart om de echte waarheid te mogen ontdekken en los te breken van alles wat ons door onze strot is gedouwd door iedereen die het beter weet(of denkt te weten),echte wijsheid begint bij je zelf ,je eigen hart en je eigen gevoel

  1. dat was precies de kernzin van het artikel die er bij mij ook inhakte, herkenning!

 12. Er zou een kindje zijn geboren tussen koeienstront en ezelsoren
  Een maffe Alien heeft een windje gelaten in heilige Mariagaten
  Dat willen ze ons laten geloven vanuit bepaalde hoge hoven
  Krijg de kanker in je donder en dat noemt men nou een wonder

  Christen-Nazi’s kunnen dit gebruiken om hun poepje te laten ruiken
  Gedrilde-Brainwashte lieden die Het “Onkruid” willen wieden
  Zak toch allemaal in elkaar met elke keer dat nieuwe jaar
  Voor mij is het eeuwig Hier en Nu maar dit telt nog niet voor u

  Juist in deze zielen brij zijn u, ik en gij uitingen voor een ander jij en mij
  Het zal ons rap nu overkomen dat men spiritueel gereed mag komen
  Raar maar waar en zeker klaar bedaar u gaar voor de tovenaar
  Maestro Winti’s goud is gedolven maar niet verwerkt zijn de wolfen golven

  Door de recessie die autistisch mikt naar de Moksha die nu wrikt
  van zonnewind tot zonnekind t-is het licht wat hier nu spint
  Chaos waaien opdat manifestaties draaien Zo dat licht in u op mag laaien
  De aardse trog kent geen bedrog wakker wordt uw Buddhisch Christos joch.!

  Budhy AntiNaziChrist.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.